abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_109948676
registreer om deze reclame te verbergen
Full_moon.jpeg
De maan, of Luna.

Van Wikipedia:
quote:
De Maan is de enige natuurlijke satelliet van de Aarde en is de op vier na grootste maan van ons zonnestelsel. Ze wordt soms aangeduid met haar Latijnse naam Luna.
Earth_moon_size_comparison.jpg

quote:
De maancyclus heeft sinds mensenheugenis symbool gestaan voor de tijdmeting (mensura) en de schijngestalten werden verder geprojecteerd op alle grotere cyclussen in de natuur en zelfs op het ontstaan en vergaan van de hele kosmos. In de mythologie is zij daarom vaak geassocieerd met godinnen.
josephine_wall_goddesses_moon%20goddess.jpg

quote:
De Maan vertoont schijngestalten doordat gewoonlijk slechts een gedeelte van het van de Aarde af zichtbare maanoppervlak door de Zon wordt verlicht.
1024px-Moon_phases_00.jpg

De vormen die de maan lijkt aan te nemen hebben geinspireerd tot het symbool van de Triade, of Triple Moon. Dit teken speelt onder andere bij de Wicca een belangrijke rol.
Triple_Moon_Goddess_Necklace_by_MoonLitCreations.jpg
quote:
Symboliek
In de iconografie is een maansikkel het attribuut van de maagdelijke godin Diana en van de maangodin Luna.
Een maansikkel onder de voeten van Maria symboliseert kuisheid.[10]
De Maan staat vaak symbool voor het vrouwelijke. In Turkse volksverhalen echter is de Maan mannelijk, de padisjah (prins) van de feen, en de Zon is zijn vrouw.
De maan heeft blijkbaar ook een geur:
quote:
De geur van de Maan
De astronauten van de Apollo-maanlandingen (1969-1972) vertelden dat ook de Maan een specifieke geur afgeeft. Afgaande op de geur van het maanstof dat aan hun ruimtepakken bleef kleven, zou de Maan naar buskruit ruiken (dit maanstof kwam in aanraking met de zuurstof in de LEM en verspreidde aldus in de cabine een typische geur).
:o

moon_eclipse-newsramp-com.jpg
Eclips van de maan

Wat de maan voor mij betekent? Ik ben niet het type van aanbidding, maar wel voor verwondering. Dat is waarom ik dit topic wilde aanmaken. Ik moet bekennen dat de maan op mij een lichamelijke invloed uitoefent. Aan de hand van mijn libido voel ik aan wanneer het (bijna) volle maan is. Hoe dat precies werkt weet ik niet, maar het intrigeert me wel. Ik kan me voorstellen dat de legende van de weerwolf uit dat fenomeen is ontsproten, aangezien het iets dierlijks lijkt los te maken in een mens, of in ieder geval in deze jongeman. :9

Maar met de maan heb ik ook een hele bijzondere ervaring gehad:
quote:
Ooit was ik eens in een bos, midden in de nacht, afgeweken van het gebruikelijke pad, toen ik een idyllisch open stuk vond. Het was een grote cirkel van zo'n 25-30 meter in diameter, begroeid met alleen gras en kleine boompjes tot op ooghoogte. Er hing een lichte dauw boven het gras, dat leek te dansen in het maanlicht, en ook de lucht leek te bewegen op de verzoening van de wind en het licht. Daar wandelde ik toen naar het midden toe, waar ik languit ben gaan liggen, soms met ogen dicht, soms met ogen open. Voor wat een eeuwigheid leek te duren, en tegelijkertijd bij lange na niet lang genoeg, voelde ik me geheel vrij. En met alles. Verbonden.

Alhoewel dit gevoel, net als alle gevoelens en ervaringen, slechts tijdelijk was, is de herinnering tijdloos. En elke keer dat ik de volle maan 's nachts zie, mag ik opnieuw een stukje van dat gevoel herbeleven. Het is als een eeuwige klinkend dankwoord, als een echo in mijn herinnering, in ruil voor mijn verwondering.
Dat zijn mijn ervaringen met de maan, en wat de maan voor mij betekent.

Weet jij ook iets interessants te melden over de maan, of heb jij zelf ook een bijzondere spirituele ervaring gehad met de maan? Deel het hier!

[ Bericht 0% gewijzigd door Gray op 05-04-2012 18:35:19 ]
pi_109950776
Mooie OP ^O^

Doe ik een mooi verhaal over de maan door aboriginals:

Maan, Djabu en de dood.
Een aboriginal mythe over het ontstaan van de maan.

Aan het begin van de wereld kwamen er twee mannen van de Goulburneilanden en de zoutwaterkust. De een heette Maan. De ander werd Djabu genoemd, net als de kleine gestippelde boskat. Onderweg gaven zij namen aan sommige plekken en ze aten cassaveknollen, kangoeroes en kleine dieren. Bij Coopers Creek vingen ze een hoop vis en verderop vulden ze hun lange manden met ganzeneieren. Overal waar ze langskwamen, maakten ze de planten en het landschap. Toen ze naar het zuiden gingen, kwamen ze langs de rode-lelievijver. Ze trokken een voor een hun snorharen uit en plantten die naast het water. Meteen schoten er bamboestengels uit de grond, die we daar nu nog kunnen zien groeien. Bij Jimjim maakten ze een groot meer, waarin het rivierwater uitstroomt als in de zee. "Dit meer is heilig," zeiden ze. "Daarom mag niemand erin zwemmen, zijn netten erin uitzetten of een vishaak in het water leggen."

Vele dagen trokken Maan en Djabu door het zand van de woestijn. Tenslotte vonden ze op de rotsen een goede plek om hun kamp op te slaan. Er was ruimschoots voedsel voorhanden. Om de beurt gingen zij op jacht en naast hun kamp groeide een grote berg afgeknaagde kangoeroebotten. Bovendien waren ze rijk. Ze vlochten een hoop grote en kleine buideltassen, haarbanden en hoofdbanden, ze maakten boemerangs en stokjes met veren. Soms hielden zij een ceremonie en dan kwamen alle mensen dansen en zingen. Omdat ze zoveel hadden om te ruilen, dreven de twee mannen handel met deze bezoekers.

Maan en Djabu leefden een tijdje heel gelukkig op die plek. Toen kwam er een vreselijke ziekte in het land, die hen helemaal verzwakte. Van jagen kwam niets meer. Ze konden alleen nog eten wat er over was gebleven. Ze huilden samen en dachten aan hun familie.

"We gaan hier sterven, ver van huis," zeiden ze, "ver weg van onze moeders en vaders en grootouders. We hebben ze allemaal verlaten. En als we doodgaan, wie moet ze dat dan vertellen?"

Ze gooiden zoetgeurige bladeren op het vuur en probeerden zichzelf met de stoom van die bladeren beter te maken.

"Als we allebei doodgaan," zeiden ze tegen elkaar, "dan zal hier niemand meer komen wonen."

Djabu stierf eerst, maar Maan bleef in leven, want hij was een slimme man en hij had veel kracht. Hij probeerde Djabu weer tot leven te wekken, maar dat lukte hem niet. Dat was Djabu's eigen schuld, want hij geloofde Maan niet. Daarom kon Maan hem niet helpen en zijn macht niet gebruiken om Djabu weer tot leven te brengen. Hij lag daar maar en was behoorlijk dood.

Tenslotte werd Maan het zat om te blijven proberen om Djabu weer levend te maken. "Ok," zei hij, "als k doodga, zal mijn lichaam wel weer levend worden. Ik kom terug met een nieuw lichaam, want ik ben een slimme man."

Maar Djabu's lichaam was voor altijd dood. Alleen zijn geest bleef levend.

Wat Maan zei was waar. Nadat hij stierf, keken de mensen omhoog naar de lucht en zagen hem daar als herboren omhoogklimmen. Alle mannen en vrouwen en kinderen riepen zijn naam, blij hem te zien. "O," riepen ze uit, "daar heb je die slimme Maan! We zagen hoe hij doodging en nu is hij weer teruggekomen!"

We hadden allemaal hetzelfde kunnen doen als Maan. Als we sterven, kan ons lichaam na drie dagen opstaan. Maar Djabu heeft dat verhinderd, toen hij niet geloofde dat Maan de macht had om hem weer tot leven te wekken. Dus nu, als wij doodgaan, worden we gewoon begraven. Onze geest blijft leven, maar ons lichaam kan niet terugkomen. En dat komt allemaal door Djabu.

* * * EINDE * * *
  donderdag 5 april 2012 @ 21:11:45 #3
8372 Bastard
Persona non grata
pi_109956903
The_Moon_Tarot_by_silvergypsie.jpg

In de tarot is de kaart "de maan" een afbeelding die betrekking heeft op soul searching. De Ster, die voor deze kaart komt is het bewustzijn wat zich opent (het licht ziet) en daarna volgt het pad naar je binnenste. Alsof je savonds in een vennetje door het stilstaande water, verlicht bij het heldere maanlicht, naar je eigen spiegelbeeld kijkt en je inzicht kan geven, iets borrelt er op in je en mag zich ineens tonen. Een gedachte, een oplossing, een idee, wat verborgen is kan zichtbaar worden..

In het deck van Rider waite:

maan.jpg

Zien we de wolf en de hond afgebeeld als de bewakers van ons onderbewustzijn, zij zijn met zn 2 aan het kibbelen, net als je gedachte in je hoofd die je er van weerhouden stil te wezen. Zij staan in de weg van het pad dat leidt naar zelfkennis.
Aan het einde zien we 2 torens staan, Rider wilde hiermee de laatste challenge van dualiteit aangeven. Ze staan op het gouden pad wat kan leiden naar de waarheid, om de waarheid te kennen zul je de puzzel van dualiteit moeten oplossen.
We zien de ultieme waarheid hier afgebeeld in de godsvonken die van de maan, van bovenaf, naar binnen mag komen. Inzichten kunnen worden gegeven.
We zien hier een kreeft een waterdier uit het water komen. Gevoelsleven wordt afgebeeld door water in dit deck, de maan geeft daar verlichting op, en de kreeft staat voor schommelingen, cyclussen. Zo ook heeft de maan invloed op het water, denk aan de getijde, er kan een shift plaats vinden in gevoelsleven als deze kaart op tafel komt.
Dingen kunnen niet echt lijken, vervormd, onduidelijk, als een droomwereld, als een illusie.

Mooie OP O+
The truth was in here.
pi_109958181
registreer om deze reclame te verbergen
Bedankt voor jullie toevoegingen. O+

Dat van die tarotkaarten wist ik niet, bizar hoe goed dat aansluit op mijn anekdotes! :o :o :o
pi_109959336
Zicht vanuit de maanlander van Apollo 16 vlak nadat deze als 5e bemande vlucht op de maan is geland.

lJGSz.jpg

Twaalf mensen (allen Amerikanen) hebben tot nu toe op de maan gelopen:

Neil Armstrong en Buzz Aldrin (Apollo 11)
Pete Conrad en Alan Bean (Apollo 12)
Al Shepard en Ed Mitchell (Apollo 14)
Dave Scott en Jim Irwin (Apollo 15)
John Young en Charly Duke (Apollo 16)
Gene Cernan en Jack Schmitt (Apollo 17)
  donderdag 5 april 2012 @ 21:49:21 #6
8372 Bastard
Persona non grata
pi_109959353
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2012 21:30 schreef Gray het volgende:
Bedankt voor jullie toevoegingen. O+

Dat van die tarotkaarten wist ik niet, bizar hoe goed dat aansluit op mijn anekdotes! :o :o :o
Dat deed mij juist denken aan de tarot. Dat is de ervaring goed beschreven. ;)
The truth was in here.
pi_109961603
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
99s.gif Op donderdag 5 april 2012 21:49 schreef Nieuwschierig het volgende:
Zicht vanuit de maanlander van Apollo 16 vlak nadat deze als 5e bemande vlucht op de maan is geland.

[ afbeelding ]

Twaalf mensen (allen Amerikanen) hebben tot nu toe op de maan gelopen:

Neil Armstrong en Buzz Aldrin (Apollo 11)
Pete Conrad en Alan Bean (Apollo 12)
Al Shepard en Ed Mitchell (Apollo 14)
Dave Scott en Jim Irwin (Apollo 15)
John Young en Charly Duke (Apollo 16)
Gene Cernan en Jack Schmitt (Apollo 17)
En nog mensen van Apollo 18! :o
pi_109962046
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2012 22:29 schreef DutchSpike het volgende:

[..]

En nog mensen van Apollo 18! :o
:')
pi_109963063
quote:
99s.gif Op donderdag 5 april 2012 22:37 schreef Nieuwschierig het volgende:

[..]

:')
:D
pi_109963516
quote:
"Lunatic" is an informal term referring to people who are considered mentally ill, dangerous, foolish or unpredictable; conditions once called lunacy. The term may be considered insulting in serious contexts, though is sometimes used in friendly jest. The word derives from lunaticus meaning "of the moon" or "moonstruck".

Lunar hypothesis
Philosophers such as Aristotle and Pliny the Elder argued that the full Moon induced insanity in susceptible individuals, believing that the brain, which is mostly water, must be affected by the Moon and its power over the tides, but the Moon's gravity is too slight to affect any single person.[1] Even today, people insist that admissions to psychiatric hospitals, traffic accidents, homicides or suicides increase during a full Moon, although there is no scientific evidence to support such claims.[1]
In a 1999 Journal of Affective Disorders article, a hypothesis was suggested that the phase of the moon may in the past have had an effect on individuals with bipolar disorder by providing light during nights which would otherwise have been dark, and affecting susceptible individuals through the well-known route of sleep deprivation.[2] With the introduction of electric light, this effect would have gone away, as light would be available every night, explaining the negative results of modern studies. The authors suggested ways in which this hypothesis might be tested.
  donderdag 5 april 2012 @ 23:25:38 #12
241970 R0N1N
Live free or die trying
pi_109964525
moon.h17.gif
The truth may be out there, but the lies are in your head.
  vrijdag 6 april 2012 @ 00:11:25 #13
144926 Outpost76
Possie is goed
pi_109966299
Cost 2 Cost :


Ik zeg niet dat het waar is maar ze geven imo genoeg redenen waarom het zo zou kunnen zijn en dus ook een kans op discussie. :Y
zondag 24 juli 2011 18:23 schreef charmed_angel het volgende:
Outpost je bent een held _O_
pi_109967525
quote:
6s.gif Op vrijdag 6 april 2012 00:11 schreef Outpost76 het volgende:
Cost 2 Cost :


Ik zeg niet dat het waar is maar ze geven imo genoeg redenen waarom het zo zou kunnen zijn en dus ook een kans op discussie. :Y
Is in BNW meermaals aandacht aan besteed. Werden wel redelijk felle discussies vanwege de bijkomende ridiculisering. Wat niet heel onverwacht is, maar wel jammer.

Heb je misschien nog een bijzondere ervaring te delen ivm de maan? :)
  vrijdag 6 april 2012 @ 10:24:02 #15
8372 Bastard
Persona non grata
pi_109973556
Morgenavond volle maan

blue-moon-wolf-full.jpg
The truth was in here.
pi_109986410
Hej Bastard, daar dacht ik dus net aan.. het zal dan wel binnenkort volle maan zijn.. en kijk :)

Leuk topic, zon en maan inspireren me zowel op gevoels- als verstandniveau :)
ga nog eens verder hierover mijmeren ;)
Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
  vrijdag 6 april 2012 @ 17:18:15 #17
8372 Bastard
Persona non grata
pi_109989244
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 15:57 schreef Boswachtertje het volgende:
Hej Bastard, daar dacht ik dus net aan.. het zal dan wel binnenkort volle maan zijn.. en kijk :)

Leuk topic, zon en maan inspireren me zowel op gevoels- als verstandniveau :)
ga nog eens verder hierover mijmeren ;)
Gray zit in zijn maandelijkse periode zou je kunnen zeggen, want juist nu.. ;)

Open een zon topic ^O^ er is ook een "de zon" kaart in de tarot. Die komt na de maan, de invloeden trekken aan ons.
The truth was in here.
pi_109992228
THE SADNESS OF THE MOON by Charles Baudelaire

The moon more indolently dreams to-night
Than a fair woman on her couch at rest,
Caressing, with a hand distraught and light,
Before she sleeps, the contour of her breast.

Upon her silken avalanche of down,
Dying she breathes a long and swooning sigh;
And watches the white visions past her flown,
Which rise like blossoms to the azure sky.

And when, at times, wrapped in her languor deep,
Earthward she lets a furtive tear-drop flow,
Some pious poet, enemy of sleep,

Takes in his hollow hand the tear of snow
Whence gleams of iris and of opal start,
And hides it from the Sun, deep in his heart.
pi_109992632
En Tolkien hoort hier natuurlijk ook :)

The man in the Moon Came Down Too Soon
by J. R. R. Tolkien

There is an inn, a merry old inn
beneath an old grey hill,
And there they brew a beer so brown
That the Man in the Moon himself came down
one night to drink his fill.

The ostler has a tipsy cat
that plays a five-stringed fiddle;
And up and down he saws his bow
Now squeaking high, now purring low,
now sawing in the middle.

The landlord keeps a little dog
that is mighty fond of jokes;
When there's good cheer among the guests,
He cocks an ear at all the jests
and laughs until he chokes.

They also keep a hornd cow
as proud as any queen;
But music turns her head like ale,
And makes her wave her tufted tail
and dance upon the green.

And O! the rows of silver dishes
and the store of silver spoons!
For Sunday there's a special pair,
And these they polish up with care
on Saturday afternoons.

The Man in the Moon was drinking deep,
and the cat began to wail;
A dish and a spoon on the table danced,
The cow in the garden madly pranced
and the little dog chased his tail.

The Man in the Moon took another mug,
and then rolled beneath his chair;
And there he dozed and dreamed of ale,
Till in the sky the stars were pale,
and dawn was in the air.

Then the ostler said to his tipsy cat:
'The white horses of the Moon,
They neigh and champ their silver bits;
But their master's been and drowned his wits,
and the Sun'll be rising soon!'

So the cat on the fiddle played hey-diddle-diddle,
a jig that would wake the dead:
He squeaked and sawed and quickened the tune,
While the landlord shook the Man in the Moon:
'It's after three!' he said.

They rolled the Man slowly up the hill
and bundled him into the Moon,
While his horses galloped up in rear,
And the cow came capering like a deer,
and a dish ran up with the spoon.

Now quicker the fiddle went deedle-dum-diddle;
the dog began to roar,
The cow and the horses stood on their heads;
The guests all bounded from their beds
and danced upon the floor.

With a ping and a pang the fiddle-strings broke!
the cow jumped over the Moon,
And the little dog laughed to see such fun,
And the Saturday dish went off at a run
with the silver Sunday spoon.

The round Moon rolled behind the hill,
as the Sun raised up her head.
She* hardly believed her fiery eyes;
For though it was day, to her surprise
they all went back to bed!
  vrijdag 6 april 2012 @ 18:58:39 #20
241970 R0N1N
Live free or die trying
pi_109992650
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 17:18 schreef Bastard het volgende:
Gray zit in zijn maandelijkse periode zou je kunnen zeggen, want juist nu.. ;)

Open een zon topic ^O^ er is ook een "de zon" kaart in de tarot. Die komt na de maan, de invloeden trekken aan ons.
is er al: De Zon ... Vriend of Vijand ?
The truth may be out there, but the lies are in your head.
  vrijdag 6 april 2012 @ 19:05:36 #21
8372 Bastard
Persona non grata
pi_109992884
quote:
12s.gif Op vrijdag 6 april 2012 18:58 schreef R0N1N het volgende:

[..]

is er al: De Zon ... Vriend of Vijand ?
Mjaaa. net andere insteek volgens mij :P
The truth was in here.
pi_110031388
Oh post ik net te laat hier! Het was gisteren volle maan :P

http://www.kalender-365.nl/maan/maanstanden.html
pi_110031948
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 17:18 schreef Bastard het volgende:

[..]

Gray zit in zijn maandelijkse periode zou je kunnen zeggen, want juist nu.. ;)
Je hebt me door! :D

quote:
Open een zon topic ^O^ er is ook een "de zon" kaart in de tarot. Die komt na de maan, de invloeden trekken aan ons.
Is wel gaaf, al bestaat die blijkbaar al. Geef het een reboot! :)

Aan Lavenderr: mooie gedichten! ^O^

[ Bericht 100% gewijzigd door Gray op 07-04-2012 19:15:04 ]
pi_110062893
quote:
99s.gif Op donderdag 5 april 2012 21:49 schreef Nieuwschierig het volgende:
Zicht vanuit de maanlander van Apollo 16 vlak nadat deze als 5e bemande vlucht op de maan is geland.

[ afbeelding ]

Twaalf mensen (allen Amerikanen) hebben tot nu toe op de maan gelopen:

Neil Armstrong en Buzz Aldrin (Apollo 11)
Pete Conrad en Alan Bean (Apollo 12)
Al Shepard en Ed Mitchell (Apollo 14)
Dave Scott en Jim Irwin (Apollo 15)
John Young en Charly Duke (Apollo 16)
Gene Cernan en Jack Schmitt (Apollo 17)
Niet waar, Belgie heeft ook een man op de maan gezet :{w

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op maandag 24 maart 2014 schreef NietDoen
Jammer dat we een democratisch land leven, zou zo veel makkelijker te zijn om Vogeltjesdans gewoon alleenheerser te maken
Op vrijdag 9 februari 2018 schreef Oscar.
goed topic weer vogeltjesdans
  zondag 8 april 2012 @ 17:33:01 #25
64743 huupia
debunk the debunkers !
pi_110063075
de maan zorgt voor onze seizoenen en ook eb en vloed ... wat ikook wel opmerkelijk vind is dat de maancyclus gelijk is aan de cyclus van de vrouw .

en dan is er natuurlijk nog de theorie dat de maan niet natuurlijk is maar kunstmatig en ...... hol
zo zou de maan nog uren hebben nagetrild na inslag van een maanlander .
  zondag 8 april 2012 @ 21:24:29 #26
94782 Nieuwschierig
Pro bikinilijn
pi_110072802
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2012 17:33 schreef huupia het volgende:
de maan zorgt voor onze seizoenen en ook eb en vloed ... wat ikook wel opmerkelijk vind is dat de maancyclus gelijk is aan de cyclus van de vrouw .

en dan is er natuurlijk nog de theorie dat de maan niet natuurlijk is maar kunstmatig en ...... hol
zo zou de maan nog uren hebben nagetrild na inslag van een maanlander .
Dat heeft ie ook. De stijgtrappen van de zes Apollo-maanlanders heeft de NASA op de maan laten inslaan om via seismische golven het inwendige van de maan te kunnen analyseren.
Wat niet wil zeggen dat de maan hol is maar wel dat er gevoelige apparatuur gebruikt werd.
  maandag 9 april 2012 @ 15:09:32 #27
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_110096272
Moon risingPrachtige kijk op de maan
pi_110590646
Leuk topic!

Een paar leuke aanvullingen:
Ik wil hierbij aanhaken bij wat Bastard geschreven heeft. De maan staat inderdaad voor de vrouw, en voor dualiteit. Op De Hogepriesteres in Rider-Waite zie je Isis, de maangodin. Achter haar staan twee pilaren. Een zwarte en een witte. Op de pilaren staan de letters staan J en B. Deze staan voor Jachin en Boaz. Deze twee (bronzen) pilaren stonden naast de ingang van de Tempel van Salomo, ook wel bekend als Solomo. Het aspect van dualiteit is overduidelijk hier. Op de kaart treffen we twee maansikkels aan.

maj02.jpg

De rol van de maangodin of Isis is niet onbelangrijk. Bekend is natuurlijk de mythe van Osiris en Horus. Horus sterft, Isis lapt hem op en hij wordt wedergeboren als Osiris. Dit zonder genitalin. Horus was de stoffelijke mens, in de materie. Hij reist door de materie en wordt wedergeboren, niet in de stof, maar in de geest, hij is verlicht. Er zijn 1001 mythen en verhalen die hier op connoteren. Wat is het doel van de mystieke tradities in het verleden? Sterven voordat je sterft, zoals Horus. Het verhaal van Jezus en zijn wederopstanding dat gevierd wordt met Pasen is niets minder dan dat. Het modernste voorbeeld hiervan is in de speelfilm The Matrix. Aan het einde van de film sterft neo (neo = neofiet, iemand die ingewijd wordt) in de matrix: de materie. Pas wanneer hij hier sterft is hij De Ene.

Een andere oud-Egyptische godin was Ma'at. Zij was een oergodin. Wat voor soort oergodin was zij? Een maangodin. Hoe komen wij aan het woord moeder? Dankzij madre, en waar komt deze vandaan? Van het woord maan. Hoe komen wij aan het woord materie? Juist, van het woord maan. Hetzelfde geldt voor mathematica, etc. Grappig is ook, dat het woord voor materie, en het woord voor "er toe doen" hetzelfde zijn, namelijk: matter. De etymologie hierachter is reuze interessant.

De maan symboliseert dus de materie en de dualiteit. Het Latijnse woord voor zon is sol. De zon is overdag het enige hemellichaam dat met het blote oog gade te slaan is. Sol: een. De maan is nooit alleen te zien aan de hemel, zij wordt altijd vergezeld door andere hemellichamen: de sterren. De overige sterren zijn uiteraard ook zonnen. Sterker nog, wij zien de maan niet, wat wij zien, is het licht van de zon die weerkaatst wordt op de maan, zonder de zon zouden we haar niet zien. We zien haar dus enkel dankzij de zon. Dualiteit. Grappig is ook dat de maan bedekt is met stof: materie.

Interessant is ook dat de ingang van een vrijmetselaarstempel altijd gericht is richting het oosten, want... daar komt de zon op. Men betreedt de wereld van de geest en laat de maatschappij (de materie, de maan) achter zich. Ook hier treft men de twee pilaren uit de eerste alinea aan. Boven de ingang prijkt de leus: "Ken u zelve." Kennen we echt onszelf, dan bereiken we de ver-licht-ing en zijn we niet gebonden aan de materie. Als je een etymologisch woordenboek raadpleegt, dan kom je erachter dat het woord lichaam letterlijk "vleselijk omhulsel" betekent.

Tot slot een mooi gedicht van de wijlen Nederlandse poet en classicus P.C. Boutens:

quote:
De maan is al boven de seringen

De maan is al boven de seringen;
De stralen hellen de kruinen langs...
De nachtegaal houdt zich stil van zingen
Tot de hof verlucht staat van haar glans.

Tot de donkere tuin als een ijle beker
Tintelt vol licht, dofgouden wijn,
En als slaapwandelaars onzeker
De rozen ontwaken in den schijn...

Ik weet niet wat ik meer moet vreezen,
De nachtegaal met haar luide klacht,
Of de stille maan die droomt volrezen
Over de witte rozenpracht...

Laat doof en blind mij - ik kan niet dragen
Den telkens valschen dageraad...
Wanneer zal eindlijk mijn zon wer dagen,
Die alle schemerschoon verslaat?
pi_110905875
Ik slaap minder goed als het volle maan is. En niet om het licht want heb een verduister gordijn en mn slaapkamer is pikdonker.
Altijd een soort onrustig gevoel als het volle maan is, misschien heeft t ermee te maken dat we voor 80% uit water bestaan.
Maan regelt ook eb en vloed dus heeft invloed op water.
Vind de maan erg mooi het heeft iets mystieks.
pi_110908414
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 april 2012 19:27 schreef mousy31 het volgende:
Ik slaap minder goed als het volle maan is. En niet om het licht want heb een verduister gordijn en mn slaapkamer is pikdonker.
Altijd een soort onrustig gevoel als het volle maan is, misschien heeft t ermee te maken dat we voor 80% uit water bestaan.
Maan regelt ook eb en vloed dus heeft invloed op water.
Vind de maan erg mooi het heeft iets mystieks.
De maan kan zo ontzettend helder zijn. Ik vraag me wel eens af hoe licht het hier zou moeten zijn als er geen atmosfeer was..
Ik had vroeger vaak dat ik n nacht voor volle maan minder goed sliep. Tegenwoordig heb ik dat niet meer.
pi_110913688
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 april 2012 19:27 schreef mousy31 het volgende:
Ik slaap minder goed als het volle maan is. En niet om het licht want heb een verduister gordijn en mn slaapkamer is pikdonker.
Altijd een soort onrustig gevoel als het volle maan is, misschien heeft t ermee te maken dat we voor 80% uit water bestaan.
Maan regelt ook eb en vloed dus heeft invloed op water.
Vind de maan erg mooi het heeft iets mystieks.
De aantrekkingskracht van de maan heeft geen zier met water te maken maar met alle massa.Vast, vloeistof of gas.
En of de maan nieuw of vol is is ook totaal irrelevant voor haar aanwezigheid want het is slecht een schijngestalte die veroorzaakt wordt door de stand van aarde zon en maan.
pi_110914155
quote:
13s.gif Op zaterdag 28 april 2012 22:50 schreef Nieuwschierig het volgende:

[..]

De aantrekkingskracht van de maan heeft geen zier met water te maken maar met alle massa.Vast, vloeistof of gas.
En of de maan nieuw of vol is is ook totaal irrelevant voor haar aanwezigheid want het is slecht een schijngestalte die veroorzaakt wordt door de stand van aarde zon en maan.
Nooit gehoord dat de getijden door de maan worden veroorzaakt? De schijngestalte van de maan zegt uiteraard wel iets over de positie van de maan tov de aarde en de zon.
  zondag 29 april 2012 @ 20:34:41 #33
94782 Nieuwschierig
Pro bikinilijn
pi_110942948
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 april 2012 23:05 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:

[..]

Nooit gehoord dat de getijden door de maan worden veroorzaakt? De schijngestalte van de maan zegt uiteraard wel iets over de positie van de maan tov de aarde en de zon.
Natuurlijk worden de getijden door de maan (en de zon) veroorzaakt. Maar de maan trekt net zo hard aan het land, de mensen, de dieren en de bloemen.
Er is geen speciaal verband tussen de maan en het water.
pi_110943445
quote:
99s.gif Op zondag 29 april 2012 20:34 schreef Nieuwschierig het volgende:

[..]

Natuurlijk worden de getijden door de maan (en de zon) veroorzaakt. Maar de maan trekt net zo hard aan het land, de mensen, de dieren en de bloemen.
Er is geen speciaal verband tussen de maan en het water.
Natuurlijk, maar het zou toch kunnen dat het bloed eerder naar je hoofd stijgt met volle maan? Tenslotte heb je dan ook springtij..terwijl het land gewoon op zijn plaats blifjt.
Als het waar is, kun je met volle maan en nieuwe maan goedkoper dronken worden. Zolang je rechtop blijft staan, althans.
Zonder gekheid: ik kan me best voorstellen dat de aantrekkingskracht van de maan invloed heeft op onze fysiologie.
BD boeren oogsten ook bij bepaalde maanstanden. Dus ook zij veronderstellen een zekere invloed op hun gewassen.
  zondag 29 april 2012 @ 21:26:00 #35
94782 Nieuwschierig
Pro bikinilijn
pi_110945144
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2012 20:46 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:

[..]

Natuurlijk, maar het zou toch kunnen dat het bloed eerder naar je hoofd stijgt met volle maan? Tenslotte heb je dan ook springtij..terwijl het land gewoon op zijn plaats blifjt.
Als het waar is, kun je met volle maan en nieuwe maan goedkoper dronken worden. Zolang je rechtop blijft staan, althans.
Zonder gekheid: ik kan me best voorstellen dat de aantrekkingskracht van de maan invloed heeft op onze fysiologie.
BD boeren oogsten ook bij bepaalde maanstanden. Dus ook zij veronderstellen een zekere invloed op hun gewassen.
Dat is waar, alleen vraag ik me af wat er nu wetenschappelijk te verklaren is.

Zo wordt aangenomen dat het in de winter met volle maan 's nachts harder vriest dan bij andere maanstanden. Maar is dat bewezen en hoe is dat dan te verklaren. Het vriest harder als het windstil en onbewolkt is maar hoe kan de maan dat bevorderen?

Dan is er de menstruatiecyclus van de vrouw, die gekoppeld lijkt aan de maancyclus. Welke wetenschappelijke verklaringen zijn daar voor?
pi_110945520
quote:
99s.gif Op zondag 29 april 2012 21:26 schreef Nieuwschierig het volgende:

[..]

Dat is waar, alleen vraag ik me af wat er nu wetenschappelijk te verklaren is.

Zo wordt aangenomen dat het in de winter met volle maan 's nachts harder vriest dan bij andere maanstanden. Maar is dat bewezen en hoe is dat dan te verklaren. Het vriest harder als het windstil en onbewolkt is maar hoe kan de maan dat bevorderen?

Dan is er de menstruatiecyclus van de vrouw, die gekoppeld lijkt aan de maancyclus. Welke wetenschappelijke verklaringen zijn daar voor?
Er zijn wel verklaringen en veronderstellingen.. maar hoe wetenschappelijk die zijn zou ik werkelijk niet weten..
  zondag 29 april 2012 @ 21:54:32 #37
8372 Bastard
Persona non grata
pi_110946621
quote:
7s.gif Op zaterdag 21 april 2012 13:09 schreef Biekuh het volgende:
Leuk topic!

Een paar leuke aanvullingen:

Zeker! Ik ga ook nog eens goed rondneuzen voor wat verborgen maansymboliek. ;)
The truth was in here.
pi_111234160
Zo hej!! :D

Gisteren was de supermaan en hoewel ik em niet heb gezien, heb ik em zeker gevoeld hahaha

De tering man.. ging echt diep :) Ik was in Zwolle bij het bevrijdingsfestival en het was echt supervet. Ik was redelijk brak toen we er heen reden en na het eerste optreden dacht ik dat het slecht zou gaan. Maar even gelopen en toen ging het wel weer. Optreden gezien van Stephany June en een heel gaaf intiem concert bij Liloe. Beetje gedronken en ik werd al aardig tipsy (heerlijk woord :+). Toen een paar hijsjes van een hasjjoint en ik was off into space lol

Ik had voor het eerst oordopjes bij me en met de high gaf dat een heel aangenaam en vervreemdend effect. Op een gegeven moment zei ik wat tegen een vriendin en toen ik het zei dacht ik dat het misschien verkeerd kon overkomen. Maar ze reageerde eigenlijk heel anders dan verwacht en toen besefte ik me dat mensen altijd alleen maar bezig zijn met hun eigen gedachten en dat de ander nooit kan worden benvloedt, omdat de ander ook alleen maar bezig is met zijn of haar eigen gedachten.

Dus toen liet ik mijn gedachten los en merkte ik dat de anderen opeens niet meer los stonden van mij. Ik maakte in plaats daarvan opeens deel uit van hun wereld. De wereld omgekeerd dus. En toen besefte ik mij, dat dit is wat loslaten betekent. Niet meer bezig zijn met je eigen gedachten, maar gewoon ervaren wat de anderen ervaren en ondertussen gewoon je eigen ding kunnen blijven doen. Volkomen vrij en volkomen los van elke gedachte. En volledig gegrond in de wereld. Heel apart en bijzonder om te ervaren dat de Ander niets anders is dan de wereld (om ons heen). We hebben een relatie met de anderen door de Ander. Daar heeft Emmanuel Levinas ook al over geschreven.

Het bijzondere is dat ik op facebook ook wat contacten heb die een film hebben gemaakt, genaamd The Collective Evolution. Een aantal mensen plaatsen onafhankelijk van elkaar eigenlijk precies hetzelfde als wat ik hier boven heb beschreven. Alsof de maan hier wat mee te maken heeft, verhult achter de wolken ;)
Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
pi_111247897
Oh ik heb de supermaan niet gezien,. Heb wel leuke bands gezien enzo. Ik was het ook een beetje vergeten.. :@
Als ik me niet vergis was het hier ook bewolkt.
Jeetje, wat een ervaring om mee te maken tijdens zo'n supermaan op bevrijdingsdag, zeg. :D

Ik heb vrijdag trouwens wel even staan kijken naar de bijna volle maan. Die was ook zeer indrukwekkend.
pi_111271943
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2012 14:32 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
Oh ik heb de supermaan niet gezien,. Heb wel leuke bands gezien enzo. Ik was het ook een beetje vergeten.. :@
Als ik me niet vergis was het hier ook bewolkt.
Jeetje, wat een ervaring om mee te maken tijdens zo'n supermaan op bevrijdingsdag, zeg. :D

Ik heb vrijdag trouwens wel even staan kijken naar de bijna volle maan. Die was ook zeer indrukwekkend.
hehe the story continues to deepen itself :)

zoals ik ooit al voor een stuk schreef (zie pm ;)): You are a soul, remember? :D
Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
pi_111274523
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2012 23:25 schreef Boswachtertje het volgende:
hehe the story continues to deepen itself :)

zoals ik ooit al voor een stuk schreef (zie pm ;)): You are a soul, remember? :D
Euh.. zoals ik hier net even terug al schreef: The story continues

Dit deel ik graag met jullie ;)

quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2006 17:58 schreef Boswachtertje het volgende:
Geloven is voor zoeken naar een bepaalde waarheid. Je gelooft ergens in, omdat je het sterk intuitieve gevoel hebt, dat je de ervaring die leidt tot kennis ooit zal meemaken (van het volgende moment tot aan het einde van je leven, de tijdspan is verder niet van belang). Wanneer je eenmaal iets hebt ervaren is het geen geloven meer, maar dan wordt het een onderdeel van jouw ervaring en dus onderdeel van jouw kennis.

Mensen die dus geloven in god, denken dat ze ooit dat ze het principe en de werking van God kunnen ervaren. Velen plaatsen dit na de dood, dus wie weet is er een leven na de dood. Misschien is het leven wel een herhaling van dit leven, misschien bestaat reincarnatie. Maar dat zijn dingen waar ik wel eens over nadenk, ik geloof er niet in. Ik geloof in mijn weg, dat ik alles moet ontdekken en dat alle gesprekken, interacties, gebaren en momenten samen mijn les vormen. En die les houdt voor mij in dat ik mijn leven begrijp en actief en bewust ervaar..
En nu zes jaar later kan ik eigenlijk alleen maar zeggen dat wat ik toen schreef, waarheid is geworden. Zo veel meer inzicht, dat ik veel rustiger ben geworden, een stuk bescheidener en meer naar de achtergrond getreden. Maar tegelijkertijd een stuk volwassener, onafhankelijker en sterker in mijn overtuiging. Maar het geloof is hetzelfde gebleven. Ik heb altijd geloofd dat de antwoorden er op elk moment al zijn, als je maar goed genoeg om je heen kijkt. En daarin ben ik zeker dat het leven ons begeleidt en leidt naar nieuwe onbekende paden. Het vertrouwen dat ik hierbij heb mogen opbouwen komt meestal niet zo naar voren in het dagelijkse leven. Ik voel me nog steeds onzeker en heb het vaak het gevoel dat mensen naar mij kijken en in de liefde ben ik zo kieskeurig dat ik al weer eeuwen vrijgezel ben lol.

Maar ik ben tevreden. Ik kan mensen helpen. En dat is waar ik hier voor ben gekomen. Dus wat dat betreft heeft het geloof mij tot mezelf gebracht. En vandaar uit kan ik weer proberen andere mensen te helpen.

Toch wacht ik ook nog toch op iets. Het moment dat ik iemand aankijk en dat ik dan weet, dat de ander ziet wat ik zie. Dat ene moment van (h)erkenning zal deze cirkel sluiten :)

Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
  woensdag 9 mei 2012 @ 23:24:49 #42
33350 Janena
Dread mama
pi_111359612
Scared of the moon....

Ik weet dat ik in mijn eigen wereld leef.
Dat geeft niet.
Ze kennen me daar.
pi_111384584
Blijkbaar was er onlangs een supermaan te zien:
http://www.zie.nl/video/o(...)n-Japan/m1fzbvsf6utz

Alleen bleek het in Nederland te bewolkt. ;(
pi_111794031
mooi hoor. ik hou ook van de Maan
Trotse tante van Loes, Jaan, Mie, Eef, Wiebke, Olle en Doukje
pi_111873674
Deze bekroonde documentaire over de eerste maanlanding mag in dit topic niet ontbreken:

pi_112385596
Het is weer volle maan! *O*

Odes aan vandaag:

moonlight_kiss_by_Nadeshico.png
romance-in-moon-light.jpg
dancing-in-moonlight_wallpapers_7225_1920x1200.jpg
pi_112386164
Ha tof! Ik zag van de week al dat ie groter werd, maar wist niet dat het vanavond volle maan is.. nou nog ff de regen weg zien te krijgen dan haha
Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
pi_112386480
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2012 16:26 schreef Boswachtertje het volgende:
Ha tof! Ik zag van de week al dat ie groter werd, maar wist niet dat het vanavond volle maan is.. nou nog ff de regen weg zien te krijgen dan haha
http://www.kalender-365.nl/maan/actuele-maanstand.html

99% zichtbaar en groeiende. :)
pi_112386661
Prachtig plaatje O+

maan_-0_99.jpg
Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
  zondag 3 juni 2012 @ 16:42:07 #51
8372 Bastard
Persona non grata
pi_112386777
En het is weer volle maan. :)
The truth was in here.
pi_112389779
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2012 16:42 schreef Bastard het volgende:
En het is weer volle maan. :)
Ik dacht gisternacht, maar nu pas, dus?
pi_112390978
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2012 17:58 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:

[..]

Ik dacht gisternacht, maar nu pas, dus?
Wel volgens internet. :)
  zondag 3 juni 2012 @ 18:41:51 #54
8372 Bastard
Persona non grata
pi_112391441
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2012 18:29 schreef Gray het volgende:

[..]

Wel volgens internet. :)
Volgens mij ook.
The truth was in here.
pi_112393831
Ok dan :P
Gisternacht leek het iig zo. Volle maan en absinthe.. Goed feest was het. :P
  vrijdag 27 juli 2012 @ 18:21:15 #56
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_114728448

documentaire over de maan.

Amateur beelden van de maan in kleur oa.
pi_114884736
Ik vind het altijd zo bijzonder om je te realiseren hoe ver de maan eigenlijk van de aarde afstaat. Je beeld daarvan is verpest, doordat op afbeeldingen de afstand nooit op schaal wordt weergegeven.
Hieronder een plaatje dat wel op schaal is:

earth-moon.jpg

En als je dat dan ziet dan vind ik het helemaal bizar dat ze ruim veertig jaar geleden daar mensen naar toe hebben kunnen sturen.
  dinsdag 31 juli 2012 @ 09:11:25 #58
377249 Seksgod_beta_v1
De weg is saai.
pi_114884832
De moan, de moan,
Kiek 'm den goan
Op 'n dei bin we d'r allemoal oan
Moar de moan blief bestoan
You thought you were a hustler, a boy that was rude. But now you're in the dirt...
pi_114890542
Wisten jullie trouwens dat de maan ook 'in' CERN Zwitserland te vinden is? :)

maplhc.gif

De kleine cirkel is de maan, de grote is de aarde.. schijnt precies in verhouding te zijn (volgens Goro Adachi van Super Torch Ritual Underground (www.supertorchritual.com)


oh ennuh: Volle maan 2 augustus 2012 ^O^
Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
pi_114946152
Volgens Georges Gurdjieff, Boris Mouravieff etc zijn wij voedsel voor de maan.

http://montalk.net/matrix/114/food-for-the-moon

Ik kan me hier wel in vinden. Ik heb nu even geen zin om een samenvatting te geven. Ik wil zo naar buiten. En ja, ik heb ook persoonlijke ervaringen met de maan, want ik word iedere maand ongesteld. :'(
pi_114946982
Ik zei vroeger Anneke Maan ;)

Ooit heb ik dit tijdens het opnemen van Benny Neyman geroepen :@ (was met een oud bandopnemertje)
Trotse tante van Loes, Jaan, Mie, Eef, Wiebke, Olle en Doukje
pi_114956467
Wat een mooie plaatjes staan hier in het topic :o
Het blijft een betoverend gezicht die maan O+
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
<a href="http://www.librarything.com/catalog/senesta" target="_blank" rel="nofollow">http://www.librarything.com/catalog/senesta</a>
pi_117412937
Fijne volle maan allemaal; :)
Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
pi_117416218
quote:
11s.gif Op woensdag 1 augustus 2012 14:04 schreef Kroketvulling het volgende:
Volgens Georges Gurdjieff, Boris Mouravieff etc zijn wij voedsel voor de maan.

http://montalk.net/matrix/114/food-for-the-moon


Dus onze zieltjes gaan niet naar de hemel, maar naar de maan? :o
  zondag 30 september 2012 @ 11:43:00 #65
8898 Darklight
The Truth Will Set You Free
pi_117421790
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2012 01:39 schreef Boswachtertje het volgende:
Fijne volle maan allemaal; :)
Oh, is het weer zover?
Dankjewel, jij ook ;)
  zondag 30 september 2012 @ 15:42:04 #67
8898 Darklight
The Truth Will Set You Free
pi_117425203
Harvest Moon is het, had er nog nooit van gehoord

quote:
The Harvest Moon is the full moon that occurs closest to the September equinox, which marks the beginning of autumn in the Northern Hemisphere and spring in the South. Farmers have historically worked late into the evening by the light of this moon during the peak of harvest time.
http://www.space.com/1781(...)a.html?cid=co3955624
pi_117438758
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2012 15:42 schreef Darklight het volgende:
Harvest Moon is het, had er nog nooit van gehoord

[..]

http://www.space.com/1781(...)a.html?cid=co3955624
Er worden op dit moment volop appels en peren geoogst in Nederland en met het korten van de dagen loopt ook de daglichttijd terug die nodig is om de volle kisten fruit uit de boomgaarden af te voeren en de lege kisten voor de volgende oogstdag klaar te zetten. Als de busjes met Polen op 07:00 uur arriveren moeten ze uiteraard meteen aan de slag kunnen.
Dus het licht van de volle maan is nog altijd welkom bij het al aanwezige kunstlicht op de tractor.
pi_117441024
moantjuhh
You thought you were a hustler, a boy that was rude. But now you're in the dirt...
pi_117495774
De maan. :r Babyzon fan hier.
pi_117521070
quote:
14s.gif Op dinsdag 2 oktober 2012 09:30 schreef HyperViper het volgende:
De maan. :r Babyzon fan hier.
Wat voor fan? :o
pi_117521439
Babyzon = Babylon zon ;) (moest er zelf ook even over denken vandaag ;))
Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
pi_117521819
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2012 21:05 schreef Boswachtertje het volgende:
Babyzon = Babylon zon ;) (moest er zelf ook even over denken vandaag ;))
En dat wil zeggen? En dan vind je de maan niet leuk?
pi_117543083
ask Hyper :)
Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
pi_124540847
Volle maan.. En zoooo helder :P
  dinsdag 26 maart 2013 @ 21:03:52 #76
241970 R0N1N
Live free or die trying
pi_124541657
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 20:50 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
Volle maan.. En zoooo helder :P
The truth may be out there, but the lies are in your head.
pi_124543612
quote:
Ryokan, a Zen master, lived the simplest kind of life in a little hut at the foot of a mountain. One evening a thief visited the hut only to discover there was nothing in it to steal.

Ryokan returned and caught him. “You may have come a long way to visit me,” he told the prowler, “and you shoud not return emptyhanded. Please take my clothes as a gift.”

The thief was bewildered. He took the clothes and slunk away.
Ryokan sat naked, watching the moon. “Poor fellow, ” he mused, “I wish I could give him this beautiful moon.
pi_124566940
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 20:50 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
Volle maan.. En zoooo helder :P
Een late vollemaan in Maart noemen ze Crow Moon of Death Moon
299264_429348843823825_1156973693_n.jpg
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
Full Moon Names and Their Meanings


Full Moon names date back to Native Americans, of what is now the northern and eastern United States. The tribes kept track of the seasons by giving distinctive names to each recurring full Moon. Their names were applied to the entire month in which each occurred. There was some variation in the Moon names, but in general, the same ones were current throughout the Algonquin tribes from New England to Lake Superior. European settlers followed that custom and created some of their own names. Since the lunar month is only 29 days long on the average, the full Moon dates shift from year to year. Here is the Farmers Almanacs list of the full Moon names.

Full Wolf Moon January
Amid the cold and deep snows of midwinter, the wolf packs howled hungrily outside Indian villages. Thus, the name for Januarys full Moon. Sometimes it was also referred to as the Old Moon, or the Moon After Yule. Some called it the Full Snow Moon, but most tribes applied that name to the next Moon.

Full Snow Moon February
Since the heaviest snow usually falls during this month, native tribes of the north and east most often called Februarys full Moon the Full Snow Moon. Some tribes also referred to this Moon as the Full Hunger Moon, since harsh weather conditions in their areas made hunting very difficult.

Full Worm Moon March
As the temperature begins to warm and the ground begins to thaw, earthworm casts appear, heralding the return of the robins. The more northern tribes knew this Moon as the Full Crow Moon, when the cawing of crows signaled the end of winter; or the Full Crust Moon, because the snow cover becomes crusted from thawing by day and freezing at night. The Full Sap Moon, marking the time of tapping maple trees, is another variation. To the settlers, it was also known as the Lenten Moon, and was considered to be the last full Moon of winter.

Full Pink Moon April
This name came from the herb moss pink, or wild ground phlox, which is one of the earliest widespread flowers of the spring. Other names for this months celestial body include the Full Sprouting Grass Moon, the Egg Moon, and among coastal tribes the Full Fish Moon, because this was the time that the shad swam upstream to spawn.

Full Flower Moon May
In most areas, flowers are abundant everywhere during this time. Thus, the name of this Moon. Other names include the Full Corn Planting Moon, or the Milk Moon.

Full Strawberry Moon June
This name was universal to every Algonquin tribe. However, in Europe they called it the Rose Moon. Also because the relatively short season for harvesting strawberries comes each year during the month of June . . . so the full Moon that occurs during that month was christened for the strawberry!

The Full Buck Moon July
July is normally the month when the new antlers of buck deer push out of their foreheads in coatings of velvety fur. It was also often called the Full Thunder Moon, for the reason that thunderstorms are most frequent during this time. Another name for this months Moon was the Full Hay Moon.

Full Sturgeon Moon August
The fishing tribes are given credit for the naming of this Moon, since sturgeon, a large fish of the Great Lakes and other major bodies of water, were most readily caught during this month. A few tribes knew it as the Full Red Moon because, as the Moon rises, it appears reddish through any sultry haze. It was also called the Green Corn Moon or Grain Moon.

Full Harvest Moon September
This full moons name is attributed to Native Americans because it marked when corn was supposed to be harvested. Most often, the September full moon is actually the Harvest Moon, which is the full Moon that occurs closest to the autumn equinox. In two years out of three, the Harvest Moon comes in September, but in some years it occurs in October. At the peak of harvest, farmers can work late into the night by the light of this Moon. Usually the full Moon rises an average of 50 minutes later each night, but for the few nights around the Harvest Moon, the Moon seems to rise at nearly the same time each night: just 25 to 30 minutes later across the U.S., and only 10 to 20 minutes later for much of Canada and Europe. Corn, pumpkins, squash, beans, and wild rice the chief Indian staples are now ready for gathering.

Full Hunters Moon or Full Harvest Moon October
This full Moon is often referred to as the Full Hunters Moon, Blood Moon, or Sanguine Moon. Many moons ago, Native Americans named this bright moon for obvious reasons. The leaves are falling from trees, the deer are fattened, and its time to begin storing up meat for the long winter ahead. Because the fields were traditionally reaped in late September or early October, hunters could easily see fox and other animals that come out to glean from the fallen grains. Probably because of the threat of winter looming close, the Hunters Moon is generally accorded with special honor, historically serving as an important feast day in both Western Europe and among many Native American tribes.

Full Beaver Moon November
This was the time to set beaver traps before the swamps froze, to ensure a supply of warm winter furs. Another interpretation suggests that the name Full Beaver Moon comes from the fact that the beavers are now actively preparing for winter. It is sometimes also referred to as the Frosty Moon.

The Full Cold Moon December
Full Long Nights Moon December During this month the winter cold fastens its grip, and nights are at their longest and darkest. It is also sometimes called the Moon before Yule. The term Long Night Moon is a doubly appropriate name because the midwinter night is indeed long, and because the Moon is above the horizon for a long time. The midwinter full Moon has a high trajectory across the sky because it is opposite a low Sun.


[ Bericht 37% gewijzigd door -CRASH- op 27-03-2013 15:02:42 ]
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
pi_124577513
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2013 14:50 schreef -CRASH- het volgende:

[..]

Een late vollemaan in Maart noemen ze Crow Moon of Death Moon
[ afbeelding ]
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[..]

De foto heb je zelf gemaakt? Wow! Dat moet een behoorlijk objectief zijn geweest..
pi_124578038
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2013 19:30 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:

[..]

De foto heb je zelf gemaakt? Wow! Dat moet een behoorlijk objectief zijn geweest..
Foto genomen met de Sony Cybershot DSC-HX200V superzoom
Optish gaat de lens tot 810 633mm. Dan krijg deze foto...

521285_429612307130812_936209255_n.jpg

Na bewerken (inzetten kraai) en croppen van de foto
is het resultaat "Crow Moon"

[ Bericht 1% gewijzigd door -CRASH- op 27-03-2013 19:55:07 ]
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
pi_124578093
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2013 19:42 schreef -CRASH- het volgende:

[..]

Foto genomen met de Sony Cybershot DSC-HX200V superzoom
Optish gaat de lens tot 810mm. Dan krijg deze foto...

[ afbeelding ]

Na bewerken (inzetten kraai) en croppen van de foto
is het resultaat "Crow Moon"
Ik vind het mooi gedaan hoor! En dat is een behoorlijke lens idd.
pi_124578619
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2013 19:43 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:

[..]

Ik vind het mooi gedaan hoor! En dat is een behoorlijke lens idd.
Dacht dat de lens tot 810mm ging. maar het is 633mm zijn

Inmiddels is de nieuwe van sony ook alweer te koop
De HX300 die gaat optisch tot 1200mm in 4:3 formaat
en tot 1300mm in 16:9
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
  woensdag 27 maart 2013 @ 21:16:36 #83
241970 R0N1N
Live free or die trying
pi_124583243
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2013 19:42 schreef -CRASH- het volgende:

[..]

Foto genomen met de Sony Cybershot DSC-HX200V superzoom
Optish gaat de lens tot 810 633mm. Dan krijg deze foto...

[ afbeelding ]

Na bewerken (inzetten kraai) en croppen van de foto
is het resultaat "Crow Moon"
:{
... maar ... maar ... je "liegt".
Dit is niet het werkelijke resultaat. -> want bewerkt ...
~O>
The truth may be out there, but the lies are in your head.
pi_124583975
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2013 21:16 schreef R0N1N het volgende:

[..]

:{
... maar ... maar ... je "liegt".
Dit is niet het werkelijke resultaat. -> want bewerkt ...
~O>
Het is maar wat de een verstaat onder de naam "bewerken"
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
  woensdag 27 maart 2013 @ 21:33:38 #85
241970 R0N1N
Live free or die trying
pi_124584265
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2013 21:29 schreef -CRASH- het volgende:
Het is maar wat de een verstaat onder de naam "bewerken"
Of wat voor foto je verwacht na de tekst: "Foto genomen met de Sony Cybershot DSC-HX200V superzoom Optish gaat de lens tot 810 633mm. Dan krijg deze foto..."

& vervolgens krijg je een "knip & plak plaatje" (& bewerkt is bewerkt. De hoeveelheid e.d. doen er niet toe) ipv het echte "bron materiaal" :P

* Zei ik heel oneerbiedig over een verder prachtige foto en dito plaatje met kraai. ;)
The truth may be out there, but the lies are in your head.
pi_124584664
quote:
10s.gif Op woensdag 27 maart 2013 21:33 schreef R0N1N het volgende:

[..]

Of wat voor foto je verwacht na de tekst: "Foto genomen met de Sony Cybershot DSC-HX200V superzoom Optish gaat de lens tot 810 633mm. Dan krijg deze foto..."

& vervolgens krijg je een "knip & plak plaatje" ipv het echte "bron materiaal" :P

* Zei ik heel oneerbiedig over een verder prachtige foto en dito plaatje met kraai. ;)
Een foto croppen is een bewrking
Iets toevoegen aan een foto is een bewerking

Er is daarover ook een discussie over in
FOT / Fotobewerking, hoe ver mag je gaan?
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
  woensdag 27 maart 2013 @ 21:43:28 #87
241970 R0N1N
Live free or die trying
pi_124584847
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2013 21:40 schreef -CRASH- het volgende:
Een foto croppen is een bewrking
Iets toevoegen aan een foto is een bewerking

Er is daarover ook een discussie over in
FOT / Fotobewerking, hoe ver mag je gaan?
Nee, dank. Ging me zo al weer ver genoeg. Minstens. ;)
[edit: & dan bedoel ik de discussie :P ]
The truth may be out there, but the lies are in your head.
pi_124588335
Hij lijkt zo groot vanavond :)
En hij lijkt idd bijna vol te zijn.

Maar dat was hij dus maandag/dinsdag?
Wel weer toevallig... dat ik me juist maandag voor 1 dag ziek heb gemeld omdat ik me belabberd voelde, dat het gisteren beter ging en dat ik me vandaag weer prima voel.
  woensdag 27 maart 2013 @ 22:51:12 #89
241970 R0N1N
Live free or die trying
pi_124588945
Momenteel telt nog steeds als vollemaan fase:
http://www.kalender-365.nl/maan/actuele-maanstand.html

Actuele afstand is 375659 km
Dat is halverwege het gemiddelde en het perigeum (= kortste afstand = 363 345 km)
dus kan goed kloppen dat ie groot 'lijkt'. ;)
The truth may be out there, but the lies are in your head.
pi_124590803
quote:
3s.gif Op woensdag 27 maart 2013 22:40 schreef Natalie het volgende:
Hij lijkt zo groot vanavond :)
En hij lijkt idd bijna vol te zijn.

Maar dat was hij dus maandag/dinsdag?
Wel weer toevallig... dat ik me juist maandag voor 1 dag ziek heb gemeld omdat ik me belabberd voelde, dat het gisteren beter ging en dat ik me vandaag weer prima voel.
Het tijdstip dat de maan echt volle maan was
Dinsdag morgen 27 Maart 10:30:20
Maanstanden 2013 - 2014
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
pi_124602098
quote:
7s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 09:05 schreef Biancavia het volgende:
Ik vind het altijd zo bijzonder om je te realiseren hoe ver de maan eigenlijk van de aarde afstaat. Je beeld daarvan is verpest, doordat op afbeeldingen de afstand nooit op schaal wordt weergegeven.
Hieronder een plaatje dat wel op schaal is:

[ afbeelding ]

En als je dat dan ziet dan vind ik het helemaal bizar dat ze ruim veertig jaar geleden daar mensen naar toe hebben kunnen sturen.
Dat is idd ver. Dat zou je niet zeggen als je de maan ziet. Hij lijkt zoveel dichterbij omdat ie verhoudingsgewijs groot lijkt. Vooral de afgelopen paar nachten. :P
Vorig jaar hadden we een 'supermaan' geloof ik. Ik vond de grootte toen minder opvallen dan nu, maar dat zal ook de helderheid zijn geweest.
pi_124610492
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2013 19:42 schreef -CRASH- het volgende:

[..]

Foto genomen met de Sony Cybershot DSC-HX200V superzoom
Optish gaat de lens tot 810 633mm. Dan krijg deze foto...

[ afbeelding ]

Na bewerken (inzetten kraai) en croppen van de foto
is het resultaat "Crow Moon"
Heel mooi!
pi_125516548
quote:
Briljante film! :Y

Dit is een mooi plaatje:
tumblr_matjpbfmiq1r23thno1_500.jpg
pi_125517439
Komende donderdag 25 April is er een
gedeeltelijke maansverduistering te zien.

20:02 begin eclips.
22:08 het maximum.
00:14 einde eclips.
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
pi_125536557
Zeker een mooi plaatje :Y
Ook als achtergrond van een telefoon ofzo.
pi_126811192
Volgens het AD was er vanochtend een supermaan te zien. Jammer dat het bewolkt was.
http://www.ad.nl/ad/nl/55(...)siert-de-hemel.dhtml
  dinsdag 21 mei 2013 @ 15:35:09 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126812056
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 12:18 schreef Boswachtertje het volgende:
Wisten jullie trouwens dat de maan ook 'in' CERN Zwitserland te vinden is? :)

[ afbeelding ]

De kleine cirkel is de maan, de grote is de aarde.. schijnt precies in verhouding te zijn (volgens Goro Adachi van Super Torch Ritual Underground (www.supertorchritual.com)

oh ennuh: Volle maan 2 augustus 2012 ^O^
Euh, Nee, de verhouding LHC met SPS is 3,86 tot 1 en de aarde maan verhouding in omtrek is 3,38
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126813043
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 15:16 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
Volgens het AD was er vanochtend een supermaan te zien. Jammer dat het bewolkt was.
http://www.ad.nl/ad/nl/55(...)siert-de-hemel.dhtml
A. het is nog geen volle maan
B.
zondag 26 mei
03.43: Maan in het perigeum. De Maan is in het punt van zijn baan dat het dichtst bij de Aarde ligt: het perigeum. De afstand tot de Maan bedraagt op dit moment 358377 km. De schijnbare diameter van de Maan is groter dan gemiddeld (33’20,6”), door de kleinere afstand. De Maan is afnemend, voor 98% verlicht en is 's avonds in het oosten of zuidoosten, rond middernacht in het zuiden en aan het einde van de nacht in het (zuid)westen, dus zo'n beetje de hele nacht, te zien. Het kaartje toont de Maan om 02:28 uur in het sterrenbeeld Slangendrager, op een hoogte van 17 boven de zuidelijke horizon.
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
  dinsdag 21 mei 2013 @ 17:01:42 #100
241970 R0N1N
Live free or die trying
pi_126816540
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 15:16 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
Volgens het AD was er vanochtend een supermaan te zien. Jammer dat het bewolkt was.
http://www.ad.nl/ad/nl/55(...)siert-de-hemel.dhtml
??? is dat wel nieuws van vandaag ???

Er is pas een Supermaan op 23 juni 2013. (& de vorige was op 6 Mei 2012)

edit:
6 Mei was op een zondag ... dus ik vermoed dat dit "nieuws" al een dik jaartje oud is ... :P
The truth may be out there, but the lies are in your head.
pi_126817653
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 17:01 schreef R0N1N het volgende:

[..]

??? is dat wel nieuws van vandaag ???

Er is pas een Supermaan op 23 juni 2013. (& de vorige was op 6 Mei 2012)

edit:
6 Mei was op een zondag ... dus ik vermoed dat dit "nieuws" al een dik jaartje oud is ... :P
AD maakt wel meer (overdreven) fouten
zoals:
Tornado vaagt stad van de kaart :|W

Een tornado heeft maandagmiddag de Amerikaanse plaats Moore, een voorstad van Oklahoma City, vrijwel van de kaart gevaagd. Tijdens de storm, die windsnelheden van boven de 300 km/u bereikte, kwamen tientallen mensen om het leven. epa
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
pi_126818692
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 17:01 schreef R0N1N het volgende:

[..]

??? is dat wel nieuws van vandaag ???

Er is pas een Supermaan op 23 juni 2013. (& de vorige was op 6 Mei 2012)

edit:
6 Mei was op een zondag ... dus ik vermoed dat dit "nieuws" al een dik jaartje oud is ... :P
zondag 23 juni
13.12: Maan in het perigeum. De Maan staat in het perigeum; het punt van zijn baan om de Aarde dat het dichtst bij de Aarde ligt. De afstand tussen de Aarde en de Maan bedraagt 356991 km.
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
pi_126826251
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 17:01 schreef R0N1N het volgende:

[..]

??? is dat wel nieuws van vandaag ???

Er is pas een Supermaan op 23 juni 2013. (& de vorige was op 6 Mei 2012)

edit:
6 Mei was op een zondag ... dus ik vermoed dat dit "nieuws" al een dik jaartje oud is ... :P
Oeps, ik vrees dat je gelijk hebt.. Boven de foto staat de datum van vandaag. Vandaar de vergissing.
pi_126856311
Bij een eclips is de maan k betrokken! ;)

tumblr_mmkqd13coX1qzfsnio1_500.jpg
tumblr_mmkqd13coX1qzfsnio2_500.jpg
tumblr_mmkqd13coX1qzfsnio3_500.jpg
tumblr_mmkqd13coX1qzfsnio4_500.jpg
Van Milosav Druckmller. Meer foto's zien van deze koning van eclipsfotografie? Kijk o.a. hier.
pi_126969615
http://www.a3boeken.nl/nl(...)mei-2013-22-05-2013/

Morgen schijnt het dus volle maan te zijn en er is een gedeeltielijke verduistering.
Deze maan heet de bloemenmaan omdat er nu veel planten in bloei staan..
  zondag 26 mei 2013 @ 23:11:29 #106
341900 Atmosphere82
The ground had gone sour Louis
pi_127048765
Ja, ik ben gisterennacht naar buiten gegaan om te kijken. Donderdag was de maan al bijna vol en toen zag ik ook zo'n rode gloed/soort bewolking eromheen. Dat is altijd zo mooi vind ik! :D
'Here are the young men, the weight on their shoulders,
Here are the young men, well where have they been?
We knocked on the doors of Hell's darker chamber,
Pushed to the limit, we dragged ourselves in...' ('Decades' van Joy Division)
pi_129399059
Slaapproblemen?
quote:
Bad night's sleep? The moon could be to blame
Many people complain about poor sleep around the full moon, and now a report appearing in Current Biology, a Cell Press publication, on July 25 offers some of the first convincing scientific evidence to suggest that this really is true. The findings add to evidence that humans—despite the comforts of our civilized world—still respond to the geophysical rhythms of the moon, driven by a circalunar clock.

"The lunar cycle seems to influence human sleep, even when one does not ‘see’ the moon and is not aware of the actual moon phase," says Christian Cajochen of the Psychiatric Hospital of the University of Basel.

In the new study, the researchers studied 33 volunteers in two age groups in the lab while they slept. Their brain patterns were monitored while sleeping, along with eye movements and hormone secretions.

The data show that around the full moon, brain activity related to deep sleep dropped by 30 percent. People also took five minutes longer to fall asleep, and they slept for twenty minutes less time overall. Study participants felt as though their sleep was poorer when the moon was full, and they showed diminished levels of melatonin, a hormone known to regulate sleep and wake cycles.

"This is the first reliable evidence that a lunar rhythm can modulate sleep structure in humans when measured under the highly controlled conditions of a circadian laboratory study protocol without time cues," the researchers say.

Cajochen adds that this circalunar rhythm might be a relic from a past in which the moon could have synchronized human behaviors for reproductive or other purposes, much as it does in other animals. Today, the moon’s hold over us is usually masked by the influence of electrical lighting and other aspects of modern life.

The researchers say it would be interesting to look more deeply into the anatomical location of the circalunar clock and its molecular and neuronal underpinnings. And, they say, it could turn out that the moon has power over other aspects of our behavior as well, such as our cognitive performance and our moods.
Not cool, bro.
pi_129424852
Fullmoon2_zpsb5290c2d.jpg
Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
pi_129558431
Had een tijdje geleden ook het idee dat ik geprikkelder was bij volle maan. Onrustig enzo. Maar de laatste keer was het niet zo, gelukkig :)
pi_141036506
Het is vrijdag de 13e n volle maan. Dat lijkt me reden genoeg om dit interessante en mooie topic eens te kicken. :)
  vrijdag 13 juni 2014 @ 17:39:45 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141037909
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141040041
quote:
Dat was de eerste LP die ik kocht. Lol :)
pi_141041260
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 16:55 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
Het is vrijdag de 13e n volle maan. Dat lijkt me reden genoeg om dit interessante en mooie topic eens te kicken. :)
*O* en maar hopen dat het helder is.
Trotse tante van Loes, Jaan, Mie, Eef, Wiebke, Olle en Doukje
pi_141041717
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 19:20 schreef sararaats het volgende:

[..]

*O* en maar hopen dat het helder is.
Ik hoop het ook. Vanavond een wandeling in het maanlicht, misschien. :P

Leuke link: http://www.volle-maan.info/

edit: deze is veel leuker. De bovenstaande site heeft niet veel te melden.
http://www.circewicca.nl/maan/bottom.html
pi_141473075
Wie weet is het wel een ruimteschip. Kan namelijk maar zo.
pi_142277099
Oeps... Afgelopen zaterdag was er een zg. supermaan te zien. Die bevindt zich dan in zijn laagste baan om de aarde. Vergeten te vermelden.
Nou ja, er volgen er nog twee op 10 augustus en 9 september. De maan moet dan ongeveer 10% groter lijken dan normaal.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Supermaan

Ter vergelijking:
220px-Supermoon_comparison.jpg

Zie ook:

http://carlkop.home.xs4all.nl/supermaan.html

Hier zie je het relatieve verschil , gezien vanaf de aarde, tussen de grootste afstand en de kleinste afstand tot de aarde. resp. 406.356 km en 356.896 km.
twomoon.jpg

[ Bericht 5% gewijzigd door Enneacanthus_Obesus op 14-07-2014 12:10:03 ]
  maandag 11 augustus 2014 @ 13:14:14 #117
241970 R0N1N
Live free or die trying
pi_143298829
supermoon-fascination-660.jpg

Supermaan 10-aug-2014 O+
The truth may be out there, but the lies are in your head.
pi_143303348
quote:
99s.gif Op maandag 11 augustus 2014 13:14 schreef R0N1N het volgende:
[ afbeelding ]

Supermaan 10-aug-2014 O+
Ik had hem gister nog even gezien. Hij was nog steeds erg groot en vol.
edit: oeps, foutje van mij. Ik had het idee dat hij zaterdag vol was.
pi_143330898
De maan was gisteren erg goed te zien.. Alleen omdat ie zo helder was, waren er weer minder vallende sterren te zien. Schijnt het.
pi_143330919
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 09:31 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
De maan was gisteren erg goed te zien.. Alleen omdat ie zo helder was, waren er weer minder vallende sterren te zien. Schijnt het.
ik heb ze niet gezien :{ volgend jaar in Zuid Afrika dan maar *O*
Trotse tante van Loes, Jaan, Mie, Eef, Wiebke, Olle en Doukje
pi_143331302
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 09:32 schreef sararaats het volgende:

[..]

ik heb ze niet gezien :{ volgend jaar in Zuid Afrika dan maar *O*
Oh als je om deze tijd van het jaar daar zit, zou ik een plek uitzoeken waar je geen last hebt van het tegenlicht van de stad... schijnt magnifiek te zijn, als het helder weer is, althans.
pi_143331566
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 09:53 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:

[..]

Oh als je om deze tijd van het jaar daar zit, zou ik een plek uitzoeken waar je geen last hebt van het tegenlicht van de stad... schijnt magnifiek te zijn, als het helder weer is, althans.
in Zuid Afrika is heel weinig tot geen straatlicht. behalve in Johannesburg dan maar daar zitten we niet.
Trotse tante van Loes, Jaan, Mie, Eef, Wiebke, Olle en Doukje
pi_143331627
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 10:08 schreef sararaats het volgende:

[..]

in Zuid Afrika is heel weinig tot geen straatlicht. behalve in Johannesburg dan maar daar zitten we niet.
Maar kun je dan de perseden wel zien? Je zit dan wel op het zuidelijk halfrond.
pi_143331685
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 10:11 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:

[..]

Maar kun je dan de perseden wel zien? Je zit dan wel op het zuidelijk halfrond.
Location of the Perseids
For Southern Hemisphere Observers

perseidssouth.jpg

bron: meteorshowersonline.com
Trotse tante van Loes, Jaan, Mie, Eef, Wiebke, Olle en Doukje
pi_143331833
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 10:14 schreef sararaats het volgende:

[..]

Location of the Perseids
For Southern Hemisphere Observers

[ afbeelding ]

bron: meteorshowersonline.com
Ok, dat kan dus.
pi_143333667
Leuk topic.

Nooit geweten dat er zoveel mythische verhalen over de maan bestaan.

Ik heb wel eens een keer rond middernacht op het strand de volle maan gezien. Dat kon zo uit een plaatjesboek komen. Aanrader als je op vakantie in de buurt van de zee bent.
I'm an idealist. I don't know where I'm going, but I'm on my way.
pi_143336103
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 10:20 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:

[..]

Ok, dat kan dus.
maar het is toch het beste zichtbaar op ons halfrond ;)
Trotse tante van Loes, Jaan, Mie, Eef, Wiebke, Olle en Doukje
pi_143338484
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 12:50 schreef sararaats het volgende:

[..]

maar het is toch het beste zichtbaar op ons halfrond ;)
Hebben we tenminste nog iets dat interessanter is aan de noordelijke sterrenhemel...
pi_144327986
Morgen de laatste supermaan, voorlopig..
Hij is nu al voor meer dan 90% zichtbaar en mooi rood, hier althans. :)
pi_144507074
_O_
fallus de worstkabouter
victory is aars
pi_146358718
Vandaag is het weer volle maan. De zg. jachtmaan schijnt erg leuk te zijn, vroeger ging men jagen om de wintervoorraad nog wat extra aan te vullen.
Het artikeltje erover is erg interessant:
http://www.earth-matters.(...)-2014-jachtmaan.html
Vooral het stukje over liefde en eten.. Dat zijn dingen die het altijd goed doen bij mij :Y)
pi_146620806
Ik ben altijd gefascineerd geweest door de maan.

Vroegah toen ik vaak pilsjes ging drinken met vrienden in het bos ook wel eens het bos gezien met volle maan. Dat is 1 van de allermooiste dingen die ik ooit meegemaakt heb. Alsof de zon 's nachts schijnt.

Deze foto heb ik vorige week gemaakt bij een wandeling in het bos:

15i002d.png
pi_147335602
Vandaag is het wederom volle maan.. Ik zag hem (of is het 'haar') vanochtend vroeg schijnen door de mist.
Deze maan wordt bloedmaan genoemd en ze schijnt in het teken van wijsheid en opoffering te staan.

"De Maan staat in Tweelingen. Dit maakt nieuwsgierig, leergierig, levendig en spraakzaam. Maar de Maan in dit luchtteken kan ook emotioneel oppervlakkig maken, omdat eigen gevoelens liever worden omzeild.

De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Boogschutter. Dit kan de onrust vergroten, want je voelt de drang om uiterlijke en innerlijke horizonnen te verruimen."
http://www.earth-matters.(...)jsheid-en-offer.html
pi_149255801
Op 4 februari is het weer zover, dan vieren we de IJsmaan, die het einde van de winter inluidt omdat het steeds lichter wordt. Terwijl het tevens vaak de koudste tijd van het jaar is.
Affijn, zo schijnt iedere maan van het jaar zijn eigen sfeer te hebben. Weten anderen er meer van, of gaan ze het vieren?
Aarzel niet om erover te vertellen :)
pi_149369232
En als er nog mensen zijn nog die wat willen doen met de volle maan:

https://www.facebook.com/Carya.hekserij?ref=ts&fref=ts

Magische koorden vlechten is leuk :P
  woensdag 4 februari 2015 @ 21:14:13 #136
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_149370399
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 20:41 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
En als er nog mensen zijn nog die wat willen doen met de volle maan:

https://www.facebook.com/Carya.hekserij?ref=ts&fref=ts

Magische koorden vlechten is leuk :P
ja en jupiter staren(met een jupiler-bier in de hand)
There is only one religion
  woensdag 4 februari 2015 @ 21:24:54 #137
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_149370801
http://www.dyona.nl/spiritualiteit/de-maan/

Volle maan
Waarschijnlijk is dit de eerste maanfase die iemand opnoemt als je iemand vraagt naar de maanfases. Deze fase wordt dan ook het meeste gebruikt bij rituelen in vele culturen. De volle maan kent de meeste magische kracht, dus wanneer je iemand liefde, energie of heling wilt sturen is dat er het juiste moment voor. Maar ook is het tijd voor reflectie, meditatie en drumcirkels. Tijdens deze maanfase ervaren veel mensen hoofdpijn en hebben zij veel dromen. Kinderen kunnen erg onrustig zijn en de ambulancedienst stelt dat er meer ernstige ongelukken gebeuren bij de volle maan, maar echt bewezen is dit nooit.
There is only one religion
pi_149565987
http://www.nu.nl/wetensch(...)it-heeft-gezien.html

De Nasa heeft beelden vrij gegeven van de kant van de maan die je normaal niet te zien krijgt. :P
  donderdag 12 februari 2015 @ 16:26:32 #139
241970 R0N1N
Live free or die trying
pi_149604152
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 11:41 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
http://www.nu.nl/wetensch(...)it-heeft-gezien.html

De Nasa heeft beelden vrij gegeven van de kant van de maan die je normaal niet te zien krijgt. :P
Ja, alleen die op n na grootste inslagkrater in het zonnestelsel is natuurlijk gewoon over die geheime basis die iedereen kent heen geshoept. :P
The truth may be out there, but the lies are in your head.
pi_149606028
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 16:26 schreef R0N1N het volgende:

[..]

Ja, alleen die op n na grootste inslagkrater in het zonnestelsel is natuurlijk gewoon over die geheime basis die iedereen kent heen geshoept. :P
Of de inwoners van de Pleiaden (de aartsvijanden van de Greys, geloof ik.. ) hebben hem even weggezapt om de aarde te beschermen.
Of de basis is aan de zijkanten in de binnenkant van de holte gebouwd, zodat deze niet gemakkelijk gezien kan worden..
pi_150325455
De maan is weer vol! Deze keer noemen sommigen het de Sneeuwmaan, omdat deze tussen Imbolc en Ostara valt.
In esoterisch opzicht staat deze maan voor bezinning: welke plannen hebben kiemkracht, en welke ideen kun je beter laten varen?
In ieder geval waren er prachtige gekleurde ringen rondom de volle maan te zien :)

Abe de Verteller heeft een arttikel met leuke weetjes over de mythologie van de maan geschreven:
http://www.abedeverteller.nl/onder-invloed-van-de-maan/

rabbit_in_moon.gif
Onder andere het verhaal, in het kort, over de haas en de maan :P
pi_150348973
Blijft een mooi nummer

En Vrijdag 20 maart is het weer zover...
De maan neemt weer een hap (80%) uit de zon. Dus als je kan...kijken, kijken, kijken
2015-03-20.jpg
Ik zal proberen foto's, video en een time lapse opnames ervan te maken.
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
pi_151330008
Mogen is het volle maan en bovendien krijgen we nog een maansverduistering ook.. Leuk!
Ik geloof dat de komende volle maan in esoterische kringen sneeuwmaan wordt genoemd, hoewel ik de term bloedmaan ook voorbij heb zien komen.
pi_152240372
Het is weer volle maan! Deze lentemaan staat in het teken van wedergeboorte.
Ik zal er zo nog wat info bij zoeken
  zondag 3 mei 2015 @ 21:02:06 #145
241970 R0N1N
Live free or die trying
pi_152244746
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2015 19:04 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
Het is weer volle maan! Deze lentemaan staat in het teken van wedergeboorte.
Ik zal er zo nog wat info bij zoeken
Maan van het Ontwaken:
Boom: Wilg;
Kenmerk: Wedergeboorte;

De Maan van het Ontwaken valt rond Beltane en de naam wijst op het ontwaken van de levenskracht in de natuur.

De Wilg die we bij deze maan plaatsen staat bekend om haar beschermende en helende krachten, maar tegelijk wordt de wilg geassocieerd met de dood en de donkere kant van de Godin.

De Maan van het Ontwaken heeft dan ook te maken met de cyclus van dood en wedergeboorte, waarin vruchtbaarheid een onmisbare schakel is. Wat sterft keert terug naar de schoot van Moeder Aarde, waaruit het weer herboren zal worden.


Ik had toevallig net e.e.a. gevonden op zoek rond Beltane :P
The truth may be out there, but the lies are in your head.
pi_152252280
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2015 21:02 schreef R0N1N het volgende:

[..]

Maan van het Ontwaken:
Boom: Wilg;
Kenmerk: Wedergeboorte;

De Maan van het Ontwaken valt rond Beltane en de naam wijst op het ontwaken van de levenskracht in de natuur.

De Wilg die we bij deze maan plaatsen staat bekend om haar beschermende en helende krachten, maar tegelijk wordt de wilg geassocieerd met de dood en de donkere kant van de Godin.

De Maan van het Ontwaken heeft dan ook te maken met de cyclus van dood en wedergeboorte, waarin vruchtbaarheid een onmisbare schakel is. Wat sterft keert terug naar de schoot van Moeder Aarde, waaruit het weer herboren zal worden.


Ik had toevallig net e.e.a. gevonden op zoek rond Beltane :P
Mooi ^O^
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_152393311
Altijd zo mesmerising de maan.
Kan er een hele fietstocht naar kijken
pi_153119857
En het is weer zover: grasmaan wordt deze maan vaak genoemd.
pi_165002439
*schop*

Vandaag nieuwe maan, de oogstmaan.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_165474450
Beetje laat maar afgelopen week hebben we een Superoogstbloedmaan (Scrabblewoord _O- ) gehad.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 27 september 2016 @ 16:35:56 #151
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_165604420
Black Moon (matters)
30 september
WTF is een black moon? Het omgekeerde van een bleu moon.
Oftewel er zijn 2 x een nieuwe maan in 1 maand, maar de term black moon wordt ook gebruikt voor een maand zonder een volle of nieuwe maan.

Black Moon is coming!

#Black Moons Matters :P

;)
There is only one religion
pi_165604850
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2016 16:35 schreef Dance99Vv het volgende:
Black Moon (matters)
30 september
WTF is een black moon? Het omgekeerde van een bleu moon.
Oftewel er zijn 2 x een nieuwe maan in 1 maand, maar de term black moon wordt ook gebruikt voor een maand zonder een volle of nieuwe maan.

Black Moon is coming!

#Black Moons Matters :P

;)
The astronomers favorite ;)
pi_165683871
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2016 16:35 schreef Dance99Vv het volgende:
Black Moon (matters)
30 september
WTF is een black moon? Het omgekeerde van een bleu moon.
Oftewel er zijn 2 x een nieuwe maan in 1 maand, maar de term black moon wordt ook gebruikt voor een maand zonder een volle of nieuwe maan.

Black Moon is coming!

#Black Moons Matters :P

;)
30 Oktober.
http://www.ad.nl/dossier-(...)-halloween~aa4fe071/
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
  zaterdag 1 oktober 2016 @ 17:34:27 #154
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_165691559
quote:
Zou het iets uitmaken waar je op deze aardkloot staat?, de info die ik weergaf kwam van een amerikaans YT filmpje. O-)

[ Bericht 0% gewijzigd door Dance99Vv op 01-10-2016 17:56:07 ]
There is only one religion
pi_165694827
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2016 17:34 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

Zou het iets uitmaken waar je op deze aardkloot staat?, de info die ik weergaf kwam van een amerikaans YT filmpje. O-)
Nee, maakt niet uit ;)
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
  zaterdag 15 oktober 2016 @ 15:24:13 #156
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_165971789
Het is weer volle maan 16 okt 2016 (maan opkomst om 18:42u/ onder om 6:38u)
Deze volle maan heet jachtmaan.

Vertelwandeling bij volle maan in Oisterwijk

De vertellers van De Maretak-Marleen Groenland, Corrie Leermakers en AnneMargriet Veldhorst- laten op zondagavond 16 oktober hun verhalen horen bij de vennen in het Oisterwijkse bos op de avond van de ‘Volle maan van de Jacht’, zoals native people in Noord Amerika de oktober-vollemaan noemen.

Natuurlijk hebben de verhalen op deze avond met de maan en de sterren te maken. Je ziet tijdens een vollemaanwandeling de sterren een voor een aan gaan. Langzaam begint het te schemeren,de vogels houden op met zingen en ’t wordt donker. De zon gaat op 16 oktober om 18.30 uur onder. Om 19.15 uur zien we het licht van de volle maan. Ondertussen worden er verhalen verteld. De verhalenvertellers van ‘de Maretak ’,vertellen wat hen in hart en ziel raakt. Zij passen bestaande verhalen aan en soms borrelen de verhalen op uit hun eigen bron. Vandaag over manen , sterren en…

De wandeling met verhalen begint bij de Rode Lelie om 17.30 uur en duurt ongeveer twee uur.

De entree: 7 euro,inclusief koffie of thee onderweg. Vertrektijd 17.30 uur. Vertrekplaats is Theater De Witte Lelie, Adervendreef 4a in Oisterwijk (tegenover Boscaf De Rode Lelie). Adervendreef is de zandweg die je tegenover Piet Plezier in kunt rijden. Na 300 meter kun je aan de kant parkeren.

Reserveren: [email protected] of [email protected] of via telefoon: AnneMargriet Veldhorst 0643169337 of Marleen Groenland 0135284008
http://www.oisterwijknieu(...)aan-in-oisterwijk-4/

Volle maan 16 oktober 2016: storm-ram transformatie

Start van het jachtseizoen om de winter te kunnen overleven. Graan tot brood vermalen, druif tot wijn persen. Grondstof tot voeding. Dat zal de rode draad zijn en je uitdaging. Welke grondstof zal jij transformeren tot voeding? Je angstige ego of je ware zelf? Angst tot zelfbeperking of vreugde tot zelfontplooiing.

Een volle maan is altijd een soort versterker van de emoties die je niet wil onder ogen zien. Het versterkt en belicht dat wat jij eigenlijk zo hardnekkig probeert te onderdrukken. En deze volle maan heeft echt alle ingredinten om dit ten volle waar te maken.

Waar maak jij jacht op?

Is er iets waarachter jij jaagt? Iets waar je druk en dwang oplegt? Wees je er dan bewust van, want druk en dwang komt van je kleine ikje en toont je duidelijk dat je je niet op het pad van je ziel bevindt. Kijk wat er nu echte grondstof is in je leven (met echt bedoel ik dat gedragen is door vreugde) en kijk hoe je dit kan omzetten in voeding om je leven de voor jou gewenste vorm te geven.

Volle maan in de (storm) ram energie

Ram is de energie die dingen openbeukt, de pionier, de individualiteit, je persoonlijke ik. Het is de ‘ik-ben-er’ energie, een beetje zoals je met de deur in huis valt. Deze volle maan heeft te maken met je 1ste chakra en zal je “dwingen” om een standpunt in te nemen, jezelf te manifesteren, er te staan en ja te zeggen tegen deze fysieke incarnatie. Ja zeggen tegen de materie, ja zeggen tegen je lichaam en de kracht van je lichaam.

Daar waar je je verstikt en onderdrukt voelt is als een vat dat nu kan ontploffen. De ram zal je passie en daadkracht wakker schudden. Het kan plots en vulkanisch zijn, want Uranus zal er een schep bovenop doen. De mantel der “liefde” of het dingen onder het tapijt vegen zal niet werken. Elke poging hiertoe zal als een lap op een rode stier werken.

Deze invloed is bij uitstek geschikt voor het heractiveren van het grotere plan achter je incarnatie, namelijk je eigen pad, je eigen persoonlijke verhaal activeren. De overleving en de drang tot leven zal je hier extra voelen.

Wapen je tegen impulsief gedrag, wees attent en gedraag je volwassen in dit heftig proces. Het gaat over het veroveren van je onafhankelijkheid, de afbraak van dat wat je belemmert en sommige bruggen zal je opblazen. Maar doe dit allemaal vanuit kracht en wijsheid en niet van uit weerstand en gevecht.

Chaos, je onafhankelijkheid veroveren

De kracht van Uranus, Ram en Eris zorgen tijdens deze volle maan voor een zekere vorm van chaos. Huidige doelen en plannen kunnen plots omgegooid worden. Het zal een heel eigen, persoonlijk strijdtoneel zijn.

De uitbarstingen zullen eerder uitwerken in relatie of familie thema’s. Schommelen tussen veel energie of juist heel weinig, ook eetlust en je slaappatroon zal hier gevoelig getriggerd worden door de Uranus energie.

Maar !!!!!!! Heel belangrijk, elke verandering is een zegen als jij er op die manier naar kan kijken. Dat is de kracht van de vrije wil, namelijk het hoe jij met de dingen omgaat. Hoe rampzalig een verandering kan lijken in eerste instantie, ALTIJD is er een geschenk aan verbonden als je het vanuit het zielstandpunt of het hogere inzicht kan bekijken. Acceptatie en overgave zijn hier de sleutel.

Advies:

Verzet je niet tegen de verandering. Probeer mee te stromen en later zal het waarom ervan duidelijk worden in je leven. Weet dat er geen fouten gemaakt worden, alles sluit naadloos op elkaar aan. Dat is de wet van actie – reactie, een foutloze dans die niet altijd juist begrepen wordt.

Best weer heel pittig en in aanloop van de volgende volle maan die een 13de maan is. We zijn blijkbaar aan heel belangrijke dingen aan het werken nu, vandaar deze extra kans dit jaar. Dit komt maar 7x in 19 jaar voor. Maar meer hierover volgende maand…

Deze maand is het een fasten your seatbelts en broekbrettelkes (bretels) aanspannen zoals we hier in Vlaanderen zeggen, want het zal er hard tegenaan kunnen gaan. Maar je bent gewaarschuwd, dus jij kan er nu al voor kiezen om dit volwassen aan te pakken.

Isabelle Lambrecht

https://www.nieuwetijdski(...)m-ram-transformatie/

En voor de heksen en kruidenvrouwtjes....
http://heksenkruid.info/pages/maan.html
There is only one religion
  maandag 17 oktober 2016 @ 11:51:17 #157
446288 AQUILA.
Arbiter elegantiarum
pi_166009185
Gisteren was ook de zogenaamde ''oogstmaan'' te zien.
the-full-harvest-moon-is-coming.jpg
''Aquila non capit muscas.''
  maandag 17 oktober 2016 @ 12:25:55 #158
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_166009869
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 11:51 schreef AQUILA. het volgende:
Gisteren was ook de zogenaamde ''oogstmaan'' te zien.
[ afbeelding ]
Dat was volgens google op 16 september ;)
There is only one religion
  maandag 17 oktober 2016 @ 12:35:18 #159
446288 AQUILA.
Arbiter elegantiarum
pi_166010058
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 12:25 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

Dat was volgens google op 16 september ;)
Dan was het denk ik de jachtmaan.
''Aquila non capit muscas.''
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 16:33:30 #160
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_166038720
Grootste volle maan van de eeuw op komst

De volle maan op 14 november 2016 wordt niet alleen de grootste en helderste supermaan van het jaar, maar ook de grootste van de eeuw tot nu toe. De maan komt pas in 2034 weer zo dichtbij de aarde.

De supermaan kan tot wel 14% groter en 30% helderder zijn dan de maan tijdens apogeum, wanneer de maan het verst van de aarde staat. Dat is minder goed te zien als de maan hoog aan de hemel staat, maar wanneer deze laag bij de horizon is, met wat gebouwen erbij, oogt de maan inderdaad een stuk groter.

Deze supermaan is zeker de meest indrukwekkende van het jaar, maar gelukkig niet de laatste. Voor wie dit prachtige spektakel moet missen: op 14 december is opnieuw een supermaan te zien. Dat zal de derde supermaan van het jaar zijn, na die van afgelopen zondag, 16 oktober.

http://www.telegraaf.nl/o(...)eeuw_op_komst__.html

Bloedmaan
Synoniemen voor de Bloedmaan zijn: Offermaan en Bevermaan.

Datum:
Deze volle maan verschijnt in november/december. De eerst volgende verschijnt op: 14 november 2016.

Thema's:
Overleven, bewustzijn, geven (offeren).

Betekenis en Kenmerken:
Er zijn diverse redenen waarom deze maan diverse namen heeft:

Gedurende deze periode werden en vroeger vaak offers aan goden gebracht, om ze gunstig te stemmen. Een offer kon een geslacht dier zijn, waar bloed bij vrij kwam. Hier heeft de naam Offermaan en Bloedmaan mee te maken. De term Bloedmaan kan verwarrend zijn; als de maan totaal verduisterd wordt, wordt deze soms ook wel Bloedmaan genoemd.
In de Verenigde Staten zijn bevers gedurende deze periode actief; zij bereiden zich voor op de komende winter. Soms worden er vallen gezet om bevervachten te gebruiken als bont. Hier heeft de naam Bevermaan mee te maken.


Wat kun jij tijdens deze Offermaan, Bloedmaan of Bevermaan?
Vroeger was men erg bezig met het thema overleven: men was immers erg afhankelijk van de eerder verkregen oogst die hielp om de (koude) winter door te komen. Deze volle maan nodigt je uit om je bewust te worden van de aankomende winter. Keer meer naar binnen; neem de tijd voor rust, stilte en zelfreflectie. Welke inzichten heb je gekregen? En wat heb je met jouw inzichten gedaan (heb je ze vorm gegeven)? Wat heb je de komende (koudere) tijd nodig om Echt te Lven?

Voel of/hoe je jezelf of een ander wilt helpen: dit wordt ook wel een 'offer' genoemd. Dit kan bijvoorbeeld door tijd voor zelfreflectie in te plannen, of door de natuur of een dier te helpen. Sta stil bij of/wanneer je iets uit dankbaarheid voor wat je de afgelopen tijd hebt gekregen, weg wilt geven.

Sta ook bewust stil bij het thema dood, dat wil niet alleen zeggen een fysieke dood, maar ook emoties of gedachten die je wilt laten stoppen.

In deze Engelstalige filmpjes hoor je er meer over:

http://femkedegrijs.com/h(...)tekenis/bloedmaan-2/

[ Bericht 25% gewijzigd door Dance99Vv op 18-10-2016 16:44:01 ]
There is only one religion
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 17:12:44 #161
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_166039542
quote:
7s.gif Op zaterdag 1 oktober 2016 20:28 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Nee, maakt niet uit ;)
Toch wel lees ik hier

What Is a Black Moon?
There are several definitions of a Black Moon. One of them is the 2nd New Moon in the same month, which happens in September or October 2016, depending on where you are.

https://www.timeanddate.com/astronomy/moon/black-moon.html

Hier een uitleg waarom voor ons een maand later
http://fox6now.com/2016/0(...)on-in-a-months-time/
There is only one religion
pi_166046007
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 17:12 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

Toch wel lees ik hier

What Is a Black Moon?
There are several definitions of a Black Moon. One of them is the 2nd New Moon in the same month, which happens in September or October 2016, depending on where you are.

https://www.timeanddate.com/astronomy/moon/black-moon.html

Hier een uitleg waarom voor ons een maand later
http://fox6now.com/2016/0(...)on-in-a-months-time/

Dank, ik ga het straks even doorlezen.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
  zondag 13 november 2016 @ 19:56:04 #163
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_166635439
Grootste volle maan van de eeuw

De volle maan op 14 november 2016 wordt niet alleen de grootste en helderste supermaan van het jaar, maar ook de grootste van de eeuw tot nu toe. De maan komt pas in 2034 weer zo dichtbij de aarde.

De supermaan kan tot wel 14% groter en 30% helderder zijn dan de maan tijdens apogeum, wanneer de maan het verst van de aarde staat. Dat is minder goed te zien als de maan hoog aan de hemel staat, maar wanneer deze laag bij de horizon is, met wat gebouwen erbij, oogt de maan inderdaad een stuk groter.

Deze supermaan is zeker de meest indrukwekkende van het jaar, maar gelukkig niet de laatste. Voor wie dit prachtige spektakel moet missen: op 14 december is opnieuw een supermaan te zien. Dat zal de derde supermaan van het jaar zijn, na die van afgelopen zondag, 16 oktober.

http://www.telegraaf.nl/o(...)eeuw_op_komst__.html

Men noemt deze maan ook de Bloed- of Offermaan. Dit kan wat sinister klinken, maar vroeger leefde men veel dichter mee met de natuur. En offeren was een een algemeen gebruik. Offeren is een bewust stilstaan bij en danken voor wat zal komen. In dit geval is het een afroepen van gunstige omstandigheden om de winter te kunnen overleven.

Omdat winter echt in het teken staat van overleven of struggle for life, brachten sommigen ook bloedoffers. Bloed het levenssap van het fysieke wezen dat de goden aangeboden wordt in ruil voor nieuw leven. In de V.S. noemt men deze maan ook Bevermaan. Bevers zijn dan heel actief in het beeld en hun vachten waren zeer gewild omdat ze een lekkere warme jas vormden voor de natuurmens waardoor overleving extra kansen kreeg.

=De volle maan in stier in het 2e huis

de-nieuwe-maan-in-stier-1.jpg

Meer over deze volle maan hier https://www.nieuwetijdski(...)bloedmaan-overleven/

(Als ik nu naar buiten kijkt kan ik hem ook al zien Zondag 13 nov 2016 20:00u)
There is only one religion
pi_167541297
De laatste volle maan voor Midwinter en van 2016: de Boommaan.

?format=1000w

VOLLE MAAN 14 DECEMBER 2016
De meeste bomen zijn inmiddels kaal, de grond is al bevroren geweest en het donker neemt tot en met 21 december nog verder toe. Het leven is naar binnen gericht, daar waar het warm is en je in aanraking kunt komen met je eigen wortels en bron. De groenblijvende (naald)bomen staan symbool voor de onsterfelijkheid van de geest. Door te onderzoeken welke energie er diep in jezelf aanwezig is, je eigen levensgeest, kun je zien en bepalen waar je naartoe wilt, hoe je wilt herrijzen in de volgende periode. Het leven is cyclisch, dus nadat je iets hebt losgelaten, ontstaan er nieuwe paden, komt er ruimte of lucht. Het thema bij de volle Boommaan is ‘dood en wedergeboorte’.

Op 14 december, even na middernacht, is de Maan vol, dan staat ze exact tegenover de Zon. De volle maan staat in het luchtteken Tweelingen. Dit maakt dat je behoefte aan gezelschap toeneemt, dat je wilt praten en uitwisselen, kennis wilt opdoen of dat je scherper van geest en bijdehanter bent. De energie van de natuur is naar binnen gericht, maar de energie van de volle maan is naar buiten gericht! Tweelingen-energie kan het gevoel geven dat je steeds op een kruising staat: wat kies je, wat wil je, wat vindt je omgeving daarvan, helpt het jezelf als je de waarheid een klin beetje verdraait…? Humor en woordspelingen horen bij Tweelingen, maar waar ligt de grens voor jou en voor je omgeving? Woorden kunnen niet zomaar worden teruggenomen, dus wees je bewust wat je zegt.
De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Boogschutter. Dit maant aan om te luisteren naar je hogere zelf, om jouw hogere waarheid te delen. Dat is niet vanuit het verstand en vanuit opgedane kennis, dat is vanuit je hogere weten, vanuit ervaring en geestelijke wijsheid. Als je uitgaat van de nieuwe indeling, dan staat de Zon nu in het sterrenbeeld de Slangendrager. Dit geeft genezing, transformatie, een gepassioneerd en goed hart.
Tegenover de Maan (en dus direct naast de Zon) staat Saturnus. Dit maakt serieus, nuchter, geeft behoefte om geordend en gestructureerd te werken. Maar het maakt ook dat je hard kunt zijn voor jezelf, je gevoel niet kunt uiten of je eenzaam opgesloten voelt in jezelf. De invloed van Jupiter geeft daarentegen juist een optimistisch gevoel, enthousiasme en zelfvertrouwen. Het kan dus zijn dat je het gevoel hebt dat je emoties als een roulettespel, onwillekeurig worden bepaald. Bedenk dat ‘dood en wedergeboorte’ in elkaars verlengde liggen en dat je hierin zelf kunt sturen. Sta stil bij de eigenschappen die je vanuit je wortels hebt meegekregen en of ze jou nog steeds dienen. Als dat niet zo is, maak dan nieuwe beslissingen, uit jouw waarheid, herrijs uit oude conditioneringen. Breek de ketenen en wees VRIJ!

Ander leuk artikeltje over de boommaan en de viering ervan.
https://www.circewicca.nl/maan/13.html

[ Bericht 2% gewijzigd door Dance99Vv op 22-12-2016 23:30:58 ]
There is only one religion
  woensdag 11 januari 2017 @ 21:36:48 #165
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_168062490
Maan van de langste nacht,

Tijd: 12 januari 2017 12:35 uur
Boom: Berk
Trefwoord: Reiniging
Essentie: Dit is een moment om de zaken op een rijtje te zetten. De essentie moet nu duidelijk worden. Wat geen functie meer heeft moet je laten vallen.
Kenmerk
Nadat met Joel de ommekeer heeft plaatsgevonden zullen de dagen weer lengen en zullen de opbouwende krachten in de natuur langzaam aan steeds sterker worden. Het licht van de volle maan in deze tijd geeft een voorproefje van het zonlicht dat in de natuur zal terugkeren.
De boom die we bij deze maan plaatsen is de berk. Het reinigende en beschermende karakter van berkentakken heeft in volksgebruiken door de eeuwen heen een grote rol gespeeld. Oorspronkelijk werd de berk met de Godin vereenzelvigd. Na de kerstening bleef men de levenskracht van de berk als een realiteit zien. Door de eeuwen heen zijn huis en stallen overal in Europa met een berkenbezem gereinigd nadat Midwinter was verstreken. In de herfst stierf al het eenjarige af in de natuur en na Midwinter voelde men de behoefte die sfeer van dood en verderf uit te bannen. De berk werd daarvoor gebruikt.

Niet alleen reinigt de berk, maar de levenskracht van deze boom brengt ook vruchtbaarheid. Niet voor niets sprongen bruidsparen vanouds over een berkenbezem voordat ze het huis in gingen.

Wij reinigen onze Cirkel met een berkenbezem of, als we in het bos ons ritueel houden, met een berkentak.

Viering van de Maan van de Langste Nacht

Bescherming en reiniging spelen in deze vaak zo gure tijd een grote rol. Het is een moment om de zaken op een rijtje te zetten en na te denken over de essentie van de dingen. Wat niet belangrijk is, moeten we achter ons laten als we nieuwe plannen een kans van slagen willen geven. Geef in je maanviering aan wat je achter je wilt laten en wat er nog moet veranderen voordat je iets nieuws kunt ontwikkelen. Doe het niet alleen met woorden, maar geef het ook in een handeling vorm.
Benut de reinigende werking van berkentakken om bijvoorbeeld de ruimte waarin je de maan viert grondig schoon te vegen en visualiseer daarbij waar je afstand van wilt doen voordat je het wegveegt.

Versier de ruimte op een manier die het nieuwe begin uitdrukt. Natuurlijk kun je berkentakken neerleggen, maar bedenk wel dat ze aan een heilige boom zitten die je niet zomaar kunt plunderen.

Vraag de boom, hardop of in stilte, om toestemming een tak of twijg te gebruiken. Snij de takken met een scherp mes af en wees spaarzaam hierbij. Alles wat voor jou een nieuw begin uitdrukt is bruikbaar om de ruimte klaar te maken voor de maanviering.

Als je wierook brandt, kun je deze voordat je de ruimte schoonveegt aansteken. Bij deze maan past sandelhout met berkenblad en rozemarijnolie. Aan het eind van je ritueel kun je, als je die hebt, berkenbladwijn of berkensapwijn drinken en daarbij zonnekoekjes eten.

https://www.circewicca.nl/maan/01.html

Andere info over de volle maan van 12 jan 2017
https://www.nieuwetijdski(...)-en-diepe-reiniging/

De Volle Maan in Kreeft van 12 januari 2017.
https://www.gooverscounseling.com/nl/.../de-volle-maan-in-kreeft-van-12-januari-20...
12 jan. 2017 - Het is de eerste Volle Maan na de Winterequinox, het magische omslagpunt wanneer het Licht het wederom gaat winnen van de Duisternis.


?format=750w
There is only one religion
  vrijdag 10 februari 2017 @ 22:34:06 #166
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_168814387
Kijk vanavond naar maansverduistering, volle sneeuwmaan n komeet

Vergeet vanavond niet naar buiten te kijken, want er is een heleboel spectaculairs te zien aan de hemel. Er is niet alleen een maansverduistering, maar ook een volle sneeuwmaan en een groene komeet.

Vanavond staan de zon, de maan en de aarde op n lijn. Dat zorgt voor een vreemd effect op de maan. Het is geen volledige verduistering, maar de maan zal geleidelijk donkerder worden. Bovendien zal hij meer licht geven dan gewoonlijk. Dat wordt de sneeuwmaan genoemd omdat februari de sneeuwmaand is.

Maar het bijzonderst is toch wel de komeet, die langs de aarde scheert. Hij is smaragdgroen en heeft een heldere paarse staart. Al is het de vraag of die er nog aan zit. Een aanvaring met Venus heeft mogelijks de ijskern vernield die voor de staart zorgde.

Het wordt dus een bijzondere astronomische avond, maar niet zo speciaal als 21 augustus in de VS. Dan is daar voor het eerst in 99 jaar een volledige zonsverduistering te zien.
http://www.welingelichtek(...)wmaan-en-komeet.html

Meteoren vannacht: (vrijdag 10 feb.)

Heldere meteoren
Maximaal aantal zichtbare meteoren: ∼2 per uur (rond 6:45 uur)
Sporadische meteoren: ∼1 per uur

Uit de HLN

Sneeuwmaan
In tegenstelling tot een volledige maansverduistering, waarbij de aarde alle licht naar de maan blokkeert, is deze verduistering subtieler. Onze naaste buur zal geleidelijk donkerder worden. De maansverduistering zal het best te zien zijn in Europa en Afrika.

Maar zelfs al zie je de maansverduistering niet al te duidelijk, de maan zal toch een opmerkelijke aanblik bieden. Ze wordt 'sneeuwmaan' genoemd omdat februari de sneeuwmaand is en de maan zal meer licht geven dan gewoonlijk.

Paarse staart kwijt?
Maar het meest opmerkelijke is toch de komeet die langskomt, zo dichtbij dat hij vanop aarde te zien zal zijn. De komeet is smaragdgroen, heeft een heldere paarse staart, en is zichtbaar tussen 1:25 en 7:28 uur. Volgens astronomen kan de komeet die staart echter zijn kwijtgeraakt sinds hij in 2011 voor het laatst passeerde. Een aanvaring met Venus heeft mogelijks de ijskern vernield die voor de staart zorgde. Om de komeet te zien heb je overigens wel minstens een verrekijker en liefst een sterrenkijker nodig.
http://www.hln.be/hln/nl/(...)maan-en-komeet.dhtml

zaterdag 11 februari

Sneeuw en volle maan sneeuwmaan

01.33: Het is Volle Maan. De Maan staat vrijwel precies tegenover de Zon aan de hemel. Hierdoor is de Maan vrijwel de hele nacht zichtbaar. De verlichte kant van de Maan is naar de Aarde gekeerd. Hoewel de Volle Maan veel opvallender is dan iedere andere maanfase, is dit niet het beste moment om de Maan waar te nemen. Voor een waarnemer in het midden van het deel van de Maan dat naar de Aarde toe gekeerd is staat de Zon in het zenit, en doordat het zonlicht vanuit de richting van de Aarde komt zien we vanaf de Aarde geen schaduwen van bergen en kraters, zodat er nauwelijks contrast is in het maanbeeld. Daar komt nog bij dat de Volle Maan andere, zwakkere hemelobjecten overstraalt, zodat deze niet of nauwelijks zichtbaar zijn.

01.45: Maansverduistering in de bijschaduw. Het maximum van de eclips gebeurt om 01:45, in onze streken op 49 hoogte boven de horizon, in het zuidzuidwesten en is dus goed te zien. De details van de verduistering zijn te vinden op deze pagina. Zie ook Hoe ontstaat een maansverduistering? in de veelgestelde vragen. Voor de gegevens van andere eclipsen, zie de lijst met maansverduisteringen.

http://hemel.waarnemen.com/vannacht/


Ik weet niet , is het nou een ijsmaan of een sneeuwmaan , tegenstrijdige benamingen gesignaleerd. :?

IJsmaan 11 februari 2017 staat voor DIEPGANG
Deze maan valt in een koude periode. De zaadjes zitten nog in de donkere diepte, de essentie voor groei is volledig aanwezig maar nog niet zichtbaar. De zuiverheid van deze maan zal helderheid geven over welke zaadjes van jouw plannen straks zichtbaar mogen worden. Maak het daarom helder in je hoofd en huis om dit te kunnen zien als de tijd er rijp voor is.
http://heksenkruid.info/pages/maan.html#ijsmaan


media_xll_9516559.jpg[ Bericht 11% gewijzigd door Dance99Vv op 10-02-2017 22:59:37 ]
There is only one religion
pi_168824350
Vergeet die hele komeet maar.
Door de passage met Venus is 45P de staart kwijt en waarschijnlijk in stukken gebroken.
Wat je er nog van kunt zien (alleen met een verrekijker of telescoop) is een wazige groene vlek.

Maansverduistering was goed verduistert door de bewolking.
En al was het helder... een leek had het verschil niet gezien.
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
pi_168880285
Leuk om te zien dat dit topic nog steeds loopt. De maan is een bijzonder hemellichaam.
1 + 1 = blauw
  zaterdag 11 maart 2017 @ 19:25:48 #169
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_169438636
Sneeuwmaan ( 12 maart 2017. )

Synoniemen voor deze volle Sneeuwmaan zijn: Hongersmaan en Stormmaan.

Thema:
Ontkiemen, schoonmaken

Kenmerken:
Gedurende deze tijd van het jaar valt er over het algemeen de meeste sneeuw op het noordelijk halfrond (zoals in de Alpen), vandaar dat deze periode ernaar vernoemd is. Het onderstaande filmpje gaat er dieper op in:


http://femkedegrijs.com/h(...)ekenis/sneeuwmaan-2/

Sneeuwmaan 12 maart 2017 staat voor KIEMKRACHT
In de periode van de sneeuwmaan kun je bedenken wat het waard is voor jou om kiemkracht aan te geven en wat er losgelaten moet worden om de echte plannen de ruimte te geven. Voel in je hart wat je wilt laten groeien, is dit cht wat het moet zijn.... Ontvang deze avond de maanenergie en laat jouw echte plan ontkiemen.
http://heksenkruid.info/pages/maan.html#sneeuwmaan

SPANNENDE TIJDEN ROND DE VOLLE MAAN IN MAAGD – 12 MAART 2017
http://www.inspirerendlev(...)maagd-12-maart-2017/

2nqbi1u.jpg post-720-0-04390000-1401985352_thumb.jpg

[ Bericht 3% gewijzigd door Dance99Vv op 11-03-2017 19:34:08 ]
There is only one religion
  zondag 9 april 2017 @ 12:20:34 #170
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_170103468
Kijkend naar de prachtige heldere hemel afgelopen nacht zag ik de maan bijna vol.
Dus hier gaat tie weer.
De komende volle maan is de lentemaan of eimaan (maar er zijn meerdere benamingen)en staat volgens heksenkruid in het teken van bescherming.

Lentemaan 11 april 2017 staat voor BESCHERMING
De lentemaan heeft als thema bescherming, bescherm je plannen die je hebt laten ontkiemen bij de Sneeuwmaan en vraag deze avond aan aartsengel Michael om jou hierin bij te staan. Je kunt een beschermingssachet maken gevuld met je plannen en wat brandnetel erin om de bescherming compleet te maken.
http://heksenkruid.info/pages/maan.html#maanvandedood

Volgens Femke staat deze maan in het teken van zorg.
https://femkedegrijs.com/(...)an-betekenis/eimaan/


En Petra Stam belicht de astroligische kant van deze Eimaan in de lente.

De Maan staat in Weegschaal, wat extra gevoelig maakt voor sfeer en schoonheid. Het kan voelen of je antennes hebt die steeds scannen of er in jouw sociale groep of familie nog wel harmonie is. Dat kan vermoeiend zijn, want als je steeds wilt bemiddelen en vrede stichten, kan dat ten koste van je eigen balans en welbevinden gaan. De behoefte aan schoonheid kan ervoor zorgen dat je het interieur van je huis verandert of een kunstwerk aanschaft of maakt.

Meer op haar site hierover: http://www.petrastam.nl/blog/2017/4/6/volle-maan-11-april-2017

?format=500w
There is only one religion
pi_170117458
HhaRfiD.jpg
pi_181581872
afstof topic.
vollemaan-michael-steenbok.jpg

;)
There is only one religion
pi_181582014
quote:
vj6jxlab.jpeg
There is only one religion
pi_181582067

Wie van jullie merken zelf ook de invloeden op van volle maan? :)
Lend me your eyes I can change what you see, but your soul you must keep totally free.
pi_181582249
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 20:00 schreef Charlotte3 het volgende:

Wie van jullie merken zelf ook de invloeden op van volle maan? :)
Ik niet , maar mijn moeder zaliger wel die was altijd actiever met volle maan , ook mijn kat is actiever met volle maan (vangt dan meer muizen >:) , die ik indien mogelijk dan weer red )
There is only one religion
pi_181807821
nieuwe maanfase 9-9-2018


The Moon today is in a New Moon phase. During this phase the Moon is to close to the sun in the sky to be visible.

The moon rises and sets with the sun and is not present in the night sky. Because of this the night sky is darker and an excellent time to view other celestial objects


________________________________

Na de hectische zomermaanden met verduisteringen en retrograde planeten, is het tijd om orde op zaken te stellen zodat je kan “oogsten”.

Met oogsten wordt hier bedoelt klaarheid scheppen in je leven, door te bepalen wat belangrijk is voor jou en wat niet.
Wat belangrijk is voor jou bepaal je aan de hand van welk gevoel het je geeft.

Geeft het je energie en levensvreugde dan is het een blijvertje, rooft het energie van je en bedrukt het op je; dan is het tijd om dit NU los te laten.

Toch wel 2 extra belangrijke insteken zijn de datum 9-9 en het uur waarop het exact nieuwe maan is 20.02u.

Het cijfer 9 – 9

Aangezien het 2x voorkomt verwijst het naar evenwicht binnen jouw dualiteit (= leven). Meer bepaald naar een evenwicht vinden door jouw absolute waarheid te leven, vanuit een onzelfzuchtige kijk gestoeld op mededogen. Dankzij begrip en inzicht in je leven kan jij nu een belangrijke cyclus afronden en een start maken met een nieuwe cyclus. Ontknopingen worden gedragen door de energie van de 9 en een begrip van de volmaaktheid.

Met de 9 stap je uit je emoties en leef je vanuit authenticiteit en verspreid je deze in de vorm van liefde.

Met de maan in maagd
Onder de maagd energie ben je eerder zuinig met levensvreugde want je nood aan veiligheid zorgt ervoor dat je je intieme omgeving goed in de hand probeert te houden.

Bron: nieuwetijdskind

Slaap lekker allemaal!

giphy.gif

:Z :*
Lend me your eyes I can change what you see, but your soul you must keep totally free.
pi_182201001
sd62o9o123ez.jpeg
Lend me your eyes I can change what you see, but your soul you must keep totally free.
  zaterdag 29 september 2018 @ 12:26:33 #178
446288 AQUILA.
Arbiter elegantiarum
pi_182202977
quote:
Wow! :o Precies dit was ik gisteravond denkende. Thanks!
''Aquila non capit muscas.''
pi_182235068
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2018 12:26 schreef AQUILA. het volgende:

[..]

Wow! :o Precies dit was ik gisteravond denkende. Thanks!
^O^
Lend me your eyes I can change what you see, but your soul you must keep totally free.
pi_182235086
4zyoo1fecy9.jpeg
Lend me your eyes I can change what you see, but your soul you must keep totally free.
  dinsdag 2 oktober 2018 @ 18:19:44 #181
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_182277271
De Maan ♥ Luna ♥

Hij is meer mooi groot de laatste tijd *;
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_182400894
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 18:19 schreef Parafernalia het volgende:
De Maan ♥ Luna ♥

Hij is meer mooi groot de laatste tijd *;
hijo de la luna

Lend me your eyes I can change what you see, but your soul you must keep totally free.
pi_182400909
7p8rts089jg.jpeg


O+ O+
Lend me your eyes I can change what you see, but your soul you must keep totally free.
  maandag 8 oktober 2018 @ 22:42:26 #184
446288 AQUILA.
Arbiter elegantiarum
pi_182401711
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2018 22:02 schreef Charlotte3 het volgende:
[ afbeelding ]


O+ O+
_O_ .
''Aquila non capit muscas.''
pi_182401926
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2018 22:42 schreef AQUILA. het volgende:

[..]

_O_ .
Merk jij persoonlijk veel van bepaalde maan fases.. volle maan bijvoorbeeld? :)
Lend me your eyes I can change what you see, but your soul you must keep totally free.
  maandag 8 oktober 2018 @ 22:54:30 #186
446288 AQUILA.
Arbiter elegantiarum
pi_182401986
quote:
1s.gif Op maandag 8 oktober 2018 22:51 schreef Charlotte3 het volgende:

[..]

Merk jij persoonlijk veel van bepaalde maan fases.. volle maan bijvoorbeeld? :)
Rond volle maan ben ik wel scherper over het algemeen, vooral op het werk bijvoorbeeld.
''Aquila non capit muscas.''
pi_182407943
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2018 22:54 schreef AQUILA. het volgende:

[..]

Rond volle maan ben ik wel scherper over het algemeen, vooral op het werk bijvoorbeeld.
Aha :)

Twee dagen vr en twee dagen na het hoogtepunt van de volle maan is een actieve fase waarin emoties en gevoelens naar boven worden gehaald, Veel mensen voelen zich dan energiek, creatief en wellustig. :Y
Lend me your eyes I can change what you see, but your soul you must keep totally free.
  dinsdag 9 oktober 2018 @ 12:44:37 #188
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_182410869
quote:
we zijn allemaal kinderen van de maan O+
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_182529212
1sgc6ofzl5l9.jpeg
Lend me your eyes I can change what you see, but your soul you must keep totally free.
pi_182880528
r4x1b9negii.jpeg

:s) :s)
Lend me your eyes I can change what you see, but your soul you must keep totally free.
pi_182897848
quote:
Niet geklikt.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_183335612
Volle maan is geschikt om: sociale uitjes te hebben, te vrijen, zwanger te raken, helderziende waarnemingen te hebben, een laatste zetje te geven om doelen te bereiken, te werken met geneeskrachtige kruiden en planten (die nu de meeste kracht hebben), kristallen ‘op te laden’ in het maanlicht.

Niet geschikt om: bij te slapen, bomen te snoeien, operaties te ondergaan (want bloedingen kunnen heviger zijn), te herstellen van ziekte.
-Miauw-
pi_183338562
quote:
17s.gif Op zaterdag 24 november 2018 00:13 schreef charmed_angel het volgende:
Volle maan is geschikt om: sociale uitjes te hebben, te vrijen, zwanger te raken, helderziende waarnemingen te hebben, een laatste zetje te geven om doelen te bereiken, te werken met geneeskrachtige kruiden en planten (die nu de meeste kracht hebben), kristallen ‘op te laden’ in het maanlicht.

Niet geschikt om: bij te slapen, bomen te snoeien, operaties te ondergaan (want bloedingen kunnen heviger zijn), te herstellen van ziekte.
_O_ te vrijen met miran !
Lambo of Rekt
pi_183600419
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
pi_183614157
Lend me your eyes I can change what you see, but your soul you must keep totally free.
pi_183619921
vbsi8o.jpeg
Lend me your eyes I can change what you see, but your soul you must keep totally free.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')