Oei die taart met frambozen,heb je een recept?quote:Op zondag 19 februari 2012 18:56 schreef Inu het volgende:
Een van mijn favoriete taarten is de Hallondrom van de Broodnodig in Utrecht, dus heb ooit het recept gevraagd soort cake met frambozen en eiwitschuim
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En laatst ook de kaneelbollen van Nigella geprobeerd, ook leuk
[ afbeelding ]
Die brownies klinken echt goddelijk!
Hallon Dröm (Zweedse taart)quote:Op zondag 19 februari 2012 21:22 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Oei die taart met frambozen,heb je een recept?
quote:Op zondag 19 februari 2012 18:41 schreef minilot het volgende:
Wie van jullie heeft wel eens van crack pie gehoord?
Holy crap Dat ziet er toch niet meer uit als browniequote:Op zondag 19 februari 2012 18:49 schreef minilot het volgende:
Als jullie van brownies houden dan spam ik hier ook nog even mijn nieuwe favoriete: met macademia's, koffie en witte chocolade uit het eerste kookboek van Ottolenghi:
[ afbeelding ]
thnxquote:
Thx wordt genoteerd......klinkt makkelijk,altijd goed ;-)quote:Op zondag 19 februari 2012 21:39 schreef Inu het volgende:
[..]
Hallon Dröm (Zweedse taart)
Ingrediënten:
100 gr. Boter in blokjes
75 gr. Suiker
3 eieren
125 ml slagroom (of crème fraîche)
225 gr. Meel
15 gr. Bakpoeder
250 gr. frambozen
Bak -(of spring-)vorm van 24 doorsnede.
Bereiding:
Verwarm oven op 170° C.
Meng boter met suiker. Doe eieren en meel erbij. Dan slagroom en bakpoeder erbij. In vorm doen.
Verdeel 250 gr. frambozen over het beslag.
Bak de taart 35 minuten.
Klop intussen 3 eiwitten stijf en voeg langzaam 200 gr. (basterd)suiker toe. Smeer over de cake en bak nog ongeveer 10 minuten (tot eiwit lichtbruin is).
Ik gebruik altijd zo'n doosje diepvriesframbozen, gaat prima
Oehh thanks voor dit recept. Ga ik zeker proberen.quote:Op zondag 19 februari 2012 18:59 schreef minilot het volgende:
Ooo, en nóg een absolute favoriet mijnerzijds zijn de citroenblokjes van The Pioneer Woman.
Hier is het recept: Creamy Lemon Crumb Bars
En hier eet ik ze zelf, achter mijn computer:
[ afbeelding ]
Men neme:quote:Op zondag 19 februari 2012 18:53 schreef minilot het volgende:
[..]
Zodra ik het boek morgen bij de hand heb typ ik het recept wel even over in dit topic. Het zijn echt belachelijk lekkere brownies!
smakelijk was het zeker maar als ik dan die foto's van bijvoorbeeld RobinOok of minilot zie, toont dat toch een stuk smakelijkerquote:Op dinsdag 21 februari 2012 10:35 schreef chocolatelover het volgende:
nou, ik had wel mee willen ontbijten hoor als ik die foto zie. Heerlijk man!!
Zijn het geen scones?quote:Op dinsdag 21 februari 2012 10:51 schreef minilot het volgende:
Soesjes! Wat tof! Die heb ik nou echt nog nooit gemaakt. Toch eens doen. En dan vullen met roompaté en uienconfituur!
Het resultaat:quote:Op maandag 20 februari 2012 17:46 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Oehh thanks voor dit recept. Ga ik zeker proberen.
voor engelstalige recepten heb ik zo'n setje van maten (cup, tbls enzovoort).quote:Op dinsdag 21 februari 2012 17:00 schreef _Floddertje_ het volgende:
Waar ik altijd tegenaan loop bij bakrecepten zijn die maten (een theelepel zus, een kwart theelepel zo). Ik heb al eindeloos zitten googelen maar kan geen handige website vinden waarop staat hoeveel mg al die maten zijn. Wel hoeveel ml maar niet hoeveel mg. En als je er al iets over vindt, dan spreken de sites elkaar ook tegen, de één zegt dat een theelepel 3 mg is, de ander 5.
En dan loop ik ook nog tegen het feit aan dat ik weliswaar een keukenweegschaal heb die in principe per gram meet, maar als het echt om 1 gram verschil gaat, is hij toch niet zo heel nauwkeurig, volgens mij. Maar om nou een andere weegschaal te kopen voor die enkele keer dat ik iets bak...
Zijn er ergens maatschepjes te koop voor maten als een theelepel, halve theelepel, kwart theelepel, eetlepel, etc.? Of hebben jullie een andere handige methode om makkelijk de juiste hoeveelheid poeder van het één of ander te krijgen?
Volgens mij kan je bij een beetje goede kookwinkel wel een setje afmeet-lepeltjes vindenquote:Op dinsdag 21 februari 2012 17:00 schreef _Floddertje_ het volgende:
Waar ik altijd tegenaan loop bij bakrecepten zijn die maten (een theelepel zus, een kwart theelepel zo). Ik heb al eindeloos zitten googelen maar kan geen handige website vinden waarop staat hoeveel mg al die maten zijn. Wel hoeveel ml maar niet hoeveel mg. En als je er al iets over vindt, dan spreken de sites elkaar ook tegen, de één zegt dat een theelepel 3 mg is, de ander 5.
En dan loop ik ook nog tegen het feit aan dat ik weliswaar een keukenweegschaal heb die in principe per gram meet, maar als het echt om 1 gram verschil gaat, is hij toch niet zo heel nauwkeurig, volgens mij. Maar om nou een andere weegschaal te kopen voor die enkele keer dat ik iets bak...
Zijn er ergens maatschepjes te koop voor maten als een theelepel, halve theelepel, kwart theelepel, eetlepel, etc.? Of hebben jullie een andere handige methode om makkelijk de juiste hoeveelheid poeder van het één of ander te krijgen?
dat met ik niet in gram. Als het Nederlands is, dan gewoon op gevoel/smaak, Engelstalig pak ik mn maatlepeltje erbijquote:Op dinsdag 21 februari 2012 17:56 schreef _Floddertje_ het volgende:
Bedankt voor de tips, ik ga eens even verder kijken!
Hoe doen jullie dat zelf nou dan, of hebben jullie gewoon supergoede, precieze weegschalen? Hoe veel mg houden jullie zelf aan voor 1 theelepel?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |