Dus Mac z'n recensie in De Volkskrant klopte wel.quote:Op zondag 3 juni 2012 20:47 schreef Isegrim het volgende:
http://www.vanwisse.nl/uit-eten/sansan
Cijfer: 9!
Absoluut!quote:Op zondag 3 juni 2012 21:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Dus Mac z'n recensie in De Volkskrant klopte wel.
Er zit, geloof ik, een foutje in je verslag, want je zegt ergens "Al sinds November 2011 open..." en de datum van je verslag zegt maart 2011. Dat zal toch dan wel maart 2012 zijn?quote:Op zondag 3 juni 2012 22:25 schreef RobinOok het volgende:
Ik geloof dat ik mijn verslag destijd hier niet geplakt heb.
Maar ik ben dus ook fan van 't eerste uur.
http://robinuit.wordpress(...)n-restaurant-sansan/
Ik ben vrij lang getrouwd geweest met een Indische dame en ik ben heel erg van pedis.quote:Op zondag 3 juni 2012 23:02 schreef RobinOok het volgende:
Hou je wel van pittig eten dan?
Vind ik jou eigenlijk helemaal het typ niet voor.
(data aangepast, thanks)
Heb er gisteren gegeten, was erg goed. Zal wat pics uploaden vandeweek.quote:Op zondag 3 juni 2012 22:34 schreef Gripper het volgende:
Voor zaterdagavond gereserveerd bij culinair podium in utrecht. Ik ben benieuwd: volgens velen zijn ze hard op weg naar hun eerste ster!
Okay, dan zal het vast wel goed komen. :-)quote:Op zondag 3 juni 2012 23:36 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik ben vrij lang getrouwd geweest met een Indische dame en ik ben heel erg van pedis.
Nou nog een keer die stad in.....quote:Op maandag 4 juni 2012 01:01 schreef RobinOok het volgende:
Okay, dan zal het vast wel goed komen. :-)
ben benieuwd naar je verhalen!quote:Op maandag 4 juni 2012 00:15 schreef HAL9000S het volgende:
[..]
Heb er gisteren gegeten, was erg goed. Zal wat pics uploaden vandeweek.
Leuk om te lezen deze review, de wijn viel me op, die heb ik hier thuis weleens staanquote:Op woensdag 9 mei 2012 15:12 schreef golfer het volgende:
Als wijnen dronken we (na de champagne) bij het voor- en tussengerecht eerst een Le Petit Pont Reserve 2011 (Souvignon Blanc, vin de pays uit de Languedoc).
Bij het hoofdgerecht werd de kreeftenwijn van dit jaar geserveerd, Docassaje, een Italiaanse Vinosia van de Greco en Fianodruiven uit Campania.
Bij het dessert kregen we een lichtmousserende Moscato d’Asti Livio Pavese, 2009 uit de Piemonte.
Daarnaast tijdens de maaltijd ook een flesje licht bruisend water.
Prijs/kwaliteit: 7,5
ik rol nu nog een beetjequote:Op dinsdag 5 juni 2012 11:21 schreef Bluezz het volgende:
Het was zeker rollen naar huis
Maar idd niet erg best voor sterrenchefs Jammer.
Wel een leuk verslag mét foto's
Inclusief wijn vind ik dat wel meevallen, ze waren er ook niet zuinig mee.quote:Op dinsdag 5 juni 2012 11:36 schreef FutureFairytale het volgende:
Wel duur voor een lunch, ook al is het met sterren. Zonde zeg dat het niet zo op smaak was
Spareribs vind ik trouwens wel gewaagd voor een luxe lunch.
Ligt er maar net aan waar die paling vandaan komt Isegrim. Hier barst het van die beesten, en worden ze ook nog is volop gegeten!quote:Op dinsdag 5 juni 2012 17:15 schreef Isegrim het volgende:
Paling zou geen elk fatsoenlijk restaurant meer mogen serveren totdat de palingstand genormaliseerd is.
Hier is in China.. denk dat ze ze hier kweken, de markten liggen er vol mee.quote:Op woensdag 6 juni 2012 09:32 schreef Isegrim het volgende:
Ik weet niet waar 'hier' is, maar 'onze' paling is met uitsterven bedreigd, net als bluefin tuna en yellowfin tuna. Sommige dingen wil ik net zomin op een menukaart terugzien als panda of luipaard.
[/offtopic]
Dat ze er in China en ook in Japan wat anders tegenaan kijken betekent niet dat er geen wereldwijde schaarste van paling isquote:Op woensdag 6 juni 2012 09:33 schreef vats het volgende:
[..]
Hier is in China.. denk dat ze ze hier kweken, de markten liggen er vol mee.
http://www.japantoday.com(...)om-consumers-budgetsquote:This summer you might not be able to eat unagi (eel), warns Nikkan Gendai (May 18). It seems that for the third consecutive year catches of eel fingerlings are down, leading to spiraling prices.
So tight is the current supply, the tabloid reports, that famous old specialty restaurants have been successively shutting down. At the end of March, the 65-year-old Suekawa restaurant in Koenji, Suginami Ward, shut its doors. This was followed at the end of April by the demise of the 35-year-old Yoshikawa restaurant in Tsukishima, Chuo Ward, and then in mid-May, one of the most famous eel specialty restaurants in Tokyos shitamachi, Benkei in Ueno, went under after 65 years of operation.
This year, not only have catches been down among domestically raised eels, but in China, Taiwan, South Korea and the rest of Asia as well, says a wholesaler at Tokyos Tsukiji fish market. The price for domestic eels is up to 9,000 yen per kilogram, and eel from China is around 5,000 yen.
The procurement cost for eel restaurants is double that of last year, and about tenfold the level of eight years ago. No matter how much the places sell it for, theyre going to lose money on the deal.
Due to the spiraling costs for eel fingerlings, theyve become difficult for operators to obtain, says Tetsuo Kaneko, a journalist who covers retailing and distribution. Prices are on their way up to 3,000 yen for una-don (grilled eel filets over a bowl of rice)about three times last years price. Thats no longer within the budget of the average household.
A spokesperson for Hanaya Yohei, a Japanese-style family restaurant chain, says that its outlets have halted sales of una-ju (eel and rice served in a lacquered box) due to difficulties in procuring stable supplies. Supermarkets are also reportedly in the process of giving up the idea of selling eel.
In normal years, stores hold special sales for the spring ushi no hi (special day on the lunar calendar on which eel is customarily consumed), which falls around the time of golden week, says the aforementioned wholesaler. But this year, many of the stores halted sales entirely.
Yes, the supermarkets are having a rough time, Kaneko confirms. Theres a chance theyll hold campaigns for substitute items, such as una-tama-don (eel mixed with eggs and poured over rice) or perhaps anago-don (conger eel over rice).
Some establishments have tried to introduce tennen unagi (eels harvested from natural habitats) from the U.S., but these have not found much favor from Japanese consumers.
They dont have fatty layers and the texture tends to be dry and crumbling, and they lack an attractive shape, the wholesaler points out. By the time the importer gets them about one-third have already died in transit. Even with this unfavorable ratio we have to pay for the order anyway, without claiming any compensation.
By the time seasonal demand peaks around the end of July, eel aficionados might be left with no option but to forsake their traditional summer foodor else grin and bear it with unpalatable imports from the U.S.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Huisgemaakte vers gebakken brood, aiolie, tapenade, kruidenboter.
Gewoonweg heerlijk, helaas lust ik geen tapenade maar vriend vond het goedSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Vlees: salade van appel e.d. met gebakken eendenborst, dikke grote plak metworst, kalkoenfilet op een salade, asperge in gerookte schinken, lamsgehaktballetje, huisgemaakte huzarensalade met lamsrollade
Vegetarisch: zachte geitenkaasbolletjes met sesam en roggebrood, Gebakken champ. in tempura en een stukje quiche. Rissoto met kaas op tomaat.
Overal wat zout en peper overheen gedaan, beetje flauw allemaal.
Huzarensalade teveel aardappel en geitenkaas blijft niet lekkerSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Vis: garnalenbitterbal, gebakken tonijn, makreelmouse, gerookte zalm op een salade.
Gebakken tonijn was veel te ver door, gewoon droog, gerookte zalm erg dik gesneden.
Voor een restaurant wat over het algemeen erg goed wordt aangeschreven viel het mij een beetje tegen of mijn verwachtingen waren te hoog.
[ Bericht 0% gewijzigd door uniekhoorn op 06-06-2012 16:43:54 ]Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequillawoensdag 6 juni 2012 @ 16:55:29 #233golfer
Ouwe jongereWaarom die spoilers om je foto's ?There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golferwoensdag 6 juni 2012 @ 16:57:59 #234uniekhoorn
uniek, zoals ieder anderWeet niet hoe groot ze zijn
Kan vervelend zijn op je mobiel, dacht ik zo?Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequillaMaandag en dinsdag in Amsterdam geweest. Uitstapje met een bevriend stel. Logischerwijs ook gegeten dus:
-Corner Inn: snackbar, waarvan ik op internet wel wat goeds had van gelezen. Ik moet zeggen, het klopte ook redelijk. De mannen hadden een cheeseburger menu en de vrouwen een kipburger. Beide waren best lekker. Kwaliteit van het vlees was prima en ze waren perfect gegrilld. Ook de saus was smakelijk.
Als Belg had ik mijn bedenkingen bij Nederlandse patat, maar daar was eigenlijk geen reden voor. De frietjes waren knapperig aan de buitenkant en zacht binnenin. Niet te vet en goed van smaak.
De inrichting is helaas vrij ongezellig en de bediening was niet bijzonder. Het is uiteindelijk ook gewoon een snackbar.
-Mayur: Indiaas restaurant aan het Leidseplein: eerlijk gezegd mijn eerste confrontatie met de Indiase keuken. Zonder over vergelijkingsmateriaal te beschikken, kan ik wel stellen dat het een aangename kennismaking was. Het restaurant is stijlvol en gezellig ingericht, het personeel vriendelijk en hulpvaardig.
Het hapje was een dun soort brood waarvan ik de naam ben vergeten. Het was iig erg knapperig en gekruid met komijn. Het kwam met drie dipjes waarvan er twee erg in de smaak vielen bij ons vieren. Als voorgerecht hadden we een gekruide tomatensoep en een vegetarisch gerechtje met gefrituurde aardappel en ui in een luchtig deegbeslag. De tomatensoep smaakte heerlijk, het andere voorgerechtje was niet bijzonder, maar zeker ook niet slecht.
De hoofdgerechten waren Tandoori Chicken, Chicken Tikka Massala, Lamsreepjes in een kruidige saus en kip in een saus van Cashewnoten (als ik het goed heb) vergezeld van rijst en naan.
Erg van genoten. De lamsreepjes waren iets té hot voor mij, de andere gerechten hadden we mild besteld en waren zeer lekker. Het vlees was vers én de sauzen waren heerlijk. Ook de sides waren uitstekend. Helaas was er geen plek meer voor dessert. Al bij al erg genoten van onze Indiase ontdekkingreis. Zeker een aanrader !
[ Bericht 0% gewijzigd door Mujahedine op 07-06-2012 19:25:07 ]The path of the righteous is the hardest one !donderdag 7 juni 2012 @ 18:25:26 #236golfer
Ouwe jongereDat is geen Indisch, maar Indiaas.quote:Op donderdag 7 juni 2012 18:10 schreef Mujahedine het volgende:
-knip-
-Mayur: Indisch restaurant aan het Leidseplein: eerlijk gezegd mijn eerste confrontatie met de Indische keuken.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golferdonderdag 7 juni 2012 @ 19:00:32 #238RobinOok
Patroonheilige van CULBehalve als je in België woont.
Wel irritant, die spraakverwarring.
Ik ben bijna zover dat ik dat hele woord ga verbannen, Indisch.
Bijna....Mijn website: Aziatische-ingrediënten.nlAangepast. Is inderdaad gewoon een kwestie van dialect.quote:The path of the righteous is the hardest one !donderdag 7 juni 2012 @ 19:57:20 #240HAL9000S
you can become gitano...Vorige weekend bij Culinair podium wezen eten. Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door eigenaar/chef Leon Mazairac en begonnen we de avond met een lekker welkomstdrankje. Je hebt er een vast 5 gangenmenu en de optie tot een selectie van kazen. Mijn tafelgenote nam een 5 gangenmenu, ik de optie met kazen + allebei een wijnarrangement.
Hieronder de foto's van de gerechten met een kleine toelichting, geen zin om alles uitgebreid te beschrijven
Na de amuse:
Links, Oosterscheldekreeft koud geserveerd in z'n eigen bisque die op smaak gebracht was met wat sinaasappel en dat combineerde uitermate goed met de bijbehorende wijn, die ietswat zoetig was met tonen van sinaasappel. Rechts een stukje van de staart met avocadocreme, calendula en een krokantje. Erg lekker gerecht, vond de kreeft in z'n bisque net wat te koud waardoor ik wat smaak miste.
Een heerlijk gegaard stukje hoevenkip met asperge, parmentier, kervel en ook een krokantje met daaronder een zacht gegaarde dooier.
Dit ziet er wat minder uit qua looks maar het was een erg lekker gerecht, ravioli gevuld met ossobuco, saffraanschuim, wat parmesaan en gremolata. We kregen hierbij een gekoelde Rioja geserveerd, was erg lekker.
Een stukje zacht gegaard iberico buikspek, ibericofilet, artisjok, olijf, jus en een bitterbal van ibericowang. De bitterbal lag op een lekkere creme waarvan ik niet meer weet wat het was. De filet was perfect gegaard en sappig, net zoals de buikspek waar ook nog een lekker krokant laagje op zat. De bitterbal smaakte helaas teveel naar zijn korst en te weinig naar wang.
Hierna de selectie van kazen en vervolgens het dessert; verschillende bereidingen van rabarber, karnemelkijs en een stukje merengue.
Daarna nog koffie gehad met o.a. huisgemaakte kokosmakronen, een limoentaartje en een gezouten soort van chocoladetoffee.
Eigenaar Leon Mazairac heeft grappa als hobby dus ik heb nog 2 verschillende grappa's gehad als digestive. Een wat modernere die me deed denken aan een Portugese aguardente en een heerlijke straffe klassieke grappa.
Uiteindelijk 260 euro kwijt voor 2 personen. Prijs/kwaliteitverhouding was in mijn optiek dik in orde, de wijnspijs combinaties waren uitstekend in orde. Uiteindelijk een zit van ongeveer 5 uur en de bediening was de hele avond feilloos. Relaxte, gezellige sfeer ook in het restaurant, totaal niet stijf.
Geen idee of ze tegen een ster aan zitten, ik denk niet dat ik daar genoeg verstand van heb maar ik heb er heerlijk gegeten. Op Iens zag ik iemand klagen over de schijnbaar te kleine porties maar daar ben ik het niet mee eens. Als ik het een cijfer zou moeten geven zeker een 8,5/10.Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sightdonderdag 7 juni 2012 @ 20:17:57 #241golfer
Ouwe jongereZiet er prima uit allemaal, daar bij Culinair Podium.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golferdonderdag 7 juni 2012 @ 23:54:04 #245Isegrim
Rotterdam *O*Mensen die zeuren over te kleine porties. Dan ga je toch lekker naar een vreetschuur.vrijdag 8 juni 2012 @ 00:00:46 #246HAL9000S
you can become gitano...De porties waren ook gewoon prima. Ik ben best een grote eter maar ik zat gewoon prettig vol aan het eind van de avond. Niet te veel, niet te weinig.Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sightvrijdag 8 juni 2012 @ 08:07:48 #247DrParanoid
U made bro!?Vanavond De leest! kijk er naar uit, en zal verslagje proberen te maken.Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nlIk vind het ook wel eens irritant hoor. Ik snap best dat overdadige hoeveelheden en voedingswaarde een beetje uit zijn, maar een teer poppetje van 50 kilo eet nou eenmaal minder dan iemand van 90 kilo. En het genot van eten bestaat niet alleen uit proeverij, er zit ook altijd een element in van jezelf voeden. Er staat geen spuugbak naast zoals bij een wijnproeverij.quote:Op donderdag 7 juni 2012 23:54 schreef Isegrim het volgende:
Mensen die zeuren over te kleine porties. Dan ga je toch lekker naar een vreetschuur.
Als je gewoon lekker simpel uit eten gaat heb je altijd wel bijgerechten en brood enzo. Als ik met een zekere vriendengroep uit eten ga is het altijd standaard dat de bijgerechten worden bijbesteld zodra ze geproefd zijn. Maar juist in de chiquere tenten met gangenmenu's is dat lastig. Die zouden van mij ook wel aan bijgerechten mogen doen.Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.vrijdag 8 juni 2012 @ 09:25:49 #249Gripper
Get a gripWow, dat ziet er allemaal goed uit! Nu krijg ik nog meer trek (inderdaad: je gaat er niet heen om je honger te stillen)quote:Op donderdag 7 juni 2012 19:57 schreef HAL9000S het volgende:
Vorige weekend bij Culinair podium wezen eten.
Morgenavond
Mn vriendin had aanvankelijk voor 19 uur gereserveerd, maar vanwege het voetbal kunnen we pas om 20 uur aanschuiven
Dus met die 5 uur zit die je noemt wordt het dan een latertje. Ik heb er zin in!Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-vrijdag 8 juni 2012 @ 11:06:09 #250HAL9000S
you can become gitano...Geniet ervan! Ze hebben nu wel de juni kaart zie ik op de site, wij hebben nog net mei.Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sightwoensdag 13 juni 2012 @ 06:15:44 #251vats
Live life to the max!Helemaal waar, ik ben in goede tenten geweest die genoeg amuses en heerlijk vers brood hebben, zodat ik niet alleen heerlijk eet maar ook genoeg,quote:Op vrijdag 8 juni 2012 09:17 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik vind het ook wel eens irritant hoor. Ik snap best dat overdadige hoeveelheden en voedingswaarde een beetje uit zijn, maar een teer poppetje van 50 kilo eet nou eenmaal minder dan iemand van 90 kilo. En het genot van eten bestaat niet alleen uit proeverij, er zit ook altijd een element in van jezelf voeden. Er staat geen spuugbak naast zoals bij een wijnproeverij.
Als je gewoon lekker simpel uit eten gaat heb je altijd wel bijgerechten en brood enzo. Als ik met een zekere vriendengroep uit eten ga is het altijd standaard dat de bijgerechten worden bijbesteld zodra ze geproefd zijn. Maar juist in de chiquere tenten met gangenmenu's is dat lastig. Die zouden van mij ook wel aan bijgerechten mogen doen.
Maar ben ook in goede tenten geweest waar het heerlijk was, maar veel te weinig....woensdag 13 juni 2012 @ 06:19:07 #252El_Matador
ToreroGoeie wijn, middelmatige steak, Palermo, Buenos Aires.The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia
Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloogwoensdag 13 juni 2012 @ 12:20:01 #253BelgianTasteBuds
In love with gastronomyspam is niet gewenst op fok
[ Bericht 92% gewijzigd door Mirjam op 13-06-2012 12:35:39 ]Hungry? Get your bites on www.belgiantastebuds.com!woensdag 13 juni 2012 @ 12:29:23 #254The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!zo, heb je je alleen daarvoor aangemeld?AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013woensdag 13 juni 2012 @ 12:35:09 #255golfer
Ouwe jongereGoh, wat interessant om daar speciaal een Fok!-account voor aan te maken. Wij doen dat trouwens ook al vanaf 2004 op onze website.quote:
[ Bericht 29% gewijzigd door Mirjam op 13-06-2012 12:35:49 ]There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golferwoensdag 13 juni 2012 @ 13:05:48 #256Blues
Je kan in elke tent gewoon brood bijbestellen als je wilt, ook in sterrenzakenquote:Op vrijdag 8 juni 2012 09:17 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik vind het ook wel eens irritant hoor. Ik snap best dat overdadige hoeveelheden en voedingswaarde een beetje uit zijn, maar een teer poppetje van 50 kilo eet nou eenmaal minder dan iemand van 90 kilo. En het genot van eten bestaat niet alleen uit proeverij, er zit ook altijd een element in van jezelf voeden. Er staat geen spuugbak naast zoals bij een wijnproeverij.
Als je gewoon lekker simpel uit eten gaat heb je altijd wel bijgerechten en brood enzo. Als ik met een zekere vriendengroep uit eten ga is het altijd standaard dat de bijgerechten worden bijbesteld zodra ze geproefd zijn. Maar juist in de chiquere tenten met gangenmenu's is dat lastig. Die zouden van mij ook wel aan bijgerechten mogen doen.woensdag 13 juni 2012 @ 14:08:33 #257BelgianTasteBuds
In love with gastronomyHey Hives, eigenlijk niet hoor... Ik vond het een interessant forum (zeker deze thread), en wou me daarom graag aanmelden .quote:Op woensdag 13 juni 2012 12:29 schreef The_Hives het volgende:
zo, heb je je alleen daarvoor aangemeld?
Hoe post ik de reviews dan best, het volledige verslag met de foto's erbij?
Grts,
SvenHungry? Get your bites on www.belgiantastebuds.com!woensdag 13 juni 2012 @ 14:10:54 #258BelgianTasteBuds
In love with gastronomyDag Golver, het is natuurlijk niet enkel daarvoor - ik wil ook gewoon aanwezig zjin op dit forum . Maar kan begrijpen dat mijn vorige post nogal als spam overkwam.quote:Op woensdag 13 juni 2012 12:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Goh, wat interessant om daar speciaal een Fok!-account voor aan te maken. Wij doen dat trouwens ook al vanaf 2004 op onze website.
Post jij je restaurantreviews hier volledig in deze thread?
Groetjes,
SvenHungry? Get your bites on www.belgiantastebuds.com!woensdag 13 juni 2012 @ 15:38:40 #259golfer
Ouwe jongereMeestal wel, ja.quote:Op woensdag 13 juni 2012 14:10 schreef BelgianTasteBuds het volgende:
[..]
Post jij je restaurantreviews hier volledig in deze thread?
Groetjes,
Sven
Groetjes,
golferThere is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golferwoensdag 13 juni 2012 @ 18:55:01 #260Strolie75
De reisGijsGegeten in Restaurant "O" in Maastricht. Linkje naar mijn blog.
http://strolie.blogspot.n(...)o-in-maastricht.html
Wel in het Engels inclusief foto's."Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobowoensdag 13 juni 2012 @ 21:09:11 #261BelgianTasteBuds
In love with gastronomyEen aanrader voor ons was L'air du Temps, in Waals Brabant (België). Het is een 2 sterren restaurant, met een super inventieve en originele keuken met Koreaanse accenten!
Hierbij wat foto's:
. Een aanrader!
[ Bericht 6% gewijzigd door Mirjam op 13-06-2012 21:35:13 (Review is welkom, bezoekers genereren niet) ]Hungry? Get your bites on www.belgiantastebuds.com!Jammer van de rauwe champignons...
Verder ziet het er prachtig uit allemaal!Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)woensdag 13 juni 2012 @ 21:24:04 #263BelgianTasteBuds
In love with gastronomyZe waren niet volledig rauw en ook wat gemarineerd... In het gerecht zelf paste het wel.quote:Op woensdag 13 juni 2012 21:10 schreef FutureFairytale het volgende:
Jammer van de rauwe champignons...
Verder ziet het er prachtig uit allemaal!
Ze gebruiken er trouwens wel vaker rauwe groenten en kruiden, zorgt vaak voor een frisse toets.Hungry? Get your bites on www.belgiantastebuds.com!Ik ben niet zo van de rauwe groente
Wel jammer dat je hele review incl. tekst niet in dit topic staat.Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)woensdag 13 juni 2012 @ 21:35:58 #265Mirjam
ermahgerdDie kan prima hier ipv proberen mensen naar de eigen site te trekken inderdaadquote:Op woensdag 13 juni 2012 21:32 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik ben niet zo van de rauwe groente
Wel jammer dat je hele review incl. tekst niet in dit topic staat.woensdag 13 juni 2012 @ 21:41:00 #266BelgianTasteBuds
In love with gastronomyHey, daar kan ik inkomen hoor . Rauwe groenten, daar moet je voor zijn.quote:Op woensdag 13 juni 2012 21:32 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik ben niet zo van de rauwe groente
Wel jammer dat je hele review incl. tekst niet in dit topic staat.
In verband met mijn volledige review: ik had eerst twee links gepost in deze thread, maar die post is als spam gemarkeerd en weggehaald... Vandaar ben ik wat voorzichtiger momenteel. Nu, de volledige post zou nogal lang zijn ook ( + 30 foto's en heel wat tekst). Maar neem hier gerust een kijkje voor de foto's.
Groetjes,
SvenHungry? Get your bites on www.belgiantastebuds.com!woensdag 13 juni 2012 @ 21:46:45 #267YskaFredriksson
Vitamientjes zijn je vriendjesKnuppel, post dan gewoon de lap tekst en een deel van de foto's.quote:Op woensdag 13 juni 2012 21:41 schreef BelgianTasteBuds het volgende:
[..]
Hey, daar kan ik inkomen hoor . Rauwe groenten, daar moet je voor zijn.
In verband met mijn volledige review: ik had eerst twee links gepost in deze thread, maar die post is als spam gemarkeerd en weggehaald... Vandaar ben ik wat voorzichtiger momenteel. Nu, de volledige post zou nogal lang zijn ook ( + 30 foto's en heel wat tekst). Maar neem hier gerust een kijkje voor de foto's.
Groetjes,
Sven
Maar dit verhaal gaat ook op voor diegene boven jou natuurlijk want die post ook alleen een linkje.Attentie attentie letten wij even op... [kerst] Creatieve FOK!kers voor een fijne kerst voor FOK!kersKlopt!quote:Op woensdag 13 juni 2012 21:46 schreef YskaFredriksson het volgende:
[..]
Knuppel, post dan gewoon de lap tekst en een deel van de foto's.
Maar dit verhaal gaat ook op voor diegene boven jou natuurlijk want die post ook alleen een linkje.
En ja Belgian... je hoeft heus geen 30 foto's te plaatsen. Van de leukste gerechten 1 foto, tekstje erbij en klaar.Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)woensdag 13 juni 2012 @ 21:50:22 #269BelgianTasteBuds
In love with gastronomyOk, bij deze :
Hungry? Get your bites on www.belgiantastebuds.com!donderdag 14 juni 2012 @ 08:16:31 #272Radobe
nooit meer wijn.maar wat is het?wijn, iets te veel wijn maar net niet genoeg om van de wereld te zijn
veels te veel wijn, iets te veel wijn, maar net niet voldoende om tevreden te zijndonderdag 14 juni 2012 @ 08:57:25 #273Isegrim
Rotterdam *O*Dat ziet er fantastisch uit, ik wil erheen!In principe zetten ze het ook gewoon neer als het op is, maar daar houden ze ook mee op wanneer de echte gangen doorkomen. Nou ben ik best assertief genoeg om toch bij te bestellen en ik ben niet snel uitgegeten op goed brood met goede boter maar het moet er dan wel bij passen en dat doet het vaak niet. Bovendien weet je niet wat er nog gaat komen en kom je er pas na afloop achter dat het te weinig was.quote:Op woensdag 13 juni 2012 13:05 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Je kan in elke tent gewoon brood bijbestellen als je wilt, ook in sterrenzaken
Het probleem van de verschillende eetlusten is er gewoon, dat kan van eetcafe tot gewoon restaurant altijd opgelost worden met bijgerechten, maar in de top lukt dat niet. Dat vind ik vreemd. Misschien denken ze dat dan ook weer een kunsstukje moet worden, terwijl zo'n kok ongetwijfeld een uitstekende gratin of zo kan maken.Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.donderdag 14 juni 2012 @ 14:35:08 #275golfer
Ouwe jongereDat dus.quote:
Een beschrijving bij de foto's zou wel handig zijn.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golferdonderdag 14 juni 2012 @ 14:43:29 #276RobinOok
Patroonheilige van CULJe bent het belangrijkste van de review vergeten!quote:Op woensdag 13 juni 2012 21:41 schreef BelgianTasteBuds het volgende:
[..]
mijn volledige review.....
Wat ofdat ut kost!Mijn website: Aziatische-ingrediënten.nlvrijdag 15 juni 2012 @ 12:33:28 #278BelgianTasteBuds
In love with gastronomySorry!
Hierbij de review (in het Engels,
The Place
L’air du temps is the best-known 2 Michelin star restaurant in Wallonia. The place is located in a small and inconspicuous grey building in Noville-sur-Mehaigne, a small town in the open fields of the French speaking part of Belgium.
The small place boasts a minimalistic and modern interior with artistic details, while keeping a certain warmth in the dining room.
The Chef
Sang-Hoon Degeimbre is more than a chef: he’s a food magician. I think he’s the first chef I really wanted to visit when I became interested in gastronomy, because of the remarkable articles I read about him, his story, and his kitchen.
Born in South Korea, Sang Hoon migrated to Belgium at the age of four. He started his career as a sommelier, became a (self-taught!) chef soon after, and opened L’Air du Temps in 1997. He quickly earned two Michelin stars for his extremely creative, evocative, original and molecular cuisine. Together with his wife Carine Nosal-Degeimbre and his team, he created one of the most surprising and inventive gastronomical temples in Belgium.
The Food
Sang-Hoon’s kitchen today is focused on the use of (wild) herbs, vegetables, Korean/Asian accents and… stories. In every dish, he really translates his cooking philosophy into a story, and these stories are sometimes even described on little cards that come with the dish.
A good example this philosophy can be found in the dish “Walk in the forest”. In this dish, he tries to imitate a spring walk in the forest: potatoes are steamed in curl paper with moss on a cherry wooden plate on the barbecue; a juice from “oseil de l’espagne” and “Egopode” is added (which tastes like green apples), and the dish is finished with a variety of herbs from the woods. Inspiring!
We visited L’air du Temps on 2 June 2012, and got the menu underneath. San gave us the chance to sample some of his new and also some of his classic dishes, which made this menu an unforgettable journey through his kitchen. It’s really unbelievable that this man got such cooking skills without a professional training, as he clearly masters all traditional and modern cooking techniques.
Table / Crisp starter
Appetizers
We first received a small glass of water with “panicum-like grasses”. Sweet yet fresh, the perfect kick off!
“Snacking”
Asperges vertes de Madame Gustin, émulsion d’anchois
(Madame Gustin’s green asparagus, anchovy emulsion)
A green & fresh start, where the Anchovies delivered the needed salty kick in this appetizer.
Chou-fleur, mozzarella et riz noir soufflé (Cauliflower, mozzarella and puffed black rice)
A nice demonstration of the molecular cuisine: mozzarella bubble injected with cauliflower.
Tomate imprégnée au vinaigre de riz, crevettes Obsiblue marines, huile dissociée au suc de crevettes (Impregnated tomato, Obsiblue shrimp tartare, split juice and pickled oil)
A salty tomato snack with Asian accents.
Couenne soufflée de porc, mayonnaise thaï, citronnelle (Puffed pork rind, Thai mayonnaise, lemon grass)
And again: Asian accents in a Western, green & crunchy jacket.
“Bouchées (Dainty morsels)”
¼uf coque, mousse de fèves, mouillette à l’olive et origan (Soft-boiled egg, bean mousse, bread fingers with olive and oregano)
The yellow part of the egg was left, slightly cooked, with oregano and beans mousse. Quite a ‘heavy’ appetizer though.
Fidéua, coque, écume d’ail des ours, voile de shitake (Fideua, shell, wild garlic foam, shiitake veil)
Another proof of San’s knowledge of the molecular cuisine: foam, jelly, and flower. Delicious!
Bread/Olive Oil/Butter/Ponzu/Salt
Degustation Menu
2012: Asperges
Asperges blanches / Pommade de jaune d’½ufs fumé / Eau d’asperges / Huile de citron vert / Renouée du Japon (White asparagus, yellow smoked eggs, citron, renouée)
A nice and balanced dish with loads of asparagus, where citrus took care of the acidity/freshness.
2012 : Acidulé (Tangy)
Foie Gras / Verjus / Champignons / Crème d’oignons / Kimchi blanc (Foie Gras / Verjuice / Mushrooms / Onion cream / White kimchi)
A surprising dish with Korean elements (Kimchi), where the mixture of all the elements delivered a unique, yet salty, flavor.
2012 : Cabillaud Sylvestre (Forest-style cod)
C½ur de filet / Pistou de pousses d’épicéa / Craquant d’olives vertes (Heart of fillet / Pistou of spruce shoots / Green olive crisp /Ecumine)
Perfectly baked cod, accompanied by pine needles and a crisp of green olives. San is telling a “forest story” in this dish.
2012 : Route des épices (Spice Route)
Homard breton / Tomate gingembre coriandre / Gesse / Consommé de homard (Breton lobster / Tomato, ginger and coriander / Lobster consommé)
This was a try-out of a new dish – just look at the colors! Beautiful, just as the tastes: lobster, Korean/Asian spices & fresh herbs… Delicious!
2011: Ballade dans les bois
Pomme de terre à la mousse / Herbes et fleurs sauvages / Jus d’égopode et primevère (Steamed Potatoes with moss, Wild herbs and flowers, Juice from Egopode)
One of Sang-Hoon’s signature dishes… Please read the comments on this dish above.
2010 : Chimère (Chimera)
¼uf de pulpe / Textures de noir (Octopus egg / black textures)
This dish is a piece of art. Minimalistic, modern, simple. But yet suprising in flavours and textures! Squid was the main star, prepared in different manners/textures.
2012: Etats de Veau (Veal in disguise)
Une part du filet en juste cuisson / Joues et mousserons / Tartare et furikaké, au bouillon frais (Fillet cooked to perfection, cheeks and small wild mushrooms / Tartare with cumin, carrot and furikake)
The smoked/baked veal was presented at the table first, to absorb the scent. On the plate, it was presented in different preparations and with Korean accents. Tender, surprising and very tasteful.
2005 : Favori intemporel : Local Food
Aiguillette de pigeonneau de Waret / Crapiaud du Morvan / Fèves de tonka (Pigeon from Waret / Crapiaux / tonka beans)
This is one of the « classic, timeless » dishes, and we understand why. The pigeon comes from the region (Waret), and comes as a fillet and a leg. With an amazing juice of Tonka bean and different vegetable presentation, this was one of the highlights for me.
2012 : Imprégnation
Melon à la cardamone / Rhubarbe en gaufrettes / Glace au lait battu et wasabi (Melon with cardamom / Rhubarb wafers / Buttermilk ice cream with wasabi)
Once again, a beautiful, colorful plate! The first dessert had power, with surprising taste combinations (wasabi, melon, cardemon,…) and enough – but not too much – sweetness.
2012 : Petits Fruits
Fraises au demerara et huile d’olive / Myrtilles et mûres au citron et menthe / Sorbet concombre et verveine (Strawberries with demerara sugar and olive oil /
Blueberries and blackberries with lemon and mint / Cucumber and lemon verbena sorbet)
This dessert was prepared step by step at our table (a birthday present from the team), so we could closely follow the assembly of the ingredients. After the preparation a small bowl was filled with nitrogen/ dry ice, which delivered a smokey/misty effect on the whole table. A true spectacle indeed!
Coffee & sweets
Coffee accompaniments were presented in a beautiful Asian bowl, and came with 6 different “Food pairing candies”: surprising food combinations which deliver unusual taste sensations (more info on http://www.foodpairing.be/)
The Wines
Unfortunately I did not take detailed notes on the wines, but all of the wines were of very good quality. As Sang-Hoon has been a sommelier himself, the wine choice matches the dishes perfectly, yet in an often surprising way. We had 10 different wines, going from 1992 till 2010, from quite acid till sweet, from white over rosé to red, from France to Slovakia.
The “Belgian Taste Buds” Experience
The experience? What can I say… We had very high expectations about L’air du Temps – and they were all fulfilled, exceeded even. This was an amazing culinary journey with lots of surprises (the use of herbs, vegetables, the Korean accents, etc.) and an overall level of creativity and quality that was extremely high in all aspects.
Sang-Hoon really tries to offer each guest a unique experience and exceeds culinary boundaries. The service, the presentation, the flavors, the wines, the experience… they were all of such top quality that this restaurant should be a must-visit for every foodie out there.
As a goodbye gift, everyone receives a luxury box with his personalized menu and little cards with the explanation/philosophy of some dishes:
Sang-Hoon and the L’air du Temps team: you really changed our view on contemporary cuisine and on dining experience.
Thank you.
Belgian Taste Buds:
- Food Buds 8/10
- Wine Pairing Buds 8,5/10
- Price/Quality Buds 9/10
- Service Buds 9/10
- Experience Buds 9.5/10
[ Bericht 0% gewijzigd door Mirjam op 16-06-2012 03:04:41 ]Hungry? Get your bites on www.belgiantastebuds.com!zaterdag 16 juni 2012 @ 00:37:48 #280golfer
Ouwe jongereNu nog een keer in het Nederland i.p.v. copy/paste..There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golferborisz
KeurmeesterWaar?: Minato Mirai, IJmuiden http://www.minatomirai.nl/SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Het menu. Je hebt diverse menu's zie site voor een overzicht. Wij gingen voor het combimenu.
EtenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op de sushi, soep en salade na wordt het zo voor je neus klaargemaakt . Aantal keer gaat de fik erin .
Vlees en vis was goed . Mals, goed bereidt. Het enige wat me dan wel tegen gaat staan is de sojasaus en knoflook . Hoe lekker het ook was, het smaakt in the end allemaal naar sojasaus en in mindere mate knoflook. Zowel bij de zalm, Sint Jacob, Biefrolletjes als de rib eye allemaal sojasaus en knoflook en in mindere mate prei.
Ik had een kortingsbon wat 100e op de rekening scheelde. We waren nu met z'n vieren 150e kwijt. De prijzen van de menu's tikken toch aan. Daarbij kan je ook wel a la carte, maar dan zou ik een andere zaak uitzoeken.winnaar wielerprono 2007 :) Last.FMzaterdag 30 juni 2012 @ 23:02:02 #282golfer
Ouwe jongereDie overheersende sojasmaak kan ik mij ook nog herinneren van ons bezoek, jaren geleden, aan die tent.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golferzondag 1 juli 2012 @ 02:08:31 #283Tezz
ENFJ!Oh! Ik zag dit topic omhoog schieten in 'mijn actieve topics' en zag een laatste post in dit topic van Golfer. Ik dacht gelijk: leuk! Bluezz en Golfer hebben weer een uitgebreide rescensie geschreven!! Maar dat was niet zo.
Maarrrrr..... ook de rescensie van Borisz is leuk! Wordt erg gewaardeerd door mij, die rescensies met foto's erbij. Ik durf het nog steeds niet: in een restaurant foto's maken. Ik voel me dan altijd zo opgelaten...Alleen met zelfspot kun je overleven...maandag 2 juli 2012 @ 01:34:36 #284Stereotomy
Mens sana in corpore sanoWaar?
De Lindehof, Nuenen.
Review:
[CUL Slow Chat] Waar Piet eindelijk de Meubels in de woonkamer zet
Cijfer: 9 voor de prettige eerste ervaring met een sterrenrestaurant.Confidence through competencemaandag 2 juli 2012 @ 02:52:01 #285Geerd
Tering kun je dat eten?quote:Op woensdag 13 juni 2012 21:50 schreef BelgianTasteBuds het volgende:
Ok, bij deze :
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]Ik zwaai naar dieren.maandag 2 juli 2012 @ 07:36:18 #286Blues
Gewoon doen het is zoveel leuker en je kan nog es terugbladeren wat je gegeten hebt.quote:Op zondag 1 juli 2012 02:08 schreef Tezz het volgende:
Oh! Ik zag dit topic omhoog schieten in 'mijn actieve topics' en zag een laatste post in dit topic van Golfer. Ik dacht gelijk: leuk! Bluezz en Golfer hebben weer een uitgebreide rescensie geschreven!! Maar dat was niet zo.
Maarrrrr..... ook de rescensie van Borisz is leuk! Wordt erg gewaardeerd door mij, die rescensies met foto's erbij. Ik durf het nog steeds niet: in een restaurant foto's maken. Ik voel me dan altijd zo opgelaten...
Even snel opschrijven wat je eet, of vantevoren zeggen dat je een verslagje schrijft met foto's en of je een kopie van het menu kan krijgen. Ze vinden het alleen maar leuk dat je er extra aandacht voor hebtmaandag 2 juli 2012 @ 10:17:10 #287mascara-klodder
make-up veegNa een middagje shop till you drop met mijn dochter de dag afgesloten met een etentje bij de griek waar ik al zo'n 23 jaar kom.
Wanneer: afgelopen donderdag.
Waar: Grieks restaurant Kreta in Voorburg.
Wat hadden wij: omdat het al laat was en we allebei erg moe waren had ik de steakschotel besteld en daar samen van gegeten.
Dochterlief zou met gemak een eigen schotel naar binnen kunnen werken normaal maar als ze moe is niet.
De steak was prima, en de bijgerechten ook.
Drinken: dochter een cola (niet opgedronken dus ik had idd goed besteld met het eten ) en ik 2 witte wijntjes.
Toetje voor dochter een kinderijsje. Ging ookal niet op
Heb een paar hapjes genomen van haar en het was echt onwijs lekker ijs, volgens mij sorbetijs.
Bediening: prima! Dochter had ze met haar lieve bekkie en blonde haren binnen no-time om haar priegelige vingertjes gewikkeld.
Totaalbedrag 20 euro.
Cijfer: een 8 (cijfer voor de hele dag een 10; mijn kleine meisje wordt echt groot )Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?maandag 2 juli 2012 @ 12:02:14 #288Isabeau
ISFPWow, voor 20 euro een gezellig etentje bij de Griek met je dochter Onbetaalbaar"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."maandag 2 juli 2012 @ 12:29:15 #289mascara-klodder
make-up veegja idd: onbetaalbaar. Wat heb ik toch ook een heerlijk kindquote:Op maandag 2 juli 2012 12:02 schreef Isabeau het volgende:
Wow, voor 20 euro een gezellig etentje bij de Griek met je dochter Onbetaalbaar
Degenen die haar ook irl kennen herkennen haar ook niet meer terug denk ik, ze is zo groot al
Oh en ik realiseer me nu dat ze volgens mij het ijsje niet hebben gerekend anders had het nooit maar 20 euro kunnen zijn.Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?zondag 8 juli 2012 @ 10:20:05 #290kahlie
Naar aanleiding van RobinOok's fantastische review zijn we gaan eten bij:
Waar?
Restaurant Smakelijk Eten en Drinken
Markt 21, Vlaardingen
We waren nieuwsgierig en het zag er zo goed uit en eetgenoot woont wel in Vlaardingen. We waren al eens voor niets geweest (ze zijn niet open op dinsdag), maar nu kwam het er afgelopen vrijdag toch van. Ik heb voor deze ene keer foto's gemaakt, al zijn ze natuurlijk bij lange na niet zo mooi als die van RobinOok
We namen beide een 4-gangen menu en twee wijntjes, plus een fles water. De bediening was vriendelijk maar kwam ons wel een keer of 4 vragen of we echt wel buiten wilden eten (was heerlijk weer, dus waarom niet?).
Ze kwamen eerst de fles water brengen (die helaas niet opgeschroefd werd en ingeschonken...) en daarna heel lekker brood met een knoflook-kruiden-olie-dip (erg prettig) en chorizo.
Daarna kwamen onze voorgerechten: Gerookte zalm – aspergetips – kropsla – komkommerkaviaar en Salade – maiskip – Parmezaan - vadouvanmayonaise
Korte impressie: erg veel zalm in mijn voorgerecht, niet in balans, maar wel lekker en grappig. Maiskip in de salade zou licht geBBQ-ed zijn, maar er was verder geen smaak aan te vinden. Niet gekruid of gemarineerd. Een beetje jammer vanwege de vrij sterkte andere smaken.
Onze tussengerechten: Gazpacho – gamba’s – knoflookcroutons en Risotto - gepocheerd ei - geschaafde zomertruffel
Korte impressie: Gazpacho was heerlijk, gamba's ook perfect. Helaas geen knoflookcroutons gezien en jammer van het vieze randje en het feit dat de bediening zei dat er rivierkreeftjes in zouden zitten?
Risotto was heerlijk, al zat er enorm veel schuim op het gepocheerde ei, daardoor verzoop de risotto daarna in het vocht.
Wijnen heb ik niet onthouden. Vond ze niet superspeciaal, maar dat kan je voor deze prijs ook niet verwachten. Ik kreeg een rood wijntje dat prima bij de risotto smaakte en tafelgenoot kreeg een fris wit wijntje (langedoc) die prima was bij zijn soepje.
Onze hoofdgerechten: Diamanthaas – pommes carré – ratatouille en Rundersukade – mediterraans stamppotje – jus violet mosterd
Korte impressie: Beide heel fijne en lekkere gerechten. Diamanthaas was prachtig klaargemaakt. Rundersukade vond ik iets te veel peper op zitten (ik ben niet zo'n peper mens) en ik vond dat er in het stampotje iets te veel bittere smaken zaten (normaal heb ik nooit zo'n probleem met rucola), maar het was wel een heel leuk gerecht.
Wijnen: Beide rood. Tafelgenoot kreeg een Barista, een rode wijn met koffie-geuren/smaaktonen. Erg leuk en paste prima bij de jus van zijn gerecht. Ik kreeg een rood wijntje dat helaas niet zoveel toevoegde (ergens uit Spanje)
Pre-dessert: Sinaasappel Granite
Lekker fris-zuur! Perfect!
Onze nagerechten: Citroentaart – Italiaans schuim – vanille-ijs en Crème Brulée – mangosorbet - kletskoppen
Korte impressie: Fanastisch dessert. Goede citroentaart (zuur! yes!), lekker schuim, leuk die aardbeitjes en het ijs was heerlijk. Andere dessert idem. Super goed! Eigenlijk wilde tafelgenoot kaas, maar die houdt vooral van oude pittige kazen en dit is natuurlijk frans/mediteraans georienteerd. Dus ze hebben vooral verschilende schimmelkazen en dus wilde hij geen kaasplankje. (De Epoisse die ik heerlijk vind, vindt hij echt niet te eten).
Totaal bedrag: 48 euro pp (inclusief 2 wijn + water)
De cijfers:
Bediening: 7, gezellig en druk bezig, maar laat steken vallen
Wijnen: 7, Prijs/Kwaliteit van de wijn is prima, maar volgende keer voor mij geen wijn. Vind het persoonlijk te weinig toevoegen.
Eten: 8,5 Lekkere, leuke, mooi opgemaakte gerechten. Zeker in verhouding met deze prijs kwaliteit is het super wat ze neerzetten. Natuurlijk gaat dat wel ten koste van de keuze, maar die is alweer groter dan in April (3 gerechten per gang), maar als ik mijn tafelgenoots-gerechten had gehad was ik ook dik tevreden geweest.
Prijs/kwaliteit: 10
Wij vonden het erg leuk om eens wat minder sjiek te eten, maar toch een heerljke kwaliteit mee te krijgen. Wat dat betreft vullen ze een leuk gat in de markt! Wij gaan zeker nog weleens terug.
Edit: Imgur werkt niet, ga ff kijken hoe ik de foto's erop krijg. TinyPic werkt wel. Als er wat handigers is om dit te doen (meestal neem ik geen foto's) dan hoor ik het graag per DM/PM
[ Bericht 0% gewijzigd door kahlie op 08-07-2012 10:41:01 (foto's... zucht) ]zondag 8 juli 2012 @ 10:27:01 #291Tarado
capô de fuscaJe foto's doen het niet, kan je misschien nog wat aan doenzondag 8 juli 2012 @ 11:34:30 #292Isabeau
ISFPHet lijkt me allemaal heerlijk, kahlie En ook echt zure desserts er tussen, daar kan je mij wel voor wakker maken"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."zondag 8 juli 2012 @ 11:40:30 #294Isabeau
ISFPNee, inderdaad goed te betalen voor wat je krijgt! Alleen is Vlaardingen zo allemachtig ver weg"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."zondag 8 juli 2012 @ 12:47:51 #295RobinOok
Patroonheilige van CULCool!!
Je puntjes van kritiek snap ik wel. Wij hebben er nu 3 keer gegeten en elke keer zeer de moeite waard, maar ze laten wel af en toe steekjes vallen.Of misschien kun je het geen steekjes laten vallen noemen, aangezien het steeds dezelfde steekjes lijken te zijn. Ik vind persoonlijk de hoeveelheid zalm (ik had het met tonijn en een keer met eend) in het voorgerecht niet zo erg (integendeel ;-) ), maar ik vind het elke keer zo slecht op smaak gebracht. Dat ik of gewoon peper & zout mis of iets van een dressing/vinaigrette. Er zitten dan wel wat leuke stipjes "dunne mousse" bij, maar dat werkt niet. En de hoofdgerechten zitten dan opeens weer volgepakt met smaak. Wat ik dus niet erg vind trouwens, ik hou bijvoorbeeld wel van peper, maar ik heb wel eens gedacht "zouden ze ons afgeluisterd hebben". ;-)
Hoe dan ook ziet het er allemaal prachtig uit. En lekker ook. Zalm of mooie tonijn is natuurlijk nooit vies, maar het had dan alleen nog lekkerder kunnen zijn.
Ik vind de wijnen trouwens wel de moeite waard. In ieder geval worden ze speciaal voor het gerecht uitgekozen, dat vind ik altijd fijn, want 1 fles die bij alle gerechten past, dat gaat zeker niet lukken. En ook al is de match niet altijd helemaal geslaagd, ik vind het juist onnoemelijk leuk om verrast te worden. Zoals die Barista die jullie ook dronken, superleuke wijn! Ik kreeg ook meteen in om zelf te gaan koken en die wijn erbij te schenken.
Voor het geld hoef je t wijnarrangement niet te laten. Dat doe ik tegenwoordig bij andere restaurants wel, het wijnarrangement aan me voorbij laten gaan. Omdat ik steeds meer het gevoel heb dat ze dat/mij als cash cow zien, glazen voor 8 euro schenken uit flessen die ze 5.95 aan inkoop kostten. En dan dus niet erg bijzondere wijnen. Ja, doeg he?
Anyway, leuk dat jullie gegaan zijn, leuk dat julllie het lekker vonden en leuk dat jullie zeker nog eens terug gaan!Mijn website: Aziatische-ingrediënten.nlzondag 8 juli 2012 @ 12:54:25 #296kahlie
Mensen, bedankt voor jullie leuke en lieve reacties (Misschien toch vaker proberen foto's erbij te schieten met behulp van de telefoon).
RobinOok, wat jammer dat jullie ook nog dezelfde kritiekpuntjes steeds tegen komen. Misschien moeten we het eens bij de kok laten vallen Veel vlees/vis of iets dergelijks vind ik meestal niet zo erg, maar als het dan weer overheerst, dan vind ik het weer niet leuk. Dan is het gerecht zo uit balans en zit je nog aan 100gram zalm, terwijl je salade en dressing al op zijn En die gerookte zalm was idd verder niet op smaak gebracht en dat maakt het nog jammerlijker!
Wat betreft de wijn, tja, wat kan ik zeggen. Ik vind bij veel restaurants de wijn niet de moeite waard. Ik ben gewoon geen super wijn drinker en ik vind het vaak weinig toevoegen of niet super speciaal. Enkel bij Parkheuvel word ik altijd super positief verrast, maar ja, dat is echt een ander segment. Ik vind het fijn dat ze goedkope wijn schenken (vanaf ¤3,50 per glas) en ik weet dat mijn schoonouders die wel graag een wijntje of 3-4 drinken, dat geweldig zouden vinden. Maar ik zit dan zeg maar, net zo lief aan het water. Wat ook niet meeviel is dat die van mijn tafelgenoot gewoon veel lekkerder waren en er beter bij pastten.
Maar het is gewoon een super leuk restaurant en ik hoop er binnenkort weer heen te gaan met mijn ouders. Kijken hoe ze omgaan met dieet-restricties i.v.m. heftige voedselallergie Volgens het personeel kon het. Doen ze het goed, dan wordt dit restaurant helemaal voor ons.zondag 8 juli 2012 @ 13:09:27 #297RobinOok
Patroonheilige van CULOoh, je houdt niet zo van wijn. Ja, dat kan.
Ik ga dus hoe dan ook altijd voor wijn, arrangement of fles. ;-)Mijn website: Aziatische-ingrediënten.nlzondag 8 juli 2012 @ 13:12:25 #298kahlie
Oh, dan ben je inderdaad wel een melkkoe bij de meeste restaurants. Al schenkt Amarone bijvoorbeeld ook leuke wijnen (was je toch ook al geweest?). Calla's heeft ook goede en leuke wijnen.quote:Op zondag 8 juli 2012 13:09 schreef RobinOok het volgende:
Ooh, je houdt niet zo van wijn. Ja, dat kan.
Ik ga dus hoe dan ook altijd voor wijn, arrangement of fles. ;-)
Ik hou gewoon van bijzonder denk ik en drink meestal whiskey. Die zijn rond de ¤50 per fles of nog duurder. En dan heb je echt wel bijzondere smaken, meerdere tonen en een nadronk. Dat wil ik het liefst ook in mijn wijntjes. Of ze moeten het gerecht ophalen, verfrissen of verrijken.zondag 8 juli 2012 @ 13:17:01 #299Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.Dat heb ik ook, en dan bediening die echt verstand heeft van wijn en de gerechten en deze perfect op elkaar af weet te stemmen. Helaas kom je dat eigenlijk alleen in de tophoreca tegen.quote:Op zondag 8 juli 2012 13:09 schreef RobinOok het volgende:
Ooh, je houdt niet zo van wijn. Ja, dat kan.
Ik ga dus hoe dan ook altijd voor wijn, arrangement of fles. ;-)
(Puur in Hellevoetsluis: deze witte wijn is lauw. Oh, sorry, wilt u er wat ijs in?)In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.zondag 8 juli 2012 @ 13:17:20 #300RobinOok
Patroonheilige van CULJa, Amarone staat heel hoog op mijn Rotterdams favorietenlijstje. En qua wijnarragement misschien wel bovenaan.
(al lang niet meer geweest trouwens)Mijn website: Aziatische-ingrediënten.nlzondag 8 juli 2012 @ 13:19:55 #301Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.In de woorden van Joop Braakhekke: Vohool!In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Forum Opties Forumhop: Hop naar: