abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 14 april 2012 @ 13:09:02 #126
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_110311734
Precies. Omgekeerd waren alle andere dingen ook makkelijker te vergeven geweest als het eten gewoon goed was.
Spoilers!
  zaterdag 14 april 2012 @ 13:25:59 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110312216
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 12:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hij staat al op iens ;) Zal morgen nog eens kijken wat ik nog meer kan doen. Gotta love de digitale schandpaal ~O> . Dan ben ik ineens wel heel assertief. Het was eigenlijk voor het eerst dat ik nee zei toen er gevraagd werd of het smaakte.
Jep, moeten meer mensen doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110338195
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 11:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
Op aanraden van Isabeau hier mijn afknapper van gisteren:

Waar? Belgian Beer Cafe Boudewijn in Rotterdam

Wanneer? Gisterenavond met 5 oud-studiegenoten

Wat? BBC Boudewijn is een eetcafe achtige pub. Beneden kan je aan de bar hangen en je volgieten met een uitgebreide range aan bieren. Boven kan je simpele Belgische maaltijden eten in ; huiskamersfeer'.
We hebben 2 x brood met smeersels gegeten. Daarna allemaal een hoofdgerecht (gamba's, hamburger, varkenshaas, 3 x biefstuk). Het plan was om een dessert te nemen.

Recensie zoals ik hem net op Iens heb geplaatst:
Ik kan iedereen afraden om naar BBC Boudewijn te gaan voor het diner. Tegen de tijd dat we bestelden waren er al een aantal (door de ober aangeraden) biertjes niet op voorraad en was er één vergeten. De menukaart was een printje omdat de echte kaarten 'uit elkaar vielen' volgens de ober. Een van ons kon de champignonsaus (normaal bij de varkenshaas geserveerd) niet bij haar biefstuk krijgen, 'dat deed de keuken niet'. Toen we besteld hadden kwam hij terug met de mededeling dat er geen mosselen waren. Als de kaarten toch vers geprint waren, had hij er toch voor kunnen zorgen dat ze up to date waren?
Inmiddels was er al zoveel fout gegaan dat de ober spontaan andere tafels ging bedienen. Wij kregen er een heel sacherijnig meisje voor terug die met zeven borden aan kwam terwijl wij met zes personen waren. De patat bij mijn hamburger was al een aantal keer gebakken zo knapperig en verbrand was het. De rest kreeg geen patat. Toen we er om vroegen zou het er aan komen. Tegen de tijd dat de meesten hun bord leeg hadden kwam er inderdaad patat aan. Mijn hamburger was niet gekruid, er zat volgens mij niet eens peper en zout door. Een ander kreeg slechts 4 gamba's. De rest had vlees en alles was koud en nagenoeg rauw. We hadden allemaal een paar champignons als groente.
Toen de serveerster plichtmatig kwam vragen of alles gesmaakt had en we zeiden dat dat niet het geval was kwamen er geen excuses maar slechts een 'oh'. Ze moeten geweten hebben dat het niet goed ging met onze tafel. De serveerster stond heel vaak naast de open keuken te kletsen met de koks waarbij ze telkens onze kant opkeken. Er was overigens ook nog een pinstoring en alle drie de damestoiletten waren buiten werking. Wat een afknapper zeg!

Prijzen: We waren 146 euro kwijt met zes personen. De hoofdgerechten waren ongeveer 15 euro, de rest is opgegaan aan bier en 2 x brood.
O My god. Wat erg. :o

Weer 1 van mij. Er komen er meer. Door drukte met mijn verhuizing en niet werkend internet even geen tijd gehad:

Waar? Julia's Pasta op het centraal station Utrecht
Wanneer? 13-3-2012, met een vriendin

Wat at je?
Volkoren penne, (weet niet meer hoe de saus heette) tomatensaus met mozzarella en verse basilicum. En kaas. Hierbij dronk ik 0,5l spa blauw.
Lekker. En het was ook zo klaar. De pasta was naar mijn idee niet vers, maar ook totaal geen verschrikking. De mozzarella en vooral de verse basilicum zorgen voor fijne smaakjes in mijn mond. Wel zat er naar mijn idee vooral veel saus aan de bovenkant en minder aan de onderkant.

Impressie?
Mooie, ruimtelijke, witte en moderne zaak waar we op advies van die vriendin naar binnen gingen rond 23.30 uur. Bij de kassa mijn bestelling gedaan. Ik werd netjes geholpen door een vriendelijke jongen. Vervolgens gevraagd wat te doen, of dat inderdaad naar zijn buurman in de open keuken lopen was. Dat klopte. Hij gaf meteen de bon aan hem. Vervolgens werd ik geholpen door een vriendelijke rocker/alto of welk hokje je hem ook zou willen geven. Niet herkenbaar aan piercings, knalkleuren in het haar, lang haar of kleding, maar toch was het nog te zien. Deze gozer had karakter en was professioneel. Vroeg in de tussentijd nog wat hij van de extra ingredienten hij mocht toevoegen, Niet uit onzekerheid ofzo, maar om gewoon een proffesioneel gesprekje te beginnen. Goedgekeurd.
De zaak zag er ook overal erg schoon uit.
We hebben de pasta meegenomen naar ons spoor. Maar er waren ook zitplaatsen.

Kosten?
De combi van pasta met drankje koste 6,95 of zoiets.

Cijfer?
Een wat ruimere voldoende.
pi_110341138
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 april 2012 14:42 schreef Tezz het volgende:
Waar?
Bij restaurant Onzoma in Valkenswaard.

Wanneer?
Gisteravond, met mijn man en dochter (van 9 jaar).

Wat?
Het concept bij restaurant Onzoma is als volgt: alle gerechtjes zijn voorgerecht-porties. Je mag telkens opnieuw een gang bestellen, totdat je genoeg gegeten hebt. Er is genoeg keuze! Je eet voor een vastgesteld bedrag van 21,50 euro p.p. en of je nu 3, 4, 5 of 6 gangen neemt (of 10 voor mijn part): dat maakt niet uit. Je kunt gewoon telkens weer opnieuw bestellen.
Voor sommige gerechten moet je bijbetalen.

Mijn dochter at: garnaaltjes met spinazie, pizza parmaham/rucola, calamaris
Mijn man at: vispakketje, pesce de la nonna, garnaaltjes, vispakketje (dat vond ie zo lekker)
Ik at: truffelravioli, scalopino met risotto, varkenshaas sambuca en champignons uit de oven.

Impressie en sfeer
We hebben een superavond gehad. Ik was even bang dat het te lang zou duren voor mijn dochter, maar ze heeft genoten van het lekkere eten (en wij dus ook). Er hangt een ongedwongen sfeertje en het is niet al te fancy. Wel supergezellige inrichting en de bediening was prima.

Kosten
De rekening totaal was 70 euro. Met z'n drietjes een avondje tafelen is dus niet zo heel duur in Valkenswaard! We dronken fris, geen wijn (dat scheelt misschien qua prijs). Ik vind de prijs/kwaliteit-verhouding echt helemaal super.

Algemene conclusie

Zeker voor herhaling vatbaar!
Ik was al bekend met het concept (dezelfde eigenaar heeft in Valkenswaard ook restaurant Mama di Kookt en Pincho's die volgens hetzelfde principe werken) en ook Onzoma heeft me overtuigd. Heerlijk eten, met zorg bereid (verse pasta!) en spontane bediening.
Wat mij betreft gaan we vandaag weer! :Y ^O^
Mama di kookt beviel ons ook al, dus vanavond wordt het Onzoma :) Thx voor de recensie.
pi_110346619
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 08:54 schreef Sts het volgende:

[..]

Mama di kookt beviel ons ook al, dus vanavond wordt het Onzoma :) Thx voor de recensie.
Veel plezier! Mama Di Kookt blijft mijn favoriet, maar daar is wat mij betreft deze bijgekomen. Onzoma is iets meer Italiaans gericht. Eet smakelijk!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zondag 15 april 2012 @ 19:56:33 #131
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_110362929
Wat is bovenstaande een leukconcept. Ik ken dit eigenlijk alleen in sushi en tapas resaurants. Is er in Rotterdam en omgeving ook zoiets?

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 15-04-2012 21:47:32 ]
Spoilers!
  zondag 15 april 2012 @ 21:33:43 #132
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_110369783
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 12:46 schreef motorbloempje het volgende:
Slecht eten/slechte ervaring is één ding, maar als er dan vervolgens ook niet opgereageerd wordt als je te kennen geeft dat het niet naar wens was, dat maakt een eetgelegenheid m.i. nog slechter dan wanneer het excuses maakt en interesse toont in wat er dan verkeerd was en wat beter zou moeten. Bah!

Kan ook iedereen tripadvisor aanraden overigens. Die gebruik ik hier in het VK ook veel.
Wij hebben een keer in een lunchcafé kroketten met brood besteld. Twee maal met witbrood, tweemaal met bruin brood. Met het witte brood was niks mis, maar op mijn bruine brood ontdekte ik schimmel ;(. Gemeld bij de ober. We kregen uitgebreide excuses, de hele tafel (7 man) kreeg een gratis drankje en er werd een schaal kroketten met brood en mosterd op tafel gezet, genoeg voor de hele tafel. Netjes opgelost en ondanks de misser zou ik er zo weer gaan eten.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_110378661
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 11:50 schreef Lucky_Strike het volgende:

De patat
geen patat.
inderdaad patat
Dat in een bels ding ...
pi_110378938
quote:
14s.gif Op zaterdag 14 april 2012 12:44 schreef golfer het volgende:

Goed zo. Zouden veel meer gasten moeten doen na een afknapper. ^O^
Och. Teveel mensen die een mening hebben zonder verstand van zaken en dingen afkraken.

Jonnie Boer heeft staan koken op ons bedrijf niet zo lang geleden, er waren figuren die het vlees (reegeit) terug stuurden omdat het niet doorbakken was. _O-

Of heb jij het al meegemaakt dat degene naast je gewoon de eerste witte wijn van bij de ganzenlever bij de 2e witte wijn die bij de vis hoorde flikkert?

Ik kan er een topic om openen eigenlijk :D
  maandag 16 april 2012 @ 00:10:36 #135
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110379882
Ja, zo las ik laatst een "recensie" op iens van iemand die bij een Chinees restaurant Peking Eend had besteld en alleen maar stukjes vel had gekregen! Hahahahaha, en daarna ook nog veel gezeur dat ze geen borden hadden gekregen, alleen schoteltjes en toen ze hadden gevraagd om borden nieuwe schoteltjes kregen. Hahhahahhaa.

Ja, je lacht erom, maar het is tegelijk ook heel triest. Want zulk gezanik staat wel tot in lengte van dagen online.....
pi_110382677
http://www.kotaradja-hengelo.nl/
Ik had 2 uur schaft(afgelopen Zaterdag), en daar hebben ze speciaal voor spoormensen, net als meerdere restaurants een mans porties.

Dit kost dan 6,- en zit je goed vol, ik had even standaard babi pangang (kip) met nasi.
Zaten veel kippenbotjes in en verslikte mij daar goed in, was uitkotsen of doorslikken naja laatste maar gedaan, waren dus gewoon stukken kippenpootjes.

Is dat normaal dat er bot inzit?
Smaakte verder super kip was mals, maar ja kreeg het idee dat het een beetje slachtafval was :P
Ik zwaai naar dieren.
  maandag 16 april 2012 @ 08:09:23 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110384198
Goh, er zaten botjes in de kip....
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110386342
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 01:48 schreef Geerd het volgende:
http://www.kotaradja-hengelo.nl/
Ik had 2 uur schaft(afgelopen Zaterdag), en daar hebben ze speciaal voor spoormensen, net als meerdere restaurants een mans porties.

Dit kost dan 6,- en zit je goed vol, ik had even standaard babi pangang (kip) met nasi.
Zaten veel kippenbotjes in en verslikte mij daar goed in, was uitkotsen of doorslikken naja laatste maar gedaan, waren dus gewoon stukken kippenpootjes.

Is dat normaal dat er bot inzit?
Smaakte verder super kip was mals, maar ja kreeg het idee dat het een beetje slachtafval was :P
Voor de 6 euro-maaltijden gebruiken ze waarschijnlijk gevonden roadkill. Het is nogal moeilijk om alle botstukjes uit de kip als het al kip was te halen als er een dieplader overheen is gereden.
  maandag 16 april 2012 @ 10:05:17 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110386365
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 10:04 schreef DonJames het volgende:

[..]

Voor de 6 euro-maaltijden gebruiken ze waarschijnlijk gevonden roadkill. Het is nogal moeilijk om alle botstukjes uit de kip als het al kip was te halen als er een dieplader overheen is gereden.
Ach kijk, een dom racistje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110386585
quote:
1s.gif Op maandag 16 april 2012 10:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Ach kijk, een dom racistje
:Y)
nee hoor, prima ervaringen met chinese restaurants :)


Het roadkill-verhaal is trouwens niet verzonnen. Moet er wel bijzeggen dat dat niet in Nederland was, maar diep in donker Afrika.
  maandag 16 april 2012 @ 10:17:46 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110386677
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 10:14 schreef DonJames het volgende:

[..]

:Y)
nee hoor, prima ervaringen met chinese restaurants :)


Het roadkill-verhaal is trouwens niet verzonnen. Moet er wel bijzeggen dat dat niet in Nederland was, maar diep in donker Afrika.
Ik vind het getuigen van domme hufterigheid dat je met een roadkill verhaal komt als er iemand klaagt dat er botjes in kip zit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110386862
quote:
1s.gif Op maandag 16 april 2012 10:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vind het getuigen van domme hufterigheid dat je met een roadkill verhaal komt als er iemand klaagt dat er botjes in kip zit.
Het valt ook niet mee hè, zo'n maandagochtend. Lighten up ouwe brombeer! :*
  maandag 16 april 2012 @ 10:28:54 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110386985
nee

[ Bericht 92% gewijzigd door Mirjam op 16-04-2012 10:35:36 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110387014
reactie op edit

[ Bericht 97% gewijzigd door Mirjam op 16-04-2012 10:35:45 ]
pi_110390182
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 00:10 schreef RobinOok het volgende:
Ja, zo las ik laatst een "recensie" op iens van iemand die bij een Chinees restaurant Peking Eend had besteld en alleen maar stukjes vel had gekregen! Hahahahaha, en daarna ook nog veel gezeur dat ze geen borden hadden gekregen, alleen schoteltjes en toen ze hadden gevraagd om borden nieuwe schoteltjes kregen. Hahhahahhaa.
En dan dat bijgerecht, zo'n rolletje, taai dat dat was, het leek wel een handdoek of zo.

quote:
Ja, je lacht erom, maar het is tegelijk ook heel triest. Want zulk gezanik staat wel tot in lengte van dagen online.....
Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik ook teleurgesteld was over Pekingeend. Je verwacht toch een stuk eend, er staat immers geen Pekingeendvel op de kaart. In die zin is zo'n recensie dan wel informatief.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_110390561
Ik had vorige week woensdag een maaltijdsalade met kip en daar kauwde ik constant op harde stukjes (pezen?). Vond dat nou niet zo erg leuk... naast dat de salade net soep leek, het dreef in een 1/2 centimeter dressing.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 16 april 2012 @ 13:28:54 #147
130803 Gripper
Get a grip
pi_110392994
Zaterdag met een vriend & diens vrouw gegeten bij De Plantage in Veenendaal. Met 2 vestigingen in Ede en Veenendaal.

Leuke tent, gezellig ingericht met een mix van relaxte chesterfield banken en gewone eettafels.
Voorheen ( ik kende alleen Ede, maar de kaart is bij beide plantages gelijk) hadden ze heel veel keus, tapas, fingerfood, borrelen, en daarnaast nog een uitgebreide ala carte kaart.

Nu is er sinds begin april een nieuwe kaart, met een paar gerechten, en versimpeld concept: alle voorgerechten 5 euro, alle hoofdgerechten 15, alle desserts 5 euro.
3 gangen menu voor 23,50.

Prima prijzen dus, en de keuze voor een beperkte selectie ook, beter een paar gerechten op de kaart die je goed kunt klaarmaken dan teveel om uit te kiezen!

Ik at:
- vitello tonnato met 5 spices tonijnmayo --> lekkere en aparte combi. VT is sowieso een goeie klassieker, maar met 5 spices is ie toch net weer eens anders.
- gegrillde red snapper met tomatenrisotto. --> goed gegrilld visje, risotto was iets te ver doorgekookt, maar wel smakelijk
- in malibu gemarineerde ananas carpaccio + pure chocomousse. Was een erg prima toetje, goeie mousse.

Mn tafelgenoten waren ook tevreden over hun gerechten. Ik hoefde niet te betalen, maar met wat drankjes erbij kom je ergens rond de 30-35 ¤ pp uit, en dat is schappelijk genoeg.

Cijfer: 7,5
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 16 april 2012 @ 15:11:42 #148
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_110397171
Vorige week donderdag ter ere van mijn diplomauitreiking met een gezelschap van 11 mensen gegeten bij:

http://www.restaurant-cestca.nl/ aan de table du chef, in de keuken! Wittevrouwen, Utrecht.

Sfeer en service: geweldig! Heel erg leuk om in de keuken te zitten en direct van de chef geserveerd te krijgen. Het overige personeel was ook erg vriendelijk en attent. Toen we weg gingen werden we persoonlijk uitgezwaaid met een hand voor iedereen van de chef.


Wat:

Amuse: grote groene olijven met pit en wat pistache nootjes

Vooraf: een lamsterrine met een rode uien tarte tatin en een eekhoorntjesbrood sausje, bij een klein kruiden slaatje.

Soep: een hele lichte romige verse asperge soep, klein beetje schuimig opgemonteerd

Hoofd: gebakken tongschar met een beurré blanc met saffraan, erbij seizoensgroente, knoflookbeignets en hele lichte aardappelpuree/schuim

Kaas: een blauwschimmel, een gewassen wat stevigere kaas en een zachtere romigere kaas. Bij notenlijnen brood, wit en bruin stokbrood, toetjes, walnoten en druiven.

Toe: een yoghurt mousse met Lemoncurd en een Victoria koekje


Het was echt heel erg lekker allemaal en iedereen heeft ontzettend genoten. Goede porties zodat iedereen niet propvol zat aan het eind van de heel gezellige avond.

Mooie wijnen erbij plus een bijzondere dessert wijn toe (van cognac met een vijgen aroma)

Het is een vaste menu prijs (37,50) en je word er altijd verrast met wat je krijgt, we zijn al vaker hier gaan eten en zoals elke keer, het is een absolute aanrader! O+

Cijfer: een 9,5!
  maandag 16 april 2012 @ 22:21:41 #149
130803 Gripper
Get a grip
pi_110418998
C'est Ca is inderdaad een superplekje in Utrecht. Ik zit op mn laptop te kwijlen bij de gerechten die je noemt :9~ Snel weer eens naartoe, t is alweer bijna 1,5 jaar geleden voor het laatst :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 23 april 2012 @ 00:38:25 #150
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110659992
Waar?
Restaurant Smakelijk Eten en Drinken
Markt 21, Vlaardingen

Wanneer?
Afgelopen vrijdag.

Wat at je?


Eendenborst – structuren van bietjes -roggebrood


Coquilles – vadouvan -bloemkool – haringkuit


Iberico lende – dopgroentjes – chorizo

Voor de omschrijving van de gerechten moet je maar even op mijn restaurantblogje kijken:
http://robinuit.wordpress(...)drinken-vlaardingen/
Geen zin om alles over te typen...

Impressie?
Nieuw restaurant (net 6 maanden open), mijn samenvatting is: veel aspiraties, weinig pretenties. Ik vind het echt geweldig. Beperkte kaart van 2 voor-, 2 tussen,-, 2 hoofd,- en 2 nagerechten waardoor alles gegarandeerd vers en fris is. De chef kan koken, de cuisson van alles wat we proefden was perfect. Hier en daar had ik wat kanttekeningetjes, maar dat ligt ook aan mijn karakter. ;-)
Hoe dan ook, een echte aanrader!
Als ik in Vlaardingen zou wonen ging ik er elke maand het menu uitproberen.

Kosten?
2 x 29,95 voor 3 gangen (4 gangen zou 36,50 zijn)
Daar kregen we ook nog een amuse (gazpacho) en een amuse-toetje (thee granite) voor.

Het wijnarragement was ook okay, maar ik ben de bon kwijt.
Ik meen iets van 13,50 en 11,50 voor het bobarrangement. Beetje raar zat dat in elkaar, maar omdat ze mijn bobglazen nogal behoorlijk volschonken vond ik het ook niet onredelijk en had ik geen zin om naar verdere uitleg te vragen. Het waren ook niet dezelfde glazen. Ene had vismenu, andere vleesmenu. Dus daar zal het ook aan gelegen hebben.
Hoe dan ook, echt geen geld voor de kwaliteit (en kwantiteit) die geboden wordt.

Cijfer?
Dikke 9 ^O^

[ Bericht 1% gewijzigd door RobinOok op 23-04-2012 14:10:10 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')