Ik heb ze vorig jaar voor het eerst gemaakt, had er toen nog nooit van gehoord. Maar de website waar ik het vandaan had, had het over de bovenkanten van cupcakes. Dus gewoon cupcakes bakken en dan de bolle kanten eraf snijden. De rest kun je weer gebruiken voor bv cakepops.quote:Op zaterdag 7 april 2012 13:29 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Idd,je snapt me.
Maar goed,thx zie zoveel recepten en zoveel versch.manieren.
Net als met cupcakes,de een vind t ene recept geweldig en de ander een ander.
Ik ga me er eens in verdiepen.
zo lekker!quote:Op zondag 8 april 2012 10:15 schreef The_Hives het volgende:
scones staan in de oven voor de brunch zometeen alleen nog wat mascarpone en slagroom kloppen. Jum!
De gewone vanillecupcakes uit dat kookboek zijn echt de allerlekkerste die ik ooit heb gemaakt! . Perfect als basisrecept.quote:Op zaterdag 7 april 2012 09:47 schreef Skaai het volgende:
[..]
Dat maakt toch niks uit? Er is een heel taarten en cupcake topic, hardstikke in maar hardstikke leuk. Als ze dat wil, dan is dit een leuk topic om inspiratie op te doen.
het-is-mij ik heb ze nog nooit gebakken, maar ik heb een leuk cupcake receptenboek waar er eentje in staat die me wel erg leuk leek. Het is van Lily's cupcakes (ik heb het gegoogled, iemand heeft het online gezet, effe klikken ) en er bestaan volgens mij hele boekjes vol met whoopie recepten
(Als je op die site op het recept in het boekt klikt zal de foto nog groter worden )
Overigens staan er in Lily's cupcakes veel doe-het-zelf recepten (essence, kleurstof maken van rode bieten e.d), maar ik heb zelf wel uitgevonden dat er een hoop te vervangen is en ik zie dat de dame van die website dat ook heeft gedaan. Je kan het natuurlijk zelf ook helemaal from scratch doen, dat zal de whoopies ongetwijfeld super lekker maken
Ik kan soms onbewust bot uit de hoek komen. Niet zo bedoeld.quote:Op zaterdag 7 april 2012 07:41 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Nee dat niet maar had ze nog niet voorbij zien komen vandaar......tijdje terug waren er hier een boel aan de appelplaatcake bijv.
Ik kende t niet,lijkt me lekker en leuk om weer wat nieuws re proberen......daar is dit topic toch voor,ook om ideeën op te doen?
quote:Op maandag 9 april 2012 17:12 schreef The_Hives het volgende:
het ruikt hier heerlijk naar Chocolate Chip Cookies
In verhouding valt dat best mee, minder suiker dan in standaard koekjes... De hoeveelheid boter echterquote:Op woensdag 11 april 2012 12:18 schreef Tooto7moe het volgende:
Ik ben gek op sprits.. eet het alleen nooit omdat ik altijd het gevoel heb suiker te kauwen/eten.
brownie&chocokoekjes zien er ook heerlijk uit!
Mooi! Mag ik daar het recept van als ze lekker chewy zijn.quote:
Is dat meel zelfrijzend bakmeel? En wil je ajb vertellen hoe je dit heb gedaan/gevormd?quote:Op woensdag 11 april 2012 18:57 schreef Sjeen het volgende:
[..]
In verhouding valt dat best mee, minder suiker dan in standaard koekjes... De hoeveelheid boter echter
Ik heb gebruikt:
250 gram boter
120 gram suiker
275 gram meel
1 ei
1 theelepel vanille extract
1/4 theelepel zout
Nee, gewone bloemquote:Op donderdag 12 april 2012 15:51 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Is dat meel zelfrijzend bakmeel? En wil je ajb vertellen hoe je dit heb gedaan/gevormd?
Hartelijk dank!quote:Op donderdag 12 april 2012 15:55 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Nee, gewone bloem
Eigenlijk een standaard beslag van gemaakt. Boter met suiker luchtig geklopt, ei erdoor geklopt, vanille en zout erdoor geklopt. Bloem erdoor geroerd... Geheel in een spuitzak met kartelmondje (let op! géén wergwerpzak want die kan de druk niet aan. En kijk uit dat je niet per ongeluk met je vinger klem komt te zitten in kartelmondje als je het in spuitzak doet )
Opspuiten in M vorm en dan op 150 graden in heteluchtoven. Die van mij 12 minuten gebakken, mag wel wat langer
Cream cheese, ik ben nou nooit zeker wat ze daar precies mee bedoelen. Is dat mon chou? Of nog weer iets anders? Ziet er namelijk lekker uit!quote:Op donderdag 12 april 2012 13:20 schreef Noek het volgende:
[..]
Mooi! Mag ik daar het recept van als ze lekker chewy zijn.
Wat een gave spritsen, Sjeen. Heb je zo'n spuitding gekocht?
Heute heb ik Oreo Twix cheesecake cupcakes gemaakt. Er was nog zoveel over dat ik het restant maar in een schaaltje heb gedaan. In de oven waren ze mooi hoog en opeens zakte het zaakje in.
[ afbeelding ]
Recept
Ja, mon chou bijvoorbeeld. Het is echt heerlijk en normaal bak ik vooral voor de rest vd wereld maar ik proef wel even. Deze heb ik gewoon zwaar opgegeten, zo lekker. Nu nog langer stijven in de koeling en dan zijn ze nog bigger, better & stronger!quote:Op donderdag 12 april 2012 16:03 schreef Sweetpea8472 het volgende:
Cream cheese, ik ben nou nooit zeker wat ze daar precies mee bedoelen. Is dat mon chou? Of nog weer iets anders? Ziet er namelijk lekker uit!
Ok, staat op m'n lijstje!quote:Op donderdag 12 april 2012 16:12 schreef Noek het volgende:
[..]
Ja, mon chou bijvoorbeeld. Het is echt heerlijk en normaal bak ik vooral voor de rest vd wereld maar ik proef wel even. Deze heb ik gewoon zwaar opgegeten, zo lekker. Nu nog langer stijven in de koeling en dan zijn ze nog bigger, better & stronger!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |