Je kan wat biscuitjes op de bodem leggen om het vocht op te nemen.quote:Op vrijdag 6 april 2012 09:22 schreef DzjieDub het volgende:
Een appeltaart die van binnen niet gaar wil worden maar aan de buitenkant zo zwart als m'n ziel is... hoe kan ik dat de volgende keer beter doen?
De taart ("Weense appeltaart") heeft eerst een uur op 180 graden in de oven gestaan. Toen was-ie van binnen nog helemaal nat. Na nog twee keer 20 minuten extra was-ie weliswaar goed maar de buitenkant dus zwartgeblakerd. Oorzaak is wellicht dat de appels te 'nat' waren - maar hier (China) kan ik geen goede appels krijgen - Elstar of zo - aangezien appels in China niet gebruikt worden om te bakken.
In de apfelstrudel doen ze ook wel eens blokjes wit brood om het vocht op te nemen.quote:Op vrijdag 6 april 2012 11:26 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Je kan wat biscuitjes op de bodem leggen om het vocht op te nemen.
Ik doe altijd wat maizena door het appel mengsel, en een dun laagje op de bodem.quote:Op vrijdag 6 april 2012 09:22 schreef DzjieDub het volgende:
Een appeltaart die van binnen niet gaar wil worden maar aan de buitenkant zo zwart als m'n ziel is... hoe kan ik dat de volgende keer beter doen?
De taart ("Weense appeltaart") heeft eerst een uur op 180 graden in de oven gestaan. Toen was-ie van binnen nog helemaal nat. Na nog twee keer 20 minuten extra was-ie weliswaar goed maar de buitenkant dus zwartgeblakerd. Oorzaak is wellicht dat de appels te 'nat' waren - maar hier (China) kan ik geen goede appels krijgen - Elstar of zo - aangezien appels in China niet gebruikt worden om te bakken.
Probeer eens custardpoeder ipv maizena, dan krijg je een soort crème tussen de appelstukjesquote:Op vrijdag 6 april 2012 11:33 schreef floris_b het volgende:
[..]
Ik doe altijd wat maizena door het appel mengsel, en een dun laagje op de bodem.
ik ben benieuwd naar het recept dat je wilt gaan gebruiken, mijn koekjespers ligt ongebruikt in de kast, omdat ik nooit de goede deeg heb. Of de deeg is te nat en alles loopt uit elkaar of te droog en het gaat niet vanzelfs van de pers af bij bepaalde vormen, ik kan met dat ding alleen maar "worstjes" maken.quote:Op vrijdag 6 april 2012 10:15 schreef Sjeen het volgende:
Heeft iemand ervaring met een koekjespers? Ik wil deze eigenlijk kopen:
[ afbeelding ]
Ooh ik zocht nog een handig meeneem recept waarbij ik m'n bevroren bramen op kan maken. Dit is echt perfect, dankuquote:Op vrijdag 30 maart 2012 11:06 schreef Noek het volgende:
Ik wil vandaag deze maken.
http://www.kayotic.nl/blog/raspberry-cheesecake-brownies
[ afbeelding ]
wel heel goed mengen, ik heb het een keertje gewoon uit de verpakking over de appels gestrooid en een maar een beetje gemengd, maar dat was niet zo een goed idee vanwege de klontjes.quote:Op vrijdag 6 april 2012 11:46 schreef lemonlime het volgende:
[..]
Probeer eens custardpoeder ipv maizena, dan krijg je een soort crème tussen de appelstukjes
Alleen een eetlepel over de bodem strooien is vaak ook al voldoende, het 'kookt' vanzelf omhoog tussen de appels.quote:Op vrijdag 6 april 2012 12:05 schreef Zana het volgende:
[..]
wel heel goed mengen, ik heb het een keertje gewoon uit de verpakking over de appels gestrooid en een maar een beetje gemengd, maar dat was niet zo een goed idee vanwege de klontjes.
in Duitsland worden in de weken voor kerst veel koekjes gebakken en ik heb net op een Duits forum gekeken http://www.chefkoch.de/fo(...)fuer-Plaetzchen.htmlquote:
Nee dat niet maar had ze nog niet voorbij zien komen vandaar......tijdje terug waren er hier een boel aan de appelplaatcake bijv.quote:Op vrijdag 6 april 2012 22:38 schreef Tooto7moe het volgende:
We gaan toch niet bakken omdat iets ín is? Whoopies ken ik al tijden... maar nog nooit zelf gemaakt.
Dat maakt toch niks uit? Er is een heel taarten en cupcake topic, hardstikke in maar hardstikke leuk. Als ze dat wil, dan is dit een leuk topic om inspiratie op te doen.quote:Op vrijdag 6 april 2012 22:38 schreef Tooto7moe het volgende:
We gaan toch niet bakken omdat iets ín is?
Idd,je snapt me.quote:Op zaterdag 7 april 2012 09:47 schreef Skaai het volgende:
[..]
Dat maakt toch niks uit? Er is een heel taarten en cupcake topic, hardstikke in maar hardstikke leuk. Als ze dat wil, dan is dit een leuk topic om inspiratie op te doen.
quote:Op vrijdag 6 april 2012 11:57 schreef Zana het volgende:
[..]
ik ben benieuwd naar het recept dat je wilt gaan gebruiken, mijn koekjespers ligt ongebruikt in de kast, omdat ik nooit de goede deeg heb. Of de deeg is te nat en alles loopt uit elkaar of te droog en het gaat niet vanzelfs van de pers af bij bepaalde vormen, ik kan met dat ding alleen maar "worstjes" maken.
Oeh, die zien er wel heel lekker uit ja.quote:Op zaterdag 7 april 2012 14:07 schreef Noek het volgende:
Whoopies zijn toch 2 koekjes met vulling in het midden?
Heb ooit eens een site gezien van iemand waarbij je die kunt bestellen. Misschien leuk voor inspiratie?
http://katiescookies.nl/Flavours.html
Ze lijken me echt heerlijk.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |