Juist.quote:Op zaterdag 10 maart 2012 11:54 schreef Macka66 het volgende:
Kummel is een andere naam voor karwijzaad. Dus ik denk dat je even in de war was, Piet. Bedoelde je misschien kummel en komijn?
Dat ligt aan je kikkererwten, ik gebruik zelf kikkererwtenmeel, vandaarquote:Op zaterdag 10 maart 2012 11:15 schreef Isegrim het volgende:
Ik vind dat ook een leuk idee van Piet. Kun je ook een soort koekjes van maken! Wat moet de verhouding bloem/kikkererwten ongeveer zijn?
Me kikkererwten!
Nee, eet je zo, met bv een dip, of naast de maaltijd ipv broodquote:Op zaterdag 10 maart 2012 10:14 schreef cinnamon_M het volgende:
Mindermutsig, lamstajine is wel een leuk idee ja, thanks! Ledig, dat is allebei erg lekker maar als ik kikkererwten over heb kom ik altijd uit bij curry of humus, dus wilde nu eens iets anders
Piet, dat deeg vind ik een leuke! Eet je dat dan zo met een dip oid, of gebruik je het als basis voor bijv. een quiche?
Oh dat klinkt wel goed. Doe je er daarna nog iets mee of eet je dat zo?quote:Op zaterdag 10 maart 2012 08:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de blender, tot een pasta maken. Daar wat bloem door om er een deeg van te maken. Kruiden met kummel en karwei en tot heel dunne vellen uitrollen, bakken in de oven tot knapperige vellen. Heerlijk!
Waarschijnlijk een pot met natriumglutamaat en nucleotiden die de smaak lekker opkrikken. Technologen hebben heel wat meer mogelijkheden dan gewone mensen in de keuken. Je kunt ervan uitgaan dat ze daar de smaakversterkepot wel weten te vinden.quote:Op zaterdag 3 maart 2012 15:05 schreef 3-voud het volgende:
[..]
Zelf maken is soms lekkerder, soms niet. Ik vind je erg kort door de bocht over alle bakkers.
Dat ze rotzooi toevoegen om de winst op te schroeven even terzijde.
Enfin, ik geloof het allemaal wel. Kep er ook al tientallen gemaakt. Dus het proces kan ik wel dromen. Enige waar ik nu mee stoei is de smaak van de kruiden in het gehakt. Want daar kun je eindeloos mee knutselen. Welnu, die van Kwekkeboom hebben naar mijn idee de lekkerste smaak. Dus poog ik daar in de buurt te komen. Maarja, wat is hun geheime ingredient/kruidenmix? Of kent iemand die en weet diegene hoe je die evenaart?
Ja het vlees stond tijdens het proces de hele tijd onder het vocht. Ik vond de methode ook erg intrigerend en daarom heb ik mij er ook aan gewaagd. Maar helaas dus wat mislukt. Maar goed daar leer je ook weer van. Heb nog een stuk over en ga het nu weer proberen en nu iets hoger in temperatuur(85C). Dat deed ook iemand in een ander recept(link staan in een eerder bericht van mij) met die methode, dus misschien heeft het net aan die 8 graden gelegen.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 16:24 schreef cinnamon_M het volgende:
Franky, suffe vraag misschien, maar: het vlees stond wel tijdens het gehele proces volledig onder het vocht?
Ik doe het overigens zelf, net als piet, gewoon op het vuur met sudderplaatje, tegen de kook aan (maar niet kokend) en dat levert mij over het algemeen behoorlijk mals vlees op. Maar ik vind de door jou beschreven methode wel intrigerend!
O ja, de temperatuurmeter hing in het water en zat niet in het vlees. Had het vijf uur lang opstaan en dat moet toch lamg genoeg zijn.quote:Misschien had het gewoon nog langer moeten sudderen, trouwens? En heb je met je thermometer de temperatuur van het vocht of van het vlees gemeten? Ik kan me zo voorstellen dat het vocht net iets warmer was dan het vlees, namelijk.
Dat varieert, per seizoen, en of ik net een aantal zaken gemaakt heb of niet,quote:Op maandag 12 maart 2012 11:39 schreef KaheemSaid het volgende:
Piet, je kwam hier laatst met een basis bruine saus en eerder al eens met verschillende bouillons. Hoeveel van zulke basiszaken heb jij in de vriezer liggen?
Pas nog een soortgelijk topic geweest:quote:Op maandag 12 maart 2012 15:03 schreef Isegrim het volgende:
Misschien leuk idee voor een nieuwe topic, "Wat heb JIJ in je vriezer liggen?".
Witlofsalade met appel, blauwschimmelkaas als je er van houdt en noten, en verder wat je zelf lekker vind.quote:Op maandag 12 maart 2012 19:37 schreef opa_sigaar het volgende:
Piet help!
Ik heb witlof gekocht maar heb geen idee wat ik ermee moet. Het enige wat ik er ooit mee doe is met ham/kaas of karameliseren. Dit is echter allebei best wel calorierijk voor een portie groenten.
Jepquote:Op maandag 12 maart 2012 19:40 schreef _Loki het volgende:
[..]
Witlofsalade met appel, blauwschimmelkaas als je er van houdt en noten, en verder wat je zelf lekker vind.
Als je niet eens witlofsalade kent, ben je Piet niet waard.quote:Op maandag 12 maart 2012 19:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep
erg lekker
Had jaren geleden een date, die zag de witlofsalade in de keuken staan en vroeg waarom ik niet gewoon dingen direct wegkiepte en de afwas ff deed.
Ik zei dat dit de Witlof salade was voor bij het eten.
Is verder niets geworden
quote:Op maandag 12 maart 2012 19:57 schreef _Loki het volgende:
[..]
Als je niet eens witlofsalade kent, ben je Piet niet waard.
De laatste keer dat ik gekookte spinazie had gegeten, merkte ik dat mijn tanden nogal ruw aanvoelden. Ik heb begrepen dat dit door oxaalzuur in de spinazie komt. Voeg jij nog iets toe aan de spinazie om het oxaalzuur te neutraliseren? En zo ja, wat?quote:Op maandag 12 maart 2012 18:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Terwijl spinazie heel lekker is, als je het niet hakt, maar gewoon kort kookt, blaadjes goed uitdrukt,mmmmm
Nee, doe ik niet, zo vaak eet ik geen Spinazie. Maar als je dat wilt kan je wat oesterkalk toevoegen (te koop als tablet of poeder_quote:Op maandag 12 maart 2012 23:09 schreef lyolyrc het volgende:
Een vraag over deze post in het jeugdtraumatopic:
[..]
De laatste keer dat ik gekookte spinazie had gegeten, merkte ik dat mijn tanden nogal ruw aanvoelden. Ik heb begrepen dat dit door oxaalzuur in de spinazie komt. Voeg jij nog iets toe aan de spinazie om het oxaalzuur te neutraliseren? En zo ja, wat?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |