Het klopt dat sommige rauchbieren als vloeibare rookworsten smakenquote:Op zaterdag 3 maart 2012 21:56 schreef hemarookworst het volgende:
Klopt het dat een rauchbier als een vloeibare rookworst smaakt?
Wtf?quote:Op zaterdag 3 maart 2012 21:59 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Het klopt dat sommige rauchbieren als vloeibare rookworsten smaken
Maar zeker niet allemaal
Het ligt er dus helemaal aan welke je hebt. Die peated versies vaak niet. Ook het Rauchbier van de Emelisse smaakt niet persé naar vloeibare rookworsten.
Maar ik heb wel een aantal "echte" rauchbieren op en daar had ik gewoon de neiging wat mosterd bij te kwakken.
Want wel erg lekker is, is het rauchbier in je broodbakmachine te mikken en het gemaakte brood met wat boter en pindakaas te eten.
Wat begrijp je er niet aan?quote:
Vind het een beetje raar. Heb dan geen broodbakmachine, maar wel tosti-apparaat. Maar ik gooi liever geen vloeistoffen daarop. Is een tosti mosterd/kaas dippen in 'vloeibare rookworstbier' een lekkere alternatieve optie?quote:
Je gebruikt het natuurlijk als onderdeel van de receptuur van broodquote:Op zondag 4 maart 2012 21:16 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Vind het een beetje raar. Heb dan geen broodbakmachine, maar wel tosti-apparaat. Maar ik gooi liever geen vloeistoffen daarop. Is een tosti mosterd/kaas dippen in 'vloeibare rookworstbier' een lekkere alternatieve optie?
Dat doe je toch ook? Je doet er normaal gesproken toch water in? Dat doe je nu ook maar ook een beetje bier.quote:Op zondag 4 maart 2012 21:19 schreef Felagund het volgende:
Maar het staat er wel een beetje raar, alsof je het direct in je broodmachine kiepert.
Je bakt toch geen brood in een tostiapparaat?quote:Op zondag 4 maart 2012 21:16 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Vind het een beetje raar. Heb dan geen broodbakmachine, maar wel tosti-apparaat. Maar ik gooi liever geen vloeistoffen daarop. Is een tosti mosterd/kaas dippen in 'vloeibare rookworstbier' een lekkere alternatieve optie?
Ooo op die fiets. Ik dacht tussen het bakken door even een flesje in leeg kieperen, althans dat maakte ik op daaruit.quote:Op zondag 4 maart 2012 21:18 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Je gebruikt het natuurlijk als onderdeel van de receptuur van brood
Oh, je dat zou wel gek zijnquote:Op zondag 4 maart 2012 21:21 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Ooo op die fiets. Ik dacht tussen het bakken door even een flesje in leeg kieperen, althans dat maakte ik op daaruit.
Echt welquote:Op zondag 4 maart 2012 21:29 schreef hemarookworst het volgende:
LOL
Elke keer als ik hier kijk, zie ik afslank advertenties Zo dikmakend is bier niet eens, moet echt van dat ongezonde imago af.
De kleur heeft er niet zo heel veel mee te maken. Het alcoholpercentage(alcohol=energie)quote:Op zondag 4 maart 2012 21:52 schreef hemarookworst het volgende:
Donkere speciaalbieren hebben wel meer kcal ja. Maar een pilsje valt wel mee, minder dan frisdrank dacht ik. Met bier drinken heb je wel meer trek in snacks, dat samen met bier is wel heel dikmakend.
Zoals met al het eten en drinken: het gaat erom hoeveel en wat je doet aan beweging, sport etc etcquote:Ik drink iig veel speciaalbier en ik ben niet dik
quote:Op zondag 4 maart 2012 22:06 schreef Nembrionic het volgende:
Een deel van een lijstje:
1 glas Baileys (35 ml) - 110 kcal
1 glas bessenjenever (35 ml) - 65 kcal
1 glas bier (pils, 200 ml) - 80 kcal
1 glas wijn (rood, 100 ml) - 80 kcal
1 glas wijn (wit, 100 ml) - 70 kcal
1 glas wodka (35 ml) - 80 kcal
quote:Sinaasappelsap 120 kcal glas
Ik denk meer 100 ofzo.quote:
Veel meer suikers ook.quote:Op zondag 4 maart 2012 22:10 schreef Nembrionic het volgende:
En hier:
http://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/?q=bier
Per 100 gram
Bier 5% - 42 kcal
Zwaar bier > 7% - 52kcal.
Pils komt dus al gauw op de 82 kcal per biertje voor een fluitje en dus 103kcal voor een vaasje
Maar veel speciaalbieren komen in 33cl dus 171kcal. In een kroeg vaak 25cl of 30cl(tap)
Vruchtensappen barsten van de suiker, en suiker is energiequote:Op zondag 4 maart 2012 22:11 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik denk meer 100 ofzo.
http://www.voedingswaarde(...)de/?q=sinaasappelsap
Grootte van het glas is dus belangrijk
yup. Stop met editten!quote:Op zondag 4 maart 2012 22:12 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Veel meer suikers ook.
[..]
Vruchtensappen barsten van de suiker, en suiker is energie
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |