Dan gaat Piet polenta voor Robin koken, en Robin tofu voor Pietquote:Op vrijdag 10 februari 2012 08:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kan me iets herinneren van een discussie over tofu, daar was het opposiet, en tofu is gewoon niet lekker.
Lol!quote:Op vrijdag 10 februari 2012 08:31 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, het spreekwoord is dan wel ¨Over smaak valt niet te twisten". Lijkt hier toch niet altijd op te gaan .
Of curry, in elk geval 'nattig'quote:Op donderdag 9 februari 2012 23:17 schreef Quarant het volgende:
Tnx Ik ga 's rondneuzen in de kruidenrekken
Rode linzen kun je dus het beste in een soep verwerken...
Dan heb ik meteen een vraag: hoe krijg ik polenta nou mooi krokant als ik het bak (niet grillen, maar bakken dus)? Ik had het pas in een restaurant en daar was het echt superchrunchy (zoals goede friet), en ook vrij licht van binnen. Bij mij is het zwaarder en nóóit zo crunchy. Moet ik de polenta langer op laten staan? Langer af laten koelen (doe ik al best lang)? Even bestuiven met wat maismeel voor het bakken? Het beetje krokant laagje wat ik krijg schuift er ook heel vaak af als ik de polenta voorzichtig probeer om te draaien (niet door aankoeken overigens).quote:Op vrijdag 10 februari 2012 10:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Polenta moet je ook gewoon als bijlage eten, een plak, even op de grill, en dan bij een stoofschotel bijvoorbeeld, ipv een aardappel.
Ik wil ook wel voor jury spelenquote:Op vrijdag 10 februari 2012 10:15 schreef Bramito het volgende:
Tofu en polenta, niet vies maar ook niet echt de de moeite waard. Waarom doen jullie geen kookwedstrijd bij mij thuis, ik doe wel jury spelen.
Goeie vraag, zal er eens mee experimenteren.quote:Op vrijdag 10 februari 2012 10:23 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Dan heb ik meteen een vraag: hoe krijg ik polenta nou mooi krokant als ik het bak (niet grillen, maar bakken dus)? Ik had het pas in een restaurant en daar was het echt superchrunchy (zoals goede friet), en ook vrij licht van binnen. Bij mij is het zwaarder en nóóit zo crunchy. Moet ik de polenta langer op laten staan? Langer af laten koelen (doe ik al best lang)? Even bestuiven met wat maismeel voor het bakken? Het beetje krokant laagje wat ik krijg schuift er ook heel vaak af als ik de polenta voorzichtig probeer om te draaien (niet door aankoeken overigens).
Das idd al ongeveer wat ik doe. Om uit te sluiten dat het aan de samenstelling of structuur van mijn polenta ligt: hoe maak jij m? En ik ben benieuwd naar de uitkomst van je ge-experimenteerquote:Op vrijdag 10 februari 2012 11:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goeie vraag, zal er eens mee experimenteren.
Ik vermoed, een dag van te voren klaarmaken en ijskoud laten worden, dan in wat neutrale olie in plakken in een non stick pan heet bakken.
Ik heb niks tegen wokken, ik ben alleen niet heel erg thuis in Aziatisch koken en heb onlangs nog weinig succesvol geworsteld met een stronk citroengras. Maar het principe van wokken is volgens mij snelle verhitting, dat lukt dan nog net met eenpersoonshap maar anders wordt het snel doen alsof, going through the motions, afgaan op hoe het eruit ziet, valse pretenties. En daar hou ik al niet van, nog voor dat ik het proef.quote:Op woensdag 8 februari 2012 14:56 schreef Bramito het volgende:
Wat zijn jullie toch een stelletje zeiknellen. Je kan natuurlijk niet verwachten dat iedereen zoveel waarde hecht aan eten zoals jullie. In Nederland sowieso al helemaal niet. nou ben ik het wel met jullie eens, maar je kan ook overdrijven. Zelf ben ik zonder pakjes opgevoed en met de klasieke (franse)keuken. Mijn vrouw is Spaans en die is helemaal extreem met de lokale hap geïndoctrineerd. Het mooie is nu juist dat je daar vanaf kan wijken wanneer je wilt. Wokken is echt niet EVIL ofzo... En het hoeft ook niet uit een pakje te komen. En ja, ik gebruik bouillonblokjes!
Volgens mij ben je er niet met een halfronde pan en een roerbewegingen, maar moet je roeren omdat dat dat ding zo heet wordt. Prima, maar dan heb je dus eigenlijk ook een flinke vlam nodig. Zeker voor grote hoeveelheden, lijkt mij. Dat is niet zozeer prentieus als wel afgaan op de vorm ipv op de inhoud.quote:Op vrijdag 10 februari 2012 14:07 schreef Bramito het volgende:
Wokken pretentieus? ik denk dat we het over verschillende omstandigheden hebben. Ik dacht dat we het over een makkelijk snelle kookmethode hadden voor nederlanders die niet kunnen koken. Ik wok trouwens nooit.
Klopt, maar dat is in mijn optiek dan ook wat anders. Ik ben een vrij eenvoudige eter, schuif ook nog wel eens wat in de magnetron, heb de wat beter geslaagde studentenhappen nog steeds wel eens op het menu staan, en neig meer naar een goeie Italiaan dan naar een sterrenrestaurant met trio's van dit, quintetten van zus en proeverijen zo.quote:Ik zelf ben meer van als het maar lekker is, en daar moet je het eerst voor proeven. Ik vind ook eigenlijk niks vies (tot nu toe dan).
Trouwens, voor iemand die een afkeer heeft van BLA BLA, lul je wel veel.
wokpan heeft die vorm omdat ook de randen gebruikt worden om het eten niet te bakken maar om warm te houden en dat vergeten normale hollanders vaak, die denken inderdaad voornamelijk dat je er met roeren en een beetje met de pan schudden bent.quote:Op vrijdag 10 februari 2012 14:42 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Volgens mij ben je er niet met een halfronde pan en een roerbewegingen, maar moet je roeren omdat dat dat ding zo heet wordt. Prima, maar dan heb je dus eigenlijk ook een flinke vlam nodig. Zeker voor grote hoeveelheden, lijkt mij. Dat is niet zozeer prentieus als wel afgaan op de vorm ipv op de inhoud.
Jep, niet meekoken.quote:Op zaterdag 11 februari 2012 21:16 schreef DonJames het volgende:
Piet, ik heb jouw recept voor canard a l'orange gemaakt, en het was echt heerlijk! 1 klein minpuntje was dat ik de sinaasappelfilets even had meegekookt in de saus om ze op te warmen, maar dan desintegreren ze ogenblikkelijk Ik neem aan dat ze dus kou moeten blijven?
Ik had de bouillon reeds vervangen door fond Niet zelf gemaakt, mijn slager maakt dat gewoon en het is niet duur. De chocola weet ik niet.. Omdat bittere sinaasappels niet te krijgen zijn was het al wat aan de zoete kant misschien dat ik de volgende keer wat kweeperensap meekook.quote:Op zaterdag 11 februari 2012 21:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep, niet meekoken.
Probeer ook eens een fond te maken en die in de saus te gebruiken, wordt nog lekkerder, en met een injectiespuit de eend met grand marnier injecteren, goddelijk.
Saus Afmonteren met wat bittere chocolade ipv boter...
Mmmmmmmm
Dat staat in een vorig topic, moet je even zoeken.. is meer voor de gevorderde kok.quote:
Dagje in azijn leggen en dan dagje laten sudderen, moet goedkomenquote:Op zaterdag 11 februari 2012 22:53 schreef therealboss het volgende:
is te oud krijg je niet meer gaar
Kom hier morgen even op terug, okay?quote:Op zondag 12 februari 2012 00:35 schreef Stokstaart het volgende:
Piet, ook even in het GeenWijn topic gepost maar geen reactie...
Welk recept gebruikt u voor lasagne?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |