SPOILER: Recept 1Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: Recept 2Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Saus:
Je kan op veel verschillende manieren een saus maken; hieronder staat een recept voor een saus die gekookt wordt, maar je kan het ook zo simpel houden als het pureren van goede Italiaanse tomaten en ze op smaak te brengen met wat oregano, zout en peper. Zie bv de link naar de website van Varasano voor een goede (alhoewel iets omslachtige) methode.
Mocht je wat meer haast hebben, dan smaakt bv een Heinz Tomato Frito ook erg lekker als pizzasaus. Over het algemeen kan je echter wel stellen dat er maar weinig saus op de pizza nodig is.SPOILER: SausOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bakken:SPOILER: bakkenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Handige links over pizza maken
Jeff Varasano's Internet best pizza recipe
Pizzamaking.com
Twee pizzastenen:
http://pizzastein.com/
Jamie Oliver steen op fonq.nl
Filmpje over deeg opbollen
Filmpjes over deeg vormen
De laatste foto's uit het vorige topic
LieLie:
Spartagek:
mime_negert:
motorbloempje:
MaximusTG:
Yvesss:
peerte:
[ Bericht 3% gewijzigd door MaximusTG op 28-02-2012 23:06:37 ]Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlVorige topic eindigde met de vraag waar goede bloem voor de pizza te halen. Fysieke winkel.
Bekend zijn al Boerenbond, sommige supermarkten, molens, Bijenkorf.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlEdit: Oeps, verkeerde knopjes ingedrukt . Toch tijd voor mn nieuwe contactlenzen .Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlRhytmbox
OllaaaEven terugkomend op jou reply Maximus. Heb zijn post verkeerd gelezen:-P. Excusez moi!Och, via internet bestellen is ook de makkelijkste optie als er geen fysieke winkel in de buurt is. Of als je veel tegelijk wil bestellen. En met de meeste keus .
Maar je moet niet té veel in een keer kopen, want het heeft niet het eeuwige leven.
Of gewoon lekker doorbakken!Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlIk heb voor tipo 00 genoeg opties, misschien teveel zelfs want ik begin kieskeurig te worden. Van de Sligro vind ik nog altijd de beste. Bij de Xenos heb ik het ook wel eens zien liggen, misschien dat je daar wat aan hebt.Inderdaad de Xenos dat is natuurlijk ook nog een optie Ik zal vanmiddag na mijn werk eens ff een rondje dorp maken. En anders word het een internetbestelling die link die in deel 12 staat lijkt me wel wat alleen die verzendkosten weer... maar ja daar ontkom je niet aan. Heeft iemand nog andere sites?De Zuidmolen is ook wel een goede.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlOmdat het gaat over deeg vormen?Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlMoet je beter kijken.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlMinderMutsig
TheeleutMijn pizzasteen is binnen dus ik ga mijn zuurdesem even flink voeren zodat ik pizza's en broden kan gaan bakken dit weekend.There is no love sincerer than the love of food.vrijdag 2 maart 2012 @ 14:21:56 #15MinderMutsig
TheeleutHeeft iemand nog tips voor het maken van calzones? Wat voor temperatuur en tijden houden jullie aan hiervoor?There is no love sincerer than the love of food."Jaaa, doe mij maar een pizza calzoneee, tu duh duh duuu, nee, ik hoef geen gewone..."
Ik heb eigenlijk geen Calzone meer gemaakt sinds ik mn pizzasteen gebruik
Denk dat je de temperatuur misschien maar niet te hoog kan zetten, lijkt me dat het langer duurt voor iedereen gaar is. Maar is ook afhankelijk van wat je er allemaal indoet natuurlijk. .Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlvrijdag 2 maart 2012 @ 15:27:20 #17motorbloempje
#AnoniemHet liedje van de openingsdans op onze bruiloftquote:Op vrijdag 2 maart 2012 15:26 schreef MaximusTG het volgende:
"Jaaa, doe mij maar een pizza calzoneee, tu duh duh duuu, nee, ik hoef geen gewone..."Ja doei.Het origineel neem ik aan :p? Weense wals is dat, of niet?Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlvrijdag 2 maart 2012 @ 15:43:05 #19motorbloempje
#AnoniemNee, die van de Enge Buren!quote:Op vrijdag 2 maart 2012 15:42 schreef MaximusTG het volgende:
Het origineel neem ik aan :p? Weense wals is dat, of niet?
En schuifelen. Ik dans niet.
Ja doei.Haha, geweldig! Weense wals lijkt me ook een beetje een risico met een trouwjurk aan.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlvrijdag 2 maart 2012 @ 15:46:37 #21motorbloempje
#AnoniemHet was zo grappig! De mensen dachten eerst: "Eros Ramazotti? Dat past helemaal niet bij ze, wtf? "
... beter luisteren..
en toenJa doei.vrijdag 2 maart 2012 @ 17:07:29 #22MinderMutsig
TheeleutIk heb nog een restje heerlijke bolognesesaus en verder wil ik wat ui, champignons, paprika, salami en ham toevoegen. Ik was wel van plan om de vulling allemaal alvast warm te maken zodat dit niet pas op de steen helemaal door hoeft te warmen.quote:Op vrijdag 2 maart 2012 15:26 schreef MaximusTG het volgende:
"Jaaa, doe mij maar een pizza calzoneee, tu duh duh duuu, nee, ik hoef geen gewone..."
Ik heb eigenlijk geen Calzone meer gemaakt sinds ik mn pizzasteen gebruik
Denk dat je de temperatuur misschien maar niet te hoog kan zetten, lijkt me dat het langer duurt voor iedereen gaar is. Maar is ook afhankelijk van wat je er allemaal indoet natuurlijk. .
Ik zat te denken aan 210-220 graden en dan 5-10 minuten? Moeilijk inschatten zo.quote:Op vrijdag 2 maart 2012 15:27 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Het liedje van de openingsdans op onze bruiloftThere is no love sincerer than the love of food.Gisteren nog een calzone gemaakt (expres!) zelfde temperatuur als een gewone, zo heet mogelijk, misschien duurt het iets langer. De vulling (die gaat koken en dus relatief koel is) zorgt dat het deeg niet verbrandt.quote:Op vrijdag 2 maart 2012 14:21 schreef MinderMutsig het volgende:
Heeft iemand nog tips voor het maken van calzones? Wat voor temperatuur en tijden houden jullie aan hiervoor?
Niet vergeten gaatjes in het deeg te prikken.
Succes!vrijdag 2 maart 2012 @ 22:22:49 #24MinderMutsig
TheeleutGaatjes? Dat heeft de calzone van de pizzeria nooit.
Dan zeker ook maar een bakpapiertje o.i.d. eronder zodat er geen saus op de steen komt?There is no love sincerer than the love of food.Oh, ik doe dat altijd, kan de stoom mooi ontsnappen. Er komt bij mij geen saus op de steen.quote:Op vrijdag 2 maart 2012 22:22 schreef MinderMutsig het volgende:
Gaatjes? Dat heeft de calzone van de pizzeria nooit.
Dan zeker ook maar een bakpapiertje o.i.d. eronder zodat er geen saus op de steen komt?
Forum Opties Forumhop: Hop naar: