abonnement Unibet Coolblue
  maandag 26 maart 2012 @ 01:49:52 #51
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_109518810
Als je meer de hobbyist wilt uithangen dan kun je voor 200 euro denk ik beter een tweedehands spiegelreflex (via marktplaats) kopen. Ongeacht hoe oud maakt zo'n camera nog altijd betere foto's dan de nieuwste compacts.

Ik ben ooit met dit type camera begonnen: http://link.marktplaats.nl/543899766 Daar ga je, als je écht met fotografie bezig wilt zijn, veel meer lol aan beleven dan aan een compact. Koop voor een paar tientjes een oude manuele 50mm lens en je zult schrikken van de scherpte. Als voorbeeld, de combinatie camera en lens van de onderstaande foto is minder dan 200 euro waard, en deze foto is met een compact niet te maken:

pi_109610391
* Suuzig de noob komt binnen vallen :9

Budget: +/- 400,- t/m +/- 600,- Als dat enigszins reëel is..
Formaat: Micro / compact / SLR-like Denk ik dan../ D-SLR Body Iig niet zo zeer een zakformaat, maar ook geen superjoekel ding.
Doel: Natuur, mensen (volwassenen en kinderen), (kleine) voorwerpen fotograferen.
Fotograaf: Ik ben wel wat lui :@ . Boekjes krijg ik moeilijk doorgewerkt, icoontjes werken wel weer goed bij me. Dat klinkt wat klunzig he?! :+ Wel van plan een fotografiecursus/studie te gaan doen in het najaar.
Huidige camera: Snipsnap Canon Ixus 75. Broekzakfototoestel dus. Leuk voor tussendoor.
Welke camera’s twijfel je over: Nog geen idee.
Bijzonderheden: Het plan is om hem in Amerika te gaan kopen. Graag hoor ik of ik daar ook verstandig aan doe.

Alvast hartelijk dank! :Y
Mooi he, alles.
  woensdag 28 maart 2012 @ 21:23:28 #53
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_109626517
Als je 'em uit het buitenland haalt zit er vaak alleen wereldwijde garantie op de lenzen, niet de 'body'. Daar zou ik dan extra naar navragen in ieder geval. ;) Zo wilde ik een 550D uit Tokyo meenemen, maar heb dat toen om die reden toch maar niet gedaan. Met wereldwijde garantie zijn die dingen opeens niet zo meer aantrekkelijk om voor die prijs in het buitenland aan te schaffen. Verder zou ik ook oppassen met douane. Uit een niet-EU land mag je eigenlijk maar voor 430,- euro aan waarde belastingvrij importeren. Dus doos, misschien platgevouwen zelfs in de koffer en camera om je nek/in de tas.

Met SLR-like, bedoel je neem ik aan mee een systeemcamera? Wel een camera met grote sensor en verwisselbare lenzen, maar zonder spiegel en dus een schempje (en eventueel tevens elektronische viewfinder) zoals de Sony NEX-series, Panasonic G...-series en Olympus PEN? Naar de Samsung NX, Nikon 1, Pentax en Fujifilms zou ik niet echt kijken.

Dan ligt het er een beetje aan wat je eisen zijn in kwaliteit, features en design. In principe kun je voor Sony, Pana en Oly prima lenzen halen die bij je behoeftes passen, dus ik zou me keuze laten bepalen door de prijs/kwaliteit van de body's. Instapmodellen met kitlens heb je al rond de 400,- euro (Olympus E-PL1 en E-PM1, Panasonic GF3 en Sony NEX-C3). Dan heb je nog 200,- á 150,- over voor een (2e hands) lens naar wens, hoewel dat lastig gaat worden als je lastige eisen hebt. De meeste degelijke lenzen beginnen toch vaak vanaf 300,- euro. Betere groothoek kost geld. Betere low light performance ook. Geldt ook voor zoom...

De Sony NEX-serie is gewoon erg goed. In tegenstelling tot de Panasonic G-vul in-series en Olympus PEN-serie, die het micro four thirds formaat als sensor gebruiken, heeft de Sony NEX een APS-C sensor, die je ook vindt in de spiegelreflexcamera's. :Y Nadeel is wel de speciale NEX-mount voor lenzen en dat alles van Sony zo'n beetje naar mijn mening aan de redelijk prijzige kant zit. Vind ook de ruimte tussen het instapmodel en de volgende in de serie vrij groot en zou zeker de 5N over de C3 aanraden voor die meerprijs.

Meeste keuze uit bodies heb je denk ik bij Pana en Olympus. Bij Panasonic krijg je bij het instapmodel al 1080p. Er zijn ook GF3's met gecurvde vormen, de body in het zuurstokroze en een touchscreen speciaal om vrouwen aan te spreken. :P Wil je wat meer, dan is er de G3 en de GX1. De PEN's zijn in mijn idee meer voor de retro-fotograaf, zeer waardige camera's wel, maar mogelijk niet voor iedereen.

Verder onderlinge verschillen om op te letten zijn onder andere: uitklapbaar schermpje (sommige modellen hebben dat niet) en schermresolutie, ingebouwde flitser ja/nee (alleen bij Pana hebben alle modellen dat meen ik), lens- of sensorstabilisatie (PEN heeft een gestabiliseerde sensor) en videokwaliteit (720p/1080p, 60 fps?).

Ik denk persoonlijk dat de GF3 misschien wel goed bij je past. Maar ga ook eens in de winkels langs en kijk zelfs eens, ga er eens wat mee spelen, vergelijk ze met elkaar. Kijk daarbij ook naar bridgecamera's en spiegelreflexcamera's om die toch niet uit te sluiten. Bridgecamera's bieden doorgaans veel flexibiliteit en features voor het geld. Ze kunnen echter niet mee qua beeldkwaliteit en presteren minder bij slecht licht. ;) Spiegelreflexcamera's zijn beter en goedkoper geworden de laatste tijd en bieden mogelijk meer dan een systeemcamera omdat je daar voornamelijk ook betaalt voor de compactheidfactor. Voordeel is ook dat er heel veel lenzen beschikbaar zijn. Eventueel kun je ook gaan voor een van de oudere modellen, maar die zijn lastig te vinden in een winkel natuurlijk.

Kijk op Snapsort naar de GF3 en concurrentie (niet op de scores e.d. letten), puur ter vergelijking van features: http://snapsort.com/cameras/Panasonic-GF3-competitors
Reviews kijken op YouTube kan ik ook altijd aanraden: http://www.youtube.com/results?search_query=gf3+review

[ Bericht 1% gewijzigd door shiz op 28-03-2012 21:57:05 ]
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_109760320
Gisteren mijn camera kapot laten vallen :( :') , nu op zoek naar;

• Camera dient zakformaat te zijn, dus gemakkelijk mee te nemen.

• Gebruik van de camera is vooral op vakantie, sportwedstrijden etc. Dus puur als hobby. Ben niet iemand die de stamper van een bloem gaat belichten.

• Kosten ergens tussen de ¤ 200- en ¤ 300-

Welke raden jullie me aan?
Heb/had zelf momenteel een Panasonic van 4 jaar oud, maar als ik bijvoorbeeld de recensies op Kieskeurig lees dan adviseert men eigenlijk niet echt de Panasonic toestellen.

Alvast bedankt voor de hulp !
U MAD?
pi_109761976
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2012 13:21 schreef de_boswachter het volgende:
Gisteren mijn camera kapot laten vallen :( :') , nu op zoek naar;

• Camera dient zakformaat te zijn, dus gemakkelijk mee te nemen.

• Gebruik van de camera is vooral op vakantie, sportwedstrijden etc. Dus puur als hobby. Ben niet iemand die de stamper van een bloem gaat belichten.

• Kosten ergens tussen de ¤ 200- en ¤ 300-

Welke raden jullie me aan?
Heb/had zelf momenteel een Panasonic van 4 jaar oud, maar als ik bijvoorbeeld de recensies op Kieskeurig lees dan adviseert men eigenlijk niet echt de Panasonic toestellen.

Alvast bedankt voor de hulp !
Ik hoor toch juist vrij veel positiefs over de nieuwe Panasonic Travelzoom serie (TZ25 en TZ30, laatste is wel over je budget heen). Ik ben zelf van plan 1 van de 2 te halen om naast mijn FZ150 te gebruiken.
May you never steal, lie or cheat. But if you have to steal, then steal away my sorrows. If you have to lie, then lie with me all the nights of our life. If you have to cheat, then cheat death because I don't want to live a day without you
  zondag 1 april 2012 @ 15:20:06 #56
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_109765110
True that. Een travelzoom is ook wel ideaal voor sport en op vakantie. Met zo'n 18x zoom kun je tijdens een voetbalwedstrijd goed inzoomen op een speler bijvoorbeeld en op vakantie is zo'n zoom lekker flexibel. Op vakantie wil een groothoek ook nog weleens handig uitpakken. Dus zou kijken naar iets dat begint van 24 á 25 mm en iets van 18x zoom heeft. Moet je zelf nog ff kijken wat je aan videomode en functies wilt. Je hebt tot 300,- euro wel aardig wat verschillende mogelijkheden. Sommige hebben grotere sensors (en mogelijk backside illuminated CMOS) dan anderen en een lens met een lage f-waarde, wat betekent dat zo'n camera ook goed presteert bij weinig licht. Andere hebben weer een 1080p videomode en 720p met 60 frames per seconde (handig voor slomo footage bij sportwedstrijden), betere stabilisatie, snellere sluitertijd, burstrate, GPS en een touchscreen bijvoorbeeld.

De TZ-serie van Panasonic is eigenlijk best om lovend over te zijn (zie ook cameralabs best-of), dus daar zou ik het niet voor laten. Maar het ligt net aan je eigen behoeftes en waar je zo'n camera voor gaat gebruiken, dat uiteindelijk bepaalt voor welke camera je gaat. Dat is ook bijvoorbeeld een kwestie van hoe zo'n camera eruitziet, aanvoelt en hoe zo'n menu werkt, want daar houden ze ook verschillende filosofieën op na. Kijk naast de TZ-serie van Panasonic ook eens naar de Coolpix S-serie van Nikon, de Powershot SX HS-serie van Canon, Cybershot DSC-HX-serie van Sony, Exilim ZR-serie van Casio, de WB-serie van Samsung en de FinePix EXR-series van Fujifilm bijvoorbeeld. :Y

Een travelcompact is een eigen 'range' en toch wat minder compact dan een echte compact camera. Dus of 'ie lekker in je broekzak zit is de vraag, maar een jaszak of tas(je) wil prima. Ook weer een kwestie van flexibiliteit of formaat? Want je hebt ook compacts met grootse kwaliteit en die netjes en haast onmerkbaar in je broekzak passen (zoals de Canon S95 en IXUS-jes, denk ik dan aan). Nadeel is dat ze met 4- á 5x zoom, niet al te flexibel inzetbaar zijn. ;)

Ik zou zeggen: online research, er is veel genoemd in de OP en dit topic. In de winkel gaan kijken en vergelijken. Thuis een nachtje erover slapen, online prijsvergelijken en 'em ergens bestellen.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_109773307
Ja die TZ25 zag ik inderdaad ook al staan, alleen begreep van een aantal reviews dat de foto's binnenshuis niet echt geweldig waren.
Is het merk Panasonic momenteel dan het beste qua pocketcams ?
U MAD?
pi_109784000
quote:
0s.gif Op woensdag 28 maart 2012 21:23 schreef shiznuts het volgende: --Knip--
shiznuts! Bedankt voor je uitgebreide reactie!
Ik ga eens wat verder zoeken en kijken. En vooral dus ook winkels in.
En ik denk toch dat ik voor een spiegelreflex wil/moet gaan. Mede omdat dit ook wordt gevraagd door de cursus/studie. En ik denk dat ik dus al de eerste noob-fout heb gemaakt met dat SLR-like als 'wens' aangeven. :@

Je tips wat betreft in het buitenland kopen en garantie is een slimme om mee te nemen in mijn keuze. Nogmaals, bedankt!
Mooi he, alles.
  maandag 2 april 2012 @ 07:45:47 #59
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_109792864
No problemo! :P

Je kunt gaan kijken naar de D3100 van Nikon, da's wel een vrij aardige. Mogelijk dat de D5100 en Canons 1100D, 500D, 550D ook opties zijn? Je moet ook rekening met het 'glaswerk' houden natuurlijk, als je een budget tot 600,- in gedachten hebt.

problematiQue zou vast ook zeggen: kijk ook naar wat oudere/tweedehands dSLR's. Daar is weinig mis mee en kun je des te meer geld uitgeven aan goede objectieven. ;)
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2012 18:46 schreef de_boswachter het volgende:
Ja die TZ25 zag ik inderdaad ook al staan, alleen begreep van een aantal reviews dat de foto's binnenshuis niet echt geweldig waren.
Is het merk Panasonic momenteel dan het beste qua pocketcams ?
Er is niet echt 'de beste'. Verschillende merken hebben verschillende modellen, waar toppers bijzitten. In feite zijn alle compacts niet ideaal voor binnenfotografie. Compacts hebben immers kleine sensors en de lenzen zijn vaak niet heel erg lichtgevoelig. Wil je aan binnenfotografie en fotografie waarbij 'slechter' licht is gaan doen, dan kijken naar een f-waarde van f1.8~f2.0 en een grote sensor.
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2012 19:46 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Ga je op strandvakantie en door de jungle, dan heb je meer aan iets compacts en onopvallends met een grote sensor en wide-angle (denk Canon S100/S95, IXUS (HS)-lijn, Nikon P310 ,Olympus XZ-1, Panasonic Lumix DMC-LX5). Ga je in Afrika op safari en wil je inzoomen op een leeuw/nijlpaard etc, dan is een superzoom (denk Canon Powershot SX40 HS, Nikon Coolpix P510, Panasonic Lumix DMC-FZ150 of Sony HX200V) erg handig. Je kunt ook tussen die twee uitersten gaan zitten met een travelzoom (Canon PowerShot SX260 HS, Nikon Coolpix S9300 of Panasonic Lumix TZ30).


[ Bericht 20% gewijzigd door shiz op 02-04-2012 07:52:50 ]
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_109911292
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2012 07:45 schreef shiznuts het volgende: ---Knip---
Wederom bedankt shiznuts _O_
Zoals ik het nu bekijk op internet lijken die twee van Nikon meer bij me te passen.
Morgen maar eens in de stad wat zaken in lopen en vasthouden.
Tevens ook gezien dat de prijs niet zo heel gek veel verschilt met die van Amerika. Dus voor de garantie etc. waarschijnlijk toch gewoon in Nederland.

Je hoort vast nog van me! :P
Mooi he, alles.
pi_110251719
Budget: niet veel meer dan 350¤

Formaat: Compact / systeemcamera
Niet al te groot toestel, zodat grootte en gewicht niet in de weg gaan zitten op vakantie en bij
doordeweeks gebruik.

Doel: Fotograferen op vakantie en thuis.Vooral steden (gebouwen/mensen) en af en toe landschap/natuur.

Fotograaf: Geen ervaring met iets geavanceerder dan een compact, maar wel op de hoogte van/interesse in de theorie van fotografie en nabewerking.

Huidige camera: Samsung compact.

Welke camera’s twijfel je over: Panasonic G1/G2/GF1, Olympus epl-2, Samsung NX10/11,
Samsung EX1, Olympus XZ-1.
Mijn voorkeur gaat eerder uit naar de systeemcamera's door de betere IQ en de mogelijkheid
om de oude manuele pentaxlenzen die ik heb te gebruiken.

Bijzonderheden: Ik kan een tweedehands Panasonic G1 met 14-45mm lens ( 3300 clicks) kopen voor 200¤, is dit een goede deal ?
Hoe handig/noodzakelijk is de EVF van de G1/2 en NX10/11, is compactheid meer waard en kies ik beter voor een GF1/epl-2 ?
pi_110264312
even een kleine zijstraat, maar in mijn ogen wel passend... wie helpt mij aan een nieuwe lens :)

Ik zou graag een leuke zoomlens hebben. Ben een ontzettende hobbyfotograaf.. met een Nikon d3100. Zou het leuk vinden om bij wielrenwedstrijden wat mooie schots te kunnen maken en mijn standaard nikkor 18-105 mist daarin toch wat mogelijkheden. Wil graag verder inzomen op individuele renners of juist op gezichten etc.
Wat zouden goede, betaalbare tips zijn voor deze mega amateur :)? en dan voor lenzen die tot 300 of 400 mm gaan ofzo?? Ik wil geen lens die duurder is dan de camera, het blijft voor de hobby, een enkele keer per maand ofzo..
everyone's a critic...
even you ! !
  vrijdag 13 april 2012 @ 09:21:25 #63
247356 infp2009
More cowbell!
pi_110265178
Uhm... Nikon 70-300?
"Faith is making a virtue out of not thinking."
"Capitalism is a system wherein man exploits man. And communism — is vice versa.”
pi_110269815
Veschillende mensen hebben me de Canon 500d, 550d, 600d aangeraden.

500D ziet er wel goed uit, maar voor hetzelfde geld heb je al een 550D.
Bij een 600D vind ik het uitklapbare schermpje overbodig, alhoewel het prijsverschil tussen een 550D en een 600D (beide met lens) dan ook maar 40 euro is.

Bij een 600D zit een 18-55ISII lens terwijl bij een 550D een 18-55IS lens zit.
Wat is het verschil?
En weet iemand wat verder nog de verschillen zijn tussen een 550D en 600D?
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
  vrijdag 13 april 2012 @ 12:14:33 #65
247356 infp2009
More cowbell!
pi_110271532
"Faith is making a virtue out of not thinking."
"Capitalism is a system wherein man exploits man. And communism — is vice versa.”
pi_110271746
quote:
Thnx, en het verschil tussen die lenzen?
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
  vrijdag 13 april 2012 @ 12:41:04 #67
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_110272571
Zoals je uit de OP kon opmaken, wel de scores daar met een korreltje zout nemen hè. ;)
Alleen erg handig ter specs vergelijken en in de comments kijken.

600D heeft klapschermpje en is wat beter geschikt voor video (en low- en high-angle fotografie).
Zou zelf de meerprijs overbruggen, wat je nu misschien niet nodig denkt te hebben of erg handig lijkt, kan misschien anders liggen in de nabije toekomst. ;)

Verder zit er tussen die lenzen nauwelijks verschil. In beeldkwaliteit ga je het niet merken, misschien cosmetisch aan de lens zelf. IS kwam uit in 2007, de 550D in 2010, dus kit met IS-lens. Toen de 600D in 2011 met in dat jaar ook de 'nieuwe' IS II.

Er is trouwens ook niks mis met de Nikon D5100...
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 08:38 schreef the_critic het volgende:
even een kleine zijstraat, maar in mijn ogen wel passend... wie helpt mij aan een nieuwe lens :)

[..]
-> [Centraal] Het grote lenzen/objectieven topic #31 ;)
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_110284264
Jij zou dan toch voor de 600D gaan?
Ik twijfel enorm. :P prijsverschil is inderdaad niet zo groot.

550D is wel lichter, start sneller op, etc. zie http://snapsort.com/compare/Canon-600d-vs-Canon_EOS_550D
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
  maandag 23 april 2012 @ 12:26:40 #69
342493 MissionPhailed
EU = Mission Phailed?
pi_110669473
Budget: maximaal ongeveer 350 euro
Formaat: niet té groot, moet hendig mee kunnen op vakantietrips
Doel: fotograferen van steden, landschappen en wolkenluchten
Fotograaf: ben wel enigzins bewust van ISO-waarden en sluitingstijd, maar weet er 't fijne niet van
Huidige camera: Olympus FE-4000 - een compact digitale camera van 2 jaar oud met acceptabele beeldkwaliteit en vrij goede videofunctie (480p)
Welke camera’s twijfel je over: heb nu de Canon 1100D onder de loep. Beoordelingen van consumenten lijken vrij positief, maar is dat apparaat ook geschikt voor mijn doeleinden ... ?
Bijzonderheden: voor maximaal 350 euro koop ik uiteraard niet de crème de la crème qua fotocamera. Maar is een Canon 1100D nu werkelijk beter dan een FE-4000?
  FOK!fotograaf maandag 23 april 2012 @ 14:03:41 #70
341889 Pizza_Boom
manusje van alles
pi_110673491
Voorkeur voor merk? Nieuw/tweede hands?
Wil je een videofunctie in de nieuwe?
The summer is magic!
Nobody on the road, nobody on the beach.
I feel it in the air, the summer is out of reach.

"Censorship is telling a man he can't have a steak just because a baby can't chew it."
  maandag 23 april 2012 @ 14:31:59 #71
342493 MissionPhailed
EU = Mission Phailed?
pi_110674493
Ik ben niet echt merkgebonden, zolang de beoordelingen maar (vrij) positief zijn. Nieuw bij voorkeur en een videofunctie zou mooi zijn. Zag dat de Canon 1100D video's opneemt met 720p?
  maandag 23 april 2012 @ 16:08:03 #72
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_110678366
Als je niet van plan bent te gaan rondzeulen met lenzen, of met je budget gezien deze aan wilt schaffen, dan kun je eigenlijk niet lekker uit de voeten met zo'n 1100D en een 18-55 kitlens erbij. Of nou ja, je hebt wel de voordelen van een spiegelreflexcamera, de grote sensor en lichtgevoeligheid, maar dan zou ik naar een compact kijken met grote sensor en het zoombereik van zo'n 18-55 of beter. Compacts hebben vaak ook een goede 720p/1080p videomode (tevens gestabiliseerd, niet alle lenzen hebben stabilisatie ingebouwd) en zijn bovendien erg portable (in tegenstelling tot een spiegelreflex) en de kwaliteit is tegenwoordig echt goed te noemen. Ik zou je toch aanraden te kijken naar...
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2012 19:46 schreef shiznuts het volgende:

[..] iets compacts en onopvallends met een grote sensor en wide-angle (denk Canon S100/S95, IXUS (HS)-lijn, Nikon P310 ,Olympus XZ-1, Panasonic Lumix DMC-LX5).
Wil je 10x~18x zoom zijn er ook goede travelcompacts te vinden.
De scores en ranking moet je niet naar kijken, maar je kunt wel passende camera's op je wensen zoeken met www.snapsort.com . In jouw geval zou ik kijken naar de huidige concurrentie van Canons S100.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  maandag 23 april 2012 @ 17:29:08 #73
342493 MissionPhailed
EU = Mission Phailed?
pi_110681730
Nou, aanschaf van een extra lens sluit ik niet uit maar da's iets voor op termijn. Maar een 1100D vormt opzich wel een degelijke basis?
  maandag 23 april 2012 @ 18:40:54 #74
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_110684572
Jawel hoor. Maar voor zo goed als hetzelfde geld heb je ook een Nikon D3100 en voor zo'n 100,- euro meer heb je al een Canon EOS 500D bijvoorbeeld. Die vind ik persoonlijk net ff wat bekwamer/serieuzer.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  FOK!fotograaf maandag 23 april 2012 @ 18:53:43 #75
341889 Pizza_Boom
manusje van alles
pi_110685130
quote:
0s.gif Op maandag 23 april 2012 16:08 schreef shiznuts het volgende:
Compacts hebben vaak ook een goede 720p/1080p videomode (tevens gestabiliseerd, niet alle lenzen hebben stabilisatie ingebouwd)
Bij Sony heeft geen enkele lens stabilisatie erin, dat zit in de body.
The summer is magic!
Nobody on the road, nobody on the beach.
I feel it in the air, the summer is out of reach.

"Censorship is telling a man he can't have a steak just because a baby can't chew it."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')