abonnement Unibet Coolblue
pi_112754033
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2012 11:40 schreef hoogvlieger het volgende:

[..]

Saab heeft helemaal niets. Alleen wat tekeningen en PDF bestanden met evt. specs.
Er bestaat wel een prototype Gripen NG. Maar dat haalt het uiteraard niet bij de 30+ vliegende F-35's.
V10
  dinsdag 12 juni 2012 @ 14:34:50 #77
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 15 juni 2012 @ 12:54:36 #78
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_112924081
Noorwegen bestelt eerste JSF-toestellen

OSLO - De Noorse regering heeft vrijdag een eerste bestelling voor drie JSF-toestellen geplaatst in de Verenigde Staten. In totaal wil het land 52 van dergelijke gevechtsvliegtuigen aanschaffen.

Met dat contract is een bedrag van omgerekend 8 miljard euro gemoeid, meldt het Noorse kabinet. Donderdag gaf het parlement al groen licht voor de aanschaf van de eerste toestellen.

„Voor het eerst in dertig jaar gaan we over tot de bestelling van een nieuwe generatie gevechtsvliegtuigen voor Defensie”, zegt de Noorse minister van Defensie Espen Barth Eide. De toestellen moeten op termijn de Noorse F-16's vervangen.

Ook Nederland overweegt de Joint Strike Fighter aan te schaffen als vervanging voor de F-16. De politiek heeft evenwel nog geen definitieve beslissing daarover genomen. Wel heeft Den Haag twee testtoestellen besteld.

Noorwegen had al contracten getekend voor vier testtoestellen die in de VS zullen worden gestationeerd. De regering koos in 2008 voor het gevechtsvliegtuig van Lockheed Martin.

Minister van Defensie Hans Hillen heeft eerder contact gehad met zijn Noorse en Deense collega's over een mogelijke samenwerking in dit project. Te denken valt dan aan training, planning en onderhoud en mogelijk een gezamenlijke verdediging van de luchtruimen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)SF-toestellen__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 28 juni 2012 @ 10:19:27 #79
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_113500330
Woensdrecht wil onderhoud motoren F-35 uitvoeren

woendrecht Het Logistiek Centrum Woensdrecht kreeg vorige week bezoek van vliegtuigmotorfabrikant Pratt & Whitney en het F-35 program office. Het luchtmachtonderhoudsbedrijf
streeft er samen met DutchAero Services naar om in een Publiek Privaat Samenwerkingsverband een van de regionale onderhoudscentra voor motoronderhoud van de F-35 te worden.

In het kader van de internationale samenwerking op het gebied van productie en onderhoud aan de F-35 lopen meerdere onderzoeken. Zo kijken Nederland en Noorwegen of F-35 vliegtuigen in Italië kunnen worden geassembleerd. Italië en Noorwegen onderzoeken of hun motoren en andere vliegtuigcomponenten in Nederland kunnen worden onderhouden.

Naast het Logistiek Centrum Woensdrecht hebben onderhoudscentra en industrieën in Noorwegen, Turkije en Italië aangegeven eveneens onderhoud te willen uitvoeren aan de F-35 motor.

Welk onderhoudscentrum het onderhoud van de beoogd opvolger van de F-16 gaat uitvoeren, hangt af van de kosten, kwaliteit, efficiency, transporttijden en investeringsbereidheid. Indien het Logistiek Centrum Woensdrecht wordt geselecteerd als regional support centrum, is voor een lange periode kennis en werkgelegenheid op het gebied van motoronderhoud in Nederland zeker gesteld.

Voorwaarde voor de keuze is dat betreffend land de F-35 daadwerkelijk gaat afnemen. De voorlopige keuze voor de diverse regionale centra wordt in 2013 bekendgemaakt.

Bron: http://www.defensie.nl/_s(...)012_tcm46-197037.pdf
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 2 juli 2012 @ 14:16:28 #80
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_113671032
Hillen wil 'niet langer aarzelen met JSF'

DEN HAAG - Minister Hans Hillen (Defensie) vreest dat Nederland belangrijke orders misloopt, als nu niet snel een keuze wordt gemaakt voor gevechtsvliegtuig JSF.

Dat zegt hij tijdens een video-interview met NU.nl, waarin de minister antwoord geeft op vragen die lezers via NUjij inzonden.

Als het aan Hillen had gelegen, had dit kabinet reeds de knoop doorgehakt om voor de JSF, ook wel F35 genoemd, te kiezen als opvolger van de F16.

Momenteel investeert Nederland in de ontwikkeling van het nieuwe gevechtsvliegtuig, maar is er nog niet definitief tot aanschaf van het toestel besloten.

Buit
Nu andere Europese landen wel al voor de JSF kiezen, bestaat volgens Hillen het risico dat eventuele industriële orders van de Amerikaanse ontwikkelaar Lockheed Martin, eerder naar die landen zullen gaan: "Als we door blijven gaan met aarzelen, gaan anderen er dadelijk met de buit vandoor", aldus de demissionair minister.

Sowieso vreest Hillen dat Nederland buiten de boot valt, als we niet onze bijdrage leveren aan de internationale veiligheid: "Nederland is een vooraanstaand, rijk, ontwikkeld land. Als zo'n land de internationale gemeenschap in de steek laat, ga je die prijs ook betalen in de economie."

"Je krijgt minder orders en minder werkgelegenheid. Dan is ons imago dat van een bedelaar, die alleen maar meedoet als er wat te halen valt."

Signaal
Hillen bestrijdt verder dat een JSF weinig kan betekenen voor een klein land als Nederland.

"Bijna maandelijks verjaagt een F16 nog een Russisch vliegtuig", aldus de minister. "De wereld is zo onevenwichtig dat als we maar een signaal afgeven dat we onszelf niet meer beschermen, we de vijand naar ons toe trekken."

Daarvoor is volgens hem een geavanceerd vliegtuig noodzakelijk: "Als we denken dat we met antiek ergens de oorlog kunnen winnen, of zelfs maar bedreigend zijn voor tegenstanders, dan vergissen we ons echt."

Donderdag debatteert de Tweede Kamer over het JSF-project.

Bron: http://www.nu.nl/politiek(...)arzelen-met-jsf.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  † In Memoriam † dinsdag 3 juli 2012 @ 20:29:11 #81
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_113730404
Meerderheid Kamer wil stoppen met JSF
DEN HAAG - PvdA-Kamerlid Angelien Eijsink gaat donderdag een motie te indienen om niet door te gaan met het JSF-programma, dat zegt ze dinsdag.

Daarmee is een Kamermeerdheid voor stoppen met het JSF-project, samen met SP, PVV en GroenLinks. De SP had ook al een motie aangekondigd.
De ChristenUnie dient een motie in om eerst een goede kosten-batenanalyse van stoppen met het project te maken. Ook wil de partij weten hoeveel banen het kost.

Donderdag debatteert de Tweede Kamer over de voortgang van het JSF-project.
Eerder had GroenLinks al opgeroepen tot een parlementaire enquête over de besluitvorming.

Contracten
Stoppen met het gehele JSF-programma kost waarschijnlijk 1 miljard euro. Over eventuele contracten zegt Eijsink dat het "slechts raamcontracten zijn die mogelijk tot werkgelegendheid leiden". Zij koopt liever eventueel later "van de plank".
Momenteel investeert Nederland in de ontwikkeling van het nieuwe gevechtsvliegtuig, maar is er nog niet definitief tot aanschaf van het toestel besloten.
Defensie wil graag dat de JSF of F-35 de opvolger wordt van de F-16.
Minister Hans Hillen van Defensie zei maandag nog in een interview met NU.nl te vrezen dat Nederland belangrijke orders misloopt, als nu niet snel een keuze wordt gemaakt voor de JSF als opvolger van de F16.

Bron: http://www.nu.nl/politiek(...)stoppen-met-jsf.html
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  dinsdag 3 juli 2012 @ 21:43:08 #82
35623 PPL
Autumnus Sempre
pi_113734412
Wat is eigenlijk het alternative scenario?
Ik bedoel niet zozeer het vliegtuig wat er dan moet komen, meer het tijdspad.
We doen nu al een tijdje mee met het F-35 project.
Als we er mee stoppen, gaat dan opnieuw bestudeerd worden wat de opvolger moet zijn?
Opnieuw contracten sluiten, lobbyen, onderhandelen?
Zou dat kunnen betekeken dat de eerste vervangers van de F-16 bijvoorbeeld pas over 10 jaar geleverd worden (wat is eigenlijk de verwachte levering van de eerste JSF, het verwachte operationeel zijn van de eerste flight?)
En als e.e.a. inderdaad uitstel betekent, wat betekent dit dan voor de inzetbaarheid van de KLu de komened (pak hem beet) 15 jaar?
Burnt to the core but not broken
pi_113735176
Nu uitstappen zou zo dom zijn, alleen maar om zieltjes te winnen bij de verkiezingen. Zelfs al zou je als partij geen F35 willen, zit dan in ieder geval uit huidige contract uit. Het geld is al geïnvesteerd, bij uitstappen betalen we gigantische boetes en juist nu komen er steeds meer orders. :{

Ik snap dat het lastig te verkopen is, maar straks hebben we weer een paar honderd extra werklozen, onnodige kosten vanwege contractbreuk en bovendien als we de F35 later alsnog besluiten betalen we zo'n 5% meer, omdat we niet (volledig) mee hebben gedaan aan de ontwikkeling.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 3 juli 2012 @ 22:16:56 #84
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_113736181
'Stoppen met JSF kost duizenden banen'

RIJSWIJK - Nu stoppen met het JSF-project gaat Nederland op korte termijn honderden banen kosten, en vanaf 2016 zelfs duizenden. Dat enkele politieke partijen eruit willen stappen, levert geen bezuiniging op, maar vernietigt juist werkgelegenheid en miljarden euro's aan omzet. Dat stelt dinsdag Nifarp, het samenwerkingsverband van de Nederlandse bedrijven die bij JSF-opdrachten zijn betrokken.

Dinsdag stelde de PvdA dat Nederland uit het project voor de Joint Strike Fighter moet stappen. Behalve de PvdA zijn ook SP, PVV en GroenLinks tegen. „Pure verkiezingsretoriek die de banen van honderden mensen in gevaar brengt”, aldus Nifarp-voorzitter Erick Vink.

Momenteel werken overal in Nederland zo'n 1250 mensen aan projecten voor de F35, zoals de typeaanduiding van het toestel luidt. Dat zijn er 600 in Drenthe, 300 in Brabant, 200 in Noord- en Zuid-Holland en 150 in de rest van Nederland. Het is voor Nifarp „onbegrijpelijk dat in deze tijd van crisis en oplopende werkloosheid politieke partijen kennelijk de stekker uit keiharde werkgelegenheid willen trekken. En dat terwijl er momenteel geen enkele aanleiding is voor zo'n drastisch besluit.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)F_kost_banen___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_113737982
Wij van wc-eend..
  Moderator dinsdag 3 juli 2012 @ 22:48:37 #86
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_113738149
niet helemaal natuurlijk want ze verkopen zelf geen F35

als die orders niet blijken te bestaan is het voor die bedrijven beter als we met 1 van de concurrenten in zee gaan
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_113738392
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juli 2012 22:48 schreef sp3c het volgende:
niet helemaal natuurlijk want ze verkopen zelf geen F35

niet helemaal, maar wel een beetje wel.
  dinsdag 3 juli 2012 @ 22:53:19 #88
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_113738493
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juli 2012 22:51 schreef Radegast het volgende:

[..]

niet helemaal, maar wel een beetje wel.
ze zullen het vast wel kunnen staven....

en als het klopt...
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Moderator dinsdag 3 juli 2012 @ 22:55:00 #89
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_113738581
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juli 2012 22:51 schreef Radegast het volgende:

[..]

niet helemaal, maar wel een beetje wel.
nee ze werken voor WCeend en gaan er vanuit dat die eend marktleider blijft, doet de eend dit niet verdienen ze minder geld en krijgen ze minder bonus
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 5 juli 2012 @ 00:11:37 #90
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_113788788
'Kabinet blijft investeren in JSF'

DEN HAAG - Het kabinet weigert te stoppen met investeren in het gevechtsvliegtuig JSF, ondanks het feit dat een meerderheid in de Tweede Kamer tegen het project is. Dat meldde RTL Nieuws woensdag.

Het kabinet kan niet besluiten het project te stoppen, omdat het kabinet demissionair is, vindt minister Hans Hillen van Defensie volgens RTL Nieuws. Alleen een nieuw kabinet kan dat besluit nemen.

Een woordvoerder van Defensie liet naar aanleiding van de berichtgeving weten dat de minister zeer gemotiveerd is om donderdag het debat met de Kamer aan te gaan. Hillen ziet de uitkomst daarvan met vertrouwen tegemoet, aldus de zegsman. Hij stelde het „zeer te betreuren dat er allerlei aannames worden gedaan en veronderstellingen aan de minister worden toegeschreven nog voor het debat heeft plaatsgevonden”.

Kamerlid Arjan El Fassed van GroenLinks neemt het door RTL Nieuws gemelde standpunt van het kabinet hoog op. „De minister heeft er een handje van de Tweede Kamer te schofferen en moties naast zich neer te leggen. Dit is onaanvaardbaar. Ik overweeg dan ook zware consequenties hieraan te verbinden”, stelt El Fassed. Hij wacht het debat af, maar denkt erover om een motie van wantrouwen in te dienen tegen Hillen.

SP-Kamerlid Jasper van Dijk stelt dat het een enorme afgang zou zijn voor de regering als het kabinet weigert de moties uit te voeren om te stoppen met het JSF-project. „Dan zouden ze de democratie totaal niet serieus nemen”, stelt hij. Het zou schandalig zijn en een belediging. Hillen naar huis sturen is echter „een beetje symbolisch, want het kabinet is al naar huis gestuurd”. Van Dijk sluit echter niet uit dat hij een eventuele motie van wantrouwen zal steunen.

De PvdA liet dinsdag weten te willen stoppen met het JSF-project. Het project is te duur en toezeggingen over werkgelegenheid zijn niet nagekomen, stelde Kamerlid Angelien Eijsink. Daardoor is nu een meerderheid in de Tweede Kamer tegen de JSF. Naast de PvdA zijn ook SP, PVV en GroenLinks tegen.

Nederland investeerde sinds 2002 ruim 800 miljoen euro in het JSF-project en kreeg in ruil daarvoor opdrachten voor het bedrijfsleven. Defensie wil graag dat de JSF, oftewel de F-35, de opvolger wordt van het verouderde F-16-gevechtsvliegtuig.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)teren_in_JSF___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  † In Memoriam † donderdag 5 juli 2012 @ 14:15:32 #91
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_113805415
Nu op Politiek24 en online
Commissie-vergadering: voortgang vervanging F16
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  † In Memoriam † donderdag 5 juli 2012 @ 16:33:07 #92
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_113811444
'Alternatieven voor de JSF zijn duurder en slechter'
DEN HAAG – Voor de aanschaf van de Joint Strike Fighter zijn wel alternatieven, maar ze zijn verouderd, duurder en slechter.
Dat zeggen de voormalig Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn en Peter Wijninga, defensie-expert bij The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS).
De Eurofighter, de Franse Rafale en de Saab Gripen NG zijn volgens het duo toestellen die gebouwd zijn volgens een achterhaald defensief concept, dat niet toereikend is 'voor de oorlog van de toekomst'. In aanschaf- en exploitatiekosten zijn ze bovendien minstens zo duur.

"Die vliegtuigen zijn gebaseerd op technische ontwerpen en veiligheidsconcepten van 20 jaar geleden", zegt Berlijn. "Niemand zou nu een nieuwe auto willen kopen met de technologie van 20 jaar geleden."
"Als we in Nederland de moed hebben om militairen op buitenlandse missies te sturen, dan hebben we ook de plicht om ze de beste wapens mee te geven", zegt Berlijn, zelf voormalig F-16-piloot. "Het is niet verstandig om een vliegtuig als een Audi te vervangen door een Lelijke Eend."

Politiek
Volgens Berlijn zijn er veel productvergelijkingen geweest met alternatieve jagers. "De JSF kwam steeds als beste uit de bus, qua prijs, qua prestaties en qua spin-off voor onze industrie. De hele discussie is nu wel erg politiek geworden. Argumenten, die ondersteund worden door onafhankelijk onderzoek door de Rand Corporation, lijken er niet meer toe te doen."
De politieke partijen in de Tweede Kamer debatteren vanmiddag in een Algemeen Overleg over de toekomst van het JSF-project. De PVV en de linkse partijen willen daar hun handen vanaf trekken.
Volgens Peter Wijninga zou dat 'doodzonde' zijn. Niet alleen verliezen we werkgelegenheid, we kunnen 800 miljoen euro aan ontwikkelingskosten in een keer afschrijven en we moeten rekening houden met schadeclaims die ons miljarden kunnen kosten.

Eigen vlees
"Qua kosten snijden we dan in ons eigen vlees", zegt de defensie-expert. En dat terwijl volgens hem een multi-inzetbare jager voor het grijpen ligt die ons vooruit helpt. Het toestel zal volgens hem inclusief trainingen circa 88,5 miljoen euro kosten.
De Franse Rafale is volgens hem geen alternatief. "Die is onlangs voor 95 miljoen per stuk aan India verkocht, duurder dus dan de JSF."
De Eurofighter dan? Wijninga: "Die is helemaal onbetaalbaar en technisch gezien gedateerd. Is voor 271 miljoen euro per stuk aan Saoedi-Arabië verkocht."
Saab
Resteert de Saab Gripen Next Generation: "Hebben de Zwitsers 90 miljoen euro per stuk voor betaald. Misschien is-ie beter dan de huidige F-16, maar wat wil je daarmee bewijzen? Het gaat om andere dingen."
Volgens Wijninga draait het om een nieuw concept van oorlogsvoering in de lucht. Dat vraagt niet om snelheid en wendbaarheid zoals die van de Saab of F-16, maar om onzichtbaarheid (stealth) en wapensystemen die van grote afstand doel kunnen treffen. "De JSF vliegt niet zo hard en is niet zo wendbaar, maar schakelt van grote afstand een F-16 uit."

Kostbaar avontuur
Rob Meines, pleitbezorger voor de Saab Gripen NG in Nederland, meent daarentegen dat Nederland zich met de JSF in een kostbaar avontuur stort. De Noorse luchtmacht gaat volgens hem acht miljard euro betalen voor 54 JSF's, terwijl Nederland voor ongeveer eenzelfde toestellen slechts 4,5 miljard euro heeft gereserveerd.
"Niemand weet wat de JSF ons gaat kosten", zegt Meines. Zijn opdrachtgever Saab staat volgens hem klaar met een hernieuwd bod van 85 Gripens voor 4,8 miljard euro.
"De Zweden zijn bereid heel ver te gaan." Voor de Nederlandse industrie heeft de switch van JSF naar Gripen geen gevolgen. "Saab zal de Nederlandse industrie compenseren met orders. Daardoor is er geen verschil met de SF."

bron: http://www.nu.nl/politiek(...)der-en-slechter.html
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  donderdag 5 juli 2012 @ 19:27:29 #93
211797 Esses
Splendide mendax
pi_113818074
LOL vragen ze voor de stream serieus of je een inbelverbinding hebt :')
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  donderdag 5 juli 2012 @ 19:29:46 #94
211797 Esses
Splendide mendax
pi_113818168
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  donderdag 5 juli 2012 @ 20:41:18 #95
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_113821569
quote:
Alsof DAT een verrassing is. De Saoedische invloed op de islam is met dank aan de enorme hoeveelheid oliedollars overweldigend.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  donderdag 5 juli 2012 @ 20:45:08 #96
104871 remlof
Europees federalist
pi_113821733
quote:
Wat de fuck heeft dat met de JSF te maken?
  donderdag 5 juli 2012 @ 21:35:31 #97
211797 Esses
Splendide mendax
pi_113824208
quote:
5s.gif Op donderdag 5 juli 2012 20:45 schreef remlof het volgende:

[..]

Wat de fuck heeft dat met de JSF te maken?
verkeerde topic. shit happens
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  donderdag 5 juli 2012 @ 21:55:53 #98
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_113825234
Ik vind het onduidelijk.
Het was vandaag de beslissende dag. JSF ja of nee.

Wat het antwoord nu is , is mij onduidelijk.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  donderdag 5 juli 2012 @ 22:01:11 #99
211797 Esses
Splendide mendax
pi_113825507
quote:
0s.gif Op donderdag 5 juli 2012 21:55 schreef Pumatje het volgende:
Ik vind het onduidelijk.
Het was vandaag de beslissende dag. JSF ja of nee.

Wat het antwoord nu is , is mij onduidelijk.
Moet je wachten tot de stemming. net werden alleen moties ingediend met advies minister
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  † In Memoriam † donderdag 5 juli 2012 @ 22:06:02 #100
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_113825737
quote:
0s.gif Op donderdag 5 juli 2012 21:55 schreef Pumatje het volgende:
Ik vind het onduidelijk.
Het was vandaag de beslissende dag. JSF ja of nee.

Wat het antwoord nu is , is mij onduidelijk.
In het debat van vanmiddag heeft Hillen wel toegezegd dat een onafhankelijk instituut mag doorrekenen wat stoppen vs doorgaan zou gaan kosten c.q. opleveren. Afgesproken dat de uitkomst van dat onderzoek dan ergens in oktober opgeleverd zou moeten worden.
Motie van Eijsink (stoppen met JFS) moet nog over gestemd worden.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')