abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_109878491
Welkom bij het Fitness topic! Een topic voor mensen die beginnen met fitness alsook mensen die gevorderd zijn!



Wat houdt fitness in?
Met fitness wordt het geheel van sporten en activiteiten die bedreven worden in sportscholen of thuis bedoeld. Het uiteindelijke doel van het beoefenen van fitness kan zijn:

• Gericht op algehele conditieverbeteringen.

• Gericht op vetverbranding en afslanken (Spinning, Aerobics, Cardiofitness etc.)

• Gericht op groei (hypertrofie) of versterking van spiermassa
(bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/fitness)

Waarom een fitness topic?
Veel mensen die beginnen met fitness hebben soms een verkeerd beeld van hoe men het beste vet kan verliezen, hun conditie moet verbeteren of hoe ze het beste krachttrainingen kunnen ondergaan. Daarom zijn er hier zowel beginners als gevorderden die kunnen discussiëren over wat de optimale middelen zijn om een zo optimaal mogelijke werking te krijgen van het doel dat je wil bereiken!
Er is ook een bodybuild reeks op FOK!, dat is voor de mensen die puur op krachttraining gefocused zijn, een aanrader voor als je spiermassa / spierkracht wil trainen, in dit topic staan veel handige feiten en weetjes en ervaringen!

BOVENAL: Schroom niet om in dit fitness topic van alles te vragen!!! Iedereen moet ergens beginnen, schaam je ook niet in de sportschool zelf voor oefeningen! Je doet het voor jezelf. Als je het goed doet, zul je alleen maar beter resultaat zien. Voor de gevorderden bij dezen gevraagd om constructieve antwoorden! Sommige zaken zullen als 'dom' en 'ontwetend' worden ontvangen, maar leg dan begripvol uit waarom diegene incorrect bezig is.

Handige sites

Starting Strength
Een Nederlandse site dat haarfijn de visie van Mark Rippetoe over het zogenaamde 'Starting Strength” principe uitlegt. Hier staan oefeningen bij om voor beginners zo snel mogelijk sterk te worden! Zorg ervoor dat je de oefeningen goed uitvoert!

Voedingswaardetabel!
Je kan hier per voedsel bekijken wat de voedingswaarde is! Zo zit er veel eiwit in tonijn / zalm en rosbief! Weet je wat, bekijk het zelf maar even! De site is overzichtelijk en simpel!

Basisinformatie Voeding!
Een topic van het fitnessforum.nl waar belangrijke informatie op staat voor, je raadt het al, de voeding in combinatie met het fitnessen! Er staan voedingsschema's in van mensen die dat forum bezoeken, handig ter vergelijking of om ideeën op te doen!

Basisinformatie Training!
Informatie over -jawel- hoe je bijvoorbeeld je persoonlijke trainingsschema bij elkaar stelt. Een overzicht van alle spieren in je lichaam, de verschillende stijlen van trainen (fullbody / split etc.)!

Wat is jouw caloriebehoefte?
Zoals wel duidelijk is, is een goede voeding essentieel om tot een goed resultaat te komen qua afvallen / conditie verbetering / spiermassa kweken. Dit betekent dat je vooral niet minder moet gaan eten! Maar hoe weet je nu hoeveel jij nu verbrand? Daar zijn richtlijnen voor, die op deze site staan aangegeven op een drietal formules. Lees goed door wat er staat, zo moeilijk is het niet te begrijpen!

De do's en dont's van krachttraining voor beginners!
The title says it all! Een simpel maar overzichtelijk overzicht (hihi) van zaken die je goed in het achterhoofd moet houden!

Filmpjes van ScoobyDoo zijn ook informatief! Hij heeft misschien wel een gek hoofdjen!




Tips!

• Voer cardio altijd ná krachttraining uit! Tien minuten cardio is genoeg voor de warming up!

• Cardio voor de cooling down na krachttraining is belangrijk, zo zal je minder spierpijn krijgen omdat de verzuring beter uit je lichaam treedt!

• Zorg dat je genoeg eet! Eet niet te weinig, dan komt je lichaam in een spaarstand, en doe je al je werk voor niets!

• Als je spieren wil kweken, zorg dan dat je compound oefeningen doet, geen geïsoleerde oefeningen (compound= oefening met meerdere spiergroepen tegelijk, vb: bench press isolatie oefening is dat je één spier per oefening traint, vb: bicep curl)

• Zorg voor voldoende nachtrust! Je spieren bouwen zich pas op als je rust!

• Als je vet wil kwijtraken, zorg dan dat je qua voedsel om de 2 uur iets eet! Het beste is om zoveel mogelijk eiwitten per dag binnen wil krijgen als je krachttraining doet! Suiker is één van de slechtste dingen die je lichaam wil opnemen, dus let ook op frisdranken!

Tip van Weissman: Een werkstuk over Conditie!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bron

Bovenal! Blijf gedisciplineerd! Zet jezelf over mogelijke smoesjes heen en houd dat lichaam lekker in beweging! Hoewel het puur fysieke en mentale krachten opslokt, zou het ook handig te zijn om je goed voor te bereiden op hetgeen wat komen gaat, lezen dus! Het voorkomt nare blessures en tijdverspilling!

pi_109878507
Ik zei dus:
Grappig dat ze hier ook de karakters er bij zetten.

Endomorf persoon

Ben je een endomorf persoon dan heb je ronde volle vormen, met vaak een hoog percentage lichaamsvet. Je spieren zijn niet erg ontwikkeld. Je hebt vaak grove botten, vierkante schouders en een korte nek. Ook zul je waarschijnlijk een trage stofwisseling hebben. Sheldon beschreef dit type ook als; relaxed, sociaal en gek op eten. Dat laatste is vaak de oorzaak dat je aangekomen bent en wat er eenmaal aanzit is bijna niet meer te verwijderen. Het vervelende is dat je zonder regelmatig te bewegen bijna niet kunt afvallen. Veel en regelmatig water drinken is voor dit lichaamstype ook heel belangrijk, het houdt je stofwisseling bezig.

Mesomorf persoon


Als mesomorf persoon heb je een normaal postuur. Dat is van nature slank en atletisch gebouwd met een laag percentage lichaamsvet. Je hebt sterke armen en benen en aardig veel spiermassa en heb je middelmatig tot grove botten. Met je stofwisseling is waarschijnlijk niets mis, die is middelmatig tot hoog. Maar als deze personen niet bewegen kan hun stofwisseling trager worden en komen ze aan. Overtollig vet zal vooral op de buik gaan zitten. Dr. Sheldon omschreef dit type als energiek en moedig.

Ectomorf persoon

Behoor je tot de ectomorf personen dan heb je een tenger en jeugdig uiterlijk. Je bent vaak lang en met dunnen armen en slanke benen. Je zult ook een laag percentage lichaamsvet hebben, weinig spieren en een hoge stofwisseling. Deze personen worden door dr. Sheldon omschreven als artistiek, introvert en mensen die liever over het leven (na)denken dan het te beleven. Een ectomorf persoon kan overdreven gaan piekeren of analyseren. Ze worden ongerust of ze kunnen zelfs een dwangneurose krijgen. Ook zijn ze heel gevoelig voor een lage bloedsuikerspiegel, waardoor ze stemmingswisselingen kunnen krijgen. Eén voordeel, ze hoeven zich meestal geen zorgen te maken over hun gewicht en/of figuur.

De meeste mensen kunnen ook hier niet in één hokje gestopt worden, waarschijnlijk zul jij jezelf in meerdere typen herkennen.

Arnold Schwarzenegger was dus duidelijk een Mesomorf, het beste wat het menselijk ras kan zijn.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 04-04-2012 00:07:13 ]
  woensdag 4 april 2012 @ 00:15:13 #3
253447 Ethanolic
TOUCH UR FUKIN CHEST BRAH
pi_109878921
Deze TT had niet gehoeven, vandaar een TR.
Deathlift or Die.
pi_109879159
quote:
13s.gif Op woensdag 4 april 2012 00:15 schreef Ethanolic het volgende:
Deze TT had niet gehoeven, vandaar een TR.
Maak je niet druk ScoobyDoo.

kijk liever dit:


[ Bericht 19% gewijzigd door #ANONIEM op 04-04-2012 00:37:19 ]
pi_109897499
Ik kom even in dit topic inbreken :P.
Ik had een vraag, die hopelijk ik hier wel kwijt kon. Ik ben al een tijdje aan het proberen om een beetje af te vallen/vet te verbranden. Nu heb ik helaas door tijdgebrek al een tijd niet meer de sportschool van binnen gezien. Ik doe wel nog aan mountainbiken, maar dit is hooguit 1/2 keer in de week.

Nu vroeg ik me af, zijn er oefeningen die ik thuis kan doen voor ververbranding? Bijvoorbeeld als ik een uurtje heb voor ik ga slapen, op een fitnesmatje in m'n kamer? Of zijn dat echt alleen oefeningen gericht op spieren, en moet ik voor vetverbrandings oefeningen echt naar de sportschool?
pi_109898121
Ga naar de sportschool.
Ga onder onderhoud eten.
Je verliest vet.
  woensdag 4 april 2012 @ 15:51:53 #7
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_109898126
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2012 15:35 schreef Jort227 het volgende:
Ik kom even in dit topic inbreken :P.
Ik had een vraag, die hopelijk ik hier wel kwijt kon. Ik ben al een tijdje aan het proberen om een beetje af te vallen/vet te verbranden. Nu heb ik helaas door tijdgebrek al een tijd niet meer de sportschool van binnen gezien. Ik doe wel nog aan mountainbiken, maar dit is hooguit 1/2 keer in de week.

Nu vroeg ik me af, zijn er oefeningen die ik thuis kan doen voor ververbranding? Bijvoorbeeld als ik een uurtje heb voor ik ga slapen, op een fitnesmatje in m'n kamer? Of zijn dat echt alleen oefeningen gericht op spieren, en moet ik voor vetverbrandings oefeningen echt naar de sportschool?
Vet verbranden doe je door eerst krachttraining te doen en daarna cardio.
Men zegt dat HIIT iets meer verbrand dan gewone cardio.
HIIT is High intensive interval training.
Dus steeds rust, snel, rust, snel.
Google kan je dat mooi uitleggen.
En krachttrainen thuis... tja.. Become a spartan wellicht?
Wellicht heeft iemand anders een ander idee
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
pi_109898394
Deze TT _O_ Zeta, je bent een baas.
Of toch du vader?
pi_109898396
Tevens goede topic titel.
pi_109898425
Thuis trainen is niet trainen.
pi_109898479
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2012 15:51 schreef Daywalk3r het volgende:

[..]

Vet verbranden doe je door eerst krachttraining te doen en daarna cardio.
Men zegt dat HIIT iets meer verbrand dan gewone cardio.
HIIT is High intensive interval training.
Dus steeds rust, snel, rust, snel.
Google kan je dat mooi uitleggen.
En krachttrainen thuis... tja.. Become a spartan wellicht?
Wellicht heeft iemand anders een ander idee
Je hoeft echt niet eerst KT te doen voor je cardio om vet te verbranden hoor. Het is handig omdat dan je glycogeen voorraden al zijn uitgeput, maar het hóeft zeker niet.

Wat je thuis kan doen om vet te verbranden, los van hardlopen etc, is gewoon minder eten. gr gr
Of toch du vader?
pi_109901600
Oke thanks allemaal. Dan misschien toch maar wat tijd zoeken/maken om naar de sportschool te gaan :P.
pi_109902112
Als je wilt afvallen, moet je onder je onderhoud gaan eten (hier berekenen). Ik zou daarnaast nog aan krachttraining doen om spiermassa te behouden (of zelfs aan te komen). KT kost bovendien ook weer energie = kcal expenditure = (meer) vet verbranding.

Verder de OP lezen.
Of toch du vader?
pi_109904705
Meldt :)

Ik ben sinds 6 weken weer begonnen met een schema, KT ong 40 min en daarna 20 min HIIT. Gaat prima, m'n spieren zijn zich best goed aan het ontwikkelen. Ik moet alleen letten op m'n eten want ik blijf een hoog vetpercentage houden.

Hoeveel raden jullie aan om onder m'n onderhoud te gaan zitten? Of makat dat niet uit? (ik kom bijna nooit aan de 2000, dus het blijft in ieder geval daaronder.
Onderhoud: 2364
BMR: 1525
pi_109905848
zo'n 20%. hoezo doe je 40 minuten krachttraining, werk je niet gewoon een schema af? en beweeg je veel, want het verschil tussen je bmr en onderhoud lijkt best groot?

ik heb na een goede krachttraining nooit meer energie/zin om te cardio'en :%
pi_109907743
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2012 00:22 schreef ZetaOS het volgende:

[..]

Maak je niet druk ScoobyDoo.

kijk liever dit:
Haha wat een bazen zijn het toch ook :D
I just had to get that stress off my chest like breast reduction.
pi_109917288
3x12 chest press machine
3x12 bicep curl
3x50 sit-up
pi_109918239
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2012 19:03 schreef Deeltjesversneller het volgende:
zo'n 20%. hoezo doe je 40 minuten krachttraining, werk je niet gewoon een schema af? en beweeg je veel, want het verschil tussen je bmr en onderhoud lijkt best groot?

ik heb na een goede krachttraining nooit meer energie/zin om te cardio'en :%
Ja, maar ik hou daarbij meestal hetzelfde tempo aan, wissel af en toe oefeningen af maar kom meestal uit op zo'n 35-40 minuten. Ik beweeg wel veel ja, vond het verschil ook best wel groot (en onderhoud best wel hoog).

Cardio na KT is wel effectief. Het moet nou eenmaal als je vet wilt verliezen :)
  woensdag 4 april 2012 @ 23:18:15 #19
356099 Awesome_
UNSTOPPABLE.
pi_109920769
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2012 22:35 schreef creepycookie het volgende:

[..]
Het moet nou eenmaal als je vet wilt verliezen :)
Nee.
BEASTMODE
  woensdag 4 april 2012 @ 23:59:19 #20
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_109922974
quote:
1s.gif Op woensdag 4 april 2012 23:18 schreef Awesome_ het volgende:

[..]

Nee.
Moet niet, wel aanraadbaar als hij spierkracht wil behouden.
pi_109924160
quote:
1s.gif Op woensdag 4 april 2012 23:59 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Moet niet, wel aanraadbaar als hij spierkracht wil behouden.
Ja, want een deficiëntie uit cardio zorgt ervoor dat je minder spier verliest als een deficiëntie door minder te eten. 7.gif

Spoilers: Nee. Zolang je niet minder eiwitten binnen krijgt als gevolg van minder eten, maakt het geen fuck uit. Spiermassa behoudt je door genoeg eiwitten te blijven eten (waarin je in een cut sowieso niet of nauwelijks in zou moeten snijden, is misschien wel de belangrijkste macro in een cut) en door te blijven trainen, dat heeft niks met wel of geen cardio te maken.
Of toch du vader?
pi_109930364
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2012 19:03 schreef Deeltjesversneller het volgende:
zo'n 20%. hoezo doe je 40 minuten krachttraining, werk je niet gewoon een schema af? en beweeg je veel, want het verschil tussen je bmr en onderhoud lijkt best groot?

ik heb na een goede krachttraining nooit meer energie/zin om te cardio'en :%
Ik ook niet. Heb je dat wel, dan heb je niet hard genoeg getraind.
pi_109930568
KT moet inderdaad geen bezigheidstherapie worden, je moet echt knallen. Ik zie veel te veel mannetjes 4x12 triceps kickbacks / extensions maken met dumbbells van 3 kg. En dat is helemaal prima, train zoals jij dat wil, maar het wordt toch wel erg vervelend wanneer ze dan tegen je mekkeren dat ze 'de aanleg missen' omdat ze geen resultaat zien.

Ga dan gewoon grote compoundoefeningen doen als squat & co., dan groei je prima en als je zwaar genoeg bezig bent heb je daarna ook geen zin meer in cardio etc. :) 'Ik heb een slechte rug/dijbenen/hamstrings/penis/whatever', juist dan. Succes ermee!
pi_109930726
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2012 10:22 schreef Halcon het volgende:

[..]

Ik ook niet. Heb je dat wel, dan heb je niet hard genoeg getraind.
Zin, absoluut niet. Maar ik zie het tegenwoordig als een noodzakelijk kwaad.

Eigenlijk is het debiel om 4-5x per week je lichaam af te beulen, maar een van je belangrijkste spieren (hartspier) daarbij over te slaan. Ook wat cardio betreft geldt; no pain, no gain. Gewoon nog effe een kwartiertje op die crosstrainer raggen.

Als ik na de zomer weer ga bulken, dan blijf ik er zeker cardio bij doen. Makkelijk je vetpercentage onder controle houden en fit blijven. ^O^ Had ik dat de afgelopen twee jaar ook maar gedaan.
pi_109930805
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2012 10:34 schreef 16meter het volgende:

[..]

Zin, absoluut niet. Maar ik zie het tegenwoordig als een noodzakelijk kwaad.

Als ik na de zomer weer ga bulken, dan blijf ik er zeker cardio bij doen. Makkelijk je vetpercentage onder controle houden en fit blijven. ^O^ Had ik dat de afgelopen twee jaar ook maar gedaan.

Eigenlijk is het debiel om 4-5x per week je lichaam af te beulen, maar een van je belangrijkste spieren (hartspier) over te slaan. Ook wat cardio betreft geldt; no pain, no gain. Gewoon nog effe een kwartiertje op die crosstrainer raggen.
Kwartiertje raggen heb je weinig aan. Na een krachttraining ga ik ook niet een uur als een hamster op zo´n band staan te rennen. Cardio doe ik wel op dagen dat ik geen krachttraining doe. Want ja, het is inderdaad wel belangrijk. Leuk is het niet, maar het hoort er wel bij.
  donderdag 5 april 2012 @ 10:38:54 #26
242204 YskaFredriksson
Vitamientjes zijn je vriendjes
pi_109930843
Meldt zich ook, ik ben sinds een aantal weken ook weer begonnen en heb een schema laten maken..Leuk schema voor de basis maar ik ga en eerste niet op apparaten staan wachten. Daar ben ik veels te ongeduldig voor en daarnaast is het fietsen, 4 apparaten, roeien en daarna weer 4 apparaten en daarna crosstrainer... Maar ik vind het fietsen, roeien en crosstrainen veeel leuker..
Ga het sowieso even uitzingen bij deze sportschool totdat mijn abbo afloopt en daarna overstappen naar een ander :)
Attentie attentie letten wij even op... [kerst] Creatieve FOK!kers voor een fijne kerst voor FOK!kers
pi_109930867
quote:
10s.gif Op donderdag 5 april 2012 10:29 schreef Panzermaus het volgende:
KT moet inderdaad geen bezigheidstherapie worden, je moet echt knallen. Ik zie veel te veel mannetjes 4x12 triceps kickbacks / extensions maken met dumbbells van 3 kg. En dat is helemaal prima, train zoals jij dat wil, maar het wordt toch wel erg vervelend wanneer ze dan tegen je mekkeren dat ze 'de aanleg missen' omdat ze geen resultaat zien.

Ga dan gewoon grote compoundoefeningen doen als squat & co., dan groei je prima en als je zwaar genoeg bezig bent heb je daarna ook geen zin meer in cardio etc. :) 'Ik heb een slechte rug/dijbenen/hamstrings/penis/whatever', juist dan. Succes ermee!
Knallen inderdaad en dan heb ik geen puf meer om nog een uur op zo´n loopband te gaan rennen.

Als je serieus traint, dan maak je vrij snel vorderingen. Maar dat doen velen dus niet. 5 keer in de week curlen... tja... :X
pi_109930969
Waarom zou je in godsnaam een uur aan cardio moeten doen.

Half uurtje per training max.

En voor kr8 alleen die zware compoundz natuurlijk. :Y
pi_109931010
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2012 10:43 schreef 16meter het volgende:
Waarom zou je in godsnaam een uur aan cardio moeten doen.

Half uurtje per training max.

En voor kr8 alleen die zware compoundz natuurlijk. :Y
Half uur vind ik te weinig. Op dagen dat ik cardio doe, doe ik geen krachttraining en dan doe ik 45 a 60 minuten cardio.
pi_109931037
Kan ook broer.
pi_109931124
Later vanmiddag maar weer eens even knallen. :Y
pi_109931687
Dadelijk die ecto beentjes een opdonder geven.
  donderdag 5 april 2012 @ 11:11:48 #33
187069 slacker_nl
Sicko pur sang
pi_109931995
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2012 00:22 schreef ZetaOS het volgende:

[..]

Maak je niet druk ScoobyDoo.

kijk liever dit:
Jezus, tis zo slecht dat je blijft kijken :D Echt wat een idioten :D
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.
pi_109937744
quote:
10s.gif Op donderdag 5 april 2012 10:29 schreef Panzermaus het volgende:
KT moet inderdaad geen bezigheidstherapie worden, je moet echt knallen. Ik zie veel te veel mannetjes 4x12 triceps kickbacks / extensions maken met dumbbells van 3 kg. En dat is helemaal prima, train zoals jij dat wil, maar het wordt toch wel erg vervelend wanneer ze dan tegen je mekkeren dat ze 'de aanleg missen' omdat ze geen resultaat zien.

Ga dan gewoon grote compoundoefeningen doen als squat & co., dan groei je prima en als je zwaar genoeg bezig bent heb je daarna ook geen zin meer in cardio etc. :) 'Ik heb een slechte rug/dijbenen/hamstrings/penis/whatever', juist dan. Succes ermee!
Ik ben een vrouw en ik train wel zwaar genoeg, dus ik ben niet eindeloos reps aan het herhalen met lichte gewichten, maar ik vind het gewoon fijn daarna nog cardio te doen en het werkt voor mij.

Ik doe ook maar 20 minuten, dat is 8 min opwarmen (stevig lopen) dan van 8-16 afwisselend 30 sec op m'n hardst en op een normaal jogtempo, 4 minuten afkoeling.
  donderdag 5 april 2012 @ 14:59:52 #35
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_109940936
Ik ga hier meelezen.

Ben al vanaf oktober serieus bezig.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_109945767
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2012 10:43 schreef 16meter het volgende:
Waarom zou je in godsnaam een uur aan cardio moeten doen.

Half uurtje per training max.

En voor kr8 alleen die zware compoundz natuurlijk. :Y
Idd, half uur is prima. Ook vanuit het perspectief van de gezondheid is enkele keren 'n kwartier cardio al heel wat t.o.v. geen cardio.

[ Bericht 0% gewijzigd door Diabox op 05-04-2012 18:12:54 ]
pi_109946361
quote:
7s.gif Op donderdag 5 april 2012 14:59 schreef Houniet het volgende:
Ik ga hier meelezen.

Ben al vanaf oktober serieus bezig.
Dit, alleen vanaf Januari bezig.

4 dagen in de week anderhalf uur, half uur cardio, half uur krachttraining en dan weer half uurtje cardio.
All good things are wild and free.
pi_109947678
Skip die cardio voor je KT en doe liever wat langer KT.
pi_109947721
quote:
7s.gif Op donderdag 5 april 2012 14:59 schreef Houniet het volgende:
Ik ga hier meelezen.

Ben al vanaf oktober serieus bezig.
welke gym? arnhem?

quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2012 10:34 schreef 16meter het volgende:

[..]

Zin, absoluut niet. Maar ik zie het tegenwoordig als een noodzakelijk kwaad.
als ik een dag alles heb gegeven kan ik gewoon niet echt meer cardio doen, hardlopen in ieder geval niet... dan lig ik na 5 minuten op 6 kmh op de grond. misschien de volgende keer maar de fiets/cross trainer proberen.
  vrijdag 6 april 2012 @ 11:55:30 #40
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_109976449
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2012 17:50 schreef Deeltjesversneller het volgende:

[..]

welke gym? arnhem?

[..]

als ik een dag alles heb gegeven kan ik gewoon niet echt meer cardio doen, hardlopen in ieder geval niet... dan lig ik na 5 minuten op 6 kmh op de grond. misschien de volgende keer maar de fiets/cross trainer proberen.
Nee, Rheden en Nijmegen.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_109978552
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2012 17:50 schreef Deeltjesversneller het volgende:

[..]

welke gym? arnhem?

[..]

als ik een dag alles heb gegeven kan ik gewoon niet echt meer cardio doen, hardlopen in ieder geval niet... dan lig ik na 5 minuten op 6 kmh op de grond. misschien de volgende keer maar de fiets/cross trainer proberen.
Crosstrainer vind ik zwaarder dan lopen, mits je wel een beetje een serieuze stand kiest.

Je kunt de loopband ook op een helling zetten van 10% ofzo en dan snelwandelen (6 km/u ongeveer). Werkt ook prima.

Meestal doe ik crosstrainer, lopen, fietsen, alles zo'n 10 minuutjes. Of 12-12-6.

edit: Je kunt na KT niet meer op 6 km/u lopen? :o Dan zou ik wat meer op conditie gaan trainen, hartslag 170 ofzo. Merk dat het bij mij snel vooruit gaat. Gewoon lekker stuk gaan op die apparaten, jezelf uitdagen.
pi_109978886
quote:
14s.gif Op donderdag 5 april 2012 17:13 schreef tliciouz het volgende:

[..]

Dit, alleen vanaf Januari bezig.

4 dagen in de week anderhalf uur, half uur cardio, half uur krachttraining en dan weer half uurtje cardio.
Half uur cardio vantevoren heeft inderdaad geen zin. Puur glycogeen verbruik.
Gewoon 5 min. rustig opwarmen, daarna KT en dan je cardio.
pi_109997212
Cardio voor je KT is echt onzin volgens mij.
pi_109997535
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 20:35 schreef Halcon het volgende:
Cardio voor je KT is echt onzin volgens mij.
Dat is juist aan te raden voor vrouwen, dan hebben ze minder glycogeen over voor KT zodat ze minder hard kunnen KT'en en tenminste niet van die mannenspieren krijgen.
pi_109998500
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 12:52 schreef 16meter het volgende:
edit: Je kunt na KT niet meer op 6 km/u lopen? :o Dan zou ik wat meer op conditie gaan trainen, hartslag 170 ofzo. Merk dat het bij mij snel vooruit gaat. Gewoon lekker stuk gaan op die apparaten, jezelf uitdagen.
Niet geprobeerd, 6 km/u zou wel lukken maar na KT ben ik soms zo uitgeput dat ik geen energie meer heb om te hardlopen, mijn conditie is wel oke. Vandaag een half uurtje gefietst, hou ik op zo'n moment langer vol heb ik het idee.
pi_110015234
ja, fietsen is sowieso makkelijker vol te houden :Y
  zaterdag 7 april 2012 @ 09:12:20 #47
356099 Awesome_
UNSTOPPABLE.
pi_110015244
quote:
14s.gif Op vrijdag 6 april 2012 20:41 schreef Panzermaus het volgende:

[..]

Dat is juist aan te raden voor vrouwen, dan hebben ze minder glycogeen over voor KT zodat ze minder hard kunnen KT'en en tenminste niet van die mannenspieren krijgen.
:')
BEASTMODE
pi_110081711
Kun je 'dips met twee stoelen' volledig vervangen door 'lying tricep extensions met dumbells'?

Ik ben telkens bang dat mijn stoelen het begeven tijdens mijn dips. :')
pi_110081744
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2012 23:52 schreef Picchia het volgende:
Kun je 'dips met twee stoelen' volledig vervangen door 'lying tricep extensions met dumbells'?

Ik ben telkens bang dat mijn stoelen het begeven tijdens mijn dips. :')
Je moet nooit dips doen tussen 2 stoelen.. dat gaat een keer mis.
pi_110081771
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2012 23:53 schreef DeRakker. het volgende:

[..]

Je moet nooit dips doen tussen 2 stoelen.. dat gaat een keer mis.
Vandaar mijn vraag.
pi_110081925
quote:
14s.gif Op zondag 8 april 2012 23:54 schreef Picchia het volgende:

[..]

Vandaar mijn vraag.
Dips zijn nooit te vervangen met een andere oefening.. marja beter iets dan niks.
Zelfde als bijv. bankdrukken.. je kan het niet vervangen maar je kan wel andere oefeningen doen.
Het effect is nooit precies hetzelfde maar het lijkt erop.

Dips is een compound oefening en die extension een isolatie.
pi_110082292
Nou ja, ik weet niet wat het meer omvat dan de triceps. Daar doe ik het eigenlijk voor. Ik doe het dan in combinatie met bicep curl en hammer curls. Mis ik dan iets voor mijn armen?. Mijn schouders / rug train ik dan wel weer apart.

Ik heb gewoon een hekel aan die vreselijke dips. :P
pi_110082460
Ik zoek het wel even uit. Ik hoopte dat het een simpelere vraag was, maar of je een compound oefening kan vervangen valt natuurlijk niet te beantwoorden zonder jullie lastig te vallen met een volledig programma. Toch bedankt.
  maandag 9 april 2012 @ 00:42:49 #54
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_110083978
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2012 15:59 schreef 16meter het volgende:
Thuis trainen is niet trainen.
Als je met een paar dumbells loopt te zwaaien en wat gaat opdrukken niet nee. Je kan echter ook gewoon een powerrack kopen.
Bedankt Hans.
  maandag 9 april 2012 @ 11:01:11 #55
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_110088864
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2012 15:59 schreef 16meter het volgende:
Thuis trainen is niet trainen.
Dat is niet helemaal waar ;).
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_110088941
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2012 00:42 schreef bascross het volgende:

[..]

Als je met een paar dumbells loopt te zwaaien en wat gaat opdrukken niet nee. Je kan echter ook gewoon een powerrack kopen.
Ja tuurlijk, maar ik doelde op thuis trainen zoals 9 van de 10 mensen het benadert. Beetje klooien met 2 dumbbells en een matje. Met een beetje home gym kun je alles thuis doen.
  maandag 9 april 2012 @ 11:08:16 #57
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_110089040
Hangt ook van je doelstellingen af.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_110089127
Onder trainen versta ik krachttraining en daar heb je z'n minst een powerrack voor nodig. Wat je doelstellingen ook zijn.
  maandag 9 april 2012 @ 11:13:06 #59
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_110089136
Inderdaad, jouw definitie.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_110089149
Nee.
  maandag 9 april 2012 @ 11:23:33 #61
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_110089404
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2012 11:04 schreef 16meter het volgende:

[..]

Ja tuurlijk, maar ik doelde op thuis trainen zoals 9 van de 10 mensen het benadert. Beetje klooien met 2 dumbbells en een matje. Met een beetje home gym kun je alles thuis doen.
Juist. ^O^
Bedankt Hans.
pi_110093702
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2012 11:04 schreef 16meter het volgende:

[..]

Ja tuurlijk, maar ik doelde op thuis trainen zoals 9 van de 10 mensen het benadert. Beetje klooien met 2 dumbbells en een matje. Met een beetje home gym kun je alles thuis doen.
Gemak dient de mens. Ik train om mee te kunnen draaien met sporten, dus daar past zwaaien met dumbbels wel bij. Ik vind het niet zo erg als ik snel tegen een grens aankom. Maar het is ongetwijfeld waar dat ik met andere technieken en wellicht zwaardere gewichten in minder tijd dezelfde spieren zou kunnen trainen met meer gains.
pi_110093855
quote:
99s.gif Op maandag 9 april 2012 11:08 schreef Houniet het volgende:
Hangt ook van je doelstellingen af.
Dat je verschillende doel hebt betekent niet dat je maar anders moet trainen.
Je moet gewoon hetzelfde trainen, alleen eerder stoppen met gewicht toevoegen.

Net als afvallen doe je ook hetzelfde... dan ga je niet maar de helft je best doen omdat je maar de helft resultaat wilt, zo werkt het niet.
Je lichaam maakt ontzettend sloom spiermassa aan wanneer je volle bak traint, eet en rust... als je niet volle bak gaat zal er niks gebeuren want meer spiermassa kost je lichaam anders alleen maar extra energie om te onderhouden.

[ Bericht 6% gewijzigd door DeRakker. op 09-04-2012 14:04:30 ]
pi_110093912
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2012 13:54 schreef Picchia het volgende:

[..]

Gemak dient de mens. Ik train om mee te kunnen draaien met sporten, dus daar past zwaaien met dumbbels wel bij. Ik vind het niet zo erg als ik snel tegen een grens aankom. Maar het is ongetwijfeld waar dat ik met andere technieken en wellicht zwaardere gewichten in minder tijd dezelfde spieren zou kunnen trainen met meer gains.
Met een beetje dumbells zwaaien zal je nooit alle spieren in je lichaam serieus kunnen trainen dus krijg je een raar lichaam dat niet in balans is.
En ken trouwens niet echt sporten waarvoor je sterke biceps nodig hebt (wat de meeste mensen thuis trainen).

[ Bericht 0% gewijzigd door DeRakker. op 09-04-2012 14:11:37 ]
pi_110094197
Dumbbell curls zijn voor sporters (ongeachte welke sport) zo ongeveer de meest nutteloze oefening.
pi_110094577
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2012 14:00 schreef DeRakker. het volgende:

[..]

Met een beetje dumbells zwaaien zal je nooit alle spieren in je lichaam serieus kunnen trainen dus krijg je een raar lichaam dat niet in balans is.
Er ken trouwens niet echt sporten waarvoor je sterke biceps nodig hebt (wat de meeste mensen thuis trainen).
Ik doe aan vechtsport, waarbij je eigenlijk je meeste spieren wel gebruikt. Ik maak weleens mee dat ik iemand zijn arm op een bepaalde wijze probeer te buigen, maar de ander teveel kracht tegen zet. Dan moet ik mijn gebrek aan kracht maar compenseren met een kleine pijnprikkel. :')
pi_110094665
Vooral als je iemand zijn polsen probeert te buigen.
pi_110094671
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2012 14:20 schreef Picchia het volgende:

[..]

Ik doe aan vechtsport, waarbij je eigenlijk je meeste spieren wel gebruikt. Ik maak weleens mee dat ik iemand zijn arm op een bepaalde wijze probeer te buigen, maar de ander teveel kracht tegen zet. Dan moet ik mijn gebrek aan kracht maar compenseren met een kleine pijnprikkel. :')
Met vechten gebruik je eerder je schouders, benen, core, bovenrug en triceps... ik zou niet weten wanneer je je biceps nodig zal hebben, je tilt niks op.
  † In Memoriam † maandag 9 april 2012 @ 14:38:36 #69
230491 Zith
pls tip
pi_110095214
Hadden we het niet erover dat de biceps als hoofdtaak hebben om de handpalm te draaien, derakker? ;)

Dat lijkt me dus een reden dat voor handmaneuvres bicep-curls wel goed zijn: je handen (en draaibewegingen van) worden sterker. Misschien is het doen van andere handbewegingen met gewichten wel beter dan de statische bicep curl... Misschien helpt het ook een beetje voor de grappling bewegingen, de tegenstander klemmen en vasthouden

[ Bericht 9% gewijzigd door Zith op 09-04-2012 14:43:45 ]
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_110095378
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2012 14:38 schreef Zith het volgende:
Hadden we het niet erover dat de biceps als hoofdtaak hebben om de handpalm te draaien, derakker? ;)

Dat lijkt me dus een reden dat voor handmaneuvres bicep-curls wel goed zijn: je handen (en draaibewegingen van) worden sterker. Misschien is het doen van andere handbewegingen met gewichten wel beter dan de statische bicep curl...
Bicep zorgt voor het draaien van je handpalm maar ook voor het tillen...
Kijk bijv. naar curlen.. of ontken je dat daar de bicep niks doet? want dan ben ik benieuwd waarom er dan wel spanning op staat wanneer je gaat tillen.
  † In Memoriam † maandag 9 april 2012 @ 14:47:00 #71
230491 Zith
pls tip
pi_110095473
Dat had ik in het BB topic al uitgelegd: Je biceps zorgen voor het omhoog draaien van je handpalm. Als je curls doet met je handpalm naar beneden zit er 0 spanning op je biceps. Om dezelfde reden zit er 0 spanning op je biceps als je (BO)Rows doet met overhandse grip.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_110096012
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2012 14:47 schreef Zith het volgende:
Dat had ik in het BB topic al uitgelegd: Je biceps zorgen voor het omhoog draaien van je handpalm. Als je curls doet met je handpalm naar beneden zit er 0 spanning op je biceps. Om dezelfde reden zit er 0 spanning op je biceps als je (BO)Rows doet met overhandse grip.
Apart want wanneer ik mijn hand omlaag hou.. en mn onderarm naar boven doe staat er wel degelijk spanning op.
Dus ik snap niet wat je bedoelt want wanneer ik dus til hoe ik mijn hand ook hou komt er spanning op mijn bicep...
pi_110103963
Lekker lurken hier :7 Anderhalve maand geleden weer begonnen nadat ik een jaartje niet veel gedaan heb.
Ideale situatie wel, want een goede vriend van me is sport docent en ik sport veel met hem samen.

Momenteel 3-4 keer in de week. Richt me vooral op KT en begin de apparaten gelukkig weer los te laten. Moet wel zeggen dat ik ook wel cardio doet, maar dat is ook in combinatie met hardlopen zeg maar en het gaat me daarbij meer om uithoudingsvermogen dan afvallen. Ik wil namelijk niet afvallen, mag ook niet echt, maar gewoon lekker strak in m'n vel komen en fitter zijn :P

Moet ook zeggen dat het qua resultaat toch al wel iets heeft opgeleverd.
Wat ik wel lastig vind is de juiste verdeling per training, moet toch echt een iets strakker schema op gaan zetten want anders komen bepaalde spiergroepen niet voldoende aan de beurt...
"My doctor says that I have a malformed public-duty gland and a natural deficiency in moral fibre, and that I am therefore excused from saving Universes."
  † In Memoriam † maandag 9 april 2012 @ 20:41:56 #74
230491 Zith
pls tip
pi_110108590
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2012 15:01 schreef DeRakker. het volgende:

[..]

Apart want wanneer ik mijn hand omlaag hou.. en mn onderarm naar boven doe staat er wel degelijk spanning op.
Dus ik snap niet wat je bedoelt want wanneer ik dus til hoe ik mijn hand ook hou komt er spanning op mijn bicep...
quote:
The biceps is tri-articulate, meaning that it works across three joints.[10] The most important of these functions is to supinate the forearm and flex the elbow.

These joints and the associated actions are listed as follows in order of importance:

Proximal radioulnar joint (upper forearm) – Contrary to popular belief, the biceps brachii is not the most powerful flexor of the forearm, a role which actually belongs to the deeper brachialis muscle. The biceps brachii functions primarily as a powerful supinator of the forearm (turns the palm upwards). This action, which is aided by the supinator muscle, requires the elbow to be at least partially flexed. If the elbow, or humeroulnar joint, is fully extended, supination is then primarily carried out by the supinator muscle.

Humeroulnar joint (elbow) – The biceps brachii also functions as an important flexor of the forearm, particularly when the forearm is supinated. Functionally, this action is performed when lifting an object, such as a bag of groceries or when performing a biceps curl. When the forearm is in pronation (the palm faces the ground), the brachialis, brachioradialis, and supinator function to flex the forearm, with minimal contribution from the biceps brachii.

Glenohumeral joint (shoulder) – Several weaker functions occur at the glenohumeral, or shoulder, joint. The biceps brachii weakly assists in forward flexion of the shoulder joint (bringing the arm forward and upwards). It may also contribute to abduction (bringing the arm out to the side) when the arm is externally (or laterally) rotated. The short head of the biceps brachii also assists with horizontal adduction (bringing the arm across the body) when the arm is internally (or medially) rotated. Finally, the long head of the biceps brachii, due to its attachment to the scapula (or shoulder blade), assists with stabilization of the shoulder joint when a heavy weight is carried in the arm.
Zullen we erover ophouden, dit is de tweede keer dat we deze discussie hebben.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_110108894
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2012 20:41 schreef Zith het volgende:

[..]

[..]

Zullen we erover ophouden, dit is de tweede keer dat we deze discussie hebben.


quote:
De functie van de m.brachialis is het buigen van de elleboog. De functie van de m.biceps brachii is buiten het buigen van de elleboog ook het naar binnen draaien van de onderarm (dit noemt men supinatie).
Dus ik snap niet waarom je steeds blijft zeggen dat het niet zo is.

Zelfs als je het zelf doet voel je de spanning erop...
De bicep heeft dus als functie om er mee te tillen... en niet alleen de hand draaien volgens jou.
Marja is goed ik hou er over op, iedereen mag zelf bepalen waar hij in gelooft .
pi_110130902
Jullie hebben allebei gelijk, maar de belangrijkste functie van de biceps is flexie (armbuigen).
  dinsdag 10 april 2012 @ 12:59:46 #77
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_110132655
Gaat het hier zo aan toe :')? Beetje discussiëren hoe de bicep werkt?
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_110133926
quote:
10s.gif Op dinsdag 10 april 2012 12:59 schreef Houniet het volgende:
Gaat het hier zo aan toe :')? Beetje discussiëren hoe de bicep werkt?
Het enkelvoud is 'biceps', en ik zie je zelf niet positief bijdragen aan het topic.
Of toch du vader?
  dinsdag 10 april 2012 @ 13:42:55 #79
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_110134286
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 april 2012 13:33 schreef Luchtkoker het volgende:

[..]

Het enkelvoud is 'biceps', en ik zie je zelf niet positief bijdragen aan het topic.
Komt waarschijnlijk door alle betweters hier.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  † In Memoriam † dinsdag 10 april 2012 @ 14:18:18 #80
230491 Zith
pls tip
pi_110135619
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2012 20:48 schreef DeRakker. het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

[..]

Dus ik snap niet waarom je steeds blijft zeggen dat het niet zo is.

Zelfs als je het zelf doet voel je de spanning erop...
De bicep heeft dus als functie om er mee te tillen... en niet alleen de hand draaien volgens jou.
Marja is goed ik hou er over op, iedereen mag zelf bepalen waar hij in gelooft .
De feiten zijn:

• Hoofdtaak biceps: Daaien hand.

• Hoofdtaak Brachialis: Buigen arm.

• Biceps helpt mee met buigen arm als hand naar binnengedraait is (supinatie).

• Is hand naar buiten gedraait (richting grond of van je af), dan is er minimale tot geen contributie van biceps aan het buigen van de arm.

De website die jij quote die stelt dat het beide is (en niet met de toevoeging heeft dat het van de positie van de hand afhankelijk is) is dus niet volledig in zijn informatie. De spanning die jij voelt is de brachialis.


(Uit General Anatomy and Musculoskeletal System)

Doe je arm in die positie en draai je hand naar binnen en naar buiten, de spierbeweging die je actief voelt worden als je hand naar binnen draait is je biceps.

Terug naar hoe de discussie begon:

quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2012 14:23 schreef DeRakker. het volgende:

[..]

Met vechten gebruik je eerder je schouders, benen, core, bovenrug en triceps... ik zou niet weten wanneer je je biceps nodig zal hebben, je tilt niks op.
Hierop stelde ik dat de biceps als hoofdtaak hebben om de hand te draaien en dat het daarom wel een functionele spier is om te trainen voor vechtsport (naast dat je wel dingen tilt bij vechtsporten). Ben je het hier nog steeds mee oneens?

[ Bericht 0% gewijzigd door Zith op 10-04-2012 14:24:54 ]
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  donderdag 12 april 2012 @ 01:40:40 #81
370039 Morera
more more more
pi_110215715
Ik heb een vraagje mbt fitness en voeding :@

Momenteel fitness ik 4 a 5 keer per week. Ik loop 25 minuten naar de sportschool, doe daar zo een 45 minuten cardio, dan nog 40 minuten krachttraining en dan nog 15 of 20 minuten cardio. Vervolgens loop ik ook weer 25 minuten terug naar huis.

Vandaag heb ik bijvoorbeeld heel hard gewerkt, ik doe staand werk en vandaag was een heftige dag dus veel beweging. In de ochtend heb ik een whey shake en een gekookt eitje gehad, tijdens werk water gedronken en nog een whey shake. Na het werk heb ik soep gegeten ( normaal is dat vlees, 2 eetlepels rijst/aardappels en dan groente of sla erbij )

Ik ben daarna echt super uit mijn dak gegaan in de sportschool. Ik merk dat mijn conditie gewoon heel erg is verbeterd en ik dus langer en intensiever train en me er goed bij voel. Alleen ben ik bij thuiskomst de hele tijd aan het snaaien vandaag. Mijn lichaam vraagt de hele tijd om meer eten.
Nou snaai ik niet met ongezonde dingen maar vraag ik mij wel af of dit niet idioot is en ik gewoon moet gaan slapen. Dit heb ik allemaal op sinds ik terug ben van sporten:

- 6 plakjes filterdunne kipfilet van de AH
- 5 cherrytomaatjes
- 3 stukjes fetakaas
- Heel klein bakje magere yoghurt
- Blikje tonijn op olijfolie

Ik blijf honger houden, ik ben dit helemaal niet gewend :{

Ik weet niet of ik dit wel hier hoor te posten hoor, sorry als het verkeerd staat.
Heb nu de neiging om nog een wheyshake te nemen maar ik vind het niet normaal dat de honger niet weggaat nu, ook al heb ik echt heel erg veel energie verbruikt vandaag.

Is dit normaal of ben ik al mijn sporten van vandaag nu aan het verpesten? ( Ik wil blijven afvallen )

Alvast bedankt en sorry voor het iewat warrige verhaal :+
  donderdag 12 april 2012 @ 01:49:45 #82
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_110215877
Het zijn gezonde dingen die je eet, maar je doet veel fout:

1. Cardio moet je ALTIJD na krachttraining doen. 10 minuten ervoor om op te warmen kan wel.

2. Je eet veel te weinig voor de hoeveelheid die je sport. Ik snap dat je wil afvallen, maar met wat jij eet zal er zelfs nauwelijks spier bijkomen. Eet om de 2 uur in elk geval iets. En dan bedoel ik geen plakje kipfilet, maar 2 plakken brood met kipfilet (1 boterham).

En geloof me, dan nog eet je te weinig, want die boterham mag je sowieso naast wat je nu eet wel gebruiken.

Mensen met veel spier en bijna geen bodyfat vreten per dag al veeeel meer als wat jij eet. Ik heb geen zin om t je uit te leggen want ik ga nu naar bed.

Je moet naar de openingspost van dit topic kijken over voeding, ofwel het bodybuild topic's openingspost.
  † In Memoriam † donderdag 12 april 2012 @ 09:01:12 #83
230491 Zith
pls tip
pi_110218201
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 01:40 schreef Morera het volgende:
Ik heb een vraagje mbt fitness en voeding :@

Momenteel fitness ik 4 a 5 keer per week. Ik loop 25 minuten naar de sportschool, doe daar zo een 45 minuten cardio, dan nog 40 minuten krachttraining en dan nog 15 of 20 minuten cardio. Vervolgens loop ik ook weer 25 minuten terug naar huis.

In de ochtend heb ik een

-whey shake en een
-gekookt eitje gehad, tijdens werk
-water gedronken en nog een
-whey shake. Na het werk heb ik
-soep gegeten

- 6 plakjes filterdunne kipfilet van de AH
- 5 cherrytomaatjes
- 3 stukjes fetakaas
- Heel klein bakje magere yoghurt
- Blikje tonijn op olijfolie

Ik blijf honger houden, ik ben dit helemaal niet gewend :{

Mijn lichaam vraagt de hele tijd om meer eten.

Ik weet niet of ik dit wel hier hoor te posten hoor, sorry als het verkeerd staat.
Heb nu de neiging om nog een wheyshake te nemen maar ik vind het niet normaal dat de honger niet weggaat nu, ook al heb ik echt heel erg veel energie verbruikt vandaag.

Is dit normaal of ben ik al mijn sporten van vandaag nu aan het verpesten? ( Ik wil blijven afvallen )

-whey shake (110 cals)
-gekookt eitje gehad (75 cals)
-water gedronken (0 cals)
-whey shake. (110 cals)
-soep gegeten (tomatensoep? 160 cals - 250ml)
- 6 plakjes filterdunne kipfilet van de AH (6x 18cals = 108 cals)
- 5 cherrytomaatjes (0 cals)
- 3 stukjes fetakaas (250cals per 100g, ik neem aan dat 1 stukje = 5 gr = ~40cals)
- Heel klein bakje magere yoghurt (60cals)
- Blikje tonijn op olijfolie (213 cals)

---

=875 cals

Je bent vrouw, gemiddeld hebben vrouwen 2000 cals nodig (als je je gewicht/lengte geeft kunnen we het preciezer uitrekenen). Je doet staand, actief werk, je sport 4x per week een 1.5-2 uur vooral cardio. Gemiddeld gezien heb je dan zo'n 3000 cals nodig om op hetzelfde gewicht te blijven (BMR*1.5 activiteit, maar denk dat 1.5 nog te weinig is).

Je eet veel te weinig. Veel te weinig. Te. Weinig. Dat gaat je niet helpen. Bereken je caloriebehoefte, ga daat 500 cals onder zitten, dan val je zo'n 1 kg per week af en heb je VEEL meer energie en MINDER honger.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_110218332
Goede conclusie Zith, veel mensen weten totaal niet wat ze naar binnen stoppen maar 'eten vet veel'. Beetje ermee rekenen en dan komt de aap al snel uit de mouw.
pi_110218427
Wat Zith zegt. Meer gaan eten. Richt je op volkoren, eiwit en vezelrijke producten ipv troep of zoete zooi.
pi_110218528
Ja, wat Zith zei.
pi_110220625
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 09:01 schreef Zith het volgende:

[..]

-whey shake (110 cals)
-gekookt eitje gehad (75 cals)
-water gedronken (0 cals)
-whey shake. (110 cals)
-soep gegeten (tomatensoep? 160 cals - 250ml)
- 6 plakjes filterdunne kipfilet van de AH (6x 18cals = 108 cals)
- 5 cherrytomaatjes (0 cals)
- 3 stukjes fetakaas (250cals per 100g, ik neem aan dat 1 stukje = 5 gr = ~40cals)
- Heel klein bakje magere yoghurt (60cals)
- Blikje tonijn op olijfolie (213 cals)

---

=875 cals

Je bent vrouw, gemiddeld hebben vrouwen 2000 cals nodig (als je je gewicht/lengte geeft kunnen we het preciezer uitrekenen). Je doet staand, actief werk, je sport 4x per week een 1.5-2 uur vooral cardio. Gemiddeld gezien heb je dan zo'n 3000 cals nodig om op hetzelfde gewicht te blijven (BMR*1.5 activiteit, maar denk dat 1.5 nog te weinig is).

Je eet veel te weinig. Veel te weinig. Te. Weinig. Dat gaat je niet helpen. Bereken je caloriebehoefte, ga daat 500 cals onder zitten, dan val je zo'n 1 kg per week af en heb je VEEL meer energie en MINDER honger.
Dit, ik at eerst 3 keer per dag. Dat zijn nu inmiddels 6 maaltijden geworden.
All good things are wild and free.
pi_110220729
quote:
14s.gif Op donderdag 12 april 2012 10:37 schreef tliciouz het volgende:

[..]

Dit, ik at eerst 3 keer per dag. Dat zijn nu inmiddels 6 maaltijden geworden.
Voor veel mensen die meer binnen moeten krijgen is het vaak makkelijker om meerdere maaltijden te eten. Echter 3 grote maaltijden volstaat ook.
6 maaltijden is niet beter dan 3.

Nadeel van 6 maaltijden is dat je lichaam ook niet meer gewend is om langer dan een paar uur geen voedsel binnen te krijgen.
pi_110220913
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 10:40 schreef rapelsen het volgende:

[..]

Voor veel mensen die meer binnen moeten krijgen is het vaak makkelijker om meerdere maaltijden te eten. Echter 3 grote maaltijden volstaat ook.
6 maaltijden is niet beter dan 3.

Nadeel van 6 maaltijden is dat je lichaam ook niet meer gewend is om langer dan een paar uur geen voedsel binnen te krijgen.
Het zijn geen 6 grote maaltijden hoor. :P Meer ontbijt, tussendoor, lunch, tussendoor, avondeten, tussendoor.
All good things are wild and free.
  donderdag 12 april 2012 @ 11:01:45 #90
370039 Morera
more more more
pi_110221428
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 09:01 schreef Zith het volgende:

[..]

-whey shake (110 cals)
-gekookt eitje gehad (75 cals)
-water gedronken (0 cals)
-whey shake. (110 cals)
-soep gegeten (tomatensoep? 160 cals - 250ml)
- 6 plakjes filterdunne kipfilet van de AH (6x 18cals = 108 cals)
- 5 cherrytomaatjes (0 cals)
- 3 stukjes fetakaas (250cals per 100g, ik neem aan dat 1 stukje = 5 gr = ~40cals)
- Heel klein bakje magere yoghurt (60cals)
- Blikje tonijn op olijfolie (213 cals)

---

=875 cals

Je bent vrouw, gemiddeld hebben vrouwen 2000 cals nodig (als je je gewicht/lengte geeft kunnen we het preciezer uitrekenen). Je doet staand, actief werk, je sport 4x per week een 1.5-2 uur vooral cardio. Gemiddeld gezien heb je dan zo'n 3000 cals nodig om op hetzelfde gewicht te blijven (BMR*1.5 activiteit, maar denk dat 1.5 nog te weinig is).

Je eet veel te weinig. Veel te weinig. Te. Weinig. Dat gaat je niet helpen. Bereken je caloriebehoefte, ga daat 500 cals onder zitten, dan val je zo'n 1 kg per week af en heb je VEEL meer energie en MINDER honger.
Wauww bedankt ! O+
Dit zijn dus de dingen waar ik zelf gewoon niet helemaal uit kom.

Er zijn zoveel berichten en informatie op internet te vinden, ik heb me echt wel ingelezen maar op gegeven moment raak je moedeloos en weet je niet meer wat links of recht is.

Ik was tot zo ver dat ik begreep ( en heb gemerkt ) dat teveel koolhydraten liever niet bij mij horen.
Ik heb ze voor het gemak dus maar helemaal geschrapt maar mis mijn boterhammetje wel, behalve een beetje bij het avond eten. ( vlees aardappe/rijst + groente/sla ) . Het nut van eiwitten en sporten en afvallen begrijp ik ook, vandaar dat ik de inname daarvan met een wheyshake wat makkelijker vindt. Ook wat je moet eten ) mager vlees kipfilet,witte vis tonijn,yoghurt etc begrijp ik ook .)

Het echte probleem is dus volgens jou/jullie echt dat ik te weinig eet. Ik moet even de knop vinden om het lef te tonen en dan meer te gaan eten want het voelt nu al als heel veel. Het klinkt alsof ik dan echt ga aankomen maar ik ga het wel doen want ik vraag niet voor niks om hulp.

Verder was het op mijn werk onmogelijk om tussendoor te eten, dat is heel erg klote dus de wheyshakes waren daar een oplossing voor omdat een flesje drinken wel mag. Gelukkig begin ik vanaf zaterdag met een andere baan, ook (wel minder) actief en staand, maar daar heb ik wel de gelegenheid en vrijheid om tussendoor te kunnen eten etc. Al dan niet staand tijdens het werk maar dat terzijde.

Ik ben 1.61 en weeg nu 68 kg en ben 26 jaar, hoe bereken ik nou precies mijn cal.behoefte zodat ik er in de sportschool 500 weg kan trainen?
Ben al tien kilo zelf afgevallen sinds Augustus 2011

nogmaals bedankt :*
  † In Memoriam † donderdag 12 april 2012 @ 11:11:24 #91
230491 Zith
pls tip
pi_110221742
http://www.muscleandstren(...)orie-calculator.html

Als ik bij jou 'moderately active' (al denk ik dat je actiever bent) doe kom ik uit op 2500 cals om op gewicht te blijven, ik zou dus rond de 1900-2000 zitten (als je zo actief blijft)... sowieso boven 1500.

Ga dus of een voedingsschema opstellen die hieraan voldoet, of ga calorien tellen.

Goed dat je al zo veel afgevallen bent! Heb je dat op zo weinig cals weten te doen?
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  donderdag 12 april 2012 @ 11:37:15 #92
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_110222682
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 09:18 schreef 16meter het volgende:
Ja, wat Zith zei.
Ja hey baklappen ik zei het al hoor, waar is mijn eer en restecpt gvd :( ;( :'(
  donderdag 12 april 2012 @ 12:01:47 #93
285818 leeroy
La Pasion Du Heng
pi_110223673
Als je een smartphone hebt kun je de app calorie counter gebruiken. Daar staan vrijwel alle producten van de bekende supermarkten op.
You got me so wild, Why should I be so surprised? You got me so high, Don't you see it in my eyes?
Één grote gore kuthipster
  donderdag 12 april 2012 @ 12:02:17 #94
285818 leeroy
La Pasion Du Heng
pi_110223693
quote:
1s.gif Op donderdag 12 april 2012 11:37 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Ja hey baklappen ik zei het al hoor, waar is mijn eer en restecpt gvd :( ;( :'(
Hier is 10 restecpt G
You got me so wild, Why should I be so surprised? You got me so high, Don't you see it in my eyes?
Één grote gore kuthipster
pi_110223780
quote:
1s.gif Op donderdag 12 april 2012 11:37 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Ja hey baklappen ik zei het al hoor, waar is mijn eer en restecpt gvd :( ;( :'(
Jij bent boem lauw mang ^O^
pi_110224335
Hoi,

Sinds een aantal jaar ben ik ook helemaal fitness verslaafd en lees ik er veel over. Ik heb voor mijn afstudeeropdracht gekozen om het volgende te onderzoeken: Hoe groot is de behoefte aan een fitness applicatie vanuit een sportschool en welke mogelijkheden moet deze dan hebben?

Daarvoor heb ik een aantal vragen opgesteld en nu heb ik zoveel mogelijk mensen nodig die die vragen willen beantwoorden. Ik denk dat ik daarvoor hier aan het juiste adres ben. Ik vraag jullie maar een paar minuutjes van je tijd en het is geheel anoniem. Ik hoop dat jullie de vragen willen beantwoorden, elke ingevulde vragenlijst helpt mij enorm bij mijn onderzoek. Alvast heel erg bedankt.

via deze link kun je de vragen beantwoorden: https://docs.google.com/s(...)k5N016dHdib1dNWUE6MQ

Groetjes en ga zo door met trainen!
pi_110224509
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 12:18 schreef Mandyk het volgende:
Hoi,

Sinds een aantal jaar ben ik ook helemaal fitness verslaafd en lees ik er veel over. Ik heb voor mijn afstudeeropdracht gekozen om het volgende te onderzoeken: Hoe groot is de behoefte aan een fitness applicatie vanuit een sportschool en welke mogelijkheden moet deze dan hebben?

Daarvoor heb ik een aantal vragen opgesteld en nu heb ik zoveel mogelijk mensen nodig die die vragen willen beantwoorden. Ik denk dat ik daarvoor hier aan het juiste adres ben. Ik vraag jullie maar een paar minuutjes van je tijd en het is geheel anoniem. Ik hoop dat jullie de vragen willen beantwoorden, elke ingevulde vragenlijst helpt mij enorm bij mijn onderzoek. Alvast heel erg bedankt.

via deze link kun je de vragen beantwoorden: https://docs.google.com/s(...)k5N016dHdib1dNWUE6MQ

Groetjes en ga zo door met trainen!
hoeveel squat je
pi_110224733
Ingevuld
pi_110224830
quote:
1s.gif Op donderdag 12 april 2012 12:23 schreef Panzermaus het volgende:

[..]

hoeveel squat je
Dit is de vraag waar het allemaal om gaat.
pi_110225127
Haha, momenteel squat ik met circa 40 kilo, ik heb er een hele tijd geen aandacht aan besteed. maar ik merk toch dat squat, deadlift en bankdrukken niet mogen missen.

super bedankt voor het invullen van de vragen!
pi_110225410
Pics zodat we kunnen beoordelen of je wel goed genoeg traint.
pi_110225678
sorry die heb ik nog niet, Ik ben de laatste tijd wat steviger geworden, maar mijn vetpercentage is hetzelfde gebleven. dus ik ben bang dat ik aan de cardio moet gaan geloven en mijn vetpercentage omlaag moet krijgen. ik ben met mijn oefeningen wel vooruit gegaan.
  donderdag 12 april 2012 @ 12:57:55 #103
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_110225814
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 12:54 schreef Mandyk het volgende:
sorry die heb ik nog niet, Ik ben de laatste tijd wat steviger geworden, maar mijn vetpercentage is hetzelfde gebleven. dus ik ben bang dat ik aan de cardio moet gaan geloven en mijn vetpercentage omlaag moet krijgen. ik ben met mijn oefeningen wel vooruit gegaan.
Hoi, je enquete staat hier enigszins verkeerd. Het is eigenlijk niet de bedoeling om enquetes in topics te openen. Ik laat hem staan, maar open liever een apart topic hiervoor in SPO (sport). Buiten dat het dan correct staat heb je ook een veel groter bereik voor je enquete.
pi_110225884
quote:
7s.gif Op donderdag 12 april 2012 12:57 schreef Snakey het volgende:

[..]

Hoi, je enquete staat hier enigszins verkeerd. Het is eigenlijk niet de bedoeling om enquetes in topics te openen. Ik laat hem staan, maar open liever een apart topic hiervoor in SPO (sport). Buiten dat het dan correct staat heb je ook een veel groter bereik voor je enquete.
Bedankt, ik zal een nieuw topic beginnen.
  † In Memoriam † donderdag 12 april 2012 @ 13:33:22 #105
230491 Zith
pls tip
pi_110227400
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 12:40 schreef Mandyk het volgende:
Haha, momenteel squat ik met circa 40 kilo, ik heb er een hele tijd geen aandacht aan besteed. maar ik merk toch dat squat, deadlift en bankdrukken niet mogen missen.

super bedankt voor het invullen van de vragen!
_O_

Als waardering ingevuld.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  donderdag 12 april 2012 @ 13:50:57 #106
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_110228219
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 10:40 schreef rapelsen het volgende:

[..]

Voor veel mensen die meer binnen moeten krijgen is het vaak makkelijker om meerdere maaltijden te eten. Echter 3 grote maaltijden volstaat ook.
6 maaltijden is niet beter dan 3.

Nadeel van 6 maaltijden is dat je lichaam ook niet meer gewend is om langer dan een paar uur geen voedsel binnen te krijgen.
Sinds jij me hebt aangeraden over IF te lezen, vraag ik me echt af waarom altijd zo met klem wordt aangeraden om te ontbijten.
Wat ze zeggen zodat de stofwisseling op gang komt, klopt al niet. Zie IF en ik heb daar ook verschillende onderzoeken over gelezen.
Wat ze zeggen dat als je niet ontbijt, je de rest van de dag meer eet, is toch per persoon verschillend lijkt me?
Als ik om 8 uur 's ochtends ontbijt, heb ik om half 10 - 10 uur alweer honger.
Vanochtend heb ik voor het eerst eens niet ontbeten. Ik was om half 8 op, vanalles gedaan en kreeg tegen 12 uur pas echt honger. Toen heb ik gegeten en ik zit nu nog steeds bomvol. Ideaal toch?!

Zijn er nog meer redenen waarom je perse zou moeten ontbijten?

[ Bericht 0% gewijzigd door Luxuria op 12-04-2012 13:56:52 ]
All she wants and needs is just a little taste..
pi_110266466
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 13:50 schreef Luxuria het volgende:

[..]

Sinds jij me hebt aangeraden over IF te lezen, vraag ik me echt af waarom altijd zo met klem wordt aangeraden om te ontbijten.
Wat ze zeggen zodat de stofwisseling op gang komt, klopt al niet. Zie IF en ik heb daar ook verschillende onderzoeken over gelezen.
Wat ze zeggen dat als je niet ontbijt, je de rest van de dag meer eet, is toch per persoon verschillend lijkt me?
Als ik om 8 uur 's ochtends ontbijt, heb ik om half 10 - 10 uur alweer honger.
Vanochtend heb ik voor het eerst eens niet ontbeten. Ik was om half 8 op, vanalles gedaan en kreeg tegen 12 uur pas echt honger. Toen heb ik gegeten en ik zit nu nog steeds bomvol. Ideaal toch?!

Zijn er nog meer redenen waarom je perse zou moeten ontbijten?
Ik heb best vaak gelezen dat je als je wakker wordt, het best gewoon kunt eten als je honger krijgt. Dat kan om 10 uur zijn maar ook om 12 uur. Maar aangezien dat zo tegenstrijdig is met wat al jaren werd beweerd vind ik dat een beetje moeilijk toe te passen zelf.
pi_110267647
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 13:33 schreef Zith het volgende:

[..]

_O_

Als waardering ingevuld.
Bedankt!
  vrijdag 13 april 2012 @ 10:45:49 #109
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_110267910
Waar staat die enquette? Dan vul ik 'm ook in
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
pi_110272084
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 13:50 schreef Luxuria het volgende:

[..]

Sinds jij me hebt aangeraden over IF te lezen, vraag ik me echt af waarom altijd zo met klem wordt aangeraden om te ontbijten.
Wat ze zeggen zodat de stofwisseling op gang komt, klopt al niet. Zie IF en ik heb daar ook verschillende onderzoeken over gelezen.
Wat ze zeggen dat als je niet ontbijt, je de rest van de dag meer eet, is toch per persoon verschillend lijkt me?
Als ik om 8 uur 's ochtends ontbijt, heb ik om half 10 - 10 uur alweer honger.
Vanochtend heb ik voor het eerst eens niet ontbeten. Ik was om half 8 op, vanalles gedaan en kreeg tegen 12 uur pas echt honger. Toen heb ik gegeten en ik zit nu nog steeds bomvol. Ideaal toch?!

Zijn er nog meer redenen waarom je perse zou moeten ontbijten?
Dat vind ik ook vreemd ja. Wilde ook met IF beginnen maar ik heb m'n hele leven ontbeten en meestal voel ik me na 2 uur dan zo zwak. Maar die enkele keren dat ik niet heb ontbeten, onderdruk je de honger inderdaad. Maar als het echt werkt wil ik het wel proberen.
  vrijdag 13 april 2012 @ 12:36:42 #111
253447 Ethanolic
TOUCH UR FUKIN CHEST BRAH
pi_110272408
Als ik niet ontbijt ga ik dood van de koppijn en voel ik me de rest van de dag futloos.
Deathlift or Die.
pi_110273267
Precies.
quote:
13s.gif Op vrijdag 13 april 2012 12:36 schreef Ethanolic het volgende:
Als ik niet ontbijt ga ik dood van de koppijn en voel ik me de rest van de dag futloos.
Dit.
  vrijdag 13 april 2012 @ 16:39:04 #113
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_110282642
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 12:28 schreef Deeltjesversneller het volgende:

[..]

Dat vind ik ook vreemd ja. Wilde ook met IF beginnen maar ik heb m'n hele leven ontbeten en meestal voel ik me na 2 uur dan zo zwak. Maar die enkele keren dat ik niet heb ontbeten, onderdruk je de honger inderdaad. Maar als het echt werkt wil ik het wel proberen.
Ik heb vandaag en gisteren pas voor het eerst om 12 uur wat gegeten terwijl ik al om 8 uur op was, en ik vond het goed te doen! Heb wel een beetje hongergevoel, maar niet erg en ik voel me ook niet minder energiek ofzo.

Als ik dan om 12 uur mijn eerste maaltijd heb gehad, zit ik sneller en langer vol. Voor mij echt ideaal om af te vallen, want eerst had ik dan om half 3 alweer ontzettende trek in eten, nu helemaal niet meer :)
All she wants and needs is just a little taste..
pi_110282820
Niet ontbijten is catabool.
  vrijdag 13 april 2012 @ 17:03:22 #115
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_110283562
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 16:43 schreef ZetaOS het volgende:
Niet ontbijten is catabool.
Veel bodybuilders doen IF juíst om zo min mogelijk spiermassa te verliezen tijdens hun cut wat ik overal lees. En zij beginnen vaak zelfs pas na 14.00u met eten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Luxuria op 13-04-2012 17:11:57 ]
All she wants and needs is just a little taste..
  vrijdag 13 april 2012 @ 17:07:48 #116
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_110283669
Ik weet ook niet precies hoe het kan, maar zie als voorbeeld dit topic:

http://forum.dutchbodybui(...)-fasting-log-275634/

En zo zijn er nog veel meer. www.leangains.com ken je misschien wel?
All she wants and needs is just a little taste..
pi_110309156
Hallo mensen,

Wegens mijn studie heb ik relatief weinig tijd om te gaan sporten. Echter wil ik het fitnessen wel graag weer oppakken en dus heb ik besloten om toch 3x per week te gaan sporten.

Echter heb ik geen tijd/geld om naar de sportschool te gaan en was ik dus vrij content toen ik hoorde dat mijn schoonouders de blokhut in de tuin hebben omgebouwd tot een mini sportschool.

Echter is dit vrij beperkt en laat dat nou net de reden zijn dat ik hier ben. In de blokhut staan de volgende apparaten:
• 2 dumbells, verstelbaar tot samen ongeveer 12 á 14 kilo
• Gewichtschijven tot 80/90 kilo
• Allerlei cardio apparatuur (roei, fiets, step)
• Kracht apparaat die de gewichten verdubbelt d.m.v. een katrol (wel positief dus). Hier zit een lat pulldown aan, die te vervangen is met touwen (voor de triceps extension), verder kan je hier de benen mee trainen (extension) en is er de mogelijkheid om de borst zowel breed als smal te trainen.

Mijn vraag is dan ook: Wat zou hier mijn ideale schema zijn. Ik mis natuurlijk squatten en deadliften. Eventueel zou er wel een stang o.i.d. kunnen komen, maar een squatrek is bijvoorbeeld al geen ruimte voor.

Ik doe nu 3x per week het volgende schema:
• Front raises
• Lateral Raises
• Concentration curls
• Standing triceps extension (met dat koord)
• Lat pulldown (achter de nek)
• Wide grip chest press
• Small grip chest press
• Dips (met gewichten op schoot en dan dippen vanaf het stoeltje van de roei :P)

Nogmaals, ik weet dat de situatie niet ideaal is, maar ik probeer het beste er van te maken:P Verder natuurlijk: Is dit een goede samenstelling (full body, 3x per week) of kan ik het beter opsplitsen? En hoe dan? Pak ik verder genoeg oefeningen per spiergroep? Ik zou bijv. graag m'n armen wat meer trainen.

Alvast bedankt voor de tips :)
Mvg,
Nick
pi_110312049
Zeer slecht schema. Geen enkele echte compound oefening! (dips tussen twee bankjes tellen niet)

Begin snel met Starting Strength.
  zaterdag 14 april 2012 @ 13:29:32 #119
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_110312318
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 13:20 schreef 16meter het volgende:
Zeer slecht schema. Geen enkele echte compound oefening! (dips tussen twee bankjes tellen niet)

Begin snel met Starting Strength.
Dit is het beste advies, maar aangezien je geen ruimte voor een squatrack hebt moet je sowieso een stang kopen. En dan kun je al een stuk meer, waaronder enkele fatsoenlijke compounds zoals bent over row, militairy press, deadlift en hacksquat.
Bedankt Hans.
pi_110312335
Een echte power cage past misschien niet, maar een simpel squatrek vast wel?
  zaterdag 14 april 2012 @ 21:50:37 #122
370039 Morera
more more more
pi_110328621
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 11:11 schreef Zith het volgende:
http://www.muscleandstren(...)orie-calculator.html

Als ik bij jou 'moderately active' (al denk ik dat je actiever bent) doe kom ik uit op 2500 cals om op gewicht te blijven, ik zou dus rond de 1900-2000 zitten (als je zo actief blijft)... sowieso boven 1500.

Ga dus of een voedingsschema opstellen die hieraan voldoet, of ga calorien tellen.

Goed dat je al zo veel afgevallen bent! Heb je dat op zo weinig cals weten te doen?
Oke ik heb vandaag geprobeerd meer te eten. Gisteren wel gesport dus al 4 keer zwaar getrained deze week, en vandaag weer staand werk gedaan. Ik kan over het algemeen dus wel echt als actief worden neer gezet, maar de paar uurtjes in de ochtend en avond die ik thuis ben doe ik dan weer echt bijna niks behalve op de computer zitten werken/niksen en tv kijken en liggen. Dus ik denk dat moderatly active voor nu wel ok is.

Vandaag op jullie advies geprobeerd om MEER te eten. Voelt tegenstrijdig maar ik geef het een kans aangezien ik hier om hulp vraag en dat het advies is.

Ontbijt:


whey shake + een gekookt eitje


Tussendoor:
gekookt eitje

Lunch

Baguette met salami kaas mozarella + Glas melk

Tussendoor: blikje tonijn op water

Diner:

5 a 6 scheplepels macaroni met rundvlees en mais

Zometeen een wheyshake met melk en een rode appel

Verder wel gewerkt vandaag maar geen sportschool.

[ Bericht 0% gewijzigd door Morera op 14-04-2012 22:14:10 ]
  zaterdag 14 april 2012 @ 21:54:12 #123
370039 Morera
more more more
pi_110328798
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 11:11 schreef Zith het volgende:

Goed dat je al zo veel afgevallen bent! Heb je dat op zo weinig cals weten te doen?
Dankje ! Ja maar voornamelijk ook door flink te sporten in de sportschool, stoppen met alcohol drinken, frisdranken de deur uit en niet meer een paar keer in de week ongemerkt een snackje op straat kopen en flink geminderd in koolhydraten eten, geen suiker in mijn thee, afgekicked van mij cola verslaving, niet meer paar keer in de week met wijntjes op de bank hangen, alles wat binnen een afstand van een half uur ligt doe ik lopend ipv de tram pakken enz enz

Daarnaast heb ik ook vaak genoeg opeens 2 weken ofzo niet gesport en vanalles gegeten, misschien daardoor niet in spaarstand gegaan maar ik ben er liever gewoon goed en serieus mee bezig :) een goed voedingspatroon is waar ik nog niet zo goed in ben
  zaterdag 14 april 2012 @ 23:23:09 #124
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_110333028
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 21:54 schreef Morera het volgende:

[..]

Dankje ! Ja maar voornamelijk ook door flink te sporten in de sportschool, stoppen met alcohol drinken, frisdranken de deur uit en niet meer een paar keer in de week ongemerkt een snackje op straat kopen en flink geminderd in koolhydraten eten, geen suiker in mijn thee, afgekicked van mij cola verslaving, niet meer paar keer in de week met wijntjes op de bank hangen, alles wat binnen een afstand van een half uur ligt doe ik lopend ipv de tram pakken enz enz

Daarnaast heb ik ook vaak genoeg opeens 2 weken ofzo niet gesport en vanalles gegeten, misschien daardoor niet in spaarstand gegaan maar ik ben er liever gewoon goed en serieus mee bezig :) een goed voedingspatroon is waar ik nog niet zo goed in ben
Well done. Dat soort dingen maken een enorm verschil.
  zaterdag 14 april 2012 @ 23:33:54 #125
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_110333531
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 21:54 schreef Morera het volgende:

[..]

Dankje ! Ja maar voornamelijk ook door flink te sporten in de sportschool, stoppen met alcohol drinken, frisdranken de deur uit en niet meer een paar keer in de week ongemerkt een snackje op straat kopen en flink geminderd in koolhydraten eten, geen suiker in mijn thee, afgekicked van mij cola verslaving, niet meer paar keer in de week met wijntjes op de bank hangen, alles wat binnen een afstand van een half uur ligt doe ik lopend ipv de tram pakken enz enz

Daarnaast heb ik ook vaak genoeg opeens 2 weken ofzo niet gesport en vanalles gegeten, misschien daardoor niet in spaarstand gegaan maar ik ben er liever gewoon goed en serieus mee bezig :) een goed voedingspatroon is waar ik nog niet zo goed in ben
Goed bezig :)
  zondag 15 april 2012 @ 11:49:35 #126
370039 Morera
more more more
pi_110344415
Bedankt, en het meer eten werkt !
Ik ben sinds donderdag weer een kilo afgevallen. Ik heb wel veel gesport maar ik viel maar een paar ons per week af, nu gaat het opeens heel hard :o
pi_110345601
1 kg afvallen in 3 dagen is ongezond en kan niet, dat zal wel vooral vocht zijn en voedsel wat nog in je lichaam zat.

3 kg vetverlies zou je 21000 kcal kosten, als je iedere dag 500 kcal onder je behoefte zou eten, zou je daar 1,5 maand over doen.

[ Bericht 38% gewijzigd door Deeltjesversneller op 15-04-2012 12:40:56 ]
pi_110348131
Klinkt als uithongering.
  maandag 16 april 2012 @ 12:58:33 #129
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_110391680
* dribbel79 meldt zich

Al 22 jaar gekorfbald, maar door een kapotte achillespees kan ik dit voorlopig niet meer.
Half jaar niets anders gedaan dan bier drinken en dorito's eten en nu alweer 3 weken in de sportschool te vinden.

Doe 3 a 4 keer per week een compleet programma, weinig kilo's maar wel grote sets (3 x 18/ 3 x 20), gemiddeld 25 kg. per oefening (schouders, rug, biceps, row, benen, triceps, etc.)

Elke training afsluiten met een heuvelparcours op de fiets, geen RPM les oid

Ik zie / voel nu al verschil, maar dat vet op m'n pens joh, blech...eetgewoontes niet echt aangepast, waren al goed, ben wel meer water gaan drinken..

iemand nog (kleine) tips??
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
pi_110393237
Lees ff vorige delen terug. Anders zijn we steeds het zelfde aan het posten.

[Centraal] Fitness topic deel 14 Lekker fit fappen
  maandag 16 april 2012 @ 13:35:08 #131
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_110393296
Ik fitness al een jaar of 7, maar sommige periodes moet ik echt de motivatie zoeken om te gaan.
Meestal doe ik zo'n 30 min krachttraining en dan zo'n 45-60 min cardio.
Maar ik vind het nogal saai.. Zit je daar binnen wat te fietsen/lopen/roeien.
Krachttraining gaat nog wel, maar het gaat me voornamelijk om het afvallen (dus cardio).
De crosstrainer vind ik op zich wel redelijk leuk om te doen.

Hebben jullie dat niet?

Oja ik wissel wel eens af met HIIT, dat maakt het af en toe weer wat leuker.
All she wants and needs is just a little taste..
pi_110393403
Ik kom er later nog op terug Luxuria, moet nu gaan :D
  maandag 16 april 2012 @ 13:39:01 #133
187510 IrCute
Americunt
pi_110393478
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 12:58 schreef dribbel79 het volgende:
* dribbel79 meldt zich

Al 22 jaar gekorfbald, maar door een kapotte achillespees kan ik dit voorlopig niet meer.
Half jaar niets anders gedaan dan bier drinken en dorito's eten en nu alweer 3 weken in de sportschool te vinden.

Doe 3 a 4 keer per week een compleet programma, weinig kilo's maar wel grote sets (3 x 18/ 3 x 20), gemiddeld 25 kg. per oefening (schouders, rug, biceps, row, benen, triceps, etc.)

Elke training afsluiten met een heuvelparcours op de fiets, geen RPM les oid

Ik zie / voel nu al verschil, maar dat vet op m'n pens joh, blech...eetgewoontes niet echt aangepast, waren al goed, ben wel meer water gaan drinken..

iemand nog (kleine) tips??
Waarom weinig kilo's en meer reps?
  maandag 16 april 2012 @ 14:00:56 #134
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_110394455
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 13:39 schreef IrCute het volgende:

[..]

Waarom weinig kilo's en meer reps?
Zo verliest hij efficiënter vet.

Echter trained hij zo niet de massa (groter maken van spieren) óf kracht (dat je sterker wordt).

Hier nog wat meer info:

http://www.fitness-island.com/algemeneinfo.html
  maandag 16 april 2012 @ 14:15:15 #135
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_110395033
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 14:00 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Zo verliest hij efficiënter vet.

Echter trained hij zo niet de massa (groter maken van spieren) óf kracht (dat je sterker wordt).

Hier nog wat meer info:

http://www.fitness-island.com/algemeneinfo.html
ben in alle sets van 2 x 18 naar 3 x 18 gegaan en de laatste 2 weken of 5 of soms 10 kilo erbij.
volgende stap zal wel meer kg's worden, om toch wat spieren te maken/kweken
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
  maandag 16 april 2012 @ 14:17:12 #136
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_110395110
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 14:15 schreef dribbel79 het volgende:

[..]

ben in alle sets van 2 x 18 naar 3 x 18 gegaan en de laatste 2 weken of 5 of soms 10 kilo erbij.
volgende stap zal wel meer kg's worden, om toch wat spieren te maken/kweken
Dat is een goed idee omdat je vetverbranding dan wat sneller zal gaan.
pi_110395687
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 13:35 schreef Luxuria het volgende:
Ik fitness al een jaar of 7, maar sommige periodes moet ik echt de motivatie zoeken om te gaan.
Meestal doe ik zo'n 30 min krachttraining en dan zo'n 45-60 min cardio.
Maar ik vind het nogal saai.. Zit je daar binnen wat te fietsen/lopen/roeien.
Krachttraining gaat nog wel, maar het gaat me voornamelijk om het afvallen (dus cardio).
De crosstrainer vind ik op zich wel redelijk leuk om te doen.

Hebben jullie dat niet?

Oja ik wissel wel eens af met HIIT, dat maakt het af en toe weer wat leuker.
Ik zet dan m'n mp3 speler aan, bij het hardlopen loop ik op de maat en bij het fietsen doe ik m'n ogen dicht en space ik lekker weg op de muziek :9 zonder muziek heb ik er ook echt geen zin in, zeker niet met die sportschoolmuziek.
  maandag 16 april 2012 @ 14:54:05 #138
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_110396530
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 14:32 schreef Deeltjesversneller het volgende:

[..]

Ik zet dan m'n mp3 speler aan, bij het hardlopen loop ik op de maat en bij het fietsen doe ik m'n ogen dicht en space ik lekker weg op de muziek :9 zonder muziek heb ik er ook echt geen zin in, zeker niet met die sportschoolmuziek.
Ja idd muziek luisteren scheelt ook wel :P
Maar op dit moment weet ik even niet meer welke muziek ik moet luisteren. Die ik op mijn mp3 heb staan, heb ik al veels te vaak gehoord. Ik moet weer nieuwe inspiratie hebben, maar weet niet wat :P
All she wants and needs is just a little taste..
  maandag 16 april 2012 @ 15:19:24 #139
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_110397467
Bij ons hebben we een filmzaal. Daar draaien ze om de week een concertregistratie.
Dan ben je zo een uur bezig :) Vorige week Queen live @ wembley \m/ _O_
Deze week Beyonce :9 het oog wil ook wat
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
  maandag 16 april 2012 @ 15:31:57 #140
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_110397949
Als ik in de fitnesszaal zit heb ik geen muziek op m'n mp3, er is veel interactie tussen de mensen / met de instructeurs tussen de sets door...als ik cardio doe wel, dan vergezelt vriend Xzibit me op de fiets..
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
pi_110397995
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 15:31 schreef dribbel79 het volgende:
Als ik in de fitnesszaal zit heb ik geen muziek op m'n mp3, er is veel interactie tussen de mensen / met de instructeurs tussen de sets door...als ik cardio doe wel, dan vergezelt vriend Xzibit me op de fiets..
Tijdens krachttraining lijkt muziek me ook niet fijn, dan moet je je toch meer concentreren. Cardio is gewoon raggen :P
  maandag 16 april 2012 @ 15:37:22 #142
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_110398159
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 15:19 schreef Daywalk3r het volgende:
Bij ons hebben we een filmzaal. Daar draaien ze om de week een concertregistratie.
Dan ben je zo een uur bezig :) Vorige week Queen live @ wembley \m/ _O_
Deze week Beyonce :9 het oog wil ook wat
Een filmzaal waar je kunt cardio-en?? :D

Wij hebben wel zo'n tvschermen hangen. Pas stond er een kookprogramma op |:( Dat wil ik dus echt niet zien als ik keihard sta los te gaan op de crosstrainer!
All she wants and needs is just a little taste..
  maandag 16 april 2012 @ 15:44:01 #143
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_110398409
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 15:37 schreef Luxuria het volgende:

[..]

Een filmzaal waar je kunt cardio-en?? :D

Wij hebben wel zo'n tvschermen hangen. Pas stond er een kookprogramma op |:( Dat wil ik dus echt niet zien als ik keihard sta los te gaan op de crosstrainer!
Ja. Enige in NL. Supertof :)
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
  maandag 16 april 2012 @ 15:49:04 #144
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_110398620
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 15:44 schreef Daywalk3r het volgende:

[..]

Ja. Enige in NL. Supertof :)
Gaaf! Dan lijkt het me wel extra leuk om naar de sportschool te gaan :P
Wordt vantevoren aangegeven welk concert er gedraaid gaat worden?
All she wants and needs is just a little taste..
  maandag 16 april 2012 @ 16:02:09 #145
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_110399184
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 15:49 schreef Luxuria het volgende:

[..]

Gaaf! Dan lijkt het me wel extra leuk om naar de sportschool te gaan :P
Wordt vantevoren aangegeven welk concert er gedraaid gaat worden?
Jazeker. Twitter, facebook, website, schermpje aan de muur daar, blaadje op 't prikbord.
Kijk hier

http://www.drw-fitnesscen(...)-fitness-a-film.html
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
  maandag 16 april 2012 @ 16:52:05 #146
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_110401301
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 16:02 schreef Daywalk3r het volgende:

[..]

Jazeker. Twitter, facebook, website, schermpje aan de muur daar, blaadje op 't prikbord.
Kijk hier

http://www.drw-fitnesscen(...)-fitness-a-film.html
Echt vet!
Je kunt zelf ook nog verzoekjes indienen.
Die sportschool zal wel heel goed lopen :D
Maar heb je een hele week hetzelfde concert? Wordt je dat niet moe als je meerdere keren in de week gaat?
All she wants and needs is just a little taste..
  maandag 16 april 2012 @ 18:00:26 #147
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_110403948
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 16:52 schreef Luxuria het volgende:

[..]

Echt vet!
Je kunt zelf ook nog verzoekjes indienen.
Die sportschool zal wel heel goed lopen :D
Maar heb je een hele week hetzelfde concert? Wordt je dat niet moe als je meerdere keren in de week gaat?
Ik zit er 3 kwartier tot een uur dus ik plan het zo dat ik de ene x ander deel zie dan de andere dag. En bv queen verveeld nooit.
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
pi_110405507
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 14:00 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Zo verliest hij efficiënter vet.

Echter trained hij zo niet de massa (groter maken van spieren) óf kracht (dat je sterker wordt).

Hier nog wat meer info:

http://www.fitness-island.com/algemeneinfo.html
Kleine tip Ricko..

Link NOOIT naar fitness island. Dat is de aller- aller- allerslechtste bron op het internet, als het gaat om krachttraining.

quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 15:33 schreef Deeltjesversneller het volgende:

[..]

Tijdens krachttraining lijkt muziek me ook niet fijn, dan moet je je toch meer concentreren. Cardio is gewoon raggen :P
Andersom. Krachttraining is raggen, cardio is op je fietsje of loopband sukkelen.
pi_110407278
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 15:33 schreef Deeltjesversneller het volgende:

[..]

Tijdens krachttraining lijkt muziek me ook niet fijn, dan moet je je toch meer concentreren. Cardio is gewoon raggen :P


Veel ragplezier.
  maandag 16 april 2012 @ 19:51:23 #150
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_110408816
quote:
4s.gif Op maandag 16 april 2012 18:43 schreef 16meter het volgende:

Link NOOIT naar fitness island. Dat is de aller- aller- allerslechtste bron op het internet, als het gaat om krachttraining.

Ik moest inderdaad een traantje wegpinken toen ik er eea las....
pi_110408982
Ik kijk heel veel National Geographic/Discovery Channel tijdens de cardio. Best goed te doen, maakt het een stuk minder saai. Ik vind die technogym dingen ideaal, soms blijf ik zelfs veel langer op de loopband staan om het programma af te kijken :')

Al komt het soms redelijk suf over. Zie hier ook wel eens van die mensen soaps kijken en ontzettend traag fietsen, dat gaat nergens over.
pi_110409498
quote:
11s.gif Op maandag 16 april 2012 19:51 schreef Snakey het volgende:

[..]

Ik moest inderdaad een traantje wegpinken toen ik er eea las....
oefeningen voor 'binnenkant borst' :')
15 reps voor 'droog trainen' :')
etc.
  maandag 16 april 2012 @ 20:14:28 #153
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_110410205
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 20:03 schreef 16meter het volgende:

[..]

oefeningen voor 'binnenkant borst' :')
15 reps voor 'droog trainen' :')
etc.
Zulke informatie zou eigenlijk van het web gehaald moeten worden, met een levenslang internet verbod voor degenen die het geschreven en geplaatst hebben...
  dinsdag 17 april 2012 @ 08:32:46 #154
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_110427278
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 19:54 schreef Rapaille het volgende:
Ik kijk heel veel National Geographic/Discovery Channel tijdens de cardio. Best goed te doen, maakt het een stuk minder saai. Ik vind die technogym dingen ideaal, soms blijf ik zelfs veel langer op de loopband staan om het programma af te kijken :')

Al komt het soms redelijk suf over. Zie hier ook wel eens van die mensen soaps kijken en ontzettend traag fietsen, dat gaat nergens over.
Bij LaVita in veenendaal krijgen ze dat ook geloof ik...kan je tv kijken tijdens fietsen...ik geloof toch nog iets meer in axl rose en zn vrienden of xzibit...
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
pi_110428788
quote:
4s.gif Op maandag 16 april 2012 18:43 schreef 16meter het volgende:

[..]

Andersom. Krachttraining is raggen, cardio is op je fietsje of loopband sukkelen.
Niet sukkelen... fietsen voor je leven en het vet VOELEN verbranden :9~
quote:
Geen gitarenshit, harde snelle beats is wat werkt.
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 19:54 schreef Rapaille het volgende:
Ik kijk heel veel National Geographic/Discovery Channel tijdens de cardio. Best goed te doen, maakt het een stuk minder saai. Ik vind die technogym dingen ideaal, soms blijf ik zelfs veel langer op de loopband staan om het programma af te kijken :')

Al komt het soms redelijk suf over. Zie hier ook wel eens van die mensen soaps kijken en ontzettend traag fietsen, dat gaat nergens over.
Die hebben ze bij ons ook, NG is meestal nog het interessantste maar meestal zet ik hem op AUX0... wat gewoon zwart beeld is, zodat ik niet word afgeleid en niet steeds lichtflitsen in m'n ogen heb ;)
  dinsdag 17 april 2012 @ 09:45:07 #156
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_110428873
Bij ons in de sportschool is inderdaad ook gewoon een gedeelte cardio bij tv's. Beetje Scrapheap kijken tijdens het fietsen en LA Ink e.d.
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
pi_110436783
Goedemiddag,

ik ben zelf een actief zwemmer (4x per week) en heb een vrij laag vet percentage (tegen de 2 meter lang en 80/85 kg).
Ik zou wat meer body willen krijgen, lukt dit enkel in de sportschool? Of is push-ups/sit-ups thuis ook al voldoende?

Het is niet alleen handig voor m'n sport, maar natuurlijk ook voor in de zomer bij de dames aan het strand :9

Ik hoop hier een beetje antwoorden op mijn vragen te vinden en zo nu en dan te posten hoe het me afgaat :)

Mvg,

Mumford
pi_110438167
Lukt alleen in de sportschool, of thuis met een scala aan hulpmiddelen (bankje, powerrack, schijven, dumbbells, barbell), zoals al 9943594x voorbij is gekomen in dit topic. ;)

Ik raad je Starting Strength aan.
pi_110456025
[youtube[/youtube]

Geen nood! Jesse zegt eet 4 dagen 2 kilo kaneel per dag en je zal afvallen.

Wat een lul.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 17-04-2012 20:29:06 ]
pi_110456110
ik wil hem op z'n lelijke ecto smoel slaan

we sturen jajong op hem af
  dinsdag 17 april 2012 @ 20:43:21 #161
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_110456918
quote:
13s.gif Op dinsdag 17 april 2012 20:30 schreef 16meter het volgende:
ik wil hem op z'n lelijke ecto smoel slaan

we sturen jajong op hem af
Ik wil hem ook wel op zn bek rossen. Alleen al door dat lange gepraat zonder adem te halen en dat gesmak steeds. Zn lulverhaal daar gelaten.
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
  dinsdag 17 april 2012 @ 20:47:25 #162
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_110457196
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 20:28 schreef ZetaOS het volgende:
[youtube[/youtube]

Geen nood! Jesse zegt eet 4 dagen 2 kilo kaneel per dag en je zal afvallen.

Wat een lul.
Wtf :') is hij bekend? Ik heb bij die faalhaas in de klas gezeten :')
pi_110457562
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 april 2012 20:47 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Wtf :') is hij bekend? Ik heb bij die faalhaas in de klas gezeten :')
Gvd welke FOK!'er heeft die bovenste reactie gemaakt _O-
pi_110469045
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 20:28 schreef ZetaOS het volgende:
[youtube[/youtube]

Geen nood! Jesse zegt eet 4 dagen 2 kilo kaneel per dag en je zal afvallen.

Wat een lul.
Die website van hem ook :') Ook nog eens mooi hoe hij zoveel therapien durft te verwerpen.
I just had to get that stress off my chest like breast reduction.
  woensdag 18 april 2012 @ 00:33:40 #165
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_110469475
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 20:28 schreef ZetaOS het volgende:
[youtube[/youtube]

Geen nood! Jesse zegt eet 4 dagen 2 kilo kaneel per dag en je zal afvallen.

Wat een lul.
Omg wat is dat voor een debiel :')
All she wants and needs is just a little taste..
  woensdag 18 april 2012 @ 01:19:09 #166
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_110470375
Hij is wel buff.
Bedankt Hans.
  donderdag 19 april 2012 @ 09:06:20 #167
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_110520637
Ben net begonnen met fitness en ik ben zo enthousiast, ook over het resultaat...ik doe 3 keer per week een rondje langs de apparaten en de rustdagen doe ik (niet alle dagen) een heuvelparcours van een uur op de fiets...

Leg Extension: 3 x 18 x 25 kg
Leg Curl 3 x 18 x 25 kg
Shoulder Press 3 x 18 x 10 kg :')
Abdominal Crunch machine 4 x 30 x 45 kg.
Bicep Curl 3 x 18 x 15 kg
Seated Row Machine 3 x 18 x 20 kg.
Wide grip Pull Down 3 x 18 x 30 kg.
Tricep Dip Machine 3 x 18 x 25 kg.
Chest press Machine 3 x 18 x 25 kg.

Afsluitend met 4 x 30 situps op een aftands huisvrouwen apparaat ;)

Tips??
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
pi_110527087
Starting Strength 3x5 ipv high rep apparatencircuitje

cardio na KT en minder lang

voedingsschema opstellen

succes.
  † In Memoriam † donderdag 19 april 2012 @ 12:55:38 #169
230491 Zith
pls tip
pi_110527670
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 09:06 schreef dribbel79 het volgende:
Ben net begonnen met fitness en ik ben zo enthousiast, ook over het resultaat...ik doe 3 keer per week een rondje langs de apparaten en de rustdagen doe ik (niet alle dagen) een heuvelparcours van een uur op de fiets...

Leg Extension: 3 x 18 x 25 kg
Leg Curl 3 x 18 x 25 kg
Shoulder Press 3 x 18 x 10 kg :')
Abdominal Crunch machine 4 x 30 x 45 kg.
Bicep Curl 3 x 18 x 15 kg
Seated Row Machine 3 x 18 x 20 kg.
Wide grip Pull Down 3 x 18 x 30 kg.
Tricep Dip Machine 3 x 18 x 25 kg.
Chest press Machine 3 x 18 x 25 kg.

Afsluitend met 4 x 30 situps op een aftands huisvrouwen apparaat ;)

Tips??
Stoppen met zoveel reps doen. Ga anar <12 reps en zorg ervoor dat je zwaar gaat, als je lekker chill je sets aan het doen bent doe je het fout.






---

En 25 kg chest press vs 15 kg bicep curl? :P
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  donderdag 19 april 2012 @ 15:01:44 #170
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_110533008
Ja, heb er de ballen verstand van, schema is gemaakt met expres zoveel rep's. Wil geen spiermassa kweken maar vet verbranden...
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
pi_110533031
*zucht*
pi_110533403
fuck this shit

I'm out
  † In Memoriam † donderdag 19 april 2012 @ 15:35:18 #173
230491 Zith
pls tip
pi_110534596
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 15:01 schreef dribbel79 het volgende:
Ja, heb er de ballen verstand van, schema is gemaakt met expres zoveel rep's. Wil geen spiermassa kweken maar vet verbranden...
Waarom train je voor kracht (krachttraining) als je geen kracht wil krijgen. Ga dan gewoon cario'en...
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  donderdag 19 april 2012 @ 15:35:45 #174
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_110534615
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 15:01 schreef dribbel79 het volgende:
Ja, heb er de ballen verstand van, schema is gemaakt met expres zoveel rep's. Wil geen spiermassa kweken maar vet verbranden...
Met meer reps ga je niet meer vet verbranden. Nooit meer vergeten en iedereen die je aanraadt dat te doen mag je in zijn gezicht spugen met de groeten van weissman en 16meter.

Je hoeft geen enorme massa te kweken, niet dat dat je zomaar zou lukken, maar je moet wel wat spiermassa kweken om je vetverbranding hoger te krijgen. Dusch: gewichten trainen met reps tussen de 8 en 12 waarbij je best zwaar mag gaan. En daarnaast cardio doen en clean eten.
pi_110534760
:Y

minder reps > meer spiermassa en kracht
meer spiermassa > hogere verbranding > sneller afvallen
meer kracht > leuk, zwaardere dingen kunnen optillen
  donderdag 19 april 2012 @ 16:25:35 #176
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_110537046
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 15:10 schreef 16meter het volgende:
fuck this shit

I'm out
dacht dat er stond dat dit topic ook voor beginners was...
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
  donderdag 19 april 2012 @ 16:26:00 #177
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_110537062
Maar ok, dan gaan we er gewicht bijgooien, was ik toch al van plan...
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
pi_110537081
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 16:25 schreef dribbel79 het volgende:

[..]

dacht dat er stond dat dit topic ook voor beginners was...
Dat is het ook zeker, maar waarom wil je aan KRACHTtraining doen als je GEEN kracht wilt ?

wat verwacht je dan van ons ?
pi_110537103
Leek even alsof je alle adviezen (incl. plaatjes als onderbouwing) verwierp. Vandaar mijn reactie. :)
  donderdag 19 april 2012 @ 16:31:58 #180
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_110537321
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 16:26 schreef dribbel79 het volgende:
Maar ok, dan gaan we er gewicht bijgooien, was ik toch al van plan...
Gewicht erbij, aantal reps naar beneden. Het is echt onzin dat je meer zou verbranden door meer reps.

Je gaat er echt niet uitzien als een bodybuilder van meer gewicht, daar is echt een enorme berg werk van jaren voor nodig.
  donderdag 19 april 2012 @ 16:40:51 #181
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_110537737
Je verbrandt vet door minder te eten dan je onderhoud. Niet door 50 reps te curlen.
Bedankt Hans.
pi_110537990
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 16:40 schreef bascross het volgende:
Je verbrandt vet door minder te eten dan je onderhoud. Niet door 50 reps te curlen.
oooh....shit ff snel veranderen ;(
  donderdag 19 april 2012 @ 17:00:22 #183
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_110538562
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 16:26 schreef Weissman het volgende:

[..]

Dat is het ook zeker, maar waarom wil je aan KRACHTtraining doen als je GEEN kracht wilt ?

wat verwacht je dan van ons ?
omdat ik had gehoord dat je met relatief laag gewicht en veel reps vet zou verbranden zonder te exploderen...we gaan er dus gewicht bijdoen...

bedankt
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
  zaterdag 21 april 2012 @ 10:14:29 #184
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_110586866
Is een split schema een idee? Kan ik toch 4 x pw naar de sportschool, zonder dat ik verplichte rustdagen in moet lassen...
Kan ik gelijk het gewicht omhoog gooien en de reps omlaag (en elke avond afsluiten met cardio)

Beter idee?
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
  zaterdag 21 april 2012 @ 10:51:56 #185
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_110587560
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 april 2012 10:14 schreef dribbel79 het volgende:
Is een split schema een idee? Kan ik toch 4 x pw naar de sportschool, zonder dat ik verplichte rustdagen in moet lassen...
Kan ik gelijk het gewicht omhoog gooien en de reps omlaag (en elke avond afsluiten met cardio)

Beter idee?
Yep, dat gaat waarschijnlijk goed werken. Zeker met de cardio er gelijk achteraan.
pi_110720150
Hey,

Ik lees al een tijdje mee in dit (en het bodybuilding) topic. Ben nu 2 maand bezig bij de sportschool en heb een schema gevolgd wat ik daar heb gekregen maar daar staan erg veel oefeningen in, vooral isolatie oefeningen. Wil daarom liever zelf een schema maken. Ik kan twee dagen in de week naar de sportschool en heb een schema gemaakt aan de hand van een 2 day split workout template op exrx.net (push/pull):

Workout A

Squats
Bench Press
Incline Bench Press
Barbell Shoulder Press
Triceps Dip
Standing Calf Raise

Workout B

Lat Pulldown
Dumbbell Bent Over Row
Barbell Upright Row
Barbell Curl
Lying Leg Curl / Hyperextension

Iemand op/aanmerkingen en tips? Pak ik zo bijvoorbeeld alles en heb ik genoeg oefeningen?
Misschien moet bij Workout B ook deadlift doen maar ik ben een beetje bang dat ik die verkeerd doe ofzo.

Alvast bedankt!
  dinsdag 24 april 2012 @ 17:22:59 #187
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_110728649
Ik sport al wel een tijdje maar ben eigenlijk nooit echt bezig geweest met voeding.
Ik zit nu vanwege een stage in het hele hoge noorden en ben daardoor aardig gelimiteerd met wat ik kan eten in verband met de kosten van het eten daar.

Waar het eigenlijk op neer komt is dat ik nagenoeg NIETS snoep. In de ochtend eet ik 2 boterhammen en dan verspreid over de middag en avond eet ik spaghetti met een beetje pastasaus (doe 3 dagen met 1 potje). Per dag eet ik ongeveer 250 / 300 gram drooggewicht aan pasta.

Mijn vraag is eigenlijk is dit gezond wat ik doe. Ik ben mij er terdege van bewust dat ik voor een aantal maanden bijna geen fruit binnenkrijg maar dat moet dan maar even.

Ik sport nu 5 keer per week puur op massa. Weinig herhalingen veel gewicht, ik zie dat ik veel vet aan het kwijtraken ben alleen door de pasta(?) merk ik dat ik toch ontzettend veel energie heb.

Zal ik met dit dieet massa kunnen creeeren? Of enige suggesties?
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
pi_110728747
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 14:34 schreef wpor het volgende:
Hey,

Ik lees al een tijdje mee in dit (en het bodybuilding) topic. Ben nu 2 maand bezig bij de sportschool en heb een schema gevolgd wat ik daar heb gekregen maar daar staan erg veel oefeningen in, vooral isolatie oefeningen. Wil daarom liever zelf een schema maken. Ik kan twee dagen in de week naar de sportschool en heb een schema gemaakt aan de hand van een 2 day split workout template op exrx.net (push/pull):

[blablabla]

Iemand op/aanmerkingen en tips? Pak ik zo bijvoorbeeld alles en heb ik genoeg oefeningen?
Misschien moet bij Workout B ook deadlift doen maar ik ben een beetje bang dat ik die verkeerd doe ofzo.

Alvast bedankt!
Gewoon gaan deadliften, als je hem niet doet zul je hem ook nooit leren. Laag gewicht beginnen en je form in de gaten houden.

Verder zou ik eigenlijk gewoon Starting Strength gaan doen als je 2x per week gaat trainen en net begint.
Of toch du vader?
  dinsdag 24 april 2012 @ 17:25:02 #189
206322 Seam
Pillz-E
pi_110728752
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 17:22 schreef davako het volgende:
Ik sport al wel een tijdje maar ben eigenlijk nooit echt bezig geweest met voeding.
Ik zit nu vanwege een stage in het hele hoge noorden en ben daardoor aardig gelimiteerd met wat ik kan eten in verband met de kosten van het eten daar.

Waar het eigenlijk op neer komt is dat ik nagenoeg NIETS snoep. In de ochtend eet ik 2 boterhammen en dan verspreid over de middag en avond eet ik spaghetti met een beetje pastasaus (doe 3 dagen met 1 potje). Per dag eet ik ongeveer 250 / 300 gram drooggewicht aan pasta.

Mijn vraag is eigenlijk is dit gezond wat ik doe. Ik ben mij er terdege van bewust dat ik voor een aantal maanden bijna geen fruit binnenkrijg maar dat moet dan maar even.

Ik sport nu 5 keer per week puur op massa. Weinig herhalingen veel gewicht, ik zie dat ik veel vet aan het kwijtraken ben alleen door de pasta(?) merk ik dat ik toch ontzettend veel energie heb.

Zal ik met dit dieet massa kunnen creeeren? Of enige suggesties?
Je dieet en doel spreken elkaar tegen. Als je zo weinig eet zul je 1. niet efficient afvallen 2. geen spiermassa kweken.
I just had to get that stress off my chest like breast reduction.
  dinsdag 24 april 2012 @ 17:27:03 #190
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_110728848
quote:
7s.gif Op dinsdag 24 april 2012 17:25 schreef Seam het volgende:

[..]

Je dieet en doel spreken elkaar tegen. Als je zo weinig eet zul je 1. niet efficient afvallen 2. geen spiermassa kweken.
Waarom niet? Ik vreet tonnen aan koolhydraten binnen en merk dat ik afval. Ik eet niets aan vetten (Buiten beschouwing gelaten wat er in de pastasaus etc. zit)
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
pi_110728942
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 17:27 schreef davako het volgende:

[..]

Waarom niet? Ik vreet tonnen aan koolhydraten binnen en merk dat ik afval. Ik eet niets aan vetten (Buiten beschouwing gelaten wat er in de pastasaus etc. zit)
1. Vetten maken je niet dik, een (te groot) calorisch overschot maakt je dik.
2. Je zegt op massa te willen trainen, maar je eet veel te weinig vetten en eiwitten. Dit zijn twee essentiële nutriënten voor spieropbouw en gezondheid in het algemeen.
3. Koolhydraten zijn leuk voor de energie maar daar ga je niet hard op groeien.
4. Zoals je zelf zegt merk je dat je afvalt. Je zegt in je andere post echter dat je massa wilt creëren. Dat zijn twee tegenovergestelden.
Of toch du vader?
  dinsdag 24 april 2012 @ 17:44:03 #192
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_110729615
quote:
2s.gif Op dinsdag 24 april 2012 17:28 schreef Luchtkoker het volgende:

[..]

1. Vetten maken je niet dik, een (te groot) calorisch overschot maakt je dik.
2. Je zegt op massa te willen trainen, maar je eet veel te weinig vetten en eiwitten. Dit zijn twee essentiële nutriënten voor spieropbouw en gezondheid in het algemeen.
3. Koolhydraten zijn leuk voor de energie maar daar ga je niet hard op groeien.
4. Zoals je zelf zegt merk je dat je afvalt. Je zegt in je andere post echter dat je massa wilt creëren. Dat zijn twee tegenovergestelden.
Met het afvallen doel ik meer op het feit dat ik vet als sneeuw voor de zon zie verdwijnen. Maar als ik pasta eet, krijg ik natuurlijk ook meteen wat eiwitten vanuit de pasta mee. Ik geef wel toe dat ik waarschijnlijk te weinig eiwitten binnenkrijg.
Wat is een goede voedingsbron van goede eiwitten? Het probleem is hier dat voornamelijk melk producten belachelijk duur zijn, echter wil ik mijn lichaam ook niets te kort doen!
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
  † In Memoriam † dinsdag 24 april 2012 @ 18:01:51 #193
230491 Zith
pls tip
pi_110730413
Waar zit je? Scandinavie?
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  dinsdag 24 april 2012 @ 18:19:22 #194
206322 Seam
Pillz-E
pi_110731110
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 17:44 schreef davako het volgende:

[..]

Met het afvallen doel ik meer op het feit dat ik vet als sneeuw voor de zon zie verdwijnen. Maar als ik pasta eet, krijg ik natuurlijk ook meteen wat eiwitten vanuit de pasta mee. Ik geef wel toe dat ik waarschijnlijk te weinig eiwitten binnenkrijg.
Wat is een goede voedingsbron van goede eiwitten? Het probleem is hier dat voornamelijk melk producten belachelijk duur zijn, echter wil ik mijn lichaam ook niets te kort doen!
Vis een optie?
I just had to get that stress off my chest like breast reduction.
  dinsdag 24 april 2012 @ 18:29:34 #195
187069 slacker_nl
Sicko pur sang
pi_110731449
Eiwitten haal je uit vlees, vis, zuivel, ei (duh) en whey.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.
pi_110731968
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 17:44 schreef davako het volgende:

[..]

Met het afvallen doel ik meer op het feit dat ik vet als sneeuw voor de zon zie verdwijnen. Maar als ik pasta eet, krijg ik natuurlijk ook meteen wat eiwitten vanuit de pasta mee. Ik geef wel toe dat ik waarschijnlijk te weinig eiwitten binnenkrijg.
Wat is een goede voedingsbron van goede eiwitten? Het probleem is hier dat voornamelijk melk producten belachelijk duur zijn, echter wil ik mijn lichaam ook niets te kort doen!
En als je vet als sneeuw voor de zon ziet verdwijnen, dan maak je ook zeer suboptimaal spiermassa aan.

Eiwitten uit pasta? Wat? :') Er zitten zeer weinig eiwitten in (per 100gr ongekookte spaghetti bijv zo'n 15gr eiwitten).

Een goede voedingsbron is vlees, vis, zuivelproducten.
Of toch du vader?
  dinsdag 24 april 2012 @ 18:43:42 #197
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_110731975
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 18:01 schreef Zith het volgende:
Waar zit je? Scandinavie?
Ja, in spitsbergen. Dus alles moet op een dure manier worden geïmporteerd.
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
pi_110731989
Ze hebben daar toch wel enige lokale productie, visserij oid?
Of toch du vader?
  dinsdag 24 april 2012 @ 18:45:19 #199
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_110732038
quote:
2s.gif Op dinsdag 24 april 2012 18:43 schreef Luchtkoker het volgende:
Ze hebben daar toch wel enige lokale productie, visserij oid?
Nou met die prijzen denk ik soms bijna dat de vis in Peru wordt gevangen en vervolgens per cruiseschip deze kant op komt.

edit: Heb nu net maar even een grote pot eiwitten besteld. Eens kijken wat dat gaat doen :D

[ Bericht 14% gewijzigd door davako op 24-04-2012 18:55:55 ]
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
  zondag 29 april 2012 @ 10:55:14 #200
365287 GeenstijlGeengeil
bff met Pizza_pepperoni
pi_110922897
Ik ben 14, en ik doe vaak 3 sets van 20 keer bankdrukken, met 10 kilo aan elke kant. Is dat slecht voor mijn groei?
  zondag 29 april 2012 @ 13:35:24 #201
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_110927752
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2012 10:55 schreef GeenstijlGeengeil het volgende:
Ik ben 14, en ik doe vaak 3 sets van 20 keer bankdrukken, met 10 kilo aan elke kant. Is dat slecht voor mijn groei?
Groei is weinig reps met veel gewicht en goed eten. Pas wel op vanwege dat je nog in de groei zit.
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
  zondag 29 april 2012 @ 13:59:29 #202
365287 GeenstijlGeengeil
bff met Pizza_pepperoni
pi_110928667
Hoeveel reps/sets kan ik dan beter doen?
  zondag 29 april 2012 @ 15:21:25 #203
356099 Awesome_
UNSTOPPABLE.
pi_110931612
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2012 13:59 schreef GeenstijlGeengeil het volgende:
Hoeveel reps/sets kan ik dan beter doen?
Wat is je doel? kracht, massa of spieruithoudingsvermogen?
BEASTMODE
  zondag 29 april 2012 @ 20:36:34 #204
365287 GeenstijlGeengeil
bff met Pizza_pepperoni
pi_110943030
quote:
1s.gif Op zondag 29 april 2012 15:21 schreef Awesome_ het volgende:

[..]

Wat is je doel? kracht, massa of spieruithoudingsvermogen?
kracht & massa
pi_110953852
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2012 20:36 schreef GeenstijlGeengeil het volgende:

[..]

kracht & massa
3x8 en lekker zwaar. Verder er veel bij eten, drinken en slapen. Dat + consistentie en er naar streven de gewichten te blijven verhogen (liefst wekelijks) = recept voor groei.
  maandag 30 april 2012 @ 10:26:49 #206
58789 Snakey
-||||--------||||-
  maandag 30 april 2012 @ 10:55:25 #207
365287 GeenstijlGeengeil
bff met Pizza_pepperoni
pi_110958856
quote:
14s.gif Op maandag 30 april 2012 00:46 schreef Panzermaus het volgende:

[..]

3x8 en lekker zwaar. Verder er veel bij eten, drinken en slapen. Dat + consistentie en er naar streven de gewichten te blijven verhogen (liefst wekelijks) = recept voor groei.
Okee zal ik gaan doen. Heeft dat geen gevaren ivm mijn leeftijd (14)?
pi_110959733
quote:
1s.gif Op maandag 30 april 2012 10:55 schreef GeenstijlGeengeil het volgende:
Okee zal ik gaan doen. Heeft dat geen gevaren ivm mijn leeftijd (14)?
Mij wordt altijd verteld dat je onder de 16 nog niet (zwaar) moet gaan krachttrainen, omdat je botten (?) nog in de groei zijn.
  maandag 30 april 2012 @ 11:31:42 #209
187069 slacker_nl
Sicko pur sang
pi_110959787
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.
pi_110962432
Zou toch wel opletten met echt zware gewichten, als je jonger bent denk je nog dat onfeilbaar bent en kun je behoorlijke schade aanrichten als je jezelf blesseert omdat je een oefening te zwaar of verkeerd uitvoert :).
  maandag 30 april 2012 @ 13:19:23 #211
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_110962498
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2012 13:17 schreef -Trinity- het volgende:
Zou toch wel opletten met echt zware gewichten, als je jonger bent denk je nog dat onfeilbaar bent en kun je behoorlijke schade aanrichten als je jezelf blesseert omdat je een oefening te zwaar of verkeerd uitvoert :).
Techniek (form) gaat boven alles uiteraard. Als je form goed is loop je op zich weinig risico op blessures. Dus niet alleen met je lichaam trainen, ook je hoofd gebruiken.
pi_111294341
Hallo Fok!-ers!

Met een maat van mij ga ik in de maand mei en juni naar de sportschool, daarna willen we thuis het een en ander neerzetten, maar dat is niet relevant voor mijn vraag :P

Mijn vraag is: Wat is (en: Is er überhaupt) een standaard schema voor de 3daagse split? Wij willen graag 3 dagen per week trainen en willen hierbij natuurlijk alle spiergroepen pakken.

Kunnen we dat het beste volgens die 3daagse split doen of niet? En zo ja: Wat is dan de gouden standaard?

Mvg,
Nick
  dinsdag 8 mei 2012 @ 16:54:44 #213
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_111294756
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 16:43 schreef nickhguitar het volgende:
Hallo Fok!-ers!

Met een maat van mij ga ik in de maand mei en juni naar de sportschool, daarna willen we thuis het een en ander neerzetten, maar dat is niet relevant voor mijn vraag :P

Mijn vraag is: Wat is (en: Is er überhaupt) een standaard schema voor de 3daagse split? Wij willen graag 3 dagen per week trainen en willen hierbij natuurlijk alle spiergroepen pakken.

Kunnen we dat het beste volgens die 3daagse split doen of niet? En zo ja: Wat is dan de gouden standaard?

Mvg,
Nick
Ik zal het heeeeel kort uitleggen.
Mijn eigen 3 split is het volgende:

Dag 1: biceps, borstspieren

Dag 2: triceps, schouderspieren

Dag 3: complete beenspieren (6 oefeningen) en rugspieren.

Allemaal met losse gewichten; behalve de buikspieren die ik elke dag probeer te trainen (al zie je daar niet veel van bij een hoger vetpercentage) en sommige been oefeningen.
Voor elke spiergroep heb ik 4 oefeningen behalve voor de benen. Maaar dat valt met minder oefeningen te doen ;)
pi_111294795
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 16:43 schreef nickhguitar het volgende:
Hallo Fok!-ers!

Met een maat van mij ga ik in de maand mei en juni naar de sportschool, daarna willen we thuis het een en ander neerzetten, maar dat is niet relevant voor mijn vraag :P

Mijn vraag is: Wat is (en: Is er überhaupt) een standaard schema voor de 3daagse split? Wij willen graag 3 dagen per week trainen en willen hierbij natuurlijk alle spiergroepen pakken.

Kunnen we dat het beste volgens die 3daagse split doen of niet? En zo ja: Wat is dan de gouden standaard?

Mvg,
Nick
Starting Strength.

download koop en lees het boek, volg de trainingen, eet voldoende, bedank Mark Rimpelteen voor je gains.

Minder aan te raden opties:
Push/pull
Upper/lower body split

[ Bericht 0% gewijzigd door 16meter op 08-05-2012 17:01:41 ]
pi_111294973
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 16:54 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Ik zal het heeeeel kort uitleggen.
Mijn eigen 3 split is het volgende:

Dag 1: biceps, borstspieren

Dag 2: triceps, schouderspieren

Dag 3: complete beenspieren (6 oefeningen) en rugspieren.

Allemaal met losse gewichten; behalve de buikspieren die ik elke dag probeer te trainen (al zie je daar niet veel van bij een hoger vetpercentage) en sommige been oefeningen.
Voor elke spiergroep heb ik 4 oefeningen behalve voor de benen. Maaar dat valt met minder oefeningen te doen ;)
Een keer per week 2 a 3 oefeningen voor je abs is ruim voldoende. :) Zonde van je tijd man, om dat dagelijks te doen. Ten eerste omdat (zoals je al zegt) abs in het keukentje gemaakt worden, ten tweede dat abs net als andere spiergroepen ook gewoon tijd nodig hebben om te herstellen.
pi_111295446
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 16:54 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Ik zal het heeeeel kort uitleggen.
Mijn eigen 3 split is het volgende:

Dag 1: biceps, borstspieren

Dag 2: triceps, schouderspieren

Dag 3: complete beenspieren (6 oefeningen) en rugspieren.

Allemaal met losse gewichten; behalve de buikspieren die ik elke dag probeer te trainen (al zie je daar niet veel van bij een hoger vetpercentage) en sommige been oefeningen.
Voor elke spiergroep heb ik 4 oefeningen behalve voor de benen. Maaar dat valt met minder oefeningen te doen ;)
Thx, deze indeling zie ik idd zelf ook het meest. Zou je ook nog kunnen zeggen welke oefeningen je bij welke spiergroep doet? Ik weet niet zo goed hoeveel ik er per spiergroep moet doen.
pi_111295661
Ik volg dit gesprek even op, wil ook weer aan fitness gaan doen, maar deze keer wat dedicated doorgaan, alleen ik klootte vroeger maar wat aan, zou nu wel een chill schema willen vinden.

En ik kan dat boek niet vinden op Bol.com
It is our light, not our darkness that frightens us the most.
Our biggest fear is not that we are inadequate, our biggest fear is that we are powerful beyond measure.
  † In Memoriam † dinsdag 8 mei 2012 @ 17:18:37 #218
230491 Zith
pls tip
pi_111295780
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 17:00 schreef 16meter het volgende:

[..]

Een keer per week 2 a 3 oefeningen voor je abs is ruim voldoende. :) Zonde van je tijd man, om dat dagelijks te doen. Ten eerste omdat (zoals je al zegt) abs in het keukentje gemaakt worden, ten tweede dat abs net als andere spiergroepen ook gewoon tijd nodig hebben om te herstellen.
Nee, Nee. Abs zijn natuurlijk hele speciale spieren die:
-Geen hersteltijd nodig hebben
-Groeien door ze 50-200 keer te doen in 1 set
-Die geen zware gewichten nodig hebben maar evengoed groeien op dag 1 met lichaamsgewicht als 3 jaar later met lichaamsgewicht!

In tegenstelling tot de andere spieren die:
-Hersteltijd nodig hebben,
-Je maar 5-16 reps kan doen om in de hypertrofie-zone te zitten
-Steeds zwaarder moeten gaan om effectief te blijven.

Je groeit nou eenmaal niet door je hele leven elke dag 100 reps van 20 kilo bench presses te doen, maar met abs is dat anders :Y
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_111295793
thx zith, ik ga je advies meenemen in mijn ab workout
pi_111296182
Toch grappig aangezien de abs gewoon uit hetzelfde soort spiermassa bestaat als andere spieren als triceps etc.
It is our light, not our darkness that frightens us the most.
Our biggest fear is not that we are inadequate, our biggest fear is that we are powerful beyond measure.
pi_111303668
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 17:27 schreef Trinitrobenzeen het volgende:
Toch grappig aangezien de abs gewoon uit hetzelfde soort spiermassa bestaat als andere spieren als triceps etc.
Het was dan ook sarcastisch. Je ziet veel mensen eindeloze crunches/sit-ups doen, en daar steekt Zith de draak mee.
  dinsdag 8 mei 2012 @ 20:31:06 #222
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_111304918
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 17:00 schreef 16meter het volgende:

[..]

Een keer per week 2 a 3 oefeningen voor je abs is ruim voldoende. :) Zonde van je tijd man, om dat dagelijks te doen. Ten eerste omdat (zoals je al zegt) abs in het keukentje gemaakt worden, ten tweede dat abs net als andere spiergroepen ook gewoon tijd nodig hebben om te herstellen.
Ja ik bedoelde ook niet elke dag, maar elke krachttraining dag (dus 3 dagen) :P
  dinsdag 8 mei 2012 @ 20:32:54 #223
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_111305020
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 20:09 schreef Banaanensuiker het volgende:

[..]

Het was dan ook sarcastisch. Je ziet veel mensen eindeloze crunches/sit-ups doen, en daar steekt Zith de draak mee.
Ik denk niet dat Zith daar sarcastisch is, niet dat ik zelf zulke reps doe hoor, maar ik had wel ergens gelezen gehoord (bron weet ik niet meer, dus misschien bro science :') ) dat de buikspieren absurd weinig hersteltijd hadden.
  dinsdag 8 mei 2012 @ 20:34:22 #224
253447 Ethanolic
TOUCH UR FUKIN CHEST BRAH
pi_111305111
Een beginner zou als 3 daagse split altijd dit moeten doen IMO:
Borst triceps
Rug Biceps
Schouders Benen
Deathlift or Die.
  dinsdag 8 mei 2012 @ 20:35:09 #225
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_111305156
Zith was sarcastich, echt. :')

Waarom zou je abs anders behandelen dan een andere spier?
  dinsdag 8 mei 2012 @ 20:37:34 #226
206322 Seam
Pillz-E
pi_111305331
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 20:34 schreef Ethanolic het volgende:
Een beginner zou als 3 daagse split altijd dit moeten doen IMO:
Borst triceps
Rug Biceps
Schouders Benen
Of gewoon fullbody? Waarom split als beginner als je totaal geen verstand hebt van de oefeningen?
I just had to get that stress off my chest like breast reduction.
  dinsdag 8 mei 2012 @ 20:40:16 #227
253447 Ethanolic
TOUCH UR FUKIN CHEST BRAH
pi_111305477
quote:
7s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 20:37 schreef Seam het volgende:

[..]

Of gewoon fullbody? Waarom split als beginner als je totaal geen verstand hebt van de oefeningen?
Hij vraagt om een split, dan zou ik een beginner dat aanraden. Als hij vroeg welk schema het best was zou ik SS zeggen. :)
Deathlift or Die.
  dinsdag 8 mei 2012 @ 20:41:18 #228
206322 Seam
Pillz-E
pi_111305555
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 20:40 schreef Ethanolic het volgende:

[..]

Hij vraagt om een split, dan zou ik een beginner dat aanraden. Als hij vroeg welk schema het best was zou ik SS zeggen. :)
Ah oke, even overheen gelezen ^O^
I just had to get that stress off my chest like breast reduction.
  dinsdag 8 mei 2012 @ 20:44:53 #229
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_111305776
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 17:11 schreef nickhguitar het volgende:

[..]

Thx, deze indeling zie ik idd zelf ook het meest. Zou je ook nog kunnen zeggen welke oefeningen je bij welke spiergroep doet? Ik weet niet zo goed hoeveel ik er per spiergroep moet doen.
Hoewel ik niet de waarheid in pacht heb, en volgens mij bepaalde oefeningen niet zo veel hoeven (hiermee bedoel ik vooral de biceps en triceps, want dat zijn isolatieoefeningen grotendeels, die zou je volgens mij in 2 oefeningen kunnen doen)

Maar goed:

Dag 1:

Borst:
Incline Bench Press
DUmbell Press (praktisch hetzelfde als de eerste, alleen dan met dumbells ipv barbells)
Dumbell Pullover (niet te verwarren met de Tricep Extension)
Dumbell Fly (liggend, zijwaarts de dumbells met gestrekte armen vanuit zijpositie naar voor je borst brengen)

Biceps (naar mijn inziens iets te veel, is ook niet zo'n belangrijke spier maar ziet er wel mooi uit :P ):
Dumbell Curl
Cable Curl
Concentration Curl
Bicep machine

Buik:
Hammer Curl
Dumbell Side bent (doe ik ook wel met gewichten vd barbells)
Knee raises

Dag 2:

Schouders:
Shoulder Press
Side Raise
Upright ROwing
Shrug

Triceps: (ook deze vind ik 4 iets teveel van t goede)
Triceps extension
Triceps push down
Dumbell kick back
Dip

Dag 3

Rug:
Lat pull back
Seated rowing
Back extension
Chin up

Benen:
Lunge (vind ik een erg zware oefening persoonlijk, vreet ook uithoudingsvermogen)
Squat
Als ik daarna kracht heb ga ik verder achter apparaten:
Leg extension
Hamstring curl
seated calf raise
leg press

Één zo'n schema doe ik dan zo'n 6 á 7 weken. Daarna pak ik andere oefeningen.

Nogmaals ik weet dat ik geen optimaal schema hanteer, ik ga ook meer voor het uiterlijk dan per sé voor de kracht (zoals Starting Strength absoluut wel doet, als je sterk wil worden en uiteindelijk er ook als een gespierde stier eruit wil zien, moet je dat doen! Let wel goed op de juiste techniek want je wil geen schade oplopen.)

Als jullie meer informatie willen, kijk dan in de openingspost van deze OP die ik gemaakt heb, en ga anders naar het BodyBuildTopic, waar ook erg veel waardevolle info in staat met users die al langer oefenen (zoals Zith, Panzermaus, Snakey etc.)
  dinsdag 8 mei 2012 @ 20:45:56 #230
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_111305847
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 20:35 schreef Snakey het volgende:
Zith was sarcastich, echt. :')

Waarom zou je abs anders behandelen dan een andere spier?
;( Verdomde bro science mayng, verdomde bro science

Ik zie het trouwens wel fucking veel lui doen :') Ikzelf niet, maar ik twijfelde wel eventjes net :')
  dinsdag 8 mei 2012 @ 20:48:11 #231
369415 Bendoe
-|||----------|||-
pi_111305981
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2012 00:03 schreef ZetaOS het volgende:

Arnold Schwarzenegger was dus duidelijk een Mesomorf, het beste wat het menselijk ras kan zijn.
Als mesomorf ben je geschikt als bodybuilder of als loper op korte afstanden. Endomorfen zijn powerlifters of strongman, en ectomorfen lange-afstandlopers. Iedereen heeft zijn sporten waar hij goed en slecht in is. Dit klopt eenvoudigweg niet, omdat kracht en massa niet het enige is dat telt.
Op vrijdag 24 augustus 2012 21:25 schreef LittleBrownie het volgende:
Boks van Bendoe _O_
  dinsdag 8 mei 2012 @ 20:48:16 #232
253447 Ethanolic
TOUCH UR FUKIN CHEST BRAH
pi_111305984
Als ik jou was zou ik SS doen, Ricko. Als beginner groei je dan gewoon even hard en je wordt er nog sterk van ook. Je doet naar mijn mening ook echt te veel oefeningen.
Deathlift or Die.
  dinsdag 8 mei 2012 @ 20:54:51 #233
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_111306360
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 20:48 schreef Ethanolic het volgende:
Als ik jou was zou ik SS doen, Ricko. Als beginner groei je dan gewoon even hard en je wordt er nog sterk van ook. Je doet naar mijn mening ook echt te veel oefeningen.
Ja dat idee had ik al dat ik dat deed :') Ik doe sommige oefeningen dan ook niet meer omdat ik gewoon maximale gewichten bij die anderen pak, anders zou ik alles gelijkmatig moeten verdelen en dat slaat inderdaad helemaal nergens op.

Maar, eerlijk gezegd heb ik geen zin om mijn eigen techniek onder controle te gaan houden.
Misschien lul ik nu bullshit, maar ik wil wel atletisch blijven. Ik ben ook mijn lenigheid aan het trainen, en ik denk niet dat het deadliften etc. erbij helpt. Bovendien wil ik geen klein gorillaatje worden mangz
Ik weet dat ik niet 1,2,3 gespierd word, maar er zijn meerdere gasten bij mijn toko die geen lifts doen (wel squats) maar er pico bello uit zien.
Al snap ik jullie, want dat kan ook met veel minder moeite (dus starting strength). Je begrijpt wel, ik zal geen fulltime bodybuilder worden met deze instelling :') Wat dus ook niet mijn bedoeling is :P
  dinsdag 8 mei 2012 @ 20:59:43 #234
253447 Ethanolic
TOUCH UR FUKIN CHEST BRAH
pi_111306681
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 20:54 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Ja dat idee had ik al dat ik dat deed :') Ik doe sommige oefeningen dan ook niet meer omdat ik gewoon maximale gewichten bij die anderen pak, anders zou ik alles gelijkmatig moeten verdelen en dat slaat inderdaad helemaal nergens op.

Maar, eerlijk gezegd heb ik geen zin om mijn eigen techniek onder controle te gaan houden.
Misschien lul ik nu bullshit, maar ik wil wel atletisch blijven. Ik ben ook mijn lenigheid aan het trainen, en ik denk niet dat het deadliften etc. erbij helpt. Bovendien wil ik geen klein gorillaatje worden mangz
Ik weet dat ik niet 1,2,3 gespierd word, maar er zijn meerdere gasten bij mijn toko die geen lifts doen (wel squats) maar er pico bello uit zien.
Al snap ik jullie, want dat kan ook met veel minder moeite (dus starting strength). Je begrijpt wel, ik zal geen fulltime bodybuilder worden met deze instelling :') Wat dus ook niet mijn bedoeling is :P
Ik heb echt geen 'fulltime bodybuilder' hoor. :') Ik train bikkelhard maar ik eet echt niet als een bodybuilder. Ik heb veel vaak schema's als die van jou gehad maar ik merk gewoon echt dat dit ook het lekkerst traint.
Maar deadlifts doen heeft niets met lenigheid te maken; denk je dat turners niet deadliften? Van SS word je echt geen gorillaatje.
Deathlift or Die.
  dinsdag 8 mei 2012 @ 21:06:08 #235
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_111307115
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 20:59 schreef Ethanolic het volgende:

[..]

Ik heb echt geen 'fulltime bodybuilder' hoor. :') Ik train bikkelhard maar ik eet echt niet als een bodybuilder. Ik heb veel vaak schema's als die van jou gehad maar ik merk gewoon echt dat dit ook het lekkerst traint.
Maar deadlifts doen heeft niets met lenigheid te maken; denk je dat turners niet deadliften? Van SS word je echt geen gorillaatje.
Nee ik chargeerde ook :@

Is inderdaad hetzelfde als wijfjes die zeggen "Mweeehh ik doe geen squats want anders word ik gespierd" terwijl ze daar juist lekker van worden
  dinsdag 8 mei 2012 @ 21:14:32 #236
206322 Seam
Pillz-E
pi_111307619
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 20:54 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Ja dat idee had ik al dat ik dat deed :') Ik doe sommige oefeningen dan ook niet meer omdat ik gewoon maximale gewichten bij die anderen pak, anders zou ik alles gelijkmatig moeten verdelen en dat slaat inderdaad helemaal nergens op.

Maar, eerlijk gezegd heb ik geen zin om mijn eigen techniek onder controle te gaan houden.
Misschien lul ik nu bullshit, maar ik wil wel atletisch blijven. Ik ben ook mijn lenigheid aan het trainen, en ik denk niet dat het deadliften etc. erbij helpt. Bovendien wil ik geen klein gorillaatje worden mangz
Ik weet dat ik niet 1,2,3 gespierd word, maar er zijn meerdere gasten bij mijn toko die geen lifts doen (wel squats) maar er pico bello uit zien.
Al snap ik jullie, want dat kan ook met veel minder moeite (dus starting strength). Je begrijpt wel, ik zal geen fulltime bodybuilder worden met deze instelling :') Wat dus ook niet mijn bedoeling is :P
Atletisch worden is bullshit ja als je het doet om lenig te blijven. Ik zit dagelijks in een lotushouding voor yoga ondanks mijn squats.
I just had to get that stress off my chest like breast reduction.
  † In Memoriam † dinsdag 8 mei 2012 @ 21:31:45 #237
230491 Zith
pls tip
pi_111308559
Je hebt dunne spieren en als je die traintworden ze dikker. Mensen die 'atletisch' zijn zitten tussen de dunne en de dikke spieren in, met daarbij een laag BF%. Je bereikt sneller een atletische bouw door zo hard mogelijk je spieren te trainen en bij de gewenste grootte te gaan cutten, dan halfslachtige trainingen te doen waardoor je het process verlangzaamt

[ Bericht 0% gewijzigd door Zith op 08-05-2012 22:07:29 ]
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  dinsdag 8 mei 2012 @ 21:35:07 #238
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_111308750
;( maar ik geef wel alle energie hoor mijn vrinden. Maar efficiënt zullen ze misschien niet wezen neen.
pi_111311319
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 16:54 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Ik zal het heeeeel kort uitleggen.
Mijn eigen 3 split is het volgende:

Dag 1: biceps, borstspieren

Dag 2: triceps, schouderspieren

Dag 3: complete beenspieren (6 oefeningen) en rugspieren.

Allemaal met losse gewichten; behalve de buikspieren die ik elke dag probeer te trainen (al zie je daar niet veel van bij een hoger vetpercentage) en sommige been oefeningen.
Voor elke spiergroep heb ik 4 oefeningen behalve voor de benen. Maaar dat valt met minder oefeningen te doen ;)
Buik elke dag doen :') Je abs zijn net als elke andere spier hoor, die hebben ook gewoon een x periode herstel nodig. Al die broscience over abs :') Je doet neem ik aan ook crunches zonder gewicht om tot failure te gaan, stuk of 20-50 reps?

-edit-
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 17:18 schreef Zith het volgende:

[..]

Nee, Nee. Abs zijn natuurlijk hele speciale spieren die:
-Geen hersteltijd nodig hebben
-Groeien door ze 50-200 keer te doen in 1 set
-Die geen zware gewichten nodig hebben maar evengoed groeien op dag 1 met lichaamsgewicht als 3 jaar later met lichaamsgewicht!

In tegenstelling tot de andere spieren die:
-Hersteltijd nodig hebben,
-Je maar 5-16 reps kan doen om in de hypertrofie-zone te zitten
-Steeds zwaarder moeten gaan om effectief te blijven.

Je groeit nou eenmaal niet door je hele leven elke dag 100 reps van 20 kilo bench presses te doen, maar met abs is dat anders :Y
Shit man, je was me voor. Ik reageerde zonder verder te lezen of er al op gereageerd was. ;(
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 20:32 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Ik denk niet dat Zith daar sarcastisch is, niet dat ik zelf zulke reps doe hoor, maar ik had wel ergens gelezen gehoord (bron weet ik niet meer, dus misschien bro science :') ) dat de buikspieren absurd weinig hersteltijd hadden.
Dat is dus broscience ja. gr gr
Of toch du vader?
  dinsdag 8 mei 2012 @ 22:28:59 #240
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_111312035
quote:
2s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 22:17 schreef Luchtkoker het volgende:

[..]

Buik elke dag doen :') Je abs zijn net als elke andere spier hoor, die hebben ook gewoon een x periode herstel nodig. Al die broscience over abs :') Je doet neem ik aan ook crunches zonder gewicht om tot failure te gaan, stuk of 20-50 reps?

-edit-

[..]

Shit man, je was me voor. Ik reageerde zonder verder te lezen of er al op gereageerd was. ;(

[..]

Dat is dus broscience ja. gr gr
Zoals ik al eerder stelde:

Ik doe alleen buikspieren op de krachttrainingsdagen (dat zijn er 3), heb het verkeerd neergeschreven.

Daar doe ik die 3 oefeningen aangegeven bij de 1ste dag. Dit zijn overigens wel 10-12 reps in setjes van 4.

Maar schijt aan jullie, ik reageer gewoon op die boi die anders geen reactie krijgt.

[ Bericht 1% gewijzigd door Rickocum op 08-05-2012 22:34:26 ]
  dinsdag 8 mei 2012 @ 22:32:03 #241
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_111312225
Ik kom hier ook maar eens kijken, omdat ik sinds kort weer begonnen ben met fitness na een tijdje een teamsport te hebben gedaan (maar ik moest stoppen vanwege een langdurige blessure)
En ik hoop wat kennis op te doen hier en ik hoop dat dat me ook wat meer motiveert (omdat ik eigenlijk begonnen ben met weer fitnessen met het idee van "het moet maar" en ik ben nog steeds best teleurgesteld dat ik met die andere sport moest stoppen)
pi_111315464
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 22:28 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Zoals ik al eerder stelde:

Ik doe alleen buikspieren op de krachttrainingsdagen (dat zijn er 3), heb het verkeerd neergeschreven.

Daar doe ik die 3 oefeningen aangegeven bij de 1ste dag. Dit zijn overigens wel 10-12 reps in setjes van 4.

Maar schijt aan jullie, ik reageer gewoon op die boi die anders geen reactie krijgt.
Goede opmerking brah, vooral haten op de mensen die weten waar ze het over hebben en waar jij in het BB topic ook advies aan vraagt _O_
Of toch du vader?
pi_111331691
Zit er toch aan te denken om handschoenen aan te schaffen. Eelt op je handen is niet bepaald bevorderlijk voor mooie zachte vrouwenhandjes :P
Vind het er alleen een beetje overdreven uitzien als je begrijpt wat ik bedoel.
"My doctor says that I have a malformed public-duty gland and a natural deficiency in moral fibre, and that I am therefore excused from saving Universes."
pi_111332814
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 13:29 schreef Robophatt het volgende:
Zit er toch aan te denken om handschoenen aan te schaffen. Eelt op je handen is niet bepaald bevorderlijk voor mooie zachte vrouwenhandjes :P
Vind het er alleen een beetje overdreven uitzien als je begrijpt wat ik bedoel.
Moet je zeker doen, vrouwen kunnen dat wel doen vind ik, tenzij je met 2 kg dumbels bezig bent :N

Ik heb voor een vriendin roze handschoenen gekocht, is alleen maar leuk.

Maar zelf doe ik het niet, bij mannen vind ik het er toch een beetje stom uitzien.
pi_111390229
Hoi fitnessers, ik heb een vraag.
Ik loop nu een maand of 2 bij een sportschool, nou ja, eigenlijk is het een fysiotherapiekliniek die heeft bedacht dat ze hun zaal met apparaten ook wel aan gezonde mensen ter beschikking kunnen stellen.
Maar er wordt veel getraind door kneusjes met gebroken ruggen en knieen en door luie huisvrouwen die alles boven de 10 kilo zwaar vinden.
En hoewel er wel wat losse gewichten en halters zijn, is er eigenlijk niet eens genoeg ruimte om daar wat mee te doen.

Dus nou wou ik over een tijdje overstappen op thuis trainen. Ik zat te denken aan een brede halter en gewichten voor squat en deadlift en twee kleinere handhalter (waar dezelfde losse gewichten ook op passen) en wat van die gegoten minihaltertjes. En dan een bankje erbij.

Wat denken jullie? Wat heb ik nodig aan spullen? Enig idee wat een goede winkel / webshop is?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_111390669
powerrack
olympische barbell
schijven
verstelbaar bankje
dumbbells
pull-up bar
dip rek
evt. cable pully, maar hoeft niet

dippen en pull-ups kun je vaak ook wel op een degelijk powerrack doen

kun je een goed fysiek mee opbouwen, maar kost wel wat
  donderdag 10 mei 2012 @ 20:03:03 #247
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_111390849
Edit: post gewoon niks als je niks toe te voegen hebt ajb.

[ Bericht 50% gewijzigd door Snakey op 11-05-2012 00:50:56 ]
pi_111392162
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2012 19:59 schreef 16meter het volgende:
powerrack
olympische barbell
schijven
verstelbaar bankje
dumbbells
pull-up bar
dip rek
evt. cable pully, maar hoeft niet

dippen en pull-ups kun je vaak ook wel op een degelijk powerrack doen

kun je een goed fysiek mee opbouwen, maar kost wel wat
Dat wat veel, ik wil eenvoudig beginnen :@.

Wat is het voordeel van een olympische barbell? Die krengen zijn zo lang! En wat is in het gebruik het verschil/voordeel/nadeel van die dikke diameter?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_111392268
olympische barbell kun je alle lifts mee doen, smalle barbell alleen wat curlen enzo.. heb je niet veel aan.

als je minder wilt uitgeven dan kun je beter naar een sportschool gaan
  vrijdag 11 mei 2012 @ 00:48:32 #250
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_111404931
quote:
5s.gif Op donderdag 10 mei 2012 19:51 schreef sigme het volgende:
Hoi fitnessers, ik heb een vraag.
Ik loop nu een maand of 2 bij een sportschool, nou ja, eigenlijk is het een fysiotherapiekliniek die heeft bedacht dat ze hun zaal met apparaten ook wel aan gezonde mensen ter beschikking kunnen stellen.
Maar er wordt veel getraind door kneusjes met gebroken ruggen en knieen en door luie huisvrouwen die alles boven de 10 kilo zwaar vinden.
En hoewel er wel wat losse gewichten en halters zijn, is er eigenlijk niet eens genoeg ruimte om daar wat mee te doen.

Dus nou wou ik over een tijdje overstappen op thuis trainen. Ik zat te denken aan een brede halter en gewichten voor squat en deadlift en twee kleinere handhalter (waar dezelfde losse gewichten ook op passen) en wat van die gegoten minihaltertjes. En dan een bankje erbij.

Wat denken jullie? Wat heb ik nodig aan spullen? Enig idee wat een goede winkel / webshop is?
Zoek een redelijke sportschool en je kan beter uit de voeten voor minder geld. Thuistrainen is niet de winner over het algemeen.
  vrijdag 11 mei 2012 @ 01:11:43 #251
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_111405529
quote:
7s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 00:48 schreef Snakey het volgende:

[..]

Zoek een redelijke sportschool en je kan beter uit de voeten voor minder geld. Thuistrainen is niet de winner over het algemeen.
Dat is de vraag. Hier kost een abbo voor onbeperkt trainen 45 eu per maand. Mijn powerrack, barbell, schijven, bankje en pulley hebben zon 900 euro gekost. Dat betekent dat je de investering er al binnen 2 jaar uit hebt.

Die gym heeft trouwens geeneens een squat/powerrack. :')
Bedankt Hans.
pi_111405573
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 01:11 schreef bascross het volgende:

[..]

Dat is de vraag. Hier kost een abbo voor onbeperkt trainen 45 eu per maand. Mijn powerrack, barbell, schijven, bankje en pulley hebben zon 900 euro gekost. Dat betekent dat je de investering er al binnen 2 jaar uit hebt.

Die gym heeft trouwens geeneens een squat/powerrack. :')
Dat is niet overal van toepassing ;) en er zijn veel mensen die meer nodig hebben :)

Om thuis te trainen heb je een enorme interne motivatie nodig. Er is afleiding, je kan zo wat anders gaan doen.

Op de sportschool is dat niet het geval, je bent daar immers met een doel.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-05-2012 01:14:11 ]
  vrijdag 11 mei 2012 @ 01:28:25 #253
206322 Seam
Pillz-E
pi_111405897
En lang niet iedere gym kost zoveel en heeft wel een squatrek en dergelijke.
I just had to get that stress off my chest like breast reduction.
  vrijdag 11 mei 2012 @ 01:36:21 #254
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_111406066
Zodra je een keer thuis getraind hebt met fatsoenlijk materiaal wil je nooit meer anders.
Bedankt Hans.
pi_111406138
Daar zit vast een kern van waarheid in; alleen heeft niet iedereen het geld, de ruimte of de ideale leefsituatie voor dat.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 11-05-2012 01:40:16 ]
  vrijdag 11 mei 2012 @ 01:46:45 #256
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_111406309
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 01:39 schreef Weissman het volgende:
Daar zit vast een kern van waarheid in; alleen heeft niet iedereen het geld, de ruimte of de ideale leefsituatie voor dat.
Klopt, snap ik. Het ging mij ook meer om de stelligheid waarmee snakey beweerde dat je bij een sportschool beter uit de voeten kunt voor minder geld.
Bedankt Hans.
  vrijdag 11 mei 2012 @ 02:23:18 #257
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_111406883
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 01:13 schreef Weissman het volgende:

[..]

Dat is niet overal van toepassing ;) en er zijn veel mensen die meer nodig hebben :)

Om thuis te trainen heb je een enorme interne motivatie nodig. Er is afleiding, je kan zo wat anders gaan doen.

Op de sportschool is dat niet het geval, je bent daar immers met een doel.
Ik heb juist het idee dat het makkelijker en sneller is om thuis te trainen. Ik doe thuis zo ff een paar setjes pull ups tussendoor.
pi_111407593
Ook allemaal interessante overwegingen, maar ik vroeg eigenlijk tips over wat en waar te kopen. Iemand daar nog wat aan bij te dragen?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_111408268
quote:
7s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 05:00 schreef sigme het volgende:
Ook allemaal interessante overwegingen, maar ik vroeg eigenlijk tips over wat en waar te kopen. Iemand daar nog wat aan bij te dragen?
Kijk bijvoorbeeld op www.fitness-seller.nl/. Daarnaast denk ik dat je geen olympische barbell nodig hebt.
Gewoon alles 30mm kopen. Goedkoper en goed genoeg voor je doelen.
pi_111410387
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 07:55 schreef rapelsen het volgende:

[..]

Kijk bijvoorbeeld op www.fitness-seller.nl/. Daarnaast denk ik dat je geen olympische barbell nodig hebt.
Gewoon alles 30mm kopen. Goedkoper en goed genoeg voor je doelen.
Dank. Leuke site, mooi assortiment. Eigenaardige verzendkostenconstructie en dan wel echt prijziger dan de site waar ik steeds terugkom, die van helisport. Die lijken alleen geen 30mm stangen te hebben (wel schijven). Misschien ben ik dan per saldo wel goedkoper uit met een olympische stang van hun. Welke lengte heb je nodig voor squats?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  † In Memoriam † vrijdag 11 mei 2012 @ 10:10:12 #261
230491 Zith
pls tip
pi_111410784
Ik zou niet met 30mm werken, Olympisch is de industriele standard en zul je ook het meeste voor vinden.

Ik raad je trouwens een power-rack aan, daarmee kun je alle barbell oefeningen (squat/press/bench press/deadlift/etc) veilig doen zonder dat je de loden gewichten steeds de grond in slaat. Er is iemand op FOK die hem heeft laten maken door iemand in het veld. Die kostte maar 250 EUR ofzo, en kon tot 500kg dragen. De powerrack (heeft pull-up stangen), een bankje, een barbell, wat gewicht, het boek Starting Strength van Mark Rippetoe (ook bij een of andere piraten baai te vinden), en je bent klaar ervoor :P



Hier nog even een artikel over een vrouwlijke gewichtheffer (met enkele nationale overwinningen), zodat je niet denkt dat je van squatten groot en dik wordt :P

http://www.xojane.com/healthy/how-to-start-lifting-weights
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_111411131
Starting Strength is wat van gedownload, ga ik bekijken. Ik heb geen vrees heel gespierd te worden en wat er aan spiertekening is / komt vind ik best. Ikzelf verwijs vaak naar deze site: http://www.slank-en-sterk.nl/training.php?go=krachttraining (ik ben geen liefhebber van Engels ;) ). Heb de pagina waar jij naar verwijst even doorgelezen, ziet er inderdaad niet afschrikwekkend uit, die mevrouw.

50mm is meer standaard dus? Goed, neem ik mee in de afwegingen!
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_112007700
Hmm vraagje. Ik fitness nu ongeveer bijna een jaar. Ik begin de veranderingen wel te zien aan mijn lichaam alleen wil ik wat droger worden.

Vooral omdat ik nog wel een buikje heb :@.

Dat kan je gewoon verminderen qua cardio of gewoon de buiskpier oefeningen doen?
  vrijdag 25 mei 2012 @ 09:47:22 #264
264415 Jahr00n
Fakkelteit
pi_112007908
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 09:38 schreef Lamabal het volgende:
Hmm vraagje. Ik fitness nu ongeveer bijna een jaar. Ik begin de veranderingen wel te zien aan mijn lichaam alleen wil ik wat droger worden.

Vooral omdat ik nog wel een buikje heb :@.

Dat kan je gewoon verminderen qua cardio of gewoon de buiskpier oefeningen doen?
Bereken je onderhoud en ga daar 500 kcal onder zitten. Je kan ook op onderhoud eten en 500 kcal met cardio eraf branden. Buikspier oefeningen hebben niet veel zin omdat je je vet op je buik eerst moet lozen.
pi_112008002
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 09:47 schreef Jahr00n het volgende:

[..]

Bereken je onderhoud en ga daar 500 kcal onder zitten. Je kan ook op onderhoud eten en 500 kcal met cardio eraf branden. Buikspier oefeningen hebben niet veel zin omdat je je vet op je buik eerst moet lozen.
Maar gaat dat dan niet ten koste van je spieren?
  vrijdag 25 mei 2012 @ 10:36:32 #266
356099 Awesome_
UNSTOPPABLE.
pi_112009227
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 09:51 schreef Lamabal het volgende:

[..]

Maar gaat dat dan niet ten koste van je spieren?
Nee.
BEASTMODE
pi_112009842
Ah. Alvast bedankt
  vrijdag 25 mei 2012 @ 11:41:39 #268
285818 leeroy
La Pasion Du Heng
pi_112011486
Weet iemand hoelang je niet mag/kan sporten na een blindedarmontsteking?
You got me so wild, Why should I be so surprised? You got me so high, Don't you see it in my eyes?
Één grote gore kuthipster
pi_112047700
Twee maanden geleden ben ik geopereerd aan mijn knie (linker voorste kruisband vervangen door pezen van mijn hamstring in hetzelfde been). Inmiddels ben ik eindelijk behoorlijk op weg met het trainen van mijn been. Omdat ik ruim een half jaar niet heb kunnen sporten, merk ik dat mijn conditie achteruit gaat en mijn buikje vooruit.

Nu ben ik hiervoor nooit in een sportschool geweest, maar aangezien ik nu nog 6 maanden niet mag voetballen, wil ik toch maar eens gaan trainen.

Hieronder maar even het schema dat ik momenteel volg met het gewicht indien van toepassing.
Spinnen, 10 minuten
Oefeningen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
legpress, 4x15 70kg
abduction 4x15 20kg
adduction 4x15 20kg
chestpress 2x15 50kg
Spinnen, 10 minuten

Iemand leuke ideeën om toe te voegen?
  zaterdag 26 mei 2012 @ 12:22:12 #270
187510 IrCute
Americunt
pi_112047823
Squats, bench press, deadlift, pullups/chin ups
pi_112048128
Overhead press. :)

  Moderator donderdag 31 mei 2012 @ 12:28:40 #272
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_112258796
Even een vraagje. Ik heb sinds een paar dagen ontzettend last van mijn onderrug. Komt door een duikplank uit het zwembad denk ik :P

Nu is mijn vraag, kan ik wel gaan sporten? Ik heb het eigenlijk nog niet gedaan omdat ik zoveel last heb met bijv. opstaan.

Is het wijs om te gaan sporten en zeer lichte onderrug oefeningen te doen zodat alles een beetje "los komt".

Of is rust de enige remedie?
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
  donderdag 31 mei 2012 @ 12:32:39 #273
206322 Seam
Pillz-E
pi_112258944
met sporten bedoel je fitness? Pak je normaal gesproken wel je onderrug?
Daarnaast moet je gewoon kijken of het gaat, rustig beginnen en eventjes wat gewicht opbouwen.
I just had to get that stress off my chest like breast reduction.
pi_112295965
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 09:47 schreef Jahr00n het volgende:

[..]

Bereken je onderhoud en ga daar 500 kcal onder zitten. Je kan ook op onderhoud eten en 500 kcal met cardio eraf branden. Buikspier oefeningen hebben niet veel zin omdat je je vet op je buik eerst moet lozen.
Ik denk dat hij beter eerst zijn onderhoud kan berekenen en dan moet kijken of hij moet minderen of juist meer moet eten.
Er 500 kcal onder gaan zitten kan juist het tegenovergestelde effect hebben.
pi_112563836
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 07:40 schreef SimtekF1 het volgende:

[..]

Ik denk dat hij beter eerst zijn onderhoud kan berekenen en dan moet kijken of hij moet minderen of juist meer moet eten.
Er 500 kcal onder gaan zitten kan juist het tegenovergestelde effect hebben.
Waarom zou hij méér dan zijn onderhoud moeten gaan eten als hij af wil vallen?
  donderdag 7 juni 2012 @ 13:11:47 #276
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_112564396
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 07:40 schreef SimtekF1 het volgende:

[..]

Ik denk dat hij beter eerst zijn onderhoud kan berekenen en dan moet kijken of hij moet minderen of juist meer moet eten.
Er 500 kcal onder gaan zitten kan juist het tegenovergestelde effect hebben.
Het gaat er om zijn benodigde onderhoud te berekenen he, niet wat hij per dag aan calorieen binnen krijgt. Van daaruit 500 kcal minder eten per dag.

Ik begrijp wel wat jij bedoelt denk ik, dat hij nu te weinig kcal per dag eet. Dan zou het inderdaad niet goed zijn daar nog eens 500kcal onder te gaan zitten.
pi_112565922
quote:
7s.gif Op donderdag 7 juni 2012 13:11 schreef Snakey het volgende:

[..]

Het gaat er om zijn benodigde onderhoud te berekenen he, niet wat hij per dag aan calorieen binnen krijgt. Van daaruit 500 kcal minder eten per dag.

Ik begrijp wel wat jij bedoelt denk ik, dat hij nu te weinig kcal per dag eet. Dan zou het inderdaad niet goed zijn daar nog eens 500kcal onder te gaan zitten.
My point indeed. :)
pi_112622357
Ah yeah ik werd vandaag aangenaam verrast met een gloedjenieuwe squatrack :D Moest het tot nu toe doen met dat smith geval, maar die sportschool is nog vrij nieuw dus er komt regelmatig nieuw spul binnen. Nu dus een squatrack O+
"My doctor says that I have a malformed public-duty gland and a natural deficiency in moral fibre, and that I am therefore excused from saving Universes."
pi_112637595
Smith machine is hier bijna altijd in gebruik. Squatrek heb ik sinds februari niemand meer zien gebruiken :')
pi_112642108
Bij die smith machine ben ik zo lang op zoek naar de juiste houding omdat dat ding maar op 1 manier beweegt en volgens mij komt mijn lengte niet overeen met de ideale lengte voor dat ding ofzo :') Heel lastig om een natuurlijke houding te vinden in dat apparaat.
Voelt alleen wel wat veiliger omdat je vast zit enzo, lastig om een echte verkeerde beweging te maken en kans zat om vast te haken wanneer nodig :P
"My doctor says that I have a malformed public-duty gland and a natural deficiency in moral fibre, and that I am therefore excused from saving Universes."
pi_112643463
smith squat is geen squat
pi_112643905
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2012 23:39 schreef Robophatt het volgende:
Bij die smith machine ben ik zo lang op zoek naar de juiste houding omdat dat ding maar op 1 manier beweegt en volgens mij komt mijn lengte niet overeen met de ideale lengte voor dat ding ofzo :') Heel lastig om een natuurlijke houding te vinden in dat apparaat.
Voelt alleen wel wat veiliger omdat je vast zit enzo, lastig om een echte verkeerde beweging te maken en kans zat om vast te haken wanneer nodig :P
Noem 1 oefening waarmee je een natuurlijke beweging maakt in de smith, ga in het squatrack, de spotters vangen de bar wel op ALS je niet meer kan
pi_112649590
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juni 2012 00:14 schreef mtchel112 het volgende:

[..]

Noem 1 oefening waarmee je een natuurlijke beweging maakt in de smith, ga in het squatrack, de spotters vangen de bar wel op ALS je niet meer kan
Was ook precies mijn plan ^O^
"My doctor says that I have a malformed public-duty gland and a natural deficiency in moral fibre, and that I am therefore excused from saving Universes."
pi_112650326
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juni 2012 09:27 schreef Robophatt het volgende:

[..]

Was ook precies mijn plan ^O^
Ik krijg barstende koppijn als ik heb gesquat in de smith, 2x nooit meer dat ding aangeraakt
pi_112651987
smith is helemaal niet veilig met die geforceerde bewegingsbaan
pi_113135734
Hallo hallo :W
Ik kom toch maar even hier vragen. Ik ben nu in de zomer aan het fitnessen, maar wil het gewoon serieus aanpakken en niet aankloten.
Nu heb ik al flink wat dingen opgestoken door gewoon op internet te lezen, voedingsschema en dat je dus minder reps moet doen met meer gewicht.
Toch vind ik de drempel heel hoog om met gewichten te beginnen. Ik heb het idee dat mensen je echt zo vreemd aan gaan kijken als je als jongedame met squats en benchpresses aan de gang gaat ipv met de apparaten (die dan in mijn sportschool beneden staan).
Ook weet ik niet zo goed met wat voor gewicht ik moet beginnen en heb ik niet echt altijd iemand om mee te trainen. (soms gaat mijn vriend mee, als ik die ook kan overtuigen om mee te doen zou dat wel goed gaan, maar soms ga ik met een vriendinnetje die niet echt zo sterk is als ik denk)..

Mja, niet echt een gerichte vraag eigenlijk als ik het zo teruglees :') maar mss toch wat tips?
My salvation lies in your love..
pi_113135984
Sowieso niks aantrekken van wat andere mensen van je denken; onderstaande citaat staat in de OP van de BB-reeks. ^O^
quote:
"Keep your purpose in mind, simply go to the gym and do your workout. Do it well and don't worry what other people are doing. Confidence will grow as you achieve." - Arnold Schwarzenegger
Genoeg vrouwen op de wereld die aan krachttraining doen. Niks raars aan. En die drempel snap ik niet; het gaat hier om je eigen lichaam, je wil er beter uitzien, je werkt ergens aan.

Begin gewoon met het laagste gewicht; dit is de meeste gevallen een lege stang (barbell). Bouw langzaam op. Om de 2-3 weken 5 kilo erbij.

Als je vraag iets specifieker is kunnen we ook een specifieker antwoord geven. :)

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 20-06-2012 11:40:02 ]
pi_113136399
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juni 2012 11:38 schreef Weissman het volgende:
Sowieso niks aantrekken van wat andere mensen van je denken; onderstaande citaat staat in de OP van de BB-reeks. ^O^

[..]

Genoeg vrouwen op de wereld die aan krachttraining doen. Niks raars aan. En die drempel snap ik niet; het gaat hier om je eigen lichaam, je wil er beter uitzien, je werkt ergens aan.

Begin gewoon met het laagste gewicht; dit is de meeste gevallen een lege stang (barbell). Bouw langzaam op. Om de 2-3 weken 5 kilo erbij.

Als je vraag iets specifieker is kunnen we ook een specifieker antwoord geven. :)
Oke, dan is mijn vraag denk of je altijd iemand erbij nodig hebt (een spotter toch?) of dat het ook alleen kan.

Oh en die drempel is trouwens omdat ik hierin een beginner ben en niet zo goed weet wat ik moet doen e.d.
My salvation lies in your love..
pi_113137310
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juni 2012 11:48 schreef BananaPancake het volgende:

[..]

Oke, dan is mijn vraag denk of je altijd iemand erbij nodig hebt (een spotter toch?) of dat het ook alleen kan.

Oh en die drempel is trouwens omdat ik hierin een beginner ben en niet zo goed weet wat ik moet doen e.d.
Het kan prima alleen. Een spotter is handig als je een zwaar gewicht pakt en er toch nog een extra setje uit wil halen. Het is handig af en toe, niet noodzakelijk.

Die twijfels en onzekerheid heeft iedereen wel gehad denk ik; ''ben ik wel goed bezig, lachen andere mensen me niet uit omdat ik een laag gewicht pak, schiet dit wel op zo, etc. etc''. Ook daarom verwees ik je naar dat citaat ;)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 20-06-2012 12:11:39 ]
pi_113152324
Ik heb nu een drukbankje gekocht, nou ontbreekt er nog barbell/dumbells, denken jullie dat dit setje prima is voor thuis gebruik?

www.fitness-seller.nl/gietijzeren-halter-plus-set-70kg/

1 x halterstang 30mm x 167cm met schroefsluiting
2 x korte halterstangen 30mm x 35cm met schroefsluiting
55kg gietijzeren halterschijven 30mm: 2 x 10kg, 4 x 5kg, 4 x 2.5kg en 4 x 1.25kg
It is our light, not our darkness that frightens us the most.
Our biggest fear is not that we are inadequate, our biggest fear is that we are powerful beyond measure.
  woensdag 20 juni 2012 @ 18:19:51 #291
206322 Seam
Pillz-E
pi_113153025
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juni 2012 18:02 schreef Trinitrobenzeen het volgende:
Ik heb nu een drukbankje gekocht, nou ontbreekt er nog barbell/dumbells, denken jullie dat dit setje prima is voor thuis gebruik?

www.fitness-seller.nl/gietijzeren-halter-plus-set-70kg/

1 x halterstang 30mm x 167cm met schroefsluiting
2 x korte halterstangen 30mm x 35cm met schroefsluiting
55kg gietijzeren halterschijven 30mm: 2 x 10kg, 4 x 5kg, 4 x 2.5kg en 4 x 1.25kg
55kg aan schijven is niet zoveel eigenlijk. Je zal redelijk snel meer nodig hebben. Om te beginnen is het verder wel compleet hoor, maar zonde van het geld als je van plan bent serieus bezig te zijn.
I just had to get that stress off my chest like breast reduction.
pi_113153086
quote:
7s.gif Op woensdag 20 juni 2012 18:19 schreef Seam het volgende:

[..]

55kg aan schijven is niet zoveel eigenlijk. Je zal redelijk snel meer nodig hebben.
Dat is er wel zo bijbesteld toch?
It is our light, not our darkness that frightens us the most.
Our biggest fear is not that we are inadequate, our biggest fear is that we are powerful beyond measure.
  † In Memoriam † woensdag 20 juni 2012 @ 18:32:42 #293
230491 Zith
pls tip
pi_113153519
Ik zou geen 30mm stang nemen.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_113153694
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juni 2012 18:32 schreef Zith het volgende:
Ik zou geen 30mm stang nemen.
Hoezo? Wat is er mis met 30mm :)
It is our light, not our darkness that frightens us the most.
Our biggest fear is not that we are inadequate, our biggest fear is that we are powerful beyond measure.
pi_113469599
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juni 2012 12:10 schreef Weissman het volgende:

[..]

Het kan prima alleen. Een spotter is handig als je een zwaar gewicht pakt en er toch nog een extra setje uit wil halen. Het is handig af en toe, niet noodzakelijk.

Die twijfels en onzekerheid heeft iedereen wel gehad denk ik; ''ben ik wel goed bezig, lachen andere mensen me niet uit omdat ik een laag gewicht pak, schiet dit wel op zo, etc. etc''. Ook daarom verwees ik je naar dat citaat ;)
Nog dank voor je antwoord en ik ben inmiddels begonnen en het gaat eigenlijk prima :)
My salvation lies in your love..
pi_113484141
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2012 17:52 schreef BananaPancake het volgende:

[..]

Nog dank voor je antwoord en ik ben inmiddels begonnen en het gaat eigenlijk prima :)
Dat horen we graag :)
  woensdag 27 juni 2012 @ 22:17:52 #297
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_113485184
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2012 17:52 schreef BananaPancake het volgende:

[..]

Nog dank voor je antwoord en ik ben inmiddels begonnen en het gaat eigenlijk prima :)
Ben benieuwd naar je vorderingen. Kijk goed op Internet Hoe het moet en let goed op je form.
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
pi_113486242
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juni 2012 22:17 schreef Daywalk3r het volgende:

[..]

Ben benieuwd naar je vorderingen. Kijk goed op Internet Hoe het moet en let goed op je form.
:D
Ik kijk inderdaad naar filmpjes online voor hoe ik de oefeningen moet uitvoeren. Ik heb nu de oefeningen van starting strength gedaan squats, bench press, deadlift (moet ik wel aan werken denk) en nog een oefening waarvan ik de naam niet meer weet (was specifiek voor onderrug en binnenbenen en billen en stond overigens niet bij het schema van SS)

Wat zijn oefeningen die ik iig nog moet proberen?
En wat voor oefening is geschikt voor de buikspieren met gewicht erbij?

[ Bericht 2% gewijzigd door BananaPancake op 27-06-2012 22:36:46 ]
My salvation lies in your love..
  woensdag 27 juni 2012 @ 22:41:22 #299
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_113487047
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2012 22:31 schreef BananaPancake het volgende:

[..]

:D
Ik kijk inderdaad naar filmpjes online voor hoe ik de oefeningen moet uitvoeren. Ik heb nu de oefeningen van starting strength gedaan squats, bench press, deadlift (moet ik wel aan werken denk) en nog een oefening waarvan ik de naam niet meer weet (was specifiek voor onderrug en binnenbenen en billen en stond overigens niet bij het schema van SS)

Wat zijn oefeningen die ik iig nog moet proberen?
En wat voor oefening is geschikt voor de buikspieren met gewicht erbij?
Met SS oefeningen pak je de grootste spiergroepen al aan en daarmee train je automatisch je core. Buikspieren trainen doe je bij bijna elke oefening al.
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
pi_113487487
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juni 2012 22:41 schreef Daywalk3r het volgende:

[..]

Met SS oefeningen pak je de grootste spiergroepen al aan en daarmee train je automatisch je core. Buikspieren trainen doe je bij bijna elke oefening al.
Ok, dat heb ik eigenlijk ook wel gevoeld ja :)

Ik vind die power clean er trouwens zo eng uitzien :P Klinkt wel lekker wijverig dit, maar het ziet er gewoon heel moeilijk uit ook.
My salvation lies in your love..
  woensdag 27 juni 2012 @ 22:52:28 #301
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_113487810
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2012 22:47 schreef BananaPancake het volgende:

[..]

Ok, dat heb ik eigenlijk ook wel gevoeld ja :)

Ik vind die power clean er trouwens zo eng uitzien :P Klinkt wel lekker wijverig dit, maar het ziet er gewoon heel moeilijk uit ook.
Volgens mij kun je die ook beter nog niet doen in het begin.
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')