quote:
Ook in landen als Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Finland, Denemarken, Oostenrijk en Zwitserland maken ze tegenwoordig whisky.
De meeste 'whiskies' uit die landen heb ik wel geproefd tijdens proeverijen of festivals.
Vaak is het absoluut mijn smaak niet, hoewel de laatste bottelingen van Mackmyra (Zweden) zeer goed zijn...
Ik heb als 'exotische' whiskies in huis:
Kavalan Solist Fino (Single Cask CS) --> nog dicht
Kavalan Solist Vinho Barrique (Single Cask CS) --> zoet, met veel exotisch fruit
Amrut Portanova --> uitstekende whisky, zeer verfijnde port bom
Amrut Kadhambam --> zeer goede whisky, geen smaaknotities van gemaakt
Lammerlaw (2 bottelingen van Cadenhead) --> erg goed, medium zoet, met bananenschuimpjes
Balcones whisky (gemaakt van blue corn uit de USA) --> leuk, omdat ik in de distilleerderij in Texas geweest ben
Diverse single cask bottelingen Millstone --> worden naarmate de jaren verstrijken steeds beter/voller
Diverse Japanners --> zeer gevarieerd, veelal zeer goed tot uitstekend
St. George Royal Wedding Commemorative Bottling --> Nog dicht, just for fun
Een Thaise whisky waarvan ik het label niet kan lezen en die ook niet te drinken is...
Qua Nederlandse whiskies heb ik verder Frysk Hinder geproefd en ook Vallei whisky.
Van beide hoef ik absoluut geen fles te hebben...
[ Bericht 1% gewijzigd door MadMaster op 22-03-2012 23:07:32 ]