abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 10 maart 2012 @ 11:15:04 #201
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_108933962
Ik vind dat ook een leuk idee van Piet. Kun je ook een soort koekjes van maken! Wat moet de verhouding bloem/kikkererwten ongeveer zijn?

Me O+ kikkererwten!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  † In Memoriam † zaterdag 10 maart 2012 @ 11:54:03 #202
141844 Macka66
Ingewikkeld doekiemonster
pi_108934725
Kummel is een andere naam voor karwijzaad. Dus ik denk dat je even in de war was, Piet. Bedoelde je misschien kummel en komijn?
DancingPhoebe op <a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" >23/10/09</a>:[/b]
God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
  zaterdag 10 maart 2012 @ 14:01:41 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108938172
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2012 11:54 schreef Macka66 het volgende:
Kummel is een andere naam voor karwijzaad. Dus ik denk dat je even in de war was, Piet. Bedoelde je misschien kummel en komijn?
Juist.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 10 maart 2012 @ 14:02:32 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108938189
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2012 11:15 schreef Isegrim het volgende:
Ik vind dat ook een leuk idee van Piet. Kun je ook een soort koekjes van maken! Wat moet de verhouding bloem/kikkererwten ongeveer zijn?

Me O+ kikkererwten!
Dat ligt aan je kikkererwten, ik gebruik zelf kikkererwtenmeel, vandaar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 10 maart 2012 @ 14:03:44 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108938219
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2012 10:14 schreef cinnamon_M het volgende:
Mindermutsig, lamstajine is wel een leuk idee ja, thanks! Ledig, dat is allebei erg lekker maar als ik kikkererwten over heb kom ik altijd uit bij curry of humus, dus wilde nu eens iets anders ;)

Piet, dat deeg vind ik een leuke! Eet je dat dan zo met een dip oid, of gebruik je het als basis voor bijv. een quiche?
Nee, eet je zo, met bv een dip, of naast de maaltijd ipv brood
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108938989
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2012 08:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In de blender, tot een pasta maken. Daar wat bloem door om er een deeg van te maken. Kruiden met kummel en karwei en tot heel dunne vellen uitrollen, bakken in de oven tot knapperige vellen. Heerlijk!
Oh dat klinkt wel goed. Doe je er daarna nog iets mee of eet je dat zo?

Nevermind, moet verder lezen. :')

Klinkt lekker. :Y

Ik heb pas kikkererwtenmeel gekocht maar had nog geen idee wat ik er mee moest doen dus ik zal dit eens proberen.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_108942144
Hoi!

Heb laatst een slaatje gemaakt waar ik best gelukkig mee was:

Sla
Tomaat
Paar stukjes ajuin
Peterselie
Blokjes feta
Mosterddressing
Beetje pasta om 't wat vullender te maken

In een kommetje apart:
Garnaal
Appel
Limoensap erover


Zijn er nog dingen die ik anders zou kunnen doen om 't beter te maken?
Heb bijvoorbeeld geen kruiden toegevoegd, op peterselie na.
  zaterdag 10 maart 2012 @ 16:50:01 #208
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108942569
Olijfolie, olijven, zure appel?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108946373
Olijven! Thanks, zeker proberen volgende keer :)
pi_108986447
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2012 15:05 schreef 3-voud het volgende:

[..]

Zelf maken is soms lekkerder, soms niet. Ik vind je erg kort door de bocht over alle bakkers.
Dat ze rotzooi toevoegen om de winst op te schroeven even terzijde.

Enfin, ik geloof het allemaal wel. Kep er ook al tientallen gemaakt. Dus het proces kan ik wel dromen. Enige waar ik nu mee stoei is de smaak van de kruiden in het gehakt. Want daar kun je eindeloos mee knutselen. Welnu, die van Kwekkeboom hebben naar mijn idee de lekkerste smaak. Dus poog ik daar in de buurt te komen. Maarja, wat is hun geheime ingredient/kruidenmix? Of kent iemand die en weet diegene hoe je die evenaart?
Waarschijnlijk een pot met natriumglutamaat en nucleotiden die de smaak lekker opkrikken. Technologen hebben heel wat meer mogelijkheden dan gewone mensen in de keuken. Je kunt ervan uitgaan dat ze daar de smaakversterkepot wel weten te vinden.

Wat je kunt proberen is wat ve-tsin toevoegen, een klein tikkie ansjovispasta, worcestershiresaus, een beetje paddenstoelenbouillon of pasta van cepes kan je ook helpen om de smaak sterke krachtiger en vleziger te maken.

Als je het hebt over de kruiden... Ik ken de broodjes niet dus helaas kan ik daar wienig over zeggemn. Er zal wel veel foelie in zitten denkik.. Suacijzenbroodjes zijn meestal wel pittig gekruid, dus foelie, gember, peper, lavas, paprika etc.
Whatever...
pi_108989126
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2012 16:24 schreef cinnamon_M het volgende:
Franky, suffe vraag misschien, maar: het vlees stond wel tijdens het gehele proces volledig onder het vocht?

Ik doe het overigens zelf, net als piet, gewoon op het vuur met sudderplaatje, tegen de kook aan (maar niet kokend) en dat levert mij over het algemeen behoorlijk mals vlees op. Maar ik vind de door jou beschreven methode wel intrigerend!
Ja het vlees stond tijdens het proces de hele tijd onder het vocht. Ik vond de methode ook erg intrigerend en daarom heb ik mij er ook aan gewaagd. Maar helaas dus wat mislukt. Maar goed daar leer je ook weer van. Heb nog een stuk over en ga het nu weer proberen en nu iets hoger in temperatuur(85C). Dat deed ook iemand in een ander recept(link staan in een eerder bericht van mij) met die methode, dus misschien heeft het net aan die 8 graden gelegen.

quote:
Misschien had het gewoon nog langer moeten sudderen, trouwens? En heb je met je thermometer de temperatuur van het vocht of van het vlees gemeten? Ik kan me zo voorstellen dat het vocht net iets warmer was dan het vlees, namelijk.
O ja, de temperatuurmeter hing in het water en zat niet in het vlees. Had het vijf uur lang opstaan en dat moet toch lamg genoeg zijn.
pi_108990625
Een mooi zacht sudderlapje krijgen wil wel met die temperaturen maar dan heeft het wel veel meer tijd nodig. Eerder 14 dan 4 uur. Persoonlijk proef ik het verschil niet dus ik houd de temperatuur altijd net rond het kookpunt.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_109004880
Piet, je kwam hier laatst met een basis bruine saus en eerder al eens met verschillende bouillons. Hoeveel van zulke basiszaken heb jij in de vriezer liggen?
  maandag 12 maart 2012 @ 12:54:09 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109006946
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2012 11:39 schreef KaheemSaid het volgende:
Piet, je kwam hier laatst met een basis bruine saus en eerder al eens met verschillende bouillons. Hoeveel van zulke basiszaken heb jij in de vriezer liggen?
Dat varieert, per seizoen, en of ik net een aantal zaken gemaakt heb of niet,
Wat ik vooral altijd in de vriezer heb is een fond.
Verder vaak wat bouillons,
Sauzen alleen als ik meer gemaakt heb dan ik gebruik.
Verder ligt er in mijn vriezer, vlees en vis, appeltaart op het moment, overrijpe tomaten (als er genoeg zijn wordt het soep) paddestoelen voor de risotto, mosselvlees, jacobsschelpen, venusschelpen, octopus en pijlstaart inktvis.
Nog wat worstvlees, wat afsnijsels van vlees om fond mee te maken, doppertjes, en wat zuurdesem.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 12 maart 2012 @ 15:03:48 #215
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_109011826
Misschien leuk idee voor een nieuwe topic, "Wat heb JIJ in je vriezer liggen?". :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 12 maart 2012 @ 15:46:27 #216
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109013419
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2012 15:03 schreef Isegrim het volgende:
Misschien leuk idee voor een nieuwe topic, "Wat heb JIJ in je vriezer liggen?". :D
Pas nog een soortgelijk topic geweest:
Show hier je vriezer!

En wat langer geleden ook al zo'n succesvolle serie geweest:
Wat heb jij in je vriezer? Deel 1

:')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 12 maart 2012 @ 16:23:33 #217
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_109014776
Ah, zelfs van mijn ega. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_109022038
Piet help!

Ik heb witlof gekocht maar heb geen idee wat ik ermee moet. Het enige wat ik er ooit mee doe is met ham/kaas of karameliseren. Dit is echter allebei best wel calorierijk voor een portie groenten.
pi_109022216
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2012 19:37 schreef opa_sigaar het volgende:
Piet help!

Ik heb witlof gekocht maar heb geen idee wat ik ermee moet. Het enige wat ik er ooit mee doe is met ham/kaas of karameliseren. Dit is echter allebei best wel calorierijk voor een portie groenten.
Witlofsalade :D met appel, blauwschimmelkaas als je er van houdt en noten, en verder wat je zelf lekker vind.
  maandag 12 maart 2012 @ 19:47:07 #220
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109022541
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2012 19:40 schreef _Loki het volgende:

[..]

Witlofsalade :D met appel, blauwschimmelkaas als je er van houdt en noten, en verder wat je zelf lekker vind.
Jep
erg lekker
Had jaren geleden een date, die zag de witlofsalade in de keuken staan en vroeg waarom ik niet gewoon dingen direct wegkiepte en de afwas ff deed.
Ik zei dat dit de Witlof salade was voor bij het eten.
:9
Is verder niets geworden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 12 maart 2012 @ 19:55:16 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109022975
Witlof roerbakken met wat Soyasaus, Oestersaus en gember en knoflook is ook erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_109023070
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2012 19:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jep
erg lekker
Had jaren geleden een date, die zag de witlofsalade in de keuken staan en vroeg waarom ik niet gewoon dingen direct wegkiepte en de afwas ff deed.
Ik zei dat dit de Witlof salade was voor bij het eten.
:9
Is verder niets geworden
Als je niet eens witlofsalade kent, ben je Piet niet waard.
  maandag 12 maart 2012 @ 20:32:04 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109024990
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2012 19:57 schreef _Loki het volgende:

[..]

Als je niet eens witlofsalade kent, ben je Piet niet waard.
O+
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_109034634
Een vraag over deze post in het jeugdtraumatopic:
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2012 18:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Terwijl spinazie heel lekker is, als je het niet hakt, maar gewoon kort kookt, blaadjes goed uitdrukt,mmmmm
De laatste keer dat ik gekookte spinazie had gegeten, merkte ik dat mijn tanden nogal ruw aanvoelden. Ik heb begrepen dat dit door oxaalzuur in de spinazie komt. Voeg jij nog iets toe aan de spinazie om het oxaalzuur te neutraliseren? En zo ja, wat?
  dinsdag 13 maart 2012 @ 06:06:07 #225
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109039294
quote:
5s.gif Op maandag 12 maart 2012 23:09 schreef lyolyrc het volgende:
Een vraag over deze post in het jeugdtraumatopic:

[..]

De laatste keer dat ik gekookte spinazie had gegeten, merkte ik dat mijn tanden nogal ruw aanvoelden. Ik heb begrepen dat dit door oxaalzuur in de spinazie komt. Voeg jij nog iets toe aan de spinazie om het oxaalzuur te neutraliseren? En zo ja, wat?
Nee, doe ik niet, zo vaak eet ik geen Spinazie. Maar als je dat wilt kan je wat oesterkalk toevoegen (te koop als tablet of poeder_
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')