abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_107218691
registreer om deze reclame te verbergen
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Voor de langere verslagen kun je terecht in de topics van het restaurant zelf, of open er een .

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?


Alle verslagen in een overzicht:

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

Delen 5 en 6 moeten nog even bijgewerkt worden voor in de OP.
Poef.....gone! ©golfer
pi_107218774
Ik heb ook bij popocatepetl gegeten, in Rotterdam. Ik vind het eerlijk gezegd niet zo bijzonder. Sterker nog, het was niet eens zo heel lekker. Echt niet meer dan een 6.5 waard. Ja als je thuis vooral knorr maaltijdgerechten maakt zul je het speciaal vinden, maar anders niet.
pi_107219017
Gerrit en Marijke, Beestenmarkt, Deventer. Na 4 jaar doet het nog steeds pijn dat hij weg is.

ST_DDRVGERRITENMARI_953307a.JPG
Football. Glorious football. Dont care what it looks like.
  woensdag 25 januari 2012 @ 15:29:46 #4
98593 KlappernootatWork
Tot mijn strot in het genot..
pi_107219508
registreer om deze reclame te verbergen
Ik heb een bak onionrings gegeten in de Cheesecake factory.
afgelopen zomer
kosten 2 dollar
ik zat op een terras in Sawgrass Mills (een enorm winkelcentrum nabij Miami)
cijfer: een dikke 8 :9

41148125p1.jpg

met een teil bier er naast. :9~

helaas hebben ze die kwaliteit hier niet.. -O-
Shit! werken zuigt...
Op donderdag 22 november 2007 @ 12:42 schreef Neelis het volgende: Rabbelneuteaantwaark ?
pi_107219593
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2012 15:29 schreef KlappernootatWork het volgende:
Ik heb een bak onionrings gegeten in de Cheesecake factory.
afgelopen zomer

En sinds die tijd nooit meer buiten de deur gegeten :? :')
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 25 januari 2012 @ 15:38:37 #6
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_107219802
Heb even een reeks van deze reeks gemaakt :)

Prima SOG.
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
pi_107219832
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2012 15:38 schreef motorbloempje het volgende:
Heb even een reeks van deze reeks gemaakt :)

Prima SOG.
^O^
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 25 januari 2012 @ 15:47:06 #8
98593 KlappernootatWork
Tot mijn strot in het genot..
pi_107220104
quote:
11s.gif Op woensdag 25 januari 2012 15:32 schreef golfer het volgende:

[..]

En sinds die tijd nooit meer buiten de deur gegeten :? :')
ja, maar ik mis die dingen nu.. -O-
Shit! werken zuigt...
Op donderdag 22 november 2007 @ 12:42 schreef Neelis het volgende: Rabbelneuteaantwaark ?
  donderdag 26 januari 2012 @ 08:35:58 #9
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_107247375
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2012 15:47 schreef KlappernootatWork het volgende:

[..]

ja, maar ik mis die dingen nu.. -O-
Volgende keer een Blooming onion bestellen bij Outback steakhouse
Ik ben inmiddels overleden
  vrijdag 27 januari 2012 @ 21:30:44 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107310076
We waren eten bij het Residenz Hotel in Bocholt
Kregen alle eerst een klein rolletje van flammkuchen op een tomaten/geitenkaas met honing. Hier zitten uien in dus Teigutjuh kreeg een aardappelsoepje
Ik had vooraf een halve gebraden wilde duif op aardappel puree en lebkuchen met en rode wijnsaus, met daarbij een salade met een mosterd dressing.
Manlief had een carpaccio met een rocola salade en flinterdun gesneden parmazaan
Tussendoor een citroensorbet
Daarna een ossehaasfilet met een barolosaus en voor mij speenvarkenruggetje

Hier dronken we Rioja en mineraalwater

Cijfer 8,5
Prijs, 99,70
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 30 januari 2012 @ 09:56:18 #11
98593 KlappernootatWork
Tot mijn strot in het genot..
pi_107393247
:9 van het weekend sushi gehad bij zushi in Amsterdam.

zo vers als het maar kan, grappig is de lopende band.

De bakjes hebben verschillende kleuren, dus je kunt je eigen prijs bepalen..
Shit! werken zuigt...
Op donderdag 22 november 2007 @ 12:42 schreef Neelis het volgende: Rabbelneuteaantwaark ?
pi_107393938
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 09:56 schreef KlappernootatWork het volgende:
:9 van het weekend sushi gehad bij zushi in Amsterdam.

zo vers als het maar kan, grappig is de lopende band.

De bakjes hebben verschillende kleuren, dus je kunt je eigen prijs bepalen..
Vers? Ik vond het een dikke tegenvaller. Veels te duur en een vaag aanbod van california rolls, eigen verzinsels en nigiri sushi. En die laatste is niet vers maar wordt direct uit de koeling geserveerd waardoor deze koud en dus smaakloos is.
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
  maandag 30 januari 2012 @ 11:17:22 #13
98593 KlappernootatWork
Tot mijn strot in het genot..
pi_107395080
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 10:28 schreef Strolie75 het volgende:

[..]

Vers? Ik vond het een dikke tegenvaller. Veels te duur en een vaag aanbod van california rolls, eigen verzinsels en nigiri sushi. En die laatste is niet vers maar wordt direct uit de koeling geserveerd waardoor deze koud en dus smaakloos is.
ik heb blijkbaar een goede keuze in bakjes.
Shit! werken zuigt...
Op donderdag 22 november 2007 @ 12:42 schreef Neelis het volgende: Rabbelneuteaantwaark ?
  dinsdag 31 januari 2012 @ 23:58:11 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_107464565
Waar: 1 Michelinsterrestaurant De Vrienden van Jacob in Santpoort.
Wanneer: 31-01-2012

Impressie:
Met 25 % korting van de Dinerjaarkaart vandaag gegeten bij 1 Michelinsterrestaurant de Vrienden van Jacob op het landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort.
vriendenvan%20jacob.jpg

Na ontvangst mochten we in de serre met uitzicht op de bijna bevroren vijver plaatsnemen en nadat we eerst een glaasje Macon-Chardonnay van de Bret Brothers als aperitief genomen hadden werden we al snel door de SVH-meesterchefkok Alain Alders persoonlijk begroet met een uitleg over de diverse menu-mogelijkheden en eventueel bijpassende wijn-arrangementen.

We besloten te gaan voor een 5 gangen Menu Dégustation met bijpassend wijnarrangement.

Al snel kwamen er diverse amuses op tafel, te beginnen met een bouillon die vanuit een theepot geschonken werd op een capsule van (naar keuze) spek, tomaat of mosterd. Wij kozen beiden voor de mosterd.

Vervolgens bracht Alain een aperitiefbox op tafel die bij opening bestond uit een gepofte Opperdoezeraardappeltje verpakt in eetbare klei, popcorn in een krokantje van parmezaan, een kletskop met sesam en een sable koekje met vadouvan.
bouillon.jpg.opt623x466o0,0s623x466.jpg
amuseboxdicht.jpg.opt621x465o0,0s621x465.jpg
amusebox.jpg.opt618x463o0,0s618x463.jpg

Vervolgens volgden nog 2 amuses.:een spiegeleitje met roquet, truffel en marscapone en daarna een escargot met schuim van melk en waterkers.
spiegelei.jpg.opt620x464o0,0s620x464.jpg
escargot.jpg.opt619x463o0,0s619x463.jpg

Het eerste echte voorgerecht bestond uit een heerlijke salade van kreeft met crème van bloedworst en bundelzwam vergezeld door een chip van bloedworst en appel.
Bij dit gerecht dronken wij een Theo Migus "Von Muschelkalk' Grauburgunder,2009 uit de Pfalz, Duitsland.
kreeftsalade.jpg.opt620x464o0,0s620x464.jpg

Daarna volgde nog een soort voorgerecht, namelijk flan van bloemkool en truffel met zachtgegaarde coquille, rammenas en notenboter.
Hierbij dronken we een witte The Ladybird Laibach, 2010 van de Coastal region uit Zuid-Afrika.
coquille.jpg.opt617x462o0,0s617x462.jpg

Het tussengerecht bestond uit een lekker krokant op de huid gebakken stuk Skrei (kabeljauw uit het seizoen vanaf het hoge Noorden) met haringkuit en een overheerlijke hollandaise, met radijs en augurk en een stukje kabeljauwwang als een soort kibbeling.
Daarbij dronken we een witte Domaine Cauhapé "Geyser' uit 2009 uit de Jurancon, Frankrijk.
skrei.jpg.opt622x466o0,0s622x466.jpg

Het hoofdgerecht bestond uit een botermalse op het karkas gebraden Anjouduif met een crème van mais, cranberry en een crunch van chorizo met een jus van chorizo.
Als wijn daarbij een rode Valpolicella "Camporenzo' Momte Dall'Ora 2008 uit Veneto, Italië.
anjouduif.jpg.opt619x463o0,0s619x463.jpg

Vervolgens kregen we nog een pré-dessert bestaande uit sinasappel, quinoagraan, ananas-ijs en een (ja daar is ie weer) getourneerd worteltje.
predessert.jpg.opt620x464o0,0s620x464.jpg

We sloten de maaltijd af met het dessert van verschillende structuren van mokka, rots van muscavado, crème suisse en roomijs van Southern Comfort Whisky.
Daarbij een dessertwijn: Chamvers muscat ´Rosewood vineyards S.A. uit Rhuterglen, Australië.
dessert.jpg.opt618x463o0,0s618x463.jpg

Met een bijzonder voldaan gevoel besloten we dit keer de espresso en friandises aan ons voorbij te laten gaan.

De Vrienden van Jacob is z'n ene Michelinster meer dan waard met een kok die hoog op smaak kookt en een brigade die vakkundig de gerechten van commentaar en uitleg voorziet.
Maitre sommelier Sietse kan leuk en boeiend over de diverse wijnen vertellen.

Al met al een bijzonder geslaagde en vooral heel lekkere avond doorgebracht in het prachtig ingerichte restaurant op dit mooie landgoed.

Eten: 9,5
Bediening: 9
Prijs-kwaliteit: 9


[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 01-02-2012 12:16:22 (typo) ]
Poef.....gone! ©golfer
pi_107466572
Zowel de locatie als al het eten ziet er prachtig uit. Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_107471036
Chique de friemel :D
Kan me met al die dure termen nooit zo goed voorstellen hoe het dan smaakt, maar het klinkt prachtig en ziet er goed verzorgt en aantrekkelijk uit :Y
pi_107471830
Geen kritiek, maar gewoon een vraagje: vinden ze het nooit vervelend als je (met flits zo te zien) van alle gerechten een foto maakt? Ik probeer het meestal nog onopvallend met de iPhone te doen.
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_107472253
wow, ziet er goed uit golfer!
  woensdag 1 februari 2012 @ 12:09:46 #19
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_107473816
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 11:07 schreef Strolie75 het volgende:
Geen kritiek, maar gewoon een vraagje: vinden ze het nooit vervelend als je (met flits zo te zien) van alle gerechten een foto maakt? Ik probeer het meestal nog onopvallend met de iPhone te doen.
Nee hoor, dat vinden ze helemaal niet erg en steeds meer mensen doen dat. Daarbij komt dat ze van ons tegenwoordig ook vaak al wel weten dat we recensies schrijven en de restaurateurs zijn daar over het algemeen alleen maar enthousiast over.
Gisteravond werd ons na afloop zelfs uitdrukkelijk door de maitre gevraagd naar onze eigen recensie-site en het is ons al een keer overkomen dat we in een ander restaurant etend opeens onverwachts begroet en bedankt werden door ook daar etende de eigenaren van een andere zaak waar we eerder een goede recensie over hadden geschreven.
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 1 februari 2012 @ 15:01:05 #20
340838 VakantieNancy
Altijd op Vakantie
pi_107479509
Jullie fotos hangen in de keuken natuurlijk
Zonnenschijn en Champagne, van Spanje tot Rockanje
pi_107479670
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2012 23:58 schreef golfer het volgende:
Waar: 1 Michelinsterrestaurant De Vrienden van Jacob in Santpoort.
Wanneer: 31-01-2012

Impressie:
Met 25 % korting van de Dinerjaarkaart vandaag gegeten bij 1 Michelinsterrestaurant de Vrienden van Jacob op het landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort.
[ afbeelding ]

Na ontvangst mochten we in de serre met uitzicht op de bijna bevroren vijver plaatsnemen en nadat we eerst een glaasje Macon-Chardonnay van de Bret Brothers als aperitief genomen hadden werden we al snel door de SVH-meesterchefkok Alain Alders persoonlijk begroet met een uitleg over de diverse menu-mogelijkheden en eventueel bijpassende wijn-arrangementen.

We besloten te gaan voor een 5 gangen Menu Dégustation met bijpassend wijnarrangement.

Al snel kwamen er diverse amuses op tafel, te beginnen met een bouillon die vanuit een theepot geschonken werd op een capsule van (naar keuze) spek, tomaat of mosterd. Wij kozen beiden voor de mosterd.

Vervolgens bracht Alain een aperitiefbox op tafel die bij opening bestond uit een gepofte Opperdoezeraardappeltje verpakt in eetbare klei, popcorn in een krokantje van parmezaan, een kletskop met sesam en een sable koekje met vadouvan.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Vervolgens volgden nog 2 amuses.:een spiegeleitje met roquet, truffel en marscapone en daarna een escargot met schuim van melk en waterkers.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Het eerste echte voorgerecht bestond uit een heerlijke salade van kreeft met crème van bloedworst en bundelzwam vergezeld door een chip van bloedworst en appel.
Bij dit gerecht dronken wij een Theo Migus "Von Muschelkalk' Grauburgunder,2009 uit de Pfalz, Duitsland.
[ afbeelding ]

Daarna volgde nog een soort voorgerecht, namelijk flan van bloemkool en truffel met zachtgegaarde coquille, rammenas en notenboter.
Hierbij dronken we een witte The Ladybird Laibach, 2010 van de Coastal region uit Zuid-Afrika.
[ afbeelding ]

Het tussengerecht bestond uit een lekker krokant op de huid gebakken stuk Skrei (kabeljauw uit het seizoen vanaf het hoge Noorden) met haringkuit en een overheerlijke hollandaise, met radijs en augurk en een stukje kabeljauwwang als een soort kibbeling.
Daarbij dronken we een witte Domaine Cauhapé "Geyser' uit 2009 uit de Jurancon, Frankrijk.
[ afbeelding ]

Het hoofdgerecht bestond uit een botermalse op het karkas gebraden Anjouduif met een crème van mais, cranberry en een crunch van chorizo met een jus van chorizo.
Als wijn daarbij een rode Valpolicella "Camporenzo' Momte Dall'Ora 2008 uit Veneto, Italië.
[ afbeelding ]

Vervolgens kregen we nog een pré-dessert bestaande uit sinasappel, quinoagraan, ananas-ijs en een (ja daar is ie weer) getourneerd worteltje.
[ afbeelding ]

We sloten de maaltijd af met het dessert van verschillende structuren van mokka, rots van muscavado, crème suisse en roomijs van Southern Comfort Whisky.
Daarbij een dessertwijn: Chamvers muscat ´Rosewood vineyards S.A. uit Rhuterglen, Australië.
[ afbeelding ]

Met een bijzonder voldaan gevoel besloten we dit keer de espresso en friandises aan ons voorbij te laten gaan.

De Vrienden van Jacob is z'n ene Michelinster meer dan waard met een kok die hoog op smaak kookt en een brigade die vakkundig de gerechten van commentaar en uitleg voorziet.
Maitre sommelier Sietse kan leuk en boeiend over de diverse wijnen vertellen.

Al met al een bijzonder geslaagde en vooral heel lekkere avond doorgebracht in het prachtig ingerichte restaurant op dit mooie landgoed.

Eten: 9,5
Bediening: 9
Prijs-kwaliteit: 9

Even een serieus vraagje hoor, ik lees zo nu en dan weleens je ervaringen in al die dure restaurants maar is het nu alleen om de smaak te doen en ga je wel met een volle maag naar huis? Het lijkt altijd zo weinig wat er op die borden ligt.
pi_107484537
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 15:06 schreef PKRChamp het volgende:

[..]

Even een serieus vraagje hoor, ik lees zo nu en dan weleens je ervaringen in al die dure restaurants maar is het nu alleen om de smaak te doen en ga je wel met een volle maag naar huis? Het lijkt altijd zo weinig wat er op die borden ligt.
Je krijgt dan ook achterlijk veel gangen. Keren dat ik zoiets heb gegeten zat ik aan het eind van de avond toch echt wel nokkie vol, en ik kan veel eten.
  woensdag 1 februari 2012 @ 19:49:12 #23
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_107490847
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 15:06 schreef PKRChamp het volgende:

Even een serieus vraagje hoor, ik lees zo nu en dan weleens je ervaringen in al die dure restaurants maar is het nu alleen om de smaak te doen en ga je wel met een volle maag naar huis? Het lijkt altijd zo weinig wat er op die borden ligt.
Na een aantal amuses en daarna nog 6 gangen zit je echt wel vol hoor. Maar het gaat in eerste instantie natuurlijk wel om de smaak.
Als het alleen gaat om vol te zitten ga ik wel naar de lokale all-you-can-eat vreetJapanner ofzo.
Poef.....gone! ©golfer
pi_107499928
Bovendien krijg je als je wilt genoeg broodjes geserveerd om de maag te vullen... en idd als je zo'n 3 uur zit en elk kwartier of zo een gerechtje krijgt heb je genoeg volume om lekker gevuld naar huis te gaan.

En zijn wij geen grote eters.
  woensdag 1 februari 2012 @ 23:59:48 #25
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_107503694
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 22:31 schreef Bluezz het volgende:
Bovendien krijg je als je wilt genoeg broodjes geserveerd om de maag te vullen...
Keuze uit 5 verschillende soorten zelfgemaakte broodjes die steeds werden aangevuld en te eten waren met gezouten boter en gecentrifugeerde olijfolie.
broodenzo.jpg
Poef.....gone! ©golfer
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')