De Pannepot vindt ik wel lekkerquote:Op dinsdag 20 maart 2012 08:52 schreef Nikos1986 het volgende:
Afgelopen zaterdag met een maatje naar Grobbendonk gereden om wat bier te kopen bij Bierhandel Willems.
's Avonds meteen maar wat geproefd. Keuze viel op Bonnesecours Blonde, Gouden Carolus Triple, Reinearts Tripel en Chouffe Houblon. Vooral de Chouffe Houblon viel zeer goed in de smaak! Eergisteren een Straffe Hendrik Quadruppel ingeschonken. Erg lekker biertje dat me minder zwaar smaakte dan ik vooraf dacht.
Verder ben ik zeer benieuwd naar de Black Albert, Duchesse de Bourgogne en de Pannepot.
Wordt genieten de komende tijd
Bier te warm opslaan, daar gaat je bier van kapot. Smaak gaat achteruit. Natuurlijk niet na een dag.quote:Op woensdag 21 maart 2012 12:44 schreef muzas het volgende:
Vraagje aan de kenners;
Ik heb een keldertje (meer een soort groot kruiphok ) waar ik mijn biertjes opsla. Het is er donker, maar nu de zon op de straat staat is het grote delen van de dag 21-22 graden in die kelder. Zomers zijn temperaturen van 26 graden niet ondenkbaar daar.
Kan dit kwaad voor mijn bier? Ik heb er nu een aantal die ik een tijd wil laten staan (paar maanden/jaar).
Daarnaast. Stel nou dat ik een speciaalbiertje wil drinken. Waarvan de geadviseerde drinktemperatuur laten we zeggen 12 graden oid is. Hoe pak ik dit dan aan? Gewoon eventjes in de koelkast? Of langere tijd in de koelkast en dan op temperatuur laten komen?
Help.
Neequote:Op woensdag 21 maart 2012 13:17 schreef muzas het volgende:
dus ik ben de sigaar... Enige koele plek in het huis 'zomers is de koelkast.
Langdurig koudstaan (5-7 graden) kan geen kwaad bij bier?
Opzich is dat niet zo erg maar ik zou er geen maanden van maken.quote:Op woensdag 21 maart 2012 13:20 schreef muzas het volgende:
Dan ga ik vanavond de hele boel richting de koelkast verschepen
Heeft dus wel een paar weken (2 of 3) op hogere temperatuur gestaan.
Je kunt ze niet verpesten door ze te koelen nee. Maar het best is koel, niet koud. Dus desnoods ergens onderin een kast ofzo.quote:Op woensdag 21 maart 2012 15:48 schreef muzas het volgende:
Ik zit er nu dus echt mee in m'n maag..
Kan het echt geen kwaad om nu ineens langdurig al die bieren vanuit de warmte in mijn vrij koude koelkast te zetten? Zitten een paar exemplaren tussen die ik niet wil verpesten (wesvleteren 12, Bruichladdich Barrel aged molenbieren, etc)
Want dan ga ik wellicht eens kijken voor een kleine koelkast oid.. speciaal voor mijn bier.
Hoe bewaren jullie de bieren?
Nice! Ik ben benieuwdquote:Op woensdag 21 maart 2012 17:04 schreef DeZwabber het volgende:
Dus, na een beetje vertraging komen deze week twee bestellingen van Brewdog tegelijkertijd binnen
[ afbeelding ]
Morgen of overmorgen nog een doos met bier dus
Nicequote:Op donderdag 22 maart 2012 10:19 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Nice! Ik ben benieuwd
Trouwens:
AB:09 Monday 02 April 2012
Ja, ik ben echt benieuwd naar wat de smaak gaat zijn.quote:
Dat dacht ik alquote:Jouw AB komt waarschijnlijk vandaag binnen btw
Weet niet of je vrijdag in de Oporto bent, dan kom ik em even langsbrengenquote:Op donderdag 22 maart 2012 10:37 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ja, ik ben echt benieuwd naar wat de smaak gaat zijn.
[..]
Dat dacht ik al
Moeten we maar even wat regelen. Gisteren nog een paar keer om mijn oren gekregen hoe lekker het wel niet was
Dat was wel de bedoeling jaquote:Op donderdag 22 maart 2012 10:45 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Weet niet of je vrijdag in de Oporto bent, dan kom ik em even langsbrengen
Jaquote:Op donderdag 22 maart 2012 15:46 schreef dribbel79 het volgende:
westmalle dubbel: ook een speciaalbier??
zo ja:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |