abonnement Unibet Coolblue
  zondag 19 februari 2012 @ 20:42:01 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108162501
Net te laat me het openen van een nieuw deel. Maar het is ook wel prettig als Piet TS is natuurlijk.

Kan iemand mijn laatste post uit het vorige topic hier naartoe kopieren? Ben mobiel.
Spoilers!
  zondag 19 februari 2012 @ 20:44:03 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108162505
quote:
1s.gif Op zondag 19 februari 2012 20:40 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Piet, je bent mijn held! We hebben echt heerlijk saampjes een paar uur in de keuken gestaan en fantastisch genoten van het eten. We hadden vooraf krabsalade met mango salsa. Hoofdgerecht dus de kreeft met eerlijke saus en boter, gegrillde venkel en ovenaardappeltjes bestrooid met semolina gebakken in wagyuvet. En voor mijn vriend (en de krab) nog homemade mayo. Strakjes nog verse muffins met brownie ijs. Het ijs is van vandaag het enige dat niet zelf gemaakt is. Zondagen zijn zo leuk!
De boter was icm de saus niet echt nodig maar de dragon daarin paste wel weer goed bij de venkel.

Ik ben verschrikkelijk blij dat ik niet in fond of bouillon heb gekookt, het vocht was nog verschrikkelijk zout toen er nog 1,5 kopje van over was. En ik heb er zelf geen korrel ingedaan. Uiteindelijk werd het met water, boter en een dooier erg lekker maar helaas noal dun.
Een smerig momentje was wel toen de kreeft gehalveerd werd en alles onder de grijsgroene smurrie kwam te zitten. Gelukkig was het gewoon af te spoelen e proefden we er niets van.
We aim to please
Volgende keer kan je het vocht/boter/Dooier mengsel au bain marie verwarmen (eventueel nog een dooier) en dan bind ie beter door het opwarmen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108162687
Thanks, ik ga het allemaal onthouden. Wie weet hebben ze ook wel kreeften bij Kaufland ;).
Spoilers!
  zondag 19 februari 2012 @ 20:49:01 #5
136730 PiRANiA
All thinking men are atheists.
pi_108162744
Oh, dit ga ik volgen, handig :s).
  zondag 19 februari 2012 @ 20:52:34 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108162904
Heeft AH geen kreeft in de vriezer?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108163438
Niet standaard :N Althans, onze appie niet.
  Moderator / Redactie Sport zondag 19 februari 2012 @ 21:03:06 #8
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_108163474
Alleen met kerst.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 19 februari 2012 @ 21:04:22 #9
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_108163533
Piet, hoe maak ik de auto van de buurman ónklaar...?
pi_108164752
Geen idee eigenljk. Misschien met Pasen weer? Deze hadden we van vrienden gekregen. Hij lag bij de kerstrestjes, 2 voor 5 euro. Ga er eens op letten.
Spoilers!
  zondag 19 februari 2012 @ 22:05:14 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108167043
quote:
5s.gif Op zondag 19 februari 2012 21:04 schreef Boca_Raton het volgende:
Piet, hoe maak ik de auto van de buurman ónklaar...?
Koop 20-30 spuitbussen goedkoop gamma bouwschuim en pur zijn auto helemaal vol?
Suiker in de benzine?
Olijfolie in de diesel?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 19 februari 2012 @ 22:08:03 #12
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_108167203
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 22:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Koop 20-30 spuitbussen goedkoop gamma bouwschuim en pur zijn auto helemaal vol?
Suiker in de benzine?
Olijfolie in de diesel?
_O-

Hij is leuk :D
  zondag 19 februari 2012 @ 22:12:30 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108167471
On topic verder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108191915
Piet, ik eet graag gehaktballetjes in mijn groentesoep. Ik maak ze zelf altijd van rundergehakt (slager, want die heeft een prettiger structuur dan die van de supermarkt) met zout, peper en een beetje nootmuskaat. Vind de smaak dan lekker, maar de balletjes een beetje, tja, droog? Ik kan het niet goed omschrijven.
Ben dan ook benieuwd hoe jij soepballetjes maakt (als je al gehaktballetjes in je soep doet).
  maandag 20 februari 2012 @ 16:57:15 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108192131
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2012 16:52 schreef Idgnkb het volgende:
Piet, ik eet graag gehaktballetjes in mijn groentesoep. Ik maak ze zelf altijd van rundergehakt (slager, want die heeft een prettiger structuur dan die van de supermarkt) met zout, peper en een beetje nootmuskaat. Vind de smaak dan lekker, maar de balletjes een beetje, tja, droog? Ik kan het niet goed omschrijven.
Ben dan ook benieuwd hoe jij soepballetjes maakt (als je al gehaktballetjes in je soep doet).
Nee, ik doe mergballetjes in de soep, maar als je je ballen mengt met ei en paneermeel worden ze wat sappiger omdat ze bouillon opzuigen. Ik gebruik ook geen nootmuskaat maar banda foelie, dat is het schilletje van de muskaatnoot en veel fijner van smaak vind ik
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108192445
Thanks, in mijn gewone gehaktballen doe ik wel ei en paneermeel, dus waarom ik dat bij m'n soepballetjes nog nooit geprobeerd heb?? Ik zal het eens doen.
(ik heb weleens kant en klare soepballetjes geproefd en die waren... nouja, niet droog, maar wel ronduit eng! Glibberige dingen vond ik het)
Van banda foelie had ik nog nooit gehoord, waar koop je dat? :@
pi_108192673
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2012 17:03 schreef Idgnkb het volgende:
Thanks, in mijn gewone gehaktballen doe ik wel ei en paneermeel, dus waarom ik dat bij m'n soepballetjes nog nooit geprobeerd heb?? Ik zal het eens doen.
(ik heb weleens kant en klare soepballetjes geproefd en die waren... nouja, niet droog, maar wel ronduit eng! Glibberige dingen vond ik het)
Van banda foelie had ik nog nooit gehoord, waar koop je dat? :@
De naam in ogenschouw nemende zeg ik "Toko".
  maandag 20 februari 2012 @ 17:09:36 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108192711
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2012 17:03 schreef Idgnkb het volgende:
Thanks, in mijn gewone gehaktballen doe ik wel ei en paneermeel, dus waarom ik dat bij m'n soepballetjes nog nooit geprobeerd heb?? Ik zal het eens doen.
(ik heb weleens kant en klare soepballetjes geproefd en die waren... nouja, niet droog, maar wel ronduit eng! Glibberige dingen vond ik het)
Van banda foelie had ik nog nooit gehoord, waar koop je dat? :@
Volgens mij heeft AH het gewoon in het kruidenrekje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 20 februari 2012 @ 17:54:32 #19
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108194533
Is gewoon foelie, alleen dan met plaatsaanduiding. Zoals ceylon kaneel ook gewoon kaneel is. Zover ik weet inderdaad gewoon bij iedere supermarkt te koop. Maar bij de toko vast ook.
pi_108227735
Ik heb op de biomarkt een reuzenzak versgeplukte winterpostelein gekocht. Ik had het nog nooit op, net een paar blaadjes geproefd: wat lekker en wat zacht!
Ik wil ze vanavond als salade/bijgerecht naast een stapeltje met taleggio gevulde paddestoelen scheppen.
Hoe zal ik de postelein eens aanmaken? Wat voor dressing/vinaigrette past er goed bij? Simpel houden? Wat smaakt er nog meer bij als ik er een salade van wil maken die uit meer bestaat dan alleen postelein?

Ik vond deze: http://www.odin.nl/nl/recept/showrecept.asp?id=882&num=2
Heb er alles voor in huis (macadamia's, rijpe peer), maar zou het ook lekker zijn? Ik wil mijn zak postelein niet verpesten. :)

[ Bericht 29% gewijzigd door minilot op 21-02-2012 16:48:31 ]
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 21 februari 2012 @ 16:55:59 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108229692
Postelein is zo zacht, dat kan je rauw door warme bloemige aardappels stampen. Als salade heb ik het trouwens nooit gegeten. Dat recept lijkt me best lekker, je kan het eventueel nog opleuken met rozijnen, stukjes dadel en croutons. Lekker die structuurverschillen in je mond.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108229769
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 16:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Postelein is zo zacht, dat kan je rauw door warme bloemige aardappels stampen. Als salade heb ik het trouwens nooit gegeten. Dat recept lijkt me best lekker, je kan het eventueel nog opleuken met rozijnen, stukjes dadel en croutons. Lekker die structuurverschillen in je mond.
Geroosterde macademia's zorgen natuurlijk al voor een crunch en dadels bovenop de peer en honing/gembersiroop maken het wel erg zoet. Croutons vind ik een goed idee. Ik heb nog wat zuurdesembrood over - dat kan ik daarvoor wel gebruiken.
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 21 februari 2012 @ 17:02:20 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108229903
Ik zou voor mezelf ook geen gembersiroop gebruiken, want dan smaakt mijn wijn niet meer
:* :P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108230115
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 17:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik zou voor mezelf ook geen gembersiroop gebruiken, want dan smaakt mijn wijn niet meer
:* :P
We drinken er frisse glazen water bij. ;)
(nog een beetje een kater van gisteren... :@ )
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 21 februari 2012 @ 17:33:02 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108230815
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 17:10 schreef minilot het volgende:

[..]

We drinken er frisse glazen water bij. ;)
(nog een beetje een kater van gisteren... :@ )
Dan is gember wel weer goed, helpt tegen misselijkheid
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')