abonnement Unibet Coolblue
pi_108162364
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 17:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, dat duurt een tijdje, maar het loont de moeite, en idd zeven. Daarom parkeer je de Kreeft ook in ijswater, dan kan je de tijd daarvoor nemen.
Als je de groente van te voren al kookt met het water (of beter, droge witte wijn, half om half) heb je al een uitstekend uitgangsproduct.
Nadeel van gekochte visfond of bouillon is dat er zout in zit, en dan wordt je saus als je hem inkookt zo bremzout.
Piet, je bent mijn held! We hebben echt heerlijk saampjes een paar uur in de keuken gestaan en fantastisch genoten van het eten. We hadden vooraf krabsalade met mango salsa. Hoofdgerecht dus de kreeft met eerlijke saus en boter, gegrillde venkel en ovenaardappeltjes bestrooid met semolina gebakken in wagyuvet. En voor mijn vriend (en de krab) nog homemade mayo. Strakjes nog verse muffins met brownie ijs. Het ijs is van vandaag het enige dat niet zelf gemaakt is. Zondagen zijn zo leuk!
De boter was icm de saus niet echt nodig maar de dragon daarin paste wel weer goed bij de venkel.

Ik ben verschrikkelijk blij dat ik niet in fond of bouillon heb gekookt, het vocht was nog verschrikkelijk zout toen er nog 1,5 kopje van over was. En ik heb er zelf geen korrel ingedaan. Uiteindelijk werd het met water, boter en een dooier erg lekker maar helaas noal dun.
Een smerig momentje was wel toen de kreeft gehalveerd werd en alles onder de grijsgroene smurrie kwam te zitten. Gelukkig was het gewoon af te spoelen e proefden we er niets van.
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')