Ok, want ik heb best veel soorten bier gedronken maar zo'n sorachi ace blijft echt een WTTFFF??F?F???-ervaring.quote:
Dat moet hem zijn ja!quote:Op zaterdag 24 maart 2012 22:47 schreef DeZwabber het volgende:
deze toevallig?
http://www.ratebeer.com/b(...)e-single-hop/165486/
Ik heb trouwens stiekem een beetje geproefd van D's bier vanmiddag. Het is nog in de navergisting dus het gaat nog wel veranderen maar ik heb het idee dat het een heeeeel goed bier wordtquote:Op zaterdag 24 maart 2012 22:47 schreef DeZwabber het volgende:
deze toevallig?
http://www.ratebeer.com/b(...)e-single-hop/165486/
Klinkt goed.quote:Op zaterdag 24 maart 2012 22:54 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik heb trouwens stiekem een beetje geproefd van D's bier vanmiddag. Het is nog in de navergisting dus het gaat nog wel veranderen maar ik heb het idee dat het een heeeeel goed bier wordt
Echt heel duidelijk chocolade. Romig.
Ja het is een Russian Imperial Stout. Ik denk echt dat íe lekker gaat worden. Maar we zullen het over een paar maanden zien. Op de fles verandert een bier behoorlijkquote:
Nice, ben benieuwdquote:Op zaterdag 24 maart 2012 22:54 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik heb trouwens stiekem een beetje geproefd van D's bier vanmiddag. Het is nog in de navergisting dus het gaat nog wel veranderen maar ik heb het idee dat het een heeeeel goed bier wordt
Echt heel duidelijk chocolade. Romig.
La Cervecita Nuestra de Cada Día (eerste drie)quote:Op dinsdag 27 maart 2012 00:04 schreef IPA het volgende:
@Curchulain Welke winkel precies? Mooie lijst iig.
Kopen en proevenquote:Op dinsdag 27 maart 2012 10:55 schreef avw1982 het volgende:
Iemand ervaring met Palm Sauvin? Lijkt me een lekker biertje voor de zomer.
Heb toevallig vandaag al eerder verteld over mijn ervaring, hier een kopie:quote:Op dinsdag 27 maart 2012 10:55 schreef avw1982 het volgende:
Iemand ervaring met Palm Sauvin? Lijkt me een lekker biertje voor de zomer.
Ok naamgenoot, dan heb ik dat vandaag inderdaad al gelezen.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 15:45 schreef IPA het volgende:
[..]
Heb toevallig vandaag al eerder verteld over mijn ervaring, hier een kopie:
Ik heb het bier gehad op KBC Den Bosch vorig jaar. Was erg benieuwd naar het nieuwe product van Palm. Ik vond het bier wel aardig maar licht tegenvallend. Het bier smaakt door de 4,6% alcohol een beetje licht en dun en er zat niet veel koolzuur op. Het hoppige valt ook enigszins tegen.. Het is wel een lekker fris bier maar het is toch meer moutig en graanachtig. Zodra je het doorslikt is het ook meteen weg.
Wel een lekker licht biertje voor als het 30 graden is dus, maar niet echt een bijzondere ervaring.
@Curchulain Ah dat is niet echt in de buurt.
Vandaag weer eens naar Mitra Van Bergen (EHV) geweest en weer goed geslaagd. Weer een aantal bieren gevonden die ik nog niet kende. Voor de lekker ook nog een flesje Brew Dog Hardcore IPA en Duchesse de Bourgogne gekocht.
Amarillo heeft bij mij heel lang in de top gestaan als favoriete bier. Je kunt ook de Zomerhop van de Molen eens proberen, die vond ik net iets lekkerder, maar lijkt heel veel op de Amarillo.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 16:01 schreef muzas het volgende:
Van 't weekend de mij veel aangeraden Chouffe Houblon op, maar ik werd er niet warm of koud van. Prima biertje, maar had een minder wauw-effect dan een troubadour magma bijvoorbeeld. Verder bij de BBQ een grote fles Molen Amarillo opengetrokken en die gaan we nog eens op herhaalrecept halen. Heel lekker bier, ook bij de BBQ.
Niets dat bij mij lekkerder is dan de Dubbel en Dwars van De Molen qua IPA. Jammer dat het niet meer gemaakt wordt.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 19:59 schreef IPA het volgende:
[..]
Amarillo heeft bij mij heel lang in de top gestaan als favoriete bier. Je kunt ook de Zomerhop van de Molen eens proberen, die vond ik net iets lekkerder, maar lijkt heel veel op de Amarillo.
Chouffe Houblon, Gouden Carolus Hopsinjoor, Hopus, Brand UP.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 20:04 schreef tjoptjop het volgende:
Iemand nog wat tips voor me. Qua pils houd ik vooral van de wat bittere (hoppig?) soorten als bijv. Jever of Bitburger. Ik heb een tijdje terug met veel plezier enkele ipa's gedronken Brewdog o.a. en Winterhop van de Molen.
Deze smaakten mij erg goed, wat zijn andere soorten die ik mogelijk lekker zou vinden?
Ik ben geen fan van die weeïge zoete biertjes overigens
Als je Brewdog lekker vind dan vind je veel Amerikaanse IPA's ook lekker denk ik (Brewdog is wel Schots, maar Amerikaanse stijl). Als je de Hardcore IPA lekker vind dan moet je voor Amerikaanse Imperial/Double IPA's gaan. Ook Emelisse (NL) heeft goede bieren. De Molen (NL) heeft veel lekkers. Bijvoorbeeld hun Engels is ook lekker hoppig, bitter, fruitig en ik geloof 4,5% ongeveer.. Amerikaans ook (weet alleen niet of die nog te krijgen is). Ligt niet zo ver uit de buurt van een pils qua abv, alleen smaakt het veel lekkerder naar mijn mening.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 20:04 schreef tjoptjop het volgende:
Iemand nog wat tips voor me. Qua pils houd ik vooral van de wat bittere (hoppig?) soorten als bijv. Jever of Bitburger. Ik heb een tijdje terug met veel plezier enkele ipa's gedronken Brewdog o.a. en Winterhop van de Molen.
Deze smaakten mij erg goed, wat zijn andere soorten die ik mogelijk lekker zou vinden?
Ik ben geen fan van die weeïge zoete biertjes overigens
Ik vond de Eem Warrior nogal tegenvallen. Wat Ramses heb je gelijk.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 20:12 schreef IPA het volgende:
[..]
Als je Brewdog lekker vind dan vind je veel Amerikaanse IPA's ook lekker denk ik (Brewdog is wel Schots, maar Amerikaanse stijl). Ook Emelisse (NL) heeft goede bieren. De Molen heeft veel lekkers. Bijvoorbeeld hun Engels is ook lekker hoppig, bitter, fruitig en ik geloof 4,5% ongeveer.. Amerikaans ook (weet alleen niet of die nog te krijgen is). Ligt niet zo ver uit de buurt van een pils qua abv, alleen smaakt het veel lekkerder naar mijn mening.
Ramses (NL) heeft ook lekkere bieren die vaak lekker hoppig zijn. De Eem (NL) ook, bijvoorbeeld de Warrior.. Binnen Nederland zal al veel te vinden zijn wat je goed bevalt!
Er komen er weer wat mee bij ja. Uit de grond schieten zou ik niet zeggen maar het aantal groeit zekerquote:Op dinsdag 27 maart 2012 20:20 schreef tjoptjop het volgende:
Kijk, daar kan ik wat mee, thnx. Van Brewdog had ik de Punk IPA en die is echt
Dat terzijde, ik heb het idee dat de kleine brouwerijtjes momenteel als paddenstoelen uit de grond schieten. Is dat ook zo of is het puur perceptie van mijn kant?
Punk IPA is ook iets teruggebracht qua percentage. Vorige week 'de nieuwe' dus op en die is helaas toch wateriger geworden. Voorheen was 'ie genialer.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 20:20 schreef tjoptjop het volgende:
Kijk, daar kan ik wat mee, thnx. Van Brewdog had ik de Punk IPA en die is echt
Dat terzijde, ik heb het idee dat de kleine brouwerijtjes momenteel als paddenstoelen uit de grond schieten. Is dat ook zo of is het puur perceptie van mijn kant?
Punk IPA is van het vat zoveel beter dan van de flesquote:Op dinsdag 27 maart 2012 20:23 schreef IPA het volgende:
[..]
Punk IPA is ook iets teruggebracht qua percentage. Vorige week 'de nieuwe' dus op en die is helaas toch wateriger geworden. Voorheen was 'ie genialer.
Er komen inderdaad veel brouwerijen bij. Berghoeve, Brouwerij Liefde is nu nieuw geloof ik, Dochter van de Korenaar is niet heel nieuw maar wordt ook steeds bekender, de Molen speelt internationaal een rol, Emelisse gaat ook die kant op.. In Amsterdam zat geloof ik weer een nieuwe. Rooie Dop is van een groep jongens op Ratebeer, waarbij ik ook wel verwachtingen heb.. Genoeg actie iig.
Wie weetquote:
Niet in NL zeker?quote:Op dinsdag 27 maart 2012 20:25 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Punk IPA is van het vat zoveel beter dan van de fles
Wat? Vaten Punk? Jawel hoorquote:
De groothandel? Bij ons in de kroeg hebben ze er een zooi van gehadquote:
Ah ok, ik dacht aan een bar die het op tap had.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 20:58 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
De groothandel? Bij ons in de kroeg hebben ze er een zooi van gehad
Eeeh....quote:Op dinsdag 27 maart 2012 20:59 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Ah ok, ik dacht aan een bar die het op tap had.
Ik zie mezelf niet zo'n fust op te drinken
quote:Op dinsdag 27 maart 2012 20:58 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
De groothandel? Bij ons in de kroeg hebben ze er een zooi van gehad
Anders ik welquote:Op dinsdag 27 maart 2012 21:25 schreef muzas het volgende:
Lijkt me echt gaaf als ie in de winkel komt.
Hij is inderdaad vrij uniekquote:Heb ik wel een stuk rijden voor over. Ben sinds die DIPA helemaal vergooid aan de IPA's. Maar ben er nog niet eentje tegen gekomen die op die van jouw leek.
Gehad leek mij verleden tijd ofwel tijdelijke tap oid. Ik ban benieuwd of (en dus welke) er kroegen zijn die het op tap hebben (momenteel?)quote:
Ja, het vervelen tijd, laatste vat is net 2 weken leeg geloof ik. Andere kroegen weet ik niet.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 21:31 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Gehad leek mij verleden tijd ofwel tijdelijke tap oid. Ik ban benieuwd of (en dus welke) er kroegen zijn die het op tap hebben (momenteel?)
Er zijn meerdere van dat soort pakketten. Kijk hier eens, een Nederlandse winkel: http://www.brouwmarkt.nl/komplete-bierpaketten-c-208_214.htmlquote:Op woensdag 28 maart 2012 14:40 schreef muzas het volgende:
Nu heb ik dus eens zitten kijken daar zo'n coopers starterskit. Is dat wat? Het is verre van 'echt' brouwen natuurlijk, maar in hoeverre heb je er zelf nog invloed op? Kun je varieren? Of is het wel heel erg het zelfde idee als 'alleen nog afbakken'?
Inédit is best te pruimen. Voor een Spaans industriebier is het zelfs heel goed te pruimen.quote:Op woensdag 28 maart 2012 14:14 schreef travelman het volgende:
Vanmiddag een fles Estrella Inedit gekregen; van het weekend eens proeven.
"Inedit is a unique coupage of barley malt and wheat, flavored with coriander, orange peel and liquorice.
Inedit is the first beer specifically created to accompany food. It is born from the conviction that a beer that could be paired with the utmost respect to the best cuisine was necessary. That is its aim and its virtue, and that is what makes Inedit different, special and unique.
Has been created by Damm brewmasters, heirs to a century-old tradition, and developers of highly appreciated beers, and by Ferran Adrià, Juli Soler and El Bulli’s sommeliers’ team."
Coopers starterspakket is waar het voor 8 Wired Brewing allemaal mee is begonnen (http://8wired.co.nz/background)quote:Op donderdag 29 maart 2012 00:33 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Er zijn meerdere van dat soort pakketten. Kijk hier eens, een Nederlandse winkel: http://www.brouwmarkt.nl/komplete-bierpaketten-c-208_214.html
Er is niet veel variatie mogelijk maar misschien is dat niet zo erg de eerste keer
Ze bestaan uit een siroop of moutextract dat gekookt moet worden en daarna moet er gewoon gist bij. Ze zijn zeker niet verkeerd
Vraag het ook hier eens: Eigen bier brouwen
Popolon gebruikt dat soort pakketten.
Ik heb het gedaan met een brewfirm pakket. Het brouwen is eigenlijk niet meer dan ranja aanmaken. Het afkoelen van het wort ging bovendien waarschijnlijk te langzaam waardoor het bier geinfecteerd is.. Oftewel als je een flesje opent komt het bier er vol gas uitgespoten.quote:Op woensdag 28 maart 2012 14:40 schreef muzas het volgende:
Nu heb ik dus eens zitten kijken daar zo'n coopers starterskit. Is dat wat? Het is verre van 'echt' brouwen natuurlijk, maar in hoeverre heb je er zelf nog invloed op? Kun je varieren? Of is het wel heel erg het zelfde idee als 'alleen nog afbakken'?
"Gushers" zijn lang niet altijd het gevolg van een infectie.quote:Op donderdag 29 maart 2012 21:01 schreef IPA het volgende:
[..]
Ik heb het gedaan met een brewfirm pakket. Het brouwen is eigenlijk niet meer dan ranja aanmaken. Het afkoelen van het wort ging bovendien waarschijnlijk te langzaam waardoor het bier geinfecteerd is.. Oftewel als je een flesje opent komt het bier er vol gas uitgespoten.
Wel leuk om een keer te doen, maar echt brouwen is het idd niet.
Dat is ook een logische verklaring hoor.quote:Op donderdag 29 maart 2012 23:53 schreef IPA het volgende:
Vond het de meest logische verklaring Het kan goed een uur of 3,5 hebben staan afkoelen en heb gelezen dat de kans op infectie groeit naarmate het afkoelen tijd inneemt.
Het bier smaakt opzich best oké, als je nog een beetje in het glas kunt opvangen :p
Als je dit nog leest, kun je dan kijken of ze de Houten Haarlemmer al hebben?quote:
Ik zal sowieso voor je kijken vandaag.quote:Op zaterdag 31 maart 2012 10:53 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Als je dit nog leest, kun je dan kijken of ze de Houten Haarlemmer al hebben?
Eergister nog niet iigquote:Op zaterdag 31 maart 2012 10:53 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Als je dit nog leest, kun je dan kijken of ze de Houten Haarlemmer al hebben?
quote:Op zaterdag 31 maart 2012 11:03 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Ik zal sowieso voor je kijken vandaag.
Vervelend. Volgens Jopen lag het eraan dat ze nog geen etiketten hebben.quote:
Hoe dat dan? Al die etiketten zijn het zelfde, ander kleurtje en een ander naampjequote:Op zaterdag 31 maart 2012 11:07 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Vervelend. Volgens Jopen lag het eraan dat ze nog geen etiketten hebben.
Ik heb ooit zo'n soortgelijk pakket gekocht, maar het was geen onverdeeld succes. Had het te lang in de kast laten staan, waardoor de ingrediënten al enige tijd over datum waren toen ik er mee aan de slag ging. Het vat leek een klein beetje te lekken waardoor er allemaal drab was ontstaan en het bier vond ik niet super. Het is wel grappig om een keer te doen en als je spullen op orde zijn krijg je waarschijnlijk een veel beter resultaat dan ik hadquote:Op woensdag 28 maart 2012 14:40 schreef muzas het volgende:
Nu heb ik dus eens zitten kijken daar zo'n coopers starterskit. Is dat wat? Het is verre van 'echt' brouwen natuurlijk, maar in hoeverre heb je er zelf nog invloed op? Kun je varieren? Of is het wel heel erg het zelfde idee als 'alleen nog afbakken'?
Nog 2 tot 3 weken.quote:Op zaterdag 31 maart 2012 11:07 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Vervelend. Volgens Jopen lag het eraan dat ze nog geen etiketten hebben.
Bron?quote:
quote:Op zaterdag 31 maart 2012 22:08 schreef muzas het volgende:
Zojuist aan de bar gevraagd, maar ook hier de houten Haarlemmer misgelopen. "Hebben we.... Oh niet meer" exacte quote.
Jopen Adriaan Rose.quote:Op zondag 1 april 2012 11:02 schreef regularjoeback het volgende:
Mooie topic dit. Ik ben op zoek naar zoete biersoorten die niet al te zwaar zijn.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
quote:Op zondag 1 april 2012 14:10 schreef borisz het volgende:
[..]
Jopen Adriaan Rose.Delirium RedSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Beter onethisch dan oneetbaar
Wat is niet al te zwaar?quote:Op zondag 1 april 2012 11:02 schreef regularjoeback het volgende:
Mooie topic dit. Ik ben op zoek naar zoete biersoorten die niet al te zwaar zijn.
De rode Chimay inderdaad, wil je minder alcohol kun je ook denken aan bijvoorbeeld een oud bruin, Palm en De Koninck.quote:Op maandag 2 april 2012 20:34 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Wat is niet al te zwaar?
Ik zeg bruine bieren. Rochefort 6, Chimay, dat soort dingen.
Amstel Malt is óók zoet. Oh, en fruitbieren, zoete kriekbieren.quote:Op dinsdag 3 april 2012 00:48 schreef FrankRicard het volgende:
[..]
De rode Chimay inderdaad, wil je minder alcohol kun je ook denken aan bijvoorbeeld een oud bruin, Palm en De Koninck.
Ja zowel RB en BA als andrejesquote:Op woensdag 4 april 2012 19:24 schreef IPA het volgende:
Ook in ben ingeloot bij de Sligro (zou er iemand niet ingeloot zijn?). Ga er 2 agen, 1 drinken en 3 traden als ik trades kan vinden.
Zijn er hier nog meer ratebeer/beeradvocate beergeeks?
Flesjes, m'n vriendin heeft een pasje, maar verder ken ik geen Sligro mensen dus heb maar 1 pakket. Ben zelf toch niet zo heel kapot van Westvleteren dus 1 is ook genoeg. Anders wordt het ook wel duur.quote:Op donderdag 5 april 2012 11:50 schreef andrejes het volgende:
[..]
Ja zowel RB en BA als andrejes
Maar praat je over bricks of flessen??? 2 agen 1 drinken en 3 traden
Mitra van Bergen is idd dat half uurtje rijden wel waard.quote:Op donderdag 5 april 2012 09:36 schreef deefdeef het volgende:
@nikos1986: Wil er best voor rijden en eindhoven is nog geen half uur. (ik kom ook nog wel eens in Tilburg bij vrienden en combineer dat dan met bezoekje aanT-drinks in het centrum) Maar als er iets dichterbij is bij Uden, met een iets minder uitgebreid assortiment(meer als Mitra en Wijnhuis) dan houdt ik me aanbevolen.
Om dezelfde reden moet je ook de Rogue Somer Orange Honey Ale maar laten staan.quote:Op maandag 9 april 2012 00:43 schreef Adames het volgende:
Om eens een zomers biertje te proberen, voor 3 euro in een supermarkt een Fullers Organic Honey Dew gekocht. Helaas valt hij tegen, volgende keer koop ik wel liever een slappe pilsener als Grolsch en gooi daar een lepeltje honing bij.
Althans, als ik de smaak nog eens wil herbeleven, want dat betwijfel ik.
Mocht je het meekrijgen, laat weten wat je van de Charbon vind. Onze tip, alsmede van de brouwer: neem er wat zachte witte kaas bij, een brie ofzo. Dat brengt echt de smaak naar voren.quote:Op maandag 9 april 2012 10:15 schreef Curchulain het volgende:
Eergisteren voor het eerst bij de Hopduvel geweest... mooie zaak. Uiteindelijk het volgende meegenomen:
• Anchorage Love Buzz Saison
• Boon Oude Kriek
• Dochter van de Korenaar Charbon
• Ecaussinnes Penneffoise
Nu hopen we dat we het mee het vliegtuig in kunnen krijgen; op de heenweg hadden we 0,0 marge op onze bagage en we hebben nog geen idee wat we achter gaan laten...
En de St Peters Honey Porter.quote:Op maandag 9 april 2012 12:02 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Om dezelfde reden moet je ook de Rogue Somer Orange Honey Ale maar laten staan.
Welke drie? Ze hebben toch maar twee IPA's op de IPA Is Dead reeks na?quote:Op maandag 9 april 2012 22:32 schreef mister_popcorn het volgende:
in een appie in den haag drie soorten ipa bier van brewdog gevonden, daar ben ik wel tevreden mee!
Ik zag zaterdag trouwens een nieuw traytje IPA is Dead!quote:Op maandag 9 april 2012 23:05 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Welke drie? Ze hebben toch maar twee IPA's op de IPA Is Dead reeks na?
Heb de Punk IPA, Trashy Blonde en Amber Ale gezien bij een AH XLquote:Op maandag 9 april 2012 23:05 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Welke drie? Ze hebben toch maar twee IPA's op de IPA Is Dead reeks na?
Uhuh, de nieuwe is Motueka, HBC, Galaxy en Challenger, ben ze nu achter elkaar aan het uitproberen as we speakquote:Op maandag 9 april 2012 23:11 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Ik zag zaterdag trouwens een nieuw traytje IPA is Dead!
Ik kende alleen maar die met bramling x, sorachi ace, nelson sauvin en citra.
Nice, zou leuk zijn als dat wat verspreider gaat worden, alhoewel de laatste twee geen IPA's zijn natuurlijkquote:Op maandag 9 april 2012 23:17 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Heb de Punk IPA, Trashy Blonde en Amber Ale gezien bij een AH XL
Amber Ale? Dat was toch altijd de 5AM saint bij AH XL?quote:Op maandag 9 april 2012 23:17 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Heb de Punk IPA, Trashy Blonde en Amber Ale gezien bij een AH XL
Haha, ach, we kunnen altijd nog hipster zijn door te zeggen dat we Brewdog al dronken voordat het in de supermarkt lag. Als aandeelhouder zeg ik echter dat meer omzet geen ramp isquote:Op maandag 9 april 2012 23:28 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Amber Ale? Dat was toch altijd de 5AM saint bij AH XL?
Maar eigenlijk vind ik niet dat zulke bieren bij een supermarkt horen te liggen, maarja dat is een gevoelsidingetje dat ik niet verder kan beargumenteren.
Ja klopt.quote:Op maandag 9 april 2012 23:28 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Amber Ale? Dat was toch altijd de 5AM saint bij AH XL?
Juist niet hipster, we waren de grote hype juist voor.quote:Op maandag 9 april 2012 23:30 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Haha, ach, we kunnen altijd nog hipster zijn door te zeggen dat we Brewdog al dronken voordat het in de supermarkt lag. Als aandeelhouder zeg ik echter dat meer omzet geen ramp is
Tot nu toe alleen na elkaar.quote:Op maandag 9 april 2012 22:48 schreef hemarookworst het volgende:
Doen jullie aan biermixen? Het mixen van biersoorten of bier met een sterkere alcoholische drank levert leuke smaken op
Vijf kilo bijgekocht, die flessen gaan mee (behalve de Oude Kriek, die is al op )quote:Op maandag 9 april 2012 12:05 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Mocht je het meekrijgen, laat weten wat je van de Charbon vind. Onze tip, alsmede van de brouwer: neem er wat zachte witte kaas bij, een brie ofzo. Dat brengt echt de smaak naar voren.
Of een goed stukje brood met roomboter.
Waar in den haag?? Please!quote:Op maandag 9 april 2012 22:32 schreef mister_popcorn het volgende:
in een appie in den haag drie soorten ipa bier van brewdog gevonden, daar ben ik wel tevreden mee!
- Westmalle Dubbel en Westmalle Tripel in gelijke delen mengen, dan proef je zowel het kruidige van de Tripel als het fruitige caramelachtige van een Dubbel.quote:Op maandag 9 april 2012 22:48 schreef hemarookworst het volgende:
Doen jullie aan biermixen? Het mixen van biersoorten of bier met een sterkere alcoholische drank levert leuke smaken op
Alleen als het in een beslag gaat oidquote:Op maandag 9 april 2012 22:48 schreef hemarookworst het volgende:
Doen jullie aan biermixen? Het mixen van biersoorten of bier met een sterkere alcoholische drank levert leuke smaken op
Irish Stout of Porter met Iris Wiskey geeft wel en aparte en lekkere smaak. Heb ook gehoord van Guinness met mousserende wijn, dat eb ik nog niet geproefd.quote:Op dinsdag 10 april 2012 14:52 schreef Nembrionic het volgende:
Ik hoorde van het weekend iets over iemand die druppels whiskey bij bieren gooit. Ook een goed plan.
Wie weet morgen in de grote O. Food pairingsquote:Op dinsdag 10 april 2012 16:17 schreef DeZwabber het volgende:
ik wil deze week toch wel uitproberen om een bolletje vanilleijs in m'n stout te gooien
Tof, moet ik verder nog iets doen, of gewoon binnenlopen op de goede tijd?quote:Op dinsdag 10 april 2012 17:57 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Wie weet morgen in de grote O. Food pairings
Ik heb gezegd dat je meedoet.
Dan moet je óf een heel slap biertje, óf een onwijs sterke whisey hebben lijkt me, wil je wat kunnen proeven van die paar druppels...quote:Op dinsdag 10 april 2012 14:52 schreef Nembrionic het volgende:
Ik hoorde van het weekend iets over iemand die druppels whiskey bij bieren gooit. Ook een goed plan.
In geval van nood, gebruik grotere druppelsquote:Op dinsdag 10 april 2012 19:53 schreef muzas het volgende:
[..]
Dan moet je óf een heel slap biertje, óf een onwijs sterke whisey hebben lijkt me, wil je wat kunnen proeven van die paar druppels...
Het zal dan inderdaad geen Jameson zijn, maar een goed rokerige whiskey kan zeker wat toevoegen.quote:Op dinsdag 10 april 2012 19:53 schreef muzas het volgende:
[..]
Dan moet je óf een heel slap biertje, óf een onwijs sterke whisey hebben lijkt me, wil je wat kunnen proeven van die paar druppels...
Gewoon op tijd aanwezig zijnquote:Op dinsdag 10 april 2012 19:02 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Tof, moet ik verder nog iets doen, of gewoon binnenlopen op de goede tijd?
Denk dat het type bier ook wel uitmaakt Je zal aardig whiskey moeten gieten in een russian imperial stout denk ikquote:Op dinsdag 10 april 2012 20:10 schreef Adames het volgende:
[..]
Het zal dan inderdaad geen Jameson zijn, maar een goed rokerige whiskey kan zeker wat toevoegen.
Ik denk dat dat wel meevalt zelfs.quote:Op dinsdag 10 april 2012 20:27 schreef muzas het volgende:
[..]
Denk dat het type bier ook wel uitmaakt Je zal aardig whiskey moeten gieten in een russian imperial stout denk ik
Je gaat toch geen mixdrankje maken gewoon een klein beetje voor een lichte whisky smaakquote:Op dinsdag 10 april 2012 20:27 schreef muzas het volgende:
[..]
Denk dat het type bier ook wel uitmaakt Je zal aardig whiskey moeten gieten in een russian imperial stout denk ik
Ben ik ook zeer benieuwd naar.quote:
Zo, dat heeft lang geduurdquote:Op woensdag 11 april 2012 15:53 schreef muzas het volgende:
Op de facebook van een van mijn slijters een bericht;
"6x75cl Houten Haarlemmer"
Hij houdt er twee apart
Eindelijk
Moet me ook inhouden m niet direct open te rukken denk ik.quote:
Waarom zou je er niet één open trekken dan?quote:Op woensdag 11 april 2012 15:54 schreef muzas het volgende:
[..]
Moet me ook inhouden m niet direct open te rukken denk ik.
Die ander is voor een vriend. Meer dan 2 apart leggen ging de slijter iets te verquote:Op woensdag 11 april 2012 15:54 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Waarom zou je er niet één open trekken dan?
Ah....ik moet het dus ook nog zien te krijgen. Heb al wat gefacebooktquote:Op woensdag 11 april 2012 15:55 schreef muzas het volgende:
[..]
Die ander is voor een vriend. Meer dan 2 apart leggen ging de slijter iets te ver
Je rijdt naar de abdij?quote:Op vrijdag 13 april 2012 08:28 schreef muzas het volgende:
En toen had ik ineens gereserveerd bij onze vrienden de Cisterciënzers
En dan is er ook nog het Zythos Bier Festival. Daar gaan we weer heen dit jaar. En nu blijkt dat bijna de helft van de brouwerijen er een nieuw bier presenteertquote:Bier Koning Facebook
Daar zijn ze dan: Dogfish head 90 minutes, Bell's Hopslam, Pliny the Elder, Hair of the dog Fred, Knee Deep Brewing Company Citra Extra Pale Ale, Sierra Nevada Hoptimum (!) Goose Island Night Stalker en Lagunitas Brewing Company Hop Stoopid Ale. Beperkte voorraden!
12? 2 kratten?quote:
2 kratten 12 idd. Guller nee, maar het lijkt wel alsof er vaker gebeld kan worden, zoveelste keer al. Was vanmorgen ook in 3x bellen raak. Ach leuke daytrip. Denk dat ik een paar flessen op marktplaats gooi om de benzine te vergoedenquote:Op vrijdag 13 april 2012 16:41 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
12? 2 kratten?
Of zijn ze weer wat guller?
Ik kreeg net te horen dat er 3 flessen Houten Haarlemmer voor me klaarstaan
Nice Inderdaad leuk dagtripjequote:Op vrijdag 13 april 2012 17:09 schreef muzas het volgende:
2 kratten 12 idd. Guller nee, maar het lijkt wel alsof er vaker gebeld kan worden, zoveelste keer al. Was vanmorgen ook in 3x bellen raak. Ach leuke daytrip. Denk dat ik een paar flessen op marktplaats gooi om de benzine te vergoeden
Yup, erg blijquote:3 flessen zelfs, toe maar!
Zie hierboven mijn foto, ik heb nummer 187quote:Op vrijdag 13 april 2012 17:12 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Nice Inderdaad leuk dagtripje
En als je zin hebt, kun je ook nog even langs St Bernardus, dat zit maar een paar kilometer verder.
[..]
Yup, erg blij
Ik hoop dat 'ie lekker is
Melchers schijnt er te hebben. En er zijn er maar 525 van gemaakt
Ik: 92, 94, 95 & 98quote:Op vrijdag 13 april 2012 17:16 schreef muzas het volgende:
[..]
Zie hierboven mijn foto, ik heb nummer 187
Als Haarlemmer móet ik het gewoon geproefd hebben natuurlijkquote:Op vrijdag 13 april 2012 18:03 schreef komrad het volgende:
lekenvraag: op welke manier is dat bier zo bijzonder dat jullie er zo achteraan zijn gegaan?
* komrad is ook bierliefhebber
goed puntquote:Op vrijdag 13 april 2012 18:07 schreef muzas het volgende:
[..]
Als Haarlemmer móet ik het gewoon geproefd hebben natuurlijk
Ken ik niet...quote:Op vrijdag 13 april 2012 18:11 schreef komrad het volgende:
[..]
goed punt
wat vinden we hier van Judas bier
Vaak gezien, nooit geproefd...quote:Op vrijdag 13 april 2012 18:11 schreef komrad het volgende:
[..]
goed punt
wat vinden we hier van Judas bier
is ook niet op veel plaatsen te krijgen, maar wel lekkerquote:
Heb je het over de Westvleteren of de Houten Haarlemmer?quote:Op vrijdag 13 april 2012 18:03 schreef komrad het volgende:
lekenvraag: op welke manier is dat bier zo bijzonder dat jullie er zo achteraan zijn gegaan?
* komrad is ook bierliefhebber
Vaak gezien, zelfs een mooi glas van gehad. Paar keer geproefd maar ik kan me niet meer herinneren hoe het smaakt. Te lang geledenquote:Op vrijdag 13 april 2012 18:11 schreef komrad het volgende:
[..]
goed punt
wat vinden we hier van Judas bier
Staat hier nog op de kast, ben ook benieuwdquote:
Hopsinjoor; lekker!quote:Op vrijdag 13 april 2012 21:48 schreef T-Force het volgende:
[..]
Staat hier nog op de kast, ben ook benieuwd
Zit nu aan de Gouden Carolus Tripel, had al de Hopsinjoor en de Classic op, en ook deze is weer heerlijk!
Oe, ik ga misschien ook . Is maar een half uurtje rijden. Met de trein zelfs maar +- 15min (en dat lijkt me ook een beter idee ). Ik ben er nog nooit geweest (schande!), maar de prijzen zijn echt wel schappelijk. En als lid van Zythos krijg ik 2 jetons gratis.quote:Op vrijdag 13 april 2012 15:37 schreef Nembrionic het volgende:
Verder:
[..]
En dan is er ook nog het Zythos Bier Festival. Daar gaan we weer heen dit jaar. En nu blijkt dat bijna de helft van de brouwerijen er een nieuw bier presenteert
De locatie is nieuw dus een grotere zaal. Dus meer brouwerijen. Dus meer te proberen. Gaan ze ook nog eens allemaal nieuwe bieren lanceren
Die nieuwe bieren zijn trouwens in het licht van de smaakverschuiving van klassieke zoete bieren naar bitter.
Ja absurde lijst he?quote:Op zaterdag 14 april 2012 09:12 schreef Quannum het volgende:
[..]
Oe, ik ga misschien ook . Is maar een half uurtje rijden. Met de trein zelfs maar +- 15min (en dat lijkt me ook een beter idee ). Ik ben er nog nooit geweest (schande!), maar de prijzen zijn echt wel schappelijk. En als lid van Zythos krijg ik 2 jetons gratis.
Heel interessant dat ze allemaal nieuwe bieren lanceren.
Edit: Wat een lijst!
Ik heb net nummer 196 binnen.quote:Op vrijdag 13 april 2012 17:33 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik: 92, 94, 95 & 98
Althans, 3 van die 4.
Ehh... het is een oude gueuze, dus gewoon flink aan de zure kant. Overigens heb ik zelf vorige week een Boon Oude Kriek op, en dat vond ik geen onverdeeld succes. Sterker nog, de smaken van krieken en van de lambiek waren juist erg verdeeld.quote:Op zaterdag 14 april 2012 22:34 schreef T-Force het volgende:
Nu aan de Oude Geuze Boon...Weet echt niet wat ik ervan moet vinden
Het is niet vies, maar het is ook geen bier, wat is het wel? Geen idee, maar het smaakt best aardig naarmate ik er meer van drink
Hun Nut Brown Ale en Imperial Stout zijn ook erg lekker.quote:
Wanneer je een gewoon bier verwacht zal het wel even wennen zijn. Ik ben er in ieder geval fan van.quote:Op zaterdag 14 april 2012 22:34 schreef T-Force het volgende:
Nu aan de Oude Geuze Boon...Weet echt niet wat ik ervan moet vinden
Het is niet vies, maar het is ook geen bier, wat is het wel? Geen idee, maar het smaakt best aardig naarmate ik er meer van drink
Idd de Imperial Stout is zeer aan te raden. De Nut Brown heb ik nog niet geprobeerd.quote:Op zondag 15 april 2012 11:51 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Hun Nut Brown Ale en Imperial Stout zijn ook erg lekker.
18 is kamertemp. ik zou ook voor 12C gaanquote:Op zondag 15 april 2012 23:39 schreef bas-beest het volgende:
Eerder vandaag, naast wat andere biertjes, heb ik een Westvleteren XII op in m'n stam-pub.
Beetje prijzig, maar ik moest 'm gewoon proberen.
Qua temperatuur kon ik kiezen uit 6, 12 of 18 graden, ik heb die van 12 gekozen omdat 18 me wat al te warm leek en 6 veel te koud.
Het was een zeer aangename verrassing, erg lekker etc., maar om nou te zeggen dat ik 'm daar nog een keer bestel, dat niet... dan ga ik wel proberen of ik er op een andere manier aan kan komen.
Ben er ook geweest. Leuk festival met leuke mensen. Ook aardig wat geproefd en een mooi glas meegenomen.quote:Op zaterdag 14 april 2012 13:30 schreef Inkomen het volgende:
Gisteravond bierfestival in Groningen bezocht. Ook hier 1 muntje per proefglas, glas kan mee en bij de entree zaten twee muntjes inbegrepen. Sfeer was uitstekend, niet zo druk als vanavond wordt waarschijnlijk; beveiliging was ook hartstikke relaxt, heb ze niet in actie zien komen.
De volgende bieren geproefd:
Eibauer Schwarzbier
Ermelindis IPA
Hettinga Porter Robuust
Kruisheren Theodorus
Mommeriete Meibock
Muifelbrouwerij Barley Wine US Hops
Muifelbrouwerij USA pale ale (geloof ik)
Peer Paorel Imperial Stout
Ramses Shire Stout
Twents Schwarz
Wispe Blond
Witte Klavervier Poorter
Wel jammer dat er geen bieren ter plekke verkocht mogen worden i.v.m. gebrek aan vergunning. Verscheidene stands waren al gewaarschuwd, hoorde ik.
Wat waren je favorieten?quote:Op maandag 16 april 2012 15:41 schreef RingBewoner het volgende:
[..]
Ben er ook geweest. Leuk festival met leuke mensen. Ook aardig wat geproefd en een mooi glas meegenomen.
Errr...in de bierspeciaalzaak kopen?quote:Op maandag 16 april 2012 15:38 schreef muzas het volgende:
Wat is de makkelijkste manier om aan Pannepot te komen?
Heb er eentje bij Melgers weg.quote:Op maandag 16 april 2012 16:17 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Errr...in de bierspeciaalzaak kopen?
Ik heb het sowieso in de Hopduvel gezien, ook bij de biergrens en volgens mij ook wel eens bij Bertus Bierhuis.
Even een rondje bellen dusquote:
ooh ok, ik begreep dat 't lastig te vinden was... My Badquote:Op maandag 16 april 2012 16:17 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Errr...in de bierspeciaalzaak kopen?
Ik heb het sowieso in de Hopduvel gezien, ook bij de biergrens en volgens mij ook wel eens bij Bertus Bierhuis.
Nou, het staat niet in ieder bierwinkel En hoe ouder je wilt hebben, hoe lastiger het te krijgen is natuurlijk.quote:Op maandag 16 april 2012 16:29 schreef muzas het volgende:
[..]
ooh ok, ik begreep dat 't lastig te vinden was... My Bad
Ja, dat kom je dus langs Gent(de Hopduvel) en het Bierparadijs(Meer). Bij de Hopduvel hebben ze het vrijwel zeker. Maar kijk wel even op de site, ze hebben 's middags lunchpauze en dan gaan ze dichtquote:Op maandag 16 april 2012 16:34 schreef muzas het volgende:
Nou jah, ik dacht ik rij komende zaterdag toch richting dat vleteren... wellicht kan ik het in belgie ergens wat makkelijker halen
Anderhalve week geleden hadden ze bij de Hopduvel nog wel Pannepot. En ik kan me niet herinneren daar een bordje bij gezien te hebben van 'niet meer dan 3 flessen per klant'. Nou weet ik niet of dat goed of slecht is, in deze context.quote:Op maandag 16 april 2012 16:38 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ja, dat kom je dus langs Gent(de Hopduvel) en het Bierparadijs(Meer). Bij de Hopduvel hebben ze het vrijwel zeker. Maar kijk wel even op de site, ze hebben 's middags lunchpauze en dan gaan ze dicht
Neuh, onbekend maar onbemind. Laat dat maar lekker zo blijvenquote:Op maandag 16 april 2012 16:40 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Anderhalve week geleden hadden ze bij de Hopduvel nog wel Pannepot. En ik kan me niet herinneren daar een bordje bij gezien te hebben van 'niet meer dan 3 flessen per klant'. Nou weet ik niet of dat goed of slecht is, in deze context.
Niemand die je daar scheef op zal aankijkenquote:Op woensdag 18 april 2012 15:27 schreef hemarookworst het volgende:
Wat een pleurisweer zeg. Met dit weer denk ik erover om herfstbokken en winterbieren uit de kast te trekken.
Na net thuis gekomen te zijn op de fiets door de natte kou, nu maar een Texels StormBock....quote:Op woensdag 18 april 2012 15:27 schreef hemarookworst het volgende:
Wat een pleurisweer zeg. Met dit weer denk ik erover om herfstbokken en winterbieren uit de kast te trekken.
Ik drink het ook alleen als ik zat wil worden, maar daarvoor zijn kanon en atlas bier beter.quote:Op woensdag 18 april 2012 21:46 schreef muzas het volgende:
Heb dus nu een Grand Prestige van HJ opengetrokken, maar hij valt me eigenlijk een beetje tegen. Smaak is wel ok, maar het mist een beetje 'body'. Voelt wat slapjes/waterig aan in de mond.
Jammer.
Oh dat heb ik juist andersom... Als ik geleidelijk opbouw (qua alcoholpercentage) heb ik de dag erna er minder last van dan wanneer ik na wat zware bieren overga op lichte biertjesquote:Op donderdag 19 april 2012 15:28 schreef Inkomen het volgende:
Volgordes van drinken uitvogelen is ook altijd mooi om te doen. Verschilt ook per keer wat goed op elkaar aansluit.
De laatste tijd ben ik meer geneigd te beginnen met het sterkste bier van het programma en daarna af te bouwen naar lichtere bieren - vind ik vooral de volgende ochtend wat prettiger.
Yep, die red rice is inderdaad lekker. Helaas had ik destijds Hitachino's imperial stout besteldquote:Op donderdag 19 april 2012 19:16 schreef DeZwabber het volgende:
Vandaag een pakketje in de bus, met Sunk Punk van Brewdog (een IPA met o.a. zeezout en rum die op de bodem van de Noordzee gegist heeft ) Anarchist/Alchemist van Brewdog, een Tripel IPA van 14 %, een iniquity Imperial Black Ale van Southern Tier, en een Hitachino Red Rice Ale, gemaakt van rijst
De laatste heb ik net geprobeerd en het smaakt daadwerkelijk naar rijst, best lekker
Wat je straks ook moge vinden van het rookbier, het smaakt naar mijn mening absoluut niet naar het Bambergse rookbier.quote:Op vrijdag 20 april 2012 09:32 schreef Gesloten het volgende:
Gisteren drie speciaalbiertjes op de kop getikt. De Punk IPA van Brewdog. Hier heb ik over gelezen in dit topic en hij was erg lekker
Daarnaast heb ik nog Oude Geuze van Boon en Rauchbier van Emelisse gekocht. Beide varianten nog nooit geproefd, ben vooral benieuwd daar het rookbier.
Wat zijn de verschillen?quote:Op vrijdag 20 april 2012 09:37 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Wat je straks ook moge vinden van het rookbier, het smaakt naar mijn mening absoluut niet naar het Bambergse rookbier.
Nog 1 dagquote:Op maandag 16 april 2012 16:34 schreef muzas het volgende:
Nou jah, ik dacht ik rij komende zaterdag toch richting dat vleteren... wellicht kan ik het in belgie ergens wat makkelijker halen
Ja ik weet het, op het filmpje op hun site zie je ook dat ze dat ding dicht bij de kust er in flikkeren. Het zal verder voor de smaak ook niets doen, buiten dat het op 10 graden vergist is, wat je ook in een koelcel kan doen. Maar ik vond het idee wel grappig, plus dat er zout en rum in zit, ben benieuwdquote:Op vrijdag 20 april 2012 09:37 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Yep, die red rice is inderdaad lekker. Helaas had ik destijds Hitachino's imperial stout besteld
En BrewDog is blijkbaar niet wars van gimmick marketing... De bodem van de Noordzee kan net zo goed op een meter diepte geweest zijn. Vrijwel letterlijk naast de deur bij hen, en geen Duitser die ze er mee in de weg zitten.
Yep. Het maakt een groot verschil of je je mout rookt, of dat je het rookworstenwater van de Hema gebruiktquote:
quote:Op vrijdag 20 april 2012 17:24 schreef Curchulain het volgende:
[..]
het rookworstenwater van de Hema gebruikt
Als je dezelfde smaakvoorkeuren hebt als ik, dan vergaat je het lachen wel als je je rookbier drinkt... Geef mij maar een flinke stoot brandend berkenhoutsmaak in m'n bier.quote:
Jup. Morgen vroeg vertrekken. Zal overmorgen hier wel wat foto's neergooienquote:
Ik ben toevallig een liefhebber van gerookt bier, alhoewel er verschil is, niet alles is even lekker, maar bijvoorbeeld de Smoked Baltic Porter van Great Divide, niet sterk gerookt maar heel smaakvol gedaan. En ik vond het rauchbier van De Pelgrim ook heerlijk, geen idee of ze het nog hebben eigenlijk.quote:Op vrijdag 20 april 2012 18:11 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Als je dezelfde smaakvoorkeuren hebt als ik, dan vergaat je het lachen wel als je je rookbier drinkt... Geef mij maar een flinke stoot brandend berkenhoutsmaak in m'n bier.
Die Thornbridje "Kill your Darlings" is hier trouwens ook goedgekeurd!quote:Op vrijdag 20 april 2012 21:32 schreef DeZwabber het volgende:
Hmmm, triple dryhopped triple IPA.
[ afbeelding ]
Lekker hequote:Op vrijdag 20 april 2012 21:34 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Die Thornbridge "Kill your Darlings" is hier trouwens ook goedgekeurd!
Ga ik zo ook proberen.quote:Op zaterdag 21 april 2012 13:13 schreef travelman het volgende:
Ben fan van deze: http://www.brewdog.com/product/5am-saint
Allebei, vinden ze zelfquote:Op zaterdag 21 april 2012 21:59 schreef hemarookworst het volgende:
Vraagje over beerreview sites: is beeradvocate of ratebeer beter?
Johquote:
Ja, nog heel even bij dat bierparadijs gestopt.. Hadden ze geen pannepot helaas...quote:Op zondag 22 april 2012 13:45 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Joh
Ben je nog ergens anders geweest?
Ik zit op ratebeer en stem dus op Ratebeer. Vind RB persoonlijk veel duidelijker kwa beoordelingen en er is een goede app voor Android.quote:Op zaterdag 21 april 2012 21:59 schreef hemarookworst het volgende:
Vraagje over beerreview sites: is beeradvocate of ratebeer beter?
quote:Op maandag 23 april 2012 21:12 schreef IPA het volgende:
[..]
Ik zit op ratebeer en stem dus op Ratebeer. Vind RB persoonlijk veel duidelijker kwa beoordelingen en er is een goede app voor Android.
Flesje bier jongens? Slechts 89.000 dollar! http://www.ebay.com/itm/W(...)661c#ht_19233wt_1396
Somebody is about to get screwed overquote:Allsopp's Arctic Ale 1852 -original bottle,uber rare !
Vorige week in Utrecht heeft een maat van me een Pannepot gekocht.quote:Op maandag 23 april 2012 18:11 schreef muzas het volgende:
[..]
Ja, nog heel even bij dat bierparadijs gestopt.. Hadden ze geen pannepot helaas...
Wel een 'Oerbier' en een 'Petrus Aged Pale' Meegenomen. Toen verder in gallop richting vleteren
Daar aangekomen ff wat gedronken in dat cafe, ff de kaas en de pate uitgeprobeerd, en uiteraard alle bieren (met z'n tweeen gedeeld). Toen de kratjes opgehaald, en nog ff een uurtje rond dat klooster gelopen... ff de gedronken biertjes laten zakken. Nog 2 glazen gekocht en toen maar besloten huiswaarts te keren.
[ link | afbeelding ]
Ze schenken het bier in dat Café overigens wel vrij debiel uit. Gewoon fles op z'n kop, en niks rustig uitschenken. Ook nog ff een paar keer op en neer schudden om de laatste druppels er uit te krijgen . Niks geen "laatste stukje achterlaten, want gist". Maar goed.
Dus nu zit ik hier met een krat . Datum op de dopjes is 16-03-2015. Zit nu wel met het aloude probleem; opslag. Ik leg 'm maar gewoon in het keldertje... Hoop dat het goedkomt Kan er nog wel eens warm worden (is 'r wel donker....)
IPA is al een jaar of 2 jaar bezig aan een opmars in Nederland. Gelukkig!quote:Op vrijdag 20 april 2012 21:22 schreef muzas het volgende:
[ link | afbeelding ]
Hmmm... Weer wat bij melgers meegenomen. Deze gasten brouwen bij de molen. Smaakt erg goed!
Lijkt er wel een beetje op alsof IPA ook in nederland steeds populairder wordt, nu Jopen er ook eentje heeft...
Huh? Ik heb de hele lancering gemistquote:Op donderdag 26 april 2012 00:04 schreef DeZwabber het volgende:
Vandaag was er weer een doos binnen, ik zal maar niet alles posten wat er in zat, maar dit wil ik toch even showen
[ afbeelding ]
Oh yes, het is Abstrakt 09
Doet een Homertje....aaarggrggghhlllllquote:AB:09 is a 17.1%, Cranachan Imperial Stout, brewed in September 2011, and has been peacefully maturing in our amazing single grain whisky barrels since.
The Cranachan Imperial Stout was inspired by the famous Scottish desert, and was brewed with a mountain of dark malts, loads of oats, Scottish heather honey and local raspberries.
The beer was then transferred to oak casks to mature for 6 months.
Zou ik daar "nee" tegen zeggen?quote:Op donderdag 26 april 2012 00:09 schreef DeZwabber het volgende:
Ik gokte al zoiets, een er van is voor jou als je dat wilt
tofquote:Op donderdag 26 april 2012 00:09 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Zou ik daar "nee" tegen zeggen?
Ik heb voor jou trouwens een fles Houten Haarlemmer
Die staat nog in Haarlem maar na 7 Mei niet meer
Ik hou het ook niet (meer) bij. Ik heb geen proefnotities. Maar je kunt er zeker mee beginnenquote:Op donderdag 26 april 2012 00:10 schreef LostFormat het volgende:
Nog niet eerder gepost hier maar wel een liefhebber. Ik heb ondertussen vrij veel (betaalbare) speciaalbieren gehad. Maar ik raak het spoor een beetje bijster.. Houden jullie proefnotities bij? Ik zit er aan te denken om dat bij te gaan houden. Het is niet dat ik alles wat in zo'n biertje zit perfect kan beschrijven maar al is het alleen voor later naslagwerk.
Zo ja, hoe doen jullie dit?
Grootste favoriet op dit moment is de rodenbach grand cru.
Ja toch? De éne hand wast de anderequote:
Blijkbaarquote:
ik hou eea bij op www.untappd.comquote:Op donderdag 26 april 2012 00:10 schreef LostFormat het volgende:
Nog niet eerder gepost hier maar wel een liefhebber. Ik heb ondertussen vrij veel (betaalbare) speciaalbieren gehad. Maar ik raak het spoor een beetje bijster.. Houden jullie proefnotities bij? Ik zit er aan te denken om dat bij te gaan houden. Het is niet dat ik alles wat in zo'n biertje zit perfect kan beschrijven maar al is het alleen voor later naslagwerk.
Zo ja, hoe doen jullie dit?
Grootste favoriet op dit moment is de rodenbach grand cru.
Dat vind ik ook het allerbelangrijkste: weten wat je lekker vindt en het kunnen omschruiven zijn twee verschillende dingen en dat laatste is eigenlijk compleet onbelangrijk. Dat is pas van belang als je bieren wil gaan zoeken/drinken met soortgelijke smaken. Dat is dan gemakkelijker indien je de smaak kan omschrijven. Maar verder wordt er een hoop kapotgeneuzeld(ook door mezelf wel eens).quote:Op donderdag 26 april 2012 17:16 schreef muzas het volgende:
Ik houd het ook niet bij. Soms sta ik met iets in m'n hand denkende "heb ik deze nou wél of niet gehad?"
Ook proefnotities doe ik niet aan mee.. Ik kan dat niet. Áls ik probeer te vertellen waar ik iets naar vind smaken reageren de meeste met "serieus?!?!"
Ben niet zo'n fijnproever denk ik... Maar kan prima beoordelen of ik iets lekker vind of niet
Smaak verandert. Ook de jouwequote:Hoewel dat nog wel eens wil verschillen. Ik kan me nog herinneren dat ik hoppenbier al bitter vond, en van IPA's moest ik niks weten.. Dat is nu ook wel anders.
Welk concert?quote:Op donderdag 26 april 2012 17:31 schreef DeZwabber het volgende:
Helaas niet, ik had al kaartjes voor een concert, en vervolgens kreeg ik ook nog een kaartje voor de afterparty cadeau van een vriend, dus dan kan je al helemaal niet meer afzeggen
Volgend jaar beter
Dat lijstje is dus een lijst van gereviewde bieren? Want ik kan niet ontdekken hoe je zomaar een heb-ik-geprobeerd-lijstje daar kan aanmaken. Zou wel leuk zijn (en best veel werk om m'n lijst over te zetten).quote:Op donderdag 26 april 2012 16:52 schreef borisz het volgende:
Op ratebeer hou ik mij lijstje bij. Maar ben niet zo van hoppig op een bedje van honing met een afdronk van bloemen/aardbei en mosterd. Hou meer bij wat ik ooit gedronken heb .
Die Bronckhorster is lekkerquote:Op donderdag 26 april 2012 20:20 schreef Gesloten het volgende:
Net even inkopen gedaan:
- Bronckhorster Nightporter
- Rochefort 10
- Emelisse Blond
- Emelisse Russian Stout
- Gulden Draak 9000 Quadruppel
- Jopen Koyt
- Delerium Tremens Christmas
- De Molen Vuur & Vlam
- De Molen Bloed Zweet & Tranen
- De Molen Mooi & Meedogenloos
Vanavond drink ik de bovenste twee en de Chouffe Houblon
Het is heel erg, echt heel ergquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.🐙
quote:Op donderdag 26 april 2012 20:24 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Het is heel erg, echt heel ergSkrilli Vanilli!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
quote:Brewed by BeerTemple Crew & Oedipus Brewing for the 21/2 year anniversary of the Beertemple
Dan heb je wel gelijk wat excessen te pakkenquote:Op vrijdag 27 april 2012 08:58 schreef avw1982 het volgende:
Vanavond de Jopen Meesterstuk 2012 en de Ongelovige Thomas proberen. Nog nooit iets gedronken van Jopen maar schijnt goed te zijn.
Ja vrouwtje was even langs de Mitra gegaan en had het één en ander meegenomen.quote:Op vrijdag 27 april 2012 16:21 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Dan heb je wel gelijk wat excessen te pakken
Nog 3 dagen, en dan gaat bij het haardvuur, na de koninginnedag-BBQ de eerste fles Houten Haarlemmer openquote:Op vrijdag 27 april 2012 16:21 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Dan heb je wel gelijk wat excessen te pakken
Ik ook! Heb zojuist even mijn "dealster" eraan herinnert dat ze ze meeneemtquote:Op vrijdag 27 april 2012 20:10 schreef muzas het volgende:
[..]
Nog 3 dagen, en dan gaat bij het haardvuur, na de koninginnedag-BBQ de eerste fles Houten Haarlemmer open
Ben heeeeeeeel benieuwd
Me too! Heb er zin in .quote:Op zaterdag 28 april 2012 08:25 schreef Nembrionic het volgende:
Zo, vanmiddag eens deze lijst stukslaan: http://www.zbf.be/index.php?lang=NL&page=2
Zo, gisteren echt juweeltjes gehadquote:
Oh maar ik kén de Belle-Fleur, het is een fantastisch bierquote:Op maandag 30 april 2012 11:57 schreef Quannum het volgende:
Leuk van die fles Dulle Griet. Helaas minder leuk voor jou, is dat Belle-Fleur veruit het beste bier was dat ik geproefd heb. Het zou me niets verbazen moest deze de consumentenprijs winnen.
Ik heb het aangekruisd in het boekje. Anders vergeet ik het ook inderdaadquote:Ik heb vooral bieren geproefd waar ik nog nooit van had gehoord. En met het idee "Ik onthou dat wel". Nou, niet dus.
Waar ik wel nog zeker van weet dat ze zeer de moeite zijn:
Onbekend en Onbemind, Slaapmutske Dry-hopped Lager, Peated Oak Aged Embrasse en de Morpheus Tripel.
Volgend jaar toch iets beter voorbereid gaan én noteren/aanvinken wat ik juist gedronken heb. Twee dagen lijkt me echter iets te veel van het goede.
Ik zet elk bier dat ik probeer in een notitie in de telefoon... handig, zo'n smartphonequote:Op maandag 30 april 2012 11:57 schreef Quannum het volgende:
Leuk van die fles Dulle Griet. Helaas minder leuk voor jou, is dat Belle-Fleur veruit het beste bier was dat ik geproefd heb. Het zou me niets verbazen moest deze de consumentenprijs winnen.
Ik heb vooral bieren geproefd waar ik nog nooit van had gehoord. En met het idee "Ik onthou dat wel". Nou, niet dus.
Waar ik wel nog zeker van weet dat ze zeer de moeite zijn:
Onbekend en Onbemind, Slaapmutske Dry-hopped Lager, Peated Oak Aged Embrasse en de Morpheus Tripel.
Volgend jaar toch iets beter voorbereid gaan én noteren/aanvinken wat ik juist gedronken heb. Twee dagen lijkt me echter iets te veel van het goede.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |