abonnement bol.com Unibet Coolblue
  maandag 30 april 2012 @ 20:07:47 #176
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110971227
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2012 16:52 schreef Trusten het volgende:

Bij de Bakkerswinkel moet je zijn
Geen idee waar het is. Het is een uitje van mijn broer die trouwt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 30 april 2012 @ 20:33:20 #177
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_110972342
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 00:53 schreef golfer het volgende:

[..]

En?
Geweldig. M'n eerste keer in een ster(ren)restaurant dus was heel erg benieuwd. Al bij binnenkomst merkte ik dat dit geen standaard tent was. De eerste minuten aan tafel waren even onwennig omdat je toch even moet aftasten qua houding (hou ik mijn glas goed vast? zit ik netjes genoeg?) etc. :P

Dankzij de sublieme bediening verdween dat ongemakkelijke gevoel vrijwel meteen. Erg belangrijk omdat je pas dan echt goed kunt genieten van het eten. Mijn kennis en geheugen zijn onvoldoende om een goede recensie te schrijven, maar de lunch (3 gangen met een 4 of 5-tal amuses) waren echt voortreffelijk. Voor de wijn geldt hetzelfde.

Hoogtepunten voor mij was het picallily-ijs en de eerste gang (bloemkoolcreme/bloemkool met beurre noisette/amandelchampignons/foie/pata negra/rucola http://pic.twitter.com/Rqmp4eMX). Na het uitserveren van dit gerecht kwam er nog een mannetje met een rauwe bloemkool en een rasp om er nog wat bloemkoolrasp op te gooien. Erg leuk gedaan. :)
pi_111303737
Als oudgediende lurker wil ik hier toch eens gepost hebben :)

Waar?
Restaurant Variations, Parijs

Wanneer?
Afgelopen zaterdag 5-5-2012. Ik was in die week ervoor voor zaken in Parijs en op vrijdag kwam mijn vrouw per Thalys ook naar Parijs voor een weekendje. Bij het hotel in de buurt bleek dit restaurant te zitten, dus we zijn gewoon naar binnen gelopen en hebben voor die avond een plekje gereserveerd. Het zag er leuk uit en wij wilden eens lekker Frans eten. En dat was gelukt.

Wat at je?
Vrouw: menu Effet Mer (3 gangen)
Voor: dun gesneden coquilles met mango
Hoofdgerecht: Ravioli van krab
Na: Marquise au chocolat

Ikzelf: menu Effet Terre
Voor: foie gras, confiture d’oignons, toasts briochés
Hoofd: magret de canard au miel de Manuka, poivre Woantsy Perifery, purée maison
Na; Creme Brulee

Impressie?
Geen absolute top, maar alleszins beter dan wat we normaal gesproken voor deze prijs in Nederland tegenkomen. Mooie, eerlijke en verse ingredienten. Foie gras is misschien fout, maar zo lekker... De toast was perfect, ehm, getoast en had die kenmerkende 'cake'smaak. Simpel, maar mooi gerechtje.

De eendenborst was perfect gegrilled en alhoewel ik geen idee heb wat Manuka was (en is) smaakte deze saus heerlijk. De puree maison was simpeltjes en mistte net een beetje smaak. Maar al met al een heerlijk hoofdgerecht.

Ik had die week al meer creme brulees op (mijn alltime favourite nagerecht), maar die haalden het niet bij deze. Krakend vers en duidelijk zelf gemaakt.

Van mijn vrouw begreep ik (en proefde ik zelf ook lekker mee) dat het van haar ook top was. Vooral het voorgerecht was helemaal top. Die coquilles waren zooo vol van smaak, fantastisch.

De avond werd gecompleteerd door een werkelijk perfecte bediening die ook onder hoogspanning (want later op de avond zat de zaak helemaal vol) perfect bleef presteren. Als je dat vergelijkt met de bediening die we in Nederland gewend zijn... Zijn wijnadvies was trouwens uitstekend, maar ik kan me niet meer herinneren wat we precies gedronken hebben en de bon is niet meer te lezen.

Kosten
126 euro

Cijfer
8,5. Ik ga in Nederland regelmatig eten (zakelijk en privé) maar het blijft toch weer een genot om het gevoel te hebben dat je echt gast bent en ook nog eens kwalitatief uitstekend te eten. Binnenkort weer eens terug naar Parijs dus, avondje hier eten en een andere avond weer een nieuwe tent opzoeken.
  woensdag 9 mei 2012 @ 07:34:42 #179
297177 DrParanoid
U made bro!?
pi_111321944
8 juni weer naar de leest in vaassen, heb er zin in, zal fotos maken als ik me niet te ongemakkelijk voel, rapportje schrijven sowieso :)
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  woensdag 9 mei 2012 @ 15:12:16 #180
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_111336163
Van een Groupon-aanbieding om bij Hostellerie Schuddebeurs in Zeeland gebruik te maken van een Oosterscheldekreeft-arrangement bestaande uit een 4 gangen Oosterscheldekreeftmenu, een overnachting met ontbijt en een boekje over de Oosterscheldekreeft en een fles wijn cadeau. Wij namen ook als extra bij het diner een bijpassend wijnarrangement.

Vooraf al een keer via Twitter contact gehad met gastheer/chefkok Bart de Bree.

We worden door de chef de rang(?) verwelkomt en ontvangen in het restaurantgedeelte van de hostellerie en naar onze tafel begeleid, waar de rest van de avond de bediening wordt overgenomen door een jonge vrouw.

Als eerste beginnen we met een glas Nicolas Feuillate champagne, Reserve Particuliere Brut, Epernay.
Wat ook meteen opvalt is het mooie kunstige onderbord.


Daarna volgde een kleine amuse, bestaande uit een mousse van pompoen met Stellendamse garnalen.


Het voorgerecht was een zomersalade met couscous, artisjok, Oosterscheldekreeft, gerookte Schotse zalm en een pittige avocadocrème. (had wat ons betreft allemaal wat hoger op smaak en wat meer pittig mogen zijn).


Daarna volgde een tussengerecht, een romige bisque van Oosterscheldekreeft 'Oriëntal Style' , hetgeen inhield dat er wat Oosterse kruiden zoals o.a. gember, citroengras en koriander bij was gebruikt. (ook hier gold voor ons dat het wat meer op smaak had mogen zijn, maar misschien dat de keuken rekening houdt met het hoge gehalte nogal wat oudere mensen in het restaurant en niet al te veel uitgesproken smaken wil gebruiken?)


Het hoofdgerecht bestond uiteraard uit Oosterscheldekreeft. In dit geval een halve gegrilde kreeft Thermidor, vergezeld door dikke frieten en salade.
Het is natuurlijk een keuze, maar juist een zo lekkere kreeft als de Oosterscheldekreeft zou nog lekkerder zijn als ie gewoon naturel in z'n waarde werd gelaten i.p.v. de smaak aan te passen met de Thermidorbereiding die o.a. sjalotten en gesmolten oude kaas bevat.
De begeleidende frieten en salade die niet aangemaakt was vonden we wat karig en wat vooral een ernstig minpunt bleek was het niet verwijderde darmkanaal dat we tegenkwamen in het staartstukje.


Het dessert was een luchtige mousse van Ivoire chicolade, met rabarber, aardbeien en sinaasappelkaramel. (zoet, zoet, zoet)


We sloten de maaltijd af met koffie (en thee) met friandises.

Als wijnen dronken we (na de champagne) bij het voor- en tussengerecht eerst een Le Petit Pont Reserve 2011 (Souvignon Blanc, vin de pays uit de Languedoc).
Bij het hoofdgerecht werd de kreeftenwijn van dit jaar geserveerd, Docassaje, een Italiaanse Vinosia van de Greco en Fianodruiven uit Campania.
Bij het dessert kregen we een lichtmousserende Moscato d’Asti Livio Pavese, 2009 uit de Piemonte.
Daarnaast tijdens de maaltijd ook een flesje licht bruisend water.

Chefkok Bart kwam nog even de keuken uit om persoonlijk bij ons aan tafel even handjes met ons te schudden en van gedachten te wisselen over de maaltijd en ook nog even te praten over het gebruik van Sociale Media.

Conclusie: lekker gegeten, met wel een paar verbeterpuntjes op zowel het gebied van de bereidingswijze (alles mag wat meer uitgesproken op smaak) en qua bediening zou het iets professioneler mogen, want bij het uithalen van een bord is de opmerking: "Het heeft u allemaal weer voortreffelijk gesmaakt" als retorische vraag natuurlijk helemaal not-done.

Prijs/kwaliteit: 7,5
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_111342644
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 20:10 schreef Wokschotel het volgende:
{Parijs, restaurant}
Met alle respect, prijs-kwaliteit is ronduit ruk in Parijs. Voor 126 euro kan je in NL op "Michelin" niveau eten als je even goed zoekt. Anyway, ik hou ook wel van de Franse keuken (foie gras :9~ ).
pi_111343621
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 17:51 schreef Physics het volgende:

[..]

Met alle respect, prijs-kwaliteit is ronduit ruk in Parijs. Voor 126 euro kan je in NL op "Michelin" niveau eten als je even goed zoekt. Anyway, ik hou ook wel van de Franse keuken (foie gras :9~ ).
Mja, ik vond het nog wel meevallen. Helemaal omdat ik niet bepaald de goedkoopste fles wijn erbij had + aperitief + koffie. En ik had geen zin om in de buurt verder te zoeken. Ik vond prijs /kwaliteit juist uitstekend.
pi_111345958
quote:
3s.gif Op woensdag 9 mei 2012 15:12 schreef golfer het volgende:
want bij het uithalen van een bord is de opmerking: "Het heeft u allemaal weer voortreffelijk gesmaakt" als retorische vraag natuurlijk helemaal not-done.

:D die is wel een beetje bizar eerlijk gezegd.

Mooi verslag :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_111353252
Ik zou, behalve het darmkanaal, alles wel willen eten Golfer. Lijkt me heerlijk :9
Kreeft met sjalotten en oude kaas zou ik niet erg vinden :9.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 9 mei 2012 @ 21:40:16 #185
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_111353888
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 21:28 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik zou, behalve het darmkanaal, alles wel willen eten Golfer. Lijkt me heerlijk :9
Kreeft met sjalotten en oude kaas zou ik niet erg vinden :9.
Kreeft Thermidor is nog veel meer dan alleen kaas en sjalotten. . Ook normaal gesproken lekker hoor, maar juist bij de Rolls Royce onder de kreeften, de Oosterscheldekreeft jammer genoeg te overheersend en daardoor proef je de ietwat zoete smaak van die kreeft nauwelijks meer.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 11 mei 2012 @ 20:57:29 #186
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_111436821
Waar
Restaurant Tao in Enschede
www.restauranttao.nl

Wat at je
Vriend en ik hadden het Tao menu. Dochter een sushimenu (en heeft van mijn Tao-menu meegegeten ;) )

Impressie
Tao is een Japans restaurant. Ik ben dol op sushi, maar had nog nooit bij een Japans restaurant gegeten.

Het restaurant is niet groot. Inrichting is oosters en strak. Wij zaten in een zitkuil, erg leuk! Mes en vork krijg je niet, alleen stokjes (en bij de rijst een lepel, is voor ons als "stokjes-amateurs" wel handig ;) )

Vooraf hadden we Miso soep. Een zilt smakend soepje met o.a. lente-uitjes, soja en zeewier. Dit at je niet met een lepel maar dronk je. De eerste slok proefde vreemd :D , maar hoe verder je dronk, hoe meer de smaak ging leven. Een prima starter!

Daarna kwam een sushi / sashimi-plateau. De gerechten waren heerlijk vers. Superverse sashimi van tonijn en zalm en diverse bekende sushi's (bijv. nigiri met zalm, nigiri met omelet, hosomaki's met zalm of komkommer). De lekkerste vond ik de ocean roll.

Het sushimenu van dochter was vrijwel gelijk aan ons sushiplateau. We hebben onderling wat geruild , bij haar zijn de komkommer-hosomaki's en alles met zalm huizenhoog favoriet ;)

Vervolgens kregen we een spiesje van black angus rund en een groentespiesje. Ook weer beide zeer goed op smaak. De biefspies was heet, rosé en mals, met een zoet-pittige marinade.

Toen het hoofdgerecht: kipfilet van de Teppan-plaat, geserveerd met gebakken rijst en een salade met zeewier en vruchtendressing. Het wordt saai, maar ook dit smaakte heerlijk. Het vel van de kip was lekker krokant, het vlees ontzettend mals met een heerlijke teriyaki saus. De salade krakend vers met een zoet-pittige dressing en de gebakken rijst was kruidig en goed gevuld.

Toe had vriend vers fruit met ijs. Zag er ook weer prima uit. Ik had een cappuccino na, kon niet meer op :P. Voor dochter was er een kinderijsje met verse aardbeien.

De bediening was vriendelijk en attent en wilde alles uitleggen. Ondanks de drukte werden we telkens snel geholpen en stond het eten vlot op tafel, maar ook weer niet te snel. We hebben er een kleine twee uur gezeten, met een kind erbij is dat ook wel genoeg.

Kosten
Inclusief drie drankjes p.p., rond de 100 euro voor ons drieën. Niet goedkoop, maar de prijs/kwaliteit/hoeveelheid was in verhouding.

Cijfer
Op iens en eet.nu wordt dit restaurant hoog beoordeeld, ik kan niet anders dan meegaan in die hoge beoordelingen. Mijn eerste echte ervaring met de Japanse keuken is me zeer goed bevallen. Een dikke 8. (En dat is omdat ik geen vergelijking heb, misschien zijn andere Japanse restaurants wel nóg beter, maar misschien verdient Tao ook wel een 9 :) ). Een aanrader als je in Twente Japans wil gaan eten!
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  vrijdag 11 mei 2012 @ 23:05:31 #187
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111443418
Waar?
De Matroos en het Meisje
(voorheen De Jonge de Jong)
Delistraat 52, 3072 ZL Rotterdam

Wanneer?
van de week

Wat at je?

De Matroos en het Meisje

Ik had deze keer niet goed opgelet, te druk in gesprek enzo. Maar het was een amuse van knolselderij met enoki paddestoeltjes, daarna iets als fazant op een aardappelsalade (vergeten foto te nemen), daarna kreeft in bisque met wat truffelboter, een mooi stukkie kalfshaas en tot slot gegrillde heilbot. Allemaal lekker, allemaal goed, allemaal leuk en de moeite waard.

Impressie
Gezellig, down to earth, geen kaart, dus eten wat de pot schaft. Hoog niveau zonder poespas.

Kosten
3 gangen 32,50
4 gangen 36,50
5, 6 en 7 gangen ook mogelijk.
Gepaste wijnen erbij voor 6 euro per glas

Cijfer
9

[ Bericht 4% gewijzigd door RobinOok op 11-05-2012 23:15:20 ]
  vrijdag 11 mei 2012 @ 23:39:51 #188
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_111445050
Ziet er weer goed uit, Robin. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_111447772
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 21:28 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik zou, behalve het darmkanaal, alles wel willen eten Golfer. Lijkt me heerlijk :9
Kreeft met sjalotten en oude kaas zou ik niet erg vinden :9.
Ik had 2 hele vies smakende happen, ook wat slijmerige substantie?
Kan aan mij liggen maar ik vond het deel wat alleen de echte kreeftsmaak had 100X lekkerder.
pi_111475089
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 april 2012 00:59 schreef FutureFairytale het volgende:
Phoenixbirdy; beetje zielig voor een high tea, vooral t zoete gedeelte. Maar voor niks is t idd prima :D
Eens. Ik had ook meer zoet verwacht. Bijvoorbeeld de bonbons die op de site stonden.

quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 20:10 schreef Wokschotel het volgende:
Als oudgediende lurker wil ik hier toch eens gepost hebben :)

Waar?
Restaurant Variations, Parijs
-knip-
Spraken jullie Frans of Engels? En zij?

Waar?
Sushi Suki in Tilburg
Wanneer? 18-3, met een vriendin

Wat at je?
Het all you can eat menu
De menukaart is hier wat groter dan bij Sushi Koi in Tilburg. Er zijn hier bijvoorbeeld meer deserts (voor je het ijs krijgt wat sowieso al het toetje is) met de zoete sesamballetjes en gebakken banaan en gebakken ananas (lekker, maar niet bijzonder).

Aan sushi zijn er deze andere gerechten: nigeri met geroosterde beef,
geroosterde paling (lekker),
aloëvera (Oh, kan je dat eten? Het was wel lekker zoet, maar volgens mij lang niet zo gezond als het fruit) met mango of perzik,
maki gefrituurde garnaal rol (behoorlijk lekker),
pikante rolletjes,
meer salades (degene die wij hadden waren geen hoogstandjes),
tomatensoep (was lekker zoet. leek natuurlijk op de chinese)
de gebakken bami was minder lekker gekruid dan die van Koi, gewoon flauw.
En de andere warme gerechten:
lamsrack (beetje vettig helaas),
vegetarische loempia's en kerrie driehoekjes (leek heel erg op elkaar, alleen saus was anders), eendspies (Te veel vet, te weinig vlees. Ik had er wat vet van laten liggen en ze wilden het eerst niet meenemen. Het is niet extra op de rekening gekomen.),
mosselen (Ik vroeg me af wat die op de kaart deden, maar ze waren wel heel lekker gekruid en roken ook heerlijk).

Als ijsje had ik natuurlijk weer zwarte sesam ijs. Hier zat weer veel meer smaak aan dan bij Koi. Ik weet niet of dat een vooruitgang is want het zouden best allemaal smaakstoffen kunnen zijn. Ik vind het frisse van het ijs bij Koi lekkerder.

Impressie?
We waren nog vrij vroeg en kregen een tafeltje voor twee in het midden van de zaal. De zaal leek gesplitst te zijn in een A, B (daar zaten wij dus) en C gedeelte. Deze gedeeltes waren gesplitst door zo'n kraalgordijn. Een van de 2 dames toiletten was defect. De inrichting was prima.

Het duurde best even voor we ons eerste drankje kregen. Maar niet zo dat het storend werd. Ook nam men de tijd met het ophalen van de turflijsten.
Het meest storende aan de bediening was nog dat onze gerechten en die van anderen geregeld op een ander tafeltje belanden. Waardoor we geregeld met onze buren hebben zitten communiceren om schaaltjes te wisselen. Daardoor waren de gerechten dus vaak wel lauw of zelfs al wat kouder. Ik heb een keer moeten vragen om een gerecht terwijl we van die ronde al alles hadden. Daar werd verder niet heel moeilijk over gedaan. Alleen onze lijst werd gecheckt. Ik denk dat de bediening hun A, B, C systeem nog niet zo goed kent?

Kosten
30,50 p.p. met non alcoholische drankjes mee.

Cijfer
Waarschijnlijk beter eten met meer keuze dan andere all you can eat sushi's. Maar ze gooien punten weg met de bediening. Komen we gemiddeld ergens net onder de voldoende.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 15 mei 2012 @ 10:55:02 #191
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_111571408
Bos Kookt(www.boskookt.nl). IJmuiden. Afgelopen zondag. Om het één jarig bestaan te vieren van de zaak te vieren.

Vorig jaar moest alles nog even op zijn plaats komen, team was nog niet ingespeeld. De biertap ging mis :+. Verslag vorig jaar --> Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #5
Bediening en service was nu gewoon goed.
De kaart(PDF)

Ik ging voor de

Italiaanse loempiaatjes: Filodeeg gevuld met roomkaas, tapenade en zongedroogde tomaatjes.

Lekker, wel iets te dik deeg, had wat knapperiger gemogen.

Hoofd

Mediterraanse lamsstoofpot. Langzaam gegaard lamsvlees in een saus met zoete tomaten, rozemarijn en uien. Met pasta.

Was lekker, maar verder ook niet spannend. Tikje meer rozemarijn had gemogen.

Moeders had de Kalfsribeye m Met milde blauwe kaassaus en geserveerd met ovenaardappeltjes en groenten.


Ook hier geldt vlees is goed, maar de rest.... saai.

Al toetje kregen we een cadeautje. De Cheesecake


Cheesecake was op kosten van de zaak vanwege het één jarig bestaan. Een Bastognekoeken bodem, en om nu een bramensaus bij aardbeien te hebben... Verder wel eetbaar.

Cijfer: 6,5

Waarom ben zijn we er nogmaals gaan eten is dan de vraag? Nou het zijn aardige buren :+. En ben benieuwd of er verbetering in zat. De kok kan koken, maar blijft wel bij veilige keuzes.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 15 mei 2012 @ 12:12:29 #192
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_111574470
Ziet er allemaal wat saai, onsmakelijk en fantasieloos uit, Borisz. En die pasta komt volgens mij uit aan pakje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_111574530
De cheesecake ziet er wél lekker uit :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 18 mei 2012 @ 17:47:49 #194
269 vats
Live life to the max!
pi_111710967
Net heerlijk Sushi gegeten bij de Jap hier om de hoek! (Morida is de naam) We waren met zijn tweeen en hadden

8 stuks Sushi met vette rauwe zalm en bosui
4 stuks Sushi met rauwe Makreel
2 stuks Sushi met rauwe Zeebaars en Sesam Olie
2 stuks Sushi met rauwe Wagyu Beef en bosui
1 x een salade met Beef en Ui
1 x een salade met Spinazie, Bacon en Knoflook

en hier bij ongelimiteerd verse Thee.

Totale kosten voor deze heerlijke maaltijd voor 2 personen = 234 RMB = 29.10 euro.

Deze tent is echt top, woon er zo ongeveer naast en heb tot nu toe alleen betere Sushi in Japan op!
  vrijdag 18 mei 2012 @ 19:01:17 #195
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_111713845
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 mei 2012 17:47 schreef vats het volgende:
Net heerlijk Sushi gegeten bij de Jap hier om de hoek! (Morida is de naam) We waren met zijn tweeen en hadden

8 stuks Sushi met vette rauwe zalm en bosui
4 stuks Sushi met rauwe Makreel
2 stuks Sushi met rauwe Zeebaars en Sesam Olie
2 stuks Sushi met rauwe Wagyu Beef en bosui
1 x een salade met Beef en Ui
1 x een salade met Spinazie, Bacon en Knoflook

en hier bij ongelimiteerd verse Thee.

Totale kosten voor deze heerlijke maaltijd voor 2 personen = 234 RMB = 29.10 euro.

Deze tent is echt top, woon er zo ongeveer naast en heb tot nu toe alleen betere Sushi in Japan op!
Mooi. Ik ga er nu direct naartoe. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_111714310
Ik ga mee :')
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_111801634
Waar?
Easy Wok&Go in Tilburg
Wanneer? 19-5, met ouders en broertje

Wat at je?
Een zelf samen te stellen wokmaaltijd:
Biefstuk, thai curry saus, japanse udon noedels, 2 scheppen paksoi, 2 scheppen wortel en bamboe, tauge.

Ik had een veel te hete saus gekozen. Maar ik dacht weer, ach, dat is lekker. En ik ben best wel wat gewend. Niet doen dus. Verder goede smaakjes en malse kleine stukjes vlees. Dus ging ik nog een keer herkansen:

Biefstuk, japanse teriyaki saus, japanse udon noedels, 2 scheppen paksoi, 2 scheppen wortel en bamboe, komkommer.
Zo kon ik weer afkoelen. Als je het daar opat kreeg je het in een flinke kom. Ik vond het jammer dat ze de noedels niet gekruid hadden, maar dat kan natuurlijk flink vloeken met de saus die je kiest. Weer malse biefstuk en over de groenten niets te klagen.

Hierbij dronk ik:
Mango madness smootie
mango, appel, yoghurt, vanille, verse jus d'orange en citroen

Errug lekker en gezond. Ik heb alle ingredienten geproefd en hij was dik genoeg en boordevol vruchtsap. Ook stukjes mango en vanille schraapsel gevonden.

Impressie?
Op deze plek zat eerst een andere wok die failliet is gegaan. Je komt binnen bij de kassa waar je besteld. Daarnaast is al een rij tafels van 2. Verder naar achter in de zaak staan ook een stuk of 4 grote tafels waar wel 10 man aan passen. Het was er schoon. Daar stond ook een plasma tv die compleet verkeerd stond afgesteld. Elk poppetje werd groen. Niet nodig als Groenlinks net op tv is. ;)
Plastic bestek of stokjes (niet plastic :P) kon je zelf pakken.
Op de wc deur hing een geschreven tekst met iets in de zin van: als je niets nuttigt kost de toilet 50 cent.

De cassiere, de mensen bij het buffet, de koks en de bediening hadden een lekker ritme wat ze volgens mij de hele dag makkelijk vol konden houden. Een meisje van de bediening stelden we nog een vraag over de meimarkt wat ze niet wist en ook niet hoefde te weten. Later kwam ze nog terug met dat ze het bij haar collega's had gevraagd en met het antwoord.

Bij onze 1e ronde kregen we een flesje cola wat niet op de bon stond en niet mijn smootie die wel op de bon stond. Die is ze gaan halen. De cola mochten we houden.

Kosten
Mijn noedelmaaltijd kost 7,45 omdat ik biefstuk voor 1 euro meerprijs had gekozen. Als je rijst neemt is het weer goedkoper dan noedels.
Mijn smootie kost 2,95.

Cijfer
Goed, genoeg, gezond en met goede bediening gegeten voor een prima prijs. Ruim voldoende ofzo?
pi_111859236
Waar? Humphreys in Enschede
Wanneer? gisteravond 20/5 met mijn moeder
Wat at je? Humphreys heeft standaard een 3 gangen menu voor 23.95. Ik at:
Vooraf: Romeinse salade met Caesardressing, geserveerd met ei, kip, parmezaan, crostini’s en zoete tomaatjes.
Moeder had vooraf Tartaar van haring en appel met rode bietjessalade en een tuinkruidenvinaigrette.
Hoofd- en nagerecht waren voor ons allebei hetzelfde, namelijk:
Hoofdgerecht: Wakadori-kip, geroosterd met sesamzaadjes, dikke noodles en oosterse groente met teriyakisaus. Hierbij werd geserveerd: vlaamse friet, salade en appelcompote.
Nagerecht: Chocoladefondant met boerenvanille-ijs en chocoladesaus.
Impressie? Ik vind Humphreys een leuke plek om redelijk goedkoop lekker eten te krijgen. Ze beginnen me onderhand te herkennen daar, maar gaan daar op een leuke manier mee om. Doordat de kaart seizoensgebonden is heb je veel afwisseling in het menu. De wakadori kip heeft vorig jaar ook op de kaart gestaan en was mede de reden om hier vanavond te gaan eten.
Voorgerechten waren van ons allebei heel erg lekker. Hoofdgerecht was ook goed, alleen had er van mij meer groente in gemogen, het was nu meer een verdwaald stukje paksoi en wat kastanjechampignons. Nagerecht is een van mijn favorieten, maar komt soms wat minder goed uit de verf als de bijkomende saus wat minder is, wat ik vanavond dus vond. Ik heb liever een saus die iets meer contrasteert, zoals een frambozencoulis of warme kersen oid. Het huisgemaakte vanille-ijs was wel heel lekker. Soms is de chocoladefondant van binnen nog iets te lauw naar mijn smaak, maar het blijft een enorm lekker toetje.
Kosten? 59.95 inclusief 2x ice tea, 1x spa rood, 2x thee en 50 cent voor de fritessaus.
Cijfer? 8
♥ scars make us who we are ♥
pi_111859957
Chocoladefondant hoort de binnenkant vloeibaar van te zijn.

En patat, sla en appelmoes bij de Oosterse kip met noedels is apart :P
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_111860137
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 mei 2012 00:01 schreef FutureFairytale het volgende:
Chocoladefondant hoort de binnenkant vloeibaar van te zijn.

En patat, sla en appelmoes bij de Oosterse kip met noedels is apart :P
weet ik :+ maar dan is de fondant het lekkerst als ie vanbinnen naast vloeibaar ook warm is.
En ja klopt, maar dat zit standaard bij elk hoofdgerecht.
♥ scars make us who we are ♥
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')