Kut ipadquote:
Het is volgens mij een hele krab van een kilo in stukken gesneden, dus lijf en poten en scharen.quote:Op zaterdag 3 maart 2012 10:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Ontdooien doe ik of in de koelkast, of in koud water, ligt er ook aan hoe het verpakt is.
Hoe groot zijn die krab delen?
Zijn het klauwen of lijfjes?
Peuteren en crabcakes klinkt goed ( eerst gaarstomen)
Maar een soep of in saus is ook lekker.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
Ik ken hun recept niet en weet niet hoe ze smaken, maar als je zo lekker vind, waarom wil je ze dan zelf maken? Ik bedoel, ik maak ze nu juist zelf omdat ik gekochte maar zo zo vindt.quote:Op zaterdag 3 maart 2012 11:41 schreef 3-voud het volgende:
Oke... ik vraag. Omdat zoeken op internet me niets oplevert en "proberen" maar niet in de buurt komt.
Saucijzenbroodjes. En dan met name de vulling, ofwel kruidenmix van het gehakt.
Ik vind tegenwoordig die van de C1000 het smakelijkst. Die komen van Kwekkeboom. Ik weet dat ze rundergehakt gebruiken en een beetje soezenbeslag. Ja, en uiteraard peper en zout.
Maar de rest van de kruiden....
Piet of iemand die dit (geheime?) recept kent?
Klinkt lekkerquote:Op zaterdag 3 maart 2012 13:44 schreef golfer het volgende:
In ben er wel uit, geloof ik.
Ga pasta met krab en chili maken.
Met zelf maken kun je er wat meer vulling in doen dan die karige dingen b.v.. Tevens is zelf maken gewoon leuker.quote:Op zaterdag 3 maart 2012 14:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik ken hun recept niet en weet niet hoe ze smaken, maar als je zo lekker vind, waarom wil je ze dan zelf maken? Ik bedoel, ik maak ze nu juist zelf omdat ik gekochte maar zo zo vindt.
Had hier tijdje terug beschreven hoe ik ze zelf maak, zit mobiel, fokmobiel heeft geen zoekfunctie
Dat bedoel ik dus. Welke gehaktkruiden precies? Maak je die zelf? Koop je een kant-en-klaar potje? Zoja, welk merk... hoeveel doe je erin?quote:Op zaterdag 3 maart 2012 14:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Hebbes
Goegel wist het nog
saucijzenbroodjes, dus, heb 250 gram rundergehakt gemengd met 1 ei en wat gehaktkruiden en peper uit de molen, klein beetje paneermeel erdoor.
Klopt. Zo brouw ik er ook op los.quote:Op zaterdag 3 maart 2012 14:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Toen ik ze maakte heb ik die keer gewoon een potje gehaktkruiden van de Aldi gebruikt.
Heb ze later ook wel eens anders gemaakt, met gemalen peper, foelie, wat chili, koriander en komijn, verder wat worcestershire sauce, klein scheutje soya saus is ook lekker.
Ik doe er zoveel dat het lekker smaak, ik proef gewoon het rauwe gehakt, weeg niet alles af. Heb ook verder geen standaard recept, ik varieer wat me lekker lijkt. Hoef namelijk niet iedere keer hetzelfde standaard te maken, dat is wat voor de bakkerij of kookboekenschrijvers.
Toch is goed gekruid rundergehakt in roomboterbladerdeeg veel lekkerder dan de gestrekte beledigingen die je bij de meeste bakkers ofzo koopt.quote:Op zaterdag 3 maart 2012 14:54 schreef 3-voud het volgende:
[..]
Klopt. Zo brouw ik er ook op los.
Maar het was me juist te doen om die ene lekkere te vinden. Standaard gehakt in wat bladerdeeg vind ik te simpel. Anders kun je standaard fijne worst ook als saucijsworstjes verkopen.
Smaak van het gehakt bepaald alles met die dingen.
Zelf maken is soms lekkerder, soms niet. Ik vind je erg kort door de bocht over alle bakkers.quote:Op zaterdag 3 maart 2012 14:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Toch is goed gekruid rundergehakt in roomboterbladerdeeg veel lekkerder dan de gestrekte beledigingen die je bij de meeste bakkers ofzo koopt.
Die drukken de kostprijs door varkensvlees, soyaschroot, etc er door te mikken. KISS is vaak veel lekkerder.
Convectiequote:Op zondag 4 maart 2012 17:58 schreef Bleie het volgende:
Een ovenvraagje: mijn oven kun je instellen op hetelucht of conventioneel (zo heet dat toch?), en ook de grillfunctie kan zowel met als zonder hetelucht. Maar ruwweg: welke functie gebruik je voor welke gerechten?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |