abonnement Unibet Coolblue
pi_107958150
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 19:20 schreef betyar het volgende:
De GBL laat zelfs zijn ogen fotoshoppen om nog beter aan het ideaalbeeld van zijn medestanders te voldoen.

[ afbeelding ]
beetje net als Dolf uit A.J. Kwak met schoensmeer.
  dinsdag 14 februari 2012 @ 08:19:35 #27
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_107958356
quote:
Voorzitter Martin Schulz van het Europees Parlement zal premier Rutte binnenkort aanspreken op de gewraakte PVV-website. Het parlement onderzoekt of de website wettelijk kan worden aangepakt. Volgens Schulz (SPD) druist de oproep van de PVV om te klagen over Oost-Europese werknemers in tegen de Europese waarden.
Schulz volgde in zijn verklaring Europees Commissaris Viviane Reding (Justitie). Die zei afgelopen vrijdag dat de PVV-website haaks staat op de vrijheid voor EU-burgers om in een ander EU-land te werken. Reding riep alle Nederlanders op de website te bezoeken en duidelijk te maken dat zij niets van deze 'intolerantie' moeten hebben.

Juridische stappen
De Commissie zegt geen juridische stappen tegen de website te kunnen ondernemen omdat er geen specifieke EU-wet is die de PVV met het instellen van het meldpunt overtreedt. De Nederlandse regering zou volgens Brussel wel naar de nationale rechter kunnen stappen.

Ook een Pool, Bulgaar of Hongaar die zich gediscrimineerd voelt, zou daartoe kunnen overgaan. 'De lidstaten hebben ervoor gekozen de Commissie niet op te tuigen tot een mensenrechtenpolitie', aldus een woordvoerder.

Europarlementariërs
Schulz zei maandag dat 'heel veel europarlementariërs' hun boosheid en bezorgdheid over de PVV-actie kenbaar hebben gemaakt. De CDA-europarlementariër Corien Wortmann-Kool wees op de tegenhanger van de site die is gelanceerd: propolen.nl. Zij riep haar collega's op deze te bezoeken. Haar VVD-collega Hans van Baalen zei dat Rutte met een verklaring zal moeten komen. De kwestie zal volgens hem door andere EU-landen worden aangekaart op de Europese top begin maart. Hij noemde de website waar burgers kunnen klagen over bijvoorbeeld Polen 'vulgair' en 'misselijkmakend'. Volgens de leider van de VVD-delegatie in het EP delen de andere twee VVD-delegatieleden zijn mening.

Onacceptabel
Gisteren uitten tien ook Oost-Europese ambassadeurs hun zorgen in een brief aan de Tweede Kamer. 'De website is onacceptabel', vinden Polen, Tsjechië, Slowakije, Roemenië, Bulgarije, Hongarije, Slovenië, Estland, Letland en Litouwen. Zij willen dat hun onderdanen in Nederland niet anders dan anderen worden behandeld.

PVV-leider Geert Wilders noemde die actie 'zonde van het briefpapier'. Premier Mark Rutte weigerde afstand te nemen van het meldpunt. 'Ik ga niet op alle uitlatingen van Wilders in', zei hij gisteren.
http://www.volkskrant.nl/(...)m-PVV-meldpunt.dhtml
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  dinsdag 14 februari 2012 @ 08:21:01 #28
205222 betyar
Egyedül vagyunk
pi_107958374
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 07:51 schreef claus_johann het volgende:

[..]

beetje net als Dolf uit A.J. Kwak met schoensmeer.
:D :D
  dinsdag 14 februari 2012 @ 08:28:19 #29
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_107958450
En om over na te denken:

quote:
Met zijn oproep hinderlijk gedrag van Polen te melden, bruuskeert Geert Wilders een heel volk en schaadt hij de economische belangen van Nederland. Dat constateert Otto van Veen, manager van de Nyenrode-Kozminski Leaderships Programs.

Over een aantal jaren is Polen een van de sterkste economieën van Europa

Sinds 5 jaar ben ik elke maand een week in Polen, waar ik vooral te maken heb met Poolse managers van internationale bedrijven. Doorgaans is de sfeer prima, maar nu staat die enigszins onder druk door het absurde initiatief van Geert Wilders om een meldpunt in te stellen voor mensen die zich over Polen willen beklagen. Mijn Poolse vrienden begrijpen dit niet en de meeste Nederlanders die met Polen optrekken of hier werken, voelen zich diep beschaamd.

Polen koesteren gastvrijheid, familiewaarden en een groot respect voor hun cultuur en geschiedenis. Ooit was het koninkrijk Polen een van de grootste monarchieën van Europa, maar het land werd voortdurend door zijn buren belaagd. De Polen hebben dus leren vechten. Ze hebben ook ontdekt dat zij in hun strijd niet altijd kunnen rekenen op steun uit het Westen.

Vrijheid
Van hun kant hebben de Polen met 1 miljoen manschappen tijdens de Tweede Wereldoorlog bijgedragen aan de bevrijding van Europa. Ze waren nauw betrokken bij de Slag om Arnhem (1944). In Polen vielen de eerste gaten in het IJzeren Gordijn en begon de neergang van de Sovjet-Unie.

De Polen genieten van hun vrijheid, werken keihard om hun land te herbouwen en te moderniseren. Je ziet de schoonheid van de steden terugkomen en cultuur en wetenschap floreren. Alle grote bedrijven ter wereld zijn hier vertegenwoordigd. Nederland is zelfs een van de grootste investeerders en Nederlanders worden in Polen gerespecteerd om hun democratische stijl van leidinggeven. Poolse studenten willen na hun examens graag in een Nederlands-Poolse onderneming werken. Het land behoort tot de top-5 van snelst groeiende economieën ter wereld. Nergens in de Europese Unie zal het bbp in 2012 zo sterk stijgen als in Polen.

Vetpot
Genoeg opgeschept over het land waar de lastposten van Wilders vandaan komen. Maar waarom komen ze naar Nederland? Inderdaad, ze zoeken werk en hopen zo een extra inkomen te vinden waarmee ze ook in de privésfeer hun welvaart kunnen opbouwen. Want hoewel Polen hard groeit, is het voor zeer veel mensen nog lang geen vetpot. Vergeet niet dat wij al in 1945 konden beginnen met de wederopbouw en dat de Polen pas in de jaren negentig aan de slag konden.

Uit een recent onderzoek (november 2011) is gebleken dat de ongeveer 100 duizend Polen in Nederland een toegevoegde waarde in de economie vertegenwoordigen van 3 miljard euro. Kijk, meneer Wilders, dat zijn nog eens mooie cijfers.

Welkom
Ik zou zeggen: Polen, jullie zijn welkom, jullie werken hard, leveren kwaliteit en zijn niet te beroerd om ook eenvoudig werk te doen waar Nederlanders zich te goed voor voelen. Laat mij eens zien hoeveel Nederlanders geen baan kunnen krijgen vanwege Poolse concurrentie. Wees eerder bevreesd dat ze door de onzinnige acties van Wilders hun biezen pakken en ons met de brokken laten zitten. En denk ook eens aan de economische gevolgen van Wilders' initiatief. Want de Pool is trots, heeft een groot hart en is een echte Europeaan. Raak hem niet kwijt. Over een aantal jaren is Polen een van de sterkste economieën van Europa.

Vorig jaar hield een vooraanstaande Poolse hoogleraar een toespraak op Nyenrode. De kern van zijn boodschap was: jullie denken nog steeds dat Polen de achterbuurt is van Europa, maar als jullie niet opletten, zijn jullie straks zelf de achterbuurt van Europa. Dat kwam hard aan.

Ik hoop dat Wilders een keer met zijn familie naar Polen komt om het zelf te bekijken en te ervaren. Wees sportief, koop een paard en een zwaard en ga op de vuist met de Poolse cavalerie. Die zal u onder luid gezang (overlast) en met een slok wodka (nog meer overlast) met een zwiep uit uw zadel lichten (minder overlast).
http://www.volkskrant.nl/(...)t-Polen-ons-in.dhtml

quote:
Beste Nederlanders. Het spijt mij dat ik u lastig moet vallen. Met dit stuk wil ik geen overlast veroorzaken. Want overlast is er al: door drinkende Polen op overvolle vakantieparken en campings. Die overlast is niet te ontkennen. Als in de buurt van mijn huis een uitzendbureau een flat zou opkopen om slaapplaatsen te regelen voor tijdelijke arbeidskrachten die lawaai maken en zich niet weten te gedragen, zou ik ook niet blij zijn.

Het probleem is dat aan zo'n lokale situatie vaak niets wordt gedaan. Men praat erover, maar laat dan alles op zijn beloop. Het is dan niet vreemd dat we een escalatie van emoties zien, eerst op lokaal niveau en vervolgens wordt zoiets uitvergroot tot een landelijk probleem. Intussen is een meerderheid van de Nederlanders negatief over 'de Polen' gaan denken, zoals blijkt uit een recente enquête van Motivaction.

Polen worden in toenemende mate in het verdomhoekje geplaatst. De toegang tot disco's wordt geweigerd, ze kunnen bepaalde flats niet huren. Tussen Nederlanders en Polen - ook degenen die hier al lang wonen - verrijst een glazen wand. De politie spant zich niet erg in om aangiftes van Poolse kant serieus te behandelen.

Een Poolse vertelde mij dat ze door een man in Uithoorn wordt achtervolgd. Vorig jaar sloeg hij haar in het gezicht. Sindsdien is hij ook bij haar thuis langsgekomen. Er werd bij haar ingebroken en tot twee keer toe zijn haar autobanden doorgeprikt. De politie verzocht haar zelf het adres van deze man te achterhalen.

Veel Polen durven niet meer hardop hun moedertaal te spreken, uit vrees voor negatieve reacties. Dat overkwam mij onlangs ook - voor het eerst in de 31 jaar dat ik in Nederland woon. Toen ik vorig jaar in Haarzuilens met mijn Poolse vriendin lunchte, werden we door een personeelslid verdacht van diefstal van een caffè-machiattolepel. Vooroordelen verspreiden zich razendsnel.

Het antimigrantenvirus heeft zich al verspreid over brede lagen van de bevolking. Zelfs kinderen zijn ermee geïnfecteerd. Een Poolse vertelde mij hoe ze onlangs door een kind van 8 jaar (!) op een speelplaats in Amsterdam werd uitgescholden omdat ze met haar zoontje Pools sprak. Daarop sprak ze de moeder van het jongetje aan. Die zei dat het haar eigen schuld was; dan moest ze maar Nederlands spreken. Verder zijn Polen baantjespikkers.

Is dat de samenleving waarin we willen leven? Premier Rutte weigerde een oordeel te geven over de klaagwebsite van de PVV. Ik doe een beroep op hem om zijn verantwoordelijkheid te nemen en niet toe te laten dat lokale situaties van overlast uitgroeien tot hetzes tegen bevolkingsgroepen. Mark Rutte, u bent de premier van het hele land en van iedereen die er woont. En u heeft een zorgplicht voor al die niet-Nederlanders die zich door hun arbeid of anderszins verdienstelijk maken voor de Nederlandse samenleving. Ik reken op u.

Malgorzata Bos-Karczewska, hoofdredacteur van Polonia.nl, website van de Poolse Gemeenschap in Nederland.
http://www.volkskrant.nl/(...)ols-te-spreken.dhtml
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_107958966
Het wordt nu langzamerhand toch wel een issue, merk ik. Ik denk dat Rutte het uiteindelijk toch niet kan negeren meer. Strikt formeel gesproken heeft-ie wel gelijk, natuurlijk. Je kunt niet op elke brain fart van Wilders reageren, bovendien staat het Wilders vrij om te brain farten wat hij wil, vermits hij de wetten respecteert. Echter als hij met name vanuit het buitenland veel commentaar krijgt, keert het schip de wal, zeg maar. Als hij blijft negeren, kan hem dit aanzien kosten.
I´m back.
  dinsdag 14 februari 2012 @ 09:21:38 #31
104871 remlof
Europees federalist
pi_107959180
De PVV berokkent Nederland gewoon schade met die stigmatiserende website.
pi_107959485
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 09:10 schreef Ryan3 het volgende:
Het wordt nu langzamerhand toch wel een issue, merk ik. Ik denk dat Rutte het uiteindelijk toch niet kan negeren meer. Strikt formeel gesproken heeft-ie wel gelijk, natuurlijk. Je kunt niet op elke brain fart van Wilders reageren, bovendien staat het Wilders vrij om te brain farten wat hij wil, vermits hij de wetten respecteert. Echter als hij met name vanuit het buitenland veel commentaar krijgt, keert het schip de wal, zeg maar. Als hij blijft negeren, kan hem dit aanzien kosten.
Hij heeft strikt gezien helemaal niet gelijk. Waarom van Rutte het wel nodig om een paar weken geleden te reageren op het voorstel van linkse partijen om het toptarief te verhogen? Ergens kan ik de argumentatie van Rutte en de VVD wel volgen: je maakt Wilders groter door keer op keer heftig op hem te reageren. Maar je moet als premier toch een keer een grens trekken. Het acceptatieplafond wordt steeds verder opgerekt. Het is eigenlijk al van de gekken dat niemand lijkt op te kijken van zo'n NSB meldpunt. Schouderophalend wordt er een beetje om gelach, door met name de VVD kliek. Terwijl die website eigenlijk gewoon zwaar misselijkmakend is.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_107959936
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 09:36 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Hij heeft strikt gezien helemaal niet gelijk. Waarom van Rutte het wel nodig om een paar weken geleden te reageren op het voorstel van linkse partijen om het toptarief te verhogen? Ergens kan ik de argumentatie van Rutte en de VVD wel volgen: je maakt Wilders groter door keer op keer heftig op hem te reageren. Maar je moet als premier toch een keer een grens trekken. Het acceptatieplafond wordt steeds verder opgerekt. Het is eigenlijk al van de gekken dat niemand lijkt op te kijken van zo'n NSB meldpunt. Schouderophalend wordt er een beetje om gelach, door met name de VVD kliek. Terwijl die website eigenlijk gewoon zwaar misselijkmakend is.
Strikt formeel gesproken heeft hij m.i. wel gelijk, alleen ja het komt wat formeel over... Als zo'n website tegen 's lands wetten in gaat, is het aan het OM om te bekijken wat daarmee gedaan kan worden. Echter verwacht je van een premier dus een ander soort gedrag, normaal gesproken, dan wat Rutte laat zien en zeker omdat er nu een samenwerkingsverband bestaat tussen zijn club en de club van Wilders. Het geeft dus aan hoe nauw de marge is in dat samenwerkingsverband.
Verder kun je de conclusie trekken dat het toch wel langzamerhand uitgroeit tot een big issue, omdat begrijpelijkerwijze men daar in het buitenland, en dan met name in Midden- en Oost-Europa over begint te vallen.
I´m back.
  dinsdag 14 februari 2012 @ 12:28:17 #34
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_107964026
Meldpunt: 30.000 klachten, maar hoeveel zijn er echt?

quote:
Op internet schoten de tegenacties als paddenstoelen uit de grond. Zo zijn er naast meldpunten voor Limburgers, vervelende autochtonen en Belgen ook volop Facebook-groepen die oproepen tot het plaatsen van positieve verhalen op de PVV-site. Ook posten mensen foto's, waarop hun eigen satirische of positieve melding te zien is.

De enige partij die weet hoeveel van de 30.000 meldingen echt en hoeveel er nep zijn, is de PVV. De partij kon vanmorgen nog niet reageren op de vragen van vk.nl.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 14 februari 2012 @ 17:41:27 #35
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_107975332
quote:
Geert Wilders is verbaasd door de vele afkeurende reacties op het meldpunt voor overlast van Oost-Europeanen. De PVV-leider staat er echter nog steeds achter, en spreekt van een 'selectieve verontwaardiging'. Hij vindt de reactie van de tien ambassadeurs die hun afkeer van het meldpunt kenbaar hebben gemaakt 'kleinzielig'.

De PVV opende vorige week een website waar mensen melding kunnen maken van overlast door Oost-Europeanen. Vanuit de Tweede Kamer, maar ook vanuit Brussel, klonk felle kritiek op het meldpunt, dat discriminerend zou zijn. De ambassadeurs van tien Oost-Europese landen maakten in een gezamenlijke brief hun zorgen kenbaar over het meldpunt.

"Waar bemoeien ze zich mee?", reageerde Wilders dinsdag. "Ik zou zeggen, richt je op je eigen land. Wij gaan inventariseren wat een aantal van uw landgenoten voor overlast en verdringing zorgen."

Volgens Wilders discrimineert de PVV niet. "We hadden ook meldpunt op kunnen richten voor de overlast van Canadezen in Helmond, maar dan hadden zich niet zo veel mensen gemeld."

Volgens de PVV-leider zijn er al veertigduizend klachten binnengekomen bij het meldpunt. "Onze mailbox zit vol, en geen duizend blèrende ambassadeurs kunnen daar wat aan veranderen. Meten is weten."

Ook de kritiek vanuit Brussel, onder meer van Eurocommissaris Neelie Kroes, laat Wilders koud. "Ze zijn bang dat hun Europese gedachte wordt doorkruist. Maar wij hebben niet zo veel met de Europese gedachte en we hebben niet zo veel met al die mensen die hier komen werken en wonen."

Wilders wilde niet ingaan op de vraag of er over zijn eigen vrouw, die uit Hongarije komt, ook meldingen welkom zijn. "Ik ga niets over mijn privéleven zeggen, maar ik verzeker u dat ik geen last heb van overlast."
Ophef over meldpunt verbaast Wilders
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  dinsdag 14 februari 2012 @ 18:38:23 #36
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_107977294
quote:
De fractie van de PVV in de Limburgse Staten doet op 2 maart niet mee aan een debat over voormalig PVV-Statenlid Cor Bosman. Die werd uit zijn partij gezet na het uitlekken van een beledigende mail over een collega-Statenlid.

Volgens Statenlid Michael Heemels (PVV) wordt het debat een PVV-tribunaal. Daar past de partij voor. „Wij willen geen podium bieden waarop links weer de pijlen richt op de PVV”, zei Heemels.

De PVV zal bij de behandeling van het agendapunt na een korte verklaring opstappen.
http://www.telegraaf.nl/b(...)innenland,buitenland

De helden. Vooral het debat ontwijken...
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  dinsdag 14 februari 2012 @ 18:39:16 #37
104871 remlof
Europees federalist
pi_107978462
„Wij willen geen podium bieden waarop links weer de pijlen richt op de PVV”

Dat zou zo gemakkelijk te verhelpen zijn door minder mongolen aan te stellen.
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
pi_107978530
Kunnen we niet met zijn allen afspreken (ja, ook jullie, kamerleden!) dat we die geblondeerde halve pinda met zijn rare ideeen voortaan gewoon totaal negeren?
  dinsdag 14 februari 2012 @ 22:04:39 #40
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_107987164
quote:
Een in Sofia in Bulgarije wonende Amsterdammer heeft dinsdag een meldpunt Klachten over PVV'ers op Facebook gezet. In een toelichting stelt initiatiefnemer Koos Jan Schouten dat premier Mark Rutte steeds pijnlijker ervaart dat Geert Wilders vooral goed is voor Geert Wilders.
'En wellicht voor zijn (blanke) joods-christelijke medemens. Dus de eerste klacht moet van Mark komen', aldus Schouten op Facebook.

'Mijn drijfveer is dat ik al 13 jaar in Bulgarije woon en hier mijn ICT-bedrijf heb gevestigd vanwege de hoogwaardige kwaliteiten van de Bulgaarse programmeurs', laat initiatiefnemer Schouten desgevraagd weten. 'Deze treiterpraktijken van de PVV en het belachelijk maken van Oost-Europeanen is veel slechter voor Nederland in het buitenland dan men denkt'.

De eerste zorg is ook al geuit op de nieuwe Facebookpagina. Zo ventileert iemand zijn zorgen 'over de import van Hongaarse bruiden door die Limburgse blonde jongetjes'.

Discriminatieklachten
Meer dan 2000 mensen hebben een klacht ingediend over het discriminerende karakter van het Polenmeldpunt van de PVV. Dat gebeurde bij de Anti Discriminatie Bureaus in Nederland, meldt hun brancheorganisatie LBA.
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)n-over-PVV-ers.dhtml
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_107987766
Rutte heeft zijn hand overspeelt. Hij ziet te weinig dat het nu een internationale rel is en dat vergt een andere aanpak dan de oppositie in de Kamer negeren.
Hij gedraagt zich steeds meer als het schoothondje van Wilders.. Vooral maar zichzelf inlikken.
Das goed voor zijn kabinet, zijn status, zijn baantje.
  dinsdag 14 februari 2012 @ 22:18:23 #42
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_107987989
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 22:14 schreef Bluesdude het volgende:
Rutte heeft zijn hand overspeelt. Hij ziet te weinig dat het nu een internationale rel is en dat vergt een andere aanpak dan de oppositie in de Kamer negeren.
Hij gedraagt zich steeds meer als het schoothondje van Wilders.. Vooral maar zichzelf inlikken.
Das goed voor zijn kabinet, zijn status, zijn baantje.
Misschien hoopt ie ook een Hongaarse bruid te scoren :P
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_107988570
Wilders wilde niet ingaan op de vraag of er over zijn eigen vrouw, die uit Hongarije komt, ook meldingen welkom zijn. "Ik ga niets over mijn privéleven zeggen, maar ik verzeker u dat ik geen last heb van overlast."

_O- Het is een geblondeerde, semitische ponylul, maar dit is dan wel weer grappig gezegd.
pi_107990223
quote:
Vooruitstrevend Fok heeft zo'n meldpunt allang. Klachten over PVV'ers kun je hier melden.
pi_107990644
quote:
10s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 22:53 schreef Picchia het volgende:

[..]

Vooruitstrevend Fok heeft zo'n meldpunt allang. Klachten over PVV'ers kun je hier melden.
klopt..... alleen maar daar... maar ver daarvoor kon men al klachten over buitenlanders kwijt in
NWS, POL en gezellig buitenlanders afzeiken in sc Pol
  dinsdag 14 februari 2012 @ 23:56:15 #46
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_107993108
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 15 februari 2012 @ 00:12:25 #47
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_107993540
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 22:18 schreef Lord_Vetinari het volgende:

Misschien hoopt ie ook een Hongaarse bruid te scoren :P
Ik zie al een nieuw televisieprogramma in de steigers. Premier zoekt vrouw of Premier komt uit de kast.
  woensdag 15 februari 2012 @ 08:48:34 #48
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_107996749
Bedrijven: schade door PVV-meldpunt Oost-Europeanen


Protestaffiche van het Poolse radiostation RMF24.

Het PVV-meldpunt voor klachten over Oost-Europeanen doet afbreuk aan het imago van de Nederlandse ondernemingen in Polen. Dat laten de Nederlandse bedrijven in Polen vandaag per brief weten aan minister Verhagen van Economische Zaken. Ondanks toenemende ophef weigert premier Rutte afstand van het meldpunt te nemen. Geert Wilders is verbaasd over de commotie.
Terwijl Rutte gisteren in de Tweede Kamer een golf van kritiek over zich heen kreeg, lieten ook de Polen zich niet onbetuigd. Luisteraars naar het populaire commerciële radiostation RMF24 riepen op tot een boycot van Nederlandse producten en bestookten de Nederlandse ambassade in Warschau en Geert Wilders met protestmails.

Nederlandse bedrijven hebben de afgelopen negentien jaar 23 miljard euro geïnvesteerd in het land. Nederland is de grootste buitenlandse investeerder in Polen. De zorgvuldig opgebouwde relatie loopt nu gevaar, zegt Elro van den Burg, directeur van de Pools-Nederlandse Kamer van Koophandel. 'Ooit werd naar ons opgekeken als ondernemers uit dat gastvrije en tolerante land uit het Westen. Door initiatieven als het meldpunt dreigen wij dat voordeel kwijt te raken. De Polen maken geen onderscheid tussen het PVV-standpunt en de mening van de regering.'

Tulpen
Nederland levert Polen onder meer veel tulpen. Het radiostation RMF24 ontwierp een affiche met de tekst: Tulipan to lipa, vrij vertaald: de tulp is niet echt. Die actie lijkt de Keukenhof, die volgende maand zijn deuren weer opent, in de wielen te rijden: het thema van dit jaar is 'Polen - Hart van Europa'. De Keukenhof hoopt zo belangstelling uit Polen en omgeving te wekken, meldt zijn site.

De Hongaarse eurocommissaris Lászlo Andor (Werkgelegenheid) liet dinsdagavond weten in het meldpunt een symbool te zien van 'groeiende vreemdelingenhaat' in Nederland. Hij noemde die 'alarmerend'. Eerder kenschetste zijn Nederlandse collega Neelie Kroes (Digitale agenda) het meldpunt als belachelijk.

Selectieve verontwaardiging
Geert Wilders is verbaasd over de commotie. Hij spreekt van selectieve verontwaardiging. 'Toen een Haagse PvdA-wethouder sprak over een tsunami van Oost-Europeanen, was daar nauwelijks aandacht voor.' Volgens de PVV-leider is de klaagsite 'een fantastisch initiatief' en een 'schot in de roos'. 'Er is echt wat aan de hand, anders hadden we nu niet al veertigduizend klachten binnengekregen', zei hij dinsdag. 'En we discrimineren natuurlijk niet. Dat doen we nooit.'

_O-

http://www.volkskrant.nl/(...)ost-Europeanen.dhtml
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_107996853
Goed bezig, Rutte. Studentikoze flapdrol.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  woensdag 15 februari 2012 @ 09:00:15 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107996906
PVV schaad al jaren het imago van Nederland. Die website maakt het nu even spotnews, maar in het Buitenland wordt Nederland al jaren gezien als verzakkend in een bruin moeras
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')