abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 24 februari 2012 @ 09:27:12 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108335746
quote:
7s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 09:14 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Plasterk in de Volkskrant:

[..]

_O-
Humor!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 24 februari 2012 @ 10:36:08 #52
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_108337557
quote:
Waarom Job Cohen eigenlijk Bert (van Ernie) is



GeenStijl plaatste vaak een foto van Bert bij berichten over Job Cohen. Spitsvon­dig, niet alleen om uiterlijke redenen.

Gouden vondst was dat van website GeenStijl - toen Job Cohen een paar maanden PvdA-leider was, begon de site bij berichtjes over hem een fotootje van Bert te plaatsen. Die van Ernie. Het was een geshopte Bert, met een baardschaduw, een beetje ander haar en gewijzigde wenkbrauwen, maar goed beschouwd was dat photoshoppen overbodig. De uiterlijke gelijkenis met de echte Bert was oppervlakkig bezien al zo raak dat je de overeenkomst niet meer uit je hoofd kreeg.

De prominente wenkbrauwen en neus, de streepmond, de halsstarrig neutrale blik met licht geërgerde dan wel beledigde ondertoon. En zelfs de motoriek - Bert is een beetje slungelig, want langer dan Ernie, en vooral: zijn armen staan op stokjes, en daarmee beweegt hij net een beetje onhandig, zeker tegenover Ernies echte handen. Bert is maladroit.

Misschien wel het raakste en geestigste staaltje framing uit de anti-Cohen-campagne.

Ook omdat er onder de oppervlakte misschien nog wel een diepere gelijkenis schuilging. Bert is de straight man. Dat is een term uit het comedylexicon: komische duo's bestaan vaak uit een aangever en een grappenmaker - Frans van Dusschoten voor André van Duin, Hardy voor Laurel, en, straight man aller straight men in het komisch duo aller komische duo's, Bert voor Ernie. Dat heerlijk saaie van Bert (hij verzamelt paperclips) is er om Ernies speelsheid te faciliteren, Berts beleefde redelijkheid is er om Ernies pesterijtjes te incasseren, Berts constant volgehouden ratio om Ernies vreemde gedachtesprongen reliëf te geven. Pak er een Ernie-en-Bert-classic bij, de 'Tegenovergesteld-spel'-sketch, en je ziet hoe de rolverdeling werkt:

'Bert! Bert! Ik weet een heel erg leuk spel om te doen Bert!'
'Ernie, nou niet. Ik tel mijn paperclips.'' '
'Maar dat kan straks toch wel Bert? Dit is fan-tas-tisch! Het tegenovergesteld-spel. Je weet toch wat tegenovergesteld is?'
[licht geďrriteerd] 'Natuurlijk weet ik wat tegenovergesteld is.'' '
'Ja, dingen zijn tegenovergesteld als ze van elkaar verschillen zoveel als het maar kan.''
'Ja, ja. En tegenovergestelde dingen Ernie, daar ben ik persoonlijk gek op.'' '
'Oh! Mooi!''
'Maar ik heb toch geen zin om mee te doen.''
'Maar het is heel leuk Bert, weet je: jij zegt een woord en dan zeg ik het tegenovergestelde.'' '
'Nee, Ernie.'' '
'Ja, Bert. Het tegenovergestelde van 'nee' is ja! G-g-g-g-g.'' '
'Ernie Ernie Ernie ik doe NIET mee met je spelletje en weet je waarom niet? Hč, weet je waarom niet? Zal ik het je zeggen? Iedere keer als jíj een spel hebt dat jíj wil spelen kom ík er niet aan te pas. Als het míjn beurt is wil je ophouden.'' '
'Beginnen! Ja! Tegenover 'ophouden' staat beginnen! Was dat niet leuk Bert?'' '
'Ernie ik zei het toch, ik doe NIET mee, als IK begin hou JIJ er meteen mee op, zo gaat het altijd als we iets spelen, altijd!'' '
'Nooit Bert! Tegenover altijd staat nooit Bert! G-g-g-g-g.'' '
'Dat WEET ik Ernie, dat WEET ik. Maar ik speel nooit met je mee, nooit, dus nou doe ik het ook niet. Laatste woord: vergeet het!'' '
'Hm-hm. Tegenover vergeten staat herinneren! Ja! Herinneren! G-g-g-g-g.'' '
'OKEE OKEE OKEE! Goed! Prima! IK, DOE, MEE! Vandaag! Nou vooruit daar gaan we dan: 'spelen'.'' '
'Ehm... eh... hm... het tegenovergestelde van spelen... weet ik niet! Dan houden we nou maar op hč. Dag Bert!'

Vanaf het moment dat Bert weigert zich aan Ernies spelregels te onderwerpen, weet je dat hij verloren is. Hij is niet flexibel van geest genoeg om ze het hoofd te bieden en zo dartelt Ernie verbaal om hem heen. Bert probeert zich principieel aan zijn eigen regels te houden, maar dat is een hopeloos gevecht. Bert is van meet af aan de onderliggende partij, is geërgerd maar probeert beleefd en beredeneerd te blijven, en je weet ook dat Bert nooit anders zal kunnen.

Dat neemt je heel erg voor Bert in, je moet wel van Bert houden, hij is zo aandoenlijk aardig, zo welwillend, hij heeft het beste met iedereen voor. Maar je weet ook dat hij, zoals zovele straight men in komische sketches, uiteindelijk slachtoffer zal worden van de punchline van zijn tegenspeler. Zo bezien zijn er veel Ernies geweest voor Cohens Bert.
Komediemeester Mel Brooks was een verklaard bewonderaar van de straight guy. Hij vond dat diens functie voor de opbouw en de timing van de grap eeuwig werd onderschat. Inderdaad, zoals al eerder geconstateerd: Den Haag gaat hem missen.
http://www.volkskrant.nl/(...)t-van-Ernie-is.dhtml
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_108337569
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 09:26 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

Hij is voor een kwart eigenaar. Wie heeft de andere driekwart en wat is zijn / hun politieke achtergrond?
Zoek het even uit... ik heb die gegevens hier nu niet. Wordt ook niet vermeld. Hoezo, maakt dit het minder erg? De rode roos misbruikt weer eens subsidiegelden...is het niet in Amsterdam dan is het wel in Den Haag.
  vrijdag 24 februari 2012 @ 10:38:04 #54
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_108337609
quote:
99s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 10:36 schreef Ronnie_bravo het volgende:

[..]

Zoek het even uit... ik heb die gegevens hier nu niet. Wordt ook niet vermeld. Hoezo, maakt dit het minder erg? De rode roos misbruikt weer eens subsidiegelden...is het niet in Amsterdam dan is het wel in Den Haag.
Het is geen kwestie van 'minder erg' het is een kwestie van 'in perspectief'. Als je 1 kwart eigenaar bent, kun je altijd overruled worden door de andere 3 kwarten om het bedrijf dingen te laten doen. Het bedrijf kan zelfs dingen doen, zonder dat je het weet.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_108337687
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 10:38 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

Het is geen kwestie van 'minder erg' het is een kwestie van 'in perspectief'. Als je 1 kwart eigenaar bent, kun je altijd overruled worden door de andere 3 kwarten om het bedrijf dingen te laten doen. Het bedrijf kan zelfs dingen doen, zonder dat je het weet.
Ik wou het even checken maar blijkbaar ben ik niet de enige. Bij de KvK is het thans niet inzichtbaar, het dossier is 'in behandeling' :)
Maar ik zal hier nog wel op terugkomen. Niet dat het minder belangrijk is dat deze man geld verkwinseld maar wellicht dat er nog meer partijleden erbij betrokken zijn, het zou mij in ieder geval niets verbazen.

edit:

quote:
B&A Groep Holding heeft vier aandeelhouders, te weten Jaap Geerlof (bestuursvoorzitter), José ten Kroode, Oscar Papa en Hans Kamps.
  vrijdag 24 februari 2012 @ 11:47:38 #56
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_108339895
quote:
Raad Nijmegen legt zich nog niet neer bij komst Dijksma
Van onze verslaggever Gijs Herderscheę − 24/02/12, 08:18

De benoeming van de burgemeester in Nijmegen is nog geen gelopen race. Een groot deel van de gemeenteraad is er niet van overtuigd dat de voorgedragen kandidaten Sharon Dijksma (PvdA, 40) en Hubert Bruls (CDA, 46) de beste papieren hebben.
Een flink deel van de raad is voor GroenLinks-senator Tof Thissen, die ook heeft gesolliciteerd. Volgens de wet mogen de raadsleden uiteindelijk hun eigen keuze maken uit alle sollicitanten. Zij hoeven zich niet aan de voordracht van de vertrouwenscommissie te houden.

Maandag lekte via de Gelderlander en de Volkskrant uit dat de vertrouwenscommissie het Tweede Kamerlid Dijksma als voorkeurskandidaat aan de gemeenteraad wil voordragen. De Venlose burgemeester Bruls staat als tweede op de voordracht. Het burgemeesterschap van Nijmegen is vacant sinds Thom de Graaf (D66, 54) per 1 februari is overgestapt naar de HBO-raad.

Omstreden
De Gelderlander signaleerde donderdag dat de kandidatuur van Dijksma allerminst onomstreden is. Een overgrote meerderheid van de Nijmegenaren die via de krant reageren, wijst haar komst af. Volgens de krant is meer dan 90 procent 'ronduit negatief'. Dijksma, die in Enschede woont, heeft geen band met Nijmegen. Bruls is er nog wethouder geweest, maar het CDA heeft slechts 3 van de 39 raadszetels.

De krant heeft signalen uit de raad dat de voordracht van de vertrouwenscommissie genegeerd zal worden. Ingewijden vermoeden dat Thissen in ieder geval de steun krijgt van de fracties van GroenLinks en de SP, samen goed voor 13 van de 39 stemmen. Sharon Dijksma lijkt op voorhand te kunnen rekenen op de steun van PvdA en D66, samen 14 stemmen. In dat geval zijn er nog slechts 12 stemmen te vergeven aan bijvoorbeeld Bruls. Het zou betekenen dat de finale stemronde gaat tussen Dijksma en Thissen.

Aanbeveling
Ruud van Bennekom, directeur van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters, wijst erop dat een vertrouwenscommissie slechts een aanbeveling doet aan de gemeenteraad. Die kan de raad overnemen en doorsturen naar het kabinet en de commissaris van de koningin van de provincie. Sinds deze procedure begin deze eeuw is geďntroduceerd, heeft het kabinet nog niet afgeweken van de voordracht van een gemeenteraad.

'Bij de voordracht houdt de raad echter het laatste woord', zegt Van Bennekom. Dat betekent volgens hem dat de gemeenteraad in beslotenheid ook alle sollicitanten kan bespreken en zelf de keus kan maken.
http://www.volkskrant.nl/(...)-komst-Dijksma.dhtml
pi_108340433
Liever Dijkstra dan weer zo'n jaren 80 vredesactivist van Groen Links.

Als het Tof Thissen wordt verhuis ik :r
  vrijdag 24 februari 2012 @ 12:11:43 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108340924
Sharon is Nijmegen niet links genoeg?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108341373
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 12:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Sharon is Nijmegen niet links genoeg?
Dat zou je haast zeggen.

Als je het gevraagde profiel leest vraag je je af waarom ze in godsnaam met deze kandidaten komen.
  vrijdag 24 februari 2012 @ 12:27:35 #60
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_108341556
Binding met de stad vind ik geen absolute must om burgemeester te worden. Dit kan met de tijd groeien. Misschien is het zelfs beter dat een buitenstaander burgemeester wordt. Dit zorgt ervoor dat de zaken meer objectief worden benaderd.
  vrijdag 24 februari 2012 @ 12:31:16 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108341711
En zover ik Nijmegen ken hebben ze daar geen bruggebouwer nodig maar een knalharde no nonsense manager, iemand die een schip sambal meeneemt en iedere reet daarmee volstopt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108341822
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 12:27 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Misschien is het zelfs beter dat een buitenstaander burgemeester wordt. Dit zorgt ervoor dat de zaken meer objectief worden benaderd.
Dat heet dan weer géén binding met de stad, en dat is juist een voorwaarde.

quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 12:31 schreef Pietverdriet het volgende:
En zover ik Nijmegen ken hebben ze daar geen bruggebouwer nodig maar een knalharde no nonsense manager, iemand die een schip sambal meeneemt en iedere reet daarmee volstopt.
Dan heb je een beste kijk op Nijmegen, mijn idee!
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 24 februari 2012 @ 17:39:36 #63
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_108353357
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 12:27 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Binding met de stad vind ik geen absolute must om burgemeester te worden. Dit kan met de tijd groeien. Misschien is het zelfs beter dat een buitenstaander burgemeester wordt. Dit zorgt ervoor dat de zaken meer objectief worden benaderd.
De Graaf had binding met Nijmegen en was alles behalve een succes. Ter Horst had volgens mij geen binding en was ongelofelijk populair :D
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_108355419
Dijksma als burgemeester, ik zou van minder over mijn nek kunnen gaan.
Dat mens heeft heel haar politieke loopbaan slechts aan haar connecties te danken. Ze is geboren in Wassenaar, dat zal vast veel hebben geholpen. Haar wapenfeiten: VWO-pretpakket en twee niet voltooide tertiaire opleidingen, 0 banen buiten de politiek.
Laat haar eens een normale baan krijgen waarin ze alles op eigen kracht moet doen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_108376405
quote:
Nebahat Albayrak kandidaat PvdA

UTRECHT - PvdA-Kamerlid Nebahat Albayrak heeft zich als eerste vrouw kandidaat gesteld om politiek leider te worden van de PvdA. Dat heeft ze zaterdag laten weten aan NU.nl.

Na Martijn van Dam, Diederik Samsom en Ronald Plasterk heeft ook zij de ambitie om Job Cohen op te volgen als fractievoorzitter in de Tweede Kamer.

Ze wilde haar kandidatuur vrijdag al bekend maken, maar besloot dit niet te doen vanwege het trieste nieuws over de gezondheidstoestand van prins Friso.

Draagvlak

Volgens Albayrak ontbreekt bij dit kabinet de urgentie om de problemen aan te pakken. "We staan aan de vooravond van de grootste bezuinigingsoperatie ooit met een kabinet dat allang draagvlak heeft verloren", aldus de oud-staatssecretaris van Justitie.

"Terwijl dit kabinet vooral bezig is met het overeind houden van de gedoogconstructie worden er elke dag meer mensen werkloos."

Ze zegt dat de 'afbraakpolitiek' van Rutte haar hart raakt. "Zeker als ik zie dat we er de afgelopen anderhalf jaar niet in zijn geslaagd te laten zien wat onze alternatieven zijn. Als het kabinet vandaag valt hebben we morgen een plan dat eerlijker en socialer is."

Wat is er nieuw aan dit verhaal? De PvdA vindt al langer dat het socialer en eerlijker moet.

"Elke partij zal zich permanent moeten vernieuwen en de oplossingen van morgen moeten aanpassen aan de uitdagingen van vandaag."

"Maar waar dit vooral over gaat is dat we er niet in slagen om een progressief kabinet dichterbij te brengen. Dat is het doel."

"Je kunt bij de kandidaten voor de PvdA zoeken naar verschillen, maar we zijn wel allemaal lid van dezelfde club. Het gaat er om dat we die krachten in de fractie bundelen om die vuist tegen Rutte te kunnen "

Wil je een brug slaan tussen de progressieve partijen?

"Ik wil een brug slaan tussen alle partijen die het uitvoeren van het programma om Nederland sterker en socialer te maken mogelijk maken. 4,5 miljoen mensen hebben progressief gestemd. Die mensen hebben ook een stem nodig. Die stem wil ik zijn."
http://www.nu.nl/politiek(...)-kandidaat-pvda.html
  zaterdag 25 februari 2012 @ 10:10:56 #66
165633 eriksd
The grand facade...
pi_108376529
quote:
In een toelichting zei het 43-jarige Kamerlid dat ze het besluit vrijdag al had genomen, maar er die dag niet mee naar buiten wilde komen in verband met het nieuws over prins Friso.
Bang dat ze te weinig aandacht kreeg natuurlijk,de schijnheil :P
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_108376566
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 februari 2012 10:10 schreef eriksd het volgende:

[..]

Bang dat ze te weinig aandacht kreeg natuurlijk,de schijnheil :P
Ja hehe, bitterbal.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_108376824
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 februari 2012 10:10 schreef eriksd het volgende:

[..]

Bang dat ze te weinig aandacht kreeg natuurlijk,de schijnheil :P
Vond dat ook al zulk opzichtig gelul. Z'n toestand is nu plots niet beter hoor. :')
pi_108376856


Zozo, die heeft haar roeping als mijn secretaresse gemist.
  zaterdag 25 februari 2012 @ 13:09:57 #70
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_108380579
Het is ook niet goed of het deugt niet bij sommigen hier. Als ze wel gisteren de aankondiging had gedaan was er een stads- en landgeschrei opgegaan, of dat wijf nou echt denkt dat ze belangrijker is dan het nieuws over Friso en bla bla bla. Nu stelt ze het een dag uit en is het weer niet goed.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_108381310
Hans Spekman gaat het wielrennen missen :o Hans, de man van het volk ^O^ _O_
pi_108381415
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 12:31 schreef Pietverdriet het volgende:
En zover ik Nijmegen ken hebben ze daar geen bruggebouwer nodig maar een knalharde no nonsense manager, iemand die een schip sambal meeneemt en iedere reet daarmee volstopt.
Ja en dan heeft iedereen een reet vol sambal en is iedereen het nog steeds met elkaar oneens ....

yaaaaaaay!! gelijk hebben, belangrijker dan iets oplossen idd
pi_108381545
quote:
Onvrede over ‘slangenkuil’ bij ledenraad PvdA

PvdA-voorzitter Hans Spekman noemde vandaag tijdens de ledenraad in de Utrechtse Jaarbeurs het lekken uit de PvdA-fractie “walgelijk”.Kamerlid en waarnemend fractievoorzitter Jeroen Dijsselbloem zei zich te schamen hoe sommige fractiegenoten de afgelopen weken met elkaar zijn omgegaan.
Tijdens de ledenraad blikten PvdA’ers terug op het vertrek van Job Cohen als partijleider. De 64-jarige Cohen, die met een staande ovatie werd ontvangen, zei dat hij ‘dolgraag was doorgegaan’. Toen hij echter tot de conclusie kwam dat hij niet langer degene was om de PvdA effectief te leiden verbond hij hier consequenties aan, zo legde hij uit. “Er zijn dingen gezegd die niet gezegd hadden mogen worden”, zei Cohen. Maar dat was niet de reden om de handdoek in de ring te gooien, onderstreepte hij. “Maar laten we nu ook ophouden met naar binnen kijken.”

Voor Dijsselbloem is de kous echter nog niet af. Hij noemt het lekken van de interne mail die Frans Timmermans stuurde “onacceptabel”. “De PvdA staat voor mensen die elkaar vertrouwen en ik schaam me voor de manier waarop sommige mensen met elkaar omgaan”, zei hij. Dijsselbloem verklaarde dat hij een ‘klotegevoel’ heeft. “Je wilt je niet hoeven schamen voor de ellende in je partij.”

“Er is een aantal mensen dat iets heeft gedaan dat niet mag en ook niet bij de PvdA thuishoort”, zei Spekman. Hij vindt echter dat niet de hele fractie daar op mag worden aangekeken. Ook Dijsselbloem zei dat de PvdA-fractie ‘fantastisch’ is.

Frans Timmermans liet eerder vandaag weten aan NRC Handelsblad dat hij zich niet kandidaat stelt voor het partijleiderschap van de partij totdat degene die zijn kritische mail naar de NOS heeft gelekt zich meldt. Hij zou niets liever doen dan zich kandideren, maar spreekt van een “grauwsluier” over zijn kandidatuur. “Als degene die de mail heeft gelekt zich voor dinsdag bekendmaakt doe ik het misschien alsnog”, zegt Timmermans over een eventuele sollicitatie.

Niet alle vijfhonderd aanwezige leden waren onder de indruk van de verontschuldigingen. “Ik ben al heel lang lid van de PvdA, maar zo’n dieptepunt heb ik nog nooit meegemaakt”, zei een man die geëmotioneerd het woord nam. “Excuses uit de slangenkuil stellen niet zo veel voor. Mensen uit de fractie moeten eens goed in de spiegel kijken en misschien wel dezelfde conclusie trekken als Cohen.”

Een ander lid sprak van hypocrisie. “Lekken is niet van vandaag, maar van alle tijden. Stop ermee!” Ook de koers van de partij werd bekritiseerd. “Zorg verdomme dat je dichter bij de mensen gaat staan en je sociale gezicht laat zien. En hou op met dat gezever”, beet een bozer PvdA’er de fractie vanuit de zaal toe.

Het laatste woord was aan Cohen, die zich introduceerde als “enthousiast partijlid uit Amsterdam.” Hij zei onder de indruk te zijn van de sfeer tijdens de bijeenkomst. “Het is goed dat we de rijen sluiten.”
http://www.nrc.nl/nieuws/(...)-bij-ledenraad-pvda/
  zaterdag 25 februari 2012 @ 13:47:46 #74
104871 remlof
Europees federalist
pi_108381631
Het wordt nog lastig kiezen met zoveel goeie kandidaten :o
pi_108381656
Die PvdA'ers zeggen wel een stuk harder waar het op staat dan die mietjes bij het CDA:
quote:
Een ander lid sprak van hypocrisie. “Lekken is niet van vandaag, maar van alle tijden. Stop ermee!” Ook de koers van de partij werd bekritiseerd. “Zorg verdomme dat je dichter bij de mensen gaat staan en je sociale gezicht laat zien. En hou op met dat gezever”, beet een bozer PvdA’er de fractie vanuit de zaal toe.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')