Het idee is inderdaad relaxen in dat hete bad. Je moet er ook niet een uur lang continue in blijven, maar steeds even dippen en dan op de rand gaan zitten.quote:Op donderdag 14 juni 2012 10:05 schreef Igen het volgende:
Ik vind die onsen's nog steeds een vreemd fenomeen. Het is blijkbaar voor Japanners extreem belangrijk dat je jezelf bij de douche goed schoonmaakt voor je het bad instapt, maar het water van die baden is dan wel verschrikkelijk heet zodat je meteen weer zweet als een otter. Ik snap daar de logica niet van. En echt relaxed vond ik het ook niet.
De onsen waar ik ben geweest, was wel op het dakterras van een hoog gebouw, dus op een strandstoel liggen genieten van het uitzicht was gaaf en zo was het toch het geld waard.
quote:
Omdat we geen eigen badkamer hebben daar Kunnen we wel alleen die douches van de onsen gebruiken denk ik?quote:
Ja, je mag gaan zitten schrobbenquote:Op donderdag 14 juni 2012 10:42 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Omdat we geen eigen badkamer hebben daar Kunnen we wel alleen die douches van de onsen gebruiken denk ik?
In minshiku's zijn het meestal geen gezamenlijke badden, maar moet je een tijd reserveren. Wassen, even in het hete bad en dan koud afspoelen biedt 's zomers een paar minuten verkoeling. Maar voor je op je kamer bent ben je alweer drijfnat van het zweet.quote:Op donderdag 14 juni 2012 10:42 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Omdat we geen eigen badkamer hebben daar Kunnen we wel alleen die douches van de onsen gebruiken denk ik?
Ben benieuwd Sake vind ik nog niet echt lekker Maar heb alleen een keer geprobeerd in een NL sushi toko, hopelijk is het daar beter. Japans bierquote:Op donderdag 14 juni 2012 10:45 schreef Pheno het volgende:
[..]
Ja, je mag gaan zitten schrobben
Maar echt, lekker, zelfs met 30+ Wel genoeg drinken, anders gaat het mis. En dan bedoel ik niet alleen sake
Oh ja, die watertank bij de uitgang en in de kleedruimte staat er niet voor niks.quote:Op donderdag 14 juni 2012 10:45 schreef Pheno het volgende:
Maar echt, lekker, zelfs met 30+ Wel genoeg drinken, anders gaat het mis. En dan bedoel ik niet alleen sake
Ja, we gaan het beleven Hebben er al en beetje rekening mee gehouden natuurlijk door een week naar de Ryuku eilanden te gaan en dagtripjes naar bv Kamakura en de landbridge. Maar ga het vast wel zwaar hebben af en toequote:Op donderdag 14 juni 2012 10:46 schreef Strolie75 het volgende:
[..]
In minshiku's zijn het meestal geen gezamenlijke badden, maar moet je een tijd reserveren. Wassen, even in het hete bad en dan koud afspoelen biedt 's zomers een paar minuten verkoeling. Maar voor je op je kamer bent ben je alweer drijfnat van het zweet.
Ik wil niet lullig klinken, maar volgens mijn vriendin en Japanse vrienden wordt het een erg hete zomer. De lente begon vroeg en was ook relatief warm.
Saké ben ik ook pas gaan waarderen nadat ik een paar keer goede heb (mogen) ervaren. Dus niet die zooi die ze hier verkopen, of in de Japanse combini's. Ga naar een sakéwinkel en vraag gewoon een paar verschillende om te proeven. Ik ben geen expert. Maar ik geloof dat de kwaliteit afhankelijk is van de hoeveelheid van de rijstkorrels die is weggepolijst, en of er extra alcohol is toegevoegd.quote:Op donderdag 14 juni 2012 10:47 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Ben benieuwd Sake vind ik nog niet echt lekker Maar heb alleen een keer geprobeerd in een NL sushi toko, hopelijk is het daar beter. Japans bier
We gaan hier naartoe btw: http://www.ohanabo.com/
Dank voor deze masterclass Sakequote:Op donderdag 14 juni 2012 11:04 schreef Strolie75 het volgende:
[..]
Saké ben ik ook pas gaan waarderen nadat ik een paar keer goede heb (mogen) ervaren. Dus niet die zooi die ze hier verkopen, of in de Japanse combini's. Ga naar een sakéwinkel en vraag gewoon een paar verschillende om te proeven. Ik ben geen expert. Maar ik geloof dat de kwaliteit afhankelijk is van de hoeveelheid rijst die is weggepolijst, en of er extra alcohol is toegevoegd.
De lekkerste zijn Ginjo en Daiginjo. De toevoeging Junmai betekent dat er geen extra alcohol is toegevoegd. Junmai - Daiginjo is dus de lekkerste/duurste.
Zelf vind ik Nigorizake (ongefilterde sake) erg lekker, fris. Namazake is ongepasteuriseerde sake. Erg aparte smaak, wel een uitdaging!
Naast bier en saké kun je ook Soju proberen. Erg populair drankje, vaak gemixed met allerlei vruchtensiropen, dat nog het meest of vodka lijkt.
En gewoon koud drinken. Opwarmen is bullshit en verpest de smaak. Het wordt mijn inziens gedaan om de smaak van goedkope sake te verdoezelen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |