abonnement Unibet Coolblue
pi_109975413
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 09:22 schreef DzjieDub het volgende:
Een appeltaart die van binnen niet gaar wil worden maar aan de buitenkant zo zwart als m'n ziel is... hoe kan ik dat de volgende keer beter doen?

De taart ("Weense appeltaart") heeft eerst een uur op 180 graden in de oven gestaan. Toen was-ie van binnen nog helemaal nat. Na nog twee keer 20 minuten extra was-ie weliswaar goed maar de buitenkant dus zwartgeblakerd. Oorzaak is wellicht dat de appels te 'nat' waren - maar hier (China) kan ik geen goede appels krijgen - Elstar of zo - aangezien appels in China niet gebruikt worden om te bakken.
Je kan wat biscuitjes op de bodem leggen om het vocht op te nemen.
  Licht Ontvlambaar vrijdag 6 april 2012 @ 11:32:54 #27
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_109975626
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 11:26 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Je kan wat biscuitjes op de bodem leggen om het vocht op te nemen.
In de apfelstrudel doen ze ook wel eens blokjes wit brood om het vocht op te nemen.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_109975671
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 09:22 schreef DzjieDub het volgende:
Een appeltaart die van binnen niet gaar wil worden maar aan de buitenkant zo zwart als m'n ziel is... hoe kan ik dat de volgende keer beter doen?

De taart ("Weense appeltaart") heeft eerst een uur op 180 graden in de oven gestaan. Toen was-ie van binnen nog helemaal nat. Na nog twee keer 20 minuten extra was-ie weliswaar goed maar de buitenkant dus zwartgeblakerd. Oorzaak is wellicht dat de appels te 'nat' waren - maar hier (China) kan ik geen goede appels krijgen - Elstar of zo - aangezien appels in China niet gebruikt worden om te bakken.
Ik doe altijd wat maizena door het appel mengsel, en een dun laagje op de bodem.
pi_109976123
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 11:33 schreef floris_b het volgende:

[..]

Ik doe altijd wat maizena door het appel mengsel, en een dun laagje op de bodem.
Probeer eens custardpoeder ipv maizena, dan krijg je een soort crème tussen de appelstukjes :9~
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_109976515
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 10:15 schreef Sjeen het volgende:

Heeft iemand ervaring met een koekjespers? Ik wil deze eigenlijk kopen:
[ afbeelding ]
ik ben benieuwd naar het recept dat je wilt gaan gebruiken, mijn koekjespers ligt ongebruikt in de kast, omdat ik nooit de goede deeg heb. Of de deeg is te nat en alles loopt uit elkaar of te droog en het gaat niet vanzelfs van de pers af bij bepaalde vormen, ik kan met dat ding alleen maar "worstjes" maken.
  Licht Ontvlambaar vrijdag 6 april 2012 @ 11:59:45 #31
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_109976622
Euh, spritsdeeg, dacht ik...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_109976768
quote:
Ooh ik zocht nog een handig meeneem recept waarbij ik m'n bevroren bramen op kan maken. Dit is echt perfect, danku :D
pi_109976868
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 april 2012 11:46 schreef lemonlime het volgende:

[..]

Probeer eens custardpoeder ipv maizena, dan krijg je een soort crème tussen de appelstukjes :9~
wel heel goed mengen, ik heb het een keertje gewoon uit de verpakking over de appels gestrooid en een maar een beetje gemengd, maar dat was niet zo een goed idee vanwege de klontjes.
pi_109977365
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 april 2012 12:05 schreef Zana het volgende:

[..]

wel heel goed mengen, ik heb het een keertje gewoon uit de verpakking over de appels gestrooid en een maar een beetje gemengd, maar dat was niet zo een goed idee vanwege de klontjes.
Alleen een eetlepel over de bodem strooien is vaak ook al voldoende, het 'kookt' vanzelf omhoog tussen de appels.
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_109977376
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 11:59 schreef Sjeen het volgende:
Euh, spritsdeeg, dacht ik...
in Duitsland worden in de weken voor kerst veel koekjes gebakken en ik heb net op een Duits forum gekeken http://www.chefkoch.de/fo(...)fuer-Plaetzchen.html

de bakblad moet koud zijn en mag niet gevet worden (in de deeg zit genoeg vet) en de pers niet helemaal vol maken, dan zou het beter moeten gaan, maar het luistert nauw
pi_110000151
Ik hoorde dat whoopies in komen?iemand ze al gemaakt en dus in t bezit van een goed recept?
pi_110004412
We gaan toch niet bakken omdat iets ín is? Whoopies ken ik al tijden... maar nog nooit zelf gemaakt.

hier een sinaasappel/kokosmelk cake.

Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_110005234
Nog nooit van Whoopies gehoord :P

De Baileys-cheesecake-brownies voor ze de oven in gingen:


Vanavond of morgen meer foto's :9
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_110007561
Uit de oven:
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  vrijdag 6 april 2012 @ 23:36:54 #40
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_110007584
Haha, mijn AT.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_110014729
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 22:38 schreef Tooto7moe het volgende:
We gaan toch niet bakken omdat iets ín is? Whoopies ken ik al tijden... maar nog nooit zelf gemaakt.

Nee dat niet maar had ze nog niet voorbij zien komen vandaar......tijdje terug waren er hier een boel aan de appelplaatcake bijv.

Ik kende t niet,lijkt me lekker en leuk om weer wat nieuws re proberen......daar is dit topic toch voor,ook om ideeën op te doen?
pi_110014731
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 23:36 schreef tombolafan het volgende:
Uit de oven:
[ afbeelding ]
Ziet ee goed uit,vlgs mij is dat erg machtig of niet?
  zaterdag 7 april 2012 @ 07:50:54 #43
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_110014755
Die is echt prachtig, tombolafan!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  † In Memoriam † zaterdag 7 april 2012 @ 09:47:11 #44
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_110015531
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 22:38 schreef Tooto7moe het volgende:
We gaan toch niet bakken omdat iets ín is?
Dat maakt toch niks uit? Er is een heel taarten en cupcake topic, hardstikke in maar hardstikke leuk. Als ze dat wil, dan is dit een leuk topic om inspiratie op te doen.

het-is-mij ik heb ze nog nooit gebakken, maar ik heb een leuk cupcake receptenboek waar er eentje in staat die me wel erg leuk leek. Het is van Lily's cupcakes (ik heb het gegoogled, iemand heeft het online gezet, effe klikken ;)) en er bestaan volgens mij hele boekjes vol met whoopie recepten :)
(Als je op die site op het recept in het boekt klikt zal de foto nog groter worden :) )

Overigens staan er in Lily's cupcakes veel doe-het-zelf recepten (essence, kleurstof maken van rode bieten e.d), maar ik heb zelf wel uitgevonden dat er een hoop te vervangen is ;) en ik zie dat de dame van die website dat ook heeft gedaan. Je kan het natuurlijk zelf ook helemaal from scratch doen, dat zal de whoopies ongetwijfeld super lekker maken :D

[ Bericht 6% gewijzigd door Skaai op 07-04-2012 09:52:41 ]
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_110018522
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 23:36 schreef tombolafan het volgende:
Uit de oven:
[ afbeelding ]
oeh, ziet er lekker uit!
is het zo'n droge, of natte?
en lekker? :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_110021137
quote:
14s.gif Op zaterdag 7 april 2012 09:47 schreef Skaai het volgende:

[..]

Dat maakt toch niks uit? Er is een heel taarten en cupcake topic, hardstikke in maar hardstikke leuk. Als ze dat wil, dan is dit een leuk topic om inspiratie op te doen.


Idd,je snapt me.

Maar goed,thx zie zoveel recepten en zoveel versch.manieren.

Net als met cupcakes,de een vind t ene recept geweldig en de ander een ander.
Ik ga me er eens in verdiepen.
pi_110022442
Whoopies zijn toch 2 koekjes met vulling in het midden?
Heb ooit eens een site gezien van iemand waarbij je die kunt bestellen. Misschien leuk voor inspiratie?
http://katiescookies.nl/Flavours.html
Ze lijken me echt heerlijk.
Go hard or go home
  zaterdag 7 april 2012 @ 14:35:13 #48
296595 foodlover
live and learn
pi_110023329
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 april 2012 11:57 schreef Zana het volgende:

[..]

ik ben benieuwd naar het recept dat je wilt gaan gebruiken, mijn koekjespers ligt ongebruikt in de kast, omdat ik nooit de goede deeg heb. Of de deeg is te nat en alles loopt uit elkaar of te droog en het gaat niet vanzelfs van de pers af bij bepaalde vormen, ik kan met dat ding alleen maar "worstjes" maken.


Heb ook eens zo'n ding gehad, zaten ook recepten bij maar is me nooit gelukt. Die van mij kwam uit Zweden en stamde uit de jaren 70 (oranje...) gekocht op de rommelmarkt. Zou er niet te veel aan uitgeven.
  zaterdag 7 april 2012 @ 14:49:26 #49
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_110023691
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2012 14:07 schreef Noek het volgende:
Whoopies zijn toch 2 koekjes met vulling in het midden?
Heb ooit eens een site gezien van iemand waarbij je die kunt bestellen. Misschien leuk voor inspiratie?
http://katiescookies.nl/Flavours.html
Ze lijken me echt heerlijk.
Oeh, die zien er wel heel lekker uit ja. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_110024319


Hij is heerlijk en nat idd. :P ik vind er te veel baileys in zitten maar de meiden niet :+
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')