abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 25 februari 2012 @ 17:42:39 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108388354
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2012 17:40 schreef Isegrim het volgende:
Ja, zoiets. Ik had 'm ook gezeefd.
Huh? Hoe kom je dan aan vel en vleesresten in het residu? :?
  zaterdag 25 februari 2012 @ 17:44:38 #77
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_108388429
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2012 17:42 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Huh? Hoe kom je dan aan vel en vleesresten in het residu? :?
Dat zei ik niet. :P Er zat naast karkas veel vel en wat vleesresten in de bouillon, dus die kunnen voor extra gelatineusheid ( :') ) hebben gezorgd. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 25 februari 2012 @ 17:58:01 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108388884
Net bij de Aldi Sued een zak met 600 gram wilde paddestoelen gescored, morgen grote pan risotto maken en dat dan portiewijze invriezen voor door de week geen zin in koken avonden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 25 februari 2012 @ 17:59:07 #79
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108388928
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2012 17:44 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat zei ik niet. :P Er zat naast karkas veel vel en wat vleesresten in de bouillon, dus die kunnen voor extra gelatineusheid ( :') ) hebben gezorgd. :Y
Ooh, op die fiets! Okay. Nu snapkt.
pi_108389398
Hallo Piet,

Heb jij misschien ook tips voor een goede fruitige extra vierge olijfolie. In de supermarkt(best of the worst Monini) vind ik niet echt veel lekker, maar ben best bereid om het via internet te bestellen of bij een delicatesse winkeltje iets te kopen.
  zaterdag 25 februari 2012 @ 18:29:09 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108389751

Vind deze wel lekker, gebruik deze voor salades.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108412263
Hee Piet, ik heb geen vraag over een bereiding, maar wel over belangrijke informatie die je nodig hebt vóór je eigenlijk gaat koken.

Hoe herken je eigenlijk een stuk kwaliteitsvlees? Waar moet je op letten als je het aanschaft?
  zondag 26 februari 2012 @ 14:06:44 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108414570
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2012 13:15 schreef Selestha het volgende:
Hee Piet, ik heb geen vraag over een bereiding, maar wel over belangrijke informatie die je nodig hebt vóór je eigenlijk gaat koken.

Hoe herken je eigenlijk een stuk kwaliteitsvlees? Waar moet je op letten als je het aanschaft?
Pffff
Hoe leg ik dat uit..
Goed
Ik let er vooral op of het rundvlees gemarmerd is

Dit is een redelijk mooi stuk ribeye.

Verder moet het goed gerijpt zijn, maar dat zie je niet zomaar, kwestie van een betrouwbare slager (zeldzaam)

Ditzelfde moet ook bij varkensvlees het geval zijn. Helaas zie je vooral graatmager vlees.

Bij rund en varkensvlees geld ook, hoe donkerder, hoe paarsroder het vlees hoe meer beweging het beest gehad heeft (vuistregel) en hoe meer smaak het heeft. Plofkip em plofvarken zijn niet voor niets zo roze.

Zal eens nadenken waar nog meer op te letten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 februari 2012 @ 15:20:29 #84
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_108417867
Onze Groene Weg-slager had gister prachtig gerijpt rundvlees liggen, 4-6 weken gerijpt. Dat zag er ongeveer zo uit als bovenstaand plaatje. Bij de supermarkt vind je dat meestal niet. Sucadelappen heel soms.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_108417902
Bedankt, Piet!

Dan had ik dus redelijk goed ingeschat dat mijn slager goede biefstuk verkoopt, die best wel donker :)
pi_108418087
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2012 14:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pffff
Hoe leg ik dat uit..
Goed
Ik let er vooral op of het rundvlees gemarmerd is
[ afbeelding ]
Dit is een redelijk mooi stuk ribeye.

Verder moet het goed gerijpt zijn, maar dat zie je niet zomaar, kwestie van een betrouwbare slager (zeldzaam)

Ditzelfde moet ook bij varkensvlees het geval zijn. Helaas zie je vooral graatmager vlees.

Bij rund en varkensvlees geld ook, hoe donkerder, hoe paarsroder het vlees hoe meer beweging het beest gehad heeft (vuistregel) en hoe meer smaak het heeft. Plofkip em plofvarken zijn niet voor niets zo roze.

Zal eens nadenken waar nog meer op te letten.
Ik heb uberhaupt nog nooit zo'n stuk ribeye hier gezien... ook niet bij de keurslager -O-
  zondag 26 februari 2012 @ 15:26:29 #87
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_108418159
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2012 15:24 schreef PaarsBeestje het volgende:

[..]

Ik heb uberhaupt nog nooit zo'n stuk ribeye hier gezien... ook niet bij de keurslager -O-
De Keurslager is meestal helemaal geen echte slager, maar iemand die alles gewoon gesneden en wel aangeleverd krijgt. Zoek een echte slager, iemand die zelf uitbeent, zelf worst maakt etc.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_108418193
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2012 15:26 schreef Isegrim het volgende:

[..]

De Keurslager is meestal helemaal geen echte slager, maar iemand die alles gewoon gesneden en wel aangeleverd krijgt. Zoek een echte slager, iemand die zelf uitbeent, zelf worst maakt etc.
Dat doet deze wel volgens mij, maar dan nog ligt er vooral mager (heel mager) vlees...
  zondag 26 februari 2012 @ 15:42:28 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108418854
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2012 15:24 schreef PaarsBeestje het volgende:

[..]

Ik heb uberhaupt nog nooit zo'n stuk ribeye hier gezien... ook niet bij de keurslager -O-
Je begrijpt nu waarom ik ribeye van horecaslagers koop, goddank heb ik daar contacten.
Slagers weten wel dat dit beter is, maar libelle lezend nederland begint te gillen als ze een draadje vet in het vlees zien en kopen het niet. En ze vragen zich maar af waarom de steak in het restaurant beter smaakt dan wanneer ze hem zelf klaarmaken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 februari 2012 @ 15:48:02 #90
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108419162
Alsof die ooit een ribeye zouden bestellen in een restaurant!
  zondag 26 februari 2012 @ 15:57:19 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108419574
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2012 15:48 schreef RobinOok het volgende:
Alsof die ooit een ribeye zouden bestellen in een restaurant!
Je begrijpt wat ik bedoel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 februari 2012 @ 16:31:40 #92
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108421463
Ja, maar toch!
  zondag 26 februari 2012 @ 16:35:17 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108421664
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2012 16:31 schreef RobinOok het volgende:
Ja, maar toch!
"Ik wil een maaltijdsalade zonder dressing" bedoel je? (niet jij, die libelle lezers)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108428172
Bedankt voor je reactie, Piet! Helaas vind ik met een beetje googlewerk geen internetwinkel waar ik PrimOli kan kopen.
pi_108428319
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2012 14:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pffff
Hoe leg ik dat uit..
Goed
Ik let er vooral op of het rundvlees gemarmerd is
[ afbeelding ]
Dit is een redelijk mooi stuk ribeye.
Daar noem je ook wat. Zo te zien is dat een Wagyu ribeye en zijn eigenlijk 'onbetaalbaar'. 20 euro voor een stukje van 150gram.

Die vuistregel van hoe meer beweging hoe lekkerder gaat toch ook niet altijd op? Een ossenhaas stuk doet helemaal niks en is toch het lekkerste steak stuk.
  zondag 26 februari 2012 @ 19:36:59 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108429270
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2012 19:17 schreef franky_sl het volgende:
Bedankt voor je reactie, Piet! Helaas vind ik met een beetje googlewerk geen internetwinkel waar ik PrimOli kan kopen.
Ik koop het bij de Hanos, maar italiaanse winkels hebben het ook wel, op www.amazon.de zijn er lui die het ook verkopen, en op ebay.de ook, wat ik zo zie goedkoper dan bij amazon.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 februari 2012 @ 19:46:07 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108429910
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2012 19:19 schreef franky_sl het volgende:

[..]

Daar noem je ook wat. Zo te zien is dat een Wagyu ribeye en zijn eigenlijk 'onbetaalbaar'. 20 euro voor een stukje van 150gram.

Die vuistregel van hoe meer beweging hoe lekkerder gaat toch ook niet altijd op? Een ossenhaas stuk doet helemaal niks en is toch het lekkerste steak stuk.
Ik heb natuurlijk een voorbeeld genomen wat marmering mooi laat zien, maar heb regelmatig zulke ierse of amerikaanse ribeye die zo mooi is. Ierse is dan zo tegen de 30 euro de kilo, amerikaanse 45.
Chileense en nieuw zeelandse wagyu is trouwens niet zo duur, zo tegen de 100 euro de kilo.
Ossehaas is heel zacht, maar ik vind het zeker niet het lekkerste, vanavond had ik een sucadestuk gesplitst (ipv dat je er dwars lappen van snijdt fileer je hem als een zalm, zodat je de zeen, de sucade er uit snijdt) je hebt dan twee smalle lappen waar ik dan steakjes van snij. Als je het sucadestuk een week of 6-8 hebt afgehangen is en het is van een goed afgevoerderd rund, dan is het mals als steak en ongelofelijk smaakvol, voller van smaak dan Hert zelfs.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108431318
In welke gevallen is het beter om een non-stick koekenpan te gebruiken en wanneer niet? Ik vraag het echt vanwege het kookgemak.
Spoilers!
  zondag 26 februari 2012 @ 20:21:25 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108431677
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2012 20:14 schreef Lucky_Strike het volgende:
In welke gevallen is het beter om een non-stick koekenpan te gebruiken en wanneer niet? Ik vraag het echt vanwege het kookgemak.
Beter of gemakkelijker?
Om een eitje te bakken, of een visje, aardappels etc kan je best een degelijke nonstick gebruiken.
Ik gebruik gietijzer omdat die hun warmte niet snel verliezen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 februari 2012 @ 20:44:42 #100
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_108433521
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2012 13:15 schreef Selestha het volgende:
Hee Piet, ik heb geen vraag over een bereiding, maar wel over belangrijke informatie die je nodig hebt vóór je eigenlijk gaat koken.

Hoe herken je eigenlijk een stuk kwaliteitsvlees? Waar moet je op letten als je het aanschaft?
Probeer uit te zoeken of de slagerij een website heeft, vaak vind je daar ook diverse informatie oa. of ze zelf een rijpkast hebben.

M'n ouders hebben in Lelystad een superslager gevonden, is begonnen met horeca en is particulier er bij gaan doen omdat ie dat wel leuk vond: Slagerij Borst is dat.
Die laten ook hun eigen vlees slachten en verwerken alles helemaal zelf.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')