abonnement Unibet Coolblue
pi_107861379
De Samson-optie

Een kritische blik op Israel

Volgens talloze populaire en populistische theorieën die al jaren op internet de ronde doen en nog steeds aan populariteit winnen, zal de wereld zoals wij die kennen aan het einde van 2012 ten einde komen. Hierbij wordt dan vooral verwezen naar het einde van de Maya-kalender. In werkelijkheid komt het gevaar vanuit een hele andere hoek; het Midden-Oosten conflict, dat zijn hoogtepunt binnenkort zal bereiken. Weinig mensen zijn op de hoogte van het feit waartoe deze crisis kan leiden. Dat komt doordat de Westerse media mensen de feiten onthoudt en tevens de grootst mogelijke propagandistische onzin verspreidt over dit conflict. Geen wonder dus dat mensen zich hierover geen juist oordeel kunnen vormen. Het meest kwalijke is nog wel dat veel mensen dat niet beseffen en leven in de foute veronderstelling dat zij over een 'eigen' mening beschikken.

Iedereen die zich een beetje verdiept heeft in het wereldnieuws, weet dat Israel en Iran al jaren oorlogsretoriek naar elkaar spuien. Israel, zelf een land met honderden kernwapens in bezit, verkregen door de Verenigde Staten, wil koste wat kost voorkomen dat Iran een atoombom kan ontwikkelen. Waar het uiteindelijk toedoet is dat het niet een kwestie is van óf deze crisis zal losborsten, maar wannéér! De kans dat de gelimiteerde Israëlische luchtaanvallen op Iran uiteindelijk zullen escaleren tot een grote regionale oorlog is namelijk behoorlijk groot. De Iraniërs zullen het niet tolereren dat de Israëlische en Amerikaanse luchtmacht op haar grondgebied vitale doelen bombardeert. Een counteraanval is dan ook een logisch gevolg van de Amerikaans-Joodse agressiepolitiek.

Het enige land dat ooit kernwapens in een oorlogsconflict heeft ingezet, was de Verenigde Staten. Ook Israel deinst er niet voor terug om ze te gebruiken tegen hun aartsrivalen in het Midden-Oosten, zo blijkt uit betrouwbare bronnen. Uit een na 30 jaar vrijgegeven officieel document blijkt dat de voormalige Britse ambassadeur in Israël, John Robinson, het ministerie van Buitenlandse Zaken liet weten dat Israël in een volgende oorlog met de Arabische landen kernwapens zal inzetten als het land zich geconfronteerd ziet met een dreigende vernietiging;

'Als ze (de Israëliërs) vernietigd worden dan zullen ze deze keer vechtend ten onder gaan en bereid zijn hun atoomwapens te gebruiken,' aldus Robinson in een telegram dat gedateerd is op 4 mei 1980 en pas na 30 jaar geheimhouding mocht worden gepubliceerd. Israel heeft nooit het bezit van kernwapens officieel toegegeven, desondanks zijn er talloze (Israëlische) bronnen die bevestigen dat Israel de beschikking heeft over honderden kernwapens. Verondersteld mag worden dat de Amerikaanse regering Israel van nucleaire technologie voorzien heeft. De Joodse lobby (AIPAC) is nu eenmaal sterk vertegenwoordigd in de Amerikaanse politiek en oefent veel invloed uit op de Amerikaanse buitenlandse politiek. Volgens twee Amerikaanse onderzoekers manipuleert de pro-Israëllobby in de Verenigde Staten de Amerikaanse Midden-Oostenpolitiek op ongekende wijze. De twee, John Mearsheimer van de Universiteit van Chicago en Stephen Walt van de Harvard Universiteit, stellen dat de pro-Israëllobby de Amerikaanse regering ''zover gekregen heeft dat de VS oorlog voeren, manschappen verliezen en wederopbouw financieren terwijl Israël er de vruchten van plukt.'' De resultaten van hun onderzoek zijn gebundeld in het rapport 'The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy'.

Volgens de onderzoekers zou intimidatie van de pers, denktanks en academici door de lobby geleid hebben tot bedrieglijke beeldvorming over Israël: ''Beweren dat Israël en de VS naar elkaar toegroeien door de strijd tegen een gezamenlijke vijand, is de zaak omdraaien. Het is eerder zo dat het terrorismeprobleem van de VS grotendeels veroorzaakt is door de nauwe banden met Israël.'' Naar mening van beide onderzoekers is de pro-Israëllobby extra krachtig door de steun van Amerikaanse ''christelijke fundamentalisten''.

Het onderzoek van de twee heeft inmiddels geleid tot een debat in academische kringen en tot woede bij pro-Israëlgroepen. De studie is door verschillende pro-Israëlgroepen dan ook met vernietigende kritiek ontvangen. ''Als een student een dergelijk werkstuk zou indienen, zou hij ongetwijfeld zakken'' en ''dit is weer het bekende antisemitische en antizionistische gewauwel'', waren reacties uit vooraanstaande kringen. Openbare kritiek op Israel of de Joodse lobby is nu eenmaal dodelijk voor de carrière van politici en onderzoekers.

Feit is dat Groot-Briannie en Amerika een grote hand hebben gehad in het huidige Midden-Oosten conflict.De Anglo-Amerikaanse agressiepolitiek kan in mijn optiek mede verantwoordelijk worden gesteld voor het veroorzaken van een machtsonbalans in het Midden-Oosten;

Groot-Brittannië, doordat zij akkoord gingen met de beroemde Balfour-verklaring (1917). Dat was een overeenkomst tussen het Britse imperium en invloedrijke Joodse Zionisten (die zich op dat moment tijdens WO1 neutraal hadden opgesteld) om de Britten tijdens de Eerste Wereldoorlog zowel financieel als militair te steunen in hun oorlog tegen Duitsland en in ruil daarvoor de Joodse staat in Palestina zouden krijgen. De Balfour-verklaring had de vorm van een brief die geadresseerd was aan niemand minder dan Lionel Rothschild, een invloedrijke Joodse Zionist en lid van de machtige Joodse familie Rotschild. Door deze overeenkomst werd er druk op de Amerikaanse regering uitgeoefend, door machtige Joodse lobbygroepen, om deel te nemen aan de Europese loopgravenoorlog. De Amerikaanse steun aan de Britten in de Europese loopgravenoorlog zou uiteindelijk meer dan 300.00 Amerikaanse soldaten het leven kosten.

Amerika op haar beurt, veroorzaakte na de oprichting van Israel, een machtsonbalans in het Midden-Oosten, door het Israëlische ministaatje aan de Dode Zee tientallen atoomwapens te leveren, die zij als dreig- en redmiddel konden gebruiken tegen de vijandelijke Arabische buurlanden (Egypte, Syrië etc.) mocht dat nodig zijn. Het Midden-Oosten conflict is één groot kruitvat dat ieder moment kan worden aangestoken. Wie denkt dat de Europeanen daar ongeschonden uit zullen komen is naïef of niet goed geïnformeerd.

Onlangs deed de Israëlische strateeg Martin Crevelt de volgende opvallende uitspraak in een interview over de bestaande dreigingen voor Israel;
'We hebben enkele honderden kernkoppen en raketten om ze overal op te gooien, misschien zelfs op Rome. Met vliegtuigen zijn de meeste Europese hoofdsteden zelfs een doelwit. (...) Wij hebben de mogelijkheid de wereld mee te slepen als we ten onder gaan. En ik kan u beloven dat voordat Israël wordt vernietigd, we dat ook zullen doen.'

Deze oorlogszuchtige taal is niet afkomstig van een of andere Iraanse Ayatollah, maar van onze Israelische ''bondgenoten''!

De opvallende uitspraak van deze Israëlische strateeg wordt ook wel de Samson optie genoemd, naar Samson, een Bijbels figuur die ervoor koos zich niet te laten vernederen, maar in plaats daarvan de hele tempel liet instorten, met iedereen erin.
De ultieme Samson-optie is de laatste nucleaire klap die Israel kan uitdelen. Deze optie zal in uiterste nood worden uitgevoerd indien alles is verloren en de Arabische legers oprukken naar de kust. “Wij gaan niet meer in ons eentje de ovens in”, zou een Israëlische ex-generaal daarover cryptisch gezegd hebben toen een journalist hem bleef vragen naar wat de Samson-optie nou precies inhield.

De Israëlische Samson-optie zou niet alleen de verwoesting van de hele Arabische wereld inhouden, er zouden ook raketten en bommenwerpers naar Frankrijk en Rusland gezonden worden teneinde een nieuwe wereldwijde kernoorlog uit te lokken.

De Duitsers hebben pas geleden Israel nucleaire onderzeeërs verkocht, waarvan Duitsland een derde voor zijn rekening neemt. Dat heeft alles te maken met de 'wiedergutmachung' (het Duitse collectieve schuldgevoel) richting de Joodse staat, waar de Israëliërs anno 2012 nog steeds gretig misbruik van maken. De Israëliërs zijn hier maar wat blij mee. Hoe het zit met die andere twee-derden is onduidelijk want Tel Aviv heeft naar verluidt, ondanks Duitse aanmaningen, niet betaald voor de vorige leveringen ondanks Duitse eisen. Berlijn wil dat Israel deze keer wel het geld ophoest. Met de gekregen Duitse onderzeeërs is het mogelijk om deze 'last-strike'-optie te hebben, onderzeeërs die ten alle tijden patrouilleren in de Middellandse Zee, klaar om als laatste slag terug te slaan met kernrakken.

Amerika zit met de handen in het haar omdat het een nieuwe oorlog op korte termijn niet kan verantwoorden naar haar bevolking. Tevens zal een nieuw conflict een vernietigende werking hebben op de Amerikaanse economie. Vergeet niet dat de Amerikaanse bezettingsmacht in Afghanistan nog steeds iedere maand miljarden dollars kosten en tientallen Amerikaanse levens eisen. De Verenigde Staten vreest dat Israel een eenzijdige actie zal ondernemen, zonder eerst overleg te plegen met de Amerikaanse regering. Een verzoek om dat wel te doen, zou volgens minister van Defensie Leon Panetta niet beantwoord zijn. Dat stellen bronnen rond de Amerikaanse regering. Daarmee tonen de Israëliërs aan dat zij lak hebben aan de mening van de grootste wereldmacht op deze wereld. Een duidelijker voorbeeld kan niet worden gegeven dat Tel Aviv en de Joods-Amerikaanse lobby de Amerikaanse buitenlandse politiek in haar macht heeft.

Het valt te hopen dat Europa niet wordt meegezogen in dit regionale conflict dat kan leiden tot een Derde Wereldoorlog. In dat geval zal worden bevestigd dat het 'uitverkoren volk' een belangrijke rol heeft gespeeld in het uitbreken van een nieuwe toekomstige Wereldoorlog. Wie dat uiteindelijk begrijpt, zal inzien dat de wereldproblematiek van nu en in het verleden toch wat ingewikkelder in elkaar steekt dan men op het eerste oog zou vermoeden.

Teutoon

[ Bericht 0% gewijzigd door Teutoon op 11-02-2012 16:06:13 ]
pi_107861691


[ Bericht 73% gewijzigd door Gray op 11-02-2012 15:34:54 (Onzinplaatjes in ONZ) ]
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_107863023
Ja ok en wat wil je hier nu mee zeggen?

Het samson scenario had ik trouwens al eens veel eerder gelezen in een fictief boek: Het Ezegiel scenario. Leuk boek trouwens.
Ik vind het overigens niet zo vreemd. Het is een optie die ze zullen uitvoeren als hun totale vernieteging onafwentbaar is. Dus degene die dat probeert weet nu wat er dan zal gebeuren. Tis dus zeg maar een soort dreigement/verzekering van/voor Israel.

Zelfde bij Iran.
Iran wil immers ook een kernbom als dreigement/verzekering. En zo zijn er meer landen.
Ich hock in meinem Bonker
pi_107863242
De Israëlische lobby is niet alleen in Amerika bovengemiddeld vertegenwoordig. In Nederland hebben we zelfs een minister van Israëlische zaken: Uriel Rosenthal.

En natuurlijk Geert Wilders die een tijd in een kibboets heeft gewoond en een Joodse grootmoeder heeft.
pi_107863500
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2012 16:22 schreef Blaadjes het volgende:
Ja ok en wat wil je hier nu mee zeggen?

Het samson scenario had ik trouwens al eens veel eerder gelezen in een fictief boek: Het Ezegiel scenario. Leuk boek trouwens.
Ik vind het overigens niet zo vreemd. Het is een optie die ze zullen uitvoeren als hun totale vernieteging onafwentbaar is. Dus degene die dat probeert weet nu wat er dan zal gebeuren. Tis dus zeg maar een soort dreigement/verzekering van/voor Israel.

Zelfde bij Iran.
Iran wil immers ook een kernbom als dreigement/verzekering. En zo zijn er meer landen.
1. Dat onze bondgenootschap met Israël eenzijdig is (wij geven en zij nemen)
2. De Iraniërs niet de enige zijn waarvoor wij Europeanen hebben te duchten.

Kijk naar Amerika en zie wat het bondgenootschap met Israël de Amerikanen heeft opgeleverd; niets meer dan financiele ellende en menselijk lijden.

Ik ben van mening dat wij (en ook de Amerikanen) ons niet zouden moeten mengen in het Midden-Oosten conflict.
pi_107865964
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2012 16:38 schreef Teutoon het volgende:

[..]

1. Dat onze bondgenootschap met Israël eenzijdig is (wij geven en zij nemen)
2. De Iraniërs niet de enige zijn waarvoor wij Europeanen hebben te duchten.

Kijk naar Amerika en zie wat het bondgenootschap met Israël de Amerikanen heeft opgeleverd; niets meer dan financiele ellende en menselijk lijden.

Ik ben van mening dat wij (en ook de Amerikanen) ons niet zouden moeten mengen in het Midden-Oosten conflict.
Die mening deel ik met je. Maar wij(het westen) vinden het al ik weet niet hoelang nodig om ons overal mee te bemoeien. Waar ook ter wereld. Tenzij we er geen belangen hebben(bijv. Rwanda).
Ik weet wel dat Israel probeert invloed uit te oefenen in andere landen, waar mogelijk. Maar dat wordt ook nogal eens overdreven. En dan bedoel ik niet door Israel maar door de mensen die doen alsof Israel met hun lobby de wereld regeren.
Als we bijv. kijken naar de Yim kipoer oorlog dan kun je vast stellen dat Israel Egypte heeft laten leven door druk van de VS om te stoppen. Terwijl je zou denken dat het in het belang van Israel zou zijn om het restant van het Egyptische leger ook te vernietigen. Dus waar is die machtige lobby dan vraag ik me af.
Net als de Libanon oorlog. Er word gedaan alsof Israel een grote nederlaag heeft geleden, wat natuurlijk onzin is. Wederom door druk van de VS hebben ze zich terug getrokken en dat was zeker niet in het belang van Israel. Waar is die lobby dan?
Maar goed zoals jij ook zei, niet mee bemoeien. Laat ze het onderling uitvechten daar. Recht van de sterkste en niet ons probleem. Maar ja dat zal nooit gebeuren.
Ich hock in meinem Bonker
pi_107876081
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2012 18:05 schreef Blaadjes het volgende:

Dus waar is die machtige lobby dan vraag ik me af.

Waar is die lobby dan?

Bij bijvoorbeeld Uriel Rosenthal.

Ben Shalom Bernanke, Alan Grünspan, Lloys Blankfein, Timothy Geithner, Mark Zückerberg, Bill Gates... er zitten genoeg Joden op hoge posities.
pi_107876123
Laat maar, was een beetje flauw.

[ Bericht 90% gewijzigd door GoudIsEcht op 11-02-2012 22:50:35 ]
pi_107877156
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2012 18:05 schreef Blaadjes het volgende:

Maar goed zoals jij ook zei, niet mee bemoeien. Laat ze het onderling uitvechten daar. Recht van de sterkste en niet ons probleem. Maar ja dat zal nooit gebeuren.
Dat zeggen we ook niet van mensen op straat. Toen Hitler het een tijd terug tegen de Joden zei kreeg hij daar ook commentaar op, en terecht lijkt me; het is geen manier om met elkaar om te gaan.
pi_107877991
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2012 22:42 schreef GoudIsEcht het volgende:

[..]

Bij bijvoorbeeld Uriel Rosenthal.

Ben Shalom Bernanke, Alan Grünspan, Lloys Blankfein, Timothy Geithner, Mark Zückerberg, Bill Gates... er zitten genoeg Joden op hoge posities.
Mossad is Rothschild & Windsor.

Bill Gates is Windsor.
pi_107924319
Bankfurt ... eigenlijk kan het Fukushima-verhaal hier ook gepost worden.
Israel verantwoordelijk voor het Fukushima drama ...
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_107939447
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 11:40 schreef UncleScorp het volgende:
Bankfurt ... eigenlijk kan het Fukushima-verhaal hier ook gepost worden.
Israel verantwoordelijk voor het Fukushima drama ...
Blijkbaar is Israël de schuld van alle ellende in de wereld?
En dat noemen we dan : 'een kritische blik'.
pi_107942579
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2012 23:36 schreef Bankfurt het volgende:

[..]

Mossad is Rothschild & Windsor.

Bill Gates is Windsor.
Bron?

quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 18:56 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Blijkbaar is Israël de schuld van alle ellende in de wereld?
En dat noemen we dan : 'een kritische blik'.
....je weet toch....
Cuz I'm praying for rain, And I'm praying for tidal waves
I wanna see the ground give way.I wanna watch it all go down.
Mom please flush it all away.I wanna watch it go right in and down.
I wanna watch it go right in. Watch you flush it all away.
pi_107944812


[ Bericht 100% gewijzigd door Gray op 13-02-2012 21:51:38 (gedraag je een beetje) ]
pi_107944837
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 11:40 schreef UncleScorp het volgende:
Bankfurt ... eigenlijk kan het Fukushima-verhaal hier ook gepost worden.
Israel verantwoordelijk voor het Fukushima drama ...
hmm... dat is nieuw :S
pi_107958459
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 13:36 schreef Resonancer het volgende:

[..]

Heb het gister ook maar 's in het NWS topic gedumpt, btje link want de ramp is al ernstig genoeg.

Mocht het zo gegaan zijn als Jim Stone , (imho wijst n hele hoop in die richting) dan is dit echt te gruwelijk voor woorden.
Ga er binnekort maar 's 'n BNW topic over openen want in NWS krijg ik er geen reacties op.
De nlse " vertaling":
http://www.argusoog.org/ramp-japan-veroorzaakt-door-een-atoombom/

Wat meer info van andere bronnen:
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=24364

Deze mijnheer zegt dat Jim Stone 'n naaper is.
http://educate-yourself.o(...)actured12mar11.shtml
quote:
Maar laten we vooral onze ogen gesloten houden en alleen denken aan wat er 65 jaar geleden gebeurd is :{w
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_107960906
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 08:29 schreef UncleScorp het volgende:

Maar laten we vooral onze ogen gesloten houden en alleen denken aan wat er 65 jaar geleden gebeurd is :{w
Wat destijds gebeurde bijft natuurlijk een zeer trieste zaak, evenal de oorlogen in oa Irak en Afghanistan dat vandaag de dag zijn, en zo zijn er helaas nog veel meer nare dingen.

Toch heb ik het niet zo op die anti-semitisme-roepers en holocausthuilers die vaak in dit soort topics komen zeurneuzen. Het lijkt me inderdaad niet de bedoeling om op basis van het verleden ook in het heden de ogen te sluiten, of dingen onbespreekbaar te maken.
pi_107960965


[ Bericht 100% gewijzigd door Gray op 14-02-2012 10:56:07 (feedback in feedback) ]
pi_107961234
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 10:46 schreef GoudIsEcht het volgende:

[..]

Wat destijds gebeurde bijft natuurlijk een zeer trieste zaak, evenal de oorlogen in oa Irak en Afghanistan dat vandaag de dag zijn, en zo zijn er helaas nog veel meer nare dingen.

Toch heb ik het niet zo op die anti-semitisme-roepers en holocausthuilers die vaak in dit soort topics komen zeurneuzen. Het lijkt me inderdaad niet de bedoeling om op basis van het verleden ook in het heden de ogen te sluiten, of dingen onbespreekbaar te maken.
Begrijpelijk, maar dit topic gaat geen stortbak van anti-Israëlische sentimenten worden. Kritiek leveren is prima, mits sterk onderbouwd, en zonder beledigend te zijn.

Wie denkt dat dit niet kan is überhaupt in het verkeerde subforum en kan wellicht beter bij PUB kijken.

TS geeft een goed voorbeeld van hoe goed onderbouwde kritiek te leveren en toch netjes te blijven.
pi_107962881
Wat is er mis met anti-israelische sentimenten?
pi_107962983
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 11:56 schreef dadgad het volgende:
Wat is er mis met anti-israelische sentimenten?
Precies. Wij komen in het geweer voor de vrijheid van meningsuiting.

Zolang het maar niet antisemitisch wordt. Toffe gasten, die semieten. allemaal trouwens, ook de Arabieren. Top volk.
Cuz I'm praying for rain, And I'm praying for tidal waves
I wanna see the ground give way.I wanna watch it all go down.
Mom please flush it all away.I wanna watch it go right in and down.
I wanna watch it go right in. Watch you flush it all away.
pi_107963479
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 12:00 schreef Hoppahoppa het volgende:

[..]

Precies. Wij komen in het geweer voor de vrijheid van meningsuiting.

Zolang het maar niet antisemitisch wordt. Toffe gasten, die semieten. allemaal trouwens, ook de Arabieren. Top volk.
Precies.
pi_107964617
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 11:56 schreef dadgad het volgende:
Wat is er mis met anti-israelische sentimenten?
Let op:
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 11:01 schreef Gray het volgende:
...dit topic gaat geen stortbak van anti-Israëlische sentimenten worden. Kritiek leveren is prima, mits sterk onderbouwd, en zonder beledigend te zijn.
Ongeremd schelden op Israël, of andere landen, doe je maar lekker thuis. Niet hier.
pi_107974616
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2012 22:42 schreef GoudIsEcht het volgende:

[..]

Bij bijvoorbeeld Uriel Rosenthal.

Ben Shalom Bernanke, Alan Grünspan, Lloys Blankfein, Timothy Geithner, Mark Zückerberg, Bill Gates... er zitten genoeg Joden op hoge posities.
Ook genoeg niet-joden trouwens. Wat een quatsch zeg. :')
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
pi_107975297
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 17:20 schreef Ferdo het volgende:

[..]

Ook genoeg niet-joden trouwens. Wat een quatsch zeg. :')
Uriel Rosenthal doet anders evenveel zo niet meer voor Israël als voor Nederland. Vindt Wilders met z'n keppeltje misschien geweldig, ik minder.

En het financiële systeem wordt wel degelijk voor een onevenredig groot deel door Asjkenazim gerund.
pi_107975705
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 18:56 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Blijkbaar is Israël de schuld van alle ellende in de wereld?
En dat noemen we dan : 'een kritische blik'.
Had Hitler toch gelijk. :')

Nee, zonder dollen. Volgens mij zouden vele mensen hier in dit topic vallen voor Hitler zijn propaganda in die tijd.
pi_107976975
quote:
17s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 17:52 schreef Typisch het volgende:

[..]

Had Hitler toch gelijk. :')

Nee, zonder dollen. Volgens mij zouden vele mensen hier in dit topic vallen voor Hitler zijn propaganda in die tijd.
Die topic gaat niet over Hitler :')

Overigens is het wel dankzij het holocausthuilen :'( dat op die periode volgde dat Joden de Palestijnen met geweld van hun geboortegrond kon drijven en er hun eigen (terroristische) staat konden vestigen met 200 kernkoppen.

En nu de omringende landen na decennia van Israëlische dreiging en geweld ook zo'n bom willen moeten ze maar vernietigd worden :')

Ik snap niet waarom Israël de boel niet wat vreedzamer wil aanpakken. Dat lijkt mij de voornaamste les die er uit WOII te trekken valt.
pi_107980030
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 18:31 schreef GoudIsEcht het volgende:

[..]

Die topic gaat niet over Hitler :')

Overigens is het wel dankzij het holocausthuilen :'( *knip*

Jij bent een enge en gestoorde geest, als je zo refereert aan de holocaust.
Cuz I'm praying for rain, And I'm praying for tidal waves
I wanna see the ground give way.I wanna watch it all go down.
Mom please flush it all away.I wanna watch it go right in and down.
I wanna watch it go right in. Watch you flush it all away.
pi_107980149
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 19:46 schreef Hoppahoppa het volgende:

[..]

Jij bent een enge en gestoorde geest, als je zo refereert aan de holocaust.
mwah, ik ben het er wel mee eens. Beetje lomp geformuleerd misschien.
pi_107980968
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 19:46 schreef Hoppahoppa het volgende:

[..]

Jij bent een enge en gestoorde geest, als je zo refereert aan de holocaust.
Ik refereer aan de mensen die hem hebben gebruikt voor andere (perverse) doeleinden.
pi_107981287
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 20:06 schreef GoudIsEcht het volgende:

[..]

Ik refereer aan de mensen die hem hebben gebruikt voor andere (perverse) doeleinden.
Jij refereert wat áf he :')
pi_107981319
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 20:06 schreef GoudIsEcht het volgende:

[..]

Ik refereer aan de mensen die hem hebben gebruikt voor andere (perverse) doeleinden.
Nou, ok dan. Wat Dadgad vindt.
Cuz I'm praying for rain, And I'm praying for tidal waves
I wanna see the ground give way.I wanna watch it all go down.
Mom please flush it all away.I wanna watch it go right in and down.
I wanna watch it go right in. Watch you flush it all away.
pi_107991935
Je hoort alleen over de Joden vervolging in de tweede wereldoorlog men vergeet dan ook maar even de zigueners/roma die ook in de miljoenen zijn afgemaakt.
http://www.dumpert.nl/med(...)okodillentranen.html
Triest vind ik dat de wereld nu een nieuwe oorlog ingaat omdat Israël daarop afstuurt.
Shalom betekent toch vrede?

[ Bericht 16% gewijzigd door thesiren.nl op 14-02-2012 23:35:25 ]
pi_108012113
quote:
Overlevenden Holocaust hebben nog geen rust

JERUZALEM (AP) - Na haar aankomst in Israël dacht Holocaustoverlevende Gizela Burg dat ze nooit meer zou hoeven te vechten om te overleven. Maar nu, op 83-jarige leeftijd, kan ze haar ziektekostenrekening niet meer betalen.

Burg is een van de 90.000 Holocaustoverlevenden, een derde van het totaal in Israël, die in armoede leven. De kinderloze weduwe brengt Holocaust Herinneringsdag, woensdag, alleen en in stilte door. Ze heeft geen geld om haar televisie te laten maken en kan zich geen taxi veroorloven.

Hoewel Duitsland in de loop der jaren zo’n 65 miljard euro aan Israël heeft geschonken („ter compensatie”), slaagt de Joodse staat er niet in behoorlijk te zorgen voor de vergrijzende Holocaustoverlevenden. Volgens het ministerie van Financiën schenkt Israël hun jaarlijks zo’n 265.000 euro. Ze krijgen naar eigen zeggen veel te weinig om van te leven.

Het Welzijnsfonds voor Holocaustoverlevenden verdeelt de regeringssteun voor ziektekosten aan de slachtoffers van de nazivervolging, maar zijn begroting is de afgelopen jaren onvoldoende toegenomen. Minder dan een tiende van de 28 miljoen euro die het fonds jaarlijks te verdelen heeft, is afkomstig van de regering. De rest wordt bijna volledig verschaft door de New Yorkse Claims Conference, die zijn geld weer voornamelijk krijgt van Duitsland en Australië.

De Israëlische regering heeft haar bijdrage aan het Welzijnsfonds de afgelopen twee jaar verhoogd van 350.000 naar bijna 2,3 miljoen euro, maar het grootste deel van het voor 2006 toegezegde geld is nog niet overgemaakt.

Zo’n 10.000 Holocaustoverlevenden die in aanmerking komen voor medische hulp blijven ervan verstoken, zegt de voorzitter van het Welzijnsfonds, de 80-jarige Ze’ev Factor. „Zij overleven maar net, maar komen in de problemen als ze ziek worden. De Israëlische regering heeft geld gekregen van de Duitse regering. (...) Ik vind dat de regering daarvan te weinig geeft aan de (Holocaust)overlevenden.”

Zoals zo veel oorlogsoverlevenden die naar Israël verhuisden nam Burg een baan aan met een bescheiden salaris. Ze werd doktersassistente en slaagde erin wat geld opzij te zetten voor haar pensioen. Haar echtgenoot, een automonteur, stierf 22 jaar geleden aan kanker. Na drie oogoperaties was haar spaargeld op.

Ze gaf onlangs zo’n 1000 euro uit bij de tandarts en dus komt er geen vlees op tafel en blijft de televisie kapot. Het Welzijnsfonds wilde haar tandartsrekening betalen, maar had er het geld niet voor. „Ik betaal mijn medicijnen niet omdat ik de gas- en elektriciteitsrekening en de eigendomsbelasting moet betalen”, zegt Burg via de telefoon vanuit haar appartement in een voorstad van Tel Aviv. „Die televisie was mijn hele leven. Ik keek naar de Hongaarse zenders en dacht aan thuis.”

Reformatorisch Dagblad
Bovenstaande nieuwsbericht laat ook even de andere kant van Israël zien. Miljarden aan schadevergoedingen krijgt de Israëlische staat van Amerika, Duitsland en talloze andere landen, doch kunnen de holocaustoverlevenden amper rondkomen van hun uitkering.

Je vraagt je af waar al dat geld heen gaat.. :{
pi_108014097
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2012 16:57 schreef Teutoon het volgende:

[..]

Bovenstaande nieuwsbericht laat ook even de andere kant van Israël zien. Miljarden aan schadevergoedingen krijgt de Israëlische staat van Amerika, Duitsland en talloze andere landen, doch kunnen de holocaustoverlevenden amper rondkomen van hun uitkering.

Je vraagt je af waar al dat geld heen gaat.. :{
Voornamelijk aan verdediging van hun land, vrees ik.

Ik snap ook niet waarom ze destijds Israël niet ergens in Europa hebben gesticht. Heilig land mijn aars.
Cuz I'm praying for rain, And I'm praying for tidal waves
I wanna see the ground give way.I wanna watch it all go down.
Mom please flush it all away.I wanna watch it go right in and down.
I wanna watch it go right in. Watch you flush it all away.
  woensdag 15 februari 2012 @ 20:15:53 #36
363381 HansPeterKolvenBach
All roads lead to Rome...
pi_108019842
I cannot teach anybody anything, I can only make them think
pi_108027521
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2012 17:49 schreef Hoppahoppa het volgende:

[..]

Voornamelijk aan verdediging van hun land, vrees ik.

Ik snap ook niet waarom ze destijds Israël niet ergens in Europa hebben gesticht. Heilig land mijn aars.
tja.. omdat voor de Zionisten die zich bij Herzl aansloten Israel verkozen omdat het verbintenis aan hun religie had. Herzl zelf maakte het niet zo heel erg uit.
  zondag 26 februari 2012 @ 18:49:35 #38
235357 TitusPullo
Sehr feierlich, aber schlicht
pi_108426956
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 11:01 schreef Gray het volgende:
TS geeft een goed voorbeeld van hoe goed onderbouwde kritiek te leveren en toch netjes te blijven.
Dat ben ik toch niet met je eens. Bekijk de volgende bewering eens:

quote:
De Balfour-verklaring had de vorm van een brief die geadresseerd was aan niemand minder dan Lionel Rothschild, een invloedrijke Joodse Zionist en lid van de machtige Joodse familie Rotschild.
De brief was in werkelijkheid gericht aan Walter Rothschild.

quote:
Door deze overeenkomst werd er druk op de Amerikaanse regering uitgeoefend, door machtige Joodse lobbygroepen, om deel te nemen aan de Europese loopgravenoorlog.
Hoe hebben ze dit voor elkaar gekregen? Walter Rothschild was een Britse onderdaan.

quote:
De Amerikaanse steun aan de Britten in de Europese loopgravenoorlog zou uiteindelijk meer dan 300.00 Amerikaanse soldaten het leven kosten.
Het zijn dus de gemene Zionisten die Amerikaanse jongens naar de slachtbank hebben geleid. De Verenigde Staten hadden helemaal geen reden om deel te nemen aan de oorlog tegen Duitsland, het kwam alleen door de Zionistische lobby.

Wie bedenkt dat de Balfour-verklaring in november 1917 tot stand kwam, terwijl de Verenigde Staten al in april 1917 de oorlog verklaarden aan Duitsland(mede door het telegram-Zimmermann), zal hier vreemd van opkijken, vooral omdat de ontmaskeraar zichzelf Teutoon noemt. Maar hij is waarschijnlijk bedorven door de Zionistische lobby.
The crowning attainment of historical study is a historical sense - an intuitive understanding of how things do not happen. - Lewis Namier
  zondag 26 februari 2012 @ 18:52:47 #39
235357 TitusPullo
Sehr feierlich, aber schlicht
pi_108427087
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2012 22:42 schreef GoudIsEcht het volgende:

[..]

Bij bijvoorbeeld Uriel Rosenthal.

Ben Shalom Bernanke, Alan Grünspan, Lloys Blankfein, Timothy Geithner, Mark Zückerberg, Bill Gates... er zitten genoeg Joden op hoge posities.
Zeg Gray, vind je dit een behoorlijke manier van redeneren?
The crowning attainment of historical study is a historical sense - an intuitive understanding of how things do not happen. - Lewis Namier
pi_108431279
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2012 18:52 schreef TitusPullo het volgende:

[..]

Zeg Gray, vind je dit een behoorlijke manier van redeneren?
GoudIsEcht aanhalen als voorbeeld is niet reuzehandig, of had je die rode balk en streep door zijn naam niet gezien? En nee, dat vind ik behalve onbehoorlijk, ook gewoon slecht beredeneerd.

TS mag dan misschien onjuiste onderbouwing leveren, hij onderbouwde zijn stelling wel, zonder daarbij een groepering te door het slijk te halen, voor zover ik dat heb kunnen lezen. Dat is waarop ik doelde.
  zondag 26 februari 2012 @ 20:15:59 #41
235357 TitusPullo
Sehr feierlich, aber schlicht
pi_108431406
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2012 20:13 schreef Gray het volgende:

[..]

GoudIsEcht aanhalen als voorbeeld is niet reuzehandig, of had je die rode balk en streep door zijn naam niet gezien? En nee, dat vind ik behalve onbehoorlijk, ook gewoon slecht beredeneerd.

TS mag dan misschien onjuiste onderbouwing leveren, hij onderbouwde zijn stelling wel, zonder daarbij een groepering te door het slijk te halen, voor zover ik dat heb kunnen lezen. Dat is waarop ik doelde.
Nee, die heb ik inderdaad niet gezien, pardon.

Ik zou wel willen weten hoe de oorlog tegen Iran zou moeten beginnen. Daar vast best over te speculeren. Zou het een voorval zijn?
The crowning attainment of historical study is a historical sense - an intuitive understanding of how things do not happen. - Lewis Namier
pi_108432037
Iran staat verder dan de US, mark my words.
pi_108461412
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2012 18:49 schreef TitusPullo het volgende:

De brief was in werkelijkheid gericht aan Walter Rothschild.
De man heette Lionel Walter Rotschild. Dat is dus dezelfde persoon waar ik het over heb.

quote:
Hoe hebben ze dit voor elkaar gekregen? Walter Rothschild was een Britse onderdaan.
En jij denkt dat familiebanden en politieke connecties niet verder rijken dan de grenzen van het Britse Rijk? :') Lionel Walter Rotschild was inderdaad een Britse onderdaan, maar ook een overtuigde Zionist. Vertakkingen van de Rothschilds familie hadden zich ook gevestigd in Amerika. Daarbij waren er in Amerika genoeg invloedrijke Zionisten te vinden die hun invloed wilden gebruiken om Amerika bij de Europese oorlog te betrekken, zodat hun belangen (een eigen land) zouden worden behartigd.

Tevens was de Balfour-verklaring een voorwaarde om de broodnodige Amerikaanse kredieten te krijgen voor de verdere financiering van de Europese loopgravenoorlog. Voor deze kredieten was men aangewezen op rijke Zionistische bankiers in Amerika, die niet geheel toevallig al in 1913 -mede- aan de wieg van de FED stonden.

Benjamin Freedman, voorheen een fervent Zionist (en politiek betrokken bij politici als Samuel Untermyer, Woodrow Wilson, Franklin Roosevelt, Joseph Kennedy, en John F. Kennedy) , deed in 1961 tijdens een speech in Amerika een boekje over de Amerikaanse betrokkenheid bij de Eerste Wereldoorlog.

While that was going on, the Zionists in Germany, who represented the Zionists from Eastern Europe, went to the British War Cabinet and — I am going to be brief because it's a long story, but I have all the documents to prove any statement that I make — they said: "Look here. You can yet win this war. You don't have to give up. You don't have to accept the negotiated peace offered to you now by Germany. You can win this war if the United States will come in as your ally." The United States was not in the war at that time. We were fresh; we were young; we were rich; we were powerful. They told England: "We will guarantee to bring the United States into the war as your ally, to fight with you on your side, if you will promise us Palestine after you win the war." In other words, they made this deal: "We will get the United States into this war as your ally.The price you must pay is Palestine after you have won the war and efeated Germany, Austria-Hungary, and Turkey." Now England had as much right to promise Palestine to anybody, as the United States would have to promise Japan to Ireland for any reason whatsoever. It's absolutely absurd that Great Britain, that never had any connection or any interest or any right in what is known as Palestine should offer it as coin of the realm to pay the Zionists for bringing the United States into the war. However, they did make that promise, in October of 1916. And shortly after that — I don't know how many here remember it — the United States, which was almost totally pro-German, entered the war as Britain's ally.


quote:
Wie bedenkt dat de Balfour-verklaring in november 1917 tot stand kwam, terwijl de Verenigde Staten al in april 1917 de oorlog verklaarden aan Duitsland(mede door het telegram-Zimmermann), zal hier vreemd van opkijken, vooral omdat de ontmaskeraar zichzelf Teutoon noemt. Maar hij is waarschijnlijk bedorven door de Zionistische lobby.
De onderhandelingen waren achter de schermen al in 1916 aan de gang, toen ondernam Lord Robert Crewe, minister van buitenlandse zaken, ook al actie om de Zionisten aan de kant van de geallieerden te krijgen. Hij meldde:
"It is clear that the Zionist idea has in it the most far reaching political possibilities.... We might hope to use it in such a way as to bring over to our side the Jewish forces in America, the East and elsewhere which are not largely, if not preponderantly hostile to us"


Overigens gaan er theorieën de ronde dat het telegram van Zimmermann expres ongecodeerd was om de Amerikanen te overtuigen om de Britten te steunen tegen de Duitsers. De Britten hadden 'toevalligerwijs' het bericht onderschept alvorens de Amerikanen op de hoogte te brengen van het bericht.

Feit blijft in ieder geval dat de Amerikanen in een korte tijd een enorme politieke verschuiving meemaakte en opeens in de Europese oorlog werden betrokken, terwijl het Amerikaanse volk zich daarin niet wilde mengen en ook de Amerikaanse overheid zich voor die beslissing neutraal had opgesteld.

[ Bericht 0% gewijzigd door Teutoon op 27-02-2012 13:59:05 ]
  maandag 27 februari 2012 @ 14:14:23 #44
235357 TitusPullo
Sehr feierlich, aber schlicht
pi_108462358
Jaja, er zijn theorieën, er is een oudewijvenverhaal van Benjamin Freedman, maar je weigert om het telegram voor vol aan te zien. Alles moet verklaard worden met behulp van Zionistische inmenging. Ik vind dat erg merkwaardig. Je denkt dat Israel belang heeft bij een aanval op Iran en ook middelen in het werk stelt om die aanval af te dwingen. Dit lijkt me best plausibel. Waarom weiger je dan de Duitse regering verantwoordelijk te houden voor een poging om Mexico in de oorlog te betrekken en om Japan te doen overlopen? Dat is een bewuste beslissing geweest, zoals de beslissing om Belgie binnen te vallen een bewuste beslissing is geweest.
Voor jou bestaat de geschiedenis kennelijk uit een reeks van Zionistische samenzweringen - zie ook je opmerking over de FED. Als ik je erop wijs dat je chronologie niet klopt, dan pas je je verhaal gewoon aan: de onderhandelingen waren al aan de gang in 1916. Ik vind dat lichtelijk getikt.
The crowning attainment of historical study is a historical sense - an intuitive understanding of how things do not happen. - Lewis Namier
pi_109178191
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2012 14:14 schreef TitusPullo het volgende:
Jaja, er zijn theorieën, er is een oudewijvenverhaal van Benjamin Freedman, maar je weigert om het telegram voor vol aan te zien. Alles moet verklaard worden met behulp van Zionistische inmenging. Ik vind dat erg merkwaardig. Je denkt dat Israel belang heeft bij een aanval op Iran en ook middelen in het werk stelt om die aanval af te dwingen. Dit lijkt me best plausibel. Waarom weiger je dan de Duitse regering verantwoordelijk te houden voor een poging om Mexico in de oorlog te betrekken en om Japan te doen overlopen? Dat is een bewuste beslissing geweest, zoals de beslissing om Belgie binnen te vallen een bewuste beslissing is geweest.
Voor jou bestaat de geschiedenis kennelijk uit een reeks van Zionistische samenzweringen - zie ook je opmerking over de FED. Als ik je erop wijs dat je chronologie niet klopt, dan pas je je verhaal gewoon aan: de onderhandelingen waren al aan de gang in 1916. Ik vind dat lichtelijk getikt.
Wat ik ook behoorlijke merkwaardig vindt is dat jij een ex-zionist, die het toch wel beter zal weten als jou, in twijfel trekt.
Misschien moet je even op geschiedenisles:
Ik kan begrijpen dat je die Zionistische samenzweringen allemaal heel eng vindt, maar voor psychische klachten moet je bij je psychiater zijn. En laat de waarheid over voor de mensen die het wel aankunnen.
pisvlek
  vrijdag 16 maart 2012 @ 19:26:26 #46
235357 TitusPullo
Sehr feierlich, aber schlicht
pi_109178960
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 19:04 schreef DrunkenBuddha het volgende:

[..]

Wat ik ook behoorlijke merkwaardig vindt is dat jij een ex-zionist, die het toch wel beter zal weten als jou, in twijfel trekt.
Misschien moet je even op geschiedenisles:
Dat is nou precies de reden dat ik geen snars geloof van die ontzettende onthullingen van die ''ex-zionist'', ik heb geschiedenisles gehad. (Ik begrijp overigens dat jij jezelf niet in staat acht om zelf les te geven, getuige het feit dat je met een filmpje op de proppen komt.) Ik heb ook eindexamen Engels gedaan, dus je hoeft niet nog eens een Nederlandse vertaling van die onzin te geven.
Nu wij elkaar toch advies aan het geven zijn: volg eens een stoomcursus Nederlands.

quote:
Ik kan begrijpen dat je die Zionistische samenzweringen allemaal heel eng vindt
Dat komt waarschijnlijk doordat jij die zelf eng vindt: ik heb alleen het woord getikt gebruikt.

quote:
maar voor psychische klachten moet je bij je psychiater zijn.
O, het is nu al een psychische klacht? Geen wonder dat ik geen psychiater bezoek, ik besef niet eens dat ik een aandoening heb.

quote:
En laat de waarheid over voor de mensen die het wel aankunnen.
Ik zal de waarheid overlaten voor de dapperen, hoor. Ik heb namelijk geen trek in een dergelijke waarheid, die laat ik graag aan de querulanten en aan de dilettanten.
The crowning attainment of historical study is a historical sense - an intuitive understanding of how things do not happen. - Lewis Namier
pi_109180013
Dat jij waarde hecht aan die geschiedenisles van je, zegt al genoeg :')
pisvlek
  vrijdag 16 maart 2012 @ 19:57:46 #48
235357 TitusPullo
Sehr feierlich, aber schlicht
pi_109180062
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 19:56 schreef DrunkenBuddha het volgende:
Dat jij waarde hecht aan die geschiedenisles van je, zegt al genoeg :')
The crowning attainment of historical study is a historical sense - an intuitive understanding of how things do not happen. - Lewis Namier
pi_109227599
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 19:46 schreef Hoppahoppa het volgende:

[..]

Jij bent een enge en gestoorde geest, als je zo refereert aan de holocaust.
Hij is gewoon erg bang van Israel en Joden...waarom is mij een raadsel maar hij is er echt bang voor.
pi_109592519
Als je hier daadwerkelijk kritiek uit op Israël, wordt je ten eerste geband & ten tweede compleet afgebrand....just saying ;)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')