Ik zie 'm nu pas - wat een pracht van een taart is dat geworden!quote:Op vrijdag 24 februari 2012 19:24 schreef LieLie het volgende:
Hier kan mijn appel-mascarponetaart ook bij:
[ afbeelding ]
http://24kitchen.nl/recepten/mascarpone-appeltaart
Ook fan! Ik maak op ongeveer dezelfde manier graag rauwe brownies: medjools in de keukenmachine met amandelen, walnoten en cacao en tot plakkerige prut verpulveren, balletjes van draaien of in een bakblik in de koelkast en daarna in blokken snijden. Of inderdaad ja, dadels in de keukenmachine met havermout en noten (ik gooi er soms ook gojibesjes door of quinoa, of andere supergezonde dingen door) voor instant zelfgemaakte energierepen-in-balletjesvormquote:Op zondag 26 februari 2012 16:37 schreef Sts het volgende:
[..]
Oooh Medjool dadels! Mag ik alsjeblieft het recept?
Overigens, niet echt gebak, maar wel reuze lekker:
Dadels ontpitten (medjool, of in ieder geval van die dikke zachte dadels anders wordt het niks), in de magnetron tot heet en nog zachter. Klont boter erbij, paar eetlepels havermout op 500 g dadels, flink wat kaneel en/of koekkruiden erdoor, staafmixer erop. Dan voeg je wat gehakte (wal)noten toe. Van dit plakkerige mengsel maak je rolletjes in plastic folie. Die leg je een paar uur in de diepvries totdat ze handelbaar zijn en dan snij je ze in stukjes die je door kokosnootpoeder rolt. Nom!
De hoeveelheden doe ik altijd een beetje op gevoel, maar aangezien het geen gebak is, maakt dat niet zo veel uit.
Edit: oh en dadels in wortelcake met creamcheese topping is ook reuze lekker. Ik ben fan van dadels, valt het op?
Je hebt er ook best wel veel smaakjes ingedaan. Ik zou 1 a 2 'top' smaken nemen. Je hebt nu hele krachtige smaken die elkaar kunnen uitvlakken ipv versterken. En daarnaast zijn dadels en de noten op zich al smaakvol genoeg. Ik vind het er tenminste wel lekker uit zien.quote:Op zondag 26 februari 2012 17:32 schreef minilot het volgende:
Ik vind het een beetje tegenvallen qua smaak - ik proef de koffie en kardemom er bijvoorbeeld helemaal niet in terug. Sowieso is het wat laf allemaal.
Ik verbeter het recept liever nog even voor ik het deel.
Já dat is lekker. Dadels zijn super in praktisch ALLES. Die balletjes zijn heerlijk en ook lekker als je ze door de cacao rolt. Geeft net dat bittere tegen al dat zoetequote:Op zondag 26 februari 2012 16:37 schreef Sts het volgende:
[..]
Oooh Medjool dadels! Mag ik alsjeblieft het recept?
Overigens, niet echt gebak, maar wel reuze lekker:
Dadels ontpitten (medjool, of in ieder geval van die dikke zachte dadels anders wordt het niks), in de magnetron tot heet en nog zachter. Klont boter erbij, paar eetlepels havermout op 500 g dadels, flink wat kaneel en/of koekkruiden erdoor, staafmixer erop. Dan voeg je wat gehakte (wal)noten toe. Van dit plakkerige mengsel maak je rolletjes in plastic folie. Die leg je een paar uur in de diepvries totdat ze handelbaar zijn en dan snij je ze in stukjes die je door kokosnootpoeder rolt. Nom!
De hoeveelheden doe ik altijd een beetje op gevoel, maar aangezien het geen gebak is, maakt dat niet zo veel uit.
Edit: oh en dadels in wortelcake met creamcheese topping is ook reuze lekker. Ik ben fan van dadels, valt het op?
crack pie heb er ook eens twee gebakken, heerlijk. stiekem vond ik t eigenlijk naar superrijke boterkoek smaken heb t zelfde recept gebruikt destijds als jij linkt.quote:Op zondag 19 februari 2012 18:41 schreef minilot het volgende:
Wie van jullie heeft wel eens van crack pie gehoord? Het is de naam van een zeer zoet, machtig plat taartje uit de keuken van de befaamde Momofuku Milk Bar in New York van chef David Chang. Het bestaat wat betreft de vulling grotendeels uit eieren en bruine suiker én je maakt er zelf de koek-met-havermout voor een kruimelbodem voor..
De taart heet 'crack pie' omdat -ie ongeloofelijk lekker is op een haast zondige manier: je wéét dat het slecht voor je is en toch wil je meer. En meer. En meer. Online raadt iedereen elkaar ook aan om er gewoon maar twee tegelijk te maken, gezien het verdriet dat je voelt als je een taart ophebt en je er niet nóg eentje hebt.
Tuurlijk is was het ook wel een beetje een hype en een placebo-effect, maar ik heb de taart meermaals gebakken en hoewel -ie qua ingrediënten heel simpel lijkt vind ik het echt een taart waarbij het geheel vér uitstijgt boven de som der delen!
Mijn eigen baksel:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Foodgawkerpagina's vol met recepten voor de crack pie
En hier het uitgebreide recept dat ik zelf graag en veel heb gebruikt
Ohh, daar zat ik dit weekend ook aan te denken! Appeltaartjes maken in een muffinvorm ipv springvorm. Nu ik dit zie, moet ik dat echt eens gaan uitproberen.quote:Op zondag 26 februari 2012 16:11 schreef MissHobje het volgende:
Mini appeltaartjes gemaakt
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Yumquote:Op woensdag 29 februari 2012 21:07 schreef MissHobje het volgende:
ff een perentaartje gebakken
Met spijs en creme fraiche (volgende keer maak ik de stukjes peer wat kleiner)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op woensdag 29 februari 2012 21:13 schreef The_Hives het volgende:
vandaag weer 3 bakvormen gekocht met het vele bakken de laatste tijd waren mn huidige vormen wat te groot om iedere keer alleen op te eten
Ik heb hetzelfde probleem. We zijn met z'n tweetjes, en een hele taart is vaak een beetje veel van het goede... Dus ik heb 4 kleine springvormen (samen 1 grote), een tray 2x4 kleine cakevormen, 8 losse kleine cakevormen, 4 trays met 12 kleine muffinvormen en 2 trays met gewone muffinvormen. En 1 kleine tulband, maar daar wil ik er nog 3 van hebben.quote:Op woensdag 29 februari 2012 22:08 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb ook een mini-taartvormpje gekocht van de week. Anders weeg ik binnen een mum van tijd 200kg.
Heb je daar een recept van? Dat klinkt ontzettend lekker!!quote:Op woensdag 29 februari 2012 16:53 schreef Chell het volgende:
Oeeeh leuk topic!
Ik heb gister Bailey's cheesecake brownies gemaakt. Goddelijk! Heb geen foto's, maar ik ga ze vrijdag nog een keer maken,dus dan post ik wel een plaatje.
Deze keer heb ik het zelf gemaakt en ik vind hem zo veel lekkerder!! Je gebruikt dan pandanpasta, wat gelijk ook de kleur geeft.quote:Op woensdag 29 februari 2012 16:30 schreef Tooto7moe het volgende:
Echte vanille doet het hem, dragonberry.
lekker.
heb die pandancake uit een pak (die ik altijd bij de toko zie liggen), of helemaal zelf gemaakt? Wil hem wel eens maken zonder pak/kleurstof etc.
Oh ja, ik heb net m'n photobucket opnieuw in zitten delen. Ga het even fixen.quote:
OEH! Hebben die een boek!? Ik ben me afgelopen herfst in Londen nogal te buiten gegaan aan het spul dat ze daar bakken.quote:Op donderdag 1 maart 2012 15:56 schreef DevilsAndDust het volgende:
..boek van The Hummingbird Bakery
Merci! Kom ik nooit. Toch eens doen dan.quote:
Twee zelfs. .quote:Op donderdag 1 maart 2012 17:37 schreef minilot het volgende:
[..]
OEH! Hebben die een boek!? Ik ben me afgelopen herfst in Londen nogal te buiten gegaan aan het spul dat ze daar bakken.
[..]
Merci! Kom ik nooit. Toch eens doen dan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |