abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 29 maart 2012 @ 12:53:22 #1
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109648692
Hier verder dus, deel 24 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

[ Bericht 9% gewijzigd door RobinOok op 29-03-2012 15:37:42 ]
  donderdag 29 maart 2012 @ 12:54:36 #2
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109648747
Is dat eigenlijk wel de bedoeling, dat ik een nieuw deel open?
Nou ja, anders pech gehad.
  donderdag 29 maart 2012 @ 12:56:38 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109648840
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 12:54 schreef RobinOok het volgende:
Is dat eigenlijk wel de bedoeling, dat ik een nieuw deel open?
Nou ja, anders pech gehad.
Waarom zou je dat niet mogen?
Wel nog even in de OP het laatste (voorgaande deel) aanvullen. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 29 maart 2012 @ 13:00:00 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109648989
Bijna goed. Nu nog even in de openingszin zetten dat het alweer deel 24 is en je bent geslaagd voor je Topic-Openenexamen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 29 maart 2012 @ 13:03:18 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109649123
grrrrrrr
pi_109649285
quote:
1s.gif Op woensdag 28 maart 2012 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Met oestersaus en gember is ook lekker

Ben aan het schilderen in mijn nieuwe huis, weinig tijd voor fok, sorry
Dus het kookprogramma gaat er eindelijk komen? :-)
pi_109650038
Ik heb in de koelkast al 3 weken een restje wijn staan. Nou is de smaak zeker wel achteruit gegaan en ga ik het echt niet meer drinken, maar kan ik dat nog wel gebruiken om bijvoorbeeld door de risotto te doen?
pi_109651659
Fijn, dat recept voor American Pancakes, want ik ben er dol op. Maar wat ik nooit weet: hoe zit t met de vertaling van suikerbenamingen in t Engels? In dit concrete geval: welke suiker wordt aangeduid met caster sugar?
  donderdag 29 maart 2012 @ 14:03:39 #9
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_109651823
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 12:56 schreef golfer het volgende:

[..]

Waarom zou je dat niet mogen?
Wel nog even in de OP het laatste (voorgaande deel) aanvullen. ;)
Deze serie is toch ook gereekst? Dua dat hoef niet meer, op de pc gewoon op de TT klikken.
吴 曼 迪
pi_109651912
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 13:59 schreef Bleie het volgende:
Fijn, dat recept voor American Pancakes, want ik ben er dol op. Maar wat ik nooit weet: hoe zit t met de vertaling van suikerbenamingen in t Engels? In dit concrete geval: welke suiker wordt aangeduid met caster sugar?
Basterdsuiker, als ik me niet vergis.
  donderdag 29 maart 2012 @ 15:39:17 #11
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_109655902
Maar iemand het idee waarom die Pancakes dan kromtrokken in de pan? :D
pi_109657015
opgeschoond :Y)
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_109657089
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 14:05 schreef morg78 het volgende:

[..]

Basterdsuiker, als ik me niet vergis.
Caster of castor sugar is de Britse benaming voor fijne kristalsuiker

Castor or caster sugar is the name of a very fine sugar in Britain, so named because the grains are small enough to fit though a sugar "caster" or sprinkler.

Zeg, dit soort dingen kan je toch binnen 2 tellen Googlen, kom op nou :').
  donderdag 29 maart 2012 @ 16:04:19 #14
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109657206
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 16:00 schreef Mirjam het volgende:
opgeschoond :Y)
en ook maar meteen mijn antwoord aan Bleie dat ik met caster sugar gewoon huis-, tuin,- en keukensuiker bedoelde!
Gaat lekker met jou vandaag. Ha!
pi_109657251
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 16:04 schreef RobinOok het volgende:

[..]

en ook maar meteen mijn antwoord aan Bleie dat ik met caster sugar gewoon huis-, tuin,- en keukensuiker bedoelde!
Gaat lekker met jou vandaag. Ha!
:@ 8)7 *;
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_109658851
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 16:04 schreef RobinOok het volgende:

[..]

en ook maar meteen mijn antwoord aan Bleie dat ik met caster sugar gewoon huis-, tuin,- en keukensuiker bedoelde!
Gaat lekker met jou vandaag. Ha!
Maar die had ik wel al gezien!

En met google was ik waarschijnlijk op basterdsuiker uitgekomen, wat dus niet klopte...
  donderdag 29 maart 2012 @ 22:48:20 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109676099
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 13:25 schreef tech4u het volgende:
Ik heb in de koelkast al 3 weken een restje wijn staan. Nou is de smaak zeker wel achteruit gegaan en ga ik het echt niet meer drinken, maar kan ik dat nog wel gebruiken om bijvoorbeeld door de risotto te doen?
Waarom proef je hem niet gewoon?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 maart 2012 @ 22:49:38 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109676191
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 12:54 schreef RobinOok het volgende:
Is dat eigenlijk wel de bedoeling, dat ik een nieuw deel open?
Nou ja, anders pech gehad.
Natuurlijk, waarom niet? Ik ben erg druk, kom net thuis.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 maart 2012 @ 23:00:47 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109676947
American pancakes heb ik geen ervaring mee, en heb helaas geen tijd de komende weken het uit te zoeken. Sta op moment erg vroeg op, en kom rond tien uur savonds thuis.
Dit gaat nog weken duren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 maart 2012 @ 23:31:51 #20
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_109678562
Zelfs de keuringsdienst van Waarde maakt gebruik van Robin: http://www.facebook.com/keuringsdienst/posts/381473331873668 :)

[edit] oh, ik zie net d'r reactie bij het bericht staan ook :P
  donderdag 29 maart 2012 @ 23:50:31 #21
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_109679348
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 23:31 schreef SiGNe het volgende:
Zelfs de keuringsdienst van Waarde maakt gebruik van Robin: http://www.facebook.com/keuringsdienst/posts/381473331873668 :)

[edit] oh, ik zie net d'r reactie bij het bericht staan ook :P
RobinOok!!!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 30 maart 2012 @ 00:03:09 #22
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_109679863
quote:
Ah, heeft die ook een fantopic :)
Had ik gemist maar terecht ^O^
pi_109772627
Hallo Piet en anderen, sedert 14:00 uur heb ik een stoofpot opstaan. Het vlees met wijn, beetje azijn, bouillon, ui, kruidnagel en laurier kookt mooi maar nu komt er wit schuim op te staan. Dit schuim lijkt niet echt op het schuim wat ik gewoonlijk met een schuimspaan van gerechten af schep maar wat is het wel?

Fototje ter illustratie.


[ Bericht 0% gewijzigd door KaheemSaid op 01-04-2012 18:41:43 ]
  zondag 1 april 2012 @ 18:43:47 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109773204
Heb je het vlees goed aangebraden voor het stoven? Lijkt mij vrij normaal eiwitschuim zoals bij bouillon.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_109773374
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2012 18:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb je het vlees goed aangebraden voor het stoven? Lijkt mij vrij normaal eiwitschuim zoals bij bouillon.
Het vlees was volgens mij goed aangebraden voor het stoven, het was niet heel erg donker maar dat heb ik eigenlijk nooit. Verder vond ik het schuim nogal wit van kleur, maar volgens jou is het vrij normaal?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')