Dit ken ik ook ja, maar ik weet niet hoe wij dat noemen. Die naam zegt me niets iig.quote:Op donderdag 22 maart 2012 09:14 schreef Axia het volgende:
Yep, ik ken ze ook. Persoonlijk vind ik ze ook niet lekker. Veel te zoet door die siroop. Ik vind zelf de 'Caribbean/Trinidad gulab jamun' lekkerder. Die maken ze niet in siroop maar doen dan een beetje suikerwater (veel suiker, weinig water) erover heen zodat de suiker erop stolt weer en dan lekker krokant wordt erop.
Vandaar dat mijn cake zowat de oven uit kwam.quote:Op vrijdag 23 maart 2012 00:25 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon de goede verhoudingen boter, suiker, eieren en meel vinden. En de boter eerst goed zacht en wit en fluffy mixen en de eitjes er 1 voor 1 goed en lang doorheen mixen. Dan voorzichtig bloem spatelen. Geen bakpoeder nodig. Bakpoeder is voor luie koks die te lui zijn om lang te mixen. Of armoeiige die geen geld hebben voor eieren.
Eigenlijk zeg je dus 'teveel boter'quote:Op donderdag 29 maart 2012 19:46 schreef The_Hives het volgende:
te weinig suiker en te weinig bloem. Wel een eitje er doorheen gedaan?
ik ga altijd voor meer ipv minderquote:Op donderdag 29 maart 2012 19:49 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Eigenlijk zeg je dus 'teveel boter'
Je moet de cacaopoeder wel meewegen met de bloem, het verandert anders de nat-droog verhouding, kan verder prima hoor, boter en cacao.quote:Op donderdag 29 maart 2012 19:52 schreef ieniminimuis het volgende:
en juist door de cacoapoeder werd het droger... maar mss is boter in combi met cacaopoeder niet zo'n goede combi?
Zoveel gram cacao gaat er toch niet in. Niet in de zin dat het daar droger van kan worden? Sorry dat ik me ertussen meng, maar ben het wel eens met The-Hives. Eitje erdoor isquote:Op donderdag 29 maart 2012 19:53 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Je moet de cacaopoeder wel meewegen met de bloem, het verandert anders de nat-droog verhouding, kan verder prima hoor, boter en cacao.
Eitje kan best, maar is niet de reden dat het fout gaat. Als het een vaak getest recept is heeft ze of ergens een weegfoutje gemaakt, het deeg niet goed gekoeld of zit het hem in de cacao. (of er is iets raars met de oven, combimagnetron oid?)quote:Op donderdag 29 maart 2012 19:55 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Zoveel gram cacao gaat er toch niet in. Niet in de zin dat het daar droger van kan worden? Sorry dat ik me ertussen meng, maar ben het wel eens met The-Hives. Eitje erdoor is
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |