abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 3 april 2012 @ 20:27:07 #1
35189 Troel
scherp en bot
pi_109865070
Welkom in de reeks over Weight Loss Surgery oftewel WLS. Als je alles al geprobeerd hebt om zelf af te vallen en echt drastisch moet afvallen omdat je gezondheid onder je gewicht te lijden heeft, dan kan je hier meelezen, je vragen stellen of je ei kwijt.

Maagbandje
Wordt in Nederland nog wel geplaatst, maar in België steeds minder. Wordt laparoscopisch geplaatst, dus snellere genezing, maar je blijft je hele leven met een bandje lopen. Verschillende mogelijkheden voor wat betreft strakker laten zetten of juist losser laten zetten.

Gastric Bypass
Je maag wordt verkleind tot een zeer klein maagje en daarnaast worden je darmen deels omgeleid. Er wordt echter niets van je maag of darmen weggenomen. Na deze operatie heb je kans op dumping. Ook kan het zijn dat er nog een tweede operatie nodig is om een ring te plaatsen omdat je maagje toch te groot is geworden. Dit heet een Fobiring.

Gastric Sleeve
Er wordt een groot gedeelte van de maag weggenomen waardoor het afvallen zal komen door de kleinere maag en de daarbij horende eetaanpassingen. Tevens zouden de "eetlust-hormonen" in het weggehaalde deel van de maag zitten waardoor je geen trek meer ontwikkelt. Ook andere hormonen verdwijnen hierbij.

Scopinaro of Bilio Pancreatische Derivatie
Naast het verkleinen van de maag waarbij het originele maagportier verdwijnt, wordt de dunne darm rigoureus omgeleid. De galblaas en de blinde darm worden ook weggehaald om complicaties hiermee te voorkomen. Na de operatie zit je voor de rest van je leven vast aan supplementen voor vitamines en mineralen, omdat deze minder goed opgenomen worden. Gemiddeld gezien neem je nog een kleine 1200 kilocalorieën per dag op na deze operatie en dat is dan ook de reden waarom je hier veel mee af kunt vallen. Er kleven echter een groot aantal nadelen aan deze operatie, vandaar dat deze eigenlijk niet meer uitgevoerd wordt, maar vervangen is door de

Duodenal Switch
Het effect is bijna hetzelfde, behalve dat de oorspronkelijke maagportier nog wel aanwezig is en dat de maag op een andere manier verkleind wordt. Ook bij deze operatie verdwijnen dus de "eetlust-hormonen". Ook hier heb je een sterk verminderde voedselopname, net zoals bij de Scopinaro.

Er zijn mogelijkheden om na een eerste operatie over te gaan naar een andere methode (met de daarbij behorende operaties) (een revisie), zoals van een maagband naar een Gastric Bypass of van een Gastric Sleeve naar een Gastic Bypass. Ook de Fobiring is zo'n revisie.

De criteria voor het ondergaan van een WLS zijn:

Een BMI van 40 of hoger met een leeftijd tussen de 18 en de 65.
Een BMI van 35 of hoger met één van de volgende co-morbiditeiten:

• Diabetes
• Hoge bloeddruk
• Reuma
• Slaapapneu
• Gewrichtsklachten

Tevens moet er voldaan zijn aan de volgende voorwaarden:

• Andere methoden om gewicht te verliezen niet hebben geholpen onder professionele begeleiding
• Geen aandoeningen aan nieren, lever, darmen of maag.

De behandelend artsen moeten geen bezwaar hebben tegen de operatie en je moet daarnaast nog voldoen aan eventuele aanvullende eisen die per ziekenhuis kunnen verschillen.

Na een WLS kan je tegen de volgende zaken aanlopen:

Overhangend buikvel > abdominoplastie
Kipfilets aan de bovenarmen > armplastie of brachioplastie
Problemen met vel bij de dijen > dijlift
Hangborsten > mastopexie

Ook hiervoor zijn weer bepaalde eisen wil je dit vergoed krijgen van de zorgverzekeringen.

Criteria abdominoplastie:
Vanuit de zorgverzekeringswet komt de correctie van de buikwand voor vergoeding in aanmerking als:

• BMI 30 of lager
• BMI moet de laatste 12 maanden stabiel zijn
• de buikwand bedekt minstens 1/4 van het bovenbeen wanneer u recht op staat, waarbij de lengte van het bovenbeen liggend gemeten wordt volgens speciale regels
OF
• Last van smetvorming die qua ernst gelijk is aan derdegraads brandwonden en waarbij de behandeling hiervoor geen of onvoldoende resultaat heeft opgeleverd.

Psychisch lijden onder deze aandoening is zonder dat er sprake is van de bovenstaande voorwaarden, volgens de wet geen reden om tot vergoeding over te gaan.

Deze criteria wijzigen overigens elke keer, dus het kan zijn dat het niet een up-to-date rijtje is, maar op het moment van schrijven (april 2012) is het nog correct.

Er wordt druk onderhandeld om deze eisen te versoepelen. Nu de WLS makkelijker vergoed wordt door de verzekeraars, zouden ook de vervolgoperaties makkelijker vergoed moeten worden. De zorgverzekeraars hebben hun handtekening al gezet onder de Zorgstandaard Obesitas, maar dit is nog geen verplichting om naar te handelen.

Krantenartikel over de strijd tegen het vel

Meer informatie kun je hier vragen, maar besef wel dat hier geen artsen of chirurgen rondlopen. Heel veel informatie, ook vanuit artsen, kun je ook vinden op WLSinfo.nl. Daar kun je goede overzichten vinden van supplementen, maar ook van de bloedonderzoeken die van belang zijn als je geopereerd bent. Probeer je goed in te lezen voordat je met een chirurg gaat praten zodat je goede vragen kunt stellen.

De "vaste bewoners" hier die een operatie gehad hebben:

-Bubseltje- > GBP omgezet in een D
octopussy > GBP
Rewimo > Scopinaro (2005)
Riann > GBP ondersteund door een Fobiring (2009+2011)
Troel > Scopinaro (2005)
Trusten > GPB
zapato61 > GBP (2012)

(als het niet klopt ofzo, gewoon gillen)


Kleine voetnoot, speciaal voor de dames: let erop dat niet alle anticonceptie meer betrouwbaar zal werken na een WLS. Ik hoop eigenlijk dat Dave Schweitzer (WLS-goeroe) daar ooit eens wat over gaat schrijven zodat dat algemeen bekend wordt ook bij de huisartsen en apothekers.


[ Bericht 49% gewijzigd door Ole op 14-04-2012 15:22:39 ]
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  dinsdag 3 april 2012 @ 20:31:22 #2
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_109865286
Eerst was het een aantal keer en nu 5x :? Je eten aanpassen in belangrijk. Maar zo extreem is het niet...
pi_109867756
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 20:31 schreef -Bubseltje- het volgende:
Eerst was het een aantal keer en nu 5x :? Je eten aanpassen in belangrijk. Maar zo extreem is het niet...
5 keer in de week ongeveer is vooral met vlees na het avondeten. de ene keer moet ik dat wel met vlees andere keer niet. Vis gaat over het algemeen altijd wel goed.
  dinsdag 3 april 2012 @ 21:22:39 #4
35189 Troel
scherp en bot
pi_109868258
Maar even serieus Riann.

Wat is je droom? Probeer die nu eens vast te leggen voor jezelf, en kijk dan over een maand of wat of dat nog steeds je droom is. En kijk ook of die droom reëel is. Leg hem eens voor aan je huisarts, aan een gespecialiseerd verpleegkundige en aan je chirurg.

En soms moet je wel vlees? Woon je nog bij je ouders of woon je alleen? Als je bij je ouders woont en je hebt last met vlees, dan is het toch een kleine moeite dat ze daar rekening mee houden?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  dinsdag 3 april 2012 @ 21:25:15 #5
35189 Troel
scherp en bot
pi_109868449
Ow en, als je inderdaad zoveel overgeeft: eerst dat weg proberen door te werken, het kan ook zijn dat DAT je afvallen tegenhoudt!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_109869160
mijn droom is om geen moeite te hebben met kleren kopen mijn droom is dat mijn 2 buiken een heel stuk verminderd zijn. Ik heb namelijk geen 1 grote buik nee 2 vetrollen zeg maar die ook nog heel erg hangen. Verder is het natuurlijk niet zo dat ik morgen die operatie laat doen. Het zou een optie kunnen zijn die ik verder nog met niemand besproken heb. Dus er is absoluut nog geen sprake van een operatie. Maar ik dacht dit is misschien wel een mooie uitkomst voor mij. De chirurg weet nog van niks dat is natuurlijk het eerste wat ik met hem moet bespreken. En de voordelen en de nadelen tegen elkaar op wegen als hij al toestemming zou geven.

Ik woon op mezelf. En ik koop wat ik lekker vind ik eet wel geen varkensvlees op varkenshaas na. De ene keer moet ik bijv van een kip cordon blue wel overgeven andere keer niet. Maar ik heb er nooit moeite mee gehad omdat ik ook resultaat zag. Nu zie ik geen resultaat dus heb ik er meer moeite mee dat ik een aantal keer in de week moet overgeven terwijl voor de ring hoefde ik nooit over te geven terwijl er ook mensen zijn die van de GBP alleen ook moeten overgeven. Ik heb met de GBP alleen ook alles kunnen eten. Kan ik nu nog steeds. Ik ken ook niet het echte dumping gevoel zoals sommige mensen dat omschrijven. Het enige is dat ik nu een aantal keer in de week misselijk word van vlees en dus vinger in de keel moet stoppen en veel moeite voor moet doen dat ik dat vlees erweer uit gooi. Mijn wurgreflex doet het namelijk niet meer door mijn spierziekte is zo erg verzwakt dus. Maar als ik dan niet overgeef dan kan ik moeilijk slapen heb namelijk een slaapapnue apparaat waardoor er lucht in mij komt en ik dus niet veel in mijn maag moet hebben zitten want dan word ik ook misselijk. En dan zit het de volgende ochtend er nog het vlees komt dan niet voorbij die ring zeg maar. Ik hoop dat ik het een beetje begrijpelijk neer getypt heb. Ik ben niet zo goed met leestekens en een goed verhaal neer te zetten.
pi_109869205
hallo,

ik vind deze operatie geweldig, ben dus 25 kilo afgevallen sinds mijn operatie. JIj bent al van 145 naar bijna de 90 gegaan, dat betekent een gewichtsverlies van bijna 50 kilo.

Als ik 50 kilo afgevallen zou zijn dan zou ik al super blij zijn. het gaat mij ook niet om hoe ik eruit zie maar om hoe gezond ik word. dat is voor mij veel belangrijker. dat ik makkelijker beweeg en met mijn kinderen de dingen kan doen die ik 25 kilo geleden niet kon.

al heb ik maat 44/46 dan ben ik nog tevreden. ik hoef geen slanke den te zijn. ik ben zoveel gezonder nu al, geen suikerziekte meer, geen last van mijn knieen meer enz enz.

ik sport minimaal 3 keer in de week, heb veel meer energie, dus wat wil ik nog meer. ik ben 168 cm dus als ik 75 kilo weeg ben ik blij, maar als dat 85 is zul je me niet horen klagen. ik ben zoo blij dat ik de kans heb gekregen deze operatie te mogen ondergaan.
pi_109869411
en ook ik ken geen dumpings, kan alles eten wat ik wil, maar ik eet snoepgoed ed wel met mate. en vaak heb ik er zelfs geen trek meer in. heb ook nooit honger, dus moet ook echt op gezette tijden eten.
pi_109869480
zapato ik ben ook heel blij dat ik al zoveel afgevallen ben. En gezond word ik nooit heb spierziekte. Doordat ik ruim 50 kilo ben afgevallen heb ik mijn zelfstandigheid wel weer redelijk terug gekregen waar ik blij mee ben. Ik hoef ook geen slanke den te zijn. Maar ik merk gewoon met 2 weken geleden met kleren kopen dat ik nog steeds moeite heb met kleren kopen. Ik heb uiteindelijk hele mooie kleren gekocht. Maar toch is het geregeld toch weer een teleurstelling.

Ik sport ook 2 keer in de week voor mijn spierziekte. Ik kan geen spieren opbouwen. Een tijd geleden heeft een verpleegkundige ook tegen mij gezegt dat het voor mij ook moeilijker is om af te vallen en dat het daarom zo langzaam gaat bij mij omdat ik geen spieren op kan bouwen. Want hoe meer spieren je hebt en hoe beter je spieren kunt opbouwen dat je ook meer vet kunt verliezen.
pi_109869525
quote:
al heb ik maat 44/46 dan ben ik nog tevreden.
Geloof mij, dat kan je pas zeggen als je dat hebt bereikt. Dikke kans dat je dan denkt dat 40/42 ook nog wel haalbaar moet zijn. Althans, ik vind dat wel erg herkenbaar en hoor het van velen.

Ik ben met de GBP overigens van 134 kg naar 88 gegaan (BMI 31) en heb ook ongeveer maat 44. Van mij zou er nog 15 kg afmogen maar ik durf ook niet nog een operatie aan..
pi_109869646
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 21:37 schreef Trusten het volgende:

[..]

Geloof mij, dat kan je pas zeggen als je dat hebt bereikt. Dikke kans dat je dan denkt dat 40/42 ook nog wel haalbaar moet zijn. Althans, ik vind dat wel erg herkenbaar en hoor het van velen.

Ik ben met de GBP overigens van 134 kg naar 88 gegaan (BMI 31) en heb ook ongeveer maat 44. Van mij zou er nog 15 kg afmogen maar ik durf ook niet nog een operatie aan..
juist toen ik 145 kilo was zei ik ook tegen mij nou als ik 100 kilo ben dan is het ook goed maar heb altijd gezegt het liefst naar de 80 en nu ik dus al tijden op de 93/94 stil sta word dat alleen maar sterker.
  dinsdag 3 april 2012 @ 21:44:53 #12
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_109870138
Die buik Rianne die krijg je niet weg met afvallen...
Ik zou dan maar eens stoppen met moeilijk vlees eten, zeker als het zoveel moeite kost!

Maat 44 is toch netjes? Heb ik ook ongeveer en ik kan overal kleding kopen waar ik wil. Ik ben ook 8/9 kilo lichter geweest met de sleeve. Maar toen was ik lichamelijk zo slecht dat ik liever wat zwaarder ben en me beter voel.
  dinsdag 3 april 2012 @ 21:47:01 #13
35189 Troel
scherp en bot
pi_109870302
Riann, zal ik je mijn buik eens laten zien? Geloof me, dat krijg je niet weg met afvallen! Als jij het hebt over twee buiken, heb ik eerder het idee dat je een overschot aan vel hebt :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_109870447
Het is Rian zonder NE ;)

Maar dan kan ik helemaal geen vlees meer eten want je weet het nooit bij mij waar wel waar niet bij en ik vind vlees erg lekker. Dus ik vind het niet erg genoeg om er vlees voor te laten staan.

44 was netjes toen ik 80 kg was toen had ik ook maat 44 maar toen had ik die vetrollen niet zo erg als nu ik had ze wel maar niet zoals ze nu zijn. En ze hangen heel erg. En als ik meer afval kunnen ze een buikwandcorrectie doen. Hebben ze laatst ook bij mijn kapster gedaan en dat ziet er erg mooi uit. Kijk mijn probleem zit hem in die 2 buikvetrollen. Dat is heel mijn probleem.
pi_109870567
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 april 2012 21:47 schreef Troel het volgende:
Riann, zal ik je mijn buik eens laten zien? Geloof me, dat krijg je niet weg met afvallen! Als jij het hebt over twee buiken, heb ik eerder het idee dat je een overschot aan vel hebt :)
dat ook dat heb ik bij mijn bovenarmen en bovenbenen ook en mijn bovenarmen is echt extreem. Maar ik weeg nog te veel voor een buikwandcorrectie want dat ga ik natuurlijk ook voorstellen
als daarmee mijn buik deels weg kunnen werken ga ik natuurlijk niet voor die operatie.

Maar die vrouw waar ik oversprak die zei dat ze het niet doen omdat we nog een te hoog BMI hebben. Ik weet het niet ik heb het verstand er niet van.
pi_109870749
o ja in de winter kun je goed corrigerende hemd en een broekje aan doen waardoor het allemaal niet hangt en allemaal wat strakker zit. Maar de zomer komt eraan en met 25 of 30 graden is dat niet prettig
  dinsdag 3 april 2012 @ 21:57:25 #17
35189 Troel
scherp en bot
pi_109871140
Het komt er eigenlijk op neer dat het voornamelijk een cosmetisch probleem is :)

Voor wat betreft buikwandcorrectie: de regeling om dat vergoed te krijgen is niet mals. Alles behalve dat om precies te zijn. Je vetschort moet zover overhangen en dat schijnt vrijwel onmogelijk te zijn. Maar er zijn uiteraard wel zaken die wel degelijk meetellen als een soort co-morbiditeiten.

En ja, corrigerende hemden en broekjes, check. Tig keer per dag de boel wassen en drogen, check. Ontzettend veel jeuk omdat de huid niet goed doorbloed is, check. Maar dat gaat enkel erger worden als je nog meer afvalt!
Overigens: er zijn ook corrigerende broekjes en hemdjes die minder zweterig zijn :) Dat is ook in de zomer wel te doen hoor :)

Voor een buikwandcorrectie moet je overigens een BMI hebben wat onder de 30 is en moet je een bepaalde tijd al stabiel zijn. Ik ben bang dat je daar nog niet voor in aanmerking komt dus.
Ow en je bovenarmen en bovenbenen zouden dan alsnog moeten. Ik neem aan dat je weet dat je dan compleet onder de littekens zit? Bij je bovenarmen blijven de littekens zichtbaar van je elleboog tot en met je oksel. Van de bovenbenen weet ik het niet. In het geval van een buikwandcorrectie is dat of een volledige snee van links naar rechts, of zelfs nog eentje extra van boven naar beneden.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_109872144
Ik heb het geluk dat ik eigenlijk niet zweet enkel onder de oksels ook met 3 kwartier goed fitnissen tewijl mijn broer wel helemaal nat is. nou zal ik met 30 graden wel meer zweten. ;)

Ik moet zeggen dat mijn bovenbenen dan niet echt noodzakelijk is maar mijn bovenarmen als je die ziet die zijn echt extreem. Mijn BMI is met 94 kilo 31.77 dus misschien dat ze een uitzondering zouden maken. En die vergoeding. Misschien met veel geluk met brief van al mijn medische specialisten dat zijn nogal wat en er een goed verhaal van maken wat mijn neuroloog erg goed kan en daardoor al vele dingen voor elkaar heb gekregen dit misschien ook wel voor elkaar kan krijgen. Het is iets om daar is goed over te gaan hebben met mijn chirurg en wat hij mij adviseert.
  dinsdag 3 april 2012 @ 22:13:11 #19
35189 Troel
scherp en bot
pi_109872351
Sorry, dat schiet me even helemaal het verkeerde keelgat in. Er zijn niet voor niets regels.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_109872445
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 april 2012 22:13 schreef Troel het volgende:
Sorry, dat schiet me even helemaal het verkeerde keelgat in. Er zijn niet voor niets regels.
Dit schiet mij dan weer in het verkeerde keelgat. Alsof die regels van de verzekeraars ook maar enigzins realistisch zijn en ergens op slaan....
pi_109872523
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 april 2012 22:13 schreef Troel het volgende:
Sorry, dat schiet me even helemaal het verkeerde keelgat in. Er zijn niet voor niets regels.
Dat kan dat sommige mensen het niet eerlijk vinden of er niet tegen kunnen dat ik misschien dingen voor elkaar krijg die andere niet voor elkaar krijgen. Andersom kan ik er ook niet tegen en vind ik het ook niet eerlijk dat veel dingen in mijn lichaam anders gaan dan bij andere mensen.
  dinsdag 3 april 2012 @ 22:16:07 #22
35189 Troel
scherp en bot
pi_109872538
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 22:14 schreef Trusten het volgende:

[..]

Dit schiet mij dan weer in het verkeerde keelgat. Alsof die regels van de verzekeraars ook maar enigzins realistisch zijn en ergens op slaan....
Nee, niet altijd, want niemand haalt die vetschort. Bron: mijn eigen PC die me dat begin maart nog zei en tussen neus en lippen door meldde dat mijn vetschort een van de ergste was die hij zag.

Maar zolang er mensen met ernstige smetwonden geen vergoeding krijgen vanwege die regels, vind ik het van de zotte dat iemand die maar genoeg medici zo gek krijgt om een briefje te schrijven, wel vergoeding zou moeten krijgen. Als Riann nu echt last zou hebben, maar echt last heb ik nog niet opgemerkt.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_109872662
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 april 2012 22:16 schreef Troel het volgende:

[..]

Nee, niet altijd, want niemand haalt die vetschort.

Maar zolang er mensen met ernstige smetwonden geen vergoeding krijgen vanwege die regels, vind ik het van de zotte dat iemand die maar genoeg medici zo gek krijgt om een briefje te schrijven, wel vergoeding zou moeten krijgen. Als Riann nu echt last zou hebben, maar echt last heb ik nog niet opgemerkt.
Ik heb die vele medici niet voor niks ik wou dat ik ze niet nodig had maar helaas dat is niet voor mij weggelegd en ik denk dat er veel voordeel te halen is voor mij als die buik een stuk minder is. Daar kun jij niet over oordelen
  dinsdag 3 april 2012 @ 22:19:54 #24
35189 Troel
scherp en bot
pi_109872784
Vertel dan eens Riann, in hoeverre heb je er last van? Waar heb je last van? Van het feit dat je die broekjes moet dragen?

Als je daadwerkelijk rugpijn krijgt omdat het naar voren hangt en je smetplekken hebt of wat dan ook, ja dan snap ik dat je zo'n operatie wilt, maar je hebt het erover "met die operatie kan ik afvallen, maar als ze mijn buik weg willen halen is het ook goed". Wees eens eerlijk, heb je last van je buik, of vind je het gewoon lelijk staan?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  dinsdag 3 april 2012 @ 22:22:05 #25
35189 Troel
scherp en bot
pi_109872931
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 22:14 schreef Trusten het volgende:

[..]

Dit schiet mij dan weer in het verkeerde keelgat. Alsof die regels van de verzekeraars ook maar enigzins realistisch zijn en ergens op slaan....
Klopt en daarom zijn er maar al te veel artsen die de boel bedotten. En juist daarom worden die regels telkens scherper en worden er minder vergoedingen uitgedeeld. Maar omdat ze niet realistisch zijn, moeten we maar proberen om er onderuit te komen? Dat vind ik ook niet helemaal zoals het hoort.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_109872969
Je moet niet over rugpijn beginnen want daar heb ik nu wel zoveel ervaring mee. Ik loop nu bij de pijnpoli waar ze al verschillende dingen gedaan hebben wat tot nu toe niet geholpen heeft morgen voor de 3e keer naar de manuele arts maar dat zal de laatste keer zijn omdat het ook niet blijkt te helpen en kan ik weer een afspraak maken bij de pijnpoli. Ik slik 10 paracetamols en 3 keer tramadol retard van 100 mg allemaal voor mijn rugpijn.

En ja ik heb last van mijn buik en ik wat niet onbelangerijk is ik vind het ook nog lelijk staan.
pi_109873095
als je rugpijn echt van je buik komt dan vind ik dat je een operatie mag krijgen, maar dat het lelijk staat is niet echt een geldige reden
pi_109873168
En dan is het ook nog zo waarom zou ik me niet laten helpen door medici die geheel achter mij staan. Wees blij voor me als het me zou lukken. Want dat is nog maar de vraag. Ik zou gek zijn om hun niet te laten helpen.
pi_109873196
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 22:24 schreef zapato61 het volgende:
als je rugpijn echt van je buik komt dan vind ik dat je een operatie mag krijgen, maar dat het lelijk staat is niet echt een geldige reden
Is nooit bewezen dat het van mijn buik af komt ze weten sowieso niet waar het vandaan komt
  dinsdag 3 april 2012 @ 22:26:04 #30
35189 Troel
scherp en bot
pi_109873221
Juist, je vindt het lelijk staan. En dat is helemaal niet erg, maar kom er dan eerlijk voor uit dat het je daar om gaat!

Mijn buik is ook foeilelijk. Echt. Ik vind het helemaal niets. Ik ben niet mooi zwanger geweest zoals al die andere buiken in het OUD-forum. Maar hey, mijn leven is er stukken op vooruit gegaan sinds mijn operatie. het is dat ik daadwerkelijk LAST heb van mijn buik dat ik graag wil dat er wat aan gedaan wordt. Omdat ik telkens ontstekingen heb, de huid simpelweg kapot gaat enzo. Maar anders zou ik heel simpel zijn: niet nog een riskante operatie.

Want ja, dat is het :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_109873410
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 april 2012 22:26 schreef Troel het volgende:
Juist, je vindt het lelijk staan. En dat is helemaal niet erg, maar kom er dan eerlijk voor uit dat het je daar om gaat!

Mijn buik is ook foeilelijk. Echt. Ik vind het helemaal niets. Ik ben niet mooi zwanger geweest zoals al die andere buiken in het OUD-forum. Maar hey, mijn leven is er stukken op vooruit gegaan sinds mijn operatie. het is dat ik daadwerkelijk LAST heb van mijn buik dat ik graag wil dat er wat aan gedaan wordt. Omdat ik telkens ontstekingen heb, de huid simpelweg kapot gaat enzo. Maar anders zou ik heel simpel zijn: niet nog een riskante operatie.

Want ja, dat is het :)
heel vervelend dat jij het niet vergoed hebt gekregen. Mijn kapster heeft het vergoed gekregen nou die is met een gewoon dieet 40 kilo afgevallen en ik kan je zeggen die buik was niet erger als mijn buik. En echt niet zoals jij jou buik beschrijft ik heb het allemaal gezien. Maar als jij in mijn schoenen zou staan zou je ook de medici gebruiken om het voor elkaar te krijgen
pi_109873459
o ja en niet geheel onbelangerijk die is 4 maanden geleden geoppereerd
  dinsdag 3 april 2012 @ 22:29:30 #33
35189 Troel
scherp en bot
pi_109873463
Ik krijg het dus wel vergoed :) Sorry. Volgens de regels zelfs volgens de papieren :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_109873521
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 april 2012 22:29 schreef Troel het volgende:
Ik krijg het dus wel vergoed :) Sorry. Volgens de regels zelfs volgens de papieren :)
Ok ik ging er vanuit dat je het niet kreeg. Dan ben ik blij voor je.
  dinsdag 3 april 2012 @ 22:30:38 #35
35189 Troel
scherp en bot
pi_109873550
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 22:28 schreef Riann het volgende:

[..]

heel vervelend dat jij het niet vergoed hebt gekregen. Mijn kapster heeft het vergoed gekregen nou die is met een gewoon dieet 40 kilo afgevallen en ik kan je zeggen die buik was niet erger als mijn buik. En echt niet zoals jij jou buik beschrijft ik heb het allemaal gezien. Maar als jij in mijn schoenen zou staan zou je ook de medici gebruiken om het voor elkaar te krijgen
En nee Riann, ik heb namelijk mijn PC verboden om te liegen over behandelingen bij andere specialisten, hetgeen hij wel wilde doen om de kans groter te maken vergoeding te krijgen. Dus nee, ik zou niet hetzelfde doen. Bovendien zou ik als ik in jouw schoenen stond, eerst hulp zoeken. En zolang je mijn buik niet gezien hebt, weet je niet waar je het over hebt :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_109873641
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 april 2012 22:30 schreef Troel het volgende:

[..]

En nee Riann, ik heb namelijk mijn PC verboden om te liegen over behandelingen bij andere specialisten, hetgeen hij wel wilde doen om de kans groter te maken vergoeding te krijgen. Dus nee, ik zou niet hetzelfde doen. Bovendien zou ik als ik in jouw schoenen stond, eerst hulp zoeken.
kun je pas zeggen als je mee maakt wat ik mee maak al heel mijn leven. Met al mijn problemen met mijn ziekte.
pi_109873664
ja psychische hulp ja
  dinsdag 3 april 2012 @ 22:33:11 #38
35189 Troel
scherp en bot
pi_109873731
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 22:31 schreef Riann het volgende:

[..]

kun je pas zeggen als je mee maakt wat ik mee maak al heel mijn leven. Met al mijn problemen met mijn ziekte.
Echt Riann, denk je dat je de enige bent met problemen in je leven? Of dat je de enige bent met een ziekte? Want sorry *wakker schudt* dat ben je niet :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_109873737
ik kan hier het beste over praten met mijn chirurg. Hij kan mij het beste advies en etc geven.
  dinsdag 3 april 2012 @ 22:33:59 #40
35189 Troel
scherp en bot
pi_109873798
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 22:33 schreef Riann het volgende:
ik kan hier het beste over praten met mijn chirurg. Hij kan mij het beste advies en etc geven.
En ik hoop van harte dat hij je het advies geeft om psychische hulp te gaan zoeken. Of je in ieder geval zoiets te verplichten voordat hij welke operatie dan ook uitvoert. Het enige wat je doet nu is je eigen lijf kapot maken.

En echt, ik ben echt niet de enige die er zo over denkt, al ben ik misschien wel degene die mijn bek open trekt. Er zijn mensen die hun mond dichthouden omdat ze weten dat je te eigenwijs bent, ik hoop alleen dat ik je aan het denken zet.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_109873885
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 april 2012 22:33 schreef Troel het volgende:

[..]

En ik hoop van harte dat hij je het advies geeft om psychische hulp te gaan zoeken. Of je in ieder geval zoiets te verplichten voordat hij welke operatie dan ook uitvoert. Het enige wat je doet nu is je eigen lijf kapot maken.
Dat is dan aan hem. Wij worden het over vele punten toch niet eens.
pi_109874070
riann sorry dat ik het zeg maar ik vind je maar een raar persoon
pi_109874281
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 22:37 schreef zapato61 het volgende:
riann sorry dat ik het zeg maar ik vind je maar een raar persoon
Dat kan dat mag je vinden. Ik snap alleen niet wat je er mee wilt bereiken om dat te zeggen.
pi_109874766
En dan nog een ding zapato jij zegt zelf nog 28 kilo afvallen en dan ben je klaar. Nou en als jij nu nog 10 kilo afvalt en dat het dan stopt . Dan baal je ook Maar dat zal bij jou niet gebeuren ik ben in maart 2009 geopereerd en ben al zo lang bezig jij pas in januari dit jaar en je bent er al 24 kwijt. Je kunt pas oordelen denk ik als je in zo'n soort gelijke situatie terecht te komen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 4 april 2012 @ 10:04:32 #45
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_109884956
Ja, ga elkaar even lekker af zitten katten, Riann en zapato. Dit topic is er om elkaar te steunen.

Riann, als zo'n BWC voor jou gezondheidsproblemen vermindert, is er alle reden om dat te laten doen. Maar alleen "niet mooi" vinden is - als het goed is - een reden voor een arts om nee te zeggen. Mijn buik is ook niet mooi, maar ik kan ermee leven. Ik heb geen extreem vetschort, en geen smetwonden of andere klachten (gelukkig). Dus als ik een BWC zou willen, moet ik hem zelf betalen.

Mensen met klachten zoals Troel, die moeten gewoon geholpen worden. Ik weet overigens niet of je al eens iemand hebt gezien die een BWC heeft gehad, Riann? Ik wel en ik kan je verzekeren dat het niet mis is wat je daaraan aan littekens overhoudt :o Degene die ik ken die eraan geopereerd is, had heel veel klachten en is dus ook terecht geopereerd. Ze heeft geen vetschort meer en alles is netjes genezen, maar mooi? Nee, enorme littekens over haar buik, rondom naar haar rug. Ze heeft helemaal opengelegen, van voor tot achter. Ze heeft ook geen navel meer. Natuurlijk is ze blij dat ze van die buik en alle ellende die haar buik gaf af is, maar voor het cosmetische aspect hoef je er echt niet aan te beginnen. Met kleren zie je er niets van natuurlijk, maar zonder is het echt schrikken als je dat ziet.

En wat dan? Dan is je buik weg maar heb je grote littekens. Dan maar weer een operatie om de littekens te maskeren? Zo word je nooit tevreden over je uiterlijk. Er is altijd wel weer wat. Leer jezelf te accepteren hoe je bent. Het gaat tenslotte niet om de buitenkant. Steek je energie in positieve dingen, niet in negatieve.

Ga eerst zorgen dat je beter kunt eten, zoek een oplossing voor het overgeven, want dat je daarvan baalt is logisch. Misschien kan een diëtiste helpen, met tips over hoe je je eten klaar kunt maken zodat je het beter kunt eten. Dat lijkt me het belangrijkste voor jou momenteel.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_109886177
Ik heb net bariatrische verpleegkundige gesproken en die heeft een afspraak gemaakt bij mijn chirurg dr luijten. Ze vond het slim om dan mijn probleem voor te leggen en dan te bespreken wat er mogelijk is.
Ik moet er 30 mei om 16:00 heen. En ze snapte ook mijn overgeef probleem. Eerst had ik er geen enkele moeite mee omdat ik er alles voor over heb om af te vallen. Maar nu ik dus enkele maanden stil sta vind ik het wel een probleem worden. want dan levert het mij niks meer op in de positieve zin.
Ze had ook aangegeven aan haar dat mijn buik het probleem was en toen zei ze dat je dan naar de plastische chirurg moet. Maar omdat ik nog 94 kilo weeg vroeg ze ook of er nog veel vet was. daar heb ik op moeten antwoorden een JA dus dacht ze dat ik daar zeker nog niet voor in aanmerking kwam.

Maar dit alles ga ik dus met mijn chirurg bespreken en ik volg zijn advies.

Maar Rewimo ik heb het bij mijn kapster gezien. Die heeft 1 snee onder de bikinilijn en dat ziet er zeer netjes uit. En die zou nu gewoon een bikini kunnen dragen. Die is zoals ik eerder vertelde met een gewoon dieet bij een dietiste ruim 40 kilo afgevallen en die heeft het ook geheel vergoed gekregen. Daarmee wil ik ook zeggen dat het vergoeden niet overal hetzelfde is en dat iemand met minder problemen of minder vel overschot het wel vergoed kan krijgen en dat het dan vervelend is voor iemand die het niet voor elkaar krijgt dat is dan zo maar reken er mij of iemand anders niet op af. Ik of diegene die het wel voor elkaar krijgt bijv mijn kapster zijn niet verantwoordelijk voor wat de verzekeringen goed of niet goed keuren.
  woensdag 4 april 2012 @ 11:16:26 #47
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_109887238
Je zult je eetpatroon moeten aanpassen op je bandje. Dat moet bijna iedereen met zo'n ding...
Wat Rewimo zegt een diëtiste kan daar goed bij helpen. Wat het uitlokken van overgeven is slecht voor je!

Mijn buik is ook een heiligheid in vergelijking met die van Troel. Mijn navel ontsteekt om de zoveel tijd, en dat is het wel. Ik kom ondanks mijn gewicht ook niet in aanmerking denk ik :N. En ik wil eventueel ook nog zwanger worden. Dus dat is pas over een hele tijd.
  woensdag 4 april 2012 @ 11:54:09 #48
35189 Troel
scherp en bot
pi_109888757
Riann, die vergoedingen zijn WETTELIJK vastgelegd. Volgens mij is het zelfs zo dat een arts die zich daar niet aan houdt, aangegeven kan worden.

Maar, het heeft geen zin om hier verder over te praten. Je houdt jezelf ongelooflijk voor de gek en ik ben bang je artsen ook. Of leg je daar wel gewoon je echte eetpatroon voor?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  woensdag 4 april 2012 @ 12:03:38 #49
35189 Troel
scherp en bot
pi_109889114
Je hebt er alles voor over om af te vallen? Ga dan eens naar een diëtiste en naar een psychiater. Dat heb je er blijkbaar dan ook voor over :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_109893037
nee dat doet ze niet want daar wordt haar buik niet mooi van
pi_109897031
ik volg het advies van mijn chirurg en natuurlijk ben ik eerlijk over mijn eetpatroon als ik heb ik er niks aan om hierover verder te gaan. En verder wil ik het hier niet meer over hebben bedankt voor de adviezen daar zal ik aan denken. En verder leid deze discussie tot vervelende dingen en dingen die jullie mij in de mond willen leggen en daar heb ik geen zin in.
  woensdag 4 april 2012 @ 15:36:12 #52
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_109897514
De OP klopt niet, ik heb een maagbandje en geen GBP :N
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_109902417
ik heb gbp vanaf januari 2012 dus niet vanaf 2011. ;)
pi_109902825
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2012 15:36 schreef Muck het volgende:
De OP klopt niet, ik heb een maagbandje en geen GBP :N
Hoe gaat het nu met jouw gewichtsverlies? :)
Aids.
  donderdag 5 april 2012 @ 17:40:58 #55
35189 Troel
scherp en bot
pi_109947401
OP aangepast ;)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Moderator / Miss SHO donderdag 12 april 2012 @ 16:17:21 #56
22592 crew  Ole
pi_110234985
Ik ga komende zaterdag naar een infodag in het Lucas Andreas. Misschien lurken er hier meer die ook willen gaan?

Ik zie dat vrijwel iedereen al een operatie achter de rug heeft, maar toch.
Ik ben trouwens nog helemaal niet zeker of ik er voor ga, maar wil me er wel in verdiepen. Heb gewoon te veel last nu, zeker na een jaar weinig bewegen ivm gebroken enkel :{

Maar goed..
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_110235437
Er zijn meer mensen die nog een operatie willen hebben hoor, Ole! Dus blijf vooral 'hangen' ;)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_110235555
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 16:17 schreef Ole het volgende:
Ik ga komende zaterdag naar een infodag in het Lucas Andreas. Misschien lurken er hier meer die ook willen gaan?

Ik zie dat vrijwel iedereen al een operatie achter de rug heeft, maar toch.
Ik ben trouwens nog helemaal niet zeker of ik er voor ga, maar wil me er wel in verdiepen. Heb gewoon te veel last nu, zeker na een jaar weinig bewegen ivm gebroken enkel :{

Maar goed..
Ik ben zelf totaal niet te spreken over het Lucas Andreas. Ik ben niet geopereerd, maar ik vind hun intake (die de NOK dus doet) echt zwaar onder de maat. Kun je niet beter overstappen naar het Slotervaart? Daar hoor ik veel betere verhalen over!
Aids.
  Moderator / Miss SHO donderdag 12 april 2012 @ 16:27:18 #59
22592 crew  Ole
pi_110235576
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 16:25 schreef Isabeau het volgende:
Er zijn meer mensen die nog een operatie willen hebben hoor, Ole! Dus blijf vooral 'hangen' ;)
Doe ik!
Ben er nog niet 100% zeker van, maar zie weinig andere opties meer :{

Danny van het tv programma Obese komt ook. Ben benieuwd.
Met personal trainer elke dag en tv is toch wat anders dan op eigen kracht natuurlijk
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 12 april 2012 @ 17:16:46 #60
35189 Troel
scherp en bot
pi_110238002
Ole, heb je zelf al "vooronderzoek" gedaan door te kijken naar verschillende mogelijkheden? Is er iets waar je voorkeur naar uit gaat?

En vervelend een gebroken enkel, ik kan me voorstellen dat zoiets inderdaad niet echt helpt :)

Succes, en stel je vragen hier!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Moderator / Miss SHO donderdag 12 april 2012 @ 17:20:38 #61
22592 crew  Ole
pi_110238172
quote:
17s.gif Op donderdag 12 april 2012 16:27 schreef Mss het volgende:

[..]

Ik ben zelf totaal niet te spreken over het Lucas Andreas. Ik ben niet geopereerd, maar ik vind hun intake (die de NOK dus doet) echt zwaar onder de maat. Kun je niet beter overstappen naar het Slotervaart? Daar hoor ik veel betere verhalen over!
Het is geen intake, maar meer een open dag. Maar goed dat je mij er op attendeert dat Slotervaart ook een optie is!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO donderdag 12 april 2012 @ 17:23:07 #62
22592 crew  Ole
pi_110238281
quote:
7s.gif Op donderdag 12 april 2012 17:16 schreef Troel het volgende:
Ole, heb je zelf al "vooronderzoek" gedaan door te kijken naar verschillende mogelijkheden? Is er iets waar je voorkeur naar uit gaat?

En vervelend een gebroken enkel, ik kan me voorstellen dat zoiets inderdaad niet echt helpt :)

Succes, en stel je vragen hier!
Mijn voorkeur gaat uit naar niet opereren.
Het bezoeken van de open dag is een deel van mijn vooronderzoek. ;) . Misschien ga ik toch nog één keer voor een half jaar eigen kracht, wel in samenwerking met mijn fysio en huisarts (onder andere eens kijken naar afbouwen medicijnen die ook invloed hebben)

Ik ben er nog niet uit!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 12 april 2012 @ 17:23:25 #63
35189 Troel
scherp en bot
pi_110238300
Ow en Ole, hoe dan ook, mocht je voor opereren kiezen: zorg voor psychische ondersteuning. Die laat vaak veel te wensen over en zo'n ingreep is echt geen kattenpis. Ander lichaam, maar ook andere mensen die anders tegen je gaan doen enzo.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Moderator / Miss SHO donderdag 12 april 2012 @ 17:28:08 #64
22592 crew  Ole
pi_110238511
quote:
7s.gif Op donderdag 12 april 2012 17:23 schreef Troel het volgende:
Ow en Ole, hoe dan ook, mocht je voor opereren kiezen: zorg voor psychische ondersteuning. Die laat vaak veel te wensen over en zo'n ingreep is echt geen kattenpis. Ander lichaam, maar ook andere mensen die anders tegen je gaan doen enzo.

Dat geloof ik direct. Ben wel eens eerder stuk afgevallen, en sommige mensen lijken het je niet te gunnen of zo..
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO donderdag 12 april 2012 @ 17:31:34 #65
22592 crew  Ole
pi_110238639
Maar wat heb jij meegemaakt mbt 'anders doen' als ik mag vragen?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 12 april 2012 @ 17:34:52 #66
35189 Troel
scherp en bot
pi_110238755
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 17:31 schreef Ole het volgende:
Maar wat heb jij meegemaakt mbt 'anders doen' als ik mag vragen?
Mensen die wel ineens aandacht voor je hebben omdat je normale proporties hebt :) Je komt er heel goed achter wie echte vrienden zijn en wie niet. Dat kan soms hard aankomen.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Moderator / Miss SHO donderdag 12 april 2012 @ 17:38:55 #67
22592 crew  Ole
pi_110238898
quote:
7s.gif Op donderdag 12 april 2012 17:34 schreef Troel het volgende:

[..]

Mensen die wel ineens aandacht voor je hebben omdat je normale proporties hebt :) Je komt er heel goed achter wie echte vrienden zijn en wie niet. Dat kan soms hard aankomen.
Herkenbaar inderdaad. Ik hoop dat dat met mijn directe vrienden wel goed gaat komen. Maar het zou me niets verbazen als mensen waarvan je het niet verwacht ineens anders gaan doen. Heb het wel eens van 'buitenaf' gezien. Mensen die iemand pas zagen staan toen diegene was afgevallen.

Nu heb ik te maken met mensen die niet met me willen omgaan omdat ik te dik ben. Die kijken niet verder dan dat. Dat zijn de kortzichtige types idd

[ Bericht 0% gewijzigd door Ole op 12-04-2012 17:44:06 ]
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_110239554
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 17:38 schreef Ole het volgende:
Nu heb ik te maken met mensen die niet met me willen omgaan omdat ik te dik ben. Die kijken niet verder dan dat. Dat zijn de kortzichtige types idd
Bestaan die mensen? :o

wow

Maar misschien heb ik een plaat voor m'n kop hoor.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Moderator / Miss SHO donderdag 12 april 2012 @ 18:26:22 #69
22592 crew  Ole
pi_110240340
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 17:59 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Bestaan die mensen? :o

wow

Maar misschien heb ik een plaat voor m'n kop hoor.
Die zeggen dat dan niet direct tegen je, maar dat hoor je dan via anderen.
Maar ach, laten dat nou echt mensen zijn die ik ook niet als vrienden zou willen hebben, omdat ze mij veel te oppervlakkig zijn ;)

Beste vriend heeft wel eens gehoord: Ik snap niet dat je met dat dikke mens omgaat.
Mensen die nog nooit een woord met me gewisseld hebben he! :')
Dan denk ik maar: wat zullen die een hoop missen in hun leven, want zo praten ze dan niet alleen over mij, maar ook over anderen die niet helemaal voldoen aan de 'normen'
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO donderdag 12 april 2012 @ 18:28:36 #70
22592 crew  Ole
pi_110240423
Trouwens, diezelfde mensen vonden die vriend waar ik het net over had ook maar niets. Tot ze erachter kwamen dat hij in een huis van een miljoen woont en een Rolls Royce heeft. Toen zagen ze hem ineens wel staan.

Dat soort mensen dus 8)7
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 12 april 2012 @ 18:29:38 #71
35189 Troel
scherp en bot
pi_110240462
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 17:59 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Bestaan die mensen? :o

wow

Maar misschien heb ik een plaat voor m'n kop hoor.
Ja hoor, die mensen bestaan. Er bestaan ook mensen die tegen mensen die wel met je omgaan zeggen dat ze niet snappen dat ze met je omgaan omdat je zo dik bent.

Ow, dat zegt Ole ook al :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_110240673
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 18:28 schreef Ole het volgende:
Trouwens, diezelfde mensen vonden die vriend waar ik het net over had ook maar niets. Tot ze erachter kwamen dat hij in een huis van een miljoen woont en een Rolls Royce heeft. Toen zagen ze hem ineens wel staan.

Dat soort mensen dus 8)7
Uit de buurt blijven dus! ^O^

Hmm, ik herinner me ineens iets soortgelijks. Ik was aan het meelezen op de computer van een ex van mij en een vriendin van hem schreef hem dat ze niet begreep wat hij met dat nijlpaard moest. Ze had me alleen op een foto gezien. Dat type dus :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_110240920
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 17:59 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Bestaan die mensen? :o

wow

Maar misschien heb ik een plaat voor m'n kop hoor.
Ik kan het je nog sterker vertellen. De hele reden waarom ik nu mensen met overgewicht help is omdat ik zelf mee heb gemaakt hoe ongelofelijk kortzichtig en ondoordacht sommige mensen zijn.

Ik was altijd prima slank, naar aanleiding van een medisch probleem viel ik eerst af naar 40kg (so not cool) en daarna kwam ik er in 2 maanden 30kg bij. An sich had ik toen een BMI van 25, dus ik had nauwelijks overgewicht, maar ik had wel maat 44 (allemaal vet he, die kg's!). Toen zijn er serieus mensen geweest die mij niet vroegen: "Hoe is het met je/hoe is het met je gezondheid?", maar zeiden: "Het wordt wel tijd voor een dieet he?!". :{
  Moderator / Miss SHO donderdag 12 april 2012 @ 18:47:35 #74
22592 crew  Ole
pi_110241117
Schildklier?

Anyway.. Mensen gaan er vanuit dat je er niet mee bezig bent. Of geven commentaar op alles wat je eet en drinkt, terwijl je soms best iets wel mag. Ach ja, drnk voor de meesten hier herkenbaar.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 12 april 2012 @ 18:49:29 #75
35189 Troel
scherp en bot
pi_110241191
Dat blijft :@

Dat als je een patatje neemt, dat je rond kijkt of mensen je zien, want ze zouden eens commentaar hebben :@
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_110241433
quote:
7s.gif Op donderdag 12 april 2012 18:49 schreef Troel het volgende:
Dat blijft :@

Dat als je een patatje neemt, dat je rond kijkt of mensen je zien, want ze zouden eens commentaar hebben :@
Ik was 15 en at een patatje. Kwamen een paar leuk uitziende jongens langs waarvan er één hardop zei 'Lekker, patat! Jammer dat je er zo dik van wordt' en dat was mijn eerste realisatie dat ik blijkbaar dik was :{ Maar goed, dat waren ook tieners! Het verbaast me alleen als volwassenen je ook anders behandelen omdat je toevallig wat dikker dan gemiddeld bent.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_110241446
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 18:47 schreef Ole het volgende:
Schildklier?
Yup :Y Radioactief jodium gehad.

quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 18:55 schreef Isabeau het volgende:
Het verbaast me alleen als volwassenen je ook anders behandelen omdat je toevallig wat dikker dan gemiddeld bent.
Ik was als kind te mager en hoorde altijd: "Heb jij anorexia?", dus dat mensen belachelijk konden doen wist ik al. Maar dat je zo ongelofelijk naar, onbeschoft en klote behandeld kan worden als je te zwaar bent, daar stond ik echt van te kijken. :{

Al mijn cursisten herkennen het ook:
- Mensen die vinden dat ze zich met jouw eetpatroon mogen bemoeien
- Mensen die ongevraagd met advies komen
- Mensen die zo 'in de ruimte' ff een sneer gooien
- Mensen die roepen dat je geen discipline hebt

Echt van de *** gerukt
  Moderator / Miss SHO donderdag 12 april 2012 @ 19:06:32 #78
22592 crew  Ole
pi_110241916
Dat zeg ik.. We kennen het allemaal.
Mijn schoonzus heeft hetzelfde gehad met haar schildklier, vandaar :)
Ga nu even biertje doen. Sleeeeeecht ik weet :')
Kom hier zeker terug! Dank alvast!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_110258877
Wat een herkenbaarheid. Ik heb daar erg veel last van.
Aids.
pi_110265175
Ik had ook beter moeten weten. beetje om je heen lezen op FOK en je ziet ongelofelijk veel dikkertjes-bash topics. Maar ik zie dat niet als 'zoals echte mensen denken' :@ Ik denk dan dat het graatmagere tieners zijn die niet beter weten. Ik heb het van volwassenen om me heen nooit gemerkt, maar misschien heb ik wel die plaat voor m'n kop.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 13 april 2012 @ 13:12:46 #81
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_110274012
quote:
17s.gif Op woensdag 4 april 2012 17:39 schreef Mss het volgende:

[..]

Hoe gaat het nu met jouw gewichtsverlies? :)
Sorry voor de wat late reactie.

Mijn gewichtsverlies.. tsja.. niet zo best eigenlijk. :N
In het begin ging het lekker, nergens last van, 21 kilo eraf *O*
Maar na verloop van tijd, kon ik steeds meer dingen niet eten. Geen brood, bijna geen vlees, groenten mondjesmaat en nog veel meer dingen niet. Steeds vaker hing ik boven het toilet en ik hield bijna niets meer binnen.
Dit heb ik aangegeven bij Ra-Medical (via hen ben ik geopereerd), maar meer dan het bandje wat losser zetten konden ze ook niet voor me doen. Ook nu het bandje zo goed als leeg is, gaat het nog vaak mis met eten.

Verder zijn er in ons privéleven de nodige dingen gebeurd die ons leven totaal op zijn kop hebben gezet. Dit helpt natuurlijk ook niet echt mee :N
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  vrijdag 13 april 2012 @ 15:00:56 #82
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_110278361
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 13:12 schreef Muck het volgende:

[..]

Sorry voor de wat late reactie.

Mijn gewichtsverlies.. tsja.. niet zo best eigenlijk. :N
In het begin ging het lekker, nergens last van, 21 kilo eraf *O*
Maar na verloop van tijd, kon ik steeds meer dingen niet eten. Geen brood, bijna geen vlees, groenten mondjesmaat en nog veel meer dingen niet. Steeds vaker hing ik boven het toilet en ik hield bijna niets meer binnen.
Dit heb ik aangegeven bij Ra-Medical (via hen ben ik geopereerd), maar meer dan het bandje wat losser zetten konden ze ook niet voor me doen. Ook nu het bandje zo goed als leeg is, gaat het nog vaak mis met eten.

Verder zijn er in ons privéleven de nodige dingen gebeurd die ons leven totaal op zijn kop hebben gezet. Dit helpt natuurlijk ook niet echt mee :N
Wat vervelend :*. Nee zulke problemen zijn zeker niet goed voor het eten :* hopelijk gaat het snel wat beter!
  Moderator / Miss SHO zaterdag 14 april 2012 @ 11:11:59 #83
22592 crew  Ole
pi_110309197
Ga zo eens even Lucas. Kijken wat ze te vertellen hebben daar.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zaterdag 14 april 2012 @ 11:53:16 #84
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_110309947
quote:
17s.gif Op vrijdag 13 april 2012 15:00 schreef -Bubseltje- het volgende:

[..]

Wat vervelend :*. Nee zulke problemen zijn zeker niet goed voor het eten :* hopelijk gaat het snel wat beter!
Daar ga ik eerlijk gezegd niet vanuit, omdat ik de komende tijd nog wel zoet ben met andere dingen.
Wat mij betreft mag ik ook dus ook wel uit de OP.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator / Miss SHO zaterdag 14 april 2012 @ 15:18:28 #85
22592 crew  Ole
pi_110315376
Was een hele informatieve middag. Blij dat ik geweest ben.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zaterdag 14 april 2012 @ 15:19:34 #86
35189 Troel
scherp en bot
pi_110315415
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 11:53 schreef Muck het volgende:

[..]

Daar ga ik eerlijk gezegd niet vanuit, omdat ik de komende tijd nog wel zoet ben met andere dingen.
Wat mij betreft mag ik ook dus ook wel uit de OP.
:* Wellicht kan Ole of Isabeau een en ander aanpassen :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 14 april 2012 @ 15:21:48 #87
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_110315508
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 15:18 schreef Ole het volgende:
Was een hele informatieve middag. Blij dat ik geweest ben.
Waar hebben ze over gesproken? Welke mogelijkheden?

En sterkte Muck, met alles :*
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Moderator / Miss SHO zaterdag 14 april 2012 @ 15:24:38 #88
22592 crew  Ole
pi_110315598
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 15:21 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Waar hebben ze over gesproken? Welke mogelijkheden?

En sterkte Muck, met alles :*
op aangepast.
Heb presentatie van Danny van obese bijgewoond en een van chirurg. Verder wat mensen gesproken die operatie al achter de rug hebben.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 14 april 2012 @ 15:50:16 #89
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_110316357
Spreken met mensen die ervaring hebben is altijd fijn ^O^
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Moderator / Miss SHO zaterdag 14 april 2012 @ 15:55:43 #90
22592 crew  Ole
pi_110316492
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 15:50 schreef Rewimo het volgende:
Spreken met mensen die ervaring hebben is altijd fijn ^O^
absoluut! Daarom zit ik nu ook in dit topic. Ga me in elk geval aanmelden voor het traject. Het is toch niet zo dat het dan al vaststaat dat je geopereerd wordt. Eerst maar naar de huisarts voor verwijzing.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  woensdag 18 april 2012 @ 18:14:18 #91
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_110495186
Ik ben vorige week donderdag samen met m`n moeder naar de 1e voorlichtingsbijeenkomst in het MCL geweest. Chirurg Jan Apers legde alles heel duidelijk uit over de operaties en de risìco`s. Na afloop heb ik meteen de formulieren ondertekend waarin ik aangeef dat ik verder ga met het traject. Het is nu dus wachten op de screening, vanwege de lange wachtlijst zal dat pas ergens eind september gaan gebeuren. En de operatie waarschijnlijk pas maanden later. Al zijn ze wel aan het proberen de wachtlijsten te verkorten. Ze hebben er in elk geval 3 nieuwe chirurgen bij dus ze zijn nu met z`n vijven en er zijn er nog een aantal in opleiding die ook fulltime maagverkleinende operaties zullen gaan doen.
  Moderator / Miss SHO donderdag 19 april 2012 @ 09:50:56 #92
22592 crew  Ole
pi_110521834
Heb je geen verwijzing van je huisarts nidig? Die ga ik nl vanmiddag halen. MCL is dat Leiden?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 19 april 2012 @ 14:39:17 #93
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_110532016
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 09:50 schreef Ole het volgende:
Heb je geen verwijzing van je huisarts nidig? Die ga ik nl vanmiddag halen. MCL is dat Leiden?
MCL is in Leeuwarden. Ik heb zelf wel een verwijsbrief van de huisarts gehad maar verwijzing van de huisarts is niet verplicht, maar je kunt die het beste wel hebben want anders kan het zijn dat je zorgverzekeraar niets vergoed.
  donderdag 19 april 2012 @ 14:44:15 #94
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_110532255
Heb je je bandje al lang Muck? Vorige week in het MCL vertelde de chirurg dat er tegenwoordig niet veel maagbandjes meer worden geplaatst vanwege een vaak tegenvallend resultaat waardoor er uiteindelijk toch nog een sleeve of bypass operatie moet worden gedaan. In het MCL wordt de maagband operatie nauwelijks nog gedaan, mocht een patiënt toch perse een bandje willen dan kan er wel altijd over gesproken worden.
pi_110532402
Ik las overigens deze week dat een maagballon verboden is in de VS :o Veel Amerikanen gaan daardoor naar ziekenhuizen in Canada waar ze de ballon nog wel plaatsen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 19 april 2012 @ 14:50:21 #96
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_110532520
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 14:47 schreef Isabeau het volgende:
Ik las overigens deze week dat een maagballon verboden is in de VS :o Veel Amerikanen gaan daardoor naar ziekenhuizen in Canada waar ze de ballon nog wel plaatsen.
Kan het wel begrijpen, maagballon mag maar maximaal een half jaar blijven zitten en vaak komen de patiënten meteen weer aan nadat de ballon verwijderd is. Want de maag blijft intact en krimpt ook niet in doordat er een opgeblazen ballon in zit.

Hier in Nederland wordt het nog wel geplaatst maar niet meer vergoed.

In het MCL plaatsen ze alleen nog maar een ballon bij mensen die uiteindelijk nog een sleeve of bypass operatie moeten ondergaan maar waarbij hun overgewicht nog te gevaarlijk is voor een operatie. Dan heb je het over een BMI van 55 of hoger. Deze mensen krijgen eerst de ballon om toch nog eerst wat af te vallen zodat het risico tijdens de operatie minder zal zijn. Maar, ze moeten de ballon dus zelf betalen, kosten zijn zo`n 3500 euro.

Maar mensen met zulk extreem overgewicht krijgen uiteindelijk vaak nog meer problemen vooral met hun huid. Een buikwandcorrectie wordt ook alleen nog maar vergoed als het overtollig vel tot halverwege de bovenbenen komt.
pi_110532658
Ja, dat laatste vind ik nog behoorlijk triest ook. :N
Ik vind het vaak niet eens meer cosmetische chirurgie, maar absoluut noodzakelijk.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 19 april 2012 @ 14:54:24 #98
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_110532694
Vorige week in het MCL nog meegemaakt dat een oudere mevrouw nogal boos werd. Maagverkleinende operaties worden alleen vergoed bij mensen die maximaal 65 jaar zijn. Die mevrouw was 67 en zou dus de ingreep zelf moeten betalen.
pi_110532735
En ook leeftijdsgrenzen vind ik zot :+ Grenzen zijn prima, maar gebaseerd op geboortedatum is zo kortzichtig. Kijk dan naar gezondheidstoestand etc.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 19 april 2012 @ 14:55:52 #100
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_110532750
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 14:53 schreef Isabeau het volgende:
Ja, dat laatste vind ik nog behoorlijk triest ook. :N
Ik vind het vaak niet eens meer cosmetische chirurgie, maar absoluut noodzakelijk.
Is het ook, want iemand kan er behoorlijk last van hebben. Onstekingen, smetplekken. Ik heb zelf het geluk dat ik weinig striae op m`n buik heb, maar er zijn mensen bij wie dat zo extreem is dat het nooit uit zichzelf bijtrekt.
  donderdag 19 april 2012 @ 14:57:11 #101
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_110532817
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 14:55 schreef Isabeau het volgende:
En ook leeftijdsgrenzen vind ik zot :+ Grenzen zijn prima, maar gebaseerd op geboortedatum is zo kortzichtig. Kijk dan naar gezondheidstoestand etc.
Inderdaad. Deze mevrouw was zo extreem zwaar dat ze niet eens meer normaal kan lopen. Als zij op datgene na verder nog gezond is, geen ziektes e.d. dan zouden ze het gewoon moeten vergoeden. Wie weet wordt zij wel 100 nadat ze afgevallen is.
pi_110533021
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 14:57 schreef Wildervankstertje het volgende:

Inderdaad. Deze mevrouw was zo extreem zwaar dat ze niet eens meer normaal kan lopen. Als zij op datgene na verder nog gezond is, geen ziektes e.d. dan zouden ze het gewoon moeten vergoeden. Wie weet wordt zij wel 100 nadat ze afgevallen is.
Inderdaad :Y Dat is nog meer dan 30 'slanke' jaren waarin ze waarschijnlijk stukken zelfstandiger kan functioneren!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 19 april 2012 @ 15:03:52 #103
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_110533109
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 15:02 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Inderdaad :Y Dat is nog meer dan 30 'slanke' jaren waarin ze waarschijnlijk stukken zelfstandiger kan functioneren!
Precies, leeftijd zegt helemaal niks. Ik heb zelf mijn beide oma`s nog. De 1 is 67 en de ander 77 maar die van 77 is veel fitter dan die van 67. Oma van 67 is bijna altijd thuis, fietst nooit meer. Oma van 77 fietst al `t moet zelfs zo 60km op 1 dag :)
  donderdag 19 april 2012 @ 15:09:00 #104
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_110533367
De risico`s van maagverkleinende operaties vallen trouwens ook heel erg mee. Er staat op internet zoveel narigheid te lezen maar bij het MCL zitten de probleempercentages allemaal rond de 0%. Geeft me weer een veilig gevoel dat ik daar onder behandeling ben.

Het enige probleem wat regelmatig voor schijnt te komen is dumping, maar of dat wel of niet gebeurt ligt ook gewoon aan de patiënt zelf. Als je je goed houdt aan welk voedsel wel en niet goed voor je is dan is de kans op dumping nihil.

Kreeg wel te horen dat vers brood waarschijnlijk niet meer zou kunnen omdat dat te plakkerig is, ze adviseren daarom oud brood (van een dag of 2) te eten, of het anders te roosteren. Of in plaats van brood crackers te eten.

Ook draadjesvlees zal moeilijk gaan omdat de draden kunnen blijven hangen. Maar dat soort dingen is ook wel fijn te maken (bijvoorbeeld rundvlees) en dan door een stampotje te roeren.

Ik zal veel dingen (vooral vleesproducten) niet meer kunnen eten, maar er blijft genoeg over zoals kip en vis. Overal is wel iets goeds en lekkers van te maken.
  donderdag 19 april 2012 @ 15:26:00 #105
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_110534170
Mooi die 0% maar er kan altijd wat gebeuren natuurlijk :). Die verhalen op internet zijn natuurlijk niet verzonnen. Ik vind dat je die ook echt in je beslissing mee moet nemen.

Eten is trial en error. Zolang je idd maar van de suikers ed afblijft.

Volgende week op extra controle op bij internist om mijn ijzer.Zou fijn zijn als ik niet meer na het avondeten in slaap val :')
  donderdag 19 april 2012 @ 15:34:33 #106
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_110534561
quote:
17s.gif Op donderdag 19 april 2012 15:26 schreef -Bubseltje- het volgende:
Mooi die 0% maar er kan altijd wat gebeuren natuurlijk :). Die verhalen op internet zijn natuurlijk niet verzonnen. Ik vind dat je die ook echt in je beslissing mee moet nemen.

Eten is trial en error. Zolang je idd maar van de suikers ed afblijft.

Volgende week op extra controle op bij internist om mijn ijzer.Zou fijn zijn als ik niet meer na het avondeten in slaap val :')
Aan elke operatie zitten risico`s. En dokter Apers vertelde ook dat tot een aantal jaren geleden de risico`s ook nog hoger lagen.

En je moet inderdaad altijd maar uittesten wat je wel en niet kunt eten, Apers zei dat je dan op den duur van jezelf heel goed weet wat wel en niet kan.

En je moet jezelf toch ook af en toe eens iets lekkers kunnen, en dat hoeft helemaal niet ongezond te zijn.
  donderdag 19 april 2012 @ 15:38:49 #107
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_110534743
Heb ook het advies gekregen om zodra ik weet wanneer de ingreep plaats zal vinden over te stappen op de prikpil in plaats van m`n gewone pil nog te nemen. Omdat er nog niet genoeg bekend is over de werking van de pil na een GBP.
  donderdag 19 april 2012 @ 15:39:46 #108
35189 Troel
scherp en bot
pi_110534785
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 14:50 schreef Wildervankstertje het volgende:

Maar mensen met zulk extreem overgewicht krijgen uiteindelijk vaak nog meer problemen vooral met hun huid. Een buikwandcorrectie wordt ook alleen nog maar vergoed als het overtollig vel tot halverwege de bovenbenen komt.
Niet :+ Met complicaties heb je wel degelijk ook al eerder vergoeding te pakken.
Overigens is het grootste gevaar dat je overgewicht hebt in combinatie met de narcose geloof ik.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  donderdag 19 april 2012 @ 15:41:22 #109
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_110534862
quote:
7s.gif Op donderdag 19 april 2012 15:39 schreef Troel het volgende:

[..]

Niet :+
Dit is wat er vorige week donderdag tijdens de voorlichtingsbijeenkomst in het MCL door de verpleegkundige en de chirurg is verteld.
  donderdag 19 april 2012 @ 15:42:50 #110
35189 Troel
scherp en bot
pi_110534937
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 15:41 schreef Wildervankstertje het volgende:

[..]

Dit is wat er vorige week donderdag tijdens de voorlichtingsbijeenkomst in het MCL door de verpleegkundige en de chirurg is verteld.
quote:
Na een WLS kan je tegen de volgende zaken aanlopen:

Overhangend buikvel > abdominoplastie
Kipfilets aan de bovenarmen > armplastie of brachioplastie
Problemen met vel bij de dijen > dijlift
Hangborsten > mastopexie

Ook hiervoor zijn weer bepaalde eisen wil je dit vergoed krijgen van de zorgverzekeringen.

Criteria abdominoplastie:
Vanuit de zorgverzekeringswet komt de correctie van de buikwand voor vergoeding in aanmerking als:

• BMI 30 of lager
• BMI moet de laatste 12 maanden stabiel zijn
• de buikwand bedekt minstens 1/4 van het bovenbeen wanneer u recht op staat, waarbij de lengte van het bovenbeen liggend gemeten wordt volgens speciale regels
OF
• Last van smetvorming die qua ernst gelijk is aan derdegraads brandwonden en waarbij de behandeling hiervoor geen of onvoldoende resultaat heeft opgeleverd.

Psychisch lijden onder deze aandoening is zonder dat er sprake is van de bovenstaande voorwaarden, volgens de wet geen reden om tot vergoeding over te gaan.

Deze criteria wijzigen overigens elke keer, dus het kan zijn dat het niet een up-to-date rijtje is, maar op het moment van schrijven (april 2012) is het nog correct.
Uit de OP, onlangs door mij uitgezocht in verband met het door mij te bewandelen traject ;)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  donderdag 19 april 2012 @ 15:44:10 #111
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_110535005
quote:
7s.gif Op donderdag 19 april 2012 15:42 schreef Troel het volgende:

[..]

[..]

Uit de OP, onlangs door mij uitgezocht in verband met het door mij te bewandelen traject ;)
Dr Apers had het over halverwege de bovenbenen. En dan nog is een vergoeding lastig. Hij vertelde dat de ene zorgverzekeraar het wel vergoed en de andere weer niet. Maar je moet sowieso aan ALLE voorkomende eisen voldoen om eventueel voor een vergoeding in aanmerking te komen.
  donderdag 19 april 2012 @ 15:52:59 #112
35189 Troel
scherp en bot
pi_110535462
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 15:44 schreef Wildervankstertje het volgende:

[..]

Dr Apers had het over halverwege de bovenbenen. En dan nog is een vergoeding lastig. Hij vertelde dat de ene zorgverzekeraar het wel vergoed en de andere weer niet. Maar je moet sowieso aan ALLE voorkomende eisen voldoen om eventueel voor een vergoeding in aanmerking te komen.
Sorry, dat is dus gewoon simpelweg niet waar. Voor de basisverzekering maakt het NIET uit waar je verzekerd bent, daar zijn WETTELIJKE eisen voor. Op de aanvullende verzekering mag de verzekeraar inderdaad zelf regels bepalen.
Maar hetgeen wat die Dr. Apers zegt, is onjuist. De gegevens die ik net gaf, zijn de regels waaraan voldaan dient te worden. Hoe dan ook: die eisen worden telkens aangepast, dus op basis van die regels moet je nu geen beslissing nemen over een WLS.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  donderdag 19 april 2012 @ 16:08:16 #113
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_110536175
quote:
7s.gif Op donderdag 19 april 2012 15:52 schreef Troel het volgende:

[..]

Sorry, dat is dus gewoon simpelweg niet waar. Voor de basisverzekering maakt het NIET uit waar je verzekerd bent, daar zijn WETTELIJKE eisen voor. Op de aanvullende verzekering mag de verzekeraar inderdaad zelf regels bepalen.
Maar hetgeen wat die Dr. Apers zegt, is onjuist. De gegevens die ik net gaf, zijn de regels waaraan voldaan dient te worden. Hoe dan ook: die eisen worden telkens aangepast, dus op basis van die regels moet je nu geen beslissing nemen over een WLS.
Wat er in het MCL werd verteld is dat het vanaf dit jaar niet meer in de basisverzekering zit maar dat er nog wel verzekeraars zijn die het in hun aanvullende pakket hebben. Er zijn echter wel enkele uitzonderingen waarbij de basisverzekering het wel vergoed. Dit is hoe het bij Menzis is http://www.menzis.nl/web/(...)tieVanDeBuikwand.htm

Al vind ik zelf dat ze het gewoon altijd zouden moeten vergoeden als bewezen is dat een patiënt er erge hinder van heeft.

Ik had mijn beslissing ook al genomen voor de voorlichting. De meeste mensen gingen na afloop pas bloed laten prikken en urine afgeven. Ik heb het van tevoren gedaan. Ik heb gelukkig weinig striae dus ik ben niet heel erg bang voor veel overtollig vel. Het gaat erom dat ik een gezond gewicht krijg, ik schommel nu al veel te lang rond een BMI van 45 bij een gewicht van tegen de 130kg.
  Moderator / Miss SHO donderdag 19 april 2012 @ 16:47:31 #114
22592 crew  Ole
pi_110538030
Net bij de huisarts geweest. Hij was er helemaal voor en vond het centrum in Amsterdam ook heel goed. Ik zit op ongeveer dezelfde waarden als jij Wildervankstertje!

Bij de open dag in het Lucas was ook een oudere dame, Kon ook niet lopen. Misschien was het wel dezelfde! a
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 19 april 2012 @ 16:47:55 #115
35189 Troel
scherp en bot
pi_110538040
Dat is dus met ingang van 2013, dat is dus niet wat nu is. Daarnaast kan ik me echt niet voorstellen dat ze naar het halve been gaan in plaats van de huidige eis, want de huidige eis is nog nooit gehaald :D
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  donderdag 19 april 2012 @ 16:48:29 #116
35189 Troel
scherp en bot
pi_110538070
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 16:08 schreef Wildervankstertje het volgende:

[..]

Wat er in het MCL werd verteld is dat het vanaf dit jaar niet meer in de basisverzekering zit maar dat er nog wel verzekeraars zijn die het in hun aanvullende pakket hebben. Er zijn echter wel enkele uitzonderingen waarbij de basisverzekering het wel vergoed. Dit is hoe het bij Menzis is http://www.menzis.nl/web/(...)tieVanDeBuikwand.htm

Al vind ik zelf dat ze het gewoon altijd zouden moeten vergoeden als bewezen is dat een patiënt er erge hinder van heeft.

Ik had mijn beslissing ook al genomen voor de voorlichting. De meeste mensen gingen na afloop pas bloed laten prikken en urine afgeven. Ik heb het van tevoren gedaan. Ik heb gelukkig weinig striae dus ik ben niet heel erg bang voor veel overtollig vel. Het gaat erom dat ik een gezond gewicht krijg, ik schommel nu al veel te lang rond een BMI van 45 bij een gewicht van tegen de 130kg.
Geloof me, de hoeveelheid striae zegt niets over overtollig vel :) Ook zonder dat je huid gescheurd is kan je vel uitrekken namelijk en dat zegt helaas niets over het weer intrekken.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_110538153
Troel, is het bij jou nog erger geweest? Of is het een fabeltje dat het loshangend vel in de loop der tijd wel wat bijtrekt?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 19 april 2012 @ 16:54:27 #118
35189 Troel
scherp en bot
pi_110538295
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 16:50 schreef Isabeau het volgende:
Troel, is het bij jou nog erger geweest? Of is het een fabeltje dat het loshangend vel in de loop der tijd wel wat bijtrekt?
Ik heb het niet jaarlijks opgemeten, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er voornamelijk erger wordt in plaats van minder erg :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  vrijdag 20 april 2012 @ 08:17:28 #119
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_110550684
quote:
7s.gif Op donderdag 19 april 2012 16:54 schreef Troel het volgende:

[..]

Ik heb het niet jaarlijks opgemeten, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er voornamelijk erger wordt in plaats van minder erg :)
Dat werd vorige week in het MCL ook gezegd, dat het over het algemeen niet bijtrekt. Komt doordat de huid z`n elasticiteit heeft verloren.
  Moderator / Miss SHO vrijdag 20 april 2012 @ 09:51:59 #120
22592 crew  Ole
pi_110552375
quote:
7s.gif Op donderdag 19 april 2012 15:39 schreef Troel het volgende:

[..]

Niet :+ Met complicaties heb je wel degelijk ook al eerder vergoeding te pakken.
Overigens is het grootste gevaar dat je overgewicht hebt in combinatie met de narcose geloof ik.
Dat is in verband met apneu. In het Lucas moet je daarom een keer 's nachts komen, dan testen ze dat. 70% van de mensen met overgewicht schijnt het te hebben. Daarom moet ik met mijn enkeloperatie volgende week ook een ruggenprik. Gelukkig vond ik dat bij de vorige operatie erg meevallen!

Als je apneu blijkt te hebben houden ze je extra in de gaten tijdens en na de narcose. Vind ik wel geruststellend.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  vrijdag 20 april 2012 @ 11:16:32 #121
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_110554868
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 14:44 schreef Wildervankstertje het volgende:
Heb je je bandje al lang Muck? Vorige week in het MCL vertelde de chirurg dat er tegenwoordig niet veel maagbandjes meer worden geplaatst vanwege een vaak tegenvallend resultaat waardoor er uiteindelijk toch nog een sleeve of bypass operatie moet worden gedaan. In het MCL wordt de maagband operatie nauwelijks nog gedaan, mocht een patiënt toch perse een bandje willen dan kan er wel altijd over gesproken worden.
Sinds juli 2011.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  vrijdag 20 april 2012 @ 12:16:34 #122
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_110556451
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 09:51 schreef Ole het volgende:

[..]

Dat is in verband met apneu. In het Lucas moet je daarom een keer 's nachts komen, dan testen ze dat. 70% van de mensen met overgewicht schijnt het te hebben. Daarom moet ik met mijn enkeloperatie volgende week ook een ruggenprik. Gelukkig vond ik dat bij de vorige operatie erg meevallen!

Als je apneu blijkt te hebben houden ze je extra in de gaten tijdens en na de narcose. Vind ik wel geruststellend.
Bij dikke mensen is het wel weer een stuk lastiger een ruggenprik te zetten. Omdat je moeilijker je rug kan krommen.
  vrijdag 20 april 2012 @ 12:43:31 #123
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_110557053
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 09:51 schreef Ole het volgende:

[..]

Dat is in verband met apneu. In het Lucas moet je daarom een keer 's nachts komen, dan testen ze dat. 70% van de mensen met overgewicht schijnt het te hebben. Daarom moet ik met mijn enkeloperatie volgende week ook een ruggenprik. Gelukkig vond ik dat bij de vorige operatie erg meevallen!

Als je apneu blijkt te hebben houden ze je extra in de gaten tijdens en na de narcose. Vind ik wel geruststellend.
Dat klopt :)
Omdat ik slaapapneu heb, ben ik na de operatie naar de IC gebracht, zodat ze me nog beter in de gaten konden houden.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator / Miss SHO vrijdag 20 april 2012 @ 16:06:37 #124
22592 crew  Ole
pi_110559747
quote:
17s.gif Op vrijdag 20 april 2012 12:16 schreef -Bubseltje- het volgende:

[..]

Bij dikke mensen is het wel weer een stuk lastiger een ruggenprik te zetten. Omdat je moeilijker je rug kan krommen.
daar hebben de huge zwangere vrouwen natuurlijk ook last van. Maar iig is het vorige keer goed gegaan, daar ga ik nu ook maar vanuit. Ben toch al nerveus genoeg
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_110938131
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 15:38 schreef Wildervankstertje het volgende:
Heb ook het advies gekregen om zodra ik weet wanneer de ingreep plaats zal vinden over te stappen op de prikpil in plaats van m`n gewone pil nog te nemen. Omdat er nog niet genoeg bekend is over de werking van de pil na een GBP.
Ik gebruik de prikpil nu ben er zeer over te spreken ik word nu niet meer ongesteld als ik dit eerder had geweten was ik er al veel eerder met de prilpil begonnen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 29 april 2012 @ 18:48:21 #126
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_110938658
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 april 2012 16:06 schreef Ole het volgende:
daar hebben de huge zwangere vrouwen natuurlijk ook last van. Maar iig is het vorige keer goed gegaan, daar ga ik nu ook maar vanuit. Ben toch al nerveus genoeg
Wanneer moet je? Ik heb net een heupoperatie achter de rug. Ik mocht geen ruggeprik maar dat had niets met mijn gewicht te maken, maar met de aard van de operatie (achteraf blij toe want operatie liep erg uit qua tijd). Wel werd vantevoren netjes door de narcotiseur aangegeven dat ik te kort ben voor mijn gewicht :P en dat ze daar rekening mee houden tijdens de narcose. Want je loopt meer risico, al is dat natuurlijk stukken minder dan 50 kilo geleden ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_110938855
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2012 18:48 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Wanneer moet je? Ik heb net een heupoperatie achter de rug. Ik mocht geen ruggeprik maar dat had niets met mijn gewicht te maken, maar met de aard van de operatie (achteraf blij toe want operatie liep erg uit qua tijd). Wel werd vantevoren netjes door de narcotiseur aangegeven dat ik te kort ben voor mijn gewicht :P en dat ze daar rekening mee houden tijdens de narcose. Want je loopt meer risico, al is dat natuurlijk stukken minder dan 50 kilo geleden ;)
Ik kies voor elke operatie voortaan voor een ruggeprik dat ik mijn pijnmedicatie krijg vanuit een epederaal zal vast niet goed geschreven zijn. Mag geen morfine hebben ivm spierziekte. Hebben ze toen bij mijn gastric bypass helemaal verkeerd gedaan. Ik heb extreem veel morfine gehad waardoor ik super ziek ben geworden en ik ben door de oog van de naald gekropen zei mijn neuroloog naderhand. Het enige nadeel van een epederaal is dat je perse een catheter moet. Je mag namelijk dan niet uit bed omdat je dan niet goed op de been bent.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 29 april 2012 @ 19:05:56 #128
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_110939261
Katheter had ik ook een paar dagen maar dat kwam ook omdat ik niet mocht lopen. Er zijn leukere dingen maar echt vervelend vind ik het nou ook weer niet. Maar dat is voor iedereen anders natuurlijk.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_110949493
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2012 19:05 schreef Rewimo het volgende:
Katheter had ik ook een paar dagen maar dat kwam ook omdat ik niet mocht lopen. Er zijn leukere dingen maar echt vervelend vind ik het nou ook weer niet. Maar dat is voor iedereen anders natuurlijk.
Toen met de gastric bypass had ik er niet zoveel last van of merkte ik er weinig van ik was zo ziek en ik had zoveel pijn etc dat de katheter het minst erge was. Maar bij mijn ring ging het allemaal wel goed en had ik weinig last dus vond ik die katheter verschrikkelijk en die hadden ze ingebracht in de uitslaapkamer en niet onder narcose en bij de gastric bypass hadden ze het onder narcose gedaan. Dat zal ook wel schelen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 30 april 2012 @ 08:07:43 #130
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_110956376
Ik heb er niks van gemerkt dat ze hem ingebracht hebben, volgens mij al voor de operatie, maar ik weet er niks meer van ;)

Was wel blij dat ie eruit mocht, stuk handiger lopen ^O^
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 30 april 2012 @ 08:48:34 #131
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_110956633
De laatste operaties heb ik geen morfine gehad gelukkig :N. In Terneuzen pompten ze je er vol mee niet echt fijn.

In België kreeg je geen katheter, dat is wel vervelend zeker als je niet je bed uit mag net na de operatie, en je op de po moet plassen :')
pi_110964742
quote:
17s.gif Op maandag 30 april 2012 08:48 schreef -Bubseltje- het volgende:
In Terneuzen pompten ze je er vol mee niet echt fijn.
Ik vond het anders heerlijk :Y
pi_110967492
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2012 15:32 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ik vond het anders heerlijk :Y
Ik mocht het niet vanwege mijn spierziekte ze lazen mijn dossier gewoon niet goed terwijl er duidelijke afspraken over gemaakt waren dat ik geen pompje zou krijgen etc etc dus erg slecht. Maar ik was zo ziek dat ik het zelf niet duidelijk kon maken. Maar ze hadden moeten denken die word zo ziek van die morfine we kunnen het beter niet geven alleen daardoor al ik moest en bleef overgeven van die morfine en ik kan je vertellen als je net een gastric bypass hebt gehad is dat niet bepaald prettig en dan heeft dat nog niks met mijn spierziekte te maken.
pi_110967569
In Brugge krijg je niet eens morfine bij de GBP operatie. Morfine legt namelijk de darmwerking stil, en ze willen dat juist zo snel mogelijk draaiende hebben.
Een infuusje met paracetamol is het devies. Helaas was dat voor mij absoluut niet genoeg pijnstilling bij beide operaties, want ik heb nog dusdanig veel pijn gehad dat ik na huilen, smeken en boos zijn alsnog morfine-injecties kreeg.

Ik ben nog steeds een beetje boos dat die pijn in eerste instantie zo genegeerd werd.
pi_110967972
mijn ervaring in veldhoven is als het goed gaat zijn de zusters lief en aardig en vriendelijk en als het niet goed gaat dan zijn ze niet lief aardig en vriendelijk. Zo slecht was het met mijn gastric bypass en zo goed was het met de plaatsing van de ring.
  maandag 30 april 2012 @ 21:32:06 #136
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_110974985
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2012 15:32 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ik vond het anders heerlijk :Y
Ik hou niet van die waas :N. En had ook niet meer nodig dan de paracetamol in het infuus.
Als het nodig is dan moeten ze het ook wel geven. Pijn lijden is niet nodig -O-.

Overgeven op een pas geopereerde maag is idd niet echt prettig :X.
  dinsdag 8 mei 2012 @ 19:15:03 #137
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_111300666
Ik zit telkens erop te hopen dat de brief met de datum voor de screening komt. Maar dat gaat denk ik nog wel ff duren :( Wachtlijst is behoorlijk lang momenteel. Waarschijnlijk pas begin volgend jaar de operatie.
pi_111314081
Beste forummers en mensen met pijn en mensen met ingrepen in het vooruitzicht,

Ik zou, met jullie goedvinden, graag uit eigen ervaring enige waarschuwingen cq advies willen geven over Morfine gebaseerde pijnstillende medicatie.

Er zijn meerdere varianten op deze pijnstiller, elk medicijn met Morfine, valt onder de Opium Wetgeving.
(wat o.a.inhoudt dat de verstrekking onder extreme supervisie van receptverstrekker én apotheker staat!) Je krijgt slechts een zeer beperkt aantal strips of totaal aantal capsules, pillen of vloeibaar medicijn mee, meestal voor 14 dagen. Daarna moet de begeleider in samenwerking met de apotheker, de morfine-medicatie, opnieuw voorschrijven. Het is een gevaarlijk medicijn, derhalve valt dit onder een aparte wetgeving.

NB: In bijv. de USA wordt Morfine MISbruikt als partydrug!!! Dus, die wetgeving is echt noodzakelijk,
het is gevaarlijk want alles wordt beïnvloedt door het gebruik ervan, je coordinatievermogen, je reactievermogen en nog véél meer.

Ikzelf heb al vele jaren extreme zenuwpijnen doordat enkele zenuwbanen worden bekneld.
Morfine in capsulevorm, de sterkste variant is Oxycodon, een morfine-derivaat dat twee tot x-maal zo potent qua werking is als "normale" morfine.
Het helpt, maar slechts kort. De gewenning treedt EXTREEM snel op, evenals de bijwerkingen, die
zeer onsmakelijk en heel erg vervelend zijn.
Nadat ik op een extreem hoog niveau zat, omdat de gewenning dus optrad en de pijn weer toenam, moest de dosering omhoog, ik zat op een gegeven moment aan 400 mg per dag en dat is extreem te noemen, zeker als je nóg pijn houdt, zoveel pijn zelfs dat je niet kunt lopen,zitten,liggen,slapen en je in feite he-le-maal niets meer kunt. Dan komt er een moment dat je lichamelijk in gevaar komt, zeker als er -zoals bij mij het geval is- meerdere medicijnen ingenomen moeten worden én je cholesterolwaarden gevaarlijk worden, je bloed dikker wordt, je hart onregelmatig gaat kloppen en dan
moet je helaas kiezen voor pijn om niet door medicijnvergiftiging kapot te gaan.

Afbouwen van Oxycodon morfine was dus een must.
Iets meer over afbouwen: simpelweg stoppen met gebruik is onmogelijk, geloof me!
Het is dus niet net als paracetamol of zelfs diclofenac, nee, het is noodzakelijk dat de voorschrijvend arts een zeer traag afbouwschema opstelt. Dit lijkt simpel, maar helaas, in de praktijk is dit een verschrikkelijk proces, het kan worden omschreven als een soort van film-scene, waarin je een personage, bijvoorbeeld een harddrugsgebruiker, "detox" gruwel-verschijnselen ziet ondergaan.

Echter, dat is dus letterlijk wat er met je gebeurt als je TE snel afbouwt of gewoon, in mijn geval, zo hoog in je dosering zit, dat je wel snel móet afbouwen...met alle gevolgen vandien.

Wees dus gewaarschuwd, Morfine, in welke vorm dan ook, is een potente pijnstiller, maar het werkt slechts zeer kort én je bent met een week, 2 weken, volledig gewend aan dit medicijn.
De werking neemt snel af, je smeekt om meer, maar dit kun je niet eindeloos volhouden.
Ook is het peperduur, ik heb -én gebruik nog steeds!- tienduizenden euro's aan Morfine gebruikt.

Er zijn kortwerkende Morfines en langwerkende derivaten of morfine gebaseerde medicatie, al dan niet snelwerkend of middels vertraagde afgifte.
Maar als je extreem ernstige pijnen hebt, zoals bijvoorbeeld mensen met terminale kanker, of mensen extreme zenuwpijnen, dan gaat het in het begin slechts om één ding, einde aan de pijn, "no matter what the cost". Heel begrijpelijk dus dat je als pijnpatient absoluut kapotgaat van de pijn, al is het voor terminale patienten een dubbele straf.
Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat, doordat ik veel in ziekenhuizen kwam en nog steeds kom en als "gedeeld" ziektebeeld, zijnde extreem chronische pijn, dit aspect dus deel met terminale patienten.
Als je spreekt met deze onvoorstelbaar dappere mensen hoor je hartverscheurende verhalen en die gesprekken zullen me bijblijven tot aan mijn eigen einde. In 10 weken tijd heb ik 8 mensen leren kennen en alle 8 zijn deze mensen na onvoorstelbare strijd, bezweken aan hun terminale ziekte.
Ik ben dan zelf niet terminaal, maar de impact die deze kennismakingen op mij hebben gehad en nog steeds hebben is niet onder woorden te brengen. Het stelt dagelijkse "tegenvallers" in een totaal ander perspectief, zelfs mijn eigen ellende!

Samenvattend: Morfine is in de praktijk aanvankelijk een zegen die direct werkt, maar al snel een drama wordt, bovenop je ziekteverschijnselen én de pijn, is de steeds sneller verminderende werking oftewel effectifiteit van pijnstillers als dus Morfine, behorend tot de zwaarste groep van pijnstillende medicatie, met daarnaast vooral in de beginfase, een overweldigende reeks van bijwerkingen.
Elke gebruiker zal deze ervaren, maar gelukkig door de strenge supervisie, zal je arts of begeleider, je helpen met deze bijwerkingen en zullen deze binnen een acceptabele termijn dan ook afnemen, zoniet geheel verdwijnen.

Wees erg voorzichtig en neem ALLE instructies, aanwijzingen en adviezen ALLEMAAL bloedserieus en dan voorkom je problemen, zeer nare bijwerkingen en hopelijk, een einde aan de pijn, waar het natuurlijk allemaal om te doen is.
Leren leven met pijn, in het geval van chronische pijnpatienten, is een langdurig proces dat helaas niet door medicatie kan worden verholpen.
Acceptatie is onderdeel daarvan en dat is misschien nog het allerergste, het moeten accepteren dat je simpelweg minder kunt of mag dan een gezond mens oftewel een niet-chronische-pijnpatient.

Dit gaat gelukkig dus niet voor de meeste forumleden op, dus ik hoop dat jullie iets aan mijn bijdrage hebben. Mijn streven is om geheel zonder morfine door het beschadigde leven te gaan en pijn te accepteren als onderdeel van dit leven. De werkzaamheid houdt simpelweg op en ik wil mijn lichaam gezonder maken.

Succes met jullie ingrepen en medische toestanden en let dus goed op, morfine (even samenvattend als veel derivaten en soorten, voor het gemak nu geschaard onder één noemer)
is een potente en effectieve pijnstiller, maar zoals ook artsen zullen zeggen, bij voorkeur alleen voor tijdelijk gebruik.

Succes en het allerbeste,
groet,
WB
  woensdag 9 mei 2012 @ 07:49:40 #139
35189 Troel
scherp en bot
pi_111322086
In principe krijg je enkel morfine in een medicijnpompje direct na de operatie en dus zeker niet voor thuisgebruik :)
(Gelukkig maar, want het blijft gewoon vies spul).
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  woensdag 9 mei 2012 @ 09:59:57 #140
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_111324369
quote:
7s.gif Op woensdag 9 mei 2012 07:49 schreef Troel het volgende:
In principe krijg je enkel morfine in een medicijnpompje direct na de operatie en dus zeker niet voor thuisgebruik :)
(Gelukkig maar, want het blijft gewoon vies spul).
Hebben ze mij ook verteld dat morfine alleen de eerste dag wordt gegeven via een pompje. Daarna moet je gewoon paracetamol slikken. Beste geen ibuprofen wegens maagproblemen. Ibuprofen staat er immers al om bekend dat sommige mensen er maagklachten van krijgen. Voor mij wel vervelend want paracetamol helpt nooit als ik ergens pijn heb, moet altijd 2 ibuprofens nemen.
  woensdag 9 mei 2012 @ 11:30:30 #141
35189 Troel
scherp en bot
pi_111327201
Herkenbaar. Ergens gok ik dat het te maken heeft met gewenning. Ik heb jarenlang mijn menstruaties geleefd op roze snoepjes, maar na een flinke periode werkte de paracetamol ook weer :) Nu dus weer gewoon af en toe paracetamol (ok, ok, ook niet meer zoveel last van de menstruatie, eerlijk is eerlijk) en het werkt weer.
ibuprofen en dat soort ongeinen gebruik ik niet meer. Heel zelden nog ascal als ik echt last heb van mijn keel, dan werkt zo'n zakje als een tierelier en ben ik er sneller van af.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 9 mei 2012 @ 12:03:01 #142
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_111328458
Ibuprofen en soortgelijke middelen kun je beter niet slikken, maar als je ze echt moet, kun je er Omeprazol bij slikken. Ik heb nu voor mijn heup ook pijnstillers die ik met Omeprazol moet innemen. Na de operatie moesten Troel en ik sowieso een jaar Omeprazol slikken. Ik slik het nog steeds standaard.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 9 mei 2012 @ 12:13:05 #143
35189 Troel
scherp en bot
pi_111328863
Ik slik het niet meer. Soms vraag ik me wel af of het wat klachten zou schelen, maar we laten het maar even zo :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_111344025
ik slikte al omeprazol voor de GBP 20 mg en toen hebben ze het verhoogd naar 40 mg na de operatie en ik heb dat eigenlijk altijd maar zo gelaten.
  woensdag 9 mei 2012 @ 22:46:08 #145
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_111357865
Denk dat ik na m`n laatste pil van de strip die ik nu heb aangebroken al ga overstappen op de prikpil in plaats van tegen de tijd dat ik geopereerd word.

Ik heb zo`n 13 jaar Microgynon30 geslikt, altijd zonder problemen. Vorig jaar kreeg ik opeens een merkloze variant (ook in groen/wit doosje) mee en die ook zonder problemen geslikt. Nu blijkt dat de apotheek opeens weer een variant van een andere fabrikant krijgt, de merkloze hebben ze niet meer. Heb dus dit keer de Eleonore30 meegekregen.

Zit in wit doosje met wat rood/groen eraan. De pillen zijn niet helemaal rond en glad maar plat en ruw. De hormonen die erin zitten zijn precies hetzelfde als in de Microgynon30 en de merkloze variant. Maar toch heb ik sinds ik die Eleonore30 slik (nu bijna 3 weken) last van kleine bloedingen. Telkens 2 tot 3 dagen geen bloeding, dan weer een lichte bloeding, dan weer paar dagen niet, dan weer een dag wel.

Ben al voor onderzoek naar de huisarts en gynaecoloog geweest maar die konden aan mij niets vinden wat die bloedingen veroorzaakt. Ik slik trouwens op advies van de gynaecoloog de pil altijd door omdat ik anders ondanks pilgebruik toch onregelmatig ongesteld ben.

Ik heb nu zelf het idee dat die bloedingen misschien komen doordat ik 1 van de hulpstoffen in de Eleonore30 niet verdraag. Ben naar de apotheek gegaan en gezegd dat ik graag de merkloze variant weer wil, maar dat is onmogelijk zeggen ze. Maar die moeten ze toch gewoon kunnen bestellen?

Maar goed, als ik dan toch op een gegeven moment aan de prikpil moet dan kan ik dat net zo goed zo snel mogelijk doen. Want die bloedingen elke keer word ik zat.
  Moderator / Miss SHO woensdag 9 mei 2012 @ 22:51:34 #146
22592 crew  Ole
pi_111358156
Ik heb nu ethinylestraiol/ levonorgestrel ipv microgynon.

Apotheek moet je wel alternatief kunnen bieden volgens mij. Heb van een ander medicijn ook last als ik een bepaald merk krijg. Die krijg ik dus niet meer nu.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  woensdag 9 mei 2012 @ 23:35:02 #147
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_111360039
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 22:51 schreef Ole het volgende:
Ik heb nu ethinylestraiol/ levonorgestrel ipv microgynon.

Apotheek moet je wel alternatief kunnen bieden volgens mij. Heb van een ander medicijn ook last als ik een bepaald merk krijg. Die krijg ik dus niet meer nu.
Die ethinylestraiol/ levonorgestrel had ik dus ook, witte pilletjes. Volgens apotheker is die niet meer verkrijgbaar :(
  Moderator / Miss SHO woensdag 9 mei 2012 @ 23:39:25 #148
22592 crew  Ole
pi_111360228
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 23:35 schreef Wildervankstertje het volgende:

[..]

Die ethinylestraiol/ levonorgestrel had ik dus ook, witte pilletjes. Volgens apotheker is die niet meer verkrijgbaar :(
pas nog gehaald hier. Maar prikpil is sowieso slim. Denk er ook aan om die tzt te nemen.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 10 mei 2012 @ 07:42:04 #149
35189 Troel
scherp en bot
pi_111365672
Denk eraan dat na de operatie de hormonen al dan niet minder goed opgenomen worden!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  donderdag 10 mei 2012 @ 09:23:02 #150
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_111367002
quote:
7s.gif Op donderdag 10 mei 2012 07:42 schreef Troel het volgende:
Denk eraan dat na de operatie de hormonen al dan niet minder goed opgenomen worden!
In het MCL werd gezegd dat ze nog met onderzoeken bezig zijn omdat nog steeds niet bekend is of de pil nog wel of niet meer goed werkt na een GBP. Vandaar dat ze ook de prikpil aanraden. Maar nu ik dus problemen heb met die Eleonore30 zit ik eraan te denken om na de strip waar ik nu mee bezig ben al over te stappen op de prikpil.
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 10 mei 2012 @ 09:25:55 #151
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_111367058
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2012 09:23 schreef Wildervankstertje het volgende:
In het MCL werd gezegd dat ze nog met onderzoeken bezig zijn omdat nog steeds niet bekend is of de pil nog wel of niet meer goed werkt na een GBP. Vandaar dat ze ook de prikpik aanraden. Maar nu ik dus problemen heb met die Eleonore30 zit ik eraan te denken om na de strip waar ik nu mee bezig ben al over te stappen op de prikpil.
Mooie verspreking ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  donderdag 10 mei 2012 @ 09:29:31 #152
35189 Troel
scherp en bot
pi_111367148
Ik weet niet wat het verschil is in opname bij prikpil, nuvaring en gewone pil en dergelijke, ik weet wel dat lang niet alles werkt (en er zijn ook zwangerschappen door de prikpil gemeld!)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_111367749
Een Mirena spiraaltje zou volgens mij ook veilig moeten zijn omdat de hormonen in de baarmoeder werken (en het spiraaltje innesteling voorkomt) en niet te maken hebben met het verteringsstelsel. Die dubbele werking is er bij de nuvaring, prikpil,implanon, evrapleister en de pil dan weer niet.
Al begrijp ik dat het afbreken van de innesteling voor sommigen een reden is om geen spiraaltje te willen :)
pi_111465592
quote:
7s.gif Op donderdag 10 mei 2012 09:29 schreef Troel het volgende:
Ik weet niet wat het verschil is in opname bij prikpil, nuvaring en gewone pil en dergelijke, ik weet wel dat lang niet alles werkt (en er zijn ook zwangerschappen door de prikpil gemeld!)
niks is 100% veilig
  zaterdag 12 mei 2012 @ 18:40:49 #155
35189 Troel
scherp en bot
pi_111466102
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 18:22 schreef Riann het volgende:

[..]

niks is 100% veilig
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2011 14:13 schreef Riann het volgende:
Omdat de pil niet helemaal 100% veilig is en dit wel
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_111466146
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 18:22 schreef Riann het volgende:

niks is 100% veilig
Geen seks, 100% veilig :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 12 mei 2012 @ 18:43:38 #157
35189 Troel
scherp en bot
pi_111466191
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 18:42 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Geen seks, 100% veilig :Y
Nou, ik ken mensen die na 35 jaar nog steeds beweren dat ze geen seks hadden en toch in verwachting raakten hoor :+
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 12 mei 2012 @ 19:04:16 #158
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_111466766
quote:
7s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 18:43 schreef Troel het volgende:
Nou, ik ken mensen die na 35 2000 jaar nog steeds beweren dat ze geen seks hadden en toch in verwachting raakten hoor :+
Fixed ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 12 mei 2012 @ 19:12:09 #159
35189 Troel
scherp en bot
pi_111466982
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 19:04 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Fixed ;)
Ja, maar die mensen ken ik niet he :P Die waren al dood voordat ik erover hoorde :P
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Moderator / Miss SHO zaterdag 12 mei 2012 @ 20:21:44 #160
22592 crew  Ole
pi_111469905
Misschien kunnen ze wel meteen de boel doorknippen :P Ben toch niet van plan op mijn 43ste nog zwanger te worden. Is dat probleem ook meteen opgelost.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_111483787
quote:
7s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 18:40 schreef Troel het volgende:

[..]

[..]

leuk gequote :) prikpil schijnt vieliger te zijn als de gewone pil.
pi_111483790
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 20:21 schreef Ole het volgende:
Misschien kunnen ze wel meteen de boel doorknippen :P Ben toch niet van plan op mijn 43ste nog zwanger te worden. Is dat probleem ook meteen opgelost.
ik ben 26 ben ook niet van plan om zwanger te worden
  zondag 13 mei 2012 @ 09:39:46 #163
35189 Troel
scherp en bot
pi_111483932
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2012 09:27 schreef Riann het volgende:

[..]

leuk gequote :) prikpil schijnt vieliger te zijn als de gewone pil.
Ja, omdat als je dat ding zet, je niet meer elke dag dingen kunt vergeten.

Maar zowel de pil als de prikpil als alle hormoonhoudende dingen werken na dit soort operatie anders. Dus de gewone cijfertjes zijn op ons niet van toepassing helaas :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 13 mei 2012 @ 09:47:14 #164
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_111484037
Het is wel degelijk iets om rekening mee te houden in elk geval, dat het allemaal niet zo goed werkt. Ik heb zelf een Mirena, maar ik ben ook in de overgang. Die twee samen werken voor mij in elk geval goed. Maar elk lichaam is anders en iedereen heeft daarnaast nog zijn eigen voorkeuren. Overleg in elk geval goed met je arts en denk er ook aan dat niet elke arts weet dat anticonceptie minder goed werkt na een WLS.

Dat geldt overigens voor bijna alle medicatie dus vermeld altijd dat je een WLS hebt gehad en vertel er voor alle zekerheid bij dat medicijnen daardoor minder goed worden opgenomen. Ik ben het al geregeld tegengekomen dat artsen met een ander vakgebied geen idee hebben wat een WLS met je lichaam doet.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zondag 13 mei 2012 @ 09:51:20 #165
35189 Troel
scherp en bot
pi_111484089
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2012 09:47 schreef Rewimo het volgende:
Het is wel degelijk iets om rekening mee te houden in elk geval, dat het allemaal niet zo goed werkt. Ik heb zelf een Mirena, maar ik ben ook in de overgang. Die twee samen werken voor mij in elk geval goed. Maar elk lichaam is anders en iedereen heeft daarnaast nog zijn eigen voorkeuren. Overleg in elk geval goed met je arts en denk er ook aan dat niet elke arts weet dat anticonceptie minder goed werkt na een WLS.

Dat geldt overigens voor bijna alle medicatie dus vermeld altijd dat je een WLS hebt gehad en vertel er voor alle zekerheid bij dat medicijnen daardoor minder goed worden opgenomen. Ik ben het al geregeld tegengekomen dat artsen met een ander vakgebied geen idee hebben wat een WLS met je lichaam doet.
Of dat ze je echt aankijken als je zegt welke operatie je gehad hebt en je voor ze uit moet tekenen wat er precies anders is in je lichaam, waarop ze dan vervolgens vragen waarom je die operatie dan gehad hebt. Ik hoef geloof ik niet te zeggen hoezeer ik dan gaat twijfelen aan de medische kennis van de betreffende arts he? :')
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 13 mei 2012 @ 09:58:07 #166
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_111484179
Ik merk wel dat de artsen met wie ik de laatste tijd te maken heb (in Emmerich) beter op de hoogte zijn dan bijvoorbeeld die in het ziekenhuis in Goch. Het hangt echt van de arts af. En ik lag in Goch nota bene op interne geneeskunde :') en in Emmerich op orthopedie. Je zou het precies andersom verwachten.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_111498985
ik heb liever dat de artsen vragen wat het voor iets is dan dat ze het niet weten en dan maar wat doen.
  zaterdag 19 mei 2012 @ 17:48:44 #168
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_111747056
Pffff word soms ff niet goed van al die mensen met vragen. Had beter tegen vrienden/familie m`n mond kunnen houden over dat ik in het WLS traject zit bij het MCL.

Krijg nu bijna dagelijks de vraag of ik al weet wanneer de screening is. Terwijl dat nog wel maanden kan duren.
  zondag 3 juni 2012 @ 13:54:30 #169
35189 Troel
scherp en bot
pi_112379705
Zo :)

Ik ben weer thuis :) Resultaat: 3,5 kilo vel weg :) Da's ongeveer twee maal de normale hoeveelheid.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_112379918
quote:
7s.gif Op zondag 3 juni 2012 13:54 schreef Troel het volgende:
Zo :)

Ik ben weer thuis :) Resultaat: 3,5 kilo vel weg :) Da's ongeveer twee maal de normale hoeveelheid.
Wat fijn, Troel! ^O^ Viel het je mee of tegen?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 3 juni 2012 @ 14:07:52 #171
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_112380188
quote:
7s.gif Op zondag 3 juni 2012 13:54 schreef Troel het volgende:
Zo :)

Ik ben weer thuis :) Resultaat: 3,5 kilo vel weg :) Da's ongeveer twee maal de normale hoeveelheid.
Zo dat is een hoop!

Hoe gaat het? En is het meegevallen?
  zondag 3 juni 2012 @ 14:12:58 #172
35189 Troel
scherp en bot
pi_112380369
Het was precies zoals ik verwacht had: operatie viel me mee, verblijf ik het ziekenhuis viel me zwaar tegen. Gelukkig werd er op een gegeven moment wel ingegrepen, waardoor de laatste nacht/dag wel vol te houden was, maar ik was blij dat ik naar huis mocht. Totaal geen structuur en een vierpersoonskamer zijn voor mij gewoon echt geen doen :)

En nu: geen pijn, nog 1 drain (en die loopt goed door, als er minder dan 40 cc inkomt mag hij eruit, maar ik denk dat ik eerder moet bellen dat het flesje vol zit, want er komt veel bij) en verder keurige hechtingen en dergelijke.

En wat schrikken als je jezelf van de zijkant op een voorfoto ziet trouwens, dat zie je normaal niet :) Overigens gaan die foto's niet online hoor :P
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_112380508
Ik zou de foto's ook nooit online zetten hoor! :D

Wel fijn dat je geen pijn hebt en ook heel fijn om thuis te zijn. Mocht je de laatste nacht naar een 1-persoonskamer? En hoelang heb je in het ziekenhuis moeten blijven?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 3 juni 2012 @ 14:18:28 #174
35189 Troel
scherp en bot
pi_112380581
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2012 14:16 schreef Isabeau het volgende:
Ik zou de foto's ook nooit online zetten hoor! :D

Wel fijn dat je geen pijn hebt en ook heel fijn om thuis te zijn. Mocht je de laatste nacht naar een 1-persoonskamer? En hoelang heb je in het ziekenhuis moeten blijven?
Twee persoonskamer die als opslag gebruikt werd ;) Uiteindelijk heb ik twee nachten in het ziekenhuis gelegen :) Een nacht langer had nog gemogen, maar aangezien de arts dan toch niet meer langs wilde komen voor de drain, was dat eigenlijk gewoon overbodig :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  zondag 3 juni 2012 @ 14:36:03 #175
35189 Troel
scherp en bot
pi_112381324
Hehe, ik kan mijn buik niet meer in het grote buiken topic in OUD posten nu. Da's best een heerlijk gevoel (ow en het voelt ook wel zo'n beetje, een beetje een bibberbuik, alsof je net bevallen bent, maar dan zonder de pijn :P )
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_112381375
Ik heb geen flauw idee hoe zo'n pas bevallen bibberbuik zou moeten voelen 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 3 juni 2012 @ 16:02:24 #177
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_112385229
Fijn dat je ervanaf bent ^O^ 3,5 kilo is niet niks :o
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Moderator / Miss SHO zondag 3 juni 2012 @ 16:12:30 #178
22592 crew  Ole
pi_112385600
Fijn voor je Troel!

Ik heb 22 juni een afspraak voor een orienterend gesprek. Heb er verder niet veel meer over gepraat. Paar mensen blijven beetje zeuren, maar die heb ik duidelijk gemaakt dat er voorlopig weinig te melden valt, en als dat wel zo is ik ze dat wel laat weten.

Zie er wel enorm tegenop. Mede omdat mijn (enkel) operatie niet helemaal lekker ging vorige maand. Aan de andere kant zit mijn gewicht het herstel van dezelfde enkel in de weg.

Pffff.... overmorgen even lekker een weekje richting Spaanse zon, met veel tapas en Cava ;)
Daarna zien we wel weer verder.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  woensdag 6 juni 2012 @ 14:45:34 #179
35189 Troel
scherp en bot
pi_112521077
Spannend toch wel Ole :) Hopelijk stopt het gezeur snel :)

Hier is de laatste drain inmiddels ook weg. De rest moet mijn lichaam dus echt zelf doen. Vanochtend kreeg ik ook voor het eerst mijn eigen spijkerbroek aan zonder dat het me pijn deed *O* Mijn buik is dus al wel iets aan het slinken ook (of de hechtingen aan de zijkant zijn volkomen zenuwloos geworden sinds gisteren :P )

En ik sta echt nog steeds versteld van de 3,5 kilo die eraf is, waar het normaal 2 kilo is (maar dat geeft dus ook aan dat zo'n operatie dus echt niet gewichtsverlies met zich meebrengt).
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Moderator / Miss SHO zaterdag 23 juni 2012 @ 12:39:12 #180
22592 crew  Ole
pi_113271350
Gister eerste (alweer oriënterend:,) ) gesprek in LA gehad.
20 juli screening en dan gaat het echt beginnen. Ik ga ervan uit (ook gezien mijn werkverplichtingen) dat de operatie in januari zal plaatsvinden.
Dus gaat niet zo snel, maar vind ik persoonlijk wel prettig. Meeste andere mensen gister zouden het liefst morgen geopereerd. Maar zoals eerder gemeld, ben ff klaar met operaties, en wil sowieso even half jaartje ook zelf beetje bewegen en paar kilootjes kwijt.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_113988908
Na 3 kwart jaar stil te hebben staan ben ik nu 1,5 kilo kwijt. Alleen de reden waarom is minder. Mijn broer is vorige week dinsdag overleden vandaag crematie gehad. ik heb geen tussendoortjes gegeten of altans weinig en ik heb savonds wat vetter gegeten want van koken kwam er vaak niet van. Ik ben vrijdag naar de dokter geweest en die vertelde wel dat dit door verdriet en stress en drukte kan liggen dat je stofwisseling dan veranderd. We zullen afwachten of dit misschien een beginnetje weer is naar de rest van de kilo's.
  maandag 9 juli 2012 @ 22:07:48 #182
35189 Troel
scherp en bot
pi_113989008
Gecondoleerd Riann. Dat is niet leuk.

Wel een kleine tip: probeer je verdriet niet in eten te zoeken, dat is een valkuil waar veel mensen (ook ikzelf, nog steeds) intrappen. Nu je een tijd geen tussendoortjes gehad hebt, probeer dat vol te houden, wellicht is dat wel de sleutel tot je succes!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 9 juli 2012 @ 22:12:23 #183
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_113989200
Gecondoleerd Riann :{
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_113989339
Dank je

Ze adviseren wel altijd 3 grotere en 3 kleinere maaltijden deed ik ook voor afgelopen dinsdag altijd netjes iedere dag. Ik denk dat ik de komende tijd nog steeds niet aan de tussendoortjes toe kom en misschien wat vaker vetter eet dan eerst. We zullen afwachten ik ga mijn gewicht nu wel goed in de gaten houden wat het doet. En als ik me straks weer wat beter voel dan ga ik proberen wat het gewicht doet met de tussendoortjes.

[ Bericht 0% gewijzigd door op 09-07-2012 22:15:46 ]
  Moderator / Miss SHO maandag 9 juli 2012 @ 23:04:24 #185
22592 crew  Ole
pi_113992284
Sterkte Riann :*
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_114000313
Gecondoleerd, Riann. Was je broer al langere tijd ziek of was dit plots?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 10 juli 2012 @ 13:18:05 #187
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_114009373
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 april 2012 22:13 schreef Troel het volgende:
Sorry, dat schiet me even helemaal het verkeerde keelgat in. Er zijn niet voor niets regels.
Ik heb dit hele topic gelezen en ik vind dat jij maar een rare negatieve instelling hebt. Iedereen probeert jou te helpen en mee te denken maar alles kan niet want, gaat niet want... Moet vermoeiend zijn toch?

Regels zijn er om soepel toegepast te worden door de dokter als hij inschat dat iemand toe is aan een buikwandcorrectie. En als relatief dun persoon vind ik dat terecht, leven met overtollig vel lijkt me vreselijk en onmenselijk. Geen enkele dokter gaat daar moeilijk over doen.

En de littekens vallen enorm mee, die vervagen ook na verloop van tijd. En het staat in 1 klap stukken mooier extreem hangend vel.
pi_114009952
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juli 2012 13:18 schreef Mishu het volgende:

Regels zijn er om soepel toegepast te worden door de dokter als hij inschat dat iemand toe is aan een buikwandcorrectie. En als relatief dun persoon vind ik dat terecht, leven met overtollig vel lijkt me vreselijk en onmenselijk. Geen enkele dokter gaat daar moeilijk over doen.
Dat is helaas in onze huidige maatschappij niet aan de arts om daar over te beslissen. Raar maar waar.

En Troel komt blijkbaar negatiever over dan ze is.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Moderator / Miss SHO dinsdag 10 juli 2012 @ 13:40:46 #189
22592 crew  Ole
pi_114010448
Ben lekker begonnen met bewegen in samenwerking met fysio. Helaas vorige week lastig omdat ik heel erg last had van mijn enkel. Was ook hectisch op mijn werk, en nu is die enkel mijn zwakke punt.
Morgen weer beginnen. Beter rustig aan dan helemaal niets doen!

Volgende week vakantie, lekker trainen en de 20ste hele middag naar het Lucas. Ben benieuwd
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  dinsdag 10 juli 2012 @ 13:41:14 #190
35189 Troel
scherp en bot
pi_114010467
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juli 2012 13:18 schreef Mishu het volgende:

[..]

Ik heb dit hele topic gelezen en ik vind dat jij maar een rare negatieve instelling hebt. Iedereen probeert jou te helpen en mee te denken maar alles kan niet want, gaat niet want... Moet vermoeiend zijn toch?

Regels zijn er om soepel toegepast te worden door de dokter als hij inschat dat iemand toe is aan een buikwandcorrectie. En als relatief dun persoon vind ik dat terecht, leven met overtollig vel lijkt me vreselijk en onmenselijk. Geen enkele dokter gaat daar moeilijk over doen.

En de littekens vallen enorm mee, die vervagen ook na verloop van tijd. En het staat in 1 klap stukken mooier extreem hangend vel.
En dat is dus niet waar. Er zijn mensen die dun zijn en die overhangend vel hebben en die het dus niet vergoed krijgen. Daar ben ik het niet mee eens, maar daar kan ik niets aan doen. Maar dat er dan artsen zijn die de boel een beetje verdraaien om zo wel een klein overhangend velletje van een zwangerschap te kunnen corrigeren en daar vergoeding voor te krijgen, ja, daar baal ik van. Omdat dat er enkel maar voor zorgt dat er nog meer mensen die het wel echt nodig hebben, de boel niet vergoed krijgen!

En je hoeft mij echt niets te vertellen over littekens na een buikwandcorrectie. Of over overhangend vel. Been there, done that.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  dinsdag 10 juli 2012 @ 15:39:03 #191
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_114016050
Riann gecondoleerd :*

quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2012 13:40 schreef Ole het volgende:
Ben lekker begonnen met bewegen in samenwerking met fysio. Helaas vorige week lastig omdat ik heel erg last had van mijn enkel. Was ook hectisch op mijn werk, en nu is die enkel mijn zwakke punt.
Morgen weer beginnen. Beter rustig aan dan helemaal niets doen!

Volgende week vakantie, lekker trainen en de 20ste hele middag naar het Lucas. Ben benieuwd
Best fijn he bewegen? Hier ook (weer) problemen met bewegen.
Heb last van mijn rug en bekken. Ik heb artose in mijn onderrug :').

Ik heb nu ook fysio om de spieren sterker te krijgen.
pi_114038566
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2012 07:39 schreef Isabeau het volgende:
Gecondoleerd, Riann. Was je broer al langere tijd ziek of was dit plots?
Dank je, Mijn broer heeft net als mij Myotone Dystrofie misschien dat jij er wel ooit van gehoord hebt of weet wat het is. Maar veel sterven aan hartfalen. Mijn broer had wel een verdikte hartspier. Dus kreeg elk jaar een holterkastje en mijn vader en ik 1 keer in de 2 jaar. en 1 keer in de 3 jaar echo en elk jaar een ECG. Afspraak kan ieder moment binnenkomen. Maar hij is dus gestorven aan een hartstilstand. Wij waren gaan sporten met z'n drietjes onder begleiding van een fysio en daar voelde hij zich niet goed. Duizelig pijn in de schouders en een keer overgegeven. Nou mijn vader zei maar een keer bloeddruk opmeten. Hij was al bekend met wat hogere bloeddruk. Nu was hij daar 90/54 dus veel te laag. Maar ze hebben ons gewoon naar huis gestuurd. Mijn vader brengt normaal eerst mij naar huis en dan rijd hij door naar hun thuis mijn broer woont nog thuis. Ik heb hem thee gebracht en 2 paracetamollen en ben beneden wezen eten. Toen bracht mijn vader mij naar huis. Mijn vader zei al tegen mij dadelijk toch maar de dokter bellen ik zei ja vanaf 2 uur kan dat weer. Mijn vader kwam thuis en hij ging boven kijken om te overleggen en toen zag hij het al. Hij was al wat verkleurd en bewoog niet. Dus mijn vader mij opgebeld van ja wat moet ik doen. Ik zei meteen 112 bellen hij heeft opgehangen. Hij is begonnen met reanimeren ik heb mijn moeder opgebeld die is meteen aangereden. Die was er binnen 5 min waar je anders 15 min over doet. Die heeft het reanimeren overgenomen want de ambulance was er nog niet. Dat duurde vrij lang.

Maar gelukkig dat hij niet meer wakker geworden is na dat lange reanimeren want je wilt geen Friso situatie. Ik heb wel altijd gedacht als er iemand dood zou gaan dan ben ik het wel. Ik heb veel meer klachten mijn broer had bijna geen klachten. Mijn moeder heeft vandaag de neuroloog gesproken en die zei ook ze hadden hem nooit naar huis mogen sturen. Bij myotone dystrofie zit het dus zo als je aan een hartstilstand overleid is dat het gaat defibileren (sorry als ik het verkeerd schrijf) en het kan een uur duren kan 2 uur duren is niks van te zeggen. En aan een hartstilstand is niks aan te doen. Ookal was hij in het ziekenhuis geweest en hij had een hartstilstand gekregen dan hadden ze ook niks kunnen doen. Dat is wat ik er van begrepen heb.

Ze gaan nu wel vaker ons oproepen voor hartcontrole en we moeten nu ook eerder bij de neuroloog komen. Dat het ons een rustiger gevoel geeft.

Ik hoop dat mijn verhaal een beetje duidelijk is.
  zaterdag 14 juli 2012 @ 21:47:51 #193
1762 YPPY
Yppiaans
pi_114208301
Sterkte Riann. En gecondoleerd. :*

De twee mensen die ik ken met een variant van de ziekte worden inderdaad heel vaak gecontroleerd. Het hart is zo'n groot risico.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
pi_114217276
Riann, wat een verschrikkelijke gebeurtenis. Gecondoleerd met het overlijden van je broer, veel sterkte meis :*
pi_114217517
Hoort een lapband hier ook bij?
  zondag 15 juli 2012 @ 07:53:57 #196
35189 Troel
scherp en bot
pi_114220355
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2012 01:48 schreef BlaBla87 het volgende:
Hoort een lapband hier ook bij?
Een lapband hoort er ook bij ja :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Moderator / Miss SHO vrijdag 20 juli 2012 @ 14:44:57 #197
22592 crew  Ole
pi_114462181
Ben nu bij de screening. Psych is er niet dus kan maandag ook weer naar het LA
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO vrijdag 20 juli 2012 @ 18:16:10 #198
22592 crew  Ole
pi_114470471
Leek wel ren sollicitatiegesprek af en toe.
U hoort nog van ons"
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  vrijdag 20 juli 2012 @ 21:04:11 #199
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_114476093
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2012 18:16 schreef Ole het volgende:
Leek wel ren sollicitatiegesprek af en toe.
U hoort nog van ons"
_O- niet handig dat je weer terug moet -O-.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 21 juli 2012 @ 12:53:40 #200
22592 crew  Ole
pi_114493521
quote:
17s.gif Op vrijdag 20 juli 2012 21:04 schreef -Bubseltje- het volgende:

[..]

_O- niet handig dat je weer terug moet -O-.
Nope...

maar verdorie zeg... ben zelf niet zeker of ik het wel wil. En dan zo'n moppie jong ding die mij even gaat vertellen dat mijn eetpatroon niet helemaal goed is. Joh! 8)7
ja ik krijg vooral jeuk van dietistes die zelf niet weten hoe het voelt. Schieten kan ik heus, en na een leven op dieet weet ik het ook wel hoor.

Maarreh... ik schijn hun te moeten overtuigen,. Best lastig als ik er zelf eik niet uit ben. De arts was soort van verbaasd dat ik geen suiker ed had. Maar mag ík nog terug???
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_114817194
Ik ben me aan het oriënteren of ik een gastric bypass wil of kan laten doen. Ik heb al op verschillende sites een beetje rondgekeken maar op de sites die de operatie uitvoeren, staan alleen maar voordelen. Zijn er dan alleen maar voordelen? Dat geloof ik nooit. Kortom: kunnen jullie me vertellen wat de voor- en nadelen zijn? Of gewoon waar ik rekening mee moet houden?
pi_114820048
Ik weet niet of je er tijd voor hebt, maar de afgelopen 18 delen geven een aardig beeld van hoe het voor de mensen hier gegaan is.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 6 september 2012 @ 17:36:57 #203
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_116466163
Ben vandaag EINDELIJK na bijna 5 maanden wachten gebeld door het MCL. Op 10 oktober heb ik de screening.
  Moderator / Miss SHO zondag 9 september 2012 @ 20:23:39 #204
22592 crew  Ole
pi_116575358
Bij mij gaat het (voorlopig) niet door. Eerst mijn eetpatroon verbeteren
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zondag 9 september 2012 @ 20:55:56 #205
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_116577605
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2012 20:23 schreef Ole het volgende:
Bij mij gaat het (voorlopig) niet door. Eerst mijn eetpatroon verbeteren
Vervelend :(

Ben voor mezelf er niet echt bang voor dat ze het afwijzen, volgens mijn diëtiste heb ik een keurig eetpatroon :D
  Moderator / Miss SHO zondag 9 september 2012 @ 21:01:27 #206
22592 crew  Ole
pi_116578066
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2012 20:55 schreef Wildervankstertje het volgende:

[..]

Vervelend :(

Ben voor mezelf er niet echt bang voor dat ze het afwijzen, volgens mijn diëtiste heb ik een keurig eetpatroon :D
dat is mooi! Dus je kunt ook aantonen dat je bij dietiste loopt. Vinden ze belangrijk! En ii vind het niet vervelend. Wilde toch al bedenktijd
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  maandag 10 september 2012 @ 06:51:50 #207
35189 Troel
scherp en bot
pi_116591643
Beetje dubbel, aan de ene kant is extra bedenktijd wel fijn, maar aan de andere kant de manier waarop wellicht niet.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Moderator / Miss SHO maandag 10 september 2012 @ 11:46:50 #208
22592 crew  Ole
pi_116596366
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2012 06:51 schreef Troel het volgende:
Beetje dubbel, aan de ene kant is extra bedenktijd wel fijn, maar aan de andere kant de manier waarop wellicht niet.
nope. Ms toch ander ziekenhuis
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_116599863
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2012 06:51 schreef Troel het volgende:
Beetje dubbel, aan de ene kant is extra bedenktijd wel fijn, maar aan de andere kant de manier waarop wellicht niet.
Wat is er mis met proberen je eetpatroon te veranderen met wat hulp? (ik neem aan met hulp)
Daar heb je ook na een operatie baat bij.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 10 september 2012 @ 16:46:36 #210
35189 Troel
scherp en bot
pi_116606242
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2012 13:52 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Wat is er mis met proberen je eetpatroon te veranderen met wat hulp? (ik neem aan met hulp)
Daar heb je ook na een operatie baat bij.
Als het met hulp is wel ja, maar ik vraag me af of dat zo is ;)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Moderator / Miss SHO maandag 10 september 2012 @ 17:38:03 #211
22592 crew  Ole
pi_116608396
De bedoeling is onder begeleiding :)
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zaterdag 13 oktober 2012 @ 18:02:02 #212
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_117933260
Heb inmiddels dus de screening al gehad in het MCL. Alles perfect verlopen en heb afgelopen donderdag te horen gekregen dat de operatie definitief doorgaat. Kan zijn dat ik in december al geholpen word.

Heb vandaag ook de brief gekregen waarin staat wanneer ik naar de anesthesist moet en de chirurg. Die afspraken zijn beide op 20 november.

Gaat allemaal opeens heel snel nu.
  zaterdag 13 oktober 2012 @ 18:18:47 #213
35189 Troel
scherp en bot
pi_117933685
Spannend! Hopelijk is het begin 2013 zover voor je, ben je ook in een keer van je eigen risico af :P
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  zaterdag 13 oktober 2012 @ 20:26:27 #214
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_117937353
quote:
7s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 18:18 schreef Troel het volgende:
Spannend! Hopelijk is het begin 2013 zover voor je, ben je ook in een keer van je eigen risico af :P
Ik hoop meer op eind december haha, want eigen risico voor dit jaar heb ik al betaald.

Maar ik wacht het rustig af, als het wel januari wordt (moet sowieso voor 20 februari gebeuren omdat het binnen 3 maand na bezoek aan anesthesist moet) dan maar eigen risico in termijnen betalen, is dan niet anders. Maar ben blij dat de operatie in zicht is.
pi_117939948
Kunnen jullie mij misschien uitleggen waarom de fuck jullie dit doen, want volgens mij begrijp ik het niet helemaal.
If not now, then when.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 13 oktober 2012 @ 21:56:29 #216
22592 crew  Ole
pi_117940069
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 18:02 schreef Wildervankstertje het volgende:
Heb inmiddels dus de screening al gehad in het MCL. Alles perfect verlopen en heb afgelopen donderdag te horen gekregen dat de operatie definitief doorgaat. Kan zijn dat ik in december al geholpen word.

Heb vandaag ook de brief gekregen waarin staat wanneer ik naar de anesthesist moet en de chirurg. Die afspraken zijn beide op 20 november.

Gaat allemaal opeens heel snel nu.
Ik wens je heel veel succes! Zou het leuk vinden om jouw ervaringen te lezen. Zoals al gemeld, ik ben sowieso de screening niet doorgekomen, maar heb er (voorlopig) vanaf gezien.

En ik begrijp juist heel goed waarom iemand het wél doet hoor!

[ Bericht 0% gewijzigd door Ole op 13-10-2012 22:05:11 ]
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zaterdag 13 oktober 2012 @ 21:58:53 #217
35189 Troel
scherp en bot
pi_117940135
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 21:52 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Kunnen jullie mij misschien uitleggen waarom de fuck jullie dit doen, want volgens mij begrijp ik het niet helemaal.
Omdat je op een gegeven moment er niet alleen meer uitkomt :) Zoals een arts zo mooi zei: op een gegeven moment gaat er ergens iets fout in een of andere aanleg en we zijn er nog niet uit waar dat precies zit, anders konden we er pilletjes voor uitvinden.

Maar zulke grote hoeveelheden afvallen kan een lichaam niet zonder hulp, omdat het na verloop van tijd in een veilige spaarstand vliegt, omdat het anders denkt dat het kapot gaat.

Zo'n operatie is soms je enige kans op een fatsoenlijk leven.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_117940176
quote:
7s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 21:58 schreef Troel het volgende:

[..]

Omdat je op een gegeven moment er niet alleen meer uitkomt :) Zoals een arts zo mooi zei: op een gegeven moment gaat er ergens iets fout in een of andere aanleg en we zijn er nog niet uit waar dat precies zit, anders konden we er pilletjes voor uitvinden.

Maar zulke grote hoeveelheden afvallen kan een lichaam niet zonder hulp, omdat het na verloop van tijd in een veilige spaarstand vliegt, omdat het anders denkt dat het kapot gaat.

Zo'n operatie is soms je enige kans op een fatsoenlijk leven.
Wat een onzin, en dat weet jij zelf ook.
If not now, then when.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 13 oktober 2012 @ 22:04:22 #219
22592 crew  Ole
pi_117940282
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 21:52 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Kunnen jullie mij misschien uitleggen waarom de fuck jullie dit doen, want volgens mij begrijp ik het niet helemaal.
Overgewicht is niet leuk. Even afgezien van de medische kant ervan, denken mensen dat ze er zomaar over kunnen oordelen: je bent zwak (geen doorzettingsvermogen) ,geen partner zal je willen (is niet waar)": ik snap niet dat je met dat dikke mens wil omgaan " (hoezo ik ben een heel leuk persoon) en geven je ongevraagd "advies"
Mensen met overgewicht veroordelen is geaccepteerd, als een kind overgewicht heeft zie je vaak dat er toch veel slecht eten in huis is. Heeft een kind astma moet iedereen daar rekening mee houden.

Voor sommigen werkt lijnen en bewegen niet genoeg. Waarom is niet helemaal duidelijk in de wetenschap.
Ik begrijp heel goed waarom mensen hiervoor kiezen, met alle risico's vandien!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO zaterdag 13 oktober 2012 @ 22:06:26 #220
22592 crew  Ole
pi_117940343
quote:
7s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 21:58 schreef Troel het volgende:

[..]

Omdat je op een gegeven moment er niet alleen meer uitkomt :) Zoals een arts zo mooi zei: op een gegeven moment gaat er ergens iets fout in een of andere aanleg en we zijn er nog niet uit waar dat precies zit, anders konden we er pilletjes voor uitvinden.

Maar zulke grote hoeveelheden afvallen kan een lichaam niet zonder hulp, omdat het na verloop van tijd in een veilige spaarstand vliegt, omdat het anders denkt dat het kapot gaat.

Zo'n operatie is soms je enige kans op een fatsoenlijk leven.
Deze was tegelijk. Komt idd op hetzelfde neer als wat ik zei

[ Bericht 0% gewijzigd door Ole op 13-10-2012 22:07:42 (enorme grammaticafout 8)7 ) ]
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_117940409
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 22:04 schreef Ole het volgende:

[..]

Overgewicht is niet leuk. Even afgezien van de medische kant ervan, denken mensen dat ze er zomaar over kunnen oordelen: je bent zwak (geen doorzettingsvermogen) ,geen partner zal je willen (is niet waar)": ik snap niet dat je met dat dikke mens wil omgaan " (hoezo ik ben een heel leuk persoon) en geven je ongevraagd "advies"
Mensen met overgewicht veroordelen is geaccepteerd, als een kind overgewicht heeft zie je vaak dat er toch veel slecht eten in huis is. Heeft een kind astma moet iedereen daar rekening mee houden.

Voor sommigen werkt lijnen en bewegen niet genoeg. Waarom is niet helemaal duidelijk in de wetenschap.
Ik begrijp heel goed waarom mensen hiervoor kiezen, met alle risico's vandien!
Dat heet gewoon: luie mensen die zwak zijn. "Ik ben zielig, ik kan niet lijnen en het is ook niet duidelijk in de wetenschap dus ik ga lekker liposuctie doen". :')

Je hebt niets aan liposuctie als jij je levensstijl niet aanpast.
If not now, then when.
  zaterdag 13 oktober 2012 @ 22:48:43 #222
35189 Troel
scherp en bot
pi_117941680
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 22:09 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Dat heet gewoon: luie mensen die zwak zijn. "Ik ben zielig, ik kan niet lijnen en het is ook niet duidelijk in de wetenschap dus ik ga lekker liposuctie doen". :')

Je hebt niets aan liposuctie als jij je levensstijl niet aanpast.
Het gaat hier in geen van de gevallen om liposuctie :) Met liposuctie los je deze problemen namelijk niet op. Dat zou jij als expert toch moeten weten.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Moderator / Miss SHO zaterdag 13 oktober 2012 @ 22:57:26 #223
22592 crew  Ole
pi_117941954
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 22:09 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Dat heet gewoon: luie mensen die zwak zijn. "Ik ben zielig, ik kan niet lijnen en het is ook niet duidelijk in de wetenschap dus ik ga lekker liposuctie doen". :')

Je hebt niets aan liposuctie als jij je levensstijl niet aanpast.
Dat bedoelde ik dus met onbegrip.
Ga lekker ergens anders spelen! Dikke mensen bashtopics zat in KLB!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_117942111
Oh, ik zie het ja. Maar dan nog blijft het treurig.
If not now, then when.
  zaterdag 13 oktober 2012 @ 23:03:59 #225
35189 Troel
scherp en bot
pi_117942176
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 23:01 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Oh, ik zie het ja. Maar dan nog blijft het treurig.
Het is ook treurig. Maar dat hoor je ons niet ontkennen. Maar ik vind het nog treuriger dat er andere mensen zijn die meteen veroordelen en roepen over luie mensen, zonder dat men weet hoe of wie je daadwerkelijk bent :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Moderator / Miss SHO zaterdag 13 oktober 2012 @ 23:11:19 #226
22592 crew  Ole
pi_117942451
quote:
7s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 23:03 schreef Troel het volgende:

[..]

Het is ook treurig. Maar dat hoor je ons niet ontkennen. Maar ik vind het nog treuriger dat er andere mensen zijn die meteen veroordelen en roepen over luie mensen, zonder dat men weet hoe of wie je daadwerkelijk bent :)
Ik werd bijna getriggerd om alle dingen te vertellen die ik wél bereikt heb, Waar menigeen jaloers op kan zijn. Maar doe het lekker niet :6 Mijn echte vrienden weten ...
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_117942617
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 23:01 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Oh, ik zie het ja. Maar dan nog blijft het treurig.
Ga lekker trollen in je bodybuildtopic, niet hier
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Moderator / Miss SHO zaterdag 13 oktober 2012 @ 23:22:31 #228
22592 crew  Ole
pi_117942868
quote:
14s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 23:15 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Ga lekker trollen in je bodybuildtopic, niet hier
Tnx!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zondag 14 oktober 2012 @ 08:21:30 #229
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_117948532
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 22:00 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Wat een onzin, en dat weet jij zelf ook.
Ooit van een te traag werkende schildklier gehoord? Dan kun je ook niet afvallen. Zijn medicijnen maar daaraan zitten voor veel mensen meer nadelen dan voordelen. Vallen af maar krijgen er een hoop gezondheidsklachten voor terug.

Denk je nou echt dat mensen voor de lol zo'n ingrijpende operatie ondergaan? Er gaat niet voor niets een screening en uitgebreide voorlichting aan vooraf.
  zondag 14 oktober 2012 @ 08:25:11 #230
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_117948554
quote:
7s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 23:03 schreef Troel het volgende:
gw
[..]

Het is ook treurig. Maar dat hoor je ons niet ontkennen. Maar ik vind het nog treuriger dat er andere mensen zijn die meteen veroordelen en roepen over luie mensen, zonder dat men weet hoe of wie je daadwerkelijk bent :)
Inderdaad. Velen zien dikke mensen vaak als lui. Maar ik ken zat dunne mensen die vreselijk lui zijn en de hele dag zitten te niksen en te eten, alleen komen die niet aan. Ik heb zelf een fulltime baan waarbij ik ook veel moet lopen. Daarnaast ben ik ook altijd wel ergens mee bezig, altijd aan de wandel omdat ik niet stil kan zitten. Dus lui ben ik zeker niet.
pi_117952975
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2012 08:21 schreef Wildervankstertje het volgende:

[..]

Ooit van een te traag werkende schildklier gehoord? Dan kun je ook niet afvallen. Zijn medicijnen maar daaraan zitten voor veel mensen meer nadelen dan voordelen. Vallen af maar krijgen er een hoop gezondheidsklachten voor terug.

Denk je nou echt dat mensen voor de lol zo'n ingrijpende operatie ondergaan? Er gaat niet voor niets een screening en uitgebreide voorlichting aan vooraf.
Dus als je de maag verkleint, dan val je alsnog met een traag werkende schildklier ineens wel af?
If not now, then when.
  zondag 14 oktober 2012 @ 16:52:59 #232
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_117960419
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2012 13:06 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Dus als je de maag verkleint, dan val je alsnog met een traag werkende schildklier ineens wel af?
Met gastric bypass wel ja, omdat het voedsel dan niet eerst een tijd in de maag blijft maar meteen doorzakt de darmen in.
pi_117990271
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2012 13:06 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Dus als je de maag verkleint, dan val je alsnog met een traag werkende schildklier ineens wel af?
Lees jij wel eerst voordat je iets loopt te roepen? Het gaat o.a. over een gastric bypass dus maagverkleining met darmomleiding. Enne ik kan ook best afvallen, alleen kan ik er niet op blijven. Een weekje normaal eten (nee echt niet snoepen of bunkeren, maar bijv. een aardappeltje bij mijn avondeten) en alles zit er weer aan (met bonus). En ja ik heb het ook aan mijn schildklier en ben ook bezig de operatie te krijgen.
  Moderator / Miss SHO maandag 15 oktober 2012 @ 11:17:27 #234
22592 crew  Ole
pi_117990413
Gewoon niet op die troll reageren! Type famatieke bodybuilder.

[ Bericht 29% gewijzigd door Ole op 15-10-2012 11:23:19 ]
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_117991889
klaar wel nu

[ Bericht 97% gewijzigd door Mirjam op 15-10-2012 12:03:26 ]
If not now, then when.
pi_118038972
Even uit interesse vanuit mijn eigen vakgebied.
De mensen die hier een operatie hebben ondergaan, hebben jullie revalideert na OK bij een fysiotherapeut? Of is er uberhaupt een revalidatie traject.
Ik zie in de praktijk wel vaak dat mensen voorafgaand aan de operatie aan de slag gaan met een fysiotherapeut maar nooit achteraf. Hoe is deze nazorg?
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_118038999
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2012 08:25 schreef Wildervankstertje het volgende:

[..]

Inderdaad. Velen zien dikke mensen vaak als lui. Maar ik ken zat dunne mensen die vreselijk lui zijn en de hele dag zitten te niksen en te eten, alleen komen die niet aan. Ik heb zelf een fulltime baan waarbij ik ook veel moet lopen. Daarnaast ben ik ook altijd wel ergens mee bezig, altijd aan de wandel omdat ik niet stil kan zitten. Dus lui ben ik zeker niet.
Dit is inderdaad wel waar..
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  dinsdag 16 oktober 2012 @ 19:34:22 #238
35189 Troel
scherp en bot
pi_118049951
Dat ligt helemaal aan waar je het traject volgt. Rewimo en ik hebben geen fysio voor- of nazorg gehad specifiek vanwege de operatie :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_118057749
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2012 14:51 schreef Lotje-Plusone het volgende:
De mensen die hier een operatie hebben ondergaan, hebben jullie revalideert na OK bij een fysiotherapeut?
Nee, was ook verre van nodig :)
pi_118060609
Ah oke, ik vroeg het me af. Kan me indenken dat het bijvoorbeeld prettig kan zijn om te gaan sporten onder begeleiding omdat je moet leren omgaan met het weinige eten/energie level.
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_118062970
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2012 22:37 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Ah oke, ik vroeg het me af. Kan me indenken dat het bijvoorbeeld prettig kan zijn om te gaan sporten onder begeleiding omdat je moet leren omgaan met het weinige eten/energie level.
Ja, zou kunnen dat sommigen daar behoefte aan hebben. Voor het herstel zeiden ze tegen mij 4-6 weken maar voelde me na 2 weken alweer prima (natuurlijk nog wel rustig aangedaan). Laag energiepeil ofzo niet echt last van gehad.

Heb eigenlijk nog nooit gehoord dat dat ergens in een programma is opgenomen maar als de optie er zou zijn zou dat natuurlijk mooi zijn
pi_118063850
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2012 23:11 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ja, zou kunnen dat sommigen daar behoefte aan hebben. Voor het herstel zeiden ze tegen mij 4-6 weken maar voelde me na 2 weken alweer prima (natuurlijk nog wel rustig aangedaan). Laag energiepeil ofzo niet echt last van gehad.

Heb eigenlijk nog nooit gehoord dat dat ergens in een programma is opgenomen maar als de optie er zou zijn zou dat natuurlijk mooi zijn
Heb je wel last gehad van een lage energiepeil? Want je krijgt natuurlijk veel minder binnen dan normaal, of wen je daar snel aan?
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_118067215
quote:
Heb je wel last gehad van een lage energiepeil? Want je krijgt natuurlijk veel minder binnen dan normaal, of wen je daar snel aan?
Ik denk dat de meesten van 'ons' wel gewend zijn aan leven op weinig eten door diëten enz. Ik heb er geen last van gehad. Moet ook eerlijk zeggen dat ik al vrij snel redelijk normaal kon eten en dat je dus echt niet op 500 kcal hoeft te functioneren
pi_118067588
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2012 14:51 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Even uit interesse vanuit mijn eigen vakgebied.
De mensen die hier een operatie hebben ondergaan, hebben jullie revalideert na OK bij een fysiotherapeut? Of is er uberhaupt een revalidatie traject.
Ik zie in de praktijk wel vaak dat mensen voorafgaand aan de operatie aan de slag gaan met een fysiotherapeut maar nooit achteraf. Hoe is deze nazorg?
Ik heb de operatie dan nog wel niet ondergaan, maar me overal ingelezen. Het verschilt nl. heel erg per ziekenhuis. Het ene ziekenhuis heeft amper nazorg en het andere zelfs misschien een beetje overdreven nazorg. Ik wilde bij een ziekenhuis met veel nazorg, maar helaas vergoedde mijn ziektekosten dit ziekenhuis niet. Ik ben nu in feite gedwongen in een andere stad naar een ziekenhuis te gaan met amper nazorg. Erg jammer in mijn geval want ik heb o.a. fysio hard nodig. Nu kan ik natuurlijk terecht bij mijn eigen fysio maar die hebben weinig ervaring met gastric bypasses.
  woensdag 17 oktober 2012 @ 06:35:33 #245
35189 Troel
scherp en bot
pi_118069877
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2012 23:27 schreef Lotje-Plusone het volgende:

[..]

Heb je wel last gehad van een lage energiepeil? Want je krijgt natuurlijk veel minder binnen dan normaal, of wen je daar snel aan?
Ik heb wel last van het lage energiepeil, nog steeds trouwens :) Ook als ik elke dag tijd uittrek om flink te bewegen :) Mijn conditie is verder prima :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  woensdag 17 oktober 2012 @ 06:37:03 #246
35189 Troel
scherp en bot
pi_118069880
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 00:47 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ik denk dat de meesten van 'ons' wel gewend zijn aan leven op weinig eten door diëten enz. Ik heb er geen last van gehad. Moet ook eerlijk zeggen dat ik al vrij snel redelijk normaal kon eten en dat je dus echt niet op 500 kcal hoeft te functioneren
Maar dit ligt ook helemaal aan de soort operatie natuurlijk ;)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  woensdag 17 oktober 2012 @ 10:13:43 #247
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_118072557
quote:
7s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 06:35 schreef Troel het volgende:

[..]

Ik heb wel last van het lage energiepeil, nog steeds trouwens :) Ook als ik elke dag tijd uittrek om flink te bewegen :) Mijn conditie is verder prima :)
Hier ook idd :Y.
pi_118072902
quote:
17s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 01:00 schreef lisa het volgende:

[..]

Ik heb de operatie dan nog wel niet ondergaan, maar me overal ingelezen. Het verschilt nl. heel erg per ziekenhuis. Het ene ziekenhuis heeft amper nazorg en het andere zelfs misschien een beetje overdreven nazorg. Ik wilde bij een ziekenhuis met veel nazorg, maar helaas vergoedde mijn ziektekosten dit ziekenhuis niet. Ik ben nu in feite gedwongen in een andere stad naar een ziekenhuis te gaan met amper nazorg. Erg jammer in mijn geval want ik heb o.a. fysio hard nodig. Nu kan ik natuurlijk terecht bij mijn eigen fysio maar die hebben weinig ervaring met gastric bypasses.
Ja dat is lastig, verzekeringskwesties kunnen helaas veel invloed hebben. Maar ik zou toch bij de bekende fysiotherapeut onder behandeling gaan al heeft hij/zij weinig ervaring met gastric bypassoperaties. Diegene kan altijd advies inwinnen bij een collegafysio en je in ieder geval op weg helpen.
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_118072953
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 00:47 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ik denk dat de meesten van 'ons' wel gewend zijn aan leven op weinig eten door diëten enz. Ik heb er geen last van gehad. Moet ook eerlijk zeggen dat ik al vrij snel redelijk normaal kon eten en dat je dus echt niet op 500 kcal hoeft te functioneren
Hmm zo had ik het nog niet bekeken maar dat klink idd logisch. Is het feit dat je ineens relatief veel afvalt in korte periode nog van invloed? Het lichaam moet zich toch ineens flink aanpassen. Het lijkt mij in ieder geval erg zwaar.
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_118072965
quote:
7s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 06:35 schreef Troel het volgende:

[..]

Ik heb wel last van het lage energiepeil, nog steeds trouwens :) Ook als ik elke dag tijd uittrek om flink te bewegen :) Mijn conditie is verder prima :)
Hoelang geleden ben je geopereerd?
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 17 oktober 2012 @ 10:41:04 #251
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_118073285
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 10:28 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Hmm zo had ik het nog niet bekeken maar dat klink idd logisch. Is het feit dat je ineens relatief veel afvalt in korte periode nog van invloed? Het lichaam moet zich toch ineens flink aanpassen. Het lijkt mij in ieder geval erg zwaar.
Geen last van gehad eigenlijk. Je gaat je feitelijk alleen beter voelen, want je herstelt van de operatie en je verliest een hoop gewicht.

Wat het energiepeil betreft: het is heel belangrijk om je bloedwaardes regelmatig te laten controleren en aan de hand daarvan vitamines en mineralen te slikken (of indien nodig spuiten of via infuus). Je moet ook compleet andere hoeveelheden slikken dan "normale" mensen omdat je veel minder opneemt.

Ik heb een tijdje ijzerinfusen en B12-injecties gehad. Dat was de laatste tijd niet meer nodig maar mijn HB is van de week geprikt i.v.m. een operatie en die blijkt toch weer erg laag te zijn. Ik ben dit jaar niet voor controle geweest omdat ik daartoe lichamelijk niet in staat was, maar zodra ik (letterlijk) weer op de been ben ga ik weer een afspraak met Schweitzer maken.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 17 oktober 2012 @ 11:24:03 #252
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_118074474
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 10:41 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Geen last van gehad eigenlijk. Je gaat je feitelijk alleen beter voelen, want je herstelt van de operatie en je verliest een hoop gewicht.

Wat het energiepeil betreft: het is heel belangrijk om je bloedwaardes regelmatig te laten controleren en aan de hand daarvan vitamines en mineralen te slikken (of indien nodig spuiten of via infuus). Je moet ook compleet andere hoeveelheden slikken dan "normale" mensen omdat je veel minder opneemt.

Ik heb een tijdje ijzerinfusen en B12-injecties gehad. Dat was de laatste tijd niet meer nodig maar mijn HB is van de week geprikt i.v.m. een operatie en die blijkt toch weer erg laag te zijn. Ik ben dit jaar niet voor controle geweest omdat ik daartoe lichamelijk niet in staat was, maar zodra ik (letterlijk) weer op de been ben ga ik weer een afspraak met Schweitzer maken.
Tja net alsof dat niet gebeurd. Het ene lichaam is het andere niet ;).
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 17 oktober 2012 @ 11:33:34 #253
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_118074834
quote:
17s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 11:24 schreef -Bubseltje- het volgende:
Tja net alsof dat niet gebeurd. Het ene lichaam is het andere niet ;).
Ik zeg niet dat het niet voorkomt. Ik zeg alleen dat ik er geen last van heb gehad :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_118082937
quote:
Maar dit ligt ook helemaal aan de soort operatie natuurlijk ;)
Ja klopt zeker, en ook per persoon nog denk ik. Ik heb een GBP maar het zal iemand die mij niet kent niet opvallen dat ik bizar weinig eet o.i.d. Merk het zelf ook nog amper. Niet dat ik daar nou zo blij mee ben ;)
  woensdag 17 oktober 2012 @ 15:37:07 #255
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_118084306
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2012 23:11 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ja, zou kunnen dat sommigen daar behoefte aan hebben. Voor het herstel zeiden ze tegen mij 4-6 weken maar voelde me na 2 weken alweer prima (natuurlijk nog wel rustig aangedaan). Laag energiepeil ofzo niet echt last van gehad.

Heb eigenlijk nog nooit gehoord dat dat ergens in een programma is opgenomen maar als de optie er zou zijn zou dat natuurlijk mooi zijn
Ik word in Leeuwarden geopereerd, is wel een na traject maar niet heel intensief. Paar keer per jaar een bijeenkomst.
pi_118085385
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 15:07 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ja klopt zeker, en ook per persoon nog denk ik. Ik heb een GBP maar het zal iemand die mij niet kent niet opvallen dat ik bizar weinig eet o.i.d. Merk het zelf ook nog amper. Niet dat ik daar nou zo blij mee ben ;)
Maar je valt wel naar behoren af?
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_118085670
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 16:04 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Maar je valt wel naar behoren af?
Mijn operatie is inmiddels 4 jaar geleden. Het eerste jaar viel ik snel af (-45 kilo), daarna ging het erg langzaam. En in het laatste halfjaar is er weer +- 8 kilo bijgekomen maar dat heb ik in eigen hand gehad. Erg druk met afstuderen en daarnaast veel werken, weinig sporten en minder gezond eten. Ik ga er vanuit dat ik er dat ook weer af krijg maar het bewijst wel weer eens dat het geen wondermiddel is.
pi_118085673
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 16:09 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ik en het resultaat was -49 kilo en is -41 kilo (na 4 jaar)
Dat is niet mis.
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  woensdag 17 oktober 2012 @ 16:20:35 #259
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_118085974
Met de verschillende operaties is het maximaal -75 kilo geweest en nu -67 kilo.
De -75 kg was met zeer moeilijk eten, Dus nu is het zeker wel gezonder ;)
pi_118119388
Ik dacht dat dit topic bedoelt was om info uit te wisselen, niet om te moeten verdedigen waarom ik die operatie wil.
pi_118119426
Het laatste getroll van Yuri_Boyka verwijderd. Hij heeft een ban.
  Moderator / Miss SHO donderdag 18 oktober 2012 @ 17:29:53 #262
22592 crew  Ole
pi_118133607
Om dan toch kritisch maar wel informatief te zijn kunnen we een lijst maken met voors en tegens van een operatie. (Kan misschien in de OP)
Aanvullingen welkom!

Ik heb het hier over een Gastric Bypass
Voor:
-Bij mensen met veel overgewicht meestal succesvol
-Kennis is de laatste jaren enorm toegenomen.
-Kan diabetes II minder erg maken of mensen komen er zelfs vanaf
-Voorkomt meerder obesitasgerelateerde klachten en ziekten (oa gewrichten, hart- en vaatziekten)
-Bij veel mensen is het resultaat blijvend
-positieve reacties in je omgeving dat je er beter uitziet

Tegen:
-Het is een hele zware operatie, het kan slecht aflopen
- De operatie is onomkeerbaar wel omkeerbaar, maar niet elke chirurg kan het
- Je kunt gebrek aan bepaalde voedingsstoffen krijgen
- Er kunnen later nog operaties nodig zijn omdat je te los in je vel komt te zitten
- Negatieve reacties: mensen die denken dat het een makkelijke manier is om af te vallen.
- Je kunt sociale problemen krijgen omdat mensen je zo niet kennen of negatief reageren omdat je niet zoveel meer eet en drinkt (niet meer gezellig)

Ik ben geen ervaringsdeskundige, maar op maar met de op- en aanmerkingen

[ Bericht 3% gewijzigd door Ole op 18-10-2012 18:12:22 ]
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 18 oktober 2012 @ 18:07:25 #263
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_118135078
In ieder geval één opmerking een Gbp is wel omkeerbaar. Alleen veel chirurgen kunnen het niet.
  Moderator / Miss SHO donderdag 18 oktober 2012 @ 18:11:01 #264
22592 crew  Ole
pi_118135218
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 18:07 schreef -Bubseltje- het volgende:
In ieder geval één opmerking een Gbp is wel omkeerbaar. Alleen veel chirurgen kunnen het niet.
Ok, dat wist ik niet :) In het Lucas zeiden ze dat het niet omkeerbaar was.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 18 oktober 2012 @ 18:15:33 #265
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_118135429
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 18:11 schreef Ole het volgende:

[..]

Ok, dat wist ik niet :) In het Lucas zeiden ze dat het niet omkeerbaar was.
Het gebeurd ook niet veel. En het is ook niet de insteek maar het kan wel. Is bij mij ook gebeurd.
  Moderator / Miss SHO donderdag 18 oktober 2012 @ 18:20:50 #266
22592 crew  Ole
pi_118135714
quote:
17s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 18:15 schreef -Bubseltje- het volgende:

[..]

Het gebeurd ook niet veel. En het is ook niet de insteek maar het kan wel. Is bij mij ook gebeurd.
Lijkt me sowieso weer een behoorlijke ingreep!
Waarom is het teruggedraaid als ik mag vragen ?

Ik vond overigens dat er in het ziekenhuis waar ik zat nogal lakoniek gedaan werd over de nadelen. Eénmaal in de screening werd er niet ingegaan op kritische vragen, en ging men er vanuit dat je niets liever wilde dan een operatie. Zo voelde het voor mij in elk geval.
Punt bij mij is dat ik er sowieso zélf niet uit ben, en nu eerst nog lekker aan het sporten ben en dan maar accepteer dat ik minder snel en minder veel zal afvallen.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 18 oktober 2012 @ 18:43:54 #267
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_118136742
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 18:20 schreef Ole het volgende:

[..]

Lijkt me sowieso weer een behoorlijke ingreep!
Waarom is het teruggedraaid als ik mag vragen ?

Ik vond overigens dat er in het ziekenhuis waar ik zat nogal lakoniek gedaan werd over de nadelen. Eénmaal in de screening werd er niet ingegaan op kritische vragen, en ging men er vanuit dat je niets liever wilde dan een operatie. Zo voelde het voor mij in elk geval.
Punt bij mij is dat ik er sowieso zélf niet uit ben, en nu eerst nog lekker aan het sporten ben en dan maar accepteer dat ik minder snel en minder veel zal afvallen.
Ik kon erg moeilijk eten en moest veel overgeven. En mijn gewicht bleef hoog. Toen ben ik naar België gegaan, omdat in Nederland niets meer gedaan kon worden, en daar hebben we besloten om van de gbp een duodenal switch te maken.

De eerste operatie was de revisie, en ik had geluk dat direct een sleeve gemaakt kon worden. Sinds vorig jaar maart heb ik ook de darmomleiding.

Als je er niet voor 100% achter staat zou ik het ook zeker niet doen. Het is zo ingrijpend.
pi_118143134
quote:
17s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 18:43 schreef -Bubseltje- het volgende:
Het is zo ingrijpend.
Ik vind dat dus heel erg meevallen en ken meer mensen die dat zo hebben ervaren. Het kán zeer ingrijpend zijn maar als alles loopt zoals gepland dan kan het ook heel erg meevallen. Ik heb veel meer last ervaren van het knippen van mijn keelamandelen, hoe stom het ook moge klinken. Ik voelde me na 2-3 weken alweer kiplekker, heb nooit gedumpt en geen complicaties of tekorten gehad. Ik ben helaas wel minder afgevallen dan gehoopt en door de artsen gewenst.

Ik ervaar bij mijzelf als nadeel van de GBP, en zie het ook veelvuldig op het WLS forum voorbij komen dat, ondanks dat een groot gedeelte wellicht wel blijvend is, het toch erg moeilijk is om na een paar jaar op gewicht te blijven. Je kan op termijn toch weer meer eten en, vooral bij diegenen die niet dumpen, komt het dan weer volledig aan discipline. Iets waar het bij velen voor de operatie ook wel deels aan ontbrak. En het is verleidelijk om dan niet weer terug te vallen in crashdiëten, waar je eigenlijk niet meer aan zou moeten beginnen. Bij mij word de begeleiding nu afgebouwd en ik ben er dan ook een voorstander van om dat niet te doen of pas later....

Volgens mij zijn wij ook in hetzelfde ziekenhuis geholpen (Terneuzen?) en denk dat die ervaring ook erg per persoon en per chirurg van het ziekenhuis erg kan verschillen....
  donderdag 18 oktober 2012 @ 21:13:08 #269
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_118144507
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 20:50 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ik vind dat dus heel erg meevallen en ken meer mensen die dat zo hebben ervaren. Het kán zeer ingrijpend zijn maar als alles loopt zoals gepland dan kan het ook heel erg meevallen. Ik heb veel meer last ervaren van het knippen van mijn keelamandelen, hoe stom het ook moge klinken. Ik voelde me na 2-3 weken alweer kiplekker, heb nooit gedumpt en geen complicaties of tekorten gehad. Ik ben helaas wel minder afgevallen dan gehoopt en door de artsen gewenst.

Ik ervaar bij mijzelf als nadeel van de GBP, en zie het ook veelvuldig op het WLS forum voorbij komen dat, ondanks dat een groot gedeelte wellicht wel blijvend is, het toch erg moeilijk is om na een paar jaar op gewicht te blijven. Je kan op termijn toch weer meer eten en, vooral bij diegenen die niet dumpen, komt het dan weer volledig aan discipline. Iets waar het bij velen voor de operatie ook wel deels aan ontbrak. En het is verleidelijk om dan niet weer terug te vallen in crashdiëten, waar je eigenlijk niet meer aan zou moeten beginnen. Bij mij word de begeleiding nu afgebouwd en ik ben er dan ook een voorstander van om dat niet te doen of pas later....

Volgens mij zijn wij ook in hetzelfde ziekenhuis geholpen (Terneuzen?) en denk dat die ervaring ook erg per persoon en per chirurg van het ziekenhuis erg kan verschillen....
Dat klopt idd ik weet niet hoe het is als alles normaal gaat. Als bij mij de eerste operatie goed was gegaan, had ik operatie 2 3 en 4 zeer waarschijnlijk niet nodig gehad.

Ben idd ook in Terneuzen geopereerd de 1ste keer.
pi_118178398
quote:
17s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 18:43 schreef -Bubseltje- het volgende:

[..]

Ik kon erg moeilijk eten en moest veel overgeven. En mijn gewicht bleef hoog. Toen ben ik naar België gegaan, omdat in Nederland niets meer gedaan kon worden, en daar hebben we besloten om van de gbp een duodenal switch te maken.

De eerste operatie was de revisie, en ik had geluk dat direct een sleeve gemaakt kon worden. Sinds vorig jaar maart heb ik ook de darmomleiding.

Als je er niet voor 100% achter staat zou ik het ook zeker niet doen. Het is zo ingrijpend.
daar is dokter Janssen uit Arnhem bij mij naar aan het kijken. Heb al verschillende onderzoeken gehad. Ik krijg nu nog een afspraak met psycholoog en diëtiste en dan gaat hij met verschillende disciplines rond de tafel zitten en dan word gekeken of de GBP omkeerbaar gemaakt kan worden en dan een Duodenal Switch gemaakt kan worden.

Mij hebben ze ook nooit de nadelen van een GBP verteld gehad toen ik er aan begon. Als ik het allemaal geweten had hadden ze beter meteen een duodenal switch kunnen doen.
Jammer eigenlijk dat ze niet eerlijk zijn over de nadelen en wat er kan gebeuren.

En mijn eerste operatie was verschrikkelijk. Maar ja kreeg dan ook extreem veel morfine terwijl ik dat niet mag hebben en het duidelijk was afgesproken om het niet te krijgen. De woorden van mijn neuroloog was je bent door de oog van de naald gekropen. Met de ring plaatsing had ik geen morfine maar een epetheraal (vast verkeerd geschreven) en ik was 'savonds alweer gtst aan het kijken.
  Moderator / Miss SHO vrijdag 19 oktober 2012 @ 18:03:45 #271
22592 crew  Ole
pi_118179633
Ze hebben wel iets over de nadelen gezegd, maar die werden wel een beetje afgedaan als "dat gebeurt maar heel weinig. Verder werd er inderdaad weinig over verteld.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_118179858
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 18:03 schreef Ole het volgende:
Ze hebben wel iets over de nadelen gezegd, maar die werden wel een beetje afgedaan als "dat gebeurt maar heel weinig. Verder werd er inderdaad weinig over verteld.
Toen ik de GBP kreeg had ik nog nooit bijv. van een ring gehoord en dat het toch regelmatig nodig is. Ik ken ook een vrouw is 2 jaar ouder als mij die zit met haar GBP ook bijna weer op haar oude gewicht. Ook omdat ze dus een ring moet. Ook 1 van de redenen waarom ze misschien mijn GBP in de duodenal switch om willen zetten. Die ring moet eruit en ik ben zo bang dat ik misschien dan weer op mijn oude gewicht kom.
  Moderator / Miss SHO vrijdag 19 oktober 2012 @ 18:17:01 #273
22592 crew  Ole
pi_118180007
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 18:12 schreef Riann het volgende:

[..]

Toen ik de GBP kreeg had ik nog nooit bijv. van een ring gehoord en dat het toch regelmatig nodig is. Ik ken ook een vrouw is 2 jaar ouder als mij die zit met haar GBP ook bijna weer op haar oude gewicht. Ook omdat ze dus een ring moet. Ook 1 van de redenen waarom ze misschien mijn GBP in de duodenal switch om willen zetten. Die ring moet eruit en ik ben zo bang dat ik misschien dan weer op mijn oude gewicht kom.
Ik vind het allemaal nogal wat hoor..

Zijn er voor jou achteraf gezien nog wel voordelen geweest aan deze operatie ?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_118180329
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 18:17 schreef Ole het volgende:

[..]

Ik vind het allemaal nogal wat hoor..

Zijn er voor jou achteraf gezien nog wel voordelen geweest aan deze operatie ?
ik ben er ongeveer 50 kilo mee afgevallen. Maar ik heb nog een behoorlijke dikke buik waar ik veel last van heb en die ring moet er dus uit en daar ben ik bang voor. Ik voel me een stuk beter nu ik geen 145 kilo meer weeg. Combinatie spierziekte en overgewicht is geen leven. Ik was toen op het punt als ik dood zou gaan zou ik er ook niks om geven. En ik denk dat er nu ook nog winst te behalen valt als er nog eens 15 tot 20 kilo af zou gaan.
  vrijdag 19 oktober 2012 @ 18:37:42 #275
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_118180714
4 jaar geleden deden ze dat nog niet in Arnhem. Fijn dat, dat nu wel kan. Dat scheelt een hoop gedoe.

@Ole ik had het nog niet gedaan of er nog beter overna gedacht als ik alle ellende van te voren had geweten. Want het is nog dagelijks een gedoe met eten. En daar wordt je wel eens moe van na 6 jaar.
pi_118180926
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 18:37 schreef -Bubseltje- het volgende:
4 jaar geleden deden ze dat nog niet in Arnhem. Fijn dat, dat nu wel kan. Dat scheelt een hoop gedoe.

@Ole ik had het nog niet gedaan of er nog beter overna gedacht als ik alle ellende van te voren had geweten. Want het is nog dagelijks een gedoe met eten. En daar wordt je wel eens moe van na 6 jaar.
Het is jammer dat je het niet kunt voorspellen wat voor gedoe jij er mee gehad hebt en ik nu eigenlijk achteraf gezien ook al zijn wij weer niet met elkaar te vergelijken. Ik snap goed dat je het moe word. Ik word het overgeven ook zo ontzettend moe. Tussen de middag heb ik over moeten geven. En nu moet ik zo dadelijk ook weer want ik voel me weer heel misselijk. Dus ik zal zo weer een vinger in mijn keel moeten steken en dat kost veel energie om het eruit te laten komen want mijn wurgreflex werkt niet. Als ik dit en de doktoren het van te voren geweten hadden. Hadden ze meteen een duodenal switch geplaatst. Maar toen bij mijn de GBP uitgevoert werd was het nog niet duidelijk dat Myotone Dystrofie en obesitas een zeker verband met elkaar hebben en dat is nu wel duidelijk.
  vrijdag 19 oktober 2012 @ 20:34:00 #277
35189 Troel
scherp en bot
pi_118185452
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 17:30 schreef Riann het volgende:

[..]
Mij hebben ze ook nooit de nadelen van een GBP verteld gehad toen ik er aan begon.
Maar ik neem aan dat je toch zelf ook onderzoek gedaan hebt? En als je een ziekte ernaast hebt, dan is het nogal logisch dat niemand je precies kan vertellen hoe het gaat lopen. Dat is zelfs bij mensen die geen andere dingen hebben niet te voorspellen namelijk.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 15:27:26 #278
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_118208879
Moest proberen te zorgen dat ik voor 20 november nog bij de longarts terecht kon voor een longfunctietest. Maandag gebeld met het ziekenhuis in Winschoten en ze zeiden dat ik ergens begin november wel terecht kon daar. Donderdag al een brief gekregen en heb aanstaande dinsdag al een afspraak, gaat lekker snel dus.

Internist van het MCL wilde graag dat ik voor mijn afspraken met de chirurg en de anesthesist nog even mijn longen goed na laat kijken omdat ik een aantal jaren geleden vrij vaak antibiotica en prednisolon heb moeten slikken wegens benauwdheid en taai slijm in mijn longen. Zelf denk ik dat ik toen zo vaak ziek was omdat ik in een vochtige woning woonde want sinds ik ruim 3 jaar geleden verhuist ben heb ik geen longklachten meer.

Maar goed, het wordt toch voor de zekerheid even onderzocht.

20 november dus naar de chirurg en anesthesist. Heb afgelopen week nog even met het MCL gebeld en gevraagd wat de gemiddelde wachttijden nu zijn, en ik heb grote kans dat ik in december al geopereerd kan worden omdat ik waarschijnlijk voor fast track in aanmerking kom. Komt dus allemaal heel dichtbij nu :).
pi_118212431
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 20:34 schreef Troel het volgende:

[..]

Maar ik neem aan dat je toch zelf ook onderzoek gedaan hebt? En als je een ziekte ernaast hebt, dan is het nogal logisch dat niemand je precies kan vertellen hoe het gaat lopen. Dat is zelfs bij mensen die geen andere dingen hebben niet te voorspellen namelijk.
tuurlijk heb ik zelf ook wel wat onderzoek gedaan maar je leest vooral eigenlijk de positieve verhalen.
pi_118212470
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 15:27 schreef Wildervankstertje het volgende:
Moest proberen te zorgen dat ik voor 20 november nog bij de longarts terecht kon voor een longfunctietest. Maandag gebeld met het ziekenhuis in Winschoten en ze zeiden dat ik ergens begin november wel terecht kon daar. Donderdag al een brief gekregen en heb aanstaande dinsdag al een afspraak, gaat lekker snel dus.

Internist van het MCL wilde graag dat ik voor mijn afspraken met de chirurg en de anesthesist nog even mijn longen goed na laat kijken omdat ik een aantal jaren geleden vrij vaak antibiotica en prednisolon heb moeten slikken wegens benauwdheid en taai slijm in mijn longen. Zelf denk ik dat ik toen zo vaak ziek was omdat ik in een vochtige woning woonde want sinds ik ruim 3 jaar geleden verhuist ben heb ik geen longklachten meer.

Maar goed, het wordt toch voor de zekerheid even onderzocht.

20 november dus naar de chirurg en anesthesist. Heb afgelopen week nog even met het MCL gebeld en gevraagd wat de gemiddelde wachttijden nu zijn, en ik heb grote kans dat ik in december al geopereerd kan worden omdat ik waarschijnlijk voor fast track in aanmerking kom. Komt dus allemaal heel dichtbij nu :).
spannend...
  zondag 21 oktober 2012 @ 13:37:53 #281
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_118238572
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 17:30 schreef Riann het volgende:

[..]

spannend...
Vind het steeds spannender worden, maar zie er niet tegenop. Tenminste niet wat de operatie zelf betreft, zie er meer tegenop om 1 of 2 nachten in het ziekenhuis te moeten blijven. Heb namelijk nog nooit in het ziekenhuis gelegen.
  Moderator / Miss SHO dinsdag 23 oktober 2012 @ 17:18:33 #282
22592 crew  Ole
pi_118334699
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 13:37 schreef Wildervankstertje het volgende:

[..]

Vind het steeds spannender worden, maar zie er niet tegenop. Tenminste niet wat de operatie zelf betreft, zie er meer tegenop om 1 of 2 nachten in het ziekenhuis te moeten blijven. Heb namelijk nog nooit in het ziekenhuis gelegen.
In het ziekenhuis liggen is niet leuk. Maar je kunt het wel zo comfortabel mogelijk maken. Neem wat leuke tijdschriften mee en een smartphone. En 's nachts krijg je meestal wel een slaappil aangeboden!

Heb zelf goed nieuws *O*
Ben ongeveer 7 kg kwijt in 3 maanden. Volgens mijn fysio eigenlijk meer, omdat ik behoorlijk spieren heb opgebouwd. Train met 3 doelen: enkel versterken, conditie en kracht verbeteren en gewicht verliezen. Heb verder redelijk normaal gegeten, en gewoon uitgegaan en zo.
Als het zo doorgaat zie ik helemaal van de operatie af!
Over 3 maanden weer wegen.. ben benieuwd...
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_118335021
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 17:18 schreef Ole het volgende:
Heb zelf goed nieuws *O*
Ben ongeveer 7 kg kwijt in 3 maanden. Volgens mijn fysio eigenlijk meer, omdat ik behoorlijk spieren heb opgebouwd. Train met 3 doelen: enkel versterken, conditie en kracht verbeteren en gewicht verliezen. Heb verder redelijk normaal gegeten, en gewoon uitgegaan en zo.
Als het zo doorgaat zie ik helemaal van de operatie af!
Over 3 maanden weer wegen.. ben benieuwd...
Heel knap!

Wel even een kleine opmerking, het probleem van velen is niet dat ze niet kunnen afvallen (ik ben denk ik wel 400 kg afgevallen in mijn leven ;) ) maar dat het niet lukt om het eraf te houden.
  Moderator / Miss SHO dinsdag 23 oktober 2012 @ 17:34:51 #284
22592 crew  Ole
pi_118335229
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 17:28 schreef Trusten het volgende:

[..]

Heel knap!

Wel even een kleine opmerking, het probleem van velen is niet dat ze niet kunnen afvallen (ik ben denk ik wel 400 kg afgevallen in mijn leven ;) ) maar dat het niet lukt om het eraf te houden.
Daar weet ik alles van! Vandaar ook dat ik max ongeveer 2 kg per maand wil afvallen, en ik weet dat ik altijd zal moeten blijven sporten. Ik doe ook géém WW, Sonja, Dr Frank of wat voor dieet dan ook. Gewoon meergranenbrood, fruit, groenten, vlees. Van alles genoeg in elk geval. En ook regelmatig uit eten en een borrel doen zonder op te letten.

Maar in elk geval wil ik het zo toch nog één keer proberen. Opereren kan later ook nog.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 17:35:19 #285
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_118335249
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 13:37 schreef Wildervankstertje het volgende:

[..]

Vind het steeds spannender worden, maar zie er niet tegenop. Tenminste niet wat de operatie zelf betreft, zie er meer tegenop om 1 of 2 nachten in het ziekenhuis te moeten blijven. Heb namelijk nog nooit in het ziekenhuis gelegen.
Dat is nog kort 6 jaar geleden moest ik een week blijven -O-. Daarna gelukkig meestal korter.
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 23 oktober 2012 @ 19:05:26 #286
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_118338643
1 of 2 nachten nog maar? Dat is zeker kort. In 2005 moesten wij ook nog 6 nachten blijven.

(En nu voor mijn nieuwe heup 14 dagen :X )
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 19:37:42 #287
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_118340416
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 19:05 schreef Rewimo het volgende:
1 of 2 nachten nog maar? Dat is zeker kort. In 2005 moesten wij ook nog 6 nachten blijven.

(En nu voor mijn nieuwe heup 14 dagen :X )
In België was het ook 2 nachten na ok volgens mij.

14 dagen is erg lang maar wel voor een goed doel :*
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 23 oktober 2012 @ 19:40:10 #288
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_118340548
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 19:37 schreef -Bubseltje- het volgende:
In België was het ook 2 nachten na ok volgens mij.

14 dagen is erg lang maar wel voor een goed doel :*
Ja en dan nog vrolijk 3 weken Reha erachteraan ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 19:52:25 #289
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_118341260
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 19:40 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Ja en dan nog vrolijk 3 weken Reha erachteraan ;)
Ik las het idd maar als het helpt snel op te knappen... Maar 5 weken is lang -O-
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 23 oktober 2012 @ 20:47:39 #290
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_118344390
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 19:52 schreef -Bubseltje- het volgende:
Ik las het idd maar als het helpt snel op te knappen... Maar 5 weken is lang -O-
Ja vooral voor Christan. Maar ja, wat moet dat moet.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 20:49:53 #291
35189 Troel
scherp en bot
pi_118344484
Rewimo, hebben ze bij jou ook DEXA scans gedaan enzo om je botontkalking te meten?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 23 oktober 2012 @ 20:55:28 #292
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_118344753
quote:
7s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 20:49 schreef Troel het volgende:
Rewimo, hebben ze bij jou ook DEXA scans gedaan enzo om je botontkalking te meten?
Yep, dat doet Schweitzer. Heeft hier ook niks mee te maken, ik blijk een aangeboren heupafwijking te hebben (aan beide kanten, dus de andere kant mag ook nog). Botscans waren gelukkig prima :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 24 oktober 2012 @ 10:39:09 #293
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_118365861
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 19:05 schreef Rewimo het volgende:
1 of 2 nachten nog maar? Dat is zeker kort. In 2005 moesten wij ook nog 6 nachten blijven.

(En nu voor mijn nieuwe heup 14 dagen :X )
Het is nu als je 's morgens wordt geopereerd 2 nachten want dag van tevoren 's avonds opname en dag na de operatie naar huis (als er geen complicaties zijn). Als de operatie 's middags wordt gedaan dan 's morgens melden en dus de dag erna naar huis.
  woensdag 24 oktober 2012 @ 10:45:45 #294
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_118366090
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2012 10:39 schreef Wildervankstertje het volgende:

[..]

Het is nu als je 's morgens wordt geopereerd 2 nachten want dag van tevoren 's avonds opname en dag na de operatie naar huis (als er geen complicaties zijn). Als de operatie 's middags wordt gedaan dan 's morgens melden en dus de dag erna naar huis.
Dat is erg snel zeg. Wij kregen nog een foto waarvoor je vies spul moest drinken om te kijken of alles heel was van binnen ;)
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 24 oktober 2012 @ 10:47:50 #295
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_118366164
quote:
17s.gif Op woensdag 24 oktober 2012 10:45 schreef -Bubseltje- het volgende:
Dat is erg snel zeg. Wij kregen nog een foto waarvoor je vies spul moest drinken om te kijken of alles heel was van binnen ;)
Oja, dat gore spul dat ik er meteen op de gang weer uitkotste :r :')
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 24 oktober 2012 @ 10:49:52 #296
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_118366226
quote:
17s.gif Op woensdag 24 oktober 2012 10:45 schreef -Bubseltje- het volgende:

[..]

Dat is erg snel zeg. Wij kregen nog een foto waarvoor je vies spul moest drinken om te kijken of alles heel was van binnen ;)
Volgens mij maken ze die foto nu ook nog voordat ze de patiënt naar huis laten gaan.
  woensdag 24 oktober 2012 @ 12:02:49 #297
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_118368734
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2012 10:39 schreef Wildervankstertje het volgende:

[..]

Het is nu als je 's morgens wordt geopereerd 2 nachten want dag van tevoren 's avonds opname en dag na de operatie naar huis (als er geen complicaties zijn). Als de operatie 's middags wordt gedaan dan 's morgens melden en dus de dag erna naar huis.
Aan de andere kant verbaast het me niets want mijn man is aan zijn hoofd geopereerd en die mocht de dag erna (binnen 24 uur) weer naar huis :+
pi_118377066
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2012 10:39 schreef Wildervankstertje het volgende:

[..]

Het is nu als je 's morgens wordt geopereerd 2 nachten want dag van tevoren 's avonds opname en dag na de operatie naar huis (als er geen complicaties zijn). Als de operatie 's middags wordt gedaan dan 's morgens melden en dus de dag erna naar huis.
bij ons was het 's maandags operatie en donderdags naar huis. Door mijn spierziekte en omdat het niet helemaal goed met me ging. Ben ik zondagsavonds moeten komen en ben ik pas zaterdags naar huis gegaan.
  woensdag 24 oktober 2012 @ 17:06:24 #299
35189 Troel
scherp en bot
pi_118379536
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2012 10:47 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Oja, dat gore spul dat ik er meteen op de gang weer uitkotste :r :')
Ja, maar je kunt niet kotsen hoor, want je hebt een sonde.

Nou, dat kon echt wel. En ik vond het ook niet fijn dat ze me zo lang op de gang lieten staan, zonder morfine en zonder wat dan ook en dat er niemand kwam toen ik riep :(
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 24 oktober 2012 @ 18:15:57 #300
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_118381509
quote:
7s.gif Op woensdag 24 oktober 2012 17:06 schreef Troel het volgende:
Ja, maar je kunt niet kotsen hoor, want je hebt een sonde.

Nou, dat kon echt wel. En ik vond het ook niet fijn dat ze me zo lang op de gang lieten staan, zonder morfine en zonder wat dan ook en dat er niemand kwam toen ik riep :(
Dat flikten ze bij mij dus ook. Je gewoon ergens laten staan, in een of andere kelder, met niemand die kwam inderdaad }:|
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 24 oktober 2012 @ 18:43:31 #301
35189 Troel
scherp en bot
pi_118382479
Rotziekenhuis. Maar de parking was betalend :D
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')