abonnement Unibet Coolblue
pi_110284772
Bedankt voor de tips!
Ik ga morgen ook de steen van de Lidl (en Jamie Oliver) proberen
  vrijdag 13 april 2012 @ 19:38:13 #127
221912 minilot
Nancy boy
pi_110288486
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2012 16:51 schreef MaximusTG het volgende:
Dat klinkt al erg goed ja!
Ik heb al bijna alle pizza's van Crust al eens nagemaakt: http://crust.com.au/pizzas#!

Prima topping-inspiratie! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † vrijdag 13 april 2012 @ 20:06:01 #128
91830 MaximusTG
pi_110289609
Griesmeel verbrandt inderdaad snel; kan je voorkomen door geen griesmeel op de schieter of schep of hoe je het ook wil noemen waar je je pizza mee op de steen schuift te doen ;). In plaats daarvan vorm je je pizza in een 50/50 mengsel van bloem en griesmeel. Dan zit er genoeg op je pizza om plakken te voorkomen, maar niet zoveel dat het verbrandt. Wel wat oefening nodig ;)..

[ Bericht 0% gewijzigd door MaximusTG op 14-04-2012 07:14:35 ]
pi_110301519
dus als je de pizza vormt niet puur bloem op de aanrecht strooien maar 50/50 en dan zou er dus niets op de schieter hoeven.
Okee ga ik de volgende keer proberen :).
  † In Memoriam † zaterdag 14 april 2012 @ 07:18:03 #130
91830 MaximusTG
pi_110306557
Wel van te voren mengen, in een afsluitbaar bakje. Helft griesmeel, helft bloem. Deksel erop, ff schudden.
Maar je hebt wel meer kans dat ie blijft plakken ja, als je het zo doet en er minder bij gebruikt... Je strooit wat van het mengsel erop, bal deeg erop, beetje daarbovenop. Uitdrukken tot platte schijf. Af en toen omdraaien en terwijl je em omdraait verspreidt je het bloemmengsel eronder weer een beetje. Als je de pizza op je handen vormt, af en toe een kant op het bebloemde werkblad leggen. Door het uit te rekken wordt het oppervlak weer 'nat'. Er moet een dunne 'film' bloemmengsel op komen te zitten.
En snel werken als je pizza op de schieter ligt help ook wel.
pi_110307094
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 07:18 schreef MaximusTG het volgende:

En snel werken als je pizza op de schieter ligt help ook wel.
Dat had ik ook al in de gaten, dus ik d8 laat ik eerst de pizza beleggen en dan op de schieter leggen maar dat wordt een zooitje :{
pi_110307105
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 08:48 schreef Sorella het volgende:

[..]

Dat had ik ook al in de gaten, dus ik d8 laat ik eerst de pizza beleggen en dan op de schieter leggen maar dat wordt een zooitje (had ik kunnen weten iets met dunne bodem en vulling en zwaartekracht) :{
\\

quote inplaats van de edit knop :@
pi_110307405
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 08:48 schreef Sorella het volgende:

[..]

Dat had ik ook al in de gaten, dus ik d8 laat ik eerst de pizza beleggen en dan op de schieter leggen maar dat wordt een zooitje :{
en zo is de calzone uitgevonden!
pi_110324355
Ik ben tevreden met mijn pizzasteen *O*

  † In Memoriam † zaterdag 14 april 2012 @ 20:50:42 #135
91830 MaximusTG
pi_110325873
Goed gelukt! Wat zit er allemaal op? Tomatensaus, tomaat, paprika en kaas?
pi_110327125
Ja en nog een verdwaalde ui en champignon :)
  † In Memoriam † zaterdag 14 april 2012 @ 21:22:36 #137
91830 MaximusTG
pi_110327322
Geen salami!!??!?! :P? Wel fijn zo'n steen he?
pi_110342093
Meestal vind ik vlees toch niet zo lekker op een pizza, behalve gekruid gehakt.
Maar ben erg tevreden over de steen :Y terwijl het toch zo'n goedkope dunne is.
pi_110342204
Beleg ben ik geen fan van :@ maar de bodem ziet er mooi uit! Tot welke temperatuur kan jouw oven en hoe lang heb je de steen er in laten voorverwarmen?
Ja doei.
pi_110342222
Rond de 220 maar of ie dat echt haalt weet ik niet.
Heb hem 20 minuutjes laten voorverwarmen.
pi_110342241
Ok! ^O^ dan is het het overwegen waard om eens te kijken naar zo'n steen hier. Die van mij haalt volgens de draaischijf 240, dus in praktijk wrsch 10 graden minder ofzo. Gebruik nu de gewone ovenplaat en de pizza's zijn lekker hoor, maar 't oog wil ook wat! :@
Ja doei.
pi_110347667
Dan raad ik het zeker aan :Y hij was zo mooi O+ bleef er maar naar kijken hahaha.

Eerst zagen mijn pizza's er zo uit:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 38% gewijzigd door Sarabi op 15-04-2012 14:33:41 ]
pi_110436291
Van afgelopen zondag:


Was weer goed gelukt. Dit keer het deeg al op vrijdag gemaakt omdat ik op zat. geen tijd had.
Maar er zat erg veel smaak aan!
  † In Memoriam † dinsdag 17 april 2012 @ 15:14:49 #144
91830 MaximusTG
pi_110441371
Verschil he, vergeleken met zelfde-dag deeg? Mooi luchtige rand!
Krijg er honger van ;).
pi_110452141
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 13:14 schreef DrukVout het volgende:
Van afgelopen zondag:
[ afbeelding ]

Was weer goed gelukt. Dit keer het deeg al op vrijdag gemaakt omdat ik op zat. geen tijd had.
Maar er zat erg veel smaak aan!
Een australische pizza!
pi_110452554
Wtf... Ik had hem nog omgedraaid....
pi_110452829
Ik zie niets geks?
pi_110452905
Dat ziet er erg lekker uit :9
pi_110453165
Hier staat de foto op zijn kop...
pi_110455330
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 19:37 schreef DrukVout het volgende:
Hier staat de foto op zijn kop...
Hier ook ;) Maar hij ziet wr wel heel lekker uit!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')