abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 8 maart 2012 @ 11:44:42 #226
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_108857868
quote:
Als Diederik Samsom de nieuwe PvdA-fractievoorzitter wordt, komt er voorlopig geen paars kabinet. Daarvoor is de VVD volgens Samsom te veel 'in een te conservatieve rechtse hoek gedoken'.

Dat zegt Samsom in een interview met Spits.

Samsom stelt dat de koers van de VVD onder Rutte 'mijlenver' afstaat van de PvdA. Hij ziet in het geval van toekomstige coalitieonderhandelingen meer in samenwerking met het CDA, hoewel ook met die partij de verschillen erg groot zijn. Ook de SP is voor Samsom een goede optie. Maar dan moet de partij wel inbinden op hun Europese standpunten.

Ooit zag Samsom wel wat in Mark Rutte. Hij had volgens hem een sociaalliberale en groene agenda. Maar nu is de premier 'mogelijk om electorale redenen' gezwicht voor een rechts-conservatieve koers. 'Daardoor heeft het voor de PvdA minder zin gekregen om te zoeken naar samenwerking. Dat hele paarse idee waar we nota bene in 2010, direct na de verkiezingen, nog een paar weken mee hebben rondgelopen, zie ik niet gebeuren met deze VVD', aldus Samsom.

De komende week kiezen de PvdA-leden de nieuwe fractievoorzitter van de PvdA. Samsom lijkt momenteel de grote kanshebber te zijn. In verschillende opiniepeilingen gaat hij aan kop. Mocht Samsom de verkiezingen winnen, dan ziet hij zich nadrukkelijk 'niet als een tussenpaus'.
http://www.volkskrant.nl/(...)vdA-leider-ben.dhtml

Lijkt me toch dat dit voor een groot deel van de uitslag van de verkiezingen afhangt en niet alleen van wat Samsom wil...
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_108872427
Oliedom vind ik het. Echt. Goedkoop scoren; beetje lafjes tegen de VVD afzetten en tegen de SP aan schuren. Dat laatste is gek genoeg wat Cohen werd verweten. En waarom? Vanwege de dagkoersen, waarin de SP hoog staat.

Hoe vaak heeft de SP geregeerd? Nul keer. Ook niet toen ze in 2006 uitkwamen op 25 zetels. Door op voorhand de VVD uit te sluiten, beperkt Samsom de opties van de PvdA voor hernieuwde regeringsdeelname. Dat terwijl de paarse kabinetten op veel fronten erg succesvol waren.

De race is gelopen, vrees ik. Van Dam heeft prima argumenten en een goede koers voor ogen, maar is te jong. Plasterk is superieur. Hij is rustig, hij is zichzelf, hij straalt leiderschap en vertrouwen uit. Samsom juist verbetenheid. Maar het belangrijkste komt nog. Het staat niet in bovenstaand Volkskrant-artikel, maar wel in Dagblad De Pers:

quote:
Samsom wil niet met VVD in kabinet
Diederik Samsom ziet geen heil in een coalitie met de VVD. De liberalen zijn in een 'te conservatieve, rechtse hoek gedoken', zegt de kandidaat-leider voor de PvdA donderdag in Spits.

De koers die de VVD onder premier Mark Rutte is gaan varen, ligt volgens hem 'mijlenver' van de PvdA af. Rutte had volgens hem aanvankelijk nog een sociaalliberale en groene agenda. Maar hij zou zijn gezwicht voor een rechts-conservatieve koers die samenwerking met de PvdA ernstig bemoeilijkt, mogelijk om de gunst van de kiezers te winnen.

Samsom ziet het meest in een coalitie met het CDA en de SP. Wel staat het CDA volgens hem ver van de PvdA af. De SP zou water bij de wijn moeten doen als het gaat om hun 'anti-Europese standpunten'.

Als hij voor de volgende Tweede Kamerverkiezingen als lijsttrekker wordt aangewezen, is Samsom niet van plan in een eventuele volgende regering te gaan zitten. Hij zegt in dat geval in de Kamer te willen blijven.
Bron: http://www.depers.nl/binn(...)il-niet-met-VVD.html

En daar zit nu dus de crux. Toen D66 even leek te gaan pieken, kreeg Pechtold ook vragen in die richting en durfde hij het premierschap niet aan. Wouter Bos in 2003 evenmin.

Ik zie dit als cruciaal. Het volk kiest bij verkiezingen op leiders die ook écht hun verantwoordelijkheid pakken als ze dat mandaat krijgen. PvdA-leden zien in Plasterk de beste premier (en terecht trouwens). De PvdA zou iemand aan het roer moeten zetten die ook werkelijk premier kán en wil zijn. Iemand die leiding kan en wil geven.

Maar het zal niet gebeuren, vrees ik. PvdA-leden gaan kortzichtig Samsom aan het roer zetten. Mij zijn ze voorlopig kwijt. Pechtold en consorten - hoewel er genoeg aan D66 mankeert - hoeven zich voorlopig geen zorgen te maken over mijn stem. Die houden ze.
pi_108872570
Deze column van Plasterk trouwens al gezien? (Er is ondertussen ook al een vierde)


Best schokkend.
pi_108872833
Of, mijn betoog nog eens kort en treffend samengevat door iemand die weet wat regeren is en die vice-premier was:

andre_rouvoet twitterde op donderdag 08-03-2012 om 08:57:26 Dus @diederiksamsom is favoriet en #Plasterk is meest geschikte premierskandidaat. #PvdA kiest dus voor de oppositie. http://t.co/vIkumSJT reageer retweet
Ik blijf - tegen beter weten in - hopen dat de PvdA-leden op tijd bij zinnen komen.
pi_108873043
PvdA kiest inderdaad voor oppositie, is dat zo gek? De vorige beoogd president deed het niet al te best als oppositievoerder.. Wat is er op tegen dat rond verkiezingstijd de lijsttrekker iemand anders als presidentskandidaat naar voren schuift?
pi_108874541
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2012 18:55 schreef Elfletterig het volgende:
Deze column van Plasterk trouwens al gezien? (Er is ondertussen ook al een vierde)


Best schokkend.
Al gezien ja, heerlijk. Hoe veel politici zijn zo open over lobbyisten. Siert hem :Y
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 9 maart 2012 @ 11:07:52 #232
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_108898016
Kan iemand Wolfsen uit zijn lijden verlossen? _O-

Nu ook Samsom die er een schepje bovenop doet.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 9 maart 2012 @ 12:13:38 #233
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_108900129
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2012 19:10 schreef noruas_ het volgende:
PvdA kiest inderdaad voor oppositie, is dat zo gek? De vorige beoogd president deed het niet al te best als oppositievoerder.. Wat is er op tegen dat rond verkiezingstijd de lijsttrekker iemand anders als presidentskandidaat naar voren schuift?
President van wat?
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  vrijdag 9 maart 2012 @ 13:42:18 #234
66825 Reya
Fier Wallon
pi_108902964
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2012 12:13 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

President van wat?
De plaatselijke rotary, vermoedelijk.
  vrijdag 9 maart 2012 @ 13:43:57 #235
66825 Reya
Fier Wallon
pi_108903043
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2012 11:07 schreef borisz het volgende:
Kan iemand Wolfsen uit zijn lijden verlossen? _O-

Nu ook Samsom die er een schepje bovenop doet.
De reactie daarop is ook typerend. Samsom heeft simpelweg gelijk betreffende Wolfsen, maar de kadaverdiscipline zegt nou eenmaal dat je partijgenoten niet bekritiseert. Met zulk soort ingebouwde manco's heeft de PvdA een behoorlijke handicap bij het heroveren van haar kiezers.
pi_108903057
quote:
13s.gif Op donderdag 8 maart 2012 18:51 schreef Elfletterig het volgende:
Het volk kiest bij verkiezingen op leiders
Het volk kiest in Nederland op Kamerleden/lijsten.
  vrijdag 9 maart 2012 @ 13:53:13 #237
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_108903374
quote:
vk opinie De PvdA mag in de peilingen dan op apegapen liggen, de kandidaat-fractievoorzitters gaan vrolijk door te verkondigen met wie ze wel of niet willen samenwerken, constateert Bert Bukman.

Maar een vraag dringt zich dan op: als al die partijen niet mee mogen doen, wie dan wel?Je zou denken dat er bij de PvdA enige reden is voor bescheidenheid, maar nee. De PvdA is weer links en rechts aan het voorschrijven wie er wel en wie er niet met de sociaal-democraten mag meedoen, als in de beste dagen van de voormalige partijcoryfee Piet Reckman. Het 'orakel van Odijk' was in de jaren zeventig de grote man achter het afwijzen van de ene CDA-minister na de andere, waardoor het gedroomde tweede kabinet-Den Uyl, het meest linkse kabinet dat Nederland ooit zou hebben gekregen, er nooit kwam.

In plaats daarvan ondernamen Van Agt en Wiegel in de Haagse bistro Le Bistroquet een succesvolle couppoging tegen de PvdA, die leidde tot een centrum-rechtse combinatie die met een meerderheid van 77 zetels en een groot aantal dissidenten in CDA-kring zoveel weg had van de huidige kabinet.

Bescheiden mening
Jezelf buiten mededinging plaatsen: dat kunnen ze bij de PvdA heel goed. In de strijd om de positie van het fractievoorzitterschap van de partij was het de afgelopen weken weer raak. Op de laatste dag van februari liet kandidaatleider Nebahat Albayrak weten dat ze eventueel wel wilde overwegen met het CDA te regeren, maar dan toch niet met die boosaardige Maxime Verhagen. En gisteren meldde Diederik Samsom dat de VVD als partner niet goed genoeg was voor zijn partij, omdat de liberalen naar zijn bescheiden mening teveel naar rechts zijn opgeschoven.

Het CDA, dat wilde Samsom wel overwegen, maar ook met die partij zijn de verschillen helaas wel erg groot. De SP, in de peilingen momenteel twee keer zo groot als de PvdA, werd eveneens opzichtig de maat genomen. De partij van Roemer mag best meedoen als Diederik Samsom fractievoorzitter van de PvdA wordt, maar dan moet er wel iets aan het Europa-standpunt van de SP gebeuren.

Wie dan wel?
Het is onvoorstelbaar dat een partij die hard op weg is de vijfde of zesde partij van het land te worden, zich op een dergelijke manier gedraagt. Alsof er niets is veranderd sinds de jaren zeventig, en de PvdA bepaalt wie er deugt in de landelijke politiek en wie niet.

Het CDA, de VVD, de SP en uiteraard ook de PVV van Geert Wilders: geen van alle zijn ze goed genoeg voor de erflaters van Joop den Uyl. Maar een vraag dringt zich dan op: als al die partijen niet mee mogen doen, wie dan wel?

De Partij voor de Dieren misschien? Of is het realistischer Diederik Samsom straks opnieuw veel succes te wensen in de oppositie?
http://www.volkskrant.nl/(...)erken-Diederik.dhtml
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  vrijdag 9 maart 2012 @ 14:43:24 #238
104871 remlof
Europees federalist
pi_108905551
Wat een beroerd stuk. Vraag me af of die journalist ook maar een half debat van de fractievoorzittercampagne heeft meegemaakt.
  vrijdag 9 maart 2012 @ 14:51:11 #239
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_108905874
quote:
10s.gif Op vrijdag 9 maart 2012 14:43 schreef remlof het volgende:
Wat een beroerd stuk. Vraag me af of die journalist ook maar een half debat van de fractievoorzittercampagne heeft meegemaakt.
Wat is er beroerd aan? Ik vind het redelijk spijker op de kop, eigenlijk.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  vrijdag 9 maart 2012 @ 15:00:44 #240
104871 remlof
Europees federalist
pi_108906168
Dat Samsom helemaal niet elke andere partij uitsluit.
  vrijdag 9 maart 2012 @ 18:58:39 #241
366229 Oldie57
Neoliberalisme Macht Frei
pi_108913597
Samsom (met de m van motherfucker). :)

Die wijsneus heeft een veels te grote bek. Vertelt in de krant wat er niet deugt aan andere partijen. Heeft natuurlijk een balk in zijn oog van hier tot het graf van Marx want laat hij eens de rotzooi opruimen binnen zijn eigen partij. De PvdA heeft de afgelopen 20 jaar geen ene flikker gedaan voor dit land.

[ Bericht 16% gewijzigd door Oldie57 op 09-03-2012 20:10:53 ]
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 9 maart 2012 @ 19:03:56 #242
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_108913800
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2012 18:58 schreef Oldie57 het volgende:
Samson.

tja als je zijn naam al niet eens goed kan schrijven......
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_108914173
Verkeerde topic.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_108916230
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2012 18:58 schreef Oldie57 het volgende:
Samson.


Dat is inderdaad een wijsneus.
'Wish I was old and a little sentimental'
Porcupine Tee - Normal
  zaterdag 10 maart 2012 @ 13:50:15 #245
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 10 maart 2012 @ 13:57:35 #246
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_108938069
quote:
goedemorgen :D is alweer oud nieuws :P
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  zaterdag 10 maart 2012 @ 13:59:36 #247
366229 Oldie57
Neoliberalisme Macht Frei
pi_108938130
quote:
Samsong heeft kritiek op alles en iedereen maar dat het een zooitje is bij die achterlijke partij van hem, ziet hij niet. Een partij die de grenzen voor alle armoedzaaiers in de wereld wagenwijd open wil zetten. :r
pi_108938793
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2012 13:59 schreef Oldie57 het volgende:

[..]

Samsong heeft kritiek op alles en iedereen maar dat het een zooitje is bij die achterlijke partij van hem, ziet hij niet. Een partij die de grenzen voor alle armoedzaaiers in de wereld wagenwijd open wil zetten. :r
Da's nieuws..., bron?
  zaterdag 10 maart 2012 @ 14:26:52 #249
366229 Oldie57
Neoliberalisme Macht Frei
pi_108938852
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2012 14:24 schreef FTWO het volgende:

[..]

Da's nieuws..., bron?
1. De PVV wil de grenzen zoveel mogelijk sluiten
2, De PvdA is 200% anti-PVV

Trek de conclusie.
  zaterdag 10 maart 2012 @ 19:15:18 #250
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_108946401
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2012 14:26 schreef Oldie57 het volgende:

[..]

1. De PVV wil de grenzen zoveel mogelijk sluiten
2, De PvdA is 200% anti-PVV

Trek de conclusie.
:')
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')