Jep, moeten meer mensen doen.quote:Op zaterdag 14 april 2012 12:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hij staat al op iens Zal morgen nog eens kijken wat ik nog meer kan doen. Gotta love de digitale schandpaal . Dan ben ik ineens wel heel assertief. Het was eigenlijk voor het eerst dat ik nee zei toen er gevraagd werd of het smaakte.
O My god. Wat erg.quote:Op zaterdag 14 april 2012 11:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
Op aanraden van Isabeau hier mijn afknapper van gisteren:
Waar? Belgian Beer Cafe Boudewijn in Rotterdam
Wanneer? Gisterenavond met 5 oud-studiegenoten
Wat? BBC Boudewijn is een eetcafe achtige pub. Beneden kan je aan de bar hangen en je volgieten met een uitgebreide range aan bieren. Boven kan je simpele Belgische maaltijden eten in ; huiskamersfeer'.
We hebben 2 x brood met smeersels gegeten. Daarna allemaal een hoofdgerecht (gamba's, hamburger, varkenshaas, 3 x biefstuk). Het plan was om een dessert te nemen.
Recensie zoals ik hem net op Iens heb geplaatst:
Ik kan iedereen afraden om naar BBC Boudewijn te gaan voor het diner. Tegen de tijd dat we bestelden waren er al een aantal (door de ober aangeraden) biertjes niet op voorraad en was er één vergeten. De menukaart was een printje omdat de echte kaarten 'uit elkaar vielen' volgens de ober. Een van ons kon de champignonsaus (normaal bij de varkenshaas geserveerd) niet bij haar biefstuk krijgen, 'dat deed de keuken niet'. Toen we besteld hadden kwam hij terug met de mededeling dat er geen mosselen waren. Als de kaarten toch vers geprint waren, had hij er toch voor kunnen zorgen dat ze up to date waren?
Inmiddels was er al zoveel fout gegaan dat de ober spontaan andere tafels ging bedienen. Wij kregen er een heel sacherijnig meisje voor terug die met zeven borden aan kwam terwijl wij met zes personen waren. De patat bij mijn hamburger was al een aantal keer gebakken zo knapperig en verbrand was het. De rest kreeg geen patat. Toen we er om vroegen zou het er aan komen. Tegen de tijd dat de meesten hun bord leeg hadden kwam er inderdaad patat aan. Mijn hamburger was niet gekruid, er zat volgens mij niet eens peper en zout door. Een ander kreeg slechts 4 gamba's. De rest had vlees en alles was koud en nagenoeg rauw. We hadden allemaal een paar champignons als groente.
Toen de serveerster plichtmatig kwam vragen of alles gesmaakt had en we zeiden dat dat niet het geval was kwamen er geen excuses maar slechts een 'oh'. Ze moeten geweten hebben dat het niet goed ging met onze tafel. De serveerster stond heel vaak naast de open keuken te kletsen met de koks waarbij ze telkens onze kant opkeken. Er was overigens ook nog een pinstoring en alle drie de damestoiletten waren buiten werking. Wat een afknapper zeg!
Prijzen: We waren 146 euro kwijt met zes personen. De hoofdgerechten waren ongeveer 15 euro, de rest is opgegaan aan bier en 2 x brood.
Mama di kookt beviel ons ook al, dus vanavond wordt het Onzoma Thx voor de recensie.quote:Op dinsdag 10 april 2012 14:42 schreef Tezz het volgende:
Waar?
Bij restaurant Onzoma in Valkenswaard.
Wanneer?
Gisteravond, met mijn man en dochter (van 9 jaar).
Wat?
Het concept bij restaurant Onzoma is als volgt: alle gerechtjes zijn voorgerecht-porties. Je mag telkens opnieuw een gang bestellen, totdat je genoeg gegeten hebt. Er is genoeg keuze! Je eet voor een vastgesteld bedrag van 21,50 euro p.p. en of je nu 3, 4, 5 of 6 gangen neemt (of 10 voor mijn part): dat maakt niet uit. Je kunt gewoon telkens weer opnieuw bestellen.
Voor sommige gerechten moet je bijbetalen.
Mijn dochter at: garnaaltjes met spinazie, pizza parmaham/rucola, calamaris
Mijn man at: vispakketje, pesce de la nonna, garnaaltjes, vispakketje (dat vond ie zo lekker)
Ik at: truffelravioli, scalopino met risotto, varkenshaas sambuca en champignons uit de oven.
Impressie en sfeer
We hebben een superavond gehad. Ik was even bang dat het te lang zou duren voor mijn dochter, maar ze heeft genoten van het lekkere eten (en wij dus ook). Er hangt een ongedwongen sfeertje en het is niet al te fancy. Wel supergezellige inrichting en de bediening was prima.
Kosten
De rekening totaal was 70 euro. Met z'n drietjes een avondje tafelen is dus niet zo heel duur in Valkenswaard! We dronken fris, geen wijn (dat scheelt misschien qua prijs). Ik vind de prijs/kwaliteit-verhouding echt helemaal super.
Algemene conclusie
Zeker voor herhaling vatbaar!
Ik was al bekend met het concept (dezelfde eigenaar heeft in Valkenswaard ook restaurant Mama di Kookt en Pincho's die volgens hetzelfde principe werken) en ook Onzoma heeft me overtuigd. Heerlijk eten, met zorg bereid (verse pasta!) en spontane bediening.
Wat mij betreft gaan we vandaag weer!
Veel plezier! Mama Di Kookt blijft mijn favoriet, maar daar is wat mij betreft deze bijgekomen. Onzoma is iets meer Italiaans gericht. Eet smakelijk!quote:Op zondag 15 april 2012 08:54 schreef Sts het volgende:
[..]
Mama di kookt beviel ons ook al, dus vanavond wordt het Onzoma Thx voor de recensie.
Wij hebben een keer in een lunchcafé kroketten met brood besteld. Twee maal met witbrood, tweemaal met bruin brood. Met het witte brood was niks mis, maar op mijn bruine brood ontdekte ik schimmel . Gemeld bij de ober. We kregen uitgebreide excuses, de hele tafel (7 man) kreeg een gratis drankje en er werd een schaal kroketten met brood en mosterd op tafel gezet, genoeg voor de hele tafel. Netjes opgelost en ondanks de misser zou ik er zo weer gaan eten.quote:Op zaterdag 14 april 2012 12:46 schreef motorbloempje het volgende:
Slecht eten/slechte ervaring is één ding, maar als er dan vervolgens ook niet opgereageerd wordt als je te kennen geeft dat het niet naar wens was, dat maakt een eetgelegenheid m.i. nog slechter dan wanneer het excuses maakt en interesse toont in wat er dan verkeerd was en wat beter zou moeten. Bah!
Kan ook iedereen tripadvisor aanraden overigens. Die gebruik ik hier in het VK ook veel.
Dat in een bels ding ...quote:Op zaterdag 14 april 2012 11:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
De patat
geen patat.
inderdaad patat
Och. Teveel mensen die een mening hebben zonder verstand van zaken en dingen afkraken.quote:Op zaterdag 14 april 2012 12:44 schreef golfer het volgende:
Goed zo. Zouden veel meer gasten moeten doen na een afknapper.
Voor de 6 euro-maaltijden gebruiken ze waarschijnlijk gevonden roadkill. Het is nogal moeilijk om alle botstukjes uit de kip als het al kip was te halen als er een dieplader overheen is gereden.quote:Op maandag 16 april 2012 01:48 schreef Geerd het volgende:
http://www.kotaradja-hengelo.nl/
Ik had 2 uur schaft(afgelopen Zaterdag), en daar hebben ze speciaal voor spoormensen, net als meerdere restaurants een mans porties.
Dit kost dan 6,- en zit je goed vol, ik had even standaard babi pangang (kip) met nasi.
Zaten veel kippenbotjes in en verslikte mij daar goed in, was uitkotsen of doorslikken naja laatste maar gedaan, waren dus gewoon stukken kippenpootjes.
Is dat normaal dat er bot inzit?
Smaakte verder super kip was mals, maar ja kreeg het idee dat het een beetje slachtafval was
Ach kijk, een dom racistjequote:Op maandag 16 april 2012 10:04 schreef DonJames het volgende:
[..]
Voor de 6 euro-maaltijden gebruiken ze waarschijnlijk gevonden roadkill. Het is nogal moeilijk om alle botstukjes uit de kip als het al kip was te halen als er een dieplader overheen is gereden.
quote:
Ik vind het getuigen van domme hufterigheid dat je met een roadkill verhaal komt als er iemand klaagt dat er botjes in kip zit.quote:Op maandag 16 april 2012 10:14 schreef DonJames het volgende:
[..]
nee hoor, prima ervaringen met chinese restaurants
Het roadkill-verhaal is trouwens niet verzonnen. Moet er wel bijzeggen dat dat niet in Nederland was, maar diep in donker Afrika.
Het valt ook niet mee hè, zo'n maandagochtend. Lighten up ouwe brombeer!quote:Op maandag 16 april 2012 10:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vind het getuigen van domme hufterigheid dat je met een roadkill verhaal komt als er iemand klaagt dat er botjes in kip zit.
En dan dat bijgerecht, zo'n rolletje, taai dat dat was, het leek wel een handdoek of zo.quote:Op maandag 16 april 2012 00:10 schreef RobinOok het volgende:
Ja, zo las ik laatst een "recensie" op iens van iemand die bij een Chinees restaurant Peking Eend had besteld en alleen maar stukjes vel had gekregen! Hahahahaha, en daarna ook nog veel gezeur dat ze geen borden hadden gekregen, alleen schoteltjes en toen ze hadden gevraagd om borden nieuwe schoteltjes kregen. Hahhahahhaa.
Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik ook teleurgesteld was over Pekingeend. Je verwacht toch een stuk eend, er staat immers geen Pekingeendvel op de kaart. In die zin is zo'n recensie dan wel informatief.quote:Ja, je lacht erom, maar het is tegelijk ook heel triest. Want zulk gezanik staat wel tot in lengte van dagen online.....
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |