abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_25762207
er is trouwens op die foto wel heel duidelijk te zien welke gebiede wel water krijgen en welke niet (bv palestijnse gebieden)

pi_25762228
quote:
Op zaterdag 26 maart 2005 18:33 schreef LennyKravitz het volgende:
er is trouwens op die foto wel heel duidelijk te zien welke gebiede wel water krijgen en welke niet (bv palestijnse gebieden)

[afbeelding]
ook jammer dat de Dode Zee al voor de helft is verdwenen
pi_25765958
quote:
Op zaterdag 26 maart 2005 18:34 schreef LennyKravitz het volgende:

[..]

ook jammer dat de Dode Zee al voor de helft is verdwenen
De Israelis zijn bekend om hun ge-computerised irrigatie systemen, die nu worden verkocht aan onderontwikkelde landen, zoals Egypte, Jordanie en nu ook de Palestijnse gebieden.

Aleen het westelijk deel van de Dode Zee is van Israel. De rest is van Jordanie die net zoveel water van de Jordaan rivier gebruikt.

[ Bericht 1% gewijzigd door Bernie op 26-03-2005 20:53:17 ]
pi_25766252
Build in 1964, the National Water Carrier connects the Sea of Galilee with Israel's water system. The original goal of building the carrier was to provide irrigation water to the Negev region. Today 80% of the water drawn from the Lake serves for Israel's drinking water.
pi_25767007
Er is al jaren een plan om water te importeren vanuit Turkije in grote schepen.

Maar de waterspiegel van het Meer van Kinneret is best stabiel de laatste tijd volgens mij.

Je kan goed liften door IsraŽl.
Dostojewski: "Je kunt je niet van je eigen gezond verstand overtuigen door je buurman op te sluiten."
  Moderator zaterdag 26 maart 2005 @ 22:20:32 #32
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_25768354
Merge met het centrale Israel topic komt er aan. Na wat opschoning.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_25771628
quote:
Op dinsdag 29 juni 2004 13:35 schreef CherrymoonTraxx het volgende:

[..]

Welke Arabische landen kom je niet meer in? Kan je dan er voor kiezen om geen stempel in je paspoort te laten zetten?
Je komt alleen Egypte, Jordanie en Turkije binnen, misschien ook de Verenigde Arabische Emiraten nog.

De rest kun je vergeten. je kunt wel een aprte stempel krijgen, soms ook twee paspoorten. Bedenk wel dat als je van Israel naar Egypte/Jordanie reist dat ze dan weten, adhv de grenspost, dat je vanuit Israel de grens over bent gekomen.
pi_25771803
idd, het beste is om in en uit israel per vlucht te doen. Bij aankomst in Israel kan je vragen om geen visa stempel in je paspoort te zetten, dan krijg je het op een apart papiertje, en die moet je dan weer inleveren als je uit Israel vertrekt.
  maandag 28 maart 2005 @ 08:37:07 #35
8474 Porto
Fok it..!
pi_25799915
quote:
Op zondag 27 maart 2005 00:35 schreef Bernie het volgende:
idd, het beste is om in en uit israel per vlucht te doen. Bij aankomst in Israel kan je vragen om geen visa stempel in je paspoort te zetten, dan krijg je het op een apart papiertje, en die moet je dan weer inleveren als je uit Israel vertrekt.
Je krijgt aan de Jordaanse kant dus ook een apart papiertje als je dat wilt ;-) ... wel naar vragen! want anders krijg je het zoals ik: jordanie uit, israel in, israel uit een papiertje, en jordanie in vergeten te vragen en dus/ stempel

[ Bericht 1% gewijzigd door Porto op 28-03-2005 10:56:29 ]
  dinsdag 29 maart 2005 @ 15:41:48 #36
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_25831954
quote:
Op zaterdag 26 maart 2005 18:33 schreef LennyKravitz het volgende:
er is trouwens op die foto wel heel duidelijk te zien welke gebiede wel water krijgen en welke niet (bv palestijnse gebieden)

[afbeelding]
Ongelooflijk eigenlijk, dat zo'n klein landje de wereldpolitiek zo beheerst.

suffe tvp eigenlijk
"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
pi_25833141
Geile chickazzz
pi_25848272
quote:
Op dinsdag 29 maart 2005 16:29 schreef echt het volgende:
Geile chickazzz

pi_25855799
ISRAEL - FRANKRIJK 1:1 !!

[ Bericht 100% gewijzigd door Bernie op 31-03-2005 16:38:34 ]
pi_25859520
* brrrrrrt loves israel
pi_26030364
Hallo beste medefokkers. Ik ben van plan aanstaande zomer voor zo'n anderhalve week naar Israel te gaan, met name Tel Aviv en Jerusalem, en wilde graag weten of er mensen hier een of meerdere hostels kenne, en kunnen aanbevelen.
Bij voorbaat dank
Redleader
Shit happens - twice a day if you're lucky
Tinuviel's romanti-kusje :P
25 mei: Towel Day!
Mensen :') en nu ABO-loos :{
pi_26096847
in de oude stad in j'lem is het Lutheran hostel.
goed, goedkoop, schoon, vriendelijke mensen (nis 40 per nacht)

het is vlakbij de jaffapoort, duik maar even de steegjes in en vraag het een of andere arabier
pi_26096927
redleader, ga trouwens ook even naar Eilat, het paradijselijke vakantie oord.

hier kun je goedkoop en gezellig slapen in Eilat:
www.shelterhostel.com
de baas is een hollander
pi_26116846
brrrrrrt, dank je wel! Waarschijnlijk blijft het bij Jerusalem en Tel Aviv, misschien nog naar de dode zee, verder nog geen duidelijke plannen, met name vanwege het geld.
Shit happens - twice a day if you're lucky
Tinuviel's romanti-kusje :P
25 mei: Towel Day!
Mensen :') en nu ABO-loos :{
pi_30734936
Ik kom net van het reisbureau af, en ga vanaf 1 oktober tot 10 oktober naar Israel. Een vriendin van mij (lang verhaal, keer op vakantie tegengekomen, toen vakantieliefde, nu een supergoeie vriendin) woont daar, en ik kan dan ook bij haar thuis logeren. Scheelt natuurlijk aanzienlijk in reiskosten.

Het is voor mij niet de eerste keer, ik ben in november 2003 ook al een keer geweest, toen voor 11 dagen. Het is idd een schitterend land, met heel veel diversiteit. Wat ik bij sommige lees over de onvriendelijkheid/racistische mensen ben ik totaal niet tegengekomen. Iedereen was juist hardstikke vriendelijk tegen mij. Volgens mijn vriendin omdat er nauwelijks toeristen komen, en de mensen dus blij waren dat er eindelijk iemand kwam die ook daadwerkelijk in het land geÔnteresseerd was. Natuurlijk heb ik niet het hele land gezien, maar ik zal hier wat vertellen en laten zien waar ik allemaal geweest ben.


Zakenwijk van Tel Aviv

Als eerste natuurlijk Tel Aviv zelf. Persoonlijk vind ik het een hele leuke stad. Veel bezienswaardigheden, bijvoorbeeld het oude gedeelte, Jaffo genaamd. Veel mooie oude gebouwen, leuke marktjes en dergelijke. Iedere donderdag is er in de buurt van Jaffo een weekmarkt, waar je van alles en nog wat kan kopen, tegen hele schappelijke prijzen. Nog een half uur didgeridoo zitten spelen met een marktkoopman die die dingen verkocht, echt leuk. Ook heel veel kraampjes met gekopieerde cd's, wat dus betekend dat je voor 20 shekel (4 Euro), een leuke dubbelcd hebt, van bijvoorbeeld de Love parade in Tel Aviv zelf. Ook veel souvenierspulletjes natuurlijk, en veel entertainment.

Ook kan je uitstekend uitgaan daar. Veel discotheken, en nog veel meer bars, poolcafe's e.d. Terrasjes kom je daar niet zoveel tegen, maar veel ruimte op straat hebben ze daar toch niet. Voor de rest kan je er ook perfect winkelen als je dat zou willen. Veel grote en kleinere winkelcentra, en een shitload aan kleine winkeltjes. Voor de prijs hoef je het niet te laten, ik heb er een officieel shirt van Maccabi Tel Aviv gekocht, en het kostte me omgerekend net geen 25 Euro. Moet je kijken wat je hier betaald voor een officieel voetbalshirt...

We zijn met de trein ook een dagje naar Haifa geweest. Nou moet ik wel eerlijk zeggen dat dat niet bepaald een toeristische stad is. Het is veel meer een haven/industriestad. Er is een hele grote (stinkende) haven, en grote industriegebieden. Wel mooi is dat het tegen een berg aan gebouwd is, dus zeker als je van een hoger gelegen punt over de stad kijkt is het uitzicht erg mooi.


Havengebied van Haifa


Rechts in de verte de bergen van Libanon

Wat wel heel mooi is in Haifa is de beeldentuin. Dit is een vrij toegankelijk park, waarin heel veel beelden te vinden zijn. Helaas heb ik daar geen goeie foto's van, omdat ik toen een hele brakke camera bij had. Nu gaat er een digicam mee, dus daar hoop ik wat beter gebruik van te maken.

Wat ik ook heel leuk vond was de paar dagen die we in Eilat doorgebracht hebben. Eilat is het meest zuidelijk gelegen plaatsje in Israel, en het ligt precies tussen de grens van JordaniŽ en Egypte aan de Rode zee. Klimaat is er ook anders dan in de rest van Israel, vaak veel warmer. Toen wij er in november waren, lagen we nog met dik 30 graden aan het strand te bakken.


Het Dolphin Reef in Eilat

Je kan in Eilat ook duiken. Daarvoor kan je bijvoorbeeld naar het Dolphin Reef. De naam zegt het al, je hebt een zeer grote kans om tussen de dolfijnen door te zwemmen. Meest indrukwekkende wat ik onder water dus zag was een moeder dolfijn die met haar baby dolfijn langs kwam zwemmen. En dat kleine dolfijntje zo heerlijk nieuwsgierig naar je toe komen zwemmen, prachtig. Overigens is het ook mogelijk daar om met de dolfijnen te zwemmen, maar leuker is toch het duiken. Het ziet er onderwater heel mooi uit, veel koraal, wat scheepswrakken, etc.

Ook heel bijzonder was toen we naar Eilat toe reden. We gingen met de bus, en vanuit Tel Aviv duurt dat zo'n 5 a 6 uur. Je rijd dan midden door de woestijn. Eerst veel woestijngebergte, later als je voorbij Beer Sheba bent, verandert dat langzaam in een echte woestijn. Kut als je daar met pech komt te staan dus. Anyway, op een gegeven moment kwamen we met de bus langs een enorm lang hek. In de verte zagen we een soort van fabriek staan. Het leek nog het meest op een futurischtische electriciteit centrale. Paar koeltorens, en enorm veel buizen, slangen, torens en vage gebouwen. Even later stond er ergens op het hek een bordje met de aardige mededeling: WARNING NUCLEAR TEST AREA...

Als laatste zijn we ook nog in Jerusalem geweest. Wat een schitterende stad is dat. Je kan vanuit Tel Aviv op 2 manieren naar Jerusalem. Via de snelweg (saai), of via binnenwegen, dwars door de bergen. Dat hebben wij dus gedaan. Dat is dan ook de mooiste route. Het lijkt een klein beetje op een Alpenlandschap, maar uiteraard zijn de bergen veel minder hoog. Wat ook opvallend is, is dat in tegenstelling tot de Alpen, waar de dorpen en steden in de dalen zijn gebouwd, ze hier boven op de bergen liggen. Je ziet dus wel bergen met sneeuwwitte toppen, maar dat is dan geen sneeuw, maar zijn dus dorpjes bovenop de berg zelf.

En dan Jerusalem zelf. Ben er maar voor 1 dag geweest, maar de stad heeft een grote indruk op me achtergelaten. Niet alleen de historische gebouwen, maar ook de hele speciale sfeer die er hangt. Vooral bij de Klaagmuur is die sfeer goed te proeven, 3 verschillende religies komen daar bij elkaar, en dat schept een erg indrukwekkend geheel. Je voelt als het ware een soort spanning als je daar rondloopt. Geen negatieve spanning, laat dat duidelijk zijn, maar gewoon erg apart.


Archeologische opgravingen vlakbij de Klaagmuur


Ingang bij de Klaagmuur

Let wel op dat je niet zomaar bij de Klaagmuur mag komen. Je mag er eigenlijk ook geen foto's nemen... Sowieso zijn de mannen gescheiden van de vrouwen, maar je bent dus ook verplicht om een keppeltje op te zetten. Deze liggen in grote manden al klaar, en je hebt de keuze uit papieren of stoffen keppeltjes. De bedoeling is ook dat je een wens die je hebt op een stukje papier schrijft, en dat papiertje dan in de Klaagmuur stopt. Heb ik ook gedaan. Succes is niet gegarandeerd, ik kijk iedere morgen uit het raam, maar er staat nog steeds geen Ferrari voor de deur...


Plein bij de Klaagmuur


De Klaagmuur en een klein stukje van de Al Aqsa Moskee

We zijn verder met de auto nog door Jerusalem gereden. Probleem was alleen dat we er op zaterdag waren, Sabbat voor de Joden, en de pa van die vriendin van mij vertelde dus dat als je op Sabbat met de auto door zo'n orthodox Joodse wijk rijd, de mensen gewoon stenen naar je auto gooien, omdat dat dus niet mag.

Wat betreft het uitgaan e.d. kan ik weinig vertellen over Jerusalem. Simpelweg omdat ik dat daar niet gedaan heb. Maar wat ik begrepen heb van mijn vriendin is dat dat daar erg goed kan. Veel discotheken en bars, en een heel levendig uitgaanscentrum. En ook hier weer net als in Tel Aviv, ettelijke kleine winkeltjes, marktjes waar je van alles en nog wat aan prullaria en dergelijke kan kopen.


Schitterend uitzicht over Jerusalem vanaf het plein voor de Klaagmuur


Kasteeltje net buiten het centrum van Jerusalem

Als je een keer in Israel bent, moet je dus zeker weten naar Jerusalem. Echt een ontzettend mooie stad, met mooie gebouwen, en een hele aparte sfeer. Toch gaan de bewoners onderling goed met elkaar om, ondanks de spanningen die de religies met zich meebrengen. En geweld of andere shit heb ik er absoluut niet meegemaakt.


Stukje Nederland in Jerusalem


Het oude centrum van de stad van wat verderaf gezien


Me + vriendin met Jerusalem op de achtergrond

Ja, wat kan ik er voor de rest over vertellen? Wat de beveiliging betreft, die is daar dik in orde. je komt geen warenhuis of restaurant binnen of je word gescand. Overal staan militairen, wel onopvallend, maar in mijn geval kreeg ik daar alleen maar een veiliger gevoel van. En zeker de laatste tijd kan je best naar dit land toe, er zijn geen noemenswaardige incidenten geweest, en ja, tegenwoordig kan je overal in de shit terecht komen. Ik bedoel, kijk naar New York, Madrid, Londen, noem maar op. Daar hoef je het echt niet voor te laten. Ik moet wel zeggen dat mijn omgeving mij ook af en toe weleens raar aankijkt, als ik zeg dat ik op vakantie naar Israel ga, maar ja, als je er nooit bent geweest, weet je ook niet hoe het er is. En het is gelukkig geen Irak, da's natuurlijk andere koek.

Wat mij betreft is dit land een dikke aanrader om naartoe op vakantie te gaan, zeker voor de wat meer cultuurminded mensen onder ons. Het land heeft een zeer rijke historie, en veel gebouwen en dingen zijn bewaard gebleven. Ik ga binnenkort als ik er weer ben, weer veel nieuwe dingen zien. Als jullie willen, kan ik tijdens mijn verblijf wel het ťťn en ander posten, maar ik moet nog ff kijken hoe dat precies gaat. Anders in ieder geval zeker als ik weer terug ben.
Ain't no bitch shit nowhere here dog!
Parkour
Hell no to J.Lo
pi_36814951
In mei gaan we rond reizen door IsraŽl: Tel Aviv, Jerushalyim, Dode Zee en Elat... gelet op de huidige situatie heb ik een tweetal vraagjes... Is er iemand onlangs geweest die de antwoorden weet?

- Is het mogelijk/veilig om met een huurauto probleemloos Betlehem (Arabisch gebied) te bezoeken?
- Zijn er restricties betreffende het fotograferen en doet men daar moeilijk over (geldt voor zowel Joods als Arabisch gebied)?

Weliswaar de meest onzinnige maar desalniettemin ook de leukste internetsite:
Volg je eurobiljetten op hun reis door Europa
  maandag 10 april 2006 @ 10:26:32 #47
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_36815125
quote:
Op maandag 10 april 2006 10:18 schreef Eurobilltracker het volgende:
In mei gaan we rond reizen door IsraŽl: Tel Aviv, Jerushalyim, Dode Zee en Elat... gelet op de huidige situatie heb ik een tweetal vraagjes... Is er iemand onlangs geweest die de antwoorden weet?

- Is het mogelijk/veilig om met een huurauto probleemloos Betlehem (Arabisch gebied) te bezoeken?
- Zijn er restricties betreffende het fotograferen en doet men daar moeilijk over (geldt voor zowel Joods als Arabisch gebied)?

Reis je via een reisbureau?
Op verschillende plaatsen gelden natuurlijk verschillende regels, geloof niet dat ze op Joods gebied zelfde regels hanteren als op Arabisch gebied.. dus beter even informeren per locatie?
pi_36815142
Neem een gids mee. Lijkt me slim in dat gebied.
Een blaasorkest bij de alcoholcontrole is nooit grappig
pi_36815320
quote:
Op maandag 10 april 2006 10:26 schreef Triggershot het volgende:
Reis je via een reisbureau?
Ik heb los een ticket gekocht en een auto gehuurd. De hotels moet ik nog even boeken via Internet. Ik heb wel een hotel in Elat geregeld die ook een excursie naar JordaniŽ regelt (daar mag je met de huurauto namelijk niet naartoe rijden)..
Weliswaar de meest onzinnige maar desalniettemin ook de leukste internetsite:
Volg je eurobiljetten op hun reis door Europa
pi_36815382
Huur een auto met chaffeur, zeker in de palestijnse gebieden. Er wil nog wel eens een raampje sneuvelen bij toeristen. Neem middeltjes mee tegen darmklachten. Kijk bij de dode zee of je ook daadwerkelijk tegen het water kan, ik heb al 2 keer mensen uit het water zien springen omdat hun huid er niet tegen kon (eerst een klein stukje proberen).Eilat is best wel kalm, je kan er zwemmen met dolfijnen.
Je hebt al een auto gehuurd zie ik, neem dan ook een goede plaatselijke verzekering.
Dit bericht is goedgekeurd door de NSA en de NVD en andere opsporingsdiensten.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')