abonnement Unibet Coolblue
pi_111334886
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 12:32 schreef MaximusTG het volgende:
Dat lijkt me een goed uitgangspunt ja. Het is namelijk best lastig om te voelen of een deeg goed is of niet. Kneed je het deeg met de hand, of met een mixer?

@LieLie; is de geen kaas vanwege een melkallergie? Zo nee, dan natuurlijk de creme fraiche/kwark (oke, dat is technisch gezien ook kaas) met veel ui, champignons.

En anders een echt smaakvolle tomatensaus, Marinara. Basilicum, champignons, paprika, veel ui. Artisjokken?
Nee, vanwege geen kaas lusten ;-)
Menu omgegooid, paddestoelenrisotto wordt het ;-)
  † In Memoriam † woensdag 9 mei 2012 @ 15:01:30 #227
91830 MaximusTG
pi_111335733
Paddestoelenrisotto zonder parmezaan neem ik aan dan :P? Lust je geen enkele kaas? Want er is zo'n breed smaakaanbod in kazen.
pi_111347644
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 15:01 schreef MaximusTG het volgende:
Paddestoelenrisotto zonder parmezaan neem ik aan dan :P? Lust je geen enkele kaas? Want er is zo'n breed smaakaanbod in kazen.
Ik lust heel graag kaas! Alleen een van de gasten van vrijdag niet ;-)

En de parmezaan mag iedereen er aan tafel op doen ;)
pi_111386170
Pizza van vandaag. :9



pi_111386655
:9~ buiten gebakken, buiten opgegeten of alleen buiten gefotografeerd? :) (of heb je tegels en een regenpijp in de woonkamer?)
  † In Memoriam † donderdag 10 mei 2012 @ 18:32:31 #231
91830 MaximusTG
pi_111386766
Ziet er goed uit zeg! Pesto + champignons, of nog meer?
Even los van de pizza, hoe zit dat op de tweede foto, ziet er zo gek uit onder de pizzastukken? Is dat geen hele plank of zo? Lijkt wel een gat te zitten:P.
pi_111386901
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2012 18:28 schreef vriendelijkevriend het volgende:
:9~ buiten gebakken, buiten opgegeten of alleen buiten gefotografeerd? :) (of heb je tegels en een regenpijp in de woonkamer?)
Vanwege het licht, in de tuin net bij de deur gefotografeerd.. Verder gewoon thuis afgebakken. :P
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2012 18:32 schreef MaximusTG het volgende:
Ziet er goed uit zeg! Pesto + champignons, of nog meer?
Even los van de pizza, hoe zit dat op de tweede foto, ziet er zo gek uit onder de pizzastukken? Is dat geen hele plank of zo? Lijkt wel een gat te zitten:P.
Pesto, champignons, geraspte jonge kaas & mozarella.

En ehm.. ja, er zit een gat in de plank. :') :@
  † In Memoriam † donderdag 10 mei 2012 @ 18:39:00 #233
91830 MaximusTG
pi_111386988
Whaha :D. Dan zag ik het toch goed ;).

Maar lekker hoor, smaakte vast goed.
pi_111387050
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2012 18:39 schreef MaximusTG het volgende:
Whaha :D. Dan zag ik het toch goed ;).

Maar lekker hoor, smaakte vast goed.
Dat zeker. :Y
pi_111430086
Gisteren de G3 Ferrari binnen gekregen. Gelijk van die metalen halve plankje besteld (de houten zaten er ook bij) en vandaag de eerste pizza gemaakt. Ik had het deeg uitgerold op de plankjes en dat was denk ik niet zo'n goed idee. Het plakte namelijk vast aan de plankjes (had er wel bloem tussen gedaan). Wat resulteerde in een gedrocht van een pizza. Maar gelukkig morgen op herhaling. Hoe doen jullie dit?

Denk dat ik morgen het deeg eerst vorm/uitrol met voldoende bloem eronder op het aanrecht en vervolgens de plankjes eronder schuif. Ondanks dat door het frommelen de pizza veel te dik werd en meer een Amerikaanse bodem had dan een Italiaanse was al wel te merken dat de bodem lekker krokant was i.t.t. mijn vorige pizza's uit de normale oven. Als het resultaat enigszins ok is, zal ik wel een foto posten. Het viel me ook op dat er heel veel stoom uit kwam toen ik hem na 5 minuten open deed. Morgen op de helft ook maar even stoom laten ontsnappen denk ik.
pi_111430336
Na dit topic te hebben gelezen heb ik een steen gekocht als pizzasteen, Een blauwe hardsteen. Vorig weekend het eerst pizza gemaakt, was heerlijk, goede bodem!
pi_111430744
Niet dit topic bekijken als je honger }:|
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_111444924
Leuk topic! Zelf bij Alternate ook de G3 gekocht en vandaag binnen gehad. Nog geen type 00 deeg gevonden, maar zo te zien aan het recept in de startpost heb je dat ook niet nodig.
Ik heb wel al wat semola di grano duro gekocht. Eerste poging was het deeg niet goed gerezen. Even wat meer geduld hebben dan een half uurtje :)
pi_111445019
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 18:43 schreef P1uu33R het volgende:
Gisteren de G3 Ferrari binnen gekregen. Gelijk van die metalen halve plankje besteld (de houten zaten er ook bij) en vandaag de eerste pizza gemaakt. Ik had het deeg uitgerold op de plankjes en dat was denk ik niet zo'n goed idee. Het plakte namelijk vast aan de plankjes (had er wel bloem tussen gedaan). Wat resulteerde in een gedrocht van een pizza. Maar gelukkig morgen op herhaling. Hoe doen jullie dit?

Denk dat ik morgen het deeg eerst vorm/uitrol met voldoende bloem eronder op het aanrecht en vervolgens de plankjes eronder schuif. Ondanks dat door het frommelen de pizza veel te dik werd en meer een Amerikaanse bodem had dan een Italiaanse was al wel te merken dat de bodem lekker krokant was i.t.t. mijn vorige pizza's uit de normale oven. Als het resultaat enigszins ok is, zal ik wel een foto posten. Het viel me ook op dat er heel veel stoom uit kwam toen ik hem na 5 minuten open deed. Morgen op de helft ook maar even stoom laten ontsnappen denk ik.
Ik vorm het gewoon met mijn handen. Als het groot genoeg is leg ik het op het plankje en dan kan ik nog wat schuiven tot ie goed is. Nooit problemen mee!
  zaterdag 12 mei 2012 @ 00:12:07 #240
374892 bobbee
Bob's House
pi_111446499
Hallo!
ik heb sinds een paar dagen ook een pizza ovetnje van Bestron. Dan wel de DL9016 die tot 450 graden gaat en met het ronde elemant in de deksel. Iemand had hem nog nieuw staan op zolder en daar heb ik hem van kunnen kopen.
Wat een top apparaatje zeg! Ik bak nu zo'n 10 jaar als hobby brood e.d. en dus vanaf nu ook pizza!
Hier nog wat foto's van wat het is geworden....

Ik ga weer even verder met het forum doorlezen. Misschien tot later.
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  zaterdag 12 mei 2012 @ 00:22:41 #241
374892 bobbee
Bob's House
pi_111446904
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 23:37 schreef Basic_ het volgende:
Leuk topic! Zelf bij Alternate ook de G3 gekocht en vandaag binnen gehad. Nog geen type 00 deeg gevonden, maar zo te zien aan het recept in de startpost heb je dat ook niet nodig.
Ik heb wel al wat semola di grano duro gekocht. Eerste poging was het deeg niet goed gerezen. Even wat meer geduld hebben dan een half uurtje :)
Als je een sligro bij je in de buurt hebt....die hebben typo 00 zowel biologisch als normaal.
De normale is 1,35 per kg en de bio 1,50 per kg. Ex btw.

Succes!
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  zaterdag 12 mei 2012 @ 00:52:11 #242
296894 Xblister
Simply the best..
pi_111447989
Hallo,

Wat is een goede pizza steen voor de oven, en waar kan ik hem kopen
Roll with the fastest
I'm the baddest who rolls with the madness
  zaterdag 12 mei 2012 @ 00:57:15 #243
374892 bobbee
Bob's House
pi_111448157
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 00:52 schreef Xblister het volgende:
Hallo,

Wat is een goede pizza steen voor de oven, en waar kan ik hem kopen
http://www.groenebouwmate(...)-30x30x3-cm-per-stuk
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  zaterdag 12 mei 2012 @ 01:06:34 #244
296894 Xblister
Simply the best..
pi_111448442
Roll with the fastest
I'm the baddest who rolls with the madness
pi_111452650
Ik ga vandaag nog even langs de sligro, maar is het nou verstandig om type 00 te halen in combinatie met een G3 oven, of - zoals MaximusTG stelt - goede bloem voor witbrood met veel gluten?

Als het gluten moet zijn, hoe herken je dan "goed" bloem?

Thanks :)

En bobbee, thanks voor de sligro tip.
Ik was gister best veel geld kwijt voor Semola di grano duro van De Cecco bij de Jumbo.. 3 euro per 500 gram of zo.


O ja, nog een brandende vraag:

Hoe maken jullie de pizzasteen schoon? Vieze plekken maken me niet uit, maar zwarte plekken lijken me beter om te verwijderen? Ik las iets over een borstel, maar wat voor een borstel? Steviger dan een afwasborstel, maar wel hetzelfde materiaal of zo?

En is het dan beter om toch gewoon bakpapier tussen de steen en de pizza te leggen?
  zaterdag 12 mei 2012 @ 13:11:57 #246
374892 bobbee
Bob's House
pi_111456662
hoi,
ik zou geen bakpapier gebruiken aangezien je het effect van de steen weghaalt. Vocht opnemen uit de bodem en verdampen etc...
Ik heb bij de action een smalle houten behangborstel gehaald. (action = goedkooop :) ) Daarmee borstel ik de steen schoon en dat werkt. Hoe je echt goed schoon maakt weet ik ook niet. Schuren en ik las iets over strak onder de grill plaatsen ofzo...ben er ook wel benieuwd naar want dat begreep ik niet helemaal....
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
pi_111458999
Nog een vraag over deeg. Ik maak het deeg volgens het recept van het OT. Dan maak ik een keurig bolletje die ik in de koelkast plaats. Op filmpjes zie ik dat die er ook zo uitkomen maar bij is de hele
schaal gevuld met deeg. Heb dus geen mooi bolletje meer. Is dat bij jullie ook zo? Een mooi bolletje is natuurlijk wel makkelijker te vormen dan een gewoon een partij deeg :-)
pi_111459961
Door de pizza foto's hier heb ik besloten om vandaag weer pizza te maken.

quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 14:40 schreef P1uu33R het volgende:
Nog een vraag over deeg. Ik maak het deeg volgens het recept van het OT. Dan maak ik een keurig bolletje die ik in de koelkast plaats. Op filmpjes zie ik dat die er ook zo uitkomen maar bij is de hele
schaal gevuld met deeg. Heb dus geen mooi bolletje meer. Is dat bij jullie ook zo? Een mooi bolletje is natuurlijk wel makkelijker te vormen dan een gewoon een partij deeg :-)
Jep, dat komt omdat ons deeg veel vochtiger is denk ik. Ik moet de bolletjes altijd opnieuw vormen.
pi_111460864
Ben weer pizza aan het maken. Heb nu na het uit de koelkast halen eerst een bal gemaakt en op het aanraakt met veel bloem met de hand gevormd ging best goed. En het plakt nu niet. Straks als de oven heet is. Dan leg ik het deeg op de plankjes, beleg erop en op de steen.

Heel benieuwd!
  † In Memoriam † zondag 13 mei 2012 @ 00:00:22 #250
91830 MaximusTG
pi_111477830
Paar opmerkingen nav wat vragen hier:

Tipo 00 bloem? - Je kan het proberen, maar naar mijn ervaring krijg je met goede witte bloem ook in G3 achtige oventjes een beter resultaat. Je haalt namelijk nog steeds niet écht die houtoventemperaturen. Waar je dan op moet letten? Dat is een goede vraag, in NL staat er nl. bijna niks op de verpakking vermeldt. Zal me er eens in verdiepen.

Wat betreft bakjes/bolletjes deeg die uitzakken: Als je je deeg na koelkastverblijf weer opnieuw balt, doe dit dan wel ruim voor je ze gaat vormen, anders zijn ze veel te elastisch. Je wil namelijk niet zo zeer dat je deeg elastisch is, maar dat het juist uitrekt en zo blijft.
Makkelijker is het om bakjes te gebruiken waar je bal deeg precies inpast. Die zakt dan nog steeds uit tot een schijf, maar dat geeft dan helemaal niet. Als je toch ballen maakt na de koelkast kan je trouwens net zo goed het deeg in zn geheel in de koelkast zetten.

Zo doe ik het:

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')