Ik heb van die maatjes, ooit eens van mijn schoonmoeder gekregen. En sinds kort ook een setje voor cups, die zijn echt handig met recepten van Donna Hay enzo.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 17:56 schreef _Floddertje_ het volgende:
Bedankt voor de tips, ik ga eens even verder kijken!
Hoe doen jullie dat zelf nou dan, of hebben jullie gewoon supergoede, precieze weegschalen? Hoe veel mg houden jullie zelf aan voor 1 theelepel?
Niet aan beginnen! Echt niet doen. Gewoon een setje maatschepjes scoren. Blokker heeft ze soms, V&D en Bijenkorf heel vaak, en anders kun je ze online makkelijk vinden.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 17:56 schreef _Floddertje_ het volgende:
Hoe doen jullie dat zelf nou dan, of hebben jullie gewoon supergoede, precieze weegschalen? Hoe veel mg houden jullie zelf aan voor 1 theelepel?
Ik heb beide, een weegschaal en van die inhoudsmaten. Het lastige is dat niet elke thee- of eetlepel hetzelfde weegt, dus dat is steeds opzoeken waaraan een lepel of cup in grammen gelijk staat.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 17:56 schreef _Floddertje_ het volgende:
Bedankt voor de tips, ik ga eens even verder kijken!
Hoe doen jullie dat zelf nou dan, of hebben jullie gewoon supergoede, precieze weegschalen? Hoe veel mg houden jullie zelf aan voor 1 theelepel?
Ik heb tijden zonder goed materiaal gebakken en heb dat eigenlijk wel prima gevonden. Ook al zegt men altijd dat je bij bakken heel secuur te werk moet gaan.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 17:00 schreef _Floddertje_ het volgende:
Waar ik altijd tegenaan loop bij bakrecepten zijn die maten (een theelepel zus, een kwart theelepel zo). Ik heb al eindeloos zitten googelen maar kan geen handige website vinden waarop staat hoeveel mg al die maten zijn. Wel hoeveel ml maar niet hoeveel mg. En als je er al iets over vindt, dan spreken de sites elkaar ook tegen, de één zegt dat een theelepel 3 mg is, de ander 5.
En dan loop ik ook nog tegen het feit aan dat ik weliswaar een keukenweegschaal heb die in principe per gram meet, maar als het echt om 1 gram verschil gaat, is hij toch niet zo heel nauwkeurig, volgens mij. Maar om nou een andere weegschaal te kopen voor die enkele keer dat ik iets bak...
Zijn er ergens maatschepjes te koop voor maten als een theelepel, halve theelepel, kwart theelepel, eetlepel, etc.? Of hebben jullie een andere handige methode om makkelijk de juiste hoeveelheid poeder van het één of ander te krijgen?
Hoeveelheden als theelepel en eetlepel doe ik ook met zo'n maatlepelsetje. Mijn tip: ringetje weggooien, losse lepels zijn zoveel fijner dan zo'n "sleutelbos". Bovendien gebruik je de eetlepel en theelepel het meest en dan zitten die anderen alleen maar in de weg.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 17:56 schreef _Floddertje_ het volgende:
Bedankt voor de tips, ik ga eens even verder kijken!
Hoe doen jullie dat zelf nou dan, of hebben jullie gewoon supergoede, precieze weegschalen? Hoe veel mg houden jullie zelf aan voor 1 theelepel?
De mijne hangen los van elkaar aan een haak: helemáál makkelijk en altijd bij de hand.quote:Op donderdag 23 februari 2012 13:31 schreef Muck het volgende:
Bij mijn setje kan het ringetje open en dicht geklikt worden. Zo slingeren ze niet los door de keukenlade, en kan ik het maatje dat ik nodig heb zo losmaken
Wat bedoel je met Nederlandse maten?quote:Op donderdag 23 februari 2012 18:44 schreef _Floddertje_ het volgende:
Nogmaals bedankt voor alle tips! En hebben die maatlepeltjes van de Hema, Blokker etc. dan ook de Nederlandse maten? Dus theelepels i.p.v. tablespoons enzo, of is dat precies hetzelfde??
Ja, zelfde. In NL (en in de meeste kookboeken die ik bijv heb) gaan we meestal uit van 5ml voor een theelepel en 15ml voor een eetlepel. En dat staat er ook nog op ook, de ml's. Op die maatlepels.quote:Op donderdag 23 februari 2012 18:44 schreef _Floddertje_ het volgende:
Nogmaals bedankt voor alle tips! En hebben die maatlepeltjes van de Hema, Blokker etc. dan ook de Nederlandse maten? Dus theelepels i.p.v. tablespoons enzo, of is dat precies hetzelfde??
* _Loki slaat opquote:Op zondag 19 februari 2012 21:39 schreef Inu het volgende:
[..]
Hallon Dröm (Zweedse taart)
Ingrediënten:
100 gr. Boter in blokjes
75 gr. Suiker
3 eieren
125 ml slagroom (of crème fraîche)
225 gr. Meel
15 gr. Bakpoeder
250 gr. frambozen
Bak -(of spring-)vorm van 24 doorsnede.
Bereiding:
Verwarm oven op 170° C.
Meng boter met suiker. Doe eieren en meel erbij. Dan slagroom en bakpoeder erbij. In vorm doen.
Verdeel 250 gr. frambozen over het beslag.
Bak de taart 35 minuten.
Klop intussen 3 eiwitten stijf en voeg langzaam 200 gr. (basterd)suiker toe. Smeer over de cake en bak nog ongeveer 10 minuten (tot eiwit lichtbruin is).
Ik gebruik altijd zo'n doosje diepvriesframbozen, gaat prima
Hulde, deze taart der taarten ziet er erg lekker uit.quote:Op zondag 19 februari 2012 18:53 schreef The_Hives het volgende:
[..]
ik dan ook maar
deze vandaag gemaakt
[ afbeelding ]
Ik ben eerlijk gezegd niet zo bekend met Nederlandse recepten waarin die maten zo genoemd worden. Ik neem aan dat dat of globale maten zijn of het zijn dezelfde maten als de tbs en tsp.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 18:06 schreef _Floddertje_ het volgende:
Edit, hmm, ik krijg dit om de één of andere niet goed gequote, ik bedoel onderstaande als reactie op Lienekien die vroeg wat ik met Nederlandse maten bedoelde.
Ik vroeg me dus af of met een 'tablespoon' en een 'theelepel' hetzelfde wordt bedoeld. En als er verschil is, of het dan maatlepeltjes zijn met de Nederlandse theelepelmaten erop. Ik heb laatst zitten googelen n.a.v. jouw tip om op 'Joseph Joseph' te zoeken en toen vond ik inderdaad van die maatschepjes, maar daar kon je op inzoomen en ik zag dat er dan bijv. '1 tbs' op stond.
Die zijnquote:Op zondag 19 februari 2012 18:59 schreef minilot het volgende:
Ooo, en nóg een absolute favoriet mijnerzijds zijn de citroenblokjes van The Pioneer Woman.
Hier is het recept: Creamy Lemon Crumb Bars
En hier eet ik ze zelf, achter mijn computer:
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |