En sinds die tijd nooit meer buiten de deur gegetenquote:Op woensdag 25 januari 2012 15:29 schreef KlappernootatWork het volgende:
Ik heb een bak onionrings gegeten in de Cheesecake factory.
afgelopen zomer
quote:Op woensdag 25 januari 2012 15:38 schreef motorbloempje het volgende:
Heb even een reeks van deze reeks gemaakt
Prima SOG.
ja, maar ik mis die dingen nu..quote:Op woensdag 25 januari 2012 15:32 schreef golfer het volgende:
[..]
En sinds die tijd nooit meer buiten de deur gegeten
Volgende keer een Blooming onion bestellen bij Outback steakhousequote:Op woensdag 25 januari 2012 15:47 schreef KlappernootatWork het volgende:
[..]
ja, maar ik mis die dingen nu..
Vers? Ik vond het een dikke tegenvaller. Veels te duur en een vaag aanbod van california rolls, eigen verzinsels en nigiri sushi. En die laatste is niet vers maar wordt direct uit de koeling geserveerd waardoor deze koud en dus smaakloos is.quote:Op maandag 30 januari 2012 09:56 schreef KlappernootatWork het volgende:
van het weekend sushi gehad bij zushi in Amsterdam.
zo vers als het maar kan, grappig is de lopende band.
De bakjes hebben verschillende kleuren, dus je kunt je eigen prijs bepalen..
ik heb blijkbaar een goede keuze in bakjes.quote:Op maandag 30 januari 2012 10:28 schreef Strolie75 het volgende:
[..]
Vers? Ik vond het een dikke tegenvaller. Veels te duur en een vaag aanbod van california rolls, eigen verzinsels en nigiri sushi. En die laatste is niet vers maar wordt direct uit de koeling geserveerd waardoor deze koud en dus smaakloos is.
Nee hoor, dat vinden ze helemaal niet erg en steeds meer mensen doen dat. Daarbij komt dat ze van ons tegenwoordig ook vaak al wel weten dat we recensies schrijven en de restaurateurs zijn daar over het algemeen alleen maar enthousiast over.quote:Op woensdag 1 februari 2012 11:07 schreef Strolie75 het volgende:
Geen kritiek, maar gewoon een vraagje: vinden ze het nooit vervelend als je (met flits zo te zien) van alle gerechten een foto maakt? Ik probeer het meestal nog onopvallend met de iPhone te doen.
Even een serieus vraagje hoor, ik lees zo nu en dan weleens je ervaringen in al die dure restaurants maar is het nu alleen om de smaak te doen en ga je wel met een volle maag naar huis? Het lijkt altijd zo weinig wat er op die borden ligt.quote:Op dinsdag 31 januari 2012 23:58 schreef golfer het volgende:
Waar: 1 Michelinsterrestaurant De Vrienden van Jacob in Santpoort.
Wanneer: 31-01-2012
Impressie:
Met 25 % korting van de Dinerjaarkaart vandaag gegeten bij 1 Michelinsterrestaurant de Vrienden van Jacob op het landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort.
[ afbeelding ]
Na ontvangst mochten we in de serre met uitzicht op de bijna bevroren vijver plaatsnemen en nadat we eerst een glaasje Macon-Chardonnay van de Bret Brothers als aperitief genomen hadden werden we al snel door de SVH-meesterchefkok Alain Alders persoonlijk begroet met een uitleg over de diverse menu-mogelijkheden en eventueel bijpassende wijn-arrangementen.
We besloten te gaan voor een 5 gangen Menu Dégustation met bijpassend wijnarrangement.
Al snel kwamen er diverse amuses op tafel, te beginnen met een bouillon die vanuit een theepot geschonken werd op een capsule van (naar keuze) spek, tomaat of mosterd. Wij kozen beiden voor de mosterd.
Vervolgens bracht Alain een aperitiefbox op tafel die bij opening bestond uit een gepofte Opperdoezeraardappeltje verpakt in eetbare klei, popcorn in een krokantje van parmezaan, een kletskop met sesam en een sable koekje met vadouvan.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vervolgens volgden nog 2 amuses.:een spiegeleitje met roquet, truffel en marscapone en daarna een escargot met schuim van melk en waterkers.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het eerste echte voorgerecht bestond uit een heerlijke salade van kreeft met crème van bloedworst en bundelzwam vergezeld door een chip van bloedworst en appel.
Bij dit gerecht dronken wij een Theo Migus "Von Muschelkalk' Grauburgunder,2009 uit de Pfalz, Duitsland.
[ afbeelding ]
Daarna volgde nog een soort voorgerecht, namelijk flan van bloemkool en truffel met zachtgegaarde coquille, rammenas en notenboter.
Hierbij dronken we een witte The Ladybird Laibach, 2010 van de Coastal region uit Zuid-Afrika.
[ afbeelding ]
Het tussengerecht bestond uit een lekker krokant op de huid gebakken stuk Skrei (kabeljauw uit het seizoen vanaf het hoge Noorden) met haringkuit en een overheerlijke hollandaise, met radijs en augurk en een stukje kabeljauwwang als een soort kibbeling.
Daarbij dronken we een witte Domaine Cauhapé "Geyser' uit 2009 uit de Jurancon, Frankrijk.
[ afbeelding ]
Het hoofdgerecht bestond uit een botermalse op het karkas gebraden Anjouduif met een crème van mais, cranberry en een crunch van chorizo met een jus van chorizo.
Als wijn daarbij een rode Valpolicella "Camporenzo' Momte Dall'Ora 2008 uit Veneto, Italië.
[ afbeelding ]
Vervolgens kregen we nog een pré-dessert bestaande uit sinasappel, quinoagraan, ananas-ijs en een (ja daar is ie weer) getourneerd worteltje.
[ afbeelding ]
We sloten de maaltijd af met het dessert van verschillende structuren van mokka, rots van muscavado, crème suisse en roomijs van Southern Comfort Whisky.
Daarbij een dessertwijn: Chamvers muscat ´Rosewood vineyards S.A. uit Rhuterglen, Australië.
[ afbeelding ]
Met een bijzonder voldaan gevoel besloten we dit keer de espresso en friandises aan ons voorbij te laten gaan.
De Vrienden van Jacob is z'n ene Michelinster meer dan waard met een kok die hoog op smaak kookt en een brigade die vakkundig de gerechten van commentaar en uitleg voorziet.
Maitre sommelier Sietse kan leuk en boeiend over de diverse wijnen vertellen.
Al met al een bijzonder geslaagde en vooral heel lekkere avond doorgebracht in het prachtig ingerichte restaurant op dit mooie landgoed.
Eten: 9,5
Bediening: 9
Prijs-kwaliteit: 9
Je krijgt dan ook achterlijk veel gangen. Keren dat ik zoiets heb gegeten zat ik aan het eind van de avond toch echt wel nokkie vol, en ik kan veel eten.quote:Op woensdag 1 februari 2012 15:06 schreef PKRChamp het volgende:
[..]
Even een serieus vraagje hoor, ik lees zo nu en dan weleens je ervaringen in al die dure restaurants maar is het nu alleen om de smaak te doen en ga je wel met een volle maag naar huis? Het lijkt altijd zo weinig wat er op die borden ligt.
Na een aantal amuses en daarna nog 6 gangen zit je echt wel vol hoor. Maar het gaat in eerste instantie natuurlijk wel om de smaak.quote:Op woensdag 1 februari 2012 15:06 schreef PKRChamp het volgende:
Even een serieus vraagje hoor, ik lees zo nu en dan weleens je ervaringen in al die dure restaurants maar is het nu alleen om de smaak te doen en ga je wel met een volle maag naar huis? Het lijkt altijd zo weinig wat er op die borden ligt.
Keuze uit 5 verschillende soorten zelfgemaakte broodjes die steeds werden aangevuld en te eten waren met gezouten boter en gecentrifugeerde olijfolie.quote:Op woensdag 1 februari 2012 22:31 schreef Bluezz het volgende:
Bovendien krijg je als je wilt genoeg broodjes geserveerd om de maag te vullen...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |