abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 2 maart 2012 @ 17:58:06 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108632690
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 17:52 schreef RobinOok het volgende:
Ingeklaarde boter? Uit Frankrijk of zo? :+
Kut ipad
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 2 maart 2012 @ 18:00:07 #127
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108632756
Mijn ipad doet dat anders nooit.
  vrijdag 2 maart 2012 @ 18:01:39 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108632803
edit, niet lief
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 2 maart 2012 @ 18:03:11 #129
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108632832
Ah
  zaterdag 3 maart 2012 @ 01:45:13 #130
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_108653119
Ik heb bij de toko een Frozen Cut Crab (bevroren krab in delen) gekocht, maar vraag mij eigenlijk af wat ik daarmee kan doen, behalve zoals een kreeft bereiden?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 3 maart 2012 @ 01:50:38 #131
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_108653258
Overigens mag RobinOok deze ook wel beantwoorden. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 3 maart 2012 @ 02:17:26 #132
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108653896
Ik heb me er nog niet aan gewaagd. :-)
Maar ik weet wel dat men er in Azië (maakt niet uit welk land) eigenlijk altijd een soort roerbak met chili gerecht van maakt. Maar ja, Aziaten vinden knagen en peuteren leuk, ik vind het maar lastig eten, al die schalen. Maar de combinatie is wel divine natuurlijk.

Dus, ik zou als ik jou was even googelen op "chili crab recipe" en iets uitzoeken wat je lekker lijkt.
Of kijken of Piet een beter idee heeft.

Persoonlijk, eigenlijk, denk ik nu, zou ik misschien proberen om de hele zooi rap te ontdooien in koud water, daarna het vlees eruit te peuteren en daar dan crabcakes van maken. Maar ja, nogmaals, ik ben bang dat je er niet veel vlees aan overhoudt.
  zaterdag 3 maart 2012 @ 02:28:35 #133
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_108654112
Holy crab! :P

Maar ik wacht Piet nog even af. Ben hem/haar nu slow via de koelkast aan het ontdooien.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 3 maart 2012 @ 02:37:48 #134
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108654299
Tsja, ik heb daar geloof ik al eens wat over gezegd, maar tegenwoordig is "men" van mening dat je vlees langzaam laat ontdooien en vis & seafood beter snel in koud water.
  zaterdag 3 maart 2012 @ 10:43:42 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108657590
Ontdooien doe ik of in de koelkast, of in koud water, ligt er ook aan hoe het verpakt is.
Hoe groot zijn die krab delen?
Zijn het klauwen of lijfjes?
Peuteren en crabcakes klinkt goed ( eerst gaarstomen)
Maar een soep of in saus is ook lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † zaterdag 3 maart 2012 @ 11:41:54 #136
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_108658803
Oke... ik vraag. Omdat zoeken op internet me niets oplevert en "proberen" maar niet in de buurt komt.

Saucijzenbroodjes. En dan met name de vulling, ofwel kruidenmix van het gehakt.
Ik vind tegenwoordig die van de C1000 het smakelijkst. Die komen van Kwekkeboom. Ik weet dat ze rundergehakt gebruiken en een beetje soezenbeslag. Ja, en uiteraard peper en zout.
Maar de rest van de kruiden....

Piet of iemand die dit (geheime?) recept kent?
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  zaterdag 3 maart 2012 @ 12:58:34 #137
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_108660766
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2012 10:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Ontdooien doe ik of in de koelkast, of in koud water, ligt er ook aan hoe het verpakt is.
Hoe groot zijn die krab delen?
Zijn het klauwen of lijfjes?
Peuteren en crabcakes klinkt goed ( eerst gaarstomen)
Maar een soep of in saus is ook lekker.
Het is volgens mij een hele krab van een kilo in stukken gesneden, dus lijf en poten en scharen.
Ziet er (verpakt nog) als volgt uit:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 3 maart 2012 @ 13:44:47 #138
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_108662204
In ben er wel uit, geloof ik.
Ga pasta met krab en chili maken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 3 maart 2012 @ 14:10:02 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108662979
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2012 11:41 schreef 3-voud het volgende:
Oke... ik vraag. Omdat zoeken op internet me niets oplevert en "proberen" maar niet in de buurt komt.

Saucijzenbroodjes. En dan met name de vulling, ofwel kruidenmix van het gehakt.
Ik vind tegenwoordig die van de C1000 het smakelijkst. Die komen van Kwekkeboom. Ik weet dat ze rundergehakt gebruiken en een beetje soezenbeslag. Ja, en uiteraard peper en zout.
Maar de rest van de kruiden....

Piet of iemand die dit (geheime?) recept kent?
Ik ken hun recept niet en weet niet hoe ze smaken, maar als je zo lekker vind, waarom wil je ze dan zelf maken? Ik bedoel, ik maak ze nu juist zelf omdat ik gekochte maar zo zo vindt.
Had hier tijdje terug beschreven hoe ik ze zelf maak, zit mobiel, fokmobiel heeft geen zoekfunctie

[ Bericht 4% gewijzigd door Pietverdriet op 03-03-2012 14:15:08 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 3 maart 2012 @ 14:10:45 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108662994
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2012 13:44 schreef golfer het volgende:
In ben er wel uit, geloof ik.
Ga pasta met krab en chili maken.
Klinkt lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † zaterdag 3 maart 2012 @ 14:17:25 #141
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_108663215
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 maart 2012 14:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ken hun recept niet en weet niet hoe ze smaken, maar als je zo lekker vind, waarom wil je ze dan zelf maken? Ik bedoel, ik maak ze nu juist zelf omdat ik gekochte maar zo zo vindt.
Had hier tijdje terug beschreven hoe ik ze zelf maak, zit mobiel, fokmobiel heeft geen zoekfunctie

Met zelf maken kun je er wat meer vulling in doen dan die karige dingen b.v.. Tevens is zelf maken gewoon leuker.
Ga ik die van jou een keer proberen. Laat maar weten als je de link hebt. Met de zoekfunctie kan ik hem niet vinden.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  zaterdag 3 maart 2012 @ 14:18:16 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108663241
Hebbes
Goegel wist het nog


saucijzenbroodjes, dus, heb 250 gram rundergehakt gemengd met 1 ei en wat gehaktkruiden en peper uit de molen, klein beetje paneermeel erdoor.
6 velletjes bladerdeeg genomen, op werkblad gelegd en laten ontdooien. Gehakt in zes delen verdeeld en worstjes van gerold, op het midden van de bladerdeegvelletjes gelegd en de sluitrand met wat losgeslagen ei ingesmeerd. Velletjes omgeslagen en met een vork het uiteinde van de plakrand wat gedrukt.
Bakpapier op een bakblik, broodjes er op, wat ei er op gekwast, versiert met wat kummelzaad en zwart maanzaad. Oven in op 175 graden hete lucht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † zaterdag 3 maart 2012 @ 14:26:03 #143
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_108663463
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2012 14:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Hebbes
Goegel wist het nog

saucijzenbroodjes, dus, heb 250 gram rundergehakt gemengd met 1 ei en wat gehaktkruiden en peper uit de molen, klein beetje paneermeel erdoor.

Dat bedoel ik dus. Welke gehaktkruiden precies? Maak je die zelf? Koop je een kant-en-klaar potje? Zoja, welk merk... hoeveel doe je erin?
Vooralsnog, en dat bedoel ik niet negatief, zie ik een standaard receptje voor gehaktballen in bladerdeeg. Ik meende dat juist met saucijzenbroodje net wat speciaals erin zat zoals koriander en/of knoflook en/of kaneel etc.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  zaterdag 3 maart 2012 @ 14:49:22 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108664151
Toen ik ze maakte heb ik die keer gewoon een potje gehaktkruiden van de Aldi gebruikt.
Heb ze later ook wel eens anders gemaakt, met gemalen peper, foelie, wat chili, koriander en komijn, verder wat worcestershire sauce, klein scheutje soya saus is ook lekker.
Ik doe er zoveel dat het lekker smaak, ik proef gewoon het rauwe gehakt, weeg niet alles af. Heb ook verder geen standaard recept, ik varieer wat me lekker lijkt. Hoef namelijk niet iedere keer hetzelfde standaard te maken, dat is wat voor de bakkerij of kookboekenschrijvers.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † zaterdag 3 maart 2012 @ 14:54:28 #145
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_108664298
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2012 14:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Toen ik ze maakte heb ik die keer gewoon een potje gehaktkruiden van de Aldi gebruikt.
Heb ze later ook wel eens anders gemaakt, met gemalen peper, foelie, wat chili, koriander en komijn, verder wat worcestershire sauce, klein scheutje soya saus is ook lekker.
Ik doe er zoveel dat het lekker smaak, ik proef gewoon het rauwe gehakt, weeg niet alles af. Heb ook verder geen standaard recept, ik varieer wat me lekker lijkt. Hoef namelijk niet iedere keer hetzelfde standaard te maken, dat is wat voor de bakkerij of kookboekenschrijvers.
Klopt. Zo brouw ik er ook op los.
Maar het was me juist te doen om die ene lekkere te vinden. Standaard gehakt in wat bladerdeeg vind ik te simpel. Anders kun je standaard fijne worst ook als saucijsworstjes verkopen.

Smaak van het gehakt bepaald alles met die dingen.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  zaterdag 3 maart 2012 @ 14:59:21 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108664440
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2012 14:54 schreef 3-voud het volgende:

[..]

Klopt. Zo brouw ik er ook op los.
Maar het was me juist te doen om die ene lekkere te vinden. Standaard gehakt in wat bladerdeeg vind ik te simpel. Anders kun je standaard fijne worst ook als saucijsworstjes verkopen.

Smaak van het gehakt bepaald alles met die dingen.
Toch is goed gekruid rundergehakt in roomboterbladerdeeg veel lekkerder dan de gestrekte beledigingen die je bij de meeste bakkers ofzo koopt.
Die drukken de kostprijs door varkensvlees, soyaschroot, etc er door te mikken. KISS is vaak veel lekkerder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † zaterdag 3 maart 2012 @ 15:05:38 #147
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_108664619
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 maart 2012 14:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Toch is goed gekruid rundergehakt in roomboterbladerdeeg veel lekkerder dan de gestrekte beledigingen die je bij de meeste bakkers ofzo koopt.
Die drukken de kostprijs door varkensvlees, soyaschroot, etc er door te mikken. KISS is vaak veel lekkerder.
Zelf maken is soms lekkerder, soms niet. Ik vind je erg kort door de bocht over alle bakkers.
Dat ze rotzooi toevoegen om de winst op te schroeven even terzijde.

Enfin, ik geloof het allemaal wel. Kep er ook al tientallen gemaakt. Dus het proces kan ik wel dromen. Enige waar ik nu mee stoei is de smaak van de kruiden in het gehakt. Want daar kun je eindeloos mee knutselen. Welnu, die van Kwekkeboom hebben naar mijn idee de lekkerste smaak. Dus poog ik daar in de buurt te komen. Maarja, wat is hun geheime ingredient/kruidenmix? Of kent iemand die en weet diegene hoe je die evenaart?
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  zaterdag 3 maart 2012 @ 19:48:06 #148
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108673830
Zie dat kwekkeboom mager kalfsgehakt gebruikt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108705660
Een ovenvraagje: mijn oven kun je instellen op hetelucht of conventioneel (zo heet dat toch?), en ook de grillfunctie kan zowel met als zonder hetelucht. Maar ruwweg: welke functie gebruik je voor welke gerechten?
  zondag 4 maart 2012 @ 18:14:02 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108706601
quote:
0s.gif Op zondag 4 maart 2012 17:58 schreef Bleie het volgende:
Een ovenvraagje: mijn oven kun je instellen op hetelucht of conventioneel (zo heet dat toch?), en ook de grillfunctie kan zowel met als zonder hetelucht. Maar ruwweg: welke functie gebruik je voor welke gerechten?
Convectie
Maar goed, ik gebruik eigenlijk altijd de stand met de fan aan. Om te gratineren heb ik een "salamander" een gasgrill die lijkt op zo een buitenverwarming op gas, en om een kip te grillen gebruik ik de grill met de hete lucht en zo een draaispit. Doe dit eigenlijk nooit want we vinden vleugels lekkerder dan een hele kip.
Je kan een baksteen in een bak met water leggen en hem het water laten opzuigen en die onder in je oven leggen als je op stoom wilt bakken (bv Brood) is een truuk van Julie Child. Of als je een taart of cake bakt die je niet wilt uitdrogen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')