abonnement Unibet Coolblue
pi_111055226
maar smaakte er niet minder om durf ik te wedden
  † In Memoriam † woensdag 2 mei 2012 @ 20:40:41 #202
91830 MaximusTG
pi_111055650
Wel mooi gerezen in de oven zie ik. Als je deeg teveel terugveert, laat het dan gewoon even liggen, tot het "ontspannen is". Had je het deeg kort van te voren in twee ballen verdeeld?
  woensdag 2 mei 2012 @ 21:00:57 #203
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111056855
Ze smaakten inderdaad prima.

Ze rezen inderdaad mooi, had een paar mooie bellen. Ok dat zal ik de volgende keer proberen.

Nee gisteravond al.
pi_111102060
-O-

Eerste pizza wilde niet van de schieter af. Tweede te lang in de oven laten staan (was nog wel te eten, maar wel wat donker). En dochterlief vond ze 'vies' (welk kind vindt pizza nou vies :? )
pi_111181403
Afgelopen maandag een gloednieuwe Bestron Alfredo dld9070 voor een paar euro op de kop getikt. Heb de 2 gloeispiralen omgewisseld. Boven zit nu het 550 watt element. De thermostaat op een hogere afslagtemperatuur afgesteld en vanavond drie pizza's gebakken. Eéntje op de G3Ferrari en twee op de Bestron. Alle drie in 5 minuten gebakken waarbij die uit de Bestron er met een bruinere rand uitkwamen dan die uit de Ferrari. Deeg was uiteraard het recept van Maximus wat lekker gemakkelijk voor te bereiden en te handlen is. In ieder geval lekkere pizza's! Die Bestron valt me reuze mee na allerlei verhalen daarover gelezen te hebben.
pi_111181634
O ja, vergeten: bij de Bestron heb je een ovenhandschoen nodig heb ik gemerkt. De Ferrari heeft een knop bovenop het deksel.
  maandag 7 mei 2012 @ 08:29:23 #207
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_111237714
De Ferrari is hier in de aanbieding.
pi_111239954
Gisteren met een volkorendeegrecept van Peter Reinhart pizza gemaakt, en ik wil niet meer anders, NOM! :9

Het deeg was súper sterk en elastisch!


Belegd met oa. camembert, pepertjes, paprika en ham


Volgende keer mag hij íets langer in de oven (was even aftasten..) maar de bodem was prachtig dun!
Ja doei.
  † In Memoriam † maandag 7 mei 2012 @ 10:44:54 #209
91830 MaximusTG
pi_111240275
Mooi zeg, mooi deeg idd! Je kijkt er zo doorheen :).
  maandag 7 mei 2012 @ 11:10:42 #210
134716 Schotse_Hooglander
Koeien, bedaard in de wei
pi_111240969
Ik sta nu op het punt een oventje aan te schaffen. Wat zal de beste koop zijn nu de ferrari voor 85 wordt aangeboden?
Het deeg is al gekocht bij de Xenos, dus hopelijk morgen de eerste pizza's!
En dat allemaal volledig belangeloos, zonder er iets voor terug te vragen....
pi_111241136
Deeg bij de Xenos?
Ja doei.
  † In Memoriam † maandag 7 mei 2012 @ 11:16:00 #212
91830 MaximusTG
pi_111241143
Deeg gekocht bij de Xenos? Beste koop, tja, moeilijk, die ferrari bij Alternate is wel mooi natuurlijk. Tis maar net wat er bij je in de buurt verkrijgbaar is. Uiteindelijk kan je het beste natuurlijk in een echte houtoven bakken ;).
  maandag 7 mei 2012 @ 11:18:27 #213
134716 Schotse_Hooglander
Koeien, bedaard in de wei
pi_111241213
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2012 11:15 schreef motorbloempje het volgende:
Deeg bij de Xenos?
Ik bedoelde ingrediënten voor het deeg, mag nog wel zelf kneden!
En de Ferrari is besteld!
En dat allemaal volledig belangeloos, zonder er iets voor terug te vragen....
pi_111241257
Mijn eerste tip: pleur dat Xenosdeeg weg, haal desnoods gewoon normaal witbloem en ga zelf aan de slag met gist, honing, etc. De verhoudingen in die kant en klare pakjes... :N
Ja doei.
  † In Memoriam † maandag 7 mei 2012 @ 13:15:55 #215
91830 MaximusTG
pi_111245076
Hier is dat volkorenpizza recept voor de liefhebber. Beetje gekke PDF, omgezet uit Epub.

http://dl.dropbox.com/u/1974016/PRWWpizza.pdf
pi_111245601
Ik had trouwens de helft van dat recept gemaakt voor 2 pizza's :)
Ja doei.
pi_111283188
Arrghhhh...hoe is het mogelijk..

De eerste dag dat ik de Ferrari binnen had heb ik van deeg wat ik nog had staat (patent deeg) een deeg gemaakt. Niet op de goede manier want ik was natuurlijk veels te ongeduldig en had geen tijd meer om goed te laten rijzen (uur of zo)

Het resultaat viel alles behalve tegen en ik kreeg een mooie pizza met een krokante korst met mooie luchtbellen erin NETTTT als bij "Mario" ;)

De keren erna ging het alles behalve beter zelfs met het gebruik van de Typo 00 (en later ook nog een keer de patentbloem). De korsten gingen niet meer "bubbelen" en beide keren ging het deeg tijdens het bakken krom staan waardoor er geen contact meer was (behalve midden) met de steen.

Ik moet hier echt een domme fout gemaakt hebben maar heb echt geen idee wat..
jullie ideeën?
  † In Memoriam † dinsdag 8 mei 2012 @ 11:53:50 #218
91830 MaximusTG
pi_111283495
Als je hulp wil moet je wat duidelijker zeggen welke receptuur je gevolgd hebt.. Inclusief kneedtijden/rijstijden etc.
pi_111287172
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 11:53 schreef MaximusTG het volgende:
Als je hulp wil moet je wat duidelijker zeggen welke receptuur je gevolgd hebt.. Inclusief kneedtijden/rijstijden etc.
Wat zeg je dat vriendelijk :-) maar begrijp het hoor ..

Zowel Typo 00 als patent bloem, instant gist 7 gr. Ruim een kwartier als een malle gekneed en het werd een super mooie gladde heel klein beetje plakkende bol. Half uur laten rusten/rijzen buiten de koelkast en 3 uur nog in de koelkast. Weer even laten rusten en vervolgens op een 350 graden (dat blijft een gok) ferrari pizzaoven gebakken.

Beide keren ging het deeg dus krullen en juist dat snap ik niet. Is de bodem te dik, te dun, oven te heet etc
  † In Memoriam † dinsdag 8 mei 2012 @ 13:50:29 #220
91830 MaximusTG
pi_111287481
Dat was helemaal niet onvriendelijk bedoeld hoor, het is gewoon zo.. Ik heb nu eenmaal geen kristallen bol om in te zien wat er bij jou misgaat.
Nu heb je nog steeds niet gepost hoeveel water en hoeveel bloem je bv hebt gebruikt. Het kunnen dus meerdere dingen zijn.
Je kan sowieso beter geen patentbloem gebruiken, dat is voor gebak e.d. en bevat te weinig gluten. Verder heb je het deeg erg kort laten rijzen. En als je het niet laat rijzen onstaan er geen luchtbellen in je deeg. Als laatste zou het zo kunnen zijn dat je dreeg te weinig water bevat. Daardoor is je deeg minder soepel en kan het minder uitzetten. Je pizza wordt dan harder/compacter.
Probeer anders eens het recept 2 in mijn PDF. Die is vrij makkelijk, kan bijna niet misgaan. Wel goede bloem gebruiken! Raad je aan om de Frans Krokant bloem van Soezie te gebruiken (Welkoop). Je Tipo 00 bloem kan ook, maar let dan op dat het niet te nat wordt. Tipo 00 neemt minder water op.
  dinsdag 8 mei 2012 @ 14:07:04 #221
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111288120
Wellicht niet zelfgemaakt maar wel interessant: De Lidl heeft nu flammkuchen in de aanbieding.
pi_111293516
Dat recept van MTG gebruik ik nu al een tijdje met 00 meel (le 5 Stagioni). Met 60% is het wat te droog en met 68% vond ik het wat te nat. Ik werk nu steeds met 65% en dat werkt tot volke tevredenheid. Alles wordt wel steeds afgewogen zodat het resultaat min of meer consistent is.
pi_111303157
Wie heeft nog tips voor een vegetarische pizzatopping zonder kaas?
pi_111328867
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 13:50 schreef MaximusTG het volgende:
Dat was helemaal niet onvriendelijk bedoeld hoor, het is gewoon zo.. Ik heb nu eenmaal geen kristallen bol om in te zien wat er bij jou misgaat.
Nu heb je nog steeds niet gepost hoeveel water en hoeveel bloem je bv hebt gebruikt. Het kunnen dus meerdere dingen zijn.
Je kan sowieso beter geen patentbloem gebruiken, dat is voor gebak e.d. en bevat te weinig gluten. Verder heb je het deeg erg kort laten rijzen. En als je het niet laat rijzen onstaan er geen luchtbellen in je deeg. Als laatste zou het zo kunnen zijn dat je dreeg te weinig water bevat. Daardoor is je deeg minder soepel en kan het minder uitzetten. Je pizza wordt dan harder/compacter.
Probeer anders eens het recept 2 in mijn PDF. Die is vrij makkelijk, kan bijna niet misgaan. Wel goede bloem gebruiken! Raad je aan om de Frans Krokant bloem van Soezie te gebruiken (Welkoop). Je Tipo 00 bloem kan ook, maar let dan op dat het niet te nat wordt. Tipo 00 neemt minder water op.
ahh de gevaren van het internet/email elkaar verkeerd begrijpen.

Ik ga het eens iets minder op mijn gevoel doen (ik experimenteer altijd tot het deeg " goed" voelt) en iets meer met het recept..

thanks
  † In Memoriam † woensdag 9 mei 2012 @ 12:32:48 #225
91830 MaximusTG
pi_111329609
Dat lijkt me een goed uitgangspunt ja. Het is namelijk best lastig om te voelen of een deeg goed is of niet. Kneed je het deeg met de hand, of met een mixer?

@LieLie; is de geen kaas vanwege een melkallergie? Zo nee, dan natuurlijk de creme fraiche/kwark (oke, dat is technisch gezien ook kaas) met veel ui, champignons.

En anders een echt smaakvolle tomatensaus, Marinara. Basilicum, champignons, paprika, veel ui. Artisjokken?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')