abonnement Unibet Coolblue
pi_110388970
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 11:20 schreef Gwywen het volgende:
Brood te lang laten rijzen in de vorm... :')
Ik dacht, dat kan wel terwijl ik boodschappen doe.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

(sorry voor de lamme kwaliteit van de foto's , ik heb ze met mijn foon gemaakt)
_O-

Schtterend !
Kreeg ooit sprookjes te horen. Zit nu in therapie.
  † In Memoriam † maandag 16 april 2012 @ 11:44:00 #277
91830 MaximusTG
pi_110389343
Dat brood wou ontsnappen lijkt het wel :P.
pi_110393220
Klopt het dat je speltmeel niet te lang moet kneden?
  † In Memoriam † maandag 16 april 2012 @ 13:36:25 #279
91830 MaximusTG
pi_110393350
Nou ja, je moet geen enkele bloem/meel te lang kneden. Dat zit in het woordje te :P.
Maar inderdaad speltmeel moet je minder lang kneden dan "normaal" meel.
pi_110393657
Mmm... ik dacht hoe langer hoe beter :P Volkorenmeel kneed ik 5 ā 6 nummers van red hot chili peppers, maar rijzen doet het niet echt -O- is niet mega steenbrood, maar mag wel wat luchtiger.
  † In Memoriam † maandag 16 april 2012 @ 13:46:09 #281
91830 MaximusTG
pi_110393775
Geef altijd je volledige recept bij dit soort vragen, anders wordt het beantwoorden een soort prijssschieten..
Maar het probleem met volkorenbroden is vaak de hoeveelheid vocht in het deeg. Een volkorenbrood profiteert er ook van als je (een deel van) het meel laat weken in het water.
pi_110394952
Vorige was: 500 gram Volkorenmix (dille&kamille – waar zout in zit), 320 gr water, 8 gr gist. Waarvan ik woensdagavond een preferment had gemaakt van 100 gr volkorenmix, 280 gr water en 4 gr gist. In koelkast gezet. Vrijdagochtend gekneed, 1,5 uur laten rijzen, vormen, +/- 2 uur laten staan en daarna gebakken (oven zat vol).

Nu staat er een soort gelijk papje in de woonkamer, maar dan met maismix. Ik heb ook nog speltmix, daarna meel van molen :)
  † In Memoriam † maandag 16 april 2012 @ 14:27:41 #283
91830 MaximusTG
pi_110395488
Oke, en dat wou dus niet rijzen? Ook het preferment niet?
pi_110395694
Nope, preferment ook niet. Of heeeeeeeel minimaal. Absoluut geen verdubbeling, als het gerezen zou zijn, dan zeker niet meer dan 10%. Ik betwijfel 5% al..
  † In Memoriam † maandag 16 april 2012 @ 14:40:15 #285
91830 MaximusTG
pi_110395978
Nee, oke, maar dat was ook wel een heel nat preferment natuurlijk; Ook geen bellen erin?
pi_110396081
ook geen bellen, meel op bodem gezakt, waterlaagje bovenin. 100 gr meel op 100 gr water is normaal toch? Probeerde ik vanochtend met het maismix maar dat wordt zo'n droge kledder...
  † In Memoriam † maandag 16 april 2012 @ 14:54:21 #287
91830 MaximusTG
pi_110396542
100 gram meel op 100 gram water is ook wat ik aanhou voor mn desem ja. Maar je zegt net 100 gram meel op 280 gram water. Dat is wel iets natter natuurlijk. Wat zit er allemaal in die mix? Tis geen 100% volkoren zeker?
  maandag 16 april 2012 @ 14:55:34 #288
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110396591
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 14:42 schreef Goudvis87 het volgende:
ook geen bellen, meel op bodem gezakt, waterlaagje bovenin. 100 gr meel op 100 gr water is normaal toch? Probeerde ik vanochtend met het maismix maar dat wordt zo'n droge kledder...
Klinkt er naar dat je gist dood is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110397991
dit is wat ze zeggen: http://www.dille-kamille.(...)-biologisch-500-gram
Maar of het waar is.....

gist heb ik van die instant gist in zakjes, voor het laatste brood een nieuw zakje open gemaakt. OMG ik zit net te googlen naar de afbeelding, lijkt erop dat ik bakpoeder gebruik ipv gist!!! |:( Dat zal het wel zijn dan hé!
  † In Memoriam † maandag 16 april 2012 @ 15:36:29 #290
91830 MaximusTG
pi_110398123
:o Sorry hoor, maar whaha :+ . Dat lijkt mij iig een goede verklaring :P.

Dus niet deze:



maar deze:

pi_110398311
Okay, uberkneus denkt ook ff brood te bakken hahahaha! pffffffff :X :') ik ga ff langs de super op weg naar huis geloof ik...
pi_110398671
schaam me diep :7
pi_110399329
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 09:40 schreef MaximusTG het volgende:
Volgens mij wordt het ook niet zo vaak gedaan, daadwerkelijk brood met chocoladesmaak. Je ziet veel vaker zoete witte broodjes met chocoladestukjes erin..
ik wil zeg maar beetje result krijgen zoals bij chocolade cake.
Heb je enig idee hoe ik dit kan bereiken dan met broodjes?
  † In Memoriam † maandag 16 april 2012 @ 16:11:46 #294
91830 MaximusTG
pi_110399582
Ik heb van het weekend deze gemaakt:



Zie hier het recept. Lekker, met chocolade smaak. En fijn deeg om mee te werken!
pi_110404049
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 16:12 schreef Jagärtrut het volgende:
Ik heb van het weekend deze gemaakt:

[ afbeelding ]

Zie hier het recept. Lekker, met chocolade smaak. En fijn deeg om mee te werken!
oh dat ziet er leuk uit!
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 16 april 2012 @ 18:08:40 #297
345970 Doodloper
Is een hardloper.
pi_110404202
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 16:12 schreef Jagärtrut het volgende:
Ik heb van het weekend deze gemaakt:

[ afbeelding ]

Zie hier het recept. Lekker, met chocolade smaak. En fijn deeg om mee te werken!
Ziet er zeker lekker uit idd :o mooie foto ook!
We zullen zien, zei de blinde.
pi_110404758
quote:
14s.gif Op maandag 16 april 2012 18:08 schreef Doodloper het volgende:

[..]

Ziet er zeker lekker uit idd :o mooie foto ook!
oh, niet mijn foto! Van de blog waar hij vandaan komt. En ze waren inderdaad erg lekker!
pi_110405127
quote:
oh, niet mijn foto! Van de blog waar hij vandaan komt. En ze waren inderdaad erg lekker!
Was al jaloers op je vorkjes :)

PS: Verse gist erbij, ben benieuwd...
pi_110431756
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 16:11 schreef MaximusTG het volgende:
Probeer deze eens, lijkt me een winnaar:

http://www.davidlebovitz.com/2010/04/chocolate-bread-recipe/
Dus ff cacaopoeder kopen bij appie :D
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')