abonnement Unibet Coolblue
pi_113695858
Hallo,

Ik zou graag ook advies willen hebben over welke camera te kopen.
Ik ben zelf ook een beginner hierin, maar wil vooral het natuur gaan fotograferen, maar ook wel beetje persoonlijke foto's maken uiteraard.

Budget zat ik te denken aan een 300 a 350,- uiteraard is dit wel wat aan te passen,
maar zat eraan te denken het mogelijk 2e hands te kopen mits er een koopje is. Wat zouden jullie mij als beginner, maar waar je niet meteen op uitgeleerd bent te kopen?
Graag hoop ik hierover wat advies te krijgen.

Alvast erg bedankt voor jullie hulp :)
  dinsdag 3 juli 2012 @ 01:39:11 #202
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_113702649
Wat in 'het' natuur ga je fotograferen dan? Musjes, haasjes, eekhoorns (veel zoom, stabilisatie en korte sluitertijden), overzichtelijke landschappen (wideangle) en rivieren e.d.? Macro close-ups van paddestoelen (macrolens/-functie).

Wil je een flexibele zoomrange in een camera met een vaste zoomlens of wil je een 2e hands digitale spiegelreflex kopen? Wat is nu eigenlijk de bedoeling? :P

Als je vooral overdag onderweg bent zou ik je een bridgecamera/superzoom aanbevelen. De zoomrange is erg flexibel, van wideangle tot telezoom, dus geschikt voor zowel landschappen bijvoorbeeld als close-ups van dieren zonder ze af te schikken en al te dichtbij hoeven te komen. Veel functies, veel mogelijkheden voor automatiek maar ook om te leren. Alleen vanwege de vrij kleine sensor en de vele elementen in de lens, niet echt optimaal voor het schieten van plaatjes in condities met weinig licht, 's avonds en 's nachts of indoors dus. Zulke camera's heb je nieuw wel rond je budget zitten. Een van de recentste superzooms is de Nikon Coolpix P510. Bekijk ook z'n concurrentie, zoals de Panasonic Lumix DMC-FZ150, Canon Powershot SX40 HS en de Sony Cybershot HX200V.

Op budget zou ik je niet aanraden voor een dSLR te gaan, omdat die weg gewoon prijzig is en je eigenlijk niet onder extra kosten en telkens wat gear upgraden uitkomt. In de 450,- heb je nog wel wat leuke goed kwaliteit 2e handsjes mogelijk, maar denk dat rond de 300,- veel te verouderd spul nog maar beschikbaar is, wil je een dSLR spaar dan voor een mooie nieuwe (imho, prijzen van nieuwe goede camera's worden steeds betaalbaarder lijkt het). Ik denk dat een superzoom je echter van alle gemakken bedient en je ook laat leren. Misschien dat je daarna toch nog iets wil dat beter presteert bij slecht licht en misschien handmatige focus en verwisselbare lenzen biedt, maar je zou er prima mee uit de voeten kunnen.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_113708401
Het gaat dan vooral om natuurlandschappen en dergelijke.
Maar ook in het regen en avonden zou ik evt willen gaan fotograferen.
als budget niet geschikt is wil ik het best wel naar boven werk dat is geen enkel probleem,
dacht misschien dat 350 wil een leuke begin budget was, maar niet dus.

Dat ik gear moet upgraden is ook geen enkel probleem kan evt dan wel elke maand wel paar dingetjes
halen om het te upgraden ofzo. Maar bedoelde de budget eigenlijk voor een basis.
Nou laten we zeggen dat ik budget naar 450,- gehaald heb wat zou ik dan evt kunnen halen?

Mijn doel is vooral natuurlandschappen, maar ook zons ondergang en de natuur in de avonden te schieten, maar ook gebouwen vind ik erg mooi ( uiteraard gaat ie ook mee op vakanties )
daarnaast hou ik ook van het onweer en regen dus dan zou ik evt ook buiten nog plaatjes willen schieten.

Ik ben nog een gewoon beginner dus ik zou niet echt weten wat ik verder nog kan zeggen, mocht je wat meer info nodig hebben laat het me dan weten. Graag hoor ik ook wat ik als een beginset kan kopen persoonlijk vind ik z'n spiegelreflex camera wel mooi, maar als dat niet geschikt is hiervoor zijn andere systemen ook wel goed.

alvast bedankt.
pi_113732094
Heb vandaag maar de Canon 1100D gekocht om erin te stappen bij de mediamarkt.
Je kreeg er een 2e lens bij die niet echt geweldig is uiteraard, maar om als beginner ermee te gaan
experimenteren is het wel een leuk setje I guess.

Hopelijk heb ik er goed aan gedaan om deze aan te schaffen.
  woensdag 4 juli 2012 @ 00:05:28 #205
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_113742980
Ah, zelf ben ik ook eerder 'ga voor nieuw en niet 2e hands' (al heb je bijv. wel een 500D 2e hands voor 450,-) en als aftast en leerplatform om betere foto's te maken dan met een compactcamera is een Canon 1100D wel prima geschikt hoor. :Y Misschien dat je na enige tijd iets heb van 'ik zou wat andere lenzen willen hebben', of 'ik heb een snellere burst of weerbestendigheid nodig' of wat dan ook en dan eventueel naar wat serieuzere upgrades kijken. Hoop wel dat je IS-lenzen hebt met stabilisatie. Veel succes/plezier laat mij dan nog over je te wensen.
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2012 15:23 schreef shiznuts het volgende:
[..]

En wat betreft rookie en willen verdiepen, hier een tip, volg deze gratis photography course: http://karltaylorphotography.com/free-photography-course.htm .
Hier meer inspiratie/tips: http://www.adorama.com/alc/category/Beginner , http://www.learnmyshot.com/index.php?mode=browse & http://www.good-tutorials.com/tutorials/photography .
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_113899924
Hallo, ik ga binnenkort 2 maanden reizen en wil graag dit keer goede foto's kunnen maken. Mijn vorige reis met mijn vorige camera was nog al een teleurstelling. Wat zonde, geen foede foto's.

Budget: rond de ¤300,-.
Formaat: Micro / compact / SLR-like / D-SLR Body: In ieder geval geen compact.
Doel: Vooral goede foto's kunnen maken op vakanties. Belangrijk zijn de zoom mogelijkheden en realistische kleuren.
Fotograaf: Van plan om me in fotografie te gaan verdiepen, maar op dit moment geen tijd.
Huidige camera: Sony Cyber Shot. Waardeloos ding. Meer een gadget dan een camera. Kleuren zijn niet realistisch en lucht met wolken wordt één grote mistvlaag.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!
  zaterdag 7 juli 2012 @ 19:16:30 #207
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_113900062
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juli 2012 19:11 schreef Devel-ish het volgende:
Huidige camera: Sony Cyber Shot. Waardeloos ding. Meer een gadget dan een camera. Kleuren zijn niet realistisch en lucht met wolken wordt één grote mistvlaag.
Kun je een voorbeeld posten? Ik krijg de indruk dat het een heel oud model is.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_113900264
Oh sorry! Ik heb helemaal geen Sony Cybershot. Dat is de camera van mijn zus... Stom. Ik heb een Casio Exilim EX-Z77...

Wat ik trouwens ook niet weer wil is een camera waarop je alleen kunt zien op een scherm wat je aan het fotograferen bent.
pi_113917937
Waarde camera experts,

Na een topic op FOK! te gelezen te hebben kwam ik toch tot de conclusie dat foto's maken wel tof is, er zijn veel momenten dat ik denk. Shit, kon ik maar betere foto's maken! Bijvoorbeeld als ik naar de dierentuin ga, in het bos wandel, of als ik een vogel in de tuin eens duidelijk erop wil krijgen.

Wat mij het meest stoort is hoogstwaarschijnlijk de zoom, nu ik een kodak 180c of iets in die trant heb, raak ik altijd gefrustreerd met die klote zoom. De optische zoom is maar x3 of zo, en waar ik me ook gruwelijke op erger is het lcd schermpje, als de zon erop schijnt. Tja vergeet het maar dan zie je echt niet wat je op de foto aan het zetten bent.

Nu ik dit opgenoemd heb, lijken mijn doelen me wel duidelijk, maar laat ik me erbij zeggen, dat ik graag schrijf en dus ook wel dingen op de foto wil zetten, die ik later weer kan omschrijven. Zo oefen ik mijn schrijven ook weer, en dan moeten de details wel duidelijk zijn, overigens is een fototoestel ook hartstikke leuk. Bijvoorbeeld als er in de familie wat loos is trouwen etc, maar ik begin teveel te typen.

Qua budget ben ik er nog niet 100% uit, ik zelf zat te denken aan de 200-400 euro. Het zou naar 500 kunnen, maar het liefst zo goedkoop mogelijk beginnen, en dan kan ik later altijd uitbreiden. Althans zo denk ik, en met tweedehands heb ik ook niet z'n problemen. Maar gezien ik geen verstand heb van deze zaken lijkt tweedehands me geen goed idee, want ze kunnen veel zeggen tegen een leek als ik. Overigens zou ik het fijn vinden als mijn camera wel tegen een beetje regen kan..

Nou dan dank ik u allen en tot nog maar eens!
  zondag 8 juli 2012 @ 11:30:53 #210
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_113918317
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juli 2012 19:22 schreef Devel-ish het volgende:
Oh sorry! Ik heb helemaal geen Sony Cybershot. Dat is de camera van mijn zus... Stom. Ik heb een Casio Exilim EX-Z77...

Wat ik trouwens ook niet weer wil is een camera waarop je alleen kunt zien op een scherm wat je aan het fotograferen bent.
Je bedoelt een viewfinder? Met je budget zou je dan richting een 2e hands dSLR kunnen kijken, maar qua zoom is dat niet echt jofel. Ik denk dat je prima uit de voeten kunt met een nieuwe superzoom/bridgecamera. Die hebben veel zoom, veel mogelijkheden én een viewfinder (+ verstelbaar schermpje). Denk: Panasonic Lumix DMC-FZ150, Canon Powershot SX40 HS, Nikon Coolpix P510 en Sony CyberShot HX200V. Zijn echt stuk voor stuk prima camera's in principe. Ga daar eens naar kijken in de winkels. ;)

@ Argo: zelfde verhaal als hierboven (al wordt regenproof lastig, moet je naar een 2e hands weatherproof dSLR zoeken).
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  zondag 8 juli 2012 @ 12:02:46 #211
255844 stroopdoosch
Roma Invicta
pi_113919137
Wil de overstap maken naar een spiegelreflex. Heb een budget van rond de 500 euro. Wat zijn de goede beginnerscamera's en moet ik een set kopen waarbij de lens erbij inzit of zelf een lens kopen?
De Republiek
  zondag 8 juli 2012 @ 12:44:19 #212
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_113920319
Aan te raden is eigenlijk altijd om de kitlens al bij de body te kopen. Kost vaak maar iets va'n 50 euro meer dan body only. De meeste komen met 18-55mm gestabiliseerde lens (IS bij Canon, VR bij Nikon). Dat is dus zo'n 3x zoom, wat niet op zich niet veel is. Een kitlens is ook niet bepaald lichtsterk en er gaat nog best wat licht verloren van het moment van lichtinval op de lens tot aan het licht dat uiteindelijk op de sensor valt (zulke lenzen beginnen vaak bij f/3.5). Maar aan de andere kant, ze zijn erg goedkoop en voor de prijs zeer aardig en is samen met de body een mooi startplatform om de mogelijkheden af te tasten en te zien wat je bevalt en waar je meer aan zou hebben. Upgraden kan met een dSLR later altijd nog. ;)

Dan kun je een lens nemen die bijvoorbeeld eindigt bij de 55mm van de kitlens en dan richting telebereik gaat, de Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS om er maar eens eentje te noemen, mocht je een Canon nemen. Wil je een lichtsterke lens, kun je bijvoorbeeld naar een Canon EF 50mm f/1.8 kijken. Een all-in-one flexibele lens kan ook, de 18-135mm bijvoorbeeld. Qua Nikon denk je dan richting de 55-200 of 55-300mm, 18-105mm en Nikon 50mm f/1.8. Wil je een stapje beter qua zoomlens, dan is het aan te raden te kijken naar de zoomlenzen die beginnen bij 70mm en reiken tot 200 á 300mm. Lens hoeft niet per se van het merk te zijn. Tamron, Sigma, Tokina en Rokinon bijvoorbeeld, maken ook erg goede lenzen met mounts voor Canons en Nikons.

Qua modellen... Aan te raden zijn de wat serieuzere Canon 550D / 600D en de Nikon D5100. Wil je wat lager inzetten, dat kan ook, de Canon 1100D en de Nikon D3100 zijn best ok (maar niet echt meer dan dat). Ik ben niet echt fan van Sony's, omdat ze nogal in een eigen wereldje leven en alles met Sony erop relatief duur is, maar daar kun je in principe ook naar kijken, de Sony Alpha SLT-A37 bijvoorbeeld. Ga vooral ff voelen en kijken. De ene fabrikant heeft een andere filosofie dan de andere fabrikant en er zijn ook mensen met verschillende smaken, eisen en voorkeuren natuurlijk. :Y
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 8 juli 2012 @ 13:18:38 #213
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_113921439
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2012 12:44 schreef shiznuts het volgende:
Ik ben niet echt fan van Sony's, omdat ze nogal in een eigen wereldje leven en alles met Sony erop relatief duur is, maar daar kun je in principe ook naar kijken, de Sony Alpha SLT-A37 bijvoorbeeld. Ga vooral ff voelen en kijken.
Canon en Nikon leven wat dat betreft ook in een geheel eigen wereldje(en Pentax, Olympus en Panny ook)
Die tweede generatie SLT's van Sony zijn weliswaar niet echt de goedkoopste modelletjes en vooral qua formaat moet het je allemaal even liggen, vooral de A37 is errug klein, voor westerse handen is een A57 echter weer heel goed te doen.
Zou je voor een A57 kiezen, dan heb je wel als voordeel boven elke gewone spiegelreflex:
- Een waanzinnig groot zoekerbeeld. Met meer dan 35 jaar met spiegelreflexen in zowel kleinbeeld als middenformaat als ervaring werd ik best wel blij van de aanblik van zo'n grote EVF, heel anders als de tunnelvisie waaraan andere cropcamera's lijden.
- Een SLT is echt razendsnel. Niet alleen qua freemreet, maar ook qua respons. Daarbij heb je minder bewegende delen waardoor het allemaal net wat stabieler aanvoelt.
- Met Sony kun je ook de oudere Minolta-AF-lenzen gebruiken waar regelrechte juweeltjes tussen zitten.
Niet een merk kortom wat je zomaar op het zijspoor moet zetten.
en om aandelenverdenkingen te voorkomen, ik fotografeer zelf afwisselend met Canon, Pentax, Olympus en Sony
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
  zondag 8 juli 2012 @ 13:26:58 #214
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_113921812
A57 is leuk en alles. Maar niet echt een beginnerscamera voor rond de 500,- hè. :P
Die heb je pas vanaf ¤ 734. Voor dat geld heb je zowat een lensloze Canon 60D of een Nikon D7000. :D
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_113921813
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2012 11:30 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Je bedoelt een viewfinder? Met je budget zou je dan richting een 2e hands dSLR kunnen kijken, maar qua zoom is dat niet echt jofel. Ik denk dat je prima uit de voeten kunt met een nieuwe superzoom/bridgecamera. Die hebben veel zoom, veel mogelijkheden én een viewfinder (+ verstelbaar schermpje). Denk: Panasonic Lumix DMC-FZ150, Canon Powershot SX40 HS, Nikon Coolpix P510 en Sony CyberShot HX200V. Zijn echt stuk voor stuk prima camera's in principe. Ga daar eens naar kijken in de winkels. ;)

@ Argo: zelfde verhaal als hierboven (al wordt regenproof lastig, moet je naar een 2e hands weatherproof dSLR zoeken).
Dus met z'n compacte zoombridge camera, kan ik ook gewoon goeie kwalitatieve foto's maken, van dichtbij? Want dat zou ik ook wel fijn vinden. Natuurlijk wil ik niet alleen altijd ver zoomen, maar het lijkt me wel handig, geen rompslomp met lenzen, en daar kan ik later altijd in investeren. Tenzij het handiger is in een body te investeren en over een jaar te sparen voor een beter lens. Of dan toch gewoon een compacte en daarmee rond kloten, en die tweedehands verkopen.. Moeilijk, moeilijk.
  zondag 8 juli 2012 @ 13:38:23 #216
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_113922258
Je hebt wel wat ruige camera's die waterdicht zijn, maar die hebben dus een zoom tot maximaal 5x ofzo. Zijn echte compacts verder, niet echt heel hoogstaand. Verder is al het andere niet echt regenproof. Er zijn spiegelreflexcamera's die dat wel zijn, maar die gaan nieuw al gauw richting de 1000 euro...

De bridgecamera's/superzooms die ik noemde zijn echt leuk om wat serieuzer maar toch flexibel met fotografie aan de slag te gaan. Hier ben ik begonnen met een Kodak compact, daarna een Samsung compact, toen een Fujifilm superzoom, dat beviel zo, de volgende werd weer een superzoom: de Canon Powershot SX1 IS met heel veel features en mogelijkheden, daardoor weer in videografie geraakt en wilde ik iets met handmatige zoomring op de lens een een grotere sensor en zit nu aan de Panasonic Lumix DMC-GH2 (mirrorless, interchangable lenses, EVF).

Hier een van m'n favo foto's met de Fujifilm superzoom:

Macro wil trouwens ook wel met superzooms, hier twee voorbeelden:
(zelfs de reflectie van de wesp in de druppel limonade en de kristallen van het ijs):

Hier een paar met de Canon:



Erg veelzijdig en mooie kwaliteit, vind ikzelf. :Y

[ Bericht 0% gewijzigd door shiz op 08-07-2012 13:57:14 ]
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  zondag 8 juli 2012 @ 13:57:28 #217
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_113923091
quote:
11s.gif Op zondag 8 juli 2012 13:27 schreef Argo het volgende:

[..]

Dus met z'n compacte zoombridge camera, kan ik ook gewoon goeie kwalitatieve foto's maken, van dichtbij? Want dat zou ik ook wel fijn vinden. Natuurlijk wil ik niet alleen altijd ver zoomen, maar het lijkt me wel handig, geen rompslomp met lenzen, en daar kan ik later altijd in investeren. Tenzij het handiger is in een body te investeren en over een jaar te sparen voor een beter lens. Of dan toch gewoon een compacte en daarmee rond kloten, en die tweedehands verkopen.. Moeilijk, moeilijk.
Als je nu al weet een enthusiasteling te zullen worden, zou ik een DSLR aanraden. Een bridgecamera is niks anders dan een compacte camera met een enorme lens ervoor, waarbij je dus enkel bij heel goed licht goede foto's zult krijgen. Bridgecameras en compacte cameras verliezen hun waarde ook snel, dus daar heb je bij het doorverkopen niet zo veel aan.

Ik kwam dit setje tegen op marktplaats wat misschien wel iets is voor jou: http://link.marktplaats.nl/574457760

De body is van deze set regendicht, de lenzen niet, maar Pentax heeft als enige fabrikant zeer betaalbare regendichte lenzen - beginnend in prijs vanaf 75 euro - dus die kun je er later altijd nog bij kopen. De sigma lens bij deze set kan ook enigszins macro-foto's maken (foto's van heel dichtbij). De body is wel wat verouderd, in de zin dat de sensor bij lange na niet zo goed is vergeleken met een nieuwe DSLR. Beide lenzen zijn ook niet van heel hoog caliber, maar je kunt er wel een beetje mee uitproberen wat voor soort lenzen jou ligt voordat je in duurdere lenzen investeert.

Hier een review van de camera: http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk200d
Review van de 18-55 lens: http://www.photozone.de/p(...)-review--test-report
Review van de 70-300 lens: http://www.photozone.de/c(...)-test-report--review

Naar mijn inschatting is de vraagprijs van 300 best redelijk (maar probeer natuurlijk lager).
  zondag 8 juli 2012 @ 15:40:20 #218
101492 Rob310
meneer van de Plus
pi_113928101
Ik wil van mijn huidige compactcamera (Canon) overstappen naar een dSLR en heb voorkeur voor weer een Canon, mede voor het bedieningsgemak en uitgebreide handmatige instelmogelijkheden.
Ik ben namelijk niet onbekend met spiegelreflex fotografie vanwege het gebruik van een Practica MTL5 :Y tot 2003 en waarmee ik prima uit de voeten kon.
Mijn vraag is eigenlijk of ik met een 1100D net zo goed uit de voeten kan inzake uitbreiding met (kit)lenzen.
Ik bedoel of ik dezelfde kwaliteit lenzen op een 1100 kan schroeven als op een 500 of 600 serie van Canon aangezien die toch voor het grootste gedeelte de kwaliteit van het uiteindelijke plaatje bepalen.

Als alleenverdiener in een gezin met studerende kids is het budget sterk gelimiteerd waarbij ik wel bereid ben om iets meer neer te leggen voor betere kwaliteit of uitbreidingsmogelijkheden.
De meeste computerproblemen ontstaan ergens tussen de rugleuning van de bureaustoel en het toetsenbord...
  zondag 8 juli 2012 @ 16:05:21 #219
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_113929147
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2012 15:40 schreef Rob310 het volgende:
Ik wil van mijn huidige compactcamera (Canon) overstappen naar een dSLR en heb voorkeur voor weer een Canon, mede voor het bedieningsgemak en uitgebreide handmatige instelmogelijkheden.

(...)

Mijn vraag is eigenlijk of ik met een 1100D net zo goed uit de voeten kan inzake uitbreiding met (kit)lenzen.
Ik bedoel of ik dezelfde kwaliteit lenzen op een 1100 kan schroeven als op een 500 of 600 serie van Canon aangezien die toch voor het grootste gedeelte de kwaliteit van het uiteindelijke plaatje bepalen.

Als alleenverdiener in een gezin met studerende kids is het budget sterk gelimiteerd waarbij ik wel bereid ben om iets meer neer te leggen voor betere kwaliteit of uitbreidingsmogelijkheden.
Ja, dat kan, maar het is mijns inziens een schande dat Canon met de 1100D zulke oude technologie aan de onwetende man probeert te brengen. De prijs/kwaliteit verhouding is bij die camera echt helemaal zoek. Als je budgettair niet al te veel te besteden hebt kun je beter naar een concurrent kijken (de D3100 van Nikon is een veel betere koop dan de 1100D), of op marktplaats. Of inderdaad wat meer neerleggen voor een 550/600/650D, die allemaal niet heel veel verschillen.

En, als je waarde hecht aan "bedieningsgemak en uitgebreide handmatige instelmogelijkheden" dan is de 1100D niet de eerste DSLR waar ik aan zou denken. Niet in de laatste plaats omdat de grip echt idioot klein is voor de gemiddelde rechterhand van een Westerse man.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 8 juli 2012 @ 16:12:52 #220
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_113929452
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2012 15:40 schreef Rob310 het volgende:
Ik wil van mijn huidige compactcamera (Canon) overstappen naar een dSLR en heb voorkeur voor weer een Canon, mede voor het bedieningsgemak en uitgebreide handmatige instelmogelijkheden.
Ik ben namelijk niet onbekend met spiegelreflex fotografie vanwege het gebruik van een Practica MTL5 :Y tot 2003 en waarmee ik prima uit de voeten kon.
Mijn vraag is eigenlijk of ik met een 1100D net zo goed uit de voeten kan inzake uitbreiding met (kit)lenzen.
Ik bedoel of ik dezelfde kwaliteit lenzen op een 1100 kan schroeven als op een 500 of 600 serie van Canon aangezien die toch voor het grootste gedeelte de kwaliteit van het uiteindelijke plaatje bepalen.

Als alleenverdiener in een gezin met studerende kids is het budget sterk gelimiteerd waarbij ik wel bereid ben om iets meer neer te leggen voor betere kwaliteit of uitbreidingsmogelijkheden.
Op zich kun je met een 1100D en een paar leuke stukken glas prima fotograferen, de 1100D heeft aan mogelijkheden al meer dan voldoende in huis, helemaal als je aan het werkcomfort van een MTL5 gewend bent.
Waar je jezelf even overheen moet tillen in dat geval is de plastic look&feel van de instappertjes van Canon. Is allemaal heel goed te doen.

Als het uit de smallere beurs moet is het wellicht ook een tip om even af te wachten tot er een modelwissel in de lucht hangt en dan vlak daarvoor of vlak daarna een 'vorig model' Canon uit de middengroep te pakken te krijgen.
Zo'n vorig model heeft aan mogelijkheden en kwaliteit niks tekort maar wordt hangende zo'n modelwissel vaak ineens nogal wat goedkoper aangeboden(de hippigheidstoeslag gaat er dan af) en dan heb je wél de voordelen van een wat robuuster gebouwde body zonder dat je er direct de hoofdprijs voor neertelt.

Derde optie als het uit de smallere beurs moet is een gebruikte EOS aan te schaffen, alleen loop je daarmee wel het risico dat je een voormalig weekend-machinegeweer koopt dat tegen point-break aanzit (en vaak zie je dat niet tot nauwelijks aan het uiterlijk). Hoewel ik niet te beroerd ben om een gebruikte spiegelreflex te kopen durf ik dat bij Canon of Nikon eigenlijk niet aan, gevoed door de marktplaatsadvertenties waarin alle Canons en Nikons een tellerstand van 'ca7000 clicks' hebben al zijn ze al zes jaar oud :')
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
  zondag 8 juli 2012 @ 16:34:30 #221
101492 Rob310
meneer van de Plus
pi_113930319
quote:
En, als je waarde hecht aan "bedieningsgemak en uitgebreide handmatige instelmogelijkheden"
Ik bedoel eigenlijk dat ik juist geen camera wil die standaard alles op automaat heeft staan en waar je moeilijk zelf invloed uit kunt oefenen op belichting/diafragma etc. De Canon heeft een paar knoppen op de achterkant waarmee je rechtstreeks toegang hebt tot deze instellingen.

quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2012 16:12 schreef Ouwesok het volgende:

[..]

quote:
Op zich kun je met een 1100D en een paar leuke stukken glas prima fotograferen
Dit is voor mij voorlopig meer dan voldoende

quote:
Waar je jezelf even overheen moet tillen in dat geval is de plastic look&feel van de instappertjes van Canon. Is allemaal heel goed te doen.
Alle waar is naar zijn geld en ook dit is dan geen enkel probleem, ik kijk niet van bovenaf wat de lagere modellen missen, ik kijk van onderaf naar wat er steeds bij komt en of dat nodig is voor mij.

quote:
Als het uit de smallere beurs moet is het wellicht ook een tip om even af te wachten tot er een modelwissel in de lucht hangt en dan vlak daarvoor of vlak daarna een 'vorig model' Canon uit de middengroep te pakken te krijgen.

Derde optie als het uit de smallere beurs moet is een gebruikte EOS aan te schaffen
een kit Canon - EOS 1100D + 18-55 mm IS II digitale spiegelreflex camera is er al voor ¤369 of Canon EOS 1100D + 18-55 mm IS II +Tamron 55-200mm lens voor ¤449

http://www.wehkamp.nl/bee(...)3_6F3_716758/?BC=PLT en
http://www.wehkamp.nl/bee(...)/C26_6F3_F3B_721516/

Dan hoef ik voor prijs/kwaliteit volgens mij niet meer te wachten op een model wissel of een iets betere camera voor waarschijnlijk hetzelfde of meer geld?
Bovendien begint de sensor in mijn Powershot het te begeven dus ik kan niet te lang meer wachten :N
De meeste computerproblemen ontstaan ergens tussen de rugleuning van de bureaustoel en het toetsenbord...
  zondag 8 juli 2012 @ 16:41:38 #222
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_113930609
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2012 16:34 schreef Rob310 het volgende:

[..]

Ik bedoel eigenlijk dat ik juist geen camera wil die standaard alles op automaat heeft staan en waar je moeilijk zelf invloed uit kunt oefenen op belichting/diafragma etc. De Canon heeft een paar knoppen op de achterkant waarmee je rechtstreeks toegang hebt tot deze instellingen.
Dat is niet echt een bruikbaar criterium want je hebt zojuist iedere DSLR van ieder merk omschreven.

Voordat je bij de wehkamp iets koopt raad ik je aan om eens bij een mediamarkt een paar cameras vast te houden. De 1100D steekt in dat aspect schraal af bij al het andere.
  zondag 8 juli 2012 @ 16:41:57 #223
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_113930627
I'm with problematiQue on this one. Een Nikon D3100 of D5100 is een erg goede keuze. :Y Wil je toch een Canon, dan zou ik toch gaan voor een driegetallige EOS die qua kwalitatieve mogelijkheden eerder richting de 7D en 60D neigen en een vrij aardig gat slaan richting de 1100D. De sensorcrop en mount zijn weliswaar hetzelfde, dus qua verschil in lenzen is er niet zo'n probleem, maar de sensor in de 550/600D is gewoon beter dan die in de 1100D en dan heb je het nog niet over bouwkwaliteit, performance en instelmogelijkheden. Maar goed, dat is moeilijk voor iemand te bepalen die echt op een budget zit natuurlijk en het is niet zo alsof de 1100D waardeloos is om mee te fotograferen.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_113932422
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2012 11:30 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Je bedoelt een viewfinder? Met je budget zou je dan richting een 2e hands dSLR kunnen kijken, maar qua zoom is dat niet echt jofel. Ik denk dat je prima uit de voeten kunt met een nieuwe superzoom/bridgecamera. Die hebben veel zoom, veel mogelijkheden én een viewfinder (+ verstelbaar schermpje). Denk: Panasonic Lumix DMC-FZ150, Canon Powershot SX40 HS, Nikon Coolpix P510 en Sony CyberShot HX200V. Zijn echt stuk voor stuk prima camera's in principe. Ga daar eens naar kijken in de winkels. ;)

@ Argo: zelfde verhaal als hierboven (al wordt regenproof lastig, moet je naar een 2e hands weatherproof dSLR zoeken).
Dank je wel! Ik zal morgen eens langs Mediamarkt gaan. Panasonic Lumix DMC-FZ150, Canon Powershot SX40 HS, Nikon Coolpix P510 en Sony CyberShot HX200V... Zitten er nog grote verschillen tussen deze camera's? Welke heeft de beste sensor?

Ik begrijp trouwens uit het forum dat veel camera enthousiasten een Canon S95/100 erbij hebben voor het gemak, om snel een leuke foto te kunnen schieten.Heeft de Canon 95/100, behalve zijn formaat, nog meer voordelen boven bijvoorbeeld de Canon Powershot SX40 HS?

[ Bericht 9% gewijzigd door Devel-ish op 08-07-2012 17:38:03 ]
  zondag 8 juli 2012 @ 17:49:54 #225
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_113933525
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2012 17:20 schreef Devel-ish het volgende:
Ik begrijp trouwens uit het forum dat veel camera enthousiasten een Canon S95/100 erbij hebben voor het gemak, om snel een leuke foto te kunnen schieten.Heeft de Canon 95/100, behalve zijn formaat, nog meer voordelen boven bijvoorbeeld de Canon Powershot SX40 HS?
De sensor is groter, en de lens is lichtsterker (grotere maximale diafragma-opening). Dat betekent betere beeldkwaliteit in het algemeen, en betere beeldkwaliteit bij slechtere lichtomstandigheden. Verder is de camera meer gericht op enthusiastelingen - zo kun je in RAW-formaat foto's maken en is de bediening meer afgestemd op (half-)manuele bediening.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')