abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 21 februari 2012 @ 10:30:43 #26
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_108217579
Dus het is wel Flecktarn!

Mooi.. uiteindelijk hebben we er dus na 30 jaar op moeten wachten toch de flecktarn.
:')
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_108217657
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 01:51 schreef Cobra4 het volgende:
Oud nieuws m.k. Is al sinds Veteranendag 2011 bekend binnen en buiten DEF. ;)

[..]

Wist ik ook al, maar nieuwe plaatsjes en die rechter versie die ik plaatste had ik nog niet gezien.
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende: Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
  dinsdag 21 februari 2012 @ 12:00:30 #28
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_108220255
Libische Mirages klaar voor vertrek naar huis: http://www.timesofmalta.c(...)local/mirages.407688
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  dinsdag 21 februari 2012 @ 22:19:55 #29
211797 Esses
Splendide mendax
pi_108243864
Vliegtuigbom bij munitiedepot gevonden

quote:
Tussen Marsum en Bigummole (Friesland) is vanmiddag een vliegtuigbom gevonden waarna er lichte paniek in de directe omgeving ontstond. De bom lag bij het munitiedepot van de Leeuwarder vliegbasis. Omdat de verf losliet van de bom werd de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie ingeschakeld.

Deze moest uitsluiten of de bom aan het roesten was of niet. Tijdens het onderzoek werd de omgeving in een straal van één kilometer afgezet. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de bom geen gevaar vormde.
:'):'):')
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  dinsdag 21 februari 2012 @ 22:21:17 #31
211797 Esses
Splendide mendax
pi_108243933
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 22:20 schreef AchJa het volgende:
Paniekzaaiers... :')
:P
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
pi_108251216
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 17:36 schreef Rave_NL het volgende:
Het ligt niet aan zijn versterker, maar aan zijn aimpoint zelf, die staat onwerkbaar ver naar voren. Met de versterker is weinig mis.
Maar voor verdere discussie gaarne naar de SC, zodat we het hier weer over nieuws kunnen hebben?
Nee hoor, welzeker kon die versterker montage veel verbeterd worden. nu is het namelijk een draai montage wat de kans op verliezen erg makkelijk maakt. Investeer je wat in je materiaal (oh wacht....NL DEF) dan kocht je een klap montage waardoor je je vergroter altijd op je wapen kon laten zitten tijdens je acties zonder dat je eerst moet graaien in je opsvest....maarja...150 euro
pi_108251456
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2012 08:03 schreef thesystem het volgende:

[..]

Nee hoor, welzeker kon die versterker montage veel verbeterd worden. nu is het namelijk een draai montage wat de kans op verliezen erg makkelijk maakt. Investeer je wat in je materiaal (oh wacht....NL DEF) dan kocht je een klap montage waardoor je je vergroter altijd op je wapen kon laten zitten tijdens je acties zonder dat je eerst moet graaien in je opsvest....maarja...150 euro
Aan de andere kant is die vergroter ook kolder als je een beetje kunt schieten. Sinds we een aimpoint hebben is schieten gewoon niet leuk meer.
pi_108253981
quote:
'Schoolvoorbeeld doofpot': Drees wilde executies Indië niet vervolgen

Het Nederlandse kabinet heeft in 1954 in het geheim besloten niemand te vervolgen voor de oorlogsmisdaden van Nederlandse militairen op het Indische Zuid-Celebes. Het rapport van een speciale onderzoekscommissie werd diep in een lade opgeborgen.
Op Zuid-Celebes sneuvelden in drie maanden tijd 3.000 Indonesiërs, van wie velen door standrechtelijke executies. Blijkens het geheime rapport was de militaire, politieke en justitiele top van Nederland al in 1947 op de hoogte van de oorlogsmisdaden op Zuid-Celebes. Het NCRV-programma Altijd Wat heeft het rapport in bezit. De uitzending van dinsdagavond werd eraan gewijd. Eerder konden alleen wetenschappers bij hoge uitzondering het rapport inzien.

Expliciet
Waarom de ministerraad onder leiding van premier Drees destijds besloot geen strafrechtelijke vervolging in te stellen, staat nergens expliciet verwoord. Er is wel een krabbel van de chef kabinetszaken, waarin wordt erkend dat enkele officieren 'bepaaldelijk over de schreef zijn gegaan', maar dat het 'weinig gewenst schijnt' de oude geschiedenissen op te rakelen. Want dan zal immers eveneens blijken dat 'niet alleen militairen, doch ook hoge burgerlijke autoriteiten in Indonesië zijn tekort geschoten'.

In december 1946 kondigde Nederland in Zuid-Celebes de noodtoestand af om het revolutionaire geweld de kop in te drukken. Sluipschutters hadden het gemunt op Nederlandse militairen. Kapitein Raymond Westerling (in 1987 overleden, red.), aanvoerder van de Nederlandse elitetroepen, kreeg de opdracht het gebied rondom de hoofdstad Makassar te zuiveren van 'rampokkers' en er rust en orde terug te brengen. Hij kreeg van zijn directe bevelhebber tevens de bevoegdheid tegenstanders te executeren.

Standrecht
Drie maanden was Westerling op het meest oostelijke van de grote Indonesische eilanden, toen hij werd teruggeroepen. De rust en orde waren hersteld, maar er waren ook 3.000 Indonesiërs gedood. Velen van hen via het standrecht. Pas toen ondergeschikten van Westerling er toe over gingen zelfs reeds veroordeelde gevangenen te executeren, grepen de autoriteiten in. Op een dag werden in een dorp meer dan 300 mensen gedood, meer dan tijdens het bloedbad van Rawagede.

'Het is een schoolvoorbeeld van een doofpot', zegt historicus Willem IJzereef. Hij heeft begin jaren tachtig het geheime rapport ingezien, nadat vier ministers daarvoor toestemming hadden moeten geven, onder wie de toenmalige premier Lubbers. Niet alleen in 1954 werd er gezwegen. Dat gebeurde opnieuw in 1969 toen het parlement debatteerde over de net verschenen Excessennota over de oorlogsmisdaden in Nederlandsch-Indië.

Recente getuigenverklaringen hebben het Openbaar Ministerie er ook nu niet toe kunnen bewegen actie te ondernemen. Eerst moet officieel aangifte worden gedaan, vindt het OM.

Illegaal
Volgens IJzereef hanteerde Nederland de doofpot, omdat de operaties illegaal waren en Nederland zich daar terdege van bewust was. Er was geen enkel oorlogsrecht waarop Nederland zich kon beroepen voor het gehanteerde 'noodrecht'. 'Pas toen de zaak uit de hand liep, heeft de legercommandant bevel gegeven de zaak stop te zetten, op aandringen van het burgerlijk gezag in Batavia.'

Liesbeth Zegveld, advocate van onder anderen de nabestaanden van het bloedbad in Rawagade, zei in de NCRV-uitzending dat het OM niet lijdzaam kan afwachten, maar alle zaken opnieuw moet beoordelen en getuigenverklaringen serieus moet nemen. 'Met zoveel moorden kun je niet gewoon aan de keukentafel blijven zitten.'
http://www.volkskrant.nl/(...)niet-vervolgen.dhtml

Op de site van de Volkskrant staat een linkje naar de uitzending.
pi_108254904
Want dan zal immers eveneens blijken dat 'niet alleen militairen, doch ook hoge burgerlijke autoriteiten in Indonesië zijn tekort geschoten'

Tja, als alleen militairen tekort waren 'geschoten' was er wel vervolgd?
pi_108255998
Dat had de kwestie in ieder geval wel minder politiek gevoelig gemaakt.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 22 februari 2012 @ 15:09:24 #37
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_108264247
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 17:36 schreef Rave_NL het volgende:
Maar voor verdere discussie gaarne naar de SC, zodat we het hier weer over nieuws kunnen hebben?
^O^

En nu het nieuws:

Defensie krijgt 'export-admiraal'

DEN HAAG - Een topmilitair gaat Nederlandse bedrijven helpen bij de export van defensieproducten. Minister Hans Hillen van Defensie heeft vice-admiraal Wim Nagtegaal voor deze nieuwe functie uitgekozen.

Dat heeft het ministerie van Defensie woensdag gemeld. Nagtegaal, nu nog plaatsvervangend commandant der strijdkrachten, gaat zich tot midden 2013 ook bezighouden met de verkoop van overtollig materieel. Verder wordt hij onder meer verantwoordelijk voor de coördinatie van de herbelegging van het Defensievastgoed. Een en ander is het gevolg van de ingrijpende bezuinigingen bij Defensie.

Vanuit de Tweede Kamer was erop aangedrongen een topfunctionaris aan te stellen om ervoor te zorgen dat belangrijke onderdelen van deze reorganisatie op tijd worden uitgevoerd. Ook klonk de roep om een export-generaal. Met name regeringspartij VVD ziet daar wel brood in, omdat het volgens de liberalen bij het sluiten van internationale deals goed kan zijn als er een hoge functionaris meereist met de bedrijven. Generaal-majoor Hans Wehren, die nu plaatsvervangend commandant luchtstrijdkrachten is, neemt vanaf half mei de huidige taken van Nagtegaal over.

De top van het ministerie krijgt de komende tijd meer nieuwe gezichten. Zo heeft Hillen generaal-majoor Sander Schnitger benoemd tot commandant luchtstrijdkrachten. Hij volgt luitenant-generaal Jac Jansen op, die Defensie verlaat. De huidige plaatsvervangend commandant zeestrijdkrachten, generaal-majoor der mariniers Ton van Ede, wordt in november de nieuwe Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ort-admiraal___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 22 februari 2012 @ 15:16:09 #38
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_108264503
Alle ISAF-militairen krijgen 'koranles'

KABUL - Alle militairen van ISAF, de internationale troepenmacht in Afghanistan, moeten verplicht op cursus. Ze moeten leren hoe ze moeten omgaan met de Koran en ander religieus materiaal, zodat ze het herkennen en correct opslaan.

Dat heeft de opperbevelhebber van de ISAF, generaal John R. Allen, woensdag bevolen. Dinsdag waren er protesten van duizenden woedende Afghanen, nadat Amerikaanse militairen exemplaren van de Koran op een vuilnisbelt hadden gegooid voor afval dat verbrand moest worden.

Ondanks de excuses die de Amerikanen dinsdag aanboden, waren er woensdag nieuwe protesten. Honderden Afghanen gingen in de buitenwijken van de hoofdstad Kabul de straat op. Ze vielen de politie aan, sloegen autoruiten in en riepen leuzen als „Dood aan Amerika!”. Ordetroepen schoten op de menigte. Zeker 11 mensen zouden daardoor gewond zijn geraakt, van wie twee ernstig.

Volgens ooggetuigen breiden de protesten zich uit in het Centraal-Aziatische land.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)AF-militairen__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 22 februari 2012 @ 15:19:26 #39
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_108264628
Benoemingen in de Defensietop

22 februari 2012, 9.00 uur
Minister van Defensie Hans Hillen heeft besloten tot een aantal benoemingen in de top van het Ministerie van Defensie. De benoemingen staan mede in het teken van de reorganisatie.
Het aantal topfunctionarissen zal in 2016 zijn terug gebracht van 119 naar 80. In dit kader zijn inmiddels 7 topfuncties niet langer gevuld. Ook in 2012 zullen als gevolg van de reorganisatie meerdere topfuncties vervallen. Om de reorganisatie tot uiterlijk 2016 optimaal te ondersteunen is in de begroting eerder al een reservering van maximaal 10 tijdelijke topfunctionarissen opgenomen.

De minister maakt vice-admiraal Wim Nagtegaal, als plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten, vrij voor de tijdige realisatie van een aantal randvoorwaarden uit de beleidsbrief van 8 april 2011. Het gaat hierbij om de verkoop van overtollig materieel. De Tweede Kamer heeft bij de behandeling van de Defensiebegroting in november 2011 om een dergelijke topfunctionaris gevraagd. Nagtegaal wordt ook verantwoordelijk voor de coördinatie van de herbelegging vastgoed en het oplossen van knelpunten in de materiële exploitatie. Het betreft een tijdelijke functie tot medio 2013. Tevens zal de vice-admiraal in overleg met de betrokken departementen ondersteuning bieden bij de export door de Nederlandse defensie-gerelateerde industrie.

De huidige taken van Nagtegaal worden op 14 mei overgenomen door generaal-majoor Hans Wehren. Hij vervult op dit moment de functie van plaatsvervangend Commandant Luchtstrijdkrachten en wordt in zijn nieuwe functie als plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten bevorderd tot luitenant-generaal.

Generaal-majoor Sander Schnitger wordt op 9 maart commandant Luchtstrijdkrachten en wordt in zijn nieuwe functie bevorderd tot luitenant-generaal. Hij volgt luitenant-generaal Jac Jansen op die de dienst verlaat. Schnitger is op dit moment directeur Operationeel Beleid, Behoeftestellingen en Plannen bij de Defensiestaf. Deze functie zal worden overgenomen door commandeur Rob Bauer, die op dit moment nog Souschef Operationeel Beleid is. Bauer zal in deze functie worden bevorderd tot schout-bij-nacht.

De huidige plaatsvervangend Commandant Zeestrijdkrachten, generaal-majoor der Mariniers Ton van Ede, wordt in november de nieuwe Inspecteur-generaal der Krijgsmacht, onder gelijktijdige bevordering tot luitenant-generaal der Mariniers. Van Ede volgt in deze functie luitenant-generaal Lex Oostendorp op, die met leeftijdsontslag gaat.

In het kader van de reorganisatie zal Van Ede zich eerst vanaf 9 april als projectofficier binnen de Hoofddirectie Algemeen Beleidszaken inzetten voor de ontwikkeling van het strategisch personeelsbeleid en het veteranenbeleid van Defensie. In het arbeidsvoorwaardenakkoord van december 2011 zijn over deze ontwikkeling met de bonden voor defensiepersoneel afspraken gemaakt. Ook dit betreft een tijdelijke functie.

Brigadegeneraal der Mariniers Rob Verkerk wordt op 9 april in Den Helder de nieuwe plaatsvervangend Commandant Zeestrijdkrachten. Hij volgt generaal-majoor der Mariniers Ton van Ede op. Verkerk is op dit moment Directeur Operatiën bij het Commando Zeestrijdkrachten en tevens commandant van het Korps Mariniers. Hij wordt in de nieuwe functie bevorderd tot generaal-majoor.

De huidige commandant van de Nederlands Defensie Academie in Breda, generaal-majoor Richard Tieskens, wordt op 24 februari chef staf van het Allied Joint Force Command van de NAVO in Brunssum. Tieskens wordt bevorderd tot luitenant-generaal en volgt luitenant-generaal Jouke Eikelboom op die met leeftijdsontslag gaat.

Generaal-majoor Mels de Zeeuw wordt deze zomer benoemd tot Assistant Chief of Staff C4I van het NAVO Hoofdkwartier Supreme Allied Command Transformation in het Amerikaanse Norfolk. Hij volgt generaal-majoor Jaap Willemse op die met leeftijdsontslag gaat. De Zeeuw is op dit moment de directeur Projecten en Verwerving bij de Defensie Materieel Organisatie. In het kader van de reorganisatie wordt deze functie opgeheven.

De Defensie Materieel Organisatie wordt op dit moment grondig herzien. De veranderingen doen zich met name voor op het gebied van Materieellogistiek en Informatievoorziening. Om dit uit te voeren is de Directeur Logistieke Bedrijven, generaal-majoor Peter Dohmen, aangewezen als toekomstig directeur Materieellogistiek. Tevens wordt in dit kader de commandant bedrijfsgroep Informatievoorziening en -Technologie (IVENT), de heer Adriaan Blankenstein, binnenkort directeur Joint Informatievoorziening Commando.

Commodore Bart Hoitink wordt op 5 maart de nieuwe directeur Directie Aansturen Operationele Gereedstelling onder gelijktijdige bevordering tot generaal-majoor. Hoitink is op dit moment nog waarnemend directeur van deze directie.

De huidige directeur Personeel & Organisatie van het CLSK, commodore Ton Tieland, wordt op 16 april de nieuwe plaatsvervangend Commandant Luchtstrijdkrachten. Tieland, die bevorderd wordt tot generaal-majoor, volgt generaal-majoor Wehren op.

Tenslotte gaat brigadegeneraal Leo Beulen vanaf 14 mei de functie van directeur Directie Operaties binnen de Defensiestaf vervullen, onder de gelijktijdige bevordering tot generaal-majoor. Deze functie werd vervuld door de toekomstig Commandant der Strijdkrachten, luitenant-generaal Tom Middendorp. Beulen is op dit moment Director Joint Coordination Centre op het NAVO-hoofdkwartier in het Duitse Heidelberg. Dit hoofdkwartier wordt in 2013 opgeheven.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)en_in_de_Defensietop
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_108266762
En we hebben weer een tenenkrommende column op intranet staan van onze minster van defensie...

Samenwerking

Wie geeft volgens u meer geld uit aan Defensie: Rusland, China of Europa?
Het verrassende antwoord is: Europa. Met alle landen in Europa geven we per jaar bijna 200 miljard euro uit aan Defensie. China spendeert (nu nog) slechts de helft van dit bedrag. Rusland minder dan een kwart.
Wie beweert dat Europa geen geld over heeft voor veiligheid, heeft het dus bij het verkeerde einde. Wel zien we een dalende trend, die door de economische crisis is versterkt.

Niettemin kunnen we met dat geld nog steeds veel doen. Meer dan China en Rusland samen. Veel meer dus dan nu. Gewoon door veel intensiever samen te werken. Rusland heeft één krijgsmacht. China ook één. De Europese NAVO landen hebben er 26. Dat is niet alleen meer tail en minder teeth, maar daarachter staan bovendien nog nationale Defensiebedrijven die op hun beurt zorgen voor heel veel verschillende teeth. De vroegere Europese verdeeldheid heeft nog steeds zijn erfenissen. Dierbaar misschien, maar ook kostbaar en operationeel inefficiënt. Dat moet beter kunnen.
Kijk naar onszelf. Wij zijn al goed bezig. Overal binnen Defensie wordt samengewerkt. Binnen de krijgsmachtdelen, tussen krijgsmachtdelen maar ook met krijgsmachten uit andere landen en natuurlijk binnen NAVO en EU. Een goed voorbeeld hiervan is BeNeSam, de Belgisch-Nederlandse samenwerking op marinegebied. Ik ontvang een dezer dagen in Den Helder mijn Belgische collega samen met een Vlaamse delegatie parlementariërs. Ook Luxemburg komt kijken. We tonen wat we al samen doen en gaan praten over meer.
Nederland stimuleert samenwerking, waar mogelijk. Al vele jaren werken mensen van de landmacht samen met hun Duitse collega’s in het Duits-Nederlandse Legerkorps.
Op Eindhoven zien we bij de luchtmacht een fantastische samenwerking binnen het EATC. Nederland poolt hier samen met Duitsland, België en Frankrijk hun militaire luchttransport.
De mariniers trekken al bijna 40 jaar zij aan zij op met hun Britse collega’s. Een samenwerking waar zelfs de Amerikanen tijdens de oefening Bold Alligator hun ogen uitkeken.
Dit leidt niet alleen tot de broodnodige internationale kennisuitwisseling. We behalen zo ook maximaal resultaat met dalende Europese Defensiebudgetten. Nu al beschikken we als Nederland over capaciteiten die we nooit zouden hebben, als we als land alleen zouden opereren.
Ik noem bijvoorbeeld het transportvliegtuig C-17. Met 12 landen waaronder de Verenigde Staten, Noorwegen en Polen, hebben we 3 van deze transportvliegtuigen aangeschaft. We delen de uren en zijn vele malen goedkoper uit dan als we zelf zo’n C-17 zouden hebben gekocht.

Dit pad verdient het om verder afgelopen te worden en in de aanloop naar de NAVO-top in Chicago laat ik momenteel nieuwe mogelijkheden op dit gebied verkennen. Ik noem bijvoorbeeld de F-35, maar ook de bouw van nieuwe onderzeeërs samen met andere landen.
We hebben een gemeenschappelijk Europees continent te verdedigen en gemeenschappelijke Europese en Noord-Atlantische belangen. We zullen dat altijd in internationaal verband moeten doen. We kunnen het niet alleen. Samen optrekken is rechtstreeks in het belang van iedere inwoner van Nederland. Want veilige buitengrenzen, een stabiel Midden-Oosten, een vrije zee en kalme handelsroutes, daarvan profiteert iedere burger van ons handelsland, elke dag.

Hans Hillen
Minister van Defensie

Bron: Intranet
  woensdag 22 februari 2012 @ 16:23:44 #41
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_108267137
Denkt hij nu dat wij allemaal dom zijn? Of geloofd ie t zelf.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  woensdag 22 februari 2012 @ 16:55:11 #42
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_108268334
Waar ben ik dit eerder tegengekomen?
http://www.flightglobal.c(...)s-power-line-368636/
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  woensdag 22 februari 2012 @ 16:56:32 #43
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_108268387
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2012 10:55 schreef hollandFTW het volgende:
Want dan zal immers eveneens blijken dat 'niet alleen militairen, doch ook hoge burgerlijke autoriteiten in Indonesië zijn tekort geschoten'

Tja, als alleen militairen tekort waren 'geschoten' was er wel vervolgd?
Zo las ik het ook ja. :')
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_108268500
Als Europa meer uitgeeft is het wel belabberd gemanaged, als "we" al niet eens een relatief kleine operatie in Libya zonder externe hulp uit kunnen zingen.
pi_108268624
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2012 16:59 schreef Druid het volgende:
Als Europa meer uitgeeft is het wel belabberd gemanaged, als "we" al niet eens een relatief kleine operatie in Libya zonder externe hulp uit kunnen zingen.
vwb de militaire capaciteiten hadden we dat makkelijk gekunt. Echter, dan moet je wel iedereen aan boord hebben, en dat was nog een beetje lastig.
pi_108269656
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2012 16:59 schreef Druid het volgende:
Als Europa meer uitgeeft is het wel belabberd gemanaged, als "we" al niet eens een relatief kleine operatie in Libya zonder externe hulp uit kunnen zingen.
De helft van die centen wordt besteed aan personeel, van salaris t/m pensioen. Tegen de tijd dat we onze militairen gaan betalen als een stel Russiche conscripts en we voor een tientje net zoveel liter Wodka kunnen halen als daar praten we wel eens verder.

We kunnen natuurlijk ook naar bv. Amerika wijzen die ongeveer 4 keer zoveel uitgeeft aan defensie, of past dat niet in het Europeese/ Nederlandse bezuinigingsstraatje?

Ik lees die hele column als weer een voorzichtige eerste massage richting de volgende bezuinigingsronde bij defensie. Met als enige onderbouwing dat China en Rusland minder geld uitgeven aan defensie. Weet u wat minister? Ze geven ook minder geld uit aan de politiek en aan de AOW etc.
pi_108270749
En die landen hebben natuurlijk veel minder overhead omdat ze geen dertig aparte defensie-organisaties draaiende moeten houden.
  woensdag 22 februari 2012 @ 20:47:53 #48
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_108278059
quote:
14s.gif Op woensdag 22 februari 2012 18:03 schreef Sloggi het volgende:
En die landen hebben natuurlijk veel minder overhead omdat ze geen dertig aparte defensie-organisaties draaiende moeten houden.
Wat dacht je van economy of scale bij het ontwikkelen van wapensystemen? In Europa bouwen we alles tenminste 3 keer: tanks, straaljagers, helicopters, en alles in kleine series. De Russen en Chinezen ontwikkelen alles gewoon één keer en bouwen er dan voor hetzelfde geld een enorme serie van.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_108281869
Argentina set their sights on Caribbean (Netherlands) Islands
quote:
Frustrated by the United Kingdom's militarisation of the disputed Las Malvinas Islands Argentina has turned its attention on an island group in the Caribbean, who they consider have weaker patronage and will be less of a problem to invade and annex for themselves.

Foreign Relations minister Héctor Timerman secretly arrived in the Dominican Republic capital, Santo Domingo on Thursday to garner the Hispanic nation's support for Buenos Aires' claim over Las Antillas.

The diplomat's visit to DR president Leonel Fernandez forms part of a tour of sympathetic Central American and Caribbean nations, while his country continues to denounce The Netherlands claim to the disputed Dutch Antilles at the UN, said a source cited by newspaper Dominicano Hoy.

Timerman met with Fernandez in the National Palace at 12:00 noon Friday, and held a press conference in his country's embassy later in the afternoon.

"The Dutch don't have much of an army or navy, they would take months, maybe years, to mobilise any retaliatory actions. They are all so high on coffee and cannabis that we've been sending them for years, they probably won't even notice when we invade."

"And the islands are much more hospitable," he continued, "It was the cold and rugged environment that caused us to lose La Guerra de las Malvinas against the British imperialists in 1982. So this time we are going for somewhere warmer."

"We understand that the female population will welcome us with open arms. Once we have control, there will be opportunities for our men to relax."

"A large contingent of our navy is currently making a friendly call at the port of Caracas, as guests of Hugo Chavez Frias, whilst awaiting instructions from Buenas Aires. Aruba and Curaçao have beautiful beaches most suitable for a sea-borne invasion."

It is understood that a flotilla of British warships are currently deployed is Caribbean waters, shadowing the Argentine navy's movements. The deployment includes tank landing craft, and Second Lieutenant Henry Windsor (Price Harry) is leading the Blues and Royals in beach landing exercises.

A spokesmen from the Ministry of Defense said it was simply routine and denied that the UK were concerned about their own dependants in the Caribbean. He also denied that the Netherlands had asked the British for assistance.

"There are Belongers in the Turks and Caicos Islands who are eighth generation British and as long as they wish to remain British, then we will continue to support them."

Meanwhile, in the Dominican Republic, Timerman expects to confirm Fernandez's support for the Argentine cause of reclaiming The Netherland Antilles, through dialogue and with the UN's mediation.

Fernandez urged Spanish speaking Latin and Central American nations to assume as their own "Argentina's push for sovereignty over the Dutch Antilles. Sons of Spain Unite!"
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 22 februari 2012 @ 22:15:02 #50
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_108282666
Heerlijk zulke grapjes. O+
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')