abonnement Unibet Coolblue
  Redactie Sport vrijdag 13 april 2012 @ 19:58:34 #151
102433 crew  dennistd
FOK!sport *O*
pi_110289294
Als alleen de letter fout is zal hij in elk geval op de goede vestiging terecht komen, het is alleen afwachten of hij ook op tijd bij de chauffeur terecht komt. Als je gelukt hebt is het gewoon dezelfde chauffeur of iemand die eerder of op dezelfde tijd begint. Als je pech hebt komt het pakketje pas tevoorschijn als de chauffeur die naar jou toe moet al onderweg is.
PM mij!
Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
  vrijdag 13 april 2012 @ 22:45:57 #152
48288 Mikkie
Mastermind.
pi_110298324
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 13:39 schreef Sinister-D- het volgende:
Gisteren dus bij de Wetswinkel geweest. En de uitkomst is inderdaad wat ik had verwacht maar niet op had gehoopt.
Situatie uitgelegd aan de 3 personen daar, kreeg te horen dat ik inderdaad in mijn recht sta en alsnog de goederen dien te ontvangen of mijn bedrag terug gestort dien te krijgen van de webshop. Ik zou enkel in contact moeten staan met de webshop, omdat ik geen klant ben bij de post, en niet betaald heb voor hun diensten. Dit is dan de zaak van de webshop om het op te lossen met de post, omdat zij wél betaald hebben voor hun diensten.
Ik kan nogmaals een mail sturen naar de webshop en de situatie uitleggen, wat ondertussen al gebeurd is, en mochten ze daar niet op reageren kan ik altijd nog een aangetekende brief versturen naar hun (met dezelfde post dienst die mijn pakket dus heeft kwijt gespeeld :') daar heb ik idd nog vertrouwen in :') ). Hierin zou ik de situatie nogmaals moeten beschrijven, en een termijn opstellen waarbij zij mij het geld terug moeten storten. Die termijn kan 2 á 3 weken zijn. Als ik mijn geld nog niet heb ontvangen kan ik een aanklacht indienen via de Kantonrechter. De uitslag daarvan gaat hoogstwaarschijnlijk positief uitvallen voor de ontvanger, ik dus. Het voordeel van de kantonrechter is dat je daar geen advocaat voor nodig hebt, en die kosten niet hebt. Nadeel ervan is, is dat je wel nog griffie kosten hebt, en volgens de site die ik gecheckt heb daarvoor zouden die ongeveer ¤109 bedragen. Lekker dan, dat zou dan nog eens ¤109 zijn die ik moet uitgeven om ¤100 terug te krijgen :') Het kan voorkomen dat de rechter daarbij een uitspraak doet waarbij de gedaagde, de webshop dan, ook deze griffie kosten zou moeten betalen. En als je het helemaal bond wil maken, zou je zelfs kunnen eisen dat ze je die dag nog loon moeten betalen als je daarvoor een dag vrij zou moeten nemen van het werk. Maar die uitspraken gebeuren niet altijd. Dus je kan ook nog eens een dag loon kwijt zijn, en dan kost het je eigenlijk nog meer geld dan enkel de griffie kosten.
Maar 9/10 wordt een aangetekende brief met dreigen tot een rechtszaak gebruikt als afschrik middel, om de webshop over te halen om het bedrag terug te storten. Dus als je geluk hebt, dan krijg je je geld of goederen alsnog zonder de rechtszaak te starten. Als het niet lukt als afschrik middel, dan kan je kiezen om de rechtszaak toch te starten, maar in mijn geval bestaat dus de kans dat de kosten hoger gaan uitvallen als de kosten die ik er terug uit kan halen.
Tijdens de zaak melding maken. Een rechter is ook maar een mens en als die merkt dat je 109 euro griffiekosten betaalt om 100 euro terug te krijgen (nog even los van tijd en investering (brandstof e.d.) die de rechtsgang kost), heeft ie 't principe ook wel door. Dat sterkt je wel wanneer je de gedaagde verantwoordelijk stelt voor alle gemaakte kosten en ook eist die vergoed te krijgen.

Maar eerlijk gezegd betwijfel ik of 't zo ver komt. Als de webshop slim is, nemen ze hun verlies. Want een dag lang een personeelslid kwijt zijn om naar de rechter te gaan kost ze geheid meer dan die 100 euro. En daar bovenop komt dan nog de kans op een beslissing die voor hen negatief uitvalt.
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
pi_110363270
Weet iemand wat het kost om een versterker ( halfstack, top + 4x12 cabinet) vanuit Vlaanderen naar Overijssel te sturen? Welk bedrijf verzend dit soort grote paketten? Kan ik ergens de tarieven vinden?
pi_110419049
Ik moet iets terugsturen naar een bedrijf, en het bedrijf vertelt mij dat ik het gewoon retour afzender kan sturen als ik de originele verpakking nog heb. Nou heb ik net per ongeluk de streepjescode met het adres van het bedrijf samen met mijn eigen adres doorgestreept. Wel heb ik nu net het adres zelf achterop de envelop geschreven. Gaat dit werken? :{
pi_110419829
quote:
17s.gif Op maandag 16 april 2012 22:22 schreef Tree het volgende:
Ik moet iets terugsturen naar een bedrijf, en het bedrijf vertelt mij dat ik het gewoon retour afzender kan sturen als ik de originele verpakking nog heb. Nou heb ik net per ongeluk de streepjescode met het adres van het bedrijf samen met mijn eigen adres doorgestreept. Wel heb ik nu net het adres zelf achterop de envelop geschreven. Gaat dit werken? :{
Ze moeten een postbusnummer hebben geloof ik, dan kan het gratis. (?)
Toen ik iets moest terugsturen moest ik er een retourlabel op plakken, die meegeleverd was.
pi_110422063
Het bedrijf heeft een postbusnummer, dus dat zou prettig zijn.
Danku!
  dinsdag 17 april 2012 @ 17:47:07 #157
144695 Sinister-D-
NL'er in België
pi_110448216
Kleine update over mijn verloren zending. De webshop heeft naar hun zeggen nog contact gehad met de post, maar zoals al gedacht was hebben zij ook wéér te horen gekregen dat ze het pakket niet kunnen traceren. Maar om ons toch tegemoet te komen, en dat ze mijn vrouw toch als klant willen behouden hebben ze besloten de kledij opnieuw te verzenden. En dit maal verzekerd :)
Dus het heeft toch geloond om hen ''lastig'' blijven te vallen, en ze te bestoken met regeltjes uit de wetboeken. Al snap ik ook wel dat het zeer vervelend is voor een webshop, die waarschijnlijk al met een minimale marge geld proberen te verdienen. Maar dat is dan spijtig voor hun, en moeten zij ook maar op anticiperen als ze een onderneming oprichten die werkt met kopen op afstand.
Inwoner van Verenigd Limburgia! [i]Waar in 't bronsgroen eikenhout, 't nachtegaaltje zingt.[/i]
pi_110450884
Fijn dat 't zo opgelost is!

Wat is de PostNL-track & trace-website toch klantonvriendelijk als je een pakket naar het buitenland verstuurt. Was altijd al zo, maar is nu met dat achterlijke 'MijnPakket' (wie heeft ooit bedacht dat het een goed idee was z'n klanten minder en slechtere info te geven..?) nog veel erger. Ik heb een pakket verzonden naar Amerika, maar denk maar niet dat de ontvangster zelf de status kan checken in 't Engels ofzo... Eerder kon je nog een redelijk directe link geven en vertellen hoe ze 'Verenigde Staten' moesten selecteren in het dropdownmenu dat ze dan kregen, maar nu moeten ze gewoon zelf die hele kutpagina door een vertaalwebsite gooien. Moe word ik ervan. PostNL wil het internationaal verzenden van pakketten graag aan de concurrent overlaten ofzo..?
pi_110546950
Mijn game uit Engeland is nog steeds niet bezorgd, terwijl hij volgens hun website al op 4 april verzonden is. Zijn dit soort dingen normaal, of moet ik ze gaan bellen?
pi_110547693
Ik heb me er toevallig vandaag over verbaasd dat post uit Engeland voor mij vandaag pas aankwam, terwijl 't 3 april verzonden is! Veeeeel langzamer dan ik gewend ben! Ik heb de envelop gecheckt, de verkoper heeft 't echt 3 april verzonden, zoals beloofd.
pi_110559382
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 00:05 schreef Sosha het volgende:
Ik heb me er toevallig vandaag over verbaasd dat post uit Engeland voor mij vandaag pas aankwam, terwijl 't 3 april verzonden is! Veeeeel langzamer dan ik gewend ben! Ik heb de envelop gecheckt, de verkoper heeft 't echt 3 april verzonden, zoals beloofd.
Wel toevallig ja, die van mij kwam vanmiddag rond een uur of 12 :P Bleek trouwens ook 3 april verzonden te zijn. Heb ook wel zulke pakketjes uit Engeland gehad die na 2-3 dagen al aankwamen..
  vrijdag 20 april 2012 @ 15:58:04 #162
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_110559502
Ik heb een pakket gehad die kwam na 6 weken nog aanzetten. Ondertussen teruggestuurd want de vervanging van de order was allang binnen :P
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
pi_110561298
Ik heb ook wel gehad dat een pakje uit Engeland pas na maanden aankwam... een keer was 't via een eilandje bij Australië gegaan (!!!), een keer was 't pakket volledig verwoest, wat daarmee gebeurd was weet ik niet, maar inmiddels had ik exact hetzelfde artikel opnieuw besteld (gratis vervanging) en zowel het vernielde exemplaar als het vervangende exemplaar kwamen uiteindelijk op dezelfde dag aan. Haha!

Nee, maar dit is anders, op de een of andere manier is post van Engeland naar NL momenteel enorm traag..?
  vrijdag 20 april 2012 @ 18:56:10 #164
351717 Compoantje
Elke 2 weken een pizza Inferno
pi_110565815
Ik heb ook een vraagje, ik hoop dat iemand het antwoord weet:

Ik heb vorige week een pakket uit Amerika besteld.
Samen bij elkaar 170 dollars + 60 dollars verzendskosten.

Vanmiddag waren we niet thuis en is PostNL langs geweest. ( We hebben een kaartje in de bus gekregen) Er staat dus op dat ze langs zijn geweest en dat we nog 39 euro verzendkosten moeten betalen onder rembours.

Waarom dat? Daar wist ik niks vanaf en ik heb die andere 60 dollar verzendskosten ook al betaald. Waarom moet ik hier bij PostNL nog weer betalen?
  Redactie Sport vrijdag 20 april 2012 @ 19:08:56 #165
102433 crew  dennistd
FOK!sport *O*
pi_110566264
Dat zijn geen verzendkosten, maar BTW en inklaringskosten.
Die laatste is 12,50 (of 17 bij een EMS-pakket), en de BTW zal dan 19% zijn over die 230 of 170 dollar zijn (met wat afrondingsverschillen).

Zie ook de site van de Douane

Denk er trouwens wel aan dat je alleen contant kunt betalen bij de bezorger, en wisselgeld heeft hij/zij ook niet altijd. En mocht je het er niet mee eens zijn: er zit een rekening op het pakket geplakt en onderaan staat hoe je in beroep kunt gaan (wel eerst betalen helaas).
PM mij!
Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
  vrijdag 20 april 2012 @ 19:30:03 #166
351717 Compoantje
Elke 2 weken een pizza Inferno
pi_110567106
Ok, dat verklaart een hoop.

Maar dat is normaal dat dat gebeurt? Want ik heb al heel wat pakjes uit Amerika besteld, maar ik heb deze kosten nog nooit eerder hoeven betalen.
Ja, vorig jaar met een ander pakketje van 150 euro o.i.d. Maar voor de rest nog nooit. En ik bestel heel wat pakketjes uit Amerika.

En waarom zou ik er tegenin willen gaan? Ik bedoel, is er iets wat er niet aan klopt?
pi_110573694
Gebeurde bij onze laatste 3 pakketten uit Amerika ook. Soms glipt het door de douane, of wordt het als 'gift' geaccepteerd. Wij waren in alle gevallen uiteindelijk nog steeds goedkoper uit bij het bestellen in de VS.
  Redactie Sport vrijdag 20 april 2012 @ 22:55:25 #168
102433 crew  dennistd
FOK!sport *O*
pi_110577382
Bezwaar maken heeft volgens mij niet echt nu, hoewel in sommige gevallen wel.
Zo bezorgde ik vorig jaar bij iemand een pakket die even 100 euro bij mij mocht afrekenen, terwijl het zijn eigen spullen waren die door zijn ouders uit de VS waren nagestuurd... Dan lijkt het me wel nuttig, maar in jouw geval niet echt.

En soms heb je geluk, en soms pech... Sommige mensen krijgen elke week wel twee pakketjes uit het buitenland, en soms gaat het lange tijd goed en dan ineens een paar achter elkaar waar voor betaald moet worden.
PM mij!
Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
pi_110682489
Ik heb eigenlijk nog nooit meegemaakt dat ik NIET hoefde te betalen. Je kunt er dus maar beter op rekenen. Tenzij 't onder een bepaald bedrag blijft.
  Redactie Sport maandag 23 april 2012 @ 19:32:04 #170
102433 crew  dennistd
FOK!sport *O*
pi_110687118
Het hangt er ook wel van af waar het weg komt: uit de VS moet je vaker betalen dan uit China. En een EMS-zending heeft wat meer kans dan een normaal pakket.
PM mij!
Disclaimer: Mijn posts worden geschreven als user, en niet als crew, tenzij dit duidelijk wordt aangegeven
pi_110704803
Voor al m'n pakjes uit China/Hong Kong moest ik ook betalen. Eéntje uit de VS is vorig jaar onder de radar doorgekropen, omdat de afzender het pakket hysterisch had versierd en beklad als verjaardagscadeau :')

Tip voor de mensen die de nieuwe track & trace (MijnPakket :r ) net als ik absoluut bagger vinden: hier is de oude versie nog te gebruiken.
http://parcels-uk.tntpost.com/mytrackandtrace/trackandtrace.aspx
pi_110725876
Ik heb gistermiddag een aangetekende brief verstuurd. In de namiddag stond deze netjes in het T&T-systeem.

Echter kijk ik vanmiddag of de brief al is aangekomen, is opeens de 3S-code onbekend.

Komt dit vaker voor :?
'And I called your name,
like an addicted to cocaine calls for the stuff he'd rather blame'
pi_110823402
Lekker dan.

Ik verstuurde gisteren een aangetekende brief om m'n baan op te zeggen, zie ik dat hij al aangepakt is vandaag. Terwijl dat helemaal niet kan, omdat mijn werkgever helemaal niet aanwezig was vandaag.

Kijk ik naar de handtekening, die klopt voor geen meter. Nu weet ik wel dat ze zelden lijken maar dit verschilde als dag en nacht. Bel ik op met postnl, worstel me door tig keuzemenu's, vraag ik of legitimatie vereist is bij het aanpakken van een aangetekende brief is het antwoord doodleuk 'alleen als de chauffeur dat wil'

:')

Wat is dan het nut van een aangetekende brief versturen? Ik ga hem nog maar eens via de mail versturen dan. Met ontvangstbevestiging. Weet ik tenminste zeker dat ze hem leest.
pi_110826014
Ontvangstbevestiging of leesbevestiging..? Die laatste kan iemand heel gemakkelijk weigeren af te geven. Wat je met 't eerste bedoelt weet ik niet, dat ken ik alleen van smsjes..?
pi_110827509
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 18:59 schreef Sosha het volgende:
Ontvangstbevestiging of leesbevestiging..? Die laatste kan iemand heel gemakkelijk weigeren af te geven. Wat je met 't eerste bedoelt weet ik niet, dat ken ik alleen van smsjes..?
Allebei. Ontvangstbevestiging dat de mail ontvangen is, leesbevesting wanneer hij gelezen is. Maar aangezien mijn werkgever dag en nacht werkt weet ik zeker dat ze hem leest. En zo niet, ik heb een aangetekende brief en mail verstuurd, ik vind het verder wel best zo. Ik ga gewoon per 1 juni weg :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')