Ik vond ze gewoon lekker. Hoe smaakt 'gronderig' precies?quote:Op donderdag 16 februari 2012 22:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vind je ze niet wat gronderig smaken? Vind ik vaak een probleem
Eat your heart out, geenwijn.quote:Op donderdag 16 februari 2012 22:08 schreef Isegrim het volgende:
Je record tot nu toe? Pietverdriet, voor al uw instant kookadvies, maar niet voor instantsoep!
Zoals aarde in de tuin ruikt.quote:Op donderdag 16 februari 2012 22:08 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik vond ze gewoon lekker. Hoe smaakt 'gronderig' precies?
Nee, zo vond ik ze niet smaken. En welterusten.quote:Op donderdag 16 februari 2012 22:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoals aarde in de tuin ruikt.
Loop even de tuin in en je weet het zoquote:Op donderdag 16 februari 2012 22:08 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik vond ze gewoon lekker. Hoe smaakt 'gronderig' precies?
Ik heb heul geen tuin.quote:Op donderdag 16 februari 2012 22:12 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Loop even de tuin in en je weet het zo
Sommige vissen kunnen gronderig smaken, vooral karper ed. hebben er last van. Veelgebruikte methode om dat te verminderen is de vissen een paar dagen in een schoon bassin te laten zwemmen voor ze te slachten.
6 minuten koken, dan de kreeft in ijswater (water met ijsklontjes) het kookproces tot stilstand brengen.quote:Op zondag 19 februari 2012 11:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
Vanavond staat hier kreeft op het menu. Ik heb het nog nooit gemaakt, slechts 1 keer gegeten. Hij komt uit de vriezer van AH na de kerst.
Globaal plan: ontdooien in de koelkast, koken in een ruime pan met wortels, bleekselderij en wat kruiden. Daarna onder de grill met wat mee gesmolten (zelfgemaakte) kruidenboter.
Vraag: hoe lang moet ik m koken en hoe lang grillen? Op de verpakking staat 6-7 minuten koken tot de rug rood wordt. Maar ik wil ook nog grillen dus dan gaart hij door natuurlijk.
Deze is ongekookt.quote:Op zondag 19 februari 2012 12:35 schreef RobinOok het volgende:
Die diepvries kreeften zijn toch al gekookt? Die ga je toch niet nog eens 6 minuten koken? En daarna dan ook nog eens grillen!?
Ik heb met kerst die uit t fok kookboek gemaakt, was erg lekker.quote:Op zondag 19 februari 2012 12:23 schreef MaximusTG het volgende:
Piet, ik ben op zoek naar een recept voor lekkere paprikasoep. Heb het al eens eerder gemaakt, maar heb geen idee meer welk recept dat toen was. En er staan zoveel uiteenlopende op internet..
Een suggestie misschien?
Ja, dat duurt een tijdje, maar het loont de moeite, en idd zeven. Daarom parkeer je de Kreeft ook in ijswater, dan kan je de tijd daarvoor nemen.quote:Op zondag 19 februari 2012 11:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
Goed idee om een saus erbij te maken!
Duurt het geen eeuwen in het kookvocht in te koken? Die kreeft moet helemaal onder water dus volgens mij hem ik nogal wat vocht over. Ik neem aan dat ik de groente (lees net dat er naast wortel en selderij ook uit en peperkorrels door moeten. Raad je dat uberhaupt aan?) er uit moet zeven/schuimspanen voor het inkoken. De verpakking raadde ook nog een visfond of bouillon aan. Wat denk jij?
* Lucky_Strike is even ijsklontjes maken
Ik verdraag geen paprika, ik krijg er zure oprispingen van, dus ik heb nooit echt het idee van, ja, paprikasoep. Maar ik zou de (rode) paprikas met een gasbrander de huid er van afbranden, fileren, en dan met een sterke fond of bouillon koken, staafmixeren of blenderen en afsmaken met room, zout en peper.quote:Op zondag 19 februari 2012 12:23 schreef MaximusTG het volgende:
Piet, ik ben op zoek naar een recept voor lekkere paprikasoep. Heb het al eens eerder gemaakt, maar heb geen idee meer welk recept dat toen was. En er staan zoveel uiteenlopende op internet..
Een suggestie misschien?
Ja, kijk uit naar eentje met een golfsnedequote:Op zondag 19 februari 2012 15:00 schreef Isegrim het volgende:
Piet, ik zoek een goede broodzaag. Heb je tips?
quote:Op zondag 19 februari 2012 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik verdraag geen paprika, ik krijg er zure oprispingen van, dus ik heb nooit echt het idee van, ja, paprikasoep. Maar ik zou de (rode) paprikas met een gasbrander de huid er van afbranden, fileren, en dan met een sterke fond of bouillon koken, staafmixeren of blenderen en afsmaken met room, zout en peper.
Bedankt voor de reacties, maar ik had al boodschappen gedaan. Had het recept toch nog gevonden; Uiteindelijk 4 grote rode paprika's in blokjes, met gesneden selderij, ui, wortel en knoflook gefruit in olijfolie, gekookt in kippenbouillon met wat rijst, cayennepeper, rode peperflakes, zout en peper.quote:Op zondag 19 februari 2012 14:47 schreef Bleie het volgende:
[..]
Ik heb met kerst die uit t fok kookboek gemaakt, was erg lekker.
Okidoki!quote:Op zondag 19 februari 2012 17:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, kijk uit naar eentje met een golfsnede
)
(
)
(
)
en niet eentje met een zaagsnede
)
)
)
)
)
Ik vind dat persoonlijk prettiger en het snijdt het brood (ook knapperig) zonder het te zagen
[ afbeelding ]
versus
[ afbeelding ]
Zeg maar ronde toppen en dalen versus ronde dalen met scherpe toppen
Haal je ook minder snel je handen aan open, en zo een scherppuntige zaagsnede geeft ook hele lelijke en slecht helende wondenquote:
Ik snij mezelf niet zo vaak. Maar het irriteert me mateloos dat ik zelfgebakken vers brood vaak zo 'slordig' snij door dat rotmes. En gister hadden we een meet bij een fokker thuis en die had een heel fijn broodmes, dat ging door het brood heen als een heet mes door de boter. Ik denk dat dat mes ook golfjes had in plaats van karteltjes.quote:Op zondag 19 februari 2012 18:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Haal je ook minder snel je handen aan open, en zo een scherppuntige zaagsnede geeft ook hele lelijke en slecht helende wonden
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |