2e rijs en afbakkenquote:Op maandag 5 maart 2012 18:36 schreef Ml-etje het volgende:
Je laat het rijzen op de pizzasteen LeeHarveyOswald?
Nooit een 2de keer kneden! Geen idee wie dat ooit verzonnen heeft hier.quote:Op dinsdag 6 maart 2012 11:25 schreef Gwywen het volgende:
Kan iemand me vertellen of een tweede kneed/tweede rijs nou wel of niet nodig is?
De ene keer wordt 't hier in het topic afgeknald, de andere keer wordt het weer opgehemeld.
Niet alleen hier hoor, meerdere recepten hier + elders geven dat aan.quote:Op dinsdag 6 maart 2012 12:15 schreef Revje1 het volgende:
[..]
Nooit een 2de keer kneden! Geen idee wie dat ooit verzonnen heeft hier.
1ste rijs is meer een rustperiode voor je deeg na het kneden. Je laat h'm na het kneden eerst 20 minuten rusten. Dan vorm je h'm en doe h'm in bijv een blik en dan komt de 2de rijs.
Is dit ook precies het recept wat je gebruikte in Hong kong? Had je daar bijv geen verse gist ervoor gebruikt.quote:Op donderdag 8 maart 2012 01:11 schreef LTCY18 het volgende:
Beste bakkers,
Ik probeer de Chinese Pineapple bun te maken, maar heb het probleem dat mn deeg niet (goed) rijst.
Voor het broodje gebruik het volgende recept:
700gr Amerikaanse patentbloem
110gr suiker
1 ei
8gr gist (van dr Oetker)
4 gr broodverbeteraar
300gr water
Beetje boter
Ik heb geprobeerd het brood in de keuken te laten met een warme theedoek eroverheen te leggen.
Daarna laten rijzen voor 1h, voor 2h, maar er gebeurt nauwelijks wat. Ook in mn slaapkamer laten rijzen vlakbij de verwarming, maar tevergeefs.....
Toen ik in Hongkong werkte, heb ik dit broodje elke dag moeten maken, en toen ging het elke dag goed. Eenmaal terug in Nederland is het mij maar 1x goed gelukt van de 5,6 keren dat ik het geprobeerd heb.
Zou ik ook mijn brood bv in de avond kunnen kneden, in de koelkast leggen en laten rijzen tot volgende dag na werk (18:00)? Kan het deeg "overrijzen"?
Ik heb gegoogled en verschillende manier geprobeerd om het deeg te laten rijzen, maar tot nu toe niets gelukt. Sommigen zeggen in de koelkast laten rijzen goed, sommige zeggen weer over opwarmen, uitzetten en deeg erin. Sommigen zeggen lage temperattur goed voor rijzen en sommigen zeggen weer iets boven kamertemperatuur. Wat is nou waar?
Iemand die mij kan helpen hoe ik het deeg het best kan laten rijzen thuis?
uhm.... destijds liet ik deeg idd bulk rijzen. daarna kneed ik het weer en maak vormpjes. na het vormen laat ik ze nog een keer rijzen boven de oven en houdt het vochtig met een plantensproeier. nu kan ik dat niet doen omdat boven mijn oven thuis een kookplaat is. Bovenkant warmt dus niet mee. Ik leg de gevormde deeg dus weer ergens in de keuken of woonkamer, ook dan rijst het niet optimaal.quote:Op donderdag 8 maart 2012 13:55 schreef MaximusTG het volgende:
Dus 1 keer bulkrijs, en na het vormen nog een rijs? En je wil een verdubbeling van je deeg na de eerste rijs?
Ja, je kan dan prima de koelkast gebruiken. Maak je deeg zoals normaal, vorm tot een grote bal na kneden en doe afgedekt in een kom oid in de koelkast. Zaterdags haal je het deeg er dan ongeveer 2 uur vantevoren uit (of korter, afhankelijk van hoe veel het al in de koelkast gerezen is). Daarna vorm je en verwerk je zoals normaal.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |