abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 27 april 2012 @ 18:28:00 #151
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_110871014
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 18:19 schreef A-ce het volgende:
Enige ideeën of recepten met:

Bladerdeeg en feta kaas..?
Spanakopitta met bladerdeeg ipv filodeeg?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 28 april 2012 @ 20:36:56 #152
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_110908746
Hallo Piet,

Ik zit momenteel in Portugal en iemand hier heeft meirapen gekocht. Ze weet echter niet wat ze ermee moet doen. Koken of stoven of op een andere manier?
  zaterdag 28 april 2012 @ 20:42:12 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110908935
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 april 2012 20:36 schreef qltel het volgende:
Hallo Piet,

Ik zit momenteel in Portugal en iemand hier heeft meirapen gekocht. Ze weet echter niet wat ze ermee moet doen. Koken of stoven of op een andere manier?
In kwarten snijden,
Beetgaar koken en serveren met gesmolten boter, wat citroensap en eventueel een heel klein snufje zout.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 28 april 2012 @ 20:42:28 #154
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_110908948
Knolletjes of blad?

In geval van blad, stamppot van maken. Aardappels koken en dan de rauwe raapjes er met uitgebakken spekjes en een klont boter er doorheen stampen. Heerlijk.

Schiet trouwens wel op, al een dag na de oogst gaan ze merkbaar achteruit.
pi_110937775
ok ik heb dus nog gedroogde (bruine) bonen. nu wil ik die zo rap mogelijk eten zonder er dagen last van te hebben. hoe krijg ik dit voor elkaar. ik heb honger ;(
  zondag 29 april 2012 @ 19:04:14 #156
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110939210
Snufje asafoetida erbij doen. :P
Of bedoel je niet dat je geen zin hebt in het geruft?
  zondag 29 april 2012 @ 19:06:49 #157
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_110939297
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2012 18:19 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ok ik heb dus nog gedroogde (bruine) bonen. nu wil ik die zo rap mogelijk eten zonder er dagen last van te hebben. hoe krijg ik dit voor elkaar. ik heb honger ;(
In de snelkookpan ermee.
  zondag 29 april 2012 @ 19:11:00 #158
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110939439
Oh, bedoelde hij dat....
Ja, in de snelkookpan ermee.

Hoe lang, Erasmo?
Effe kijken en proeven schiet niet op, met zo'n snelkookpan....
  zondag 29 april 2012 @ 19:38:52 #159
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_110940447
30-45 minuten onder druk.
  zondag 29 april 2012 @ 20:00:17 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110941331
[quote]0s.gif Op zondag 29 april 2012 18:19 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ok ik heb dus nog gedroogde (bruine) bonen. nu wil ik die zo rap mogelijk eten zonder er dagen last van te hebben. hoe krijg ik dit voor elkaar. ik heb honger ;(
[/quote
Pff koken in ruim water tot ze gaar zijn, kan wel een uurtje duren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 29 april 2012 @ 20:02:19 #161
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_110941412
Maar een pizza bestellen is sneller als je honger hebt :P
  dinsdag 1 mei 2012 @ 10:55:49 #162
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_110989044
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 00:42 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Roasted Pork Belly

Simpel recept, van David Chang. :Y
(klikken voor recept)

Die kun je in mooie plakken snijden en invriezen.
En dan later zachtjes opbakken, voor op een broodje:

[ link | afbeelding ]
Homemade Momofuku Pork Bun

Of in de ramen soep:

[ link | afbeelding ]
Ramen

Of gewoon met wat sojasaus of zo opbakken en dan eten met witte rijst of (ook lekker!) stamppot andijvie:

[ link | afbeelding ]
Dutch mash with Chinese Pork Belly
Buikspek is fan-tas-tisch!!!!! Ik heb je recept gebruikt en deze gecombineerd met dit recept.

Eerst een nacht alleen met suiker en zout daarna het vlees met de marinade ingesmeerd. Het karamel azijn sausje was er ook erg lekker bij.



Vanmiddag van de restjes een Momofuku Pork Bun!
pi_110989926
Piet heb je tips om mijn vriendin klaar te maken. Het braadspit vond ze niks.
  dinsdag 1 mei 2012 @ 11:30:12 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110989950
* Pietverdriet is altijd blij als mensen plezier hebben aan koken en mooie ingredienten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110990949
Piet ik heb even een algemeen vraagje. Wat voor drank doe jij in het eten? Ik lees wel eens dat je in een stoofpot dan dezelfde wijn moet gebruiken die je erbij drinkt, maar maakt dat dan echt zoveel uit? Het lijkt mij niet erg kostenefficiënt. Ik vind het een beetje jammer om een Cahors van 13 euro te laten verdampen. Op zich is het diepe donkere ervan wel heel mooi in zo'n stoofpot, maar is er geen alternatief wat andere kwaliteiten mist en daardoor veel goedkoper is?

Voor een eenvoudige tomatensaus vries ik de helft van een budgetwijn gewoon in voor de volgende keer, en ik kan niet zeggen dat ik veel verschil proef. Maar ik heb ook wel eens van die Aldi sherry gebruikt en dan proef je het muffe door het eten heen. Maar flamberen met thuisgestookte palenka ging dan weer prima.

Wat is jouw benadering?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 1 mei 2012 @ 14:45:33 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110996196
Ik gebruik gewoon een "goedkope" wijn van de Aldi, laatste keer, van het weekeinde had een saus gemaakt van een spaanse wijn,euro of 4, 5 was die.
Voor stoofperen ofzo gebruik ik een vin du karton.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 1 mei 2012 @ 15:26:54 #167
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110997939
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 10:55 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Buikspek is fan-tas-tisch!!!!! Ik heb je recept gebruikt en deze gecombineerd met dit recept.

Eerst een nacht alleen met suiker en zout daarna het vlees met de marinade ingesmeerd. Het karamel azijn sausje was er ook erg lekker bij.

[ afbeelding ]

Vanmiddag van de restjes een Momofuku Pork Bun!
Welke marinade bedoel je? De "1 tbs ginger, minced, 1 tbs garlic, minced, 1 tbs five spice powder, ¼ tsp white pepper, sea salt" ?

Of heb je de "Caramel and Vinegar Sauce" als marinade gebruikt?
Die doet me een beetje denken aan zoete, zwarte rijstazijn. Lekker dus!
pi_110998169
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 14:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik gebruik gewoon een "goedkope" wijn van de Aldi, laatste keer, van het weekeinde had een saus gemaakt van een spaanse wijn,euro of 4, 5 was die.
Voor stoofperen ofzo gebruik ik een vin du karton.
idd gewoon vin ordinaire erin of andere goedkope bocht. Ben denk ik ook één van de weinige die wijn standaard even door de blender gooit, wordt het veel lekkerder van naar mijn mening. (decanteren vind ik zo decadent en veel te traag).
pi_110998710
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 15:32 schreef CutCake het volgende:

[..]

idd gewoon vin ordinaire erin of andere goedkope bocht. Ben denk ik ook één van de weinige die wijn standaard even door de blender gooit, wordt het veel lekkerder van naar mijn mening. (decanteren vind ik zo decadent en veel te traag).
In de blender? :D :|W ;(
pi_110999011
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 15:45 schreef DonJames het volgende:

[..]

In de blender? :D :|W ;(
Ja, eerst proberen voor je snobistisch over wijnetiquette gaat beginnen :+

Zeker met (relatief jonge rode) wijn echt een wereld van verschil.
pi_110999486
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 15:51 schreef CutCake het volgende:

[..]

Ja, eerst proberen voor je snobistisch over wijnetiquette gaat beginnen :+

Zeker met (relatief jonge rode) wijn echt een wereld van verschil.
Ik drink mijn wijn graag gedecanteerd, en zonder schuimkraag.
pi_110999562
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 16:02 schreef DonJames het volgende:

[..]

Ik drink mijn wijn graag gedecanteerd, en zonder schuimkraag.
In de blender (of met een garde, heb je sowieso geen schuimkraag) en het 'schuim' even laten zakken, heb je drinkbare wijn binnen 5 minuten..
  † In Memoriam † dinsdag 1 mei 2012 @ 16:06:58 #173
91830 MaximusTG
pi_110999655
Klinkt ook vrij plausibel, met een blender krijg je heel snel veel zuurstof door de wijn gemengd. Past alleen niet helemaal in de wijncultuur ;).
  dinsdag 1 mei 2012 @ 16:07:18 #174
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_110999666
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 15:26 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Welke marinade bedoel je? De "1 tbs ginger, minced, 1 tbs garlic, minced, 1 tbs five spice powder, ¼ tsp white pepper, sea salt" ?

Of heb je de "Caramel and Vinegar Sauce" als marinade gebruikt?
Die doet me een beetje denken aan zoete, zwarte rijstazijn. Lekker dus!
De 'rub' als marinade en de saus als saus! :)
pi_111000249
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 16:04 schreef CutCake het volgende:

[..]

In de blender (of met een garde, heb je sowieso geen schuimkraag) en het 'schuim' even laten zakken, heb je drinkbare wijn binnen 5 minuten..
Als ik er aan denk zal ik het binnenkort eens proberen met een goedkoop wijntje. Eén deel zo opdrinken, één deel blenderen en één deel decanteren. Maar dat doe ik dan wel als ik alleen ben, no way dat ik mijn gasten dit vreselijke tafereel laat aanschouwen..

Overigens gebruik ik een vinoglobe. Werkt prima en wordt wel geaccepteerd, denk dus niet dat ik snel overga naar de blender. Trouwens, wat misschien nog wel beter werkt: doe de wijn in de melkopschuimer van het cappucinoapparaat :D
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')