abonnement Unibet Coolblue
pi_106631773




Basisgegevens
Officiële landstaal: Vietnamees
Hoofdstad: Hanoi
Regeringsvorm: Volksrepubliek
Staatshoofd: Nguyen Minh Triet
Regeringsleider: Nguyen Tan Dung
Religie: boeddhisme 93%, rooms-katholicisme 6,7%
Oppervlakte: 331.689 km² [1] (1,3% water)
Inwoners: 76.323.173 (1999[2]), 86.116.559 (2008[3]) (259,6/km² (2008))

Vietnam
Vietnam (Vietnamees: Việt Nam), officieel de Socialistische Republiek Vietnam, is een volksrepubliek met 86.116.559 (2008) inwoners in Zuidoost-Azië. De oostelijke kustlijn van het Zuidoost-Aziatische schiereiland maakt deel uit van het land.

Vietnam wordt in het noorden begrensd door China, door de Golf van Tonkin en het daarin gelegen Chinese eiland Hainan in het noordoosten, door de Zuid-Chinese Zee in het zuidoosten, door Cambodja in het zuidwesten en door Laos in het noordwesten.

De hoofdstad is het noordelijke Hanoi (Hà Nội) en de grootste stad is de zuidelijke Ho Chi Minhstad (Thành Phố Hồ Chí Minh), het vroegere Saigon.



Geschiedenis

Vietnam werd door westerlingen ingedeeld in de historische gebieden Tonkin, Annam en Cochin China. In het noordelijk deel van deze gebieden was een Vietnamese staat gevestigd die afwisselend onder Chinese controle stond en onafhankelijk was. Het zuiden van hedendaags Vietnam stond onder invloed van diverse rijken, achtereenvolgens; Funan, het Khmer-rijk en Champa. Portugese handelaren bereikten het land in 1535 en stichten een handelspost bij Faifo.

In 1772 begon de Tay Son-rebellie tegen de heerschappij van de Le-dynastie. Door slim handelen van onder andere de Franse priester Pierre Pigneau de Behaine kwam Gia Long aan de macht. Mede door deze priester werd de Franse interesse in Vietnam aangewakkerd.

Vanaf de negentiende eeuw kwam het gebied onder invloed van de Fransen en op 17 oktober 1887 werd de Unie van Indochina gevormd. Na de val van het Franse garnizoen in Dien Bien Phu in 1954 werd Vietnam verdeeld in Noord-Vietnam en Zuid-Vietnam. De Vietnamoorlog (1957-1975) kwam voort uit de poging om communistische Vietcong-guerrilla's, actief in Zuid-Vietnam, te verslaan. Over het algemeen wordt aangenomen dat de Vietcong werden gesteund door de communistische Noord-Vietnamese regering, maar men is het er niet over eens hoe groot de invloed van Noord-Vietnam was gedurende de oorlog. De door de VS gesteunde overheid van Zuid-Vietnam kwam ten val in 1975 en het land werd herenigd in 1976.

Bestuurlijke indeling
http://nl.wikipedia.org/wiki/Provincies_van_Vietnam

Naast de vijf steden, is het land verdeeld in zestig provincies (tỉnh).

Geografie

De noordelijke en westelijke gebieden van Vietnam worden overheerst door de bergen van de Annamese Cordillera, een voortzetting van de bergen van de Chinese provincies Yunnan en Guangxi in het noorden. Het smalste stuk is 50 km en de grootste 600 km.

De bergen bereiken een hoogte van meer dan 2440 m, en er zijn opmerkelijke plateaus die bekendstaan als de Centrale Hooglanden (80 - 490 m). In dit gebied worden allerlei gewassen gekweekt, zoals rubber, koffie en thee, hoewel het gebied dunbevolkt is.

Rivieren

Het oosten van de Annamese Cordillera in het noorden is een alluviale vlakte die door de Rode Rivier en een aantal kleinere rivieren wordt doorstroomd. Deze rivieren monden uit in de Golf van Tonkin. Ten zuiden van de delta van de Rode Rivier liggen de Centrale Laaglanden, een smalle kuststrook waar de korte, vaak snelstromende rivieren doorheen stromen.

De riviertjes stromen van het westen naar het oosten en vormen vruchtbare delta's. Het zuiden van het Centrale Laagland is de alluviale vlakte van de delta van de Mekong rivier, die door het zuidelijke gedeelte van het land stroomt.

Klimaat

Het land heeft een tropisch moessonklimaat. Op het smalste stuk is het land slechts enkele tientallen kilometers breed. Omdat Vietnam een lang gerekt land is met een afstand van de noordelijke grens tot de zuidelijke grens van circa 2000 kilometer, verschilt het klimaat in het zuidelijk deel sterk van het klimaat in het noorden. Men zegt wel dat Noord-Vietnam vier seizoenen kent en Zuid-Vietnam slechts twee; een droogseizoen en een regenseizoen. Waar het in het zuiden het hele jaar vrij vochtig en heet is, kan het kwik in het noorden soms dalen tot tegen het vriespunt. In de bekende toeristische trekpleister Sapa ligt in december of januari soms zelfs sneeuw.

Steden

De hoofdstad van Vietnam is Hanoi.

Er zijn ook vier andere zelfstandige steden op provinciaal niveau:

* Can Tho
* Da Nang
* Hai Phong
* Ho Chi Minhstad

Demografie

Bevolking

De bevolking is geconcentreerd in de twee belangrijke rivierdelta's. De etnische Vietnamezen vertegenwoordigen meer dan 85% van de bevolking. Zij spreken een Annamese-Muong taal. Er zijn ongeveer 50 minderheidsgroepen in de hooglanden, waaronder de Muong, Tai, Hmong, Dao, Sedong, Jarai, Bahnar, Rhade, Cham en een groot aantal kleinere groepen. Er is een significante groep Cambodjanen, Khmer Krom genaamd, dichtbij de Cambodjaanse grens en bij de monding van de Mekong. Er zijn grote aantallen Chinezen in de stedelijke centra, in het bijzonder in het gebied genaamd Chợ Lớn (Grote Markt) van Ho Chi Minhstad, hoewel velen gevlucht zijn nadat Zuid-Vietnam door het Noorden werd verslagen en na een grensconflict met China in 1979 (zie Geschiedenis van Vietnam).

Bevolkingsontwikkeling



Taal

In Vietnam wordt Vietnamees gesproken. Tussen het noorden en het zuiden zitten duidelijke verschillen, niet alleen in de uitspraak, maar ook in de gebruikte woorden.

Totdat de Franse Jezuïet Alexandre de Rhodes in de 17e eeuw het Westerse alfabet introduceerde werd nog steeds een op het Chinees gelijkend schrift gebruikt. Ook tegenwoordig treft men, met name bij religieuze gelegenheden, nog steeds Chinese tekens aan. Het huidige schrift is evenwel gebaseerd op Latijnse letters en wordt "Quoc ngu" genoemd.

Het Vietnamees heeft meer klinkers dan Alexandre met het Franse alfabet kon beschrijven. Zijn oplossing was het gebruik van extra tekens, zoals het ^ , dat we ook al kennen vanuit het Frans. Maar hiernaast wordt er ook gebruik gemaakt van een boogje boven de a, of een haakje aan de rechterkant van een o en u.

Het Vietnamees is een toontaal net als het Chinees. In het Vietnamees zijn er 6 tonen. Hierdoor kan elke lettergreep / woord op 6 manieren worden uitgesproken. Ook deze tonen worden door extra tekens aangegeven.

Religie

Vietnam is een mengeling van aanhangers van het boeddhisme, confucianisme, traditionele lokale geloven en rooms-katholicisme. Hoewel de communistische overheid godsdienstige praktijken heeft afgeraden, wordt het getolereerd binnen de context van overheid-geregelde boeddhistische en katholieke groepen, en sinds de jaren '90 is de traditionele verering bij boeddhistische tempels toegestaan. De protestantse evangelische kerken (die hoofdzakelijk onder etnische minderheden worden gevonden) en andere niet-geregistreerde groepen worden actief onderdrukt.

Cultuur

In zijn vroege geschiedenis gebruikte Vietnam het Chinees schrift. In de 16e eeuw ontwikkelden de Vietnamezen hun eigen reeks karakters genaamd Chữ Nôm. Het gevierde epos Kim Van Kieu door Nguyễn Du werd geschreven in dit schrift. Tijdens de Franse koloniale periode werd Quốc Ngữ, de geromaniseerd Vietnamese alfabetvertegenwoordiging van het gesproken Vietnamees, populair en de alfabetisering nam snel toe. Dit had een wezenlijk effect op de politieke macht in het land.

Vanwege de lange vereniging van Vietnam met China, blijft de Vietnamese cultuur sterk confuciaans met zijn nadruk op familieplicht en harmonie. Het onderwijs wordt hoog gewaardeerd. Historisch was een goede opleiding het enige middel voor ambitieuze Vietnamezen om sociaal vooruit te komen. In de moderne tijd, proberen Vietnamezen om de traditionele cultuur met de Westers ideeën van individuele vrijheid, wantrouwen van gezag en de consumentencultuur in overeenstemming te brengen.

De meerderheid van Vietnamezen is boeddhist, met een sterke nadruk op voorouderverering. Sommige critici zeggen dat de tweede godsdienst Vietnamese bijgelovigheid en fatalisme is, een gevolg van de vele decennia van oorlog.

Binnen een stereotiepe Vietnamese katholieke familie zou men vinden: een intense toewijding aan Maagd Maria (de Heilige Moeder staat hoger dan de Zoon in de confuciaanse gedachte), beelden van overleden voorvaderen op het familiealtaar en geloofspraktijken in de Feng Shui (Phong Thủy) en communicatie met geesten en de doden.

De keuken en de muziek van Vietnam hebben drie verschillende thema's, overeenkomstig met de drie gebieden van Vietnam: Bắc of het noorden, Trung of Centraal, en Nam of zuiden. De noordelijke klassieke muziek is de oudste van Vietnam en is traditioneel. Deze muziekstroming stamt uit de tijd van de Mongoolse invasies, toen de Vietnamezen een Chinese opera hoogtij vierden. De centrale klassieke muziek vertoont invloeden van de Champacultuur dankzij zijn melancholische melodieën. De zuidelijke muziek heeft een levendig karakter. De Vietnamese keuken is gebaseerd op rijst, sojasaus en vissaus (nước mắm). Zijn kenmerkend aroma is zoet (suiker), kruidig (serranopeper), en op smaak gebracht door een verscheidenheid aan munt.

Bezienswaardigheden

http://nl.wikipedia.org/wiki/Werelderfgoedlijst#Vietnam

Economie

De landbouw is het primaire beroep onder de bevolking, en rijst is veruit het belangrijkste gewas. De Mekong en Rode rivierdelta's behoren tot de grootste rijstplantagegebieden van de wereld. In deze gebieden wordt dankbaar geprofiteerd van de zware regenval en rijke alluviale grond. Op de rijstplantages is een 4350 km lang gedetailleerd netwerk van dijken, dammen, kanalen, en sloten aangelegd dat irrigatie en overstromingsbeheer verstrekt. Pinda's, graan, bataten en bonen zijn secundaire voedselgewassen, en katoen, jute, koffie, thee en suikerriet zijn belangrijke geproduceerde marktgewassen. De visserij en de aquacultuur zijn ook belangrijke industrieën. De mariene producten zijn een belangrijke uitvoer van het land, vooral garnalen. Rubber is ook een belangrijk uitvoerproduct. Hout is er genoeg, in het bijzonder in het noorden, maar ontbossing als gevolg van nieuwe vestigingen op het hoogland, cultuurverplaatsing en de commerciële bosbouw worden een steeds ernstiger probleem.

De meeste delfstoffen van het land worden gevonden in het noorden. Vietnam wint grote hoeveelheden steenkool, evenals fosfaten, mangaan, bauxiet, chromaat en andere metaalertsen. Er zijn grote onderzeese aardoliebronnen (olie en gas) ontdekt in de zuidelijke wateren. De middelen om deze grondstoffen te winnen, worden nog ontwikkeld. Vroeger werd de industriële ontwikkeling van Vietnam ernstig belemmerd door langdurige oorlogen, maar in het kader van het nieuwe economische hervormingsprogramma (Doi Moi), is er een aanzienlijke industriële ontwikkeling geweest. De belangrijke industrieën zijn de landbouwverwerking, de machinebouw, autoassemblage en de vervaardiging van textiel en kleding, cement, chemische meststoffen, glas en banden. Veel van de grote en kapitaalintensieve projecten zijn gezamenlijke ondernemingen tussen buitenlandse en Vietnamese lokale regeringen. De toeristenindustrie is ook significant voor de economie van het land; bezochten in 1994 net meer dan één miljoen buitenlandse toeristen het land, in 2007 was aantal verviervoudigd tot 4.171.564 toeristen.[4]

De belangrijkste handelspartners van Vietnam zijn Singapore, Zuid-Korea en Japan.

Politiek

Overheid

De Socialistische Republiek Vietnam wordt door een hoogst gecentraliseerd systeem geregeerd dat door de Communistische Partij van Vietnam (Đảng Cộng Sản Việt Nam) wordt overheerst, een partij die vroeger de Vietnamese Partij van de Arbeid genoemd werd. De overheid is in theorie onafhankelijk van de partij, maar in de praktijk ontvangt het het grootste deel van zijn richtlijnen van de partij. Hoewel er enige inspanning is geweest om lidmaatschap in overlappende partij en staatsstandpunten af te raden, gaat deze praktijk tot op de dag van vandaag verder. Tran Duc Luong, Phan Van Khai, Nguyen Van An, Tan Nguyen Mest, Le Hong Anh en Pham Van Tra nemen hoge posities in de overheid in.

Er zijn geen wettelijke oppositiepartijen in Vietnam, hoewel een aantal onwettige groepen overzee verspreid onder ballingschapgemeenschappen in landen zoals Frankrijk en de Verenigde Staten bestaan. Deze gemeenschappen hebben demonstraties en opstanden tegen de overheid georganiseerd. Het prominentst zijn de Vietnamese Constitutionele Monarchistische Liga, de Volksactiepartij van Vietnam, Montagnard Foundation en de Regering van Vrij Vietnam. De Regering van Vrij Vietnam heeft de verantwoordelijkheid voor een aantal guerrillainvallen in Vietnam opgeëist. Deze invallen werden door de overheid als terrorisme gezien.

Internationale lidmaatschappen

* APEC
* ASEAN
* La Francophonie
* Verenigde Naties
* Wereldhandelsorganisatie

Vorig deel
Vietnam #4: Chúc Mừng Năm Mới (voor ons dan...)
Vietnam #5 ba ba ba

En het stuk van Godtje:

Reizen door Vietnam.

De vragen: Ik heb 4 weken is dat genoeg en waar moet ik heen zijn legio. Om mensen een helpende hand te bieden dit overzicht. Dit is uiteraard in bepaalde mate subjectief en smaken verschillen. Wij als FOK'ers zullen dit proberen te doen met een mening en zonder veroordeling want iedereen zoekt iets anders op zijn reis.

Vietnam is goed te doen ergens tussen de 3 weken (krap) en 5 weken. 5 weken hoef je logisch gezien dan niet op te schieten en in 3 weken en je wilt de 'basis' plaatsen zien dan zal je vast een beetje op moeten schieten. Dit stukje over reizen zullen we opbouwen van noord naar zuid. Of je van zuid naar noord gaat of andersom zal voor je reis plezier geen verschil maken en ook praktische nadelen zijn er niet echt te bedenken. Het voordeel van Vietnam is dat het langgerekt en je dus een rechte lijn kan volgen. Zowel aan het begin en aan het einde is een super grote stad met een groot internationaal vliegveld.

De steden van noord naar zuid zullen we met een 1tm 5 sterren beoordelen. Ook daar kan je genoeg discussie over voeren maar dat geeft iets makkelijker en sneller de verhoudingen tussen must see en nice to see aan.

Om te beginnen het kaartje met de besproken hoogtepunten:



1: Hanoi: *****
Hanoi als startpunt gepakt vanwege logische reden. Veel mensen komen daar aan of eindigen. Vanaf daar zijn goede dagtrips te maken die ik zal benoemen in 2 & 3.
De hoofdstad met in de stedelijke gebieden ongeveer 2,6 miljoen inwoners. Scooters en hectiek overal maar toch heel vriendelijk en fascinerend. Deze stad heeft mij bijzonder aangenaam verrast. Het noorden heeft de naam van kouder, afstandelijker en killer maar niks van dit alles wat mij betreft. Een absoluut hoogtepunt op een reis door Vietnam.

De stad zelf: *****

Must Sees

• Old Quarter en Ho Hoan Kiem Lake.
Om het meer kan je bijna niet heen midden in het oude gedeelte van de stad. Je hoeft niks te doen of te plannen maar ga gewoon lopen. Met een kaartje loop je zo overal heen en het is een lekkere wandeling afwisselend tussen goten en kleine straatjes. Probeer de kerk ook te vinden.


• Hanoi Hilton (Hoa Lan gevangenis)
Een beruchte gevangenis. De amerikanen worden hier opgesloten. De propaganda vliegt je om de oren zoals wel vaker in de stad op historische plekken. Zeker in het noorden zijn ze nog steeds trots op hun overwinning.
Zeer interessant om de andere kant van het verhaal te zien.

• Vietnam Military History Museum
Voor mij een aangename verrassing. Misschien hou ik erg van wapentuig? Maar mijn vrouwelijke gezelschap van de dag vond het ook zeer boeiend. Gaat dicht voor de lunch en is niet elke dag open dus kijk wanneer je kan en zeker gaan.

• Ho Chi Minh Mausoleum
Een mausoleum…. een opgebaarde oude dictator en dan kan je er ook nog alleen in de ochtend heen en ook niet elke dag (pas ook op 3 maanden per jaar gaat hij naar Rusland voor een opfrissertje). Moet je dat wel zien?
Van mijn kant een volmondig ja. Met communistische discipline in de rij twee naast elkaar, handen uit de zakken, geen zonnebrillen, geen petten, niet lachen, niet praten en elke paar meter bewakers en ja ze duwen je door als je niet doorloopt. Voor me een oud mannetje met een communistische pet met zijn kleindochter beide tot tranen geroerd als ze uncle Ho zien liggen.

Het is een attractie ik ben twee keer gegaan!

Op het zelfde terrein ook zijn woning en het Ho Chi Minh museum voor meer propaganda;.. nice to see maar als je er toch bent een must see.

Nice to see:

• puppet theatre

• meer meren door de stad verspreid

2: Sapa ****

Een idyllisch bergdorp of een plaag van verkoopsters. 14 uur met de trein vanaf Hanoi en nog een uur met de bus de bergen in. Soms zo mistig dat je niks ziet en soms zo koud dat je echt winterkleding nodig hebt. Je komt op ongeveer op 100 meter van China als je een beetje oplet.

Populair zijn de wandelingen inclusief homestay. Als je niet van wandelen houdt dan heb je hier weinig te zoeken denk ik. De meeste mensen doen trips vanuit Hanoi (overal te boeken in Hanoi) met de nachttrein naar Sapa waar je in de ochtend aan zal komen. Rond een uurtje of 10 met je gids de bergen in voor een stevige wandeling inclusief lunch. Water wel zelf meenemen of altijd bij je hebben. Maar dat raad ik bijna in elk dorp aan om gewoon water bij je te hebben. Rond een uur of 4 zal je bij je gezin voor die avond aankomen.

De meeste mensen die ik heb gesproken waren allemaal enthousiast. De families uitermate vriendelijk en zeer royaal met Happy Water (rijstewijn). In de avond bij vader en zijn vrienden en eventueel zoons aan tafel en daarna op de zolder in de slaapzak (hoef je niet zelf mee te nemen).

De volgende dag wederom een wandeling inclusief lunch om rond 3 uur weer in Sapa aan te komen. Daar heb je nog een paar uur om het dorp te verkennen voor je weer die avond terug gaat in de nachttrein. Je bent dan 3 nachten weg uit Hanoi.

Dit is een typische standaard trip die het meeste geboekt wordt. Sommige mensen gaan 1 dag en als je gek bent op bergen en wandelingen kan je het nog veel pittiger maken en een week blijven met zeer zware trekkingen van meerdere dagen.

De omgeving vond ik prachtig met alle rijstvelden en de mist in de ochtend. 1 van mijn favorieten en persoonlijk voor mij 5 sterren. Objectief heb ik hem op 4 gezet voor nu.



3: Ha Long Bay *****

Iedereen kent de beelden. Prachtig werkelijk waar. Je Vietnam trip is denk ik niet compleet zonder te kijken. Een uurtje of 5 tot 6 met de bus vanuit Hanoi en zo doen ook de meeste mensen dat weer. Overal te boeken in Hanoi je dag rugzak mee met schoon ondergoed en de bus in.

De meeste mensen boeken de trip met de bus naar Ha Long Bay, daar de boot op om flink de bay in te varen voor enkele uren. Daar een overnachting, de volgende dag wat meer varen, een kajak, waterfiets of een drijvend dorp bezoeken. Sommige hebben extreme dingen zoals Jet Ski's en de tweede avond slapen op een eiland.

Je hebt extreem goedkope boten, je hebt extreem dure boten, je hebt feestbooten of karaoke boten. Er is keuze voor iedereen. Ik zat op een een meer partyboot en heb me eigenlijk wel vermaakt. Karaoke is niet mijn ding en een luxe romantische boot in mijn eentje was ook niks. Maar er is echt voor elk wat wils. Het is niet goedkoop in vergelijking met andere dingen in Vietnam.



4: Ninh Binh *
The poor mans Ha Long Bay ooh wel gehoord. Wederom een dagtrip vanuit Hanoi of een stop op weg van of naar het zuiden. Ik was niet onder de indruk. Het was ook koud en regenachtig en zo een leuke groep had ik niet dus mijn mening is misschien iets wat negatief gekleurd. Zonde van mijn tijd niet maar ik zou ook zeker niet terug gaan. Leuk als je heel ruim de tijd (misschien) maar als je 3 weken hebt zou ik het lekker laten voor wat het is.

Wat is het? Het komt er op neer dat je 4 uur in een roeiboot zit wederom langs rotsen en door grotten vandaar de Ha Long bay vergelijking. Voor de rest vrij veel bedelaars in andere bootjes en verkopende roeiers die van geen ophouden weten.



5: Hue ***
De eerste echte zelfstandige stop na Hanoi. Een uurtje of 16 met de bus vanaf Hanoi dus een nachtbus rit. Wat is er te zien… met name de Citidel en een aardige stad om ook weer lekker door heen te lopen. De citadel kan je je zeker een halve tot hele dag vermaken.
Leuke stad voor pak hem beet 2 nachten. Zeker voor of na zo een lange busreis. Het is een stad die je eventueel kan overslaan als je krap zit ik geef het voor nu 3 sterren.



6: Hoi An (Da Nang) ****
Voor het eerst de mogelijkheid tot strand. Beperkt en klein strand maar een mogelijkheid. De temperatuur loopt vanaf Hue ook flink op ten opzichte van het noorden.
Da Nang is een moderne en lelijke rotstad wat mij betreft. Hoi An is prachtig met zijn haven en het werkelijk waar heerlijke dorp. In ongeveer 45 min zit je op de scooter langs de strand weg in Da Nang vanaf Hoi An.

Aanraders:

• Haven
• Markt
• Kleren laten maken
• Volle maan lichtjes
• Marmeren Tempel (tussen Da Nang en Hoi An in).



7: Nha Trang ***
Een badplaats niets minder of meer. Kan je je er vermaken? Als je een beetje wil stappen en feesten en op het strand liggen zeker. Je kan er duiken en snorkelen maar dat vond ik er erg tegenvallen in vergelijking met bijvoorbeeld Maleisie. Het strand is goed en schoon. Geen strand mens dan kan ik me 1 of 2 sterren voorstellen en kan je het rustig overslaan. Hou je wel van strand en een feestje voor een paar dagen kan ik me voorstellen dat je zeker even wilt liggen voor een paar dagen.

Ik was er wel aan toe na het koude noorden en met een gezellige groep. Ik ben er zelfs 4 dagen gebleven. Het waterpark op een eiland waar je met kabelbaan heen gaat vond ik ook erg geestig. Wat is er te doen eventueel:

• Strand
• Waterpark Vin Pearl
• Snorkelen/duiken
• Modderbaden (heerijk relaxt met een kater)



8: Da Lat ***
De meningen zijn er over verdeeld. Wederom een bergdorp waar je een hoop buiten activiteiten kan ondernemen. Als dat je ding is is er hier zat te doen. Paardrijden, fietsen, wandelen, etc etc.
Ik vond het dorp zelf afzichtelijk en ongezellig ik vond de bergen prachtig en ik heb er heerlijk gefietst en genoten van de aardbeien plantages.

Buiten activiteiten. Als je moet kiezen tussen twee bergdorpen zou ik Sapa aanraden want dat vond ik veel mooier en kan je Da Lat overslaan als je krap zit of niet sportief in de bergen wil zijn.
Het ligt een uurtje of 6 vanaf Nha Trang met de bus.

Dit is trouwens wel de plaats voor de Easy Riders! Achterop voor 1 of meerdere dagen bij een motorrijder. Geweldig leuk! Echt heel erg leuk en de oorsprong in Da Lat dus en je kan meerdere richtingen op. Vraag mede reizigers of ze het al hebben gedaan voor een leuke kerel. Ze laten je leuke dingen zien en ontzettend gezellig. Ik ben zo van Da Lat naar Mui Ne gegaan. Aanrader!




9: Mui Ne *
Een badplaats wederom. Ik kan er erg kort over zijn. Je hebt hier eigenlijk alleen iets te zoeken als je wil windsurfen of kitesurfen en ook dan alleen in het seizoen.
Het strand is 1 meter breed en je kop gaat er af door alle kitesurfers dus om te liggen heb je hier niks te zoeken.

5 sterren als je wilt kiten (1 van de beste plekken van de wereld) 1 ster voor de rest. Heel misschien 2 sterren voor de zandduinen maar die vond ik ook maar druk en overschat.



10: Ho Chi Minh / Saigon ****
Want Saigon zo is hoe de zuiderlingen het gewoon nog noemen. Plek 10 die ik beschrijf en voor mij de laatste. Misschien wil iemand nog de Mekong Delta als 11e doen want daar had ik helaas geen tijd meer voor. Had ik wel graag gedaan. Ik was na bijna 5 weken ook wel Vietnam moe en wilde verder. Daarom heb ik Ho Chi Min niet gedaan zoals ik het misschien anders had gedaan. Ik heb teveel dure wijken en clubs gezien.

Absolute must om te zien Cu Chi tunnels. Ik zou zeggen ga met het openbaar vervoer en niet georganiseerd. De organisaties gaan bijna uitsluitend vroeg in de ochtend. Dus op eigen gelegenheid in de middag is het veeleer rustiger.

Te doen:

• War Remnants Museum
• Cu Chi tunnels



Dit was Vietnam te bereizen ergens tussen de 3 en 5 weken.

Persoonlijke schatting hoe lang wat leuk is:

1: Hanoi 5 nachten
2: Sapa 1 homestay nacht 2 nachttrein nachten
3: Ha Long Bay 2 nachten in de bay
4: Nimh Binh 1 nacht
5: Hue 2 nachten
6: Hoi An 3 tot 4 nachten
7: Nha trang 2 tot 4 nachten
8: Dalat 2 nachten
9: Mui Ne 7 Nachten als je gaat Kiten anders 1 of 0
10: Saigon 4 nachten
11: Mekong Delta 4 nachten
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_106631851
En dan mijn vraag die ik had gesteld:

quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 15:27 schreef Steven184 het volgende:
We zijn een beetje aan het kijken voor een vakantie in het najaar(oktober/november) en Vietnam staat momenteel als meest waarschijnlijke bestemming op het lijstje.
Mijn vraag is of in die periode het beter is van noord naar zuid te reizen of andersom? Mij lijkt van zuid naar noord reizen leuker, enkel qua temperatuur in het noorden lijkt het mij dat andersom misschien iets praktischer is? Maar ik denk dat de mensen die er geweest zijn daar beter antwoord op kunnen geven dan ikzelf.

We willen het in elk geval wel gaan combineren met Ankor Wat. Iemand daar nog tips voor hoe we dat het best zouden kunnen doen?
En een eerste antwoord:

quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 08:40 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Ik heb het gedaan in precies diezelfde periode en ben toen van Noord naar Zuid getrokken. Of dat beter is kan ik niet echt zeggen; ik vond eind oktober Sapa al behoorlijk koud (maar ik had dan ook flink veel regen daar...)

Angkor wat heb ik gedaan door het vliegtuig vanuit HCMC te pakken; gewoon heen en weer. Gaat prima!
Goed om een ervaringsdeskundige te horen. Dan is het inderdaad waarschijnlijk beter om van Noord naar Zuid te gaan.

Mbt Ankor Wat, ik denk dat ik vanuit Cambodja terugvlieg, aangezien dat weer wat tijd scheelt met betrekking tot reizen. Iemand trouwens ervaringen om Cambodja in te gaan met bus of boot? Van wat ik heb gelezen schijnt het best goed te doen te zijn.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_106633611
Mooi topic, afgelopen zomer ook weer geweest (1995/2007/2011). Ik heb dit keer veel foto's van mijn reis gemaakt, maar heb i.v.m. omstandigheden nog niet alles online, wanneer ik deze heb zal ik ze hier plaatsen. Ik heb er verder nog veel familie zitten.

Plekken waar ik geweest ben:
- Saigon/Hi Chi Minh city (hoofdverblijf)
- Hoa Binh
- Bien Hoa
- Nha Trang
- Da Nang
- Hue
- Hoi An
- Ba Na
- Cu Lao Cham
- Vung Tau

Mijn vader is twee maanden terug geweest en is ook nog naar het noorden van Viet Nam geweest, van daaruit zijn mijn opa en oma gevlucht naar het zuiden en hadden ze daar nog familie wonen, die mijn vader ging opzoeken.

Voor de volgende keer wil ik naar Hanoi en omgeving, Phu Quoc en Sapa.
En mijn vriendin die meeging (voor de eerste) keer heb ik verslaafd gemaakt aan pho _O-.
Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
pi_106633826
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 09:00 schreef Steven184 het volgende:
En dan mijn vraag die ik had gesteld:

[..]

En een eerste antwoord:

[..]

Goed om een ervaringsdeskundige te horen. Dan is het inderdaad waarschijnlijk beter om van Noord naar Zuid te gaan.

Mbt Ankor Wat, ik denk dat ik vanuit Cambodja terugvlieg, aangezien dat weer wat tijd scheelt met betrekking tot reizen. Iemand trouwens ervaringen om Cambodja in te gaan met bus of boot? Van wat ik heb gelezen schijnt het best goed te doen te zijn.
Bedoel je vanuit Cambodja naar Nederland te willen terugvliegen? Volgens mij zijn er geen directe vluchten van Cambodja naar Nederland, of dat moet in de laatste twee jaar veranderd zijn. Ik zou als ik jou was gebruik maken van Air Asia tussen Siem Reap en bijvoorbeeld Bangkok als je Angkor Wat aan het eind van je reis wil doen. Vanuit Bangkok kan je altijd wel een goedkoop ticket naar NL vinden. Of zoals de user hierboven suggereerde een retourtje Cambodja-Vietnam kopen.

Ik ben een keer van Phnom Penh naar Saigon gereisd met de bus. Dat was zeker prima te doen. Het duurde een uurtje of 7 geloof ik, even een poosje wachten aan de grens maar de bus was best comfortabel en je ziet nog eens wat. Maar als je in Cambodia alleen naar Angkor Wat wilt en je op de tijd moet letten zou ik het niet aanraden. Vanuit Phnom Penh is het namelijk nog eens zo'n 6 uur met de bus naar Siem Reap en die bussen gaan alleen 's ochtends en in de voormiddag. Dus dan zou je weer extra tijd in Phnom Penh moeten doorbrengen (wat trouwens helemaal geen straf is, interessante stad is dat. Maar je moet er wel de tijd voor hebben).
pi_106634244
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 10:37 schreef gifkwal het volgende:

[..]

Bedoel je vanuit Cambodja naar Nederland te willen terugvliegen? Volgens mij zijn er geen directe vluchten van Cambodja naar Nederland, of dat moet in de laatste twee jaar veranderd zijn. Ik zou als ik jou was gebruik maken van Air Asia tussen Siem Reap en bijvoorbeeld Bangkok als je Angkor Wat aan het eind van je reis wil doen. Vanuit Bangkok kan je altijd wel een goedkoop ticket naar NL vinden. Of zoals de user hierboven suggereerde een retourtje Cambodja-Vietnam kopen.

Ik ben een keer van Phnom Penh naar Saigon gereisd met de bus. Dat was zeker prima te doen. Het duurde een uurtje of 7 geloof ik, even een poosje wachten aan de grens maar de bus was best comfortabel en je ziet nog eens wat. Maar als je in Cambodia alleen naar Angkor Wat wilt en je op de tijd moet letten zou ik het niet aanraden. Vanuit Phnom Penh is het namelijk nog eens zo'n 6 uur met de bus naar Siem Reap en die bussen gaan alleen 's ochtends en in de voormiddag. Dus dan zou je weer extra tijd in Phnom Penh moeten doorbrengen (wat trouwens helemaal geen straf is, interessante stad is dat. Maar je moet er wel de tijd voor hebben).
Ik ben van plan via Hong Kong terug te vliegen, dit kost me niets meer dan terugvliegen uit Vietnam. Tevens nauwelijks duurder dan retourtje Bangkok, dus wat dat betreft makkelijker imo.

Thanks voor je buservaring, die nemen we mee in de overweging. We hebben nu nog geen flauw idee hoe we zullen zitten qua tijdsplanning. Qua sight-seeing zou ik het liefst met de boot gaan, er zouden zelfs boten gaan vanuit Saigon/HCMC direct naar Ankor Wat of Siem Reap, maar dat zal wel helemaal tijdrovend zijn.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_106634390
Ah oke, misschien dat er dan wel goedkope tickets van Siem Reap naar Hong Kong zijn, maar daar heb ik geen ervaring mee.

Die boot kan inderdaad erg lang duren, en soms gaat hij ook niet (in elk geval van Phnom Penh naar Siem Reap). Het hangt erg van het waterpeil van de rivier. Ik heb ervaringen gehoord van mensen die dit hebben gedaan en die echt super lang onderweg waren, met vertraging en zonder bescherming tegen de zon/hitte. Zij vonden het geen goede ervaring en raadden het af. Zij zeiden ook dat er eigenlijk geen reet te zien was vanaf die boot, dus voor de sightseeing hoef je het denk ik niet te doen.
  dinsdag 10 januari 2012 @ 11:07:37 #7
86710 -Splash-
Ride the world!
pi_106634565
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 09:00 schreef Steven184 het volgende:
En dan mijn vraag die ik had gesteld:

[..]

En een eerste antwoord:

[..]

Goed om een ervaringsdeskundige te horen. Dan is het inderdaad waarschijnlijk beter om van Noord naar Zuid te gaan.

Mbt Ankor Wat, ik denk dat ik vanuit Cambodja terugvlieg, aangezien dat weer wat tijd scheelt met betrekking tot reizen. Iemand trouwens ervaringen om Cambodja in te gaan met bus of boot? Van wat ik heb gelezen schijnt het best goed te doen te zijn.
Ik ben toevallig (niet toevallig eigenlijk) van Noord naar Zuid getrokken op de motor. Gekocht in Hanoi en verkocht in HCMC. Ik ben blij dat ik in het Noorden begonnen ben. Ja, het was soms koud (medio begin december) in de bergen. Maar in de bergen heb je zoveel te zien, het midden een stuk minder en het zuiden wel weer meer. Het fijne van het Noorden was dat je daar meer tijd door moet brengen (ivm reizen) dan ik eigenlijk dacht (maar misschien omdat ik op de motor was). Als ik in het Zuiden was begonnen dan had ik daar teveel tijd doorgebracht en kon ik het Noorden niet helemaal zien.

Leuke trip. :)
"Things can't get any worse than this", the pessimist yelled. "Ofcourse they can", the optimist replied
pi_106634717
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 11:02 schreef gifkwal het volgende:
Ah oke, misschien dat er dan wel goedkope tickets van Siem Reap naar Hong Kong zijn, maar daar heb ik geen ervaring mee.

Die boot kan inderdaad erg lang duren, en soms gaat hij ook niet (in elk geval van Phnom Penh naar Siem Reap). Het hangt erg van het waterpeil van de rivier. Ik heb ervaringen gehoord van mensen die dit hebben gedaan en die echt super lang onderweg waren, met vertraging en zonder bescherming tegen de zon/hitte. Zij vonden het geen goede ervaring en raadden het af. Zij zeiden ook dat er eigenlijk geen reet te zien was vanaf die boot, dus voor de sightseeing hoef je het denk ik niet te doen.
Duidelijk. Dan maar proberen een goedkoop vliegticketje te regelen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 11:07 schreef -Splash- het volgende:

[..]

Ik ben toevallig (niet toevallig eigenlijk) van Noord naar Zuid getrokken op de motor. Gekocht in Hanoi en verkocht in HCMC. Ik ben blij dat ik in het Noorden begonnen ben. Ja, het was soms koud (medio begin december) in de bergen. Maar in de bergen heb je zoveel te zien, het midden een stuk minder en het zuiden wel weer meer. Het fijne van het Noorden was dat je daar meer tijd door moet brengen (ivm reizen) dan ik eigenlijk dacht (maar misschien omdat ik op de motor was). Als ik in het Zuiden was begonnen dan had ik daar teveel tijd doorgebracht en kon ik het Noorden niet helemaal zien.

Leuke trip. :)
Goed om te horen, dat wordt dus van Noord naar Zuid :).
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  dinsdag 10 januari 2012 @ 11:18:10 #9
86710 -Splash-
Ride the world!
pi_106634871
Hanoi vond ik ook veel leuker dan Ho Chi Minh City...

Het is een heel andere cultuur bijna. Hanoi is echt heel oosters, de stoepen zijn volgebouwd met eettentjes en andere dingen. Ho Chi Minh is veel meer westers ingericht.
"Things can't get any worse than this", the pessimist yelled. "Ofcourse they can", the optimist replied
pi_106634908
Sowieso is tijd genoeg reserveren voor het Noorden belangrijk. Mijn schema was aankomst Hanoi, twee nachten overnachten (dus eigenlijk één echte dag om Hanoi te bekijken) - Twee nachten cruisen op Halong Bay - middagje Hanoi, nachttrein Sapa - Overnachting Homestay - Nachtrein terug - nacht Hanoi (en toen kreeg ik voedselvergiftiging dus nog een extra nacht en vervolgens de nachtrein naar Hue).

De volgende keer (mocht ie er komen) neem ik veel meer tijd in Hanoi wat een stad O+

Verder zou ik zeker overwegen om binnenlandse vluchten te nemen; erg goedkoop en lekker snel (al is de trein ook wel echt een bijzondere ervaring). Vliegen naar Siem Reap is wel weer een stukje duurder omdat je de grens overgaat, maar met het tijdschema dat ik had, had ik geen andere optie eigenlijk. Daar had ik overigens 4 nachten en dat was voor mij precies goed; rustig alles kunnen bekijken en genieten.

Ik mis het wel een beetje; voorlopig kan ik dergelijk reizen niet meer maken en Vietnam en Cambodja hebben wel mijn hart veroverd...

Anderhalf jaar heeft het geduurd voordat het vorige topic dicht ging; geopend terwijl ik er nog heen moest gaan! :D
pi_106637749
Rond juni zit ik ongeveer een maand in Vietnam (kan uitlopen want heb een 3 maanden visum). Alleen mijn plan is om daar een motor te kopen en van het zuiden naar het noorden te reizen. Is dit slim, realistisch, een leuke manier om Vietnam te zien in 30 dagen?

Of hebben jullie andere tips, gaat om backpacken.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_106638413
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 12:52 schreef rene90 het volgende:
Rond juni zit ik ongeveer een maand in Vietnam (kan uitlopen want heb een 3 maanden visum). Is dit slim, realistisch, een leuke manier om Vietnam te zien in 30 dagen?

ja, ja en ja.
pi_106639275
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 12:52 schreef rene90 het volgende:
Rond juni zit ik ongeveer een maand in Vietnam (kan uitlopen want heb een 3 maanden visum). Alleen mijn plan is om daar een motor te kopen en van het zuiden naar het noorden te reizen. Is dit slim, realistisch, een leuke manier om Vietnam te zien in 30 dagen?

Of hebben jullie andere tips, gaat om backpacken.
Wat vet, ik ben precies hetzelfde van plan! Ik ga alleen half mei al. Persoonlijk lijkt het me iets realistischer en voordeliger om een brommertje te huren. Wat zou zoiets kosten?
pi_106639342
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 13:33 schreef Borkydude het volgende:

[..]

Wat vet, ik ben precies hetzelfde van plan! Ik ga alleen half mei al. Persoonlijk lijkt het me iets realistischer en voordeliger om een brommertje te huren. Wat zou zoiets kosten?
Het werkt meestal met koop want er zijn geen/weinig bedrijven die twee vestigingen hebben en daarbij lopen ze een te groot risico op verdwijning etc.

Dus kopen is makkelijker en spotgoedkoop. Zijn oko bedrijven die hem aan de andere kant wer terug kopen mits niet in puin.
pi_106639696
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 13:35 schreef Godtje het volgende:

[..]

Het werkt meestal met koop want er zijn geen/weinig bedrijven die twee vestigingen hebben en daarbij lopen ze een te groot risico op verdwijning etc.

Dus kopen is makkelijker en spotgoedkoop. Zijn oko bedrijven die hem aan de andere kant wer terug kopen mits niet in puin.
Heb jij enig idee wat je kwijt zou zijn voor een simpel motortje? Ik zal starten in saigon, geen idee of jij tips hebt om daar iets te kopen? Er zullen wel zat oplichters tussen zitten lijkt me.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_106639756
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 13:45 schreef rene90 het volgende:

[..]

Heb jij enig idee wat je kwijt zou zijn voor een simpel motortje? Ik zal starten in saigon, geen idee of jij tips hebt om daar iets te kopen? Er zullen wel zat oplichters tussen zitten lijkt me.
Ik zou persoonlijk denk ik het eerste het beste hostel ingaan en daar hangen 10 briefjes van voorgangers.

Volgens mij koop je een nieuwe chinese imitatie honda voor 750. Die verkoop je na een maand denk ik nog voor ...... 400/500?
pi_106639822
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 13:46 schreef Godtje het volgende:

[..]

Ik zou persoonlijk denk ik het eerste het beste hostel ingaan en daar hangen 10 briefjes van voorgangers.

Volgens mij koop je een nieuwe chinese imitatie honda voor 750. Die verkoop je na een maand denk ik nog voor ...... 400/500?
Ik heb mijn eigen motor hier in Nederland voor 850 gekocht :') Nog best veel geld wel...ach ik ga daar wel kijken dan of ik iets tegen kom. Je moet hem natuurlijk ook net kwijt raken in de laatste paar dagen dat je daar bent :). Thanks voor de info.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_106640615
Ik ben nu wat aan het googlen op motor verhuur gebeuren in Saigon,en dan kom je rond de 100 dollar om een maand een motor te huren. Dus dat is misschien ook wel een optie als je inderdaad iets vindt wat het weer kan oppikken in het Noorden.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_106640655
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 13:48 schreef rene90 het volgende:

[..]

Ik heb mijn eigen motor hier in Nederland voor 850 gekocht :') Nog best veel geld wel...ach ik ga daar wel kijken dan of ik iets tegen kom. Je moet hem natuurlijk ook net kwijt raken in de laatste paar dagen dat je daar bent :). Thanks voor de info.
750 is wel dollar en we hebben het over een nieuwe. Niet een 2ehands.
pi_106640723
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 14:07 schreef Godtje het volgende:

[..]

750 is wel dollar en we hebben het over een nieuwe. Niet een 2ehands.
Nieuw :')? Fuck dan is het een ander verhaal haha.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
  dinsdag 10 januari 2012 @ 14:23:51 #21
62913 Blik
The one and Only!
pi_106641288
beetje offtopic: Ik zou Pnomh Penh echt niet overslaan als je naar Cambodja gaat. Is toch wel een must om een beetje de geschiedenis van het land te kennen, hoe gruwelijk die ook is
pi_106642284
En het vliegen staat niet in de OP.
pi_106642661
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 14:23 schreef Blik het volgende:
beetje offtopic: Ik zou Pnomh Penh echt niet overslaan als je naar Cambodja gaat. Is toch wel een must om een beetje de geschiedenis van het land te kennen, hoe gruwelijk die ook is
Hier ben ik het mee eens. Tuol Sleng en de Killing Fields zijn super indrukwekkend.
pi_106647193
Rene hoe zou je het vinden om mijn brommer over te kopen als we daar zijn? Ga ik vanaf dat moment Laos en Cambodja in :P
pi_106647232
Krijg je hem wel met een volle tank benzine uiteraard.
pi_106648082
hmm dat is ook nog een idee. Misschien een rare opmerking, maar ben je met een brommer niet 4 jaar bezig om van noord naar zuid te gaan? ik heb nl. geen motorrijbewijs
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_106650185
Dat jullie trouwens in Vietnam op een brommer/motor durven te rijden, het is daar echt niet veilig zoals hier :') en dan druk ik het zacht uit denk ik...

Doorsnee straat in HCMC (foto door mij genomen afgelopen zomer):

En dan heb ik het nog niet eens over de grote snelwegen met zware, grote en te verouderde gevaarlijke vrachtwagens, bussen en langsracende auto's...
Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
pi_106650715
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 18:27 schreef poepeneesje het volgende:
Dat jullie trouwens in Vietnam op een brommer/motor durven te rijden, het is daar echt niet veilig zoals hier :') en dan druk ik het zacht uit denk ik...

Doorsnee straat in HCMC (foto door mij genomen afgelopen zomer):
[ afbeelding ]
En dan heb ik het nog niet eens over de grote snelwegen met zware, grote en te verouderde gevaarlijke vrachtwagens, bussen en langsracende auto's...
Ach komt wel goed, gewoon zorgen dat je meer cc onder je gat hebt en ze voorblijft ofzo :')
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_106655556
En zoveel auto's zijn er niet. Veel te duur. 150cc scooter regelen en je bent snel zat. Wel viertakt.
pi_106657596
Ik heb in een jeep met chauffeur al genoeg doodsbange momenten gehad. Laat staan dat ik mij in het toeterende, gevaarlijk inhalend, te hard rijdend, niet kijkende. verkeer had willen begeven op een motor.

Maar geloof wel dat het een prachtige ervaring kan zijn.
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
pi_106658038
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 14:52 schreef Den_Haag het volgende:
En het vliegen staat niet in de OP.
Ik neem aan dat je dan vliegen met Vietnam Airlines bedoelt? Mag je bij deze maatschappij gewoon een backpack meenemen als bagage? En hoe boek je je tickets? Kan me namelijk voorstellen dat ik best zou willen vliegen van Hanoi naar Hue, maar dat weet ik dan pas 1 a 2 dagen van te voren. Kan je dan het beste in een internetcafe een ticket boeken via de site van VA of kan dit ook in een reisbureau?
pi_106658677
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 20:56 schreef sportgek1985 het volgende:

[..]

Ik neem aan dat je dan vliegen met Vietnam Airlines bedoelt? Mag je bij deze maatschappij gewoon een backpack meenemen als bagage? En hoe boek je je tickets? Kan me namelijk voorstellen dat ik best zou willen vliegen van Hanoi naar Hue, maar dat weet ik dan pas 1 a 2 dagen van te voren. Kan je dan het beste in een internetcafe een ticket boeken via de site van VA of kan dit ook in een reisbureau?
Dat kan echt op elke straathoek, elk hostel, hotel, internet, etc etc
Mits niet volgeboekt.

Als je in Feb gaat dan is het 2 weken nieuwjaar en dan is alles vol en dubbele prijs.
pi_106661925
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 21:06 schreef Godtje het volgende:

[..]

Dat kan echt op elke straathoek, elk hostel, hotel, internet, etc etc
Mits niet volgeboekt.

Als je in Feb gaat dan is het 2 weken nieuwjaar en dan is alles vol en dubbele prijs.
Nee, ben voornemens om half mei tot half juni van Hanoi naar HCMC te reizen. Dus dat moet wel goed gaan dan.
pi_106662717
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 20:56 schreef sportgek1985 het volgende:

[..]

Ik neem aan dat je dan vliegen met Vietnam Airlines bedoelt? Mag je bij deze maatschappij gewoon een backpack meenemen als bagage? En hoe boek je je tickets? Kan me namelijk voorstellen dat ik best zou willen vliegen van Hanoi naar Hue, maar dat weet ik dan pas 1 a 2 dagen van te voren. Kan je dan het beste in een internetcafe een ticket boeken via de site van VA of kan dit ook in een reisbureau?
Internetcafe of reisbureau. Je backpack gaat gewoon het ruim in.
pi_106666213
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 20:56 schreef sportgek1985 het volgende:

[..]

Ik neem aan dat je dan vliegen met Vietnam Airlines bedoelt? Mag je bij deze maatschappij gewoon een backpack meenemen als bagage? En hoe boek je je tickets? Kan me namelijk voorstellen dat ik best zou willen vliegen van Hanoi naar Hue, maar dat weet ik dan pas 1 a 2 dagen van te voren. Kan je dan het beste in een internetcafe een ticket boeken via de site van VA of kan dit ook in een reisbureau?
Ik vloog toen van HCMC naar Hue en ik mocht handbagage meenemen, maar mijn BP moest ik in het ruim laten plaatsen. Verder zou ik niet teveel (vriendelijkheid) verwachten.
Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
pi_106666343
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 23:38 schreef poepeneesje het volgende:

[..]

Ik vloog toen van HCMC naar Hue en ik mocht handbagage meenemen, maar mijn BP moest ik in het ruim laten plaatsen. Verder zou ik niet teveel (vriendelijkheid) verwachten.
Logisch dat je backpack in het ruim moet. Is bij elke maatschappij zo.
En bij Vietnam Airlines waren ze elke keer zeer vriendelijk. De lounge was beter dan de KLM op Schiphol.
pi_106666380
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 18:42 schreef rene90 het volgende:

[..]

Ach komt wel goed, gewoon zorgen dat je meer cc onder je gat hebt en ze voorblijft ofzo :')
Je hebt duidelijk nog niet gezien hoe het verkeer daar is. Kijk er niet van op als midden op een overvolle weg iemand dwars tegen het verkeer inrijdt. Of lijnbussen die onderling met elkaar concurreren en niet stoppen bij bushaltes, waaruit passagiers worden 'getrapt' en 'in gesleurd'.
Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
pi_106666495
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 23:41 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

Logisch dat je backpack in het ruim moet. Is bij elke maatschappij zo.
En bij Vietnam Airlines waren ze elke keer zeer vriendelijk. De lounge was beter dan de KLM op Schiphol.
Het vliegtuig was voor de helft leeg en nog werden wij met zijn twee in twee verschillende rijen ver van elkaar geplaatst. Ik vroeg om een deken voor mijn vriendin en kreeg als antwoord: die zijn alleen voor kinderen en ouderen...
Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
pi_106666952
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 23:41 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

Logisch dat je backpack in het ruim moet. Is bij elke maatschappij zo.
En bij Vietnam Airlines waren ze elke keer zeer vriendelijk. De lounge was beter dan de KLM op Schiphol.
Ik begrijp dat m'n backpack in het ruim moet, maar bedoelde meer dat bij veel lowcost-maatschappijen je extra moet betalen om een grotere tas dan handbagage mee te nemen. Maar mooi dat dit gewoon kan bij VA. Dank!
  woensdag 11 januari 2012 @ 07:19:58 #40
86710 -Splash-
Ride the world!
pi_106671035
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 18:27 schreef poepeneesje het volgende:
Dat jullie trouwens in Vietnam op een brommer/motor durven te rijden, het is daar echt niet veilig zoals hier :') en dan druk ik het zacht uit denk ik...

Doorsnee straat in HCMC (foto door mij genomen afgelopen zomer):
[ afbeelding ]
En dan heb ik het nog niet eens over de grote snelwegen met zware, grote en te verouderde gevaarlijke vrachtwagens, bussen en langsracende auto's...
Je hebt een rustig kruispunt op een rustig moment van de dag uitgekozen zie ik. ;)
"Things can't get any worse than this", the pessimist yelled. "Ofcourse they can", the optimist replied
  woensdag 11 januari 2012 @ 07:22:05 #41
86710 -Splash-
Ride the world!
pi_106671054
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 13:33 schreef Borkydude het volgende:

[..]

Wat vet, ik ben precies hetzelfde van plan! Ik ga alleen half mei al. Persoonlijk lijkt het me iets realistischer en voordeliger om een brommertje te huren. Wat zou zoiets kosten?
Brommer huren is bijna even duur als een brommer kopen (je moet hem ook nog terug laten vervoeren naar de verhuurder). Wil je veel geld terug, neem een Honda Win. Mateloos populair daar en heb je ook zo verkocht. Verder ben ik van mening dat Vietnam op de motor een van de beste manieren is om dat land te zien. Als je dat doet vallen de touristische plekken (Sa Pa b.v.) erg tegen.
"Things can't get any worse than this", the pessimist yelled. "Ofcourse they can", the optimist replied
  woensdag 11 januari 2012 @ 07:26:35 #42
86710 -Splash-
Ride the world!
pi_106671088
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 13:46 schreef Godtje het volgende:

[..]

Ik zou persoonlijk denk ik het eerste het beste hostel ingaan en daar hangen 10 briefjes van voorgangers.

Volgens mij koop je een nieuwe chinese imitatie honda voor 750. Die verkoop je na een maand denk ik nog voor ...... 400/500?
Honda Win kopen (2e hands) voor 250-300 euro en verkopen voor 200-300 euro. Ik heb het zelf op een Russische Minsk gedaan. (zal deze week wat foto's posten als jullie dat leuk vinden)

Chinese meuk laten staan in ieder geval.
"Things can't get any worse than this", the pessimist yelled. "Ofcourse they can", the optimist replied
  woensdag 11 januari 2012 @ 07:39:47 #43
86710 -Splash-
Ride the world!
pi_106671189
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 14:07 schreef rene90 het volgende:
Ik ben nu wat aan het googlen op motor verhuur gebeuren in Saigon,en dan kom je rond de 100 dollar om een maand een motor te huren. Dus dat is misschien ook wel een optie als je inderdaad iets vindt wat het weer kan oppikken in het Noorden.
En dan moet je hem ook nog op de trein terug zetten. ;) Heen en weer ga je niet redden in een maand (tenzij je Highway 1 neemt). Neem je ook in overweging dat veel verhuurders je paspoort als onderpand vragen, dit is dus echt een no-go als je door Vietnam reist.

Overigens moet je je wel beseffen dat de wegen daar niet bepaald goed zijn. Ik heb over hoofdwegen gereden waar ik de term off-road niet eens meer wou overwegen... alsof er een carpetbomb overheen was gegaan. Dus daar gaat ook veel tijd in zitten.

Heb veel 's nachts gereden en dat is ook een aparte ervaring. Totaal geen verlichting, mensen die zonder licht rijden, mensen met licht rijden alleen met een verblindend grootlicht, etc.... Overdag is niet veel beter.... geloof me, Vietnamezen rijden als debielen.... hoe vaak ik een 10-tonner op me af heb zien komen die een andere 10-tonner inhaalde in een buitenbocht... erg veel close calls gehad (en heb echt heel veel motor ervaring (ook off-road)). Een motor monteur vertelde me dat er per dag 36 mensen overlijden in het verkeer van Vietnam.. en na een maand rondcrossen kan ik vertellen dat me dit niet verbaasde...

Waar het op neer komt als je een goede motor in Vietnam zoekt: Neem er een met een goede toeter. ;) Als je een kruispunt oversteekt; toeteren. Als je iemand inhaalt: toeteren.. etc..

Aan de andere kant... het is een waanzinnig mooi land, de mensen zijn hulpvaardig en bescheiden. Ik ga er graag naar terug en doe het zo weer.... *;

Nog een kleine waarschuwing: Je mag als Nederlander niet rijden in Vietnam. Er staan gevangenisstraffen erop.

- Rijden zonder rijbewijs: 3 jaar cel
- Ongeluk veroorzaken zonder rijbewijs: 10 jaar
- Dodelijk ongeluk veroorzaken zonder rijbewijs: 30 jaar

De praktijk? 1 keer aangehouden, NL rijbewijs laten zien.. de motor aangewezen erop en ik mocht gaan met een paar glimlachende agenten achter me. :) De agenten zijn hulpvaardig en aardig. Ze durfden buitenlanders (naar mijn idee) niet echt aan te houden. Misschien de taalbarriere of het idee dat buitenlanders goed zijn voor de economie, dat weet ik niet. Wel zijn er belachelijk veel controles en wordt er erg veel in beslag genomen. Het enige wat ik kreeg was een glimlach, heel veel duimpjes omhoog en ook een aantal keer werd er naar me gesalueerd (waarop ik dat terug deed). Bij een ongeluk wordt het trouwens meestal gelijk met de betrokkenen geregeld... handje contantje (en dat gaat je in de honderden kosten). Agenten zijn vaak ook te overtuigen met wat 'tea money'. Anyhow; Dit is de praktijk... maar weet wat er in de theorie kan gebeuren als je de verkeerde voor je hebt...
"Things can't get any worse than this", the pessimist yelled. "Ofcourse they can", the optimist replied
  woensdag 11 januari 2012 @ 07:41:08 #44
86710 -Splash-
Ride the world!
pi_106671206
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 23:42 schreef poepeneesje het volgende:

[..]

Je hebt duidelijk nog niet gezien hoe het verkeer daar is. Kijk er niet van op als midden op een overvolle weg iemand dwars tegen het verkeer inrijdt. Of lijnbussen die onderling met elkaar concurreren en niet stoppen bij bushaltes, waaruit passagiers worden 'getrapt' en 'in gesleurd'.
En ze maakt geen grapje....

125 CC is als buitenlander de max overigens..... dus meer CC's helpt niet (overigens rij je met 125 CC nog steeds 80 in een land waar je max 60 mag).
"Things can't get any worse than this", the pessimist yelled. "Ofcourse they can", the optimist replied
pi_106671450
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 23:42 schreef poepeneesje het volgende:

[..]

Je hebt duidelijk nog niet gezien hoe het verkeer daar is. Kijk er niet van op als midden op een overvolle weg iemand dwars tegen het verkeer inrijdt. Of lijnbussen die onderling met elkaar concurreren en niet stoppen bij bushaltes, waaruit passagiers worden 'getrapt' en 'in gesleurd'.
Op een of andere manier had ik toch wel een veilig gevoel in het verkeer in Vietnam. Vooral vanwege het feit dat het er zo druk is, let men juist goed op. Ik heb echt het idee dat ik hier eerder dood wordt gereden als ik bij een stoplicht met een zebrapad sta te wachten dan in Vietnam.

Daarentegen vertelde een gids mij dat hij ook iemand had doodgereden (hij had een helm op, die ander niet) en dat dat ook vaak voorkomt. Hoe dan ook; op de brommer door Hanoi (weliswaar achterop) was wel een super-ervaring!

quote:
1s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 23:44 schreef poepeneesje het volgende:

[..]

Het vliegtuig was voor de helft leeg en nog werden wij met zijn twee in twee verschillende rijen ver van elkaar geplaatst. Ik vroeg om een deken voor mijn vriendin en kreeg als antwoord: die zijn alleen voor kinderen en ouderen...
Ik zat van Hue naar HCMC in een vrijwel leeg vliegtuig (10 passagiers) en werd uitstekend behandelt; werd bij de nooduitgang gezet, dus kon lekker onderuit zakken; en had een eigen stewardess :) Ik heb volgens mij niet om een dekentje gevraagd wellicht dat dat hielp :)
pi_106671460
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 07:41 schreef -Splash- het volgende:

[..]

En ze maakt geen grapje....

125 CC is als buitenlander de max overigens..... dus meer CC's helpt niet (overigens rij je met 125 CC nog steeds 80 in een land waar je max 60 mag).
Ja ook zo bijzonder... totdat je de wegen zelf ervaart... Zo comfortabel als dat ik de brommer in Hanoi vond, zo oncomfortabel waren de autoritten van Hue naar Hoi An en van HCMC naar Mui Né...
  User die je het meest gemist hebt 2022 woensdag 11 januari 2012 @ 08:19:50 #47
78918 SeLang
Black swans matter
pi_106671506
Ik spam nog even m'n eigen reisverslag van vorig jaar voor mensen die ideeën willen opdoen *)

[Reisverslag] Vietnam + Laos + Cambodja
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_106671574
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 07:41 schreef -Splash- het volgende:

[..]

En ze maakt geen grapje....

125 CC is als buitenlander de max overigens..... dus meer CC's helpt niet (overigens rij je met 125 CC nog steeds 80 in een land waar je max 60 mag).
Met een motorrijbewijs meer dacht ik?
pi_106671728
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 08:12 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Op een of andere manier had ik toch wel een veilig gevoel in het verkeer in Vietnam. Vooral vanwege het feit dat het er zo druk is, let men juist goed op. Ik heb echt het idee dat ik hier eerder dood wordt gereden als ik bij een stoplicht met een zebrapad sta te wachten dan in Vietnam.

Daarentegen vertelde een gids mij dat hij ook iemand had doodgereden (hij had een helm op, die ander niet) en dat dat ook vaak voorkomt. Hoe dan ook; op de brommer door Hanoi (weliswaar achterop) was wel een super-ervaring!

[..]

Ik zat van Hue naar HCMC in een vrijwel leeg vliegtuig (10 passagiers) en werd uitstekend behandelt; werd bij de nooduitgang gezet, dus kon lekker onderuit zakken; en had een eigen stewardess :) Ik heb volgens mij niet om een dekentje gevraagd wellicht dat dat hielp :)
De ervaring achterop zo'n brommer is zeker lekker, behalve als je achterop zit bij een gevaarlijke bestuurder... Maar ik ben het met je eens dat er vaak ongelukken gebeuren, maar dat mensen wel alerter in het verkeer zijn.

Misschien helpt het als je een Nederlands uiterlijk hebt. Hier in Nederland hoor ik dat ik er nogal westers uit zie, terwijl ik een Vietnamese ouders heb en in Vietnam ben ik meerder maals al aangesproken met "hey westerling" (uiteraard met de nodige opmerkingen zoals "rijkerd geef me eens wat geld", "oh je spreekt ook Vietnamees", etc. terwijl ik me zo onopvallend mogelijk probeer te kleden en gedragen.
Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
pi_106671747
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 07:19 schreef -Splash- het volgende:

[..]

Je hebt een rustig kruispunt op een rustig moment van de dag uitgekozen zie ik. ;)
De 'ophoping' was net weggereden.
Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
  woensdag 11 januari 2012 @ 09:05:12 #51
48840 Xtreem
Minimalist in training
pi_106672028
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 08:41 schreef poepeneesje het volgende:

[..]

De ervaring achterop zo'n brommer is zeker lekker, behalve als je achterop zit bij een gevaarlijke bestuurder... Maar ik ben het met je eens dat er vaak ongelukken gebeuren, maar dat mensen wel alerter in het verkeer zijn.

Heb in 2007 zo'n 4 maand in Hanoi gewoond. In Hanoi rijden ging me wat te ver (lees: TE chaotisch), maar in bijv. Dalat ging dat prima.
Het is een kwestie van een beetje soepel met het verkeer meegaan (when in Rome....) en niet te bang zijn.

Dat gezegd hebbende: als je bij een Schumacher wannabe achterop zit voelt dat toch niet heel relaxed. Men is inderdaad alerter, maar als je kijkt naar het aantal slachtoffers wordt je niet heel blij. (in 2007 droegen ze trouwens nauwelijks helmen!! Wat een verandering!)
The secret to happiness is freedom...
And the secret to freedom is courage.
Thucydides
  woensdag 11 januari 2012 @ 09:06:10 #52
86710 -Splash-
Ride the world!
pi_106672040
quote:
1s.gif Op woensdag 11 januari 2012 08:28 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

Met een motorrijbewijs meer dacht ik?
In Vietnam kan je als Nederlander geen motorrijbewijs halen/hebben/whatever tenzij je er langer dan 3 maanden verblijft en een vast woonadres hebt. :) In principe kan je die 900 CC Triumph Triple kopen. Maar dan val je ook meer op voor de politie e.d. Dus daarom zei ik eigenlijk... 125CC is het maximum haalbare. Alles wat meer CC heeft valt alleen maar op en is tot last aangezien het niet gewoon is in Vietnam (onderdelen verkrijgbaar etc..).

quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 08:41 schreef poepeneesje het volgende:

[..]

De ervaring achterop zo'n brommer is zeker lekker, behalve als je achterop zit bij een gevaarlijke bestuurder... Maar ik ben het met je eens dat er vaak ongelukken gebeuren, maar dat mensen wel alerter in het verkeer zijn.

Misschien helpt het als je een Nederlands uiterlijk hebt. Hier in Nederland hoor ik dat ik er nogal westers uit zie, terwijl ik een Vietnamese ouders heb en in Vietnam ben ik meerder maals al aangesproken met "hey westerling" (uiteraard met de nodige opmerkingen zoals "rijkerd geef me eens wat geld", "oh je spreekt ook Vietnamees", etc. terwijl ik me zo onopvallend mogelijk probeer te kleden en gedragen.
Ik kan me voorstellen dat je liever hebt dat je idd helemaal onopvalled daar rond kan bewegen. In de stad is motorrijden iets chaotischer, maar wel een stuk relaxter imho. De wegen zijn daar in perfecte staat. :) (ook zo apart.... kom je van een stuk 'weg' af wat echt niet te berijden was... in de buurt van een stad: dubbelbaans asfalt en stoplichten. ;)

Overigens vond ik HCMC chaotischer dan Hanoi om in te rijden.
"Things can't get any worse than this", the pessimist yelled. "Ofcourse they can", the optimist replied
  woensdag 11 januari 2012 @ 09:08:32 #53
48840 Xtreem
Minimalist in training
pi_106672082
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 08:41 schreef poepeneesje het volgende:

Misschien helpt het als je een Nederlands uiterlijk hebt. Hier in Nederland hoor ik dat ik er nogal westers uit zie, terwijl ik een Vietnamese ouders heb en in Vietnam ben ik meerder maals al aangesproken met "hey westerling" (uiteraard met de nodige opmerkingen zoals "rijkerd geef me eens wat geld", "oh je spreekt ook Vietnamees", etc. terwijl ik me zo onopvallend mogelijk probeer te kleden en gedragen.
In China wordt er behoorlijk neergekeken op 'buitenlandse Chinezen', hoe werkt dat in VN?
The secret to happiness is freedom...
And the secret to freedom is courage.
Thucydides
  woensdag 11 januari 2012 @ 09:22:03 #54
62913 Blik
The one and Only!
pi_106672342
Ik heb in verschillende steden een motorbike gehuurd, in de stad zelf is het wel even opletten omdat het verkeer van alle kanten komt. Maar buiten de stad, zoals bijvoorbeeld Dalat of Nha Trang is het allemaal prima te doen en helemaal niet zo gevaarlijk

Ik zou zelfs zeggen dat het zelf huren van een motorbike in Dalat eigenlijk wel een must is. Hele mooie omgeving en je kunt makkelijk alle omringende tempels bezoeken
pi_106674380
Ik heb in HCMC bij een Vietnamese vriend achterop de brommert gezeten, was wel even spannend moet ik zeggen. Juist toen hij de stad uit ging en we op zo'n "snelweg" reden waar hij links en rechts inhaalde en de tegemoetkomers dat ook deden.
pi_106675707
Is dat schakelen nou lastig? Ik heb twee keer in die regio een scooter gehuurd maar toch beide keren een automatic genomen. Een motorbike huren is echt een must en behoorlijk episch, het brengt je eenvoudig van de gebaande paden af. Toch wel de mooiste momenten op/mee beleefd. En het lijkt eerst eng maar dat is het natuurlijk niet. In de stad ga je toch niet zo snel en als je daarbuiten bang bent dan blijf je maar mooi rechts rijden.
pi_106676411
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 09:08 schreef Xtreem het volgende:

[..]

In China wordt er behoorlijk neergekeken op 'buitenlandse Chinezen', hoe werkt dat in VN?
Sowieso kijken ze (onbekende) je altijd aan alsof er iets aan je mankeerd of alsof ze kijken of je te bestelen valt. Mensen die weten wie je bent of familie bent van, doen dat niet zo.
Er is niet echt minachting (niet dat ik weet of heb gemerkt), meer interesse, vooral ook omdat ik ook de taal spreek.

Verder word je wel flink genaaid, bijvoorbeeld op de markt. Dan zie je dat ze naar je kijken van 'die buitenlander kunnen we gaan afzetten', dan speel ik het vaak maar mee door de prijs in het Engels te vragen en op het moment van afdingen schakel ik over naar Vietnamees. Over het algemeen schikken ze dan behoorlijk en krijg wel de juiste prijs.

Maar ook bij reisbureaus word je genaaid, zo zijn er officieel 3 prijzen voor dezelfde reis/tour: voor 'originele' Vietnamezen, voor 'originele' Vietnamezen geboren in Vietnam die in het buitenland leven en voor Vietnamezen uit het buitenland :').
Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
pi_106676472
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 11:34 schreef MCH het volgende:
Is dat schakelen nou lastig? Ik heb twee keer in die regio een scooter gehuurd maar toch beide keren een automatic genomen. Een motorbike huren is echt een must en behoorlijk episch, het brengt je eenvoudig van de gebaande paden af. Toch wel de mooiste momenten op/mee beleefd. En het lijkt eerst eng maar dat is het natuurlijk niet. In de stad ga je toch niet zo snel en als je daarbuiten bang bent dan blijf je maar mooi rechts rijden.
Rechts blijven rijden betekent dat je op een tegenligger knalt in Vietnam :').
Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
pi_106676523
quote:
1s.gif Op woensdag 11 januari 2012 11:59 schreef poepeneesje het volgende:

[..]

Rechts blijven rijden betekent dat je op een tegenligger knalt in Vietnam :').
_O-

Schakelen stelt niet veel voor, kwestie van het even begrijpen...., maar dat kan wel lastig zijn soms. Het is namelijk neutraal,1 (beneden), 2-3-4-5 (omhoog). Dus dat is een beetje wennen. Of ze hebben in Vietnam misschien weer een ander systeem bedacht :P
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_106676575
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 12:01 schreef rene90 het volgende:

[..]

..., maar dat kan wel lastig zijn soms. Het is namelijk neutraal,1 (beneden), 2-3-4-5 (omhoog). Dus dat is een beetje wennen.
Hangt van de bak af.
pi_106676631
En helmen zijn verplicht tegenwoordig.
Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
pi_106676979
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 12:02 schreef Godtje het volgende:

[..]

Hangt van de bak af.
True. Zou gewoon een 125cc scooter nemen. Werkt het makkelijkste.
  woensdag 11 januari 2012 @ 14:14:06 #63
48840 Xtreem
Minimalist in training
pi_106680502
quote:
1s.gif Op woensdag 11 januari 2012 11:57 schreef poepeneesje het volgende:

[..]

Sowieso kijken ze (onbekende) je altijd aan alsof er iets aan je mankeerd of alsof ze kijken of je te bestelen valt. Mensen die weten wie je bent of familie bent van, doen dat niet zo.
Er is niet echt minachting (niet dat ik weet of heb gemerkt), meer interesse, vooral ook omdat ik ook de taal spreek.

Verder word je wel flink genaaid, bijvoorbeeld op de markt. Dan zie je dat ze naar je kijken van 'die buitenlander kunnen we gaan afzetten', dan speel ik het vaak maar mee door de prijs in het Engels te vragen en op het moment van afdingen schakel ik over naar Vietnamees. Over het algemeen schikken ze dan behoorlijk en krijg wel de juiste prijs.
Ah, ok.. Dat valt (gelukkig) mee :)
quote:
Maar ook bij reisbureaus word je genaaid, zo zijn er officieel 3 prijzen voor dezelfde reis/tour: voor 'originele' Vietnamezen, voor 'originele' Vietnamezen geboren in Vietnam die in het buitenland leven en voor Vietnamezen uit het buitenland :').
Heerlijk O+
Daarom hou ik zo van (Z)O Azie O+
The secret to happiness is freedom...
And the secret to freedom is courage.
Thucydides
pi_106696793
Iemand trouwens wel eens naar Can Dao geweest?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_106716934
klopt het dat als je over land binnenkomt (via cambodja) dat je dan in Nl of Thailand al een visum moet hebben aangevraagd?
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_106717019
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 11:30 schreef kalinhos het volgende:
klopt het dat als je over land binnenkomt (via cambodja) dat je dan in Nl of Thailand al een visum moet hebben aangevraagd?
Ja
Alleen op Airport on Arrival
Voor de rest voor je aankomt. Thailand kan het idd. Vanuit Cambodja weet ik het niet.
pi_106717070
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 11:30 schreef kalinhos het volgende:
klopt het dat als je over land binnenkomt (via cambodja) dat je dan in Nl of Thailand al een visum moet hebben aangevraagd?
Van wat ik heb gehoord schijnt Cambodja een van de makkelijkste landen te zijn om een visum voor Vietnam te verkrijgen.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_106717377
In Cambodja is het inderdaad erg makkelijk. Trek er voor de zekerheid wel een paar dagen voor uit. Ik heb het gedaan via zo'n tourbedrijfje, die zitten overal in Phnom Penh en Siem Reap. Je geeft je paspoort af en een dag of twee later heb je hem terug met het visum. Kost bijna niks.
  donderdag 12 januari 2012 @ 12:18:52 #69
354147 SunTzu
The Art of War allesssssss
pi_106718485
Over 9 dagen alweer terug naar mijn hometown. :)
  donderdag 12 januari 2012 @ 21:49:45 #70
62913 Blik
The one and Only!
pi_106740324
Ik heb visum ook in Cambodja gedaan, gewoon in Pnomh Penh via mijn guesthouse. Er worden volgens mij een boel paspoorten verzameld en dan gaat er een auto op en neer naar Sihanoukville voor het visum. Kost idd 2 dagen
  Moderator maandag 23 januari 2012 @ 23:13:41 #71
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_107161957
Als alles goed is gegaan met de boeking dan ga ik in augustus 17 dagen naar Vietnam met mijn ouders, broer, zus en vriend *O* Dit is de reis:

Dag 1-3: Hanoi
Dag 4-5: Halong Bay
Dag 6-9: Hue + Hoi An
Dag 10: My Son
Dag 11: Danang
Dag 12-13: Ho Chi Minh Stad/Tay Ninh en Chi Chu tunnels
Dag 14-15: Mekong Delta
Dag 16-17: Ho Chi Minh Stad

Nog tips? Dingen die op de route liggen die we echt niet kunnen missen? De route ligt al vast eveneens als het vervoer ertussen. Voor de rest zijn we vrij om te doen wat we willen :)

Hoe werkt dat met een visum on arrival, hoe vraag je dat aan? En heb je inentingen nodig?

Zin in *O*
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_107163437
Wat moet je in Danang, volgens mij is daar niks te doen. Verder een mooie (gehaaste) reis waar je niks van de hoogtepunten gaat missen behalve Sapa.
  Moderator dinsdag 24 januari 2012 @ 00:02:04 #73
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_107164089
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2012 23:46 schreef MCH het volgende:
Wat moet je in Danang, volgens mij is daar niks te doen. Verder een mooie (gehaaste) reis waar je niks van de hoogtepunten gaat missen behalve Sapa.
Het is een georganiseerde reis dus vandaar ;) De locaties liggen dus vast :)

Is het raadzaam om wat Vietnamees te leren? Ik ken een Vietnamese en ik help haar altijd met haar Nederlands, misschien leuk als ze mij een paar woordjes leert :)

Edit: ik zie dat we van Danang naar Ho Chi Minh stad vliegen dus vandaar ;)
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_107164219
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2012 00:02 schreef MaJo het volgende:

[..]

Het is een georganiseerde reis dus vandaar ;) De locaties liggen dus vast :)

Is het raadzaam om wat Vietnamees te leren? Ik ken een Vietnamese en ik help haar altijd met haar Nederlands, misschien leuk als ze mij een paar woordjes leert :)
Als je in Hoi An of Danang bent dan kun je de Marble Mountains als halve dagtrip doen. Doe dat dan vanuit Danang icm China Beach en niet vanuit Hoi An. Blijf daar van de stad zelf genieten. Een paar woordjes Vietnamees zal vooral een glimlach opleveren, maar ze zullen sowieso beleefd blijven lachen dus het kan nooit kwaad. Engels lukt vaak ook wel.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-01-2012 00:05:52 ]
  Moderator dinsdag 24 januari 2012 @ 00:06:13 #75
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_107164249
Even nog een vraagje over vliegen in Vietnam: er zitten twee binnenlandse vluchten in, van Hanoi naar Hue en van Danang naar HCMC. Hoe lang duren die vluchten ongeveer? En zijn het een beetje betrouwbare vliegtuigen of van die gammele gevallen? Ik heb nogal vliegangst dus ik zie hier best tegenop :')

We vliegen van Schiphol naar Hanoi met ergens een tussenstop. Zou dat Hong Kong zijn? Staat namelijk nergens...
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_107164318
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2012 00:06 schreef MaJo het volgende:
Even nog een vraagje over vliegen in Vietnam: er zitten twee binnenlandse vluchten in, van Hanoi naar Hue en van Danang naar HCMC. Hoe lang duren die vluchten ongeveer? En zijn het een beetje betrouwbare vliegtuigen of van die gammele gevallen? Ik heb nogal vliegangst dus ik zie hier best tegenop :')

We vliegen van Schiphol naar Hanoi met ergens een tussenstop. Zou dat Hong Kong zijn? Staat namelijk nergens...
Dat ligt aan de maatschappij hè, kan ook een andere hub in Azië zijn. Ik denk dat de binnenlandse vluchten met Vietnam Airlines zijn en dat is gewoon vergelijkbaar met Ryanair dwz gewoon Westerse toestellen. Vlucht zal ergens tussen de 60 en 120 minuten duren. Misschien kom je alleen in Danang voor een transfer en dat dat zo in je reisschema is opgesteld.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-01-2012 00:08:58 ]
pi_107164343
Wij vlogen destijds met Vietnam Airlines van Danang naar Hanoi en dat was heel prima. Geen groot vliegtuig, beetje vergelijkbaar met een Easyjet vlucht. Het duurde geloof ik een uur of anderhalf?

Hongkong als tussenstop zou een beetje om zijn, ik denk eerder Bangkok of zo? Met welke maatschappij ga je?
  Moderator dinsdag 24 januari 2012 @ 00:16:49 #78
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_107164606
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2012 00:08 schreef MCH het volgende:

[..]

Dat ligt aan de maatschappij hè, kan ook een andere hub in Azië zijn. Ik denk dat de binnenlandse vluchten met Vietnam Airlines zijn en dat is gewoon vergelijkbaar met Ryanair dwz gewoon Westerse toestellen. Vlucht zal ergens tussen de 60 en 120 minuten duren. Misschien kom je alleen in Danang voor een transfer en dat dat zo in je reisschema is opgesteld.
Ik zie inderdaad dat we 's ochtends in Danang aankomen en dan 's middags naar HCMC vliegen :Y

quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2012 00:09 schreef gifkwal het volgende:
Wij vlogen destijds met Vietnam Airlines van Danang naar Hanoi en dat was heel prima. Geen groot vliegtuig, beetje vergelijkbaar met een Easyjet vlucht. Het duurde geloof ik een uur of anderhalf?

Hongkong als tussenstop zou een beetje om zijn, ik denk eerder Bangkok of zo? Met welke maatschappij ga je?
Ik weet niet welke vliegmaatschappij het is. De boeking is nog niet helemaal rond dus ik weet nog niet alle details :)

Het stelt me wel gerust dat het gewoon moderne toestellen zijn :D
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
  dinsdag 24 januari 2012 @ 01:22:38 #79
1238 SlamD
That's all Folks!
pi_107166197
Ik vond de omgeving van Danang niet zo verkeerd voor een daagje. Onderweg naar China Beach zagen we een standbeeldje in de verte, en vroegen de taxi daarheen te rijden. Dat duurde even, want het bleek een behoorlijk formaat nog in de stijgers staande vrouwelijke Budha (?) te zijn op een tempel complex in aanbouw.

Ah, blijkt de Linh Ung Pagoda te zijn. Ik zou er geen dagtrip van maken, maar het was een leuk onverwacht uitje.

Daarentegen vond ik Hoi An overrated. Mooi, maar een beetje nep; ongeveer hetzelfde gevoel wat ik kreeg bij Venetië.
  Moderator dinsdag 24 januari 2012 @ 23:43:52 #80
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_107203090
De vliegreis naar Vietnam gaat helaas niet door ;( De reis was al volgeboekt -O- Dus het is China geworden :) Bedankt voor alle tips in ieder geval, ik wil zeker ooit nog naar Vietnam!
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_107225623
Ik vertrek binnenkort ook naar Vietnam en heb daarbij een globaal schema opgezet. Hanoi, Sapa, Halong zijn vastgelegd, voor de rest ben ik nog flexibel. Door eerdere reizen in Azië heb ik bewust niet teveel in een korte tijd willen stoppen en heb daardoor helaas moeten schrappen (had nog graag aan het eind naar Phu Qoc of Can Dao willen gaan), maar ik kom met het volgende schema in ieder geval nog aan vakantie toe :)

Do 16-2 Vertrek Amsterdam
Vrij 17-2. Aankomst ochtend Signapore - Hanoi
Zat 18-2. Hanoi
Zon 19-2. Hanoi - Sapa (nachttrein)
Ma 20-2. Sapa - homestay
Di 21-2. Sapa - hotel
Woe 22-2. Sapa - Hanoi (nachttrein
Do 23-2. Hanoi - Halong
Vrij 24-2. Halong - Hanoi - Hue (vliegen vanaf Hanoi in de avond)
Zat 25-2. Hue
Zon 26-2. Hue - Hoi An
Ma 27-2. Hoi An
Di 28-2. Hoi An ( My Son)
Woe 29-2. Hoi An (DMZ/My Lai)
Do 1-3. Hoi An - Da Lat (vliegen vanaf Da Nang in de avond)
Vrij 2-3 Da Lat (omgeving met Easy Rider)
Zat 3-3 Da Lat (stukje fietsen)
Zon 4-3 Da Lat - HCMC (Easy Rider)
Ma 5-3 Da Lat - HCMC (Easy Rider)
Di 6-3 - HCMC (chu chi tunnels ... twijfel nog of ik die wel wil zien, kan ook bij Hoi An tunnels bekijken meen ik)
Woe 7-3 - HCMC (misschien een dagtripje naar de delta, maar eigenlijk weinig zin aan vele 'floating markets' ... wellicht een vooroordeel?)
Do 8-3 - HCMC
Vrij 9-3 Vertrek in ochtend vanuit Ho Hi Minh Stad naar Singapore
Zat 10-3 aankomst Amsterdam

Misschien nog een dagje Da Lat laten vallen ten gunste van Hue? Of een dagje extra Da Lat - HCMC met een Easy Rider?
En ik ben nog wel redelijk fan van fietsen (zoals Bangkok, Chiang Mai), in Hoi An leek me dit goed mogelijk? Met een scooter zie ik ongetwijfeld veel meer, maar daar heb ik slechte ervaringen mee :P
!
pi_107228492
Je schema ziet er prima uit, denk ik. Hoi An is inderdaad erg leuk om te fietsen, de omgeving is ook mooi. Je kan in Hoi An voor iets van twee euro per dag al een fiets huren. Wij hebben die gebruikt om o.a. naar het strand te fietsen, leuk tochtje.

Wat voor slechte ervaringen heb je met een scooter? :P Ik ook hoor, ben er in Thailand mee op m'n smoel gegaan.
  woensdag 25 januari 2012 @ 19:57:30 #83
101149 U.N.K.L.E.
Grappen over Tsjernobyl.
pi_107229801
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2012 19:28 schreef gifkwal het volgende:
Je schema ziet er prima uit, denk ik. Hoi An is inderdaad erg leuk om te fietsen, de omgeving is ook mooi. Je kan in Hoi An voor iets van twee euro per dag al een fiets huren. Wij hebben die gebruikt om o.a. naar het strand te fietsen, leuk tochtje.

Wat voor slechte ervaringen heb je met een scooter? :P Ik ook hoor, ben er in Thailand mee op m'n smoel gegaan.
Ik ben in Vietnam ook wel eens flink neergegaan. Hoort erbij he :P Is ook (zeker als je dagelijks in Ha Noi rijdt) bijna niet te vermijden. Hoe de mensen daar "rijden" :')
Ze keek me smerig aan ik vond 'm zelf nog zo subtiel
maar ze kon ze niet waarderen, grappen over Tsjernobyl
pi_107230191
Nja, in mijn geval was het een zeer eenzame (maar wel modderige) weg. Gelukkig had ik een helmpje op. Later in Indonesië nog eens over gedaan, wilde toch over mijn scooter-angst heenkomen en die keer ging het wel prima! Maar ik ga toch ook liever fietsen.
  woensdag 25 januari 2012 @ 20:06:24 #85
101149 U.N.K.L.E.
Grappen over Tsjernobyl.
pi_107230287
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2012 20:05 schreef gifkwal het volgende:
Nja, in mijn geval was het een zeer eenzame (maar wel modderige) weg. Gelukkig had ik een helmpje op. Later in Indonesië nog eens over gedaan, wilde toch over mijn scooter-angst heenkomen en die keer ging het wel prima! Maar ik ga toch ook liever fietsen.
Ook lekker om te fietsen natuurlijk. Je ziet en geniet meer als je fietst, denk ik :)
Ze keek me smerig aan ik vond 'm zelf nog zo subtiel
maar ze kon ze niet waarderen, grappen over Tsjernobyl
pi_107230494
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2012 20:06 schreef U.N.K.L.E. het volgende:

[..]

Ook lekker om te fietsen natuurlijk. Je ziet en geniet meer als je fietst, denk ik :)
Ik sowieso, dan hoef ik niet zo intensief op te letten en nadenken over die scooter (rijd in Nederland namelijk nooit scooter en ben er dus helemaal niet aan gewend). De wereld gaat ook wat langzamer aan je voorbij, vind ik wel mooi.
pi_107234457
Ook in Thailand onderuit gegaan. Gelukkig ging het niet hard, maar voor ik het wist lag ik op m'n rug en de scooter in een greppel langs de weg :P Buiten 5000THB schade, een flinke hechting in m'n arm en een gedeukt ego was toch vooral het besef dat ik even ervoor met 60km/h over de betonnen wegen van Koh Tao reed en het veel erger had kunnen zijn voor mij wel het punt om de scooters te laten voor wat ze zijn :P
!
  woensdag 25 januari 2012 @ 21:50:34 #88
62913 Blik
The one and Only!
pi_107235455
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2012 18:16 schreef TAG-Speedy het volgende:

Misschien nog een dagje Da Lat laten vallen ten gunste van Hue? Of een dagje extra Da Lat - HCMC met een Easy Rider?
En ik ben nog wel redelijk fan van fietsen (zoals Bangkok, Chiang Mai), in Hoi An leek me dit goed mogelijk? Met een scooter zie ik ongetwijfeld veel meer, maar daar heb ik slechte ervaringen mee :P
Ik zou juist een extra dag Halong Bay doen. Bij de 3-daagse tocht zie je zoveel meer dan de 2-daagse tocht. In Hoi An kun je een scooter huren en op eigen gelegenheid naar My Son gaan, dan is het tenminste rustig i.p.v. dat je met de meute aankomt. Ook kun je een fiets huren en daarmee naar het strand fietsen.
pi_107258722
Daar ben ik het mee eens, Blik. Als je de 3-daagste tocht doet kom je ook op het eiland Cat Ba, wat ik zelf een leuke ervaring vond. Lekker klauteren door de jungle, mooie natuur. En je kan natuurlijk een extra dag genieten van het mooie landschap in de baai.
  donderdag 26 januari 2012 @ 15:10:27 #90
62913 Blik
The one and Only!
pi_107259450
quote:
0s.gif Op donderdag 26 januari 2012 14:52 schreef gifkwal het volgende:
Daar ben ik het mee eens, Blik. Als je de 3-daagste tocht doet kom je ook op het eiland Cat Ba, wat ik zelf een leuke ervaring vond. Lekker klauteren door de jungle, mooie natuur. En je kan natuurlijk een extra dag genieten van het mooie landschap in de baai.
Plus dat je veel dieper het gebied in gaat. Bij één dag kom je eigenlijk alleen in de eerste baai en verder zie je gewoon (te) weinig. Het surplus wat je betaald voor 1 extra dag is heel weinig, en ook daarom juist de moeite waard.
pi_107265556
'helaas' staat Halong al vast (tot aan Hue hebben we geboekt), maar ik vind het waarschijnlijk wel prima. Heb in Thailand ook rondgevaren tussen de kalksteen rotsen (is minder, maar toch) en daar was ik ook wel klaar mee. Achteraf had het nog prima in de planning kunnen passen, maar initieel met een paar dagen eiland was deze keuze snel gemaakt.
Misschien krijg ik er wel spijt van, maar dan heb ik een goede reden om terug te gaan ;)
!
pi_107286400
Weet iemand van jullie hoe je een rijbewijs kan krijgen voortaan Vietnam. Ik begreep dat een internationaal rijbewijs niet wordt geaccepteerd daar?
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_107289132
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 09:41 schreef rene90 het volgende:
Weet iemand van jullie hoe je een rijbewijs kan krijgen voortaan Vietnam. Ik begreep dat een internationaal rijbewijs niet wordt geaccepteerd daar?
Dan moet je even de Top Gear special kijken. :D
pi_107290291
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 11:29 schreef MCH het volgende:

[..]

Dan moet je even de Top Gear special kijken. :D
Zal ik eens doen :')
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_107293342
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 09:41 schreef rene90 het volgende:
Weet iemand van jullie hoe je een rijbewijs kan krijgen voortaan Vietnam. Ik begreep dat een internationaal rijbewijs niet wordt geaccepteerd daar?
Bedoel je nou voor een motor of een auto? Als je een auto huurt als toerist krijg je er een chauffeur bij of het is heel duur.
pi_107293380
Motor inderdaad.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
  vrijdag 27 januari 2012 @ 20:12:18 #97
101149 U.N.K.L.E.
Grappen over Tsjernobyl.
pi_107306401
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 13:43 schreef rene90 het volgende:
Motor inderdaad.
Ik heb een motor gekocht en daar leren rijden. Nooit gevraagd naar een rijbewijs. :P Heb er uiteindelijk 4000km mee gereisd door Vietnam, Laos, Thailand en weer terug Vietnam in.

Of het echt verstandig is, weet ik niet. Soms denk ik wel eens dat ik blij moet zijn dat ik nog leef na die tocht :')
Ze keek me smerig aan ik vond 'm zelf nog zo subtiel
maar ze kon ze niet waarderen, grappen over Tsjernobyl
  zaterdag 28 januari 2012 @ 11:45:00 #98
354147 SunTzu
The Art of War allesssssss
pi_107323640
Ik ben in Vietnam, kom er bijna elk jaar. 2007, 2008, 2009 elk jaar een half jaar lang.
Ben in totaal 6 keer aangehouden door de politie en daarvan heb ik 2x een tientje ofzo gegeven en dan mocht ik weer verder rijden.

Groetjes uit het land waar mensen van 80 nog roken als een schoorsteen en die-hard blijven zuipen *O*
  zaterdag 28 januari 2012 @ 12:51:38 #99
101149 U.N.K.L.E.
Grappen over Tsjernobyl.
pi_107325277
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 11:45 schreef SunTzu het volgende:
Ik ben in Vietnam, kom er bijna elk jaar. 2007, 2008, 2009 elk jaar een half jaar lang.
Ben in totaal 6 keer aangehouden door de politie en daarvan heb ik 2x een tientje ofzo gegeven en dan mocht ik weer verder rijden.

Groetjes uit het land waar mensen van 80 nog roken als een schoorsteen en die-hard blijven zuipen *O*
Precies. Geef wat geld en het enige dat je hoort is "You're my friend sir! Thank you very much!". En doorrijden :)

Wat doe je in vietnam steeds een half jaar? Werken?
Ze keek me smerig aan ik vond 'm zelf nog zo subtiel
maar ze kon ze niet waarderen, grappen over Tsjernobyl
pi_107350274
Die verse loempia's hier! _O_
Een dag niet geleefd, is een dag niet gelachen
  zondag 29 januari 2012 @ 02:27:46 #101
354147 SunTzu
The Art of War allesssssss
pi_107350392
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 12:51 schreef U.N.K.L.E. het volgende:

[..]

Precies. Geef wat geld en het enige dat je hoort is "You're my friend sir! Thank you very much!". En doorrijden :)

Wat doe je in vietnam steeds een half jaar? Werken?
Ja ik heb er gewerkt als reisleider en ook voor een stichting, nu ben ik gewoon op vakantie een maandje :)

Ben weleens in Dien Bien Phu met een gehuurde brommer naar de grens van Laos gereden, eenmaal op de terug weg was er een politiecontrole en die vroegen naar papieren. Ik deed gewoon alsof ik geen Vietnamees sprak. Waarop zij mij van de brommer haalden en mij aan een tafel hebben laten zitten langs de weg, kreeg gewoon Red Bull van ze en na een half uur vroeg de ene aan de ander: "Wat zullen we met hem doen? Meenemen?" Die ander: "Nee geen zin in gedoe"
Toen kwam die agent dus mij vertellen dat ik mocht gaan, ik deed alsof ik hem niet verstond. Dus hij mij mee naar de brommer gebracht, brommer gestart voor me. En toen ik wegreed riep ik nog in het Vietnamees: "Bedankt he oom!" Scheuren voor het leven :P

[ Bericht 31% gewijzigd door SunTzu op 29-01-2012 02:37:48 ]
pi_107353097
:D Hilarisch!
  zondag 29 januari 2012 @ 11:52:12 #103
101149 U.N.K.L.E.
Grappen over Tsjernobyl.
pi_107354129
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2012 02:27 schreef SunTzu het volgende:

[..]

Ja ik heb er gewerkt als reisleider en ook voor een stichting, nu ben ik gewoon op vakantie een maandje :)

Ben weleens in Dien Bien Phu met een gehuurde brommer naar de grens van Laos gereden, eenmaal op de terug weg was er een politiecontrole en die vroegen naar papieren. Ik deed gewoon alsof ik geen Vietnamees sprak. Waarop zij mij van de brommer haalden en mij aan een tafel hebben laten zitten langs de weg, kreeg gewoon Red Bull van ze en na een half uur vroeg de ene aan de ander: "Wat zullen we met hem doen? Meenemen?" Die ander: "Nee geen zin in gedoe"
Toen kwam die agent dus mij vertellen dat ik mocht gaan, ik deed alsof ik hem niet verstond. Dus hij mij mee naar de brommer gebracht, brommer gestart voor me. En toen ik wegreed riep ik nog in het Vietnamees: "Bedankt he oom!" Scheuren voor het leven :P
haha mooie dingen _O_
Ze keek me smerig aan ik vond 'm zelf nog zo subtiel
maar ze kon ze niet waarderen, grappen over Tsjernobyl
  zaterdag 11 februari 2012 @ 08:49:54 #104
354147 SunTzu
The Art of War allesssssss
pi_107853318
Zo lekker om zigzaggend door het verkeer heen te vlammen
pi_107864233
Ben van plan om in mei/juni 3,5 week naar Vietnam te gaan. Van 17 mei t/m 8 juni. Oorspronkelijke plan was om van Hanoi naar HCMC te trekken. Nu vind ik echter een ticket dat heen vliegt op HCMC en terug vanaf Hanoi naar Adam wat goed te betalen is. Maakt het iets uit of je de trip van Noord naar Zuid of andersom maakt?

[ Bericht 3% gewijzigd door sportgek1985 op 11-02-2012 17:19:28 ]
  zaterdag 11 februari 2012 @ 17:54:07 #106
354147 SunTzu
The Art of War allesssssss
pi_107865664
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2012 17:07 schreef sportgek1985 het volgende:
Ben van plan om in mei/juni 3,5 week naar Vietnam te gaan. Van 17 mei t/m 8 juni. Oorspronkelijke plan was om van Hanoi naar HCMC te trekken. Nu vind ik echter een ticket dat heen vliegt op HCMC en terug vanaf Hanoi naar Adam wat goed te betalen is. Maakt het iets uit of je de trip van Noord naar Zuid of andersom maakt?
Ik vind zelf dat Hanoi meer ouderwetse sfeer heeft en de rest van het zuiden lijkt op een film zoals The Hangover maar ligt er natuurlijk aan wat je gaat doen ;)
pi_107865737
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2012 17:54 schreef SunTzu het volgende:

[..]

Ik vind zelf dat Hanoi meer ouderwetse sfeer heeft en de rest van het zuiden lijkt op een film zoals The Hangover maar ligt er natuurlijk aan wat je gaat doen ;)
Wat ik zo lees vind ik het noorden waarschijnlijk mooier dan het zuiden. Dus dan zou de afweging zijn of je met het mooiste wilt eindigen of beginnen zodat je er voldoende tijd voor hebt. Maar wellicht zijn er andere dingen die ik over het hoofd zie? Het weer lijkt me niet. Kan me niet voorstellen dat er binnen 1 maand veel verschil in zit. Reis je er veel omhoog als je van zuid naar noord gaat, waardoor het reizen veel langer duurt? Of is er minder openbaar vervoer van zuid naar noord?
  zaterdag 11 februari 2012 @ 18:02:06 #108
354147 SunTzu
The Art of War allesssssss
pi_107865895
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2012 17:56 schreef sportgek1985 het volgende:

[..]

Wat ik zo lees vind ik het noorden waarschijnlijk mooier dan het zuiden. Dus dan zou de afweging zijn of je met het mooiste wilt eindigen of beginnen zodat je er voldoende tijd voor hebt. Maar wellicht zijn er andere dingen die ik over het hoofd zie? Het weer lijkt me niet. Kan me niet voorstellen dat er binnen 1 maand veel verschil in zit. Reis je er veel omhoog als je van zuid naar noord gaat, waardoor het reizen veel langer duurt? Of is er minder openbaar vervoer van zuid naar noord?
Ik kan je vertellen dat het in Saigon bloedheet is 30c , Hanoi rond 7c. Het noorden is wel hoger gelegen. Ik moet nu echt slapen over 3.15 uur moet ik opstaan om met de trein naar Qui Nhon te gaan. Reply binnenkort wel verder ;)
pi_108508889
Nog tien weken.. Zin in!
pi_110783467
Gisteren terug gekomen van 3 weken Vietnam, het was er héérlijk!

Gestart in Hanoi, vervolgens;
Halong Bay (2 dagen)
Sapa (3 dagen)
Hoi An (4 dagen)
Dalat (2 dagen)
en met de Easy Riders in 5 dagen naar Saigon.

Later zal ik wat foto's posten.
pi_110793862
Vietnam is typisch zo'n bestemming waar iedereen voor 90% hetzelfde programma volgt. :D
pi_110795871
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 20:28 schreef Irrem het volgende:
Gisteren terug gekomen van 3 weken Vietnam, het was er héérlijk!

Gestart in Hanoi, vervolgens;
Halong Bay (2 dagen)
Sapa (3 dagen)
Hoi An (4 dagen)
Dalat (2 dagen)
en met de Easy Riders in 5 dagen naar Saigon.

Later zal ik wat foto's posten.
Houten reet na 5 dagen? :7
pi_110798420
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 22:47 schreef MCH het volgende:
Vietnam is typisch zo'n bestemming waar iedereen voor 90% hetzelfde programma volgt. :D
Dat is natuurlijk voor de meeste bestemmingen. Als je ergens naartoe gaat wil je sowieso de highlights zien, ze zijn het niet voor niets.
pi_110798937
quote:
1s.gif Op woensdag 25 april 2012 23:50 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Dat is natuurlijk voor de meeste bestemmingen. Als je ergens naartoe gaat wil je sowieso de highlights zien, ze zijn het niet voor niets.
Vind ik onzin voor (grote) landen, juist de vorm van Vietnam zorgt voor telkens zo'n voorspelbaar lijstje. Maar daar bedoel ik natuurlijk niks negatiefs mee, toeristisch gezien heeft Vietnam het perfect voor elkaar.
pi_110799104
Wat ik bedoel is dat het toch geen schande hoeft te zijn om een 'standaard' lijstje te volgen. Als je naar Vietnam gaat kun je Hanoi, halong bay, sapa, hoi an en Saigon echt niet missen. Dan is je vakantie best snel vol :)
pi_110799401
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 00:06 schreef zatoichi het volgende:
Wat ik bedoel is dat het toch geen schande hoeft te zijn om een 'standaard' lijstje te volgen. Als je naar Vietnam gaat kun je Hanoi, halong bay, sapa, hoi an en Saigon echt niet missen. Dan is je vakantie best snel vol :)
Dat zeg ik toch ook |:(
pi_110802948
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 22:47 schreef MCH het volgende:
Vietnam is typisch zo'n bestemming waar iedereen voor 90% hetzelfde programma volgt. :D
Zoals je ook al aangaf is dat ook moeilijk te ontwijken, gezien de vorm van het land.
Het maakt het er niet minder mooi op.

Je kan ook de 2 weken die je hebt verdelen tussen Nha Thrang en Saigon, zoals 2 britse meiden deden. Geef mij dan maar het standaardprogramma ;-)

[ Bericht 19% gewijzigd door Irrem op 26-04-2012 08:04:30 (m'n tekst) ]
pi_110803925
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 00:14 schreef MCH het volgende:

[..]

Dat zeg ik toch ook |:(
Ok sorry, was een beetje aangeschoten na een avondje voetbal kijken in de kroeg, dan is begrijpend lezen vaak wat lastiger...
pi_110817030
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 09:12 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Ok sorry, was een beetje aangeschoten na een avondje voetbal kijken in de kroeg, dan is begrijpend lezen vaak wat lastiger...
Ramos _O-
CR7 :')
Vietnam *O*
  donderdag 26 april 2012 @ 16:33:22 #120
86710 -Splash-
Ride the world!
pi_110820013
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 00:06 schreef zatoichi het volgende:
Wat ik bedoel is dat het toch geen schande hoeft te zijn om een 'standaard' lijstje te volgen. Als je naar Vietnam gaat kun je Hanoi, halong bay, sapa, hoi an en Saigon echt niet missen. Dan is je vakantie best snel vol :)
Halong bay en Sa Pa waren nou niet bepaald de dingen van Vietnam die ik zal onthouden. Te commercieel en vol met touristen. Er zijn veel mooiere plekken in Vietnam (o.a. Ba be park, wat een rust).
"Things can't get any worse than this", the pessimist yelled. "Ofcourse they can", the optimist replied
  donderdag 26 april 2012 @ 16:44:27 #121
86710 -Splash-
Ride the world!
pi_110820508
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2012 08:49 schreef SunTzu het volgende:
Zo lekker om zigzaggend door het verkeer heen te vlammen
Met je 10 a 15 pk brommer. Dat is niet vlammen man. ;)
Ik moest thuis spontaan wennen aan mijn eigen motor.... zoveel power en schijfremmen ipv remmen waarbij je met je voeten nog moest meeremmen. :D

[ Bericht 16% gewijzigd door -Splash- op 26-04-2012 16:50:52 ]
"Things can't get any worse than this", the pessimist yelled. "Ofcourse they can", the optimist replied
  donderdag 26 april 2012 @ 16:50:07 #122
86710 -Splash-
Ride the world!
pi_110820726
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 09:41 schreef rene90 het volgende:
Weet iemand van jullie hoe je een rijbewijs kan krijgen voortaan Vietnam. Ik begreep dat een internationaal rijbewijs niet wordt geaccepteerd daar?
Je moet er wonen, etc... dus voor een tourist niet te doen.
Één keer aangehouden en toen mijn NL rijbewijs laten zien. Aangewezen waar er motor stond en toen was het ok en mocht ik doorrijden. Ik had het idee dat ze me heel vaak wel aan wouden houden, maar zodra ze zagen dat ik een buitenlander was haalden ze het bordje snel weg en zwaaiden ze alleen.

Misschien toch de taalbarriere of geen zin in gedoe. Het was in ieder geval ingelijks. ;)
"Things can't get any worse than this", the pessimist yelled. "Ofcourse they can", the optimist replied
  vrijdag 27 april 2012 @ 13:16:41 #123
62913 Blik
The one and Only!
pi_110859152
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 16:33 schreef -Splash- het volgende:

[..]

Halong bay en Sa Pa waren nou niet bepaald de dingen van Vietnam die ik zal onthouden. Te commercieel en vol met touristen. Er zijn veel mooiere plekken in Vietnam (o.a. Ba be park, wat een rust).
Daar moet je doorheen kunnen kijken, ik kan dat soort dingen er altijd wel redelijk goed uitfilteren. Het landschap van Sapa en Halong Bay is fantastisch en ik vond het absoluut één van de hoogtepunten van mijn trip door Vietnam
pi_110862438
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 16:33 schreef -Splash- het volgende:

[..]

Halong bay en Sa Pa waren nou niet bepaald de dingen van Vietnam die ik zal onthouden. Te commercieel en vol met touristen. Er zijn veel mooiere plekken in Vietnam (o.a. Ba be park, wat een rust).
Ik had een iets exclusievere reis geboekt voor Halong Bay; die een andere tour maakte dan alle andere boten; net zo mooi; geen kip te zien; we zaten met zijn achten op één boot en hebben echt in de middel of nowhere op het strand ge-barbecued, gezwommen in baaien waar niemand te bekken was en gevaren in absolute stilte met als enige andere een paar vogels en de apen op de eilanden.... Een van mijn beste ervaringen van mijn leven!

En Sapa; tja wij kregen de keuze voor een homestay bij een touristisch pand, of echt authentiek; we kozen voor het laatste; minder mooi, behoorlijk basic, maar we maakten een gezin behoorlijk gelukkig, waren de enige touristen in dat huis, en hebben het op een zuipen gezet met de gids en de twee zoons van het gezin. Beetje jammer dat we zo los gegaan zijn op de rijstwijn, dat eerst mijn vrouw over der nek ging, ik midden in de nacht wakker werd en net de wc kon halen; en ik de volgende dag van de gids te horen kreeg dat hij en die twee zoons ook hebben zitten kotsen... Terug lopen lukte me niet echt meer de volgende dag; maar het voelde allemaal wel authentiek :D _O-

Tja die dametjes in Sapa zijn wel errug kut en vervelend...
  vrijdag 27 april 2012 @ 15:09:52 #125
62913 Blik
The one and Only!
pi_110863249
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 14:48 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Ik had een iets exclusievere reis geboekt voor Halong Bay; die een andere tour maakte dan alle andere boten; net zo mooi; geen kip te zien; we zaten met zijn achten op één boot en hebben echt in de middel of nowhere op het strand ge-barbecued, gezwommen in baaien waar niemand te bekken was en gevaren in absolute stilte met als enige andere een paar vogels en de apen op de eilanden.... Een van mijn beste ervaringen van mijn leven!

Same here, gekayaked en gezwommen in een baai waar niemand te vinden was. Sowieso lijkt mij het verschil tussen een 2-daagse trip en 3-daagse trip enorm groot. Bij de 2-daagse trip vaar je eigenlijk maar een klein stuk Halong Bay in en bezoek je ook nog eens allemaal die wanstaltige grot (met al die walgelijke gekleurde lampen). De volgende dag mag je weer terug. De 3-daagse trip beleef je wat dat betreft veel meer
pi_110905576
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 16:50 schreef -Splash- het volgende:

[..]

Je moet er wonen, etc... dus voor een tourist niet te doen.
Één keer aangehouden en toen mijn NL rijbewijs laten zien. Aangewezen waar er motor stond en toen was het ok en mocht ik doorrijden. Ik had het idee dat ze me heel vaak wel aan wouden houden, maar zodra ze zagen dat ik een buitenlander was haalden ze het bordje snel weg en zwaaiden ze alleen.

Misschien toch de taalbarriere of geen zin in gedoe. Het was in ieder geval ingelijks. ;)
oké thanks, heb er wel vertrouwen in dan.

Ik wil eerst een maand vrijwilligers werk doen in HCMC, iemand tips? Weeshuis bijvoorbeeld, het Dieu Giac Orphanage las ik goede dingen over maar kan je alleen bellen en niet mailen.

Als iemand iets weet graag.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_112968008
update!

Ik zit nu in Saigon en heb in principe tot 7 juli, dus vanaf nu exact 3 weken, om in Hanoi aan te komen. Nu heb ik vrij veel zin dit op een scooter/motor te doen. 't punt is alleen, is dat haalbaar? Ik heb alleen een internationaal autorijbewijs bv.
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_112968737
Ga een hostel in en er zijn waarschijnlijk zo 5 mensen die het hebben gedaan.
Die weten dat nog beter te adviseren.
pi_112973202
Kalinhos. Als je tips wilt geef even een gil. Dan kunnen we maandag ofzo even ergens wat drinken en leg ik je het 1 en ander uit. Ik ga zelf rond 7 juli ook starten van HCMC naar Hanoi. Motor heb ik al haha, vietnamees rijbewijs ook nu.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_113056162
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juni 2012 17:32 schreef rene90 het volgende:
Kalinhos. Als je tips wilt geef even een gil. Dan kunnen we maandag ofzo even ergens wat drinken en leg ik je het 1 en ander uit. Ik ga zelf rond 7 juli ook starten van HCMC naar Hanoi. Motor heb ik al haha, vietnamees rijbewijs ook nu.
Hey, ik meld me nu pas in dit topic, heb genoeg ervaring in zuid-vietnam (delta en saigon), incl. lokale bevolking.

Ik rij daar vrolijk rond, nog nooit aan de kant gezet.. Wel is mij aangeraden om de agent die mij aan de kant zet wat koffie geld te geven (lees; weinig geld). Kan is groot dat je daar mee weg komt (mits je respectvol bent natuurlijk).

Hopelijk kan ik hier meer mensen helpen.. Ik ben gek op Vietnam, het is alleen niet zo makkelijk reizen als thailand/combodja etc.
Mijn excuses voor bovenstaande post, ik ben namelijk emotioneel autistisch :')
pi_113058213
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 15:09 schreef Blik het volgende:

[..]

Same here, gekayaked en gezwommen in een baai waar niemand te vinden was. Sowieso lijkt mij het verschil tussen een 2-daagse trip en 3-daagse trip enorm groot. Bij de 2-daagse trip vaar je eigenlijk maar een klein stuk Halong Bay in en bezoek je ook nog eens allemaal die wanstaltige grot (met al die walgelijke gekleurde lampen). De volgende dag mag je weer terug. De 3-daagse trip beleef je wat dat betreft veel meer
Ik heb nog overnacht op Cat Ba Island in een redelijk hoog hotel en daar een soort jungletocht gedaan met nog 2 andere toeristen en een gids. Volgens mij is dat ook redelijk standaard. :P Het was toen een Vietnamese feestdag dus alle Vietnamezen waren uit eten, ik heb die avond echt de meest enge vissoorten/monsters in aquariums gezien waar ze zaten te wachten om opgegeten te worden. 8)7
pi_113059815
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2012 16:30 schreef Marvelous het volgende:

[..]

Hey, ik meld me nu pas in dit topic, heb genoeg ervaring in zuid-vietnam (delta en saigon), incl. lokale bevolking.

Ik rij daar vrolijk rond, nog nooit aan de kant gezet.. Wel is mij aangeraden om de agent die mij aan de kant zet wat koffie geld te geven (lees; weinig geld). Kan is groot dat je daar mee weg komt (mits je respectvol bent natuurlijk).

Hopelijk kan ik hier meer mensen helpen.. Ik ben gek op Vietnam, het is alleen niet zo makkelijk reizen als thailand/combodja etc.
inmiddels heb ik een Vietnamees rijbewijs en verzekering. Die verzekering kost ook niks, drie euro voor een jaar. Nam je gelijk twee jaar kreeg je er een gratis helm bij haha.

Maar kan jij me vertellen wat de makkelijkste manier is om van Vietnam naar Cambodja te gaan per motor, en daarna weer Vietnam in?
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_113063973
quote:
1s.gif Op maandag 18 juni 2012 17:43 schreef rene90 het volgende:

[..]

inmiddels heb ik een Vietnamees rijbewijs en verzekering. Die verzekering kost ook niks, drie euro voor een jaar. Nam je gelijk twee jaar kreeg je er een gratis helm bij haha.

Maar kan jij me vertellen wat de makkelijkste manier is om van Vietnam naar Cambodja te gaan per motor, en daarna weer Vietnam in?
Ik ken alleen de grens overgang in Ha Tien (helemaal zuidelijk). Hoe het zit om de motor mee te nemen weet ik niet, lijkt me wel mogelijk alleen zelf geen ervaring mee... Helmen in Vietnam :7 Ik had een harde pet met een touwtje onder mijn kin! (en een nike teken er op)
Mijn excuses voor bovenstaande post, ik ben namelijk emotioneel autistisch :')
pi_113085384
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2012 19:27 schreef Marvelous het volgende:

[..]

Ik ken alleen de grens overgang in Ha Tien (helemaal zuidelijk). Hoe het zit om de motor mee te nemen weet ik niet, lijkt me wel mogelijk alleen zelf geen ervaring mee... Helmen in Vietnam :7 Ik had een harde pet met een touwtje onder mijn kin! (en een nike teken er op)
die helmen gaan nergens over nee, daarom heb ik ook twee fatsoenlijke helmen geregeld. Leek me geen overbodige luxe.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
  dinsdag 19 juni 2012 @ 08:49:18 #135
6789 Strolie75
De reisGijs
pi_113086428
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 14:48 schreef zatoichi het volgende:
Ik had een iets exclusievere reis geboekt voor Halong Bay; die een andere tour maakte dan alle andere boten; net zo mooi; geen kip te zien; we zaten met zijn achten op één boot en hebben echt in de middel of nowhere op het strand ge-barbecued, gezwommen in baaien waar niemand te bekken was en gevaren in absolute stilte met als enige andere een paar vogels en de apen op de eilanden.... Een van mijn beste ervaringen van mijn leven!
Heb je toevallig de naam van die organisatie, of een link? Ik ben een trip naar Vietnam aan het plannen en dit klinkt hemels.
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_113088260
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2012 08:49 schreef Strolie75 het volgende:

[..]

Heb je toevallig de naam van die organisatie, of een link? Ik ben een trip naar Vietnam aan het plannen en dit klinkt hemels.
Ik had het via het hotel in Hanoi geboekt; de prince 2 cruise is het (let op de foto's die je op de site zien zijn van de prince 1 die waarin de kamer een stuk ruimer is (tenslotte heeft die er maar één, wat ook leuk kan zijn als je genoeg geld hebt :P ))

http://www.hanoieleganceh(...)4-prince-cruise.html

Wellicht als je goed zoekt dat je deze cruise nog goedkoper kan boeken ; kan me voorstellen dat het hotel er zelf ook aan wil verdienen; ik vond het wel makkelijk om gelijk de eerste paar dagen na aankomst in Vietnam al wat geregeld te hebben.
  dinsdag 19 juni 2012 @ 11:27:21 #137
6789 Strolie75
De reisGijs
pi_113090427
Thanks, hotel ziet er ook wel goed uit! :)
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_113091037
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juni 2012 02:54 schreef rene90 het volgende:

[..]

die helmen gaan nergens over nee, daarom heb ik ook twee fatsoenlijke helmen geregeld. Leek me geen overbodige luxe.
Het valt allemaal wel mee hoor, zeker als je naar de snelheden kijkt! In de stad mag je blij zijn dat je 25 km/u haalt, en mocht je daar omvallen kan je zelden de grond raken (je rijd daar stuur aan stuur en wiel aan wiel). En buiten de stad is ook een max van 60 km/u! Dus een motor daar is niet veel meer dan een brommer hier.
Mijn excuses voor bovenstaande post, ik ben namelijk emotioneel autistisch :')
  dinsdag 19 juni 2012 @ 11:46:49 #139
354147 SunTzu
The Art of War allesssssss
pi_113091080
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2012 11:45 schreef Marvelous het volgende:

[..]

Het valt allemaal wel mee hoor, zeker als je naar de snelheden kijkt! In de stad mag je blij zijn dat je 25 km/u haalt, en mocht je daar omvallen kan je zelden de grond raken (je rijd daar stuur aan stuur en wiel aan wiel). En buiten de stad is ook een max van 60 km/u! Dus een motor daar is niet veel meer dan een brommer hier.
Ik heb toch zeker 120 geblazen van Nha Trang naar Dalat op en neer, chick achterop.
Yamaha Nouvo jwz.
pi_113091195
quote:
6s.gif Op dinsdag 19 juni 2012 11:46 schreef SunTzu het volgende:

[..]

Ik heb toch zeker 120 geblazen van Nha Trang naar Dalat op en neer, chick achterop.
Yamaha Nouvo jwz.
Die snelheden heb ik ook wel gehaald, alleen de rest van de 2wielers zie ja dat niet snel doen. En waarom zou je? Zelf geniet ik van een rustige snelheid, zodat ik alles goed kan zien! (Nee, ben geen oude lul)
Mijn excuses voor bovenstaande post, ik ben namelijk emotioneel autistisch :')
  dinsdag 19 juni 2012 @ 11:51:56 #141
354147 SunTzu
The Art of War allesssssss
pi_113091269
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2012 11:49 schreef Marvelous het volgende:

[..]

Die snelheden heb ik ook wel gehaald, alleen de rest van de 2wielers zie ja dat niet snel doen. En waarom zou je? Zelf geniet ik van een rustige snelheid, zodat ik alles goed kan zien! (Nee, ben geen oude lul)
Omdat het te warm is met een zachte snelheid :P Mja ik ga elk jaar naar Vietnam, heb er ook gewerkt als reisleider ken het hele land van noord naar zuid al.
  dinsdag 19 juni 2012 @ 12:29:08 #142
86710 -Splash-
Ride the world!
pi_113092551
Mijn Minsk haalde ook maar 60 km/u. Miste mijn KTM soms wel daar. ;)
Die remmen van dat ding ook. Helm heb ik gewoon vanaf thuis meegenomen. Liever een goede SHoei dan een bagger ding van daar.
"Things can't get any worse than this", the pessimist yelled. "Ofcourse they can", the optimist replied
pi_113092687
Wat is Vietnam bagger geworden met de nieuwe regels omtrent visums. Ik heb een single entry van 3 maanden en heb het idee om een kort uitstapje te maken naar Cambodia. Ik dus naar het officiële immigratie kantoor en daar staat zo een prijslijst waar op staat dat je voor 25 dollar je single entry naar multiple kan wijzigen.

Kom ik aan de balie... Nee niet mogelijk. En ze geven ook geen nieuwe af van drie maanden single entry want dan moest een officiële instantie garant staan voor me. Blijken nieuwe regels te zijn.

Nu dus na Cambodia en daar een single entry 3 maanden aanvragen. Zou dat zonder problemen moeten gaan?
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_113093330
Overigens, als.iemand een schoenenwinkel weet waae ze ook maat46 verkopen....ze kijken me nu steeds aan of godzilla om een schoen vraagt :P
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_113093561
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2012 12:50 schreef kalinhos het volgende:
Overigens, als.iemand een schoenenwinkel weet waae ze ook maat46 verkopen....ze kijken me nu steeds aan of godzilla om een schoen vraagt :P
In Hoi an maken er ongeveer 1000 winkels op bestelling toch
pi_113096164
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2012 11:27 schreef Strolie75 het volgende:
Thanks, hotel ziet er ook wel goed uit! :)
Is zeker goed; ik zat in Ruby; echt midden in de old quarter; een zijstraat van een zijstraat. Het is even zoeken, maar wel erg leuk! Zijn goede hotels (hoog in de lijsten van tripadvisor) maar niet te afstandelijk; erg vriendelijke mensen. Die veel voor je willen doen (achterop de brommer door de stad op zoek naar een goede foto zaak om mijn camera te repareren, alles voor me geregeld toen ik voedselvergiftiging kreeg....).
pi_113096306
Yay, ik ga ook bijna!
pi_113149209
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2012 12:33 schreef rene90 het volgende:
Wat is Vietnam bagger geworden met de nieuwe regels omtrent visums. Ik heb een single entry van 3 maanden en heb het idee om een kort uitstapje te maken naar Cambodia. Ik dus naar het officiële immigratie kantoor en daar staat zo een prijslijst waar op staat dat je voor 25 dollar je single entry naar multiple kan wijzigen.

Kom ik aan de balie... Nee niet mogelijk. En ze geven ook geen nieuwe af van drie maanden single entry want dan moest een officiële instantie garant staan voor me. Blijken nieuwe regels te zijn.

Nu dus na Cambodia en daar een single entry 3 maanden aanvragen. Zou dat zonder problemen moeten gaan?
Rene, daarom vraag ik altijd een multiple entry visum aan (10 euro duurder). Dat is dus op termijn goedkoper als je graag een grensovergang neemt ;)
Mijn excuses voor bovenstaande post, ik ben namelijk emotioneel autistisch :')
pi_113150026
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juni 2012 16:50 schreef Marvelous het volgende:

[..]

Rene, daarom vraag ik altijd een multiple entry visum aan (10 euro duurder). Dat is dus op termijn goedkoper als je graag een grensovergang neemt ;)
die zijn niet meer aan te vragen tegenwoordig. Nieuwe regels sinds juni 2012. Volgens mij kan je alleen nog een multiple 1 maand aanvragen.... De rest is niet mogelijk wist de dame van de immigratie mij te vertellen.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_113154434
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juni 2012 17:09 schreef rene90 het volgende:

[..]

die zijn niet meer aan te vragen tegenwoordig. Nieuwe regels sinds juni 2012. Volgens mij kan je alleen nog een multiple 1 maand aanvragen.... De rest is niet mogelijk wist de dame van de immigratie mij te vertellen.
Oeh, dat zou niet fijn zijn! ik was er in feb nog met een multiple entry visum van 5 weken
Mijn excuses voor bovenstaande post, ik ben namelijk emotioneel autistisch :')
  woensdag 20 juni 2012 @ 22:36:35 #151
354147 SunTzu
The Art of War allesssssss
pi_113165294
Ik zit te denken om gewoon een Vietnamees paspoort aan te schaffen, heb net een paar mailtjes binnen gekregen zo ff doorlezen.
pi_113174153
Zou wel graag een keer backpacken, maar heb geen idee waar te beginnen en met wie -_- (niet dat ik vriendloos ben, maar heb niet echt vrienden die dit zouden willen doen:P)...
  donderdag 21 juni 2012 @ 02:19:10 #153
354147 SunTzu
The Art of War allesssssss
pi_113174924
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juni 2012 01:29 schreef kossikvassik2 het volgende:
Zou wel graag een keer backpacken, maar heb geen idee waar te beginnen en met wie -_- (niet dat ik vriendloos ben, maar heb niet echt vrienden die dit zouden willen doen:P)...
Ben zelf ook wel een paar keer alleen naar Vietnam geweest en daar gewoon mensen op straat leren kennen die ook toevallig alleen aan het reizen waren. In 2010 ben ik met een Australiër voor 3 maanden wezen reizen, 1 van de beste tijden ooit en een maat voor het leven erbij.

Daarvoor ook een Israëliër en een Zweed en zelfs een Nederlander.
pi_113184755
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juni 2012 01:29 schreef kossikvassik2 het volgende:
Zou wel graag een keer backpacken, maar heb geen idee waar te beginnen en met wie -_- (niet dat ik vriendloos ben, maar heb niet echt vrienden die dit zouden willen doen:P)...
Alleen is zeker aan te raden! Met reizen ben je namelijk altijd met veel mensen... Als je alleen bent kan je precies doen wat jij wilt en ben je dus ook niet afhankelijk!

quote:
0s.gif Op woensdag 20 juni 2012 22:36 schreef SunTzu het volgende:
Ik zit te denken om gewoon een Vietnamees paspoort aan te schaffen, heb net een paar mailtjes binnen gekregen zo ff doorlezen.
Ben je Vietnamees?
Mijn excuses voor bovenstaande post, ik ben namelijk emotioneel autistisch :')
  donderdag 21 juni 2012 @ 13:03:21 #155
354147 SunTzu
The Art of War allesssssss
pi_113184810
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juni 2012 13:01 schreef Marvelous het volgende:

[..]

Alleen is zeker aan te raden! Met reizen ben je namelijk altijd met veel mensen... Als je alleen bent kan je precies doen wat jij wilt en ben je dus ook niet afhankelijk!

[..]

Ben je Vietnamees?
Ik heb 2 Vietnamese ouders maar ben zelf hier geboren. Krijg wel korting op visum bij de ambassade though. Heb ff een berichtje naar een vriendin daar gestuurd met de vraag of ik wel een paspoort kan aanvragen want ik werd er niet wijzer op van die 2 emails.
pi_113185669
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juni 2012 13:03 schreef SunTzu het volgende:

[..]

Ik heb 2 Vietnamese ouders maar ben zelf hier geboren. Krijg wel korting op visum bij de ambassade though. Heb ff een berichtje naar een vriendin daar gestuurd met de vraag of ik wel een paspoort kan aanvragen want ik werd er niet wijzer op van die 2 emails.
Je kan beter bij de ambasade in Den Haag langs gaan... Je hebt zowiezo je geboorte certificaat nodig. Heb jij die sticker (visum) in je paspoort die net zo lang geldig is als je paspoort?

Hoe is je vietnamese taal? Mijn vriendin is daar geboren en hier gekomen toen ze 4 was.
Mijn excuses voor bovenstaande post, ik ben namelijk emotioneel autistisch :')
  donderdag 21 juni 2012 @ 13:25:58 #157
354147 SunTzu
The Art of War allesssssss
pi_113185787
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juni 2012 13:23 schreef Marvelous het volgende:

[..]

Je kan beter bij de ambasade in Den Haag langs gaan... Je hebt zowiezo je geboorte certificaat nodig. Heb jij die sticker (visum) in je paspoort die net zo lang geldig is als je paspoort?

Hoe is je vietnamese taal? Mijn vriendin is daar geboren en hier gekomen toen ze 4 was.
Nee ik heb dat visum niet, maar heb zo wel connecties om er 1 te regelen.
Mijn taal is uitstekend het praten dan, schriftelijk is het niet echt goed. Kan wel lezen maar kan niet schrijven met die tekentjes erop.
pi_113197132
De post is wel goed geregeld in Vietnam. Afgelopen zaterdag wat brieven op de post gedaan, vandaag aangekomen in Nederland.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_113406763
Vinpearl waterpark is ook echt fantastisch zeg. Had niet bij Vietnam gedacht dat ik nog eens in een skilift zou stappen met 34 graden en strakblauwe lucht.

Morgen ga ik proberen om in 1 dag van Nha Trang naar Hoi An te rijden.
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_113407759
Misschien stomme vraag, maar welke factor zonnebrand gebruiken jullie in Vietnam?
pi_113407940
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juni 2012 12:52 schreef Jorwol het volgende:
Misschien stomme vraag, maar welke factor zonnebrand gebruiken jullie in Vietnam?
Geen
pi_113416632
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juni 2012 12:56 schreef Godtje het volgende:

[..]

Geen
Dan ga ik dood denk ik ^O^
  dinsdag 26 juni 2012 @ 16:27:44 #163
62913 Blik
The one and Only!
pi_113416873
Ik gebruik gewoon factor 30 en 15, hetzelfde als wat ik in europa zou gebruiken. 30 voor begin van de vakantie en ga langzaam over naar 15 later in de vakantie.

Maar welke zonnebrand je gebruikt is natuurlijk geheel persoonlijk
pi_113421861
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juni 2012 16:27 schreef Blik het volgende:
Ik gebruik gewoon factor 30 en 15, hetzelfde als wat ik in europa zou gebruiken. 30 voor begin van de vakantie en ga langzaam over naar 15 later in de vakantie.

Maar welke zonnebrand je gebruikt is natuurlijk geheel persoonlijk
Nee oké, maar veel hoger is dus niet nodig, thanks!
pi_113451124
Tussen Hue en Hanoi welke plekken zijn mooi om te stoppen. Ik ben met de motor en wil per dag max 300km rijden.

In Hanoi ga ik of mijn motor al verkopen of eerst op de motor naar Halong Bay? Iemand een advies wat handiger is?

En dan mogelijk nog de nachttrein naar Sapa, alleen als je geen zin hebt om dagen te hiken is daar ook wat te zien? Ik kan op de motor maar dat duurt wel even volgens mij omdat de wegen niet goed zijn die kant op?
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
  woensdag 27 juni 2012 @ 11:09:07 #166
62913 Blik
The one and Only!
pi_113451362
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2012 11:02 schreef rene90 het volgende:
Tussen Hue en Hanoi welke plekken zijn mooi om te stoppen. Ik ben met de motor en wil per dag max 300km rijden.

In Hanoi ga ik of mijn motor al verkopen of eerst op de motor naar Halong Bay? Iemand een advies wat handiger is?

En dan mogelijk nog de nachttrein naar Sapa, alleen als je geen zin hebt om dagen te hiken is daar ook wat te zien? Ik kan op de motor maar dat duurt wel even volgens mij omdat de wegen niet goed zijn die kant op?
Je hebt tussen Hue en Hanoi sowieso de DMZ waar je kunt stoppen. De weg naar Halong Bay is makkelijk te bereiden. Ik denk dat je in halong Bay heel makkelijk een last-minute kan scoren op de boot. Dus zou ik met de motor naar Halong Bay gaan.

Op de motor naar Sapa lijkt me minder prettig, het is nog best wel een eind en het is een enorme kronkelweg. Je kunt je daar ook wel vermaken zonder dagen te gaan hiken, de uitzichten vanuit het dorp zijn ook prachtig.
  woensdag 27 juni 2012 @ 11:45:33 #167
86710 -Splash-
Ride the world!
pi_113452809
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2012 11:09 schreef Blik het volgende:

[..]

Je hebt tussen Hue en Hanoi sowieso de DMZ waar je kunt stoppen. De weg naar Halong Bay is makkelijk te bereiden. Ik denk dat je in halong Bay heel makkelijk een last-minute kan scoren op de boot. Dus zou ik met de motor naar Halong Bay gaan.

Op de motor naar Sapa lijkt me minder prettig, het is nog best wel een eind en het is een enorme kronkelweg. Je kunt je daar ook wel vermaken zonder dagen te gaan hiken, de uitzichten vanuit het dorp zijn ook prachtig.
Ik moet zeggen:

SaPa is helemaal niet zo geweldig als je om SaPa heen hebt gereden. ;)
Je bent er erg veel tijd aan kwijt om door de bergen te rijden, maar erg aan te raden. In mijn opinie een van de mooiste delen van Vietnam. Ook aan te raden: Ba Be park.

Ha Long Bay kan prima op de motor, wel een duffe en geen fijne weg ernaar toe.

Ik zou lekker de motor pakken, veel meer vrijheden en je ziet ook iets van VIetnam zonder de toeristische poeha.
"Things can't get any worse than this", the pessimist yelled. "Ofcourse they can", the optimist replied
  woensdag 27 juni 2012 @ 12:06:39 #168
62913 Blik
The one and Only!
pi_113453704
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2012 11:45 schreef -Splash- het volgende:

[..]

Ik moet zeggen:

SaPa is helemaal niet zo geweldig als je om SaPa heen hebt gereden. ;)
Je bent er erg veel tijd aan kwijt om door de bergen te rijden, maar erg aan te raden. In mijn opinie een van de mooiste delen van Vietnam. Ook aan te raden: Ba Be park.

Ok, ben ik met je eens. Maar als je niet weet wat je mist is Sapa zelf ook mooi genoeg ;). En een stukje lopen/rijden moet je sowieso toch wel doen als je in Sapa bent, in het dorp zelf is namelijk niks te doen. Ik heb in Sapa een motorscooter gehuurd voor een tocht naar een waterval. Hartstikke gaaf om te doen, alleen die wegen zijn wel echt dramatisch
  woensdag 27 juni 2012 @ 12:10:57 #169
86710 -Splash-
Ride the world!
pi_113453884
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2012 12:06 schreef Blik het volgende:

[..]

Ok, ben ik met je eens. Maar als je niet weet wat je mist is Sapa zelf ook mooi genoeg ;). En een stukje lopen/rijden moet je sowieso toch wel doen als je in Sapa bent, in het dorp zelf is namelijk niks te doen. Ik heb in Sapa een motorscooter gehuurd voor een tocht naar een waterval. Hartstikke gaaf om te doen, alleen die wegen zijn wel echt dramatisch
Rond Sapa zijn de wegen érg goed te noemen. Rij maar richting Cao Bang. :+
Complete hoofdwegen waarbij alleen maar zand en kuilen waren. Waren stiekem wel de leukste wegen waar je op terug kijkt. ;)

Sapa moet je idd wel even gezien hebben en hopen dat het niet mistig is. ;) Sapa is ook wel leuk als uitgaansdorpje. Veel leuke mensen met leuke verhalen.
"Things can't get any worse than this", the pessimist yelled. "Ofcourse they can", the optimist replied
pi_113468014
Dus jullie advies, gewoon de motor pakken naar Sapa en dat in 2 dagen doen dan? Zijn er onderweg wel wat plekken te vinden waar je kan overnachten?

De reden waarom ik misschien op een andere manier naar Halong Bay wil is omdat ik met de verkoop van de motor zit en je vaak voor weinig extra vervoer bij je tourtje hebt? Iemand nog adviezen voor een goede organisatie voor Halong Bay?
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_113468401
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2012 17:19 schreef rene90 het volgende:


De reden waarom ik misschien op een andere manier naar Halong Bay wil is omdat ik met de verkoop van de motor zit en je vaak voor weinig extra vervoer bij je tourtje hebt? Iemand nog adviezen voor een goede organisatie voor Halong Bay?
Wat wil je in Halong?
Kortweg 3 opties:

Party
Romatisch\luxe
Karaoke\budget

Ik zat heerlijk in de nieuwe Hanoi Backpackers.
Tour opties daar waren aan de prijs maar keurig geregeld.
pi_113469231
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2012 17:27 schreef Godtje het volgende:

[..]

Wat wil je in Halong?
Kortweg 3 opties:

Party
Romatisch\luxe
Karaoke\budget

Ik zat heerlijk in de nieuwe Hanoi Backpackers.
Tour opties daar waren aan de prijs maar keurig geregeld.
Dan zal het wel party worden haha. En liever een tour die goed geregeld is en wat meer aan de prijs is dan een overvolle boot die niet echt veilig is.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_113469498
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juni 2012 17:44 schreef rene90 het volgende:

[..]

Dan zal het wel party worden haha. En liever een tour die goed geregeld is en wat meer aan de prijs is dan een overvolle boot die niet echt veilig is.
Er zijn 298387278 tourtjes vanuit Hanoi.
Je komt er in om. Van duur tot goedkoop.

Bij Hanoi Backpackers was die top geregeld op een keurige boot. Delen met 1 iemand van de groep.
Vrij populaire trip van de backpackers. Maar het is wel drinking games in de avond. The kings cup.

Als je daar geen zin in hebt zou ik daar niet boeken. Ik vond het erg gezellig.
  zondag 15 juli 2012 @ 12:31:25 #174
265644 Disavowed
Unplugged
pi_114224156
Ik ben van plan om in maart te gaan.

Dus ik lift even mee met dit topic ;).
"Ignorance is the night of the mind, but a night without moon and star."
  zondag 15 juli 2012 @ 13:16:50 #175
234189 Griebus
eindbaas
pi_114225523
Ik vond Sapa fantastisch, hele mooie (wel pittige) hikes tussen de rijstvelden die elk seizoen er weer anders uitzien.
Een dag niet geleefd, is een dag niet gelachen
pi_114516836
Zo goed als zeker dat ik in december-januari naar Vietnam en de Filipijnen wil gaan. Twee vragen:

1. Klimaat:
Lees veel tegengestelde berichten over de beste reistijd. In december zou het o.a. erg koel zijn in het Noorden (geen probleem!) maar ook veel mist. Hoe is december en is het aan te raden?

2. Ho Chi Min - Manilla
Lees dat Cebu Air erg voordelig is maar kan op de een of andere manier geen prijzen checken via de website. Wat zijn de opties en wat is de prijs voor een enkeltje ongeveer?

Thanks!
pi_114672389
Advies/commentaar gevraagd! Ga in september voor 3 weken naar ZO-Azie, vriendje heeft het volgende, naar mijn mening behoorlijk ambitieuze, reisschema in elkaar geknutseld.

Van de ervaringsdeskundigen die zich hier op fok ophouden zou ik graag op- of aanmerkingen/verbeterpunten willen vernemen:) Alvast dank daarvoor!

10-sep Vlucht Dusseldorf Bangkok
11-sep Aankomst Bangkok
12-sep Vlucht Bangkok Saigon
13 + 14+ 15sep Hanoi- Halong Bay- Hanoi
Nachttrein
16-sep Hue
17 + 18 sep Hoi An
Binnenlandse vlucht
19 + 20 sep Ho Chi Min City
21-sep Can Tho (Mekong Delta)
22-sep Chau Doc
23 + 24 sep Sihanoukville Beach (cambodja)
25 + 26 sep Phnom Penh
27 + 28 sep Siem Reap en Angkor Wat
29-sep Bangkok
30-sep Vlucht Bangkok Dusseldorf
1-okt Aankomst Dusseldorf

[ Bericht 0% gewijzigd door StijnH op 26-07-2012 09:31:25 ]
pi_114673279
Drie dagen voor Hanoi en Halong Bay is wel erg aan de korte kant; ik weet niet hoe lang jullie in Ha Long willen verblijven, maar het kost ook tijd om daar te komen natuurlijk. Hanoi is een erg, erg leuke stad om te beleven; niet alleen om te bezichtigen.

Twee dagen is voor Angkor Wat wel te doen, al is het relaxter als je wat meer tijd zou hebben; maar na drie dagen heb je daar echt alle tempels wel kunnen zien.

Mijn schema was enigsinds vergelijkbaar; behalve dat ik alleen van HCMC direct naar Siem Reap en weer terug gevlogen ben (daar vier nachten gebleven) en verder niets aan Cambodja heb gedaan. Daarentegen wel weer drie dagen strand juist in Vietnam heb gedaan. Bij mij was het grote probleem dat ik in Hanoi voedselvergiftiging op heb gelopen en daardoor zeker twee dagen niet uit mijn bed kon komen; mijn tip; leg niet alles vast van te voren! ;)
  donderdag 26 juli 2012 @ 10:30:40 #179
62913 Blik
The one and Only!
pi_114673908
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2012 09:19 schreef StijnH het volgende:
Advies/commentaar gevraagd! Ga in september voor 3 weken naar ZO-Azie, vriendje heeft het volgende, naar mijn mening behoorlijk ambitieuze, reisschema in elkaar geknutseld.

Van de ervaringsdeskundigen die zich hier op fok ophouden zou ik graag op- of aanmerkingen/verbeterpunten willen vernemen:) Alvast dank daarvoor!

10-sep Vlucht Dusseldorf Bangkok
11-sep Aankomst Bangkok
12-sep Vlucht Bangkok Saigon
13 + 14+ 15sep Hanoi- Halong Bay- Hanoi
Nachttrein
16-sep Hue
17 + 18 sep Hoi An
Binnenlandse vlucht
19 + 20 sep Ho Chi Min City
21-sep Can Tho (Mekong Delta)
22-sep Chau Doc
23 + 24 sep Sihanoukville Beach (cambodja)
25 + 26 sep Phnom Penh
27 + 28 sep Siem Reap en Angkor Wat
29-sep Bangkok
30-sep Vlucht Bangkok Dusseldorf
1-okt Aankomst Dusseldorf
Pff, daar moet je redelijk wat concessies doen.Toen ik Cambodja/Vietnam deed ben ik ook via Bangkok gegaan. Ik vond een maand prima, maar we hebben al wel een aantal dingen over moeten slaan die we eigenlijk wel hadden willen doen. Daarom lijkt me 3 weken voor hetzelfde rondje een 'mission impossible'.

Paar punten:
- Allereerst verlies je al 2 dagen doordat je via Bangkok vliegt. Waardoor je tijd in Cambodja/Vietnam al minder wordt
- 3 dagen voor Hanoi/Halong Bay is te kort. Minimum is toch wel 5 dagen. Ik vind een 2-daagse trip naar Halong bay persoonlijk erg zonde, de 3-daagse trip is veel meer value for money. En dan wil je Hanoi nog bekijken. Daarom minimaal 5 dagen, Hanoi is een stad die je moet beleven.
- Verkijk je niet op hoe vermoeiend reizen is, een nachttrein naar Hue is prima. Maar vervolgens heel de dag door Hue lopen kan redelijk vermoeiend worden. Zeker in combinatie met het programma dat je Hanoi van plan bent om te doen.
- Ik zou persoonlijk langer in Hoi An blijven, aangezien daar ook een prima strand is. Dan kun je Sihanoukville evt. skippen. Dan kun je ook vanuit HCMC de Mekong-trip plannen met aankomst in Pnomh Penh.
- 2 dagen Pnomh Penh en 2 dagen Siem Reap is prima. Vergeet je alleen de reis ertussen niet? Kost je al snel een halve dag.
- Hoe ga je vanuit Siem Reap naar Bangkok?
pi_114674517
Siem Reap naar Bangkok is goed te doen met bus/trein.

Verder... Ga je nachttreinen op tijd boeken. Als ik nu een soft sleeper wil van hoi an (Danang) naar Hanoi ben ik 65 dollar kwijt. Ik ga dus vliegen wat 70 euro kost. Zeker ook omdat de bussen door iedereen hier niet als veilig en comfortabel worden bestempeld.

Sihanoukville kan je skippen, niet bijzonder vond ik het daar. Reken wel gewoon je reis dagen want je verkijkt je erop hoe vermoeiend dat kan zijn. Genoeg mensen die ik tegen kom die om 8.00 een bus pakken zodat ze 14.00 aankomen in een stadje en ze die dag nog dingen willen zien en een dag later weer door willen.

Voor halong bay kan je ook uitwijken naar Cat Ba eiland. Prima en snel te bereiken vanuit Hanoi voor 220k vnd. Mooi eiland ook om te zien en vrijwel geen toeristen. Alleen in de weekenden heb je de Vietnamese die vakantie houden haha. Prachtig om te zien.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_114674539
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2012 10:30 schreef Blik het volgende:

[..]

Pff, daar moet je redelijk wat concessies doen.Toen ik Cambodja/Vietnam deed ben ik ook via Bangkok gegaan. Ik vond een maand prima, maar we hebben al wel een aantal dingen over moeten slaan die we eigenlijk wel hadden willen doen. Daarom lijkt me 3 weken voor hetzelfde rondje een 'mission impossible'.

Paar punten:
- Allereerst verlies je al 2 dagen doordat je via Bangkok vliegt. Waardoor je tijd in Cambodja/Vietnam al minder wordt
- 3 dagen voor Hanoi/Halong Bay is te kort. Minimum is toch wel 5 dagen. Ik vind een 2-daagse trip naar Halong bay persoonlijk erg zonde, de 3-daagse trip is veel meer value for money. En dan wil je Hanoi nog bekijken. Daarom minimaal 5 dagen, Hanoi is een stad die je moet beleven.
- Verkijk je niet op hoe vermoeiend reizen is, een nachttrein naar Hue is prima. Maar vervolgens heel de dag door Hue lopen kan redelijk vermoeiend worden. Zeker in combinatie met het programma dat je Hanoi van plan bent om te doen.
- Ik zou persoonlijk langer in Hoi An blijven, aangezien daar ook een prima strand is. Dan kun je Sihanoukville evt. skippen. Dan kun je ook vanuit HCMC de Mekong-trip plannen met aankomst in Pnomh Penh.
- 2 dagen Pnomh Penh en 2 dagen Siem Reap is prima. Vergeet je alleen de reis ertussen niet? Kost je al snel een halve dag.
- Hoe ga je vanuit Siem Reap naar Bangkok?
Thnx Blik! Nuttige reactie! Nog niet nagedacht over de trip tussen Siem Reap en Bangkok. Wat raad je aan? Over land is misschien bewerkelijk/tijdsrovend? Of juist wel weer de moeite waard?
  donderdag 26 juli 2012 @ 11:16:48 #182
62913 Blik
The one and Only!
pi_114675184
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2012 10:57 schreef StijnH het volgende:

[..]

Thnx Blik! Nuttige reactie! Nog niet nagedacht over de trip tussen Siem Reap en Bangkok. Wat raad je aan? Over land is misschien bewerkelijk/tijdsrovend? Of juist wel weer de moeite waard?
Ik weet niet of een vlucht is van Siem Reap naar Bangkok, dat zou een mogelijkheid kunnen zijn. Wat veel backpackers doen is overland via de bus, alleen ben je dan wel prooi voor alles en iedereen die geld aan je wilt verdienen en de rit duurt erg lang. Lees de ervaringen op: http://www.seat61.com/Cambodia.htm

Wat hierboven ook al gezegd wordt, verkijk je niet op de reisdagen. Op een reisdag kun je vaak weinig meer doen. Je bent op vakantie en je wilt ook nog wel een vakantiegevoel hebben, dat ga je niet hebben als je geen rust pakt.

Loop met je vriendje nog eens gedetailleerd door je planning heen. En ga je vooral afvragen hoe je van plek naar plek gaat reizen en of dat ook daadwerkelijk op die manier makkelijk te regelen is.
pi_114675525
Eigenlijk zou ik je adviseren om heel Cambodja te skippen. 3 weken voor alles is gewoon te weinig en dan ga je krijgen dat je van de 3 weken 2 weken in de bus/trein zit.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
  donderdag 26 juli 2012 @ 11:43:12 #184
62913 Blik
The one and Only!
pi_114676002
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2012 11:28 schreef rene90 het volgende:
Eigenlijk zou ik je adviseren om heel Cambodja te skippen. 3 weken voor alles is gewoon te weinig en dan ga je krijgen dat je van de 3 weken 2 weken in de bus/trein zit.
Het kwam ook omhoog in mijn gedachtes, 3 weken is gewoon onvoldoende voor Vietnam en Cambodja. Helemaal aangezien je ook nog een paar dagen mist door te reizen via Bangkok
pi_114676535
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2012 11:43 schreef Blik het volgende:

[..]

Het kwam ook omhoog in mijn gedachtes, 3 weken is gewoon onvoldoende voor Vietnam en Cambodja. Helemaal aangezien je ook nog een paar dagen mist door te reizen via Bangkok
Allright duidelijk. Welke plekken in Vietnam moet ik beslist meepakken?
pi_114677265
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2012 12:00 schreef StijnH het volgende:

[..]

Allright duidelijk. Welke plekken in Vietnam moet ik beslist meepakken?
halong bay, Hanoi, hue, hoi an, Nha teamgeest, mui ne, saigon, Mekong Delta. Dit zijn een beetje de bekende plekken die goed te bereizen zijn ook. Ik denk dat jij het je niet snel kan veroorloven om naar uithoeken in vietnam te gaan gezien je tijdsplanning.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
  donderdag 26 juli 2012 @ 12:29:35 #187
1238 SlamD
That's all Folks!
pi_114677384
quote:
1s.gif Op donderdag 26 juli 2012 12:25 schreef rene90 het volgende:

[..]

Nha teamgeest
Nha Trang?
pi_114677415
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2012 12:29 schreef SlamD het volgende:

[..]

Nha Trang?
voorspelbaar toetsenbord _O-
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
  donderdag 26 juli 2012 @ 12:50:54 #189
62913 Blik
The one and Only!
pi_114678007
quote:
1s.gif Op donderdag 26 juli 2012 12:25 schreef rene90 het volgende:

[..]

halong bay, Hanoi, hue, hoi an, Nha teamgeest, mui ne, saigon, Mekong Delta. Dit zijn een beetje de bekende plekken die goed te bereizen zijn ook. Ik denk dat jij het je niet snel kan veroorloven om naar uithoeken in vietnam te gaan gezien je tijdsplanning.
Vergeet Sapa en Dalat niet. Dan heb je wel de onderdelen van Vietnam te pakken die het meest bezocht worden. Daarin zullen vervolgens keuzes gemaakt moeten worden wat wel/niet bezocht wordt.
pi_114678341
quote:
1s.gif Op donderdag 26 juli 2012 12:25 schreef rene90 het volgende:

[..]

halong bay, Hanoi, hue, hoi an, Nha teamgeest, mui ne, saigon, Mekong Delta. Dit zijn een beetje de bekende plekken die goed te bereizen zijn ook. Ik denk dat jij het je niet snel kan veroorloven om naar uithoeken in vietnam te gaan gezien je tijdsplanning.
Thnx!
pi_114689410
Ben het eens met bovenstaande. Het is zonde om te proberen Vietnam én Cambodja in 3 weken te zien. Ik vind 3 weken voor Vietnam alleen net kunnen en dan moet je al dingen laten. Of je moet alleen noord Vietnam willen zien (bijv tot Hoi An) en dan een vlucht naar Siem Reap om nog Angkor Wat mee te pikken. Ik vermoed dat Air Asia wel vluchten heeft.

In Vietnam zelf is het idd vaak de moeite waard om de prijzen van vluchten te vergelijken met treinen. Kan je veel tijd schelen. Wij vlogen destijds in iets van 1,5 uur van Danang naar Hanoi voor bijna dezelfde prijs als de trein die er 12 uur of zo over doet.

Tip over niet onderschatten van reisdagen onderschrijf ik. Met een beetje pech ben je vaak de hele dag onderweg van A naar B, hou daar rekening mee in je planning. Het is niet leuk om te moeten stressen of ergens voorbij te moeten flitsen en niet echt mee te maken omdat je te weinig tijd hebt berekend.

Sapa zou ik aanraden, ietwat toeristisch maar super mooie rijstterassen en uitzichten. Ninh Binh is ook mooi.
  donderdag 26 juli 2012 @ 19:49:03 #192
62913 Blik
The one and Only!
pi_114691228
Wat zijn we allemaal eensgezind ;)
  vrijdag 27 juli 2012 @ 01:21:02 #193
1238 SlamD
That's all Folks!
pi_114705795
Heeft iemand ook nog tips voor alternatieven rond Hanoi (naast Halong Bay en Sapa)?
pi_114708498
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juli 2012 01:21 schreef SlamD het volgende:
Heeft iemand ook nog tips voor alternatieven rond Hanoi (naast Halong Bay en Sapa)?
relaxt eilandje Cat Ba. Prima te bereiken en even weg uit de drukte. Je kan ook op een kleiner eilandje in de buurt slapen. En met een scootertje het eiland over is mooi om te doen.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_114713569
Sommige tour operators bieden een overnachting en trekking aan op Cat Ba in hun Ha Long Bay trip. Is zeker leuk.

En zoals ik al noemde is Ninh Binh ook een leuke bestemming dichtbij Hanoi.
pi_114715421
Iemand een tip voor een goedkoop hotelletje ofzo in hoi an?
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_114720157
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juli 2012 12:23 schreef rene90 het volgende:
Iemand een tip voor een goedkoop hotelletje ofzo in hoi an?
Ja zeker, ik zat in de long life riverside. Allergoedkoopste hotel waar ik heb gezeten, maar ook de beste en grootste suite die ik heb gehad. Ik hoop dat ze nog bestaan, want van het inkomen van hotelgasten kunnen ze het niet redden lijkt me.
pi_114755763
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juli 2012 14:37 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Ja zeker, ik zat in de long life riverside. Allergoedkoopste hotel waar ik heb gezeten, maar ook de beste en grootste suite die ik heb gehad. Ik hoop dat ze nog bestaan, want van het inkomen van hotelgasten kunnen ze het niet redden lijkt me.
Ik zal even kijken of die te vinden is. En duiken in Hoi An, aan te raden of eigenlijk niet?
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
  zaterdag 28 juli 2012 @ 10:47:51 #199
62913 Blik
The one and Only!
pi_114757436
Hoi An zit vol met goedkope hotelletjes. Ik weet niet meer hoe het hotel heet waar ik zat, maar ik betaalde met mijn vriendin 15 dollar voor een grote nette kamer met ontbijtbuffet en zwembad. En daar zit het er vol mee in Hoi An
pi_114793494
Zit nu in Hué en gaan waarschijnlijk over twee dagen naar Hoi An, wij checken vooral bookingpuntkom voor hotels
  maandag 30 juli 2012 @ 11:08:25 #201
6789 Strolie75
De reisGijs
pi_114838785
Hoe is het weer in october? We denken om 3 weken te gaan, en dan van noord naar zuid te reizen.
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_115054187
Zijn nu dik twee weken in Vietnam, van Hanoi naar Ho Chi Minh. Vanaf nu luieren en wij hebben nu een gaaf resort uitgezocht om te luieren jn de buurt van Mui Ne. Hoewel we al vaker meemaakte dat de toeristen anderen kaarten en prijzen dienen te betalen en dit volledig begrijpelijk is daarnet wel heel vervelend.
Sowieso behoorlijk duur resort maar in het restaurant kregen wij (enige westerling) duidelijk een andere kaart dan de anderen (wij konden geen krab of kreeft bestellen) en bij de rekening waren de prijzen ineens ook veranderd. Obv hoger en nu kwam er daarna bovenop ook belastingen. Wederom een aparte ervaring na zo gigantisch veel fantastische ervaringen blijf je soms een unheimisch gevoel behouden, het is geen Rome. Fantastisch land, nu nog drie dagen in dit resort genieten maar met een ander 'game plan'
  vrijdag 3 augustus 2012 @ 17:12:37 #203
62913 Blik
The one and Only!
pi_115059211
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 augustus 2012 15:57 schreef opgebaarde het volgende:
Zijn nu dik twee weken in Vietnam, van Hanoi naar Ho Chi Minh. Vanaf nu luieren en wij hebben nu een gaaf resort uitgezocht om te luieren jn de buurt van Mui Ne. Hoewel we al vaker meemaakte dat de toeristen anderen kaarten en prijzen dienen te betalen en dit volledig begrijpelijk is daarnet wel heel vervelend.
Sowieso behoorlijk duur resort maar in het restaurant kregen wij (enige westerling) duidelijk een andere kaart dan de anderen (wij konden geen krab of kreeft bestellen) en bij de rekening waren de prijzen ineens ook veranderd. Obv hoger en nu kwam er daarna bovenop ook belastingen. Wederom een aparte ervaring na zo gigantisch veel fantastische ervaringen blijf je soms een unheimisch gevoel behouden, het is geen Rome. Fantastisch land, nu nog drie dagen in dit resort genieten maar met een ander 'game plan'
Dat is wel bizar, dat heb ik eigenlijk nog nooit meegemaakt. In geen enkel land.
pi_115061027
Tja, op straat heb je ook gewoon de toeristen prijzen natuurlijk.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_115061247
Ik moet zeggen dat ik bijna geen andere prijzen heb meegemaakt.. Kan zijn omdat ik met Vietnamezen reisde, maar alleen een hotel in Hue wilde dat ik meer betaalde voor een kamer. Ja en de culturele dingen daar. Maar hele andere menu's heb ik echt niet meegemaakt.
pi_115061954
Ik heb in Saigon gehad in de lokale bus dat ze het studentenkaartje van de Vietnamese dame met wie ik in de bus zat niet accepteerde omdat zij met mij was.

Ook dat de tickets in lokale bussen van Hanoi naar hue duurder zijn dan normaal en ze je meer willen laten betalen. Gelukkig spreek ik wat vietnamees.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
  zondag 25 november 2012 @ 23:28:30 #207
354147 SunTzu
The Art of War allesssssss
pi_119624690
Nog precies een week voordat ik 2 maanden ga, waarom is dit topic dood!
pi_119629143
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2012 23:28 schreef SunTzu het volgende:
Nog precies een week voordat ik 2 maanden ga, waarom is dit topic dood!
ik wist niet dat het bestond, ik ben van plan volgend jaar te gaan, zover het nu staat noordelijk Vietnam, Zuid Laos, en nog Luang Pabang in het noorden.
pi_119630104
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 08:40 schreef Roger_ het volgende:

[..]

ik wist niet dat het bestond, ik ben van plan volgend jaar te gaan, zover het nu staat noordelijk Vietnam, Zuid Laos, en nog Luang Pabang in het noorden.
[ afbeelding ]
Tof! _O_

SunTzu, jij al een beetje een idee wat je gaat doen? Ga je alleen naar Vietnam of pak je er nog een land bij?
Stay with me, let's just breathe.
It's funny how the colors of the real world only seem really real when you viddy them on the screen.
  maandag 26 november 2012 @ 10:08:09 #210
62913 Blik
The one and Only!
pi_119630547
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 08:40 schreef Roger_ het volgende:

[..]

ik wist niet dat het bestond, ik ben van plan volgend jaar te gaan, zover het nu staat noordelijk Vietnam, Zuid Laos, en nog Luang Pabang in het noorden.
[ afbeelding ]
Ik zie dat je al wel wat hebt aangepast, het past nu wel beter (al is het nog steeds vrij ambitieus). Probeer Halong Bay en Sapa direct te organiseren bij aankomst in Hanoi.

En wellicht zou je Halong Bay als laatste willen doen, is misschien wat relaxter eindigen dan eindigen met Sapa.
  maandag 26 november 2012 @ 14:38:02 #211
354147 SunTzu
The Art of War allesssssss
pi_119638160
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 08:40 schreef Roger_ het volgende:

[..]

ik wist niet dat het bestond, ik ben van plan volgend jaar te gaan, zover het nu staat noordelijk Vietnam, Zuid Laos, en nog Luang Pabang in het noorden.
[ afbeelding ]
Cool, ik ben in 2007 ooit van Dien Bien Phu naar Laos gegaan. Prachtige rit door de bergen, op de terugweg gewoon de motor in zijn vrij en naar beneden rollen :)

Halong Bay is trouwens ook wel mooi, in 2007 ben ik een tijdje reisleider geweest in Vietnam.
Mooie tijden meegemaakt in Halong Bay, beetje karaoke zingen op de boot en snachts skinny dippen :P

quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 09:47 schreef Goodbye het volgende:

[..]

Tof! _O_

SunTzu, jij al een beetje een idee wat je gaat doen? Ga je alleen naar Vietnam of pak je er nog een land bij?
Ik land in Saigon, daar wil ik met een AK47 schieten want dat heb ik nog nooit gedaan en ga dan eerst naar wat familie in midden Vietnam, vervolgens naar Hanoi toe en vanuit daar naar Sapa en dan wil ik de Fansipan (3100m) beklimmen :P Voor de rest niet echt een plan, heb met mijn ex van 5 jaar terug afgesproken...
pi_119697671
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 10:08 schreef Blik het volgende:

[..]

Ik zie dat je al wel wat hebt aangepast, het past nu wel beter (al is het nog steeds vrij ambitieus). Probeer Halong Bay en Sapa direct te organiseren bij aankomst in Hanoi.

En wellicht zou je Halong Bay als laatste willen doen, is misschien wat relaxter eindigen dan eindigen met Sapa.
je bedoelt vervoer ?
En om Halong Bay als laatste te doen, geen gek idee. tnx
  woensdag 28 november 2012 @ 08:49:45 #213
62913 Blik
The one and Only!
pi_119700823
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 00:18 schreef Roger_ het volgende:

[..]

je bedoelt vervoer ?
En om Halong Bay als laatste te doen, geen gek idee. tnx
Ja, trein naar Sapa is vaak een probleem. En Halong Bay kun je ook het beste boeken in Hanoi, want daar heb je veel keus.
pi_119702980
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 00:18 schreef Roger_ het volgende:

[..]

je bedoelt vervoer ?
En om Halong Bay als laatste te doen, geen gek idee. tnx
Heb ik ook op het einde gedaan, 25 dagen daarvoor geboekt in Hanoi. Ging prima en was een heerlijke afsluiter.

quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 14:38 schreef SunTzu het volgende:

[..]

Cool, ik ben in 2007 ooit van Dien Bien Phu naar Laos gegaan. Prachtige rit door de bergen, op de terugweg gewoon de motor in zijn vrij en naar beneden rollen :)

Halong Bay is trouwens ook wel mooi, in 2007 ben ik een tijdje reisleider geweest in Vietnam.
Mooie tijden meegemaakt in Halong Bay, beetje karaoke zingen op de boot en snachts skinny dippen :P

[..]

Ik land in Saigon, daar wil ik met een AK47 schieten want dat heb ik nog nooit gedaan en ga dan eerst naar wat familie in midden Vietnam, vervolgens naar Hanoi toe en vanuit daar naar Sapa en dan wil ik de Fansipan (3100m) beklimmen :P Voor de rest niet echt een plan, heb met mijn ex van 5 jaar terug afgesproken...
Klinkt goed, je hebt in ieder geval tijd genoeg! :D
Stay with me, let's just breathe.
It's funny how the colors of the real world only seem really real when you viddy them on the screen.
pi_119928434
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 08:49 schreef Blik het volgende:

[..]

Ja, trein naar Sapa is vaak een probleem. En Halong Bay kun je ook het beste boeken in Hanoi, want daar heb je veel keus.
inmiddels denk ik dat je gelijk hebt, denk dat ik de hele reis in omgekeerde volgorde ga doen, ik zie dat het best goed te doen is om van uit hier treinen naar en van Sappa te regelen, en er zijn veel nacht treinen, dus kwa tijd win je er veel mee.
pi_119944150
Rregelt iedereen hier zijn verblijf van tevoren of zijn er ook mensen die alles ter plekke regelen?
pi_119945264
als ik backpacken ga, dan regel ik meestal wel mijn eerste paar dagen, daar na, gewoon op de bonnefooi, maar ik moet dan zeggen ik ga altijd buiten het vakantie seizoen.
pi_119946828
Ik regel wel bijna altijd 1-2 nachten in een ho(s)tel. Laatste wat ik wil is ergens aankomen, gesloopt na een reis en dan nog met een backpack op je rug gaan zitten kutten waar je heen wilt. Klinkt heel romatisch, bonnefooi dit dat, uiteindelijk is het enorm onpraktisch.

In Vietnam heb ik ook alles steeds van tevoren geboekt. Dit deed ik hier omdat ik het land op de motor doorreisde (Saigon-Mui Ne- Da Lat - Nha Trang - Klein dorpje - Hanoi) en ik regelmatig pas rond 18.00/20.00 aankwam. Laatste waar ik dan trek in had na uren rijden was om nog een slaapplek te zoeken.
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_119946838
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2012 01:01 schreef Craptacular het volgende:
Rregelt iedereen hier zijn verblijf van tevoren of zijn er ook mensen die alles ter plekke regelen?
Ik heb het eerste hotel van te voren geboekt (ook omdat het na een lange vlucht wel lekker is om van het vliegveld door het hotel opgehaald te worden) en daarna telkens vanuit het hotel waar ik op dat moment verbleef. Ze hebben allemaal een plek waar je kan Internetten, dus gewoon tripadvisor opstarten, hotel opzoeken en je laten helpen door het hotelpersoneel als je het volgende hotel belt (kunnen ze ook nog ff korting regelen >:) )

Ging prima!
  woensdag 5 december 2012 @ 09:36:53 #220
62913 Blik
The one and Only!
pi_119946880
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2012 01:01 schreef Craptacular het volgende:
Rregelt iedereen hier zijn verblijf van tevoren of zijn er ook mensen die alles ter plekke regelen?
Ik doe zoals Roger_, de eerste dagen regel ik en daarna op de bonnefooi. Overigens geldt dit niet voor excursies e.d. waarvan ik weet dat plek schaars is, dat regel ik ook vantevoren. Denk aan bijvoorbeeld een duiktrip, beklimming van een berg/vulkaan, treinreizen die beperkt beschikbaar zijn etc.
pi_119949214
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2012 01:01 schreef Craptacular het volgende:
Rregelt iedereen hier zijn verblijf van tevoren of zijn er ook mensen die alles ter plekke regelen?
Zoals bovenstaande, in Azië regel ik mijn eerste overnachtingsplek en daarna doe ik alles ter plaatse(wel regelmatig via internet, scheelt soms in de kosten). En inderdaad wat Blik zegt, zorg dat je excursies, treinreizen, vliegreizen e.d. die schaars zijn op tijd regel. De normale vluchten/treinen (van/naar Hanoi/HCMC) kan je paar dagen van te voren ook nog wel regelen. En voor Halong Bay ligt het er bijvoorbeeld weer aan wat je exact voor cruise zoekt.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  donderdag 6 december 2012 @ 21:48:43 #222
34586 kepler
No bounce, no play
pi_120015395
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2012 01:01 schreef Craptacular het volgende:
Rregelt iedereen hier zijn verblijf van tevoren of zijn er ook mensen die alles ter plekke regelen?
Ik regel eigenlijk alleen de eerste nacht als ik laat aankom na een vlucht, verder is er altijd overal wel wat te vinden/regelen. Ik heb tijdens de hele reis door Vietnam niks van tevoren geboekt :)
The line is a dot to you!
pi_120138942
Wij gaan vanavond vanuit laos met de bus naar vietnam. En wij hebben ook het zeer originele idee om met de scooter van noord naar zuid te rijden. we hebben in zuid oost azie wel eerder automatische en semiautomatische scootertjes gereden en eigenlijk nooit problemen mee gehad. Onze enige angst is eigenlijk de aanhoudingen van de politie. Ik weet dat het NL en internationale rijbewijs niet geldig is en vietnam, en wij willen gewoon een vietnamees rijbewijs halen. Wij moeten dan zover ik weet eerst ons visum van 1 mnd naar 3 mnd zien te verlengen, en daarna een rijbewijs aanvragen oid? Of kun je op een of andere manier je nederlandse rijbewijs omzetten naar een vietnamees rijbewijs?

En mocht dit allenmaal te doen zijn, wat kan ik dan qua prijs verwachten voor het rijbewijs?

bvd, koekje
pi_120141257
Ik ben van plan deze zomer 5-6 weken te gaan backpacken in Vietnam (en wellicht ook Cambodja)
Kan iemand mij vertellen met gemiddeld welk budget je per dag rekening moet houden? En scheelt het veel in prijs als je samen met iemand reist?
Ik heb deze hele thread (#6) gelezen en moet zeggen dat ik alleen maar enthousiaster geworden ben.
There's no money in poetry, but then there's no poetry in money, either.
Actief in Sport, Travel, Theater, Taal en Kunst.
Leest momenteel: Mike's election guide.
  maandag 10 december 2012 @ 10:15:54 #225
62913 Blik
The one and Only!
pi_120141351
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 10:11 schreef De_Fietser het volgende:
Ik ben van plan deze zomer 5-6 weken te gaan backpacken in Vietnam (en wellicht ook Cambodja)
Kan iemand mij vertellen met gemiddeld welk budget je per dag rekening moet houden? En scheelt het veel in prijs als je samen met iemand reist?
Ik heb deze hele thread (#6) gelezen en moet zeggen dat ik alleen maar enthousiaster geworden ben.
Vietnam is heel goedkoop, met 20-30 dollar per dag moet je het al kunnen redden. Als je het budget iets opkrikt richting de 50 dollar er dag kun je leven als god in Frankrijk. Ik zou je aanraden om Cambodja er ook bij te doen, want dat is toch ook vrij indrukwekkend (Angkor Wat en Pnomh Penh)

En het scheelt wel als je samenreist, met name doordat je de overnachtingskosten kunt delen en soms ook lokaal vervoer.
pi_120141386
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 10:15 schreef Blik het volgende:

[..]

Vietnam is heel goedkoop, met 20-30 dollar per dag moet je het al kunnen redden. Als je het budget iets opkrikt richting de 50 dollar er dag kun je leven als god in Frankrijk. Ik zou je aanraden om Cambodja er ook bij te doen, want dat is toch ook vrij indrukwekkend (Angkor Wat en Pnomh Penh)

En het scheelt wel als je samenreist, met name doordat je de overnachtingskosten kunt delen en soms ook lokaal vervoer.
Bedankt, dus met 1500 dollar moet je het wel een week of 5 kunnen uithouden :P
Killing Fields lijken me ook erg indrukwekkend.
There's no money in poetry, but then there's no poetry in money, either.
Actief in Sport, Travel, Theater, Taal en Kunst.
Leest momenteel: Mike's election guide.
  maandag 10 december 2012 @ 10:31:19 #227
62913 Blik
The one and Only!
pi_120141640
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 10:17 schreef De_Fietser het volgende:

[..]

Bedankt, dus met 1500 dollar moet je het wel een week of 5 kunnen uithouden :P
Killing Fields lijken me ook erg indrukwekkend.
In principe moet dat genoeg zijn als budget, wel exclusief vluchten. Bedenk je alleen wel dat sommige excursies prijzig kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld de entree voor Angkor Wat en bijbehorend vervoer. Daar betaal je gewoon Westerse prijzen voor en dan gaat het wel hard met je budget. Neem voor de zekerheid wat meer als budget (bijv. 50 dollar per dag is 1750 dollar voor 5 weken) en als het goedkoper uitvalt is het mooi meegenomen.
  maandag 10 december 2012 @ 18:34:12 #228
34586 kepler
No bounce, no play
pi_120158450
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 10:11 schreef De_Fietser het volgende:
Ik ben van plan deze zomer 5-6 weken te gaan backpacken in Vietnam (en wellicht ook Cambodja)
Kan iemand mij vertellen met gemiddeld welk budget je per dag rekening moet houden? En scheelt het veel in prijs als je samen met iemand reist?
Ik heb deze hele thread (#6) gelezen en moet zeggen dat ik alleen maar enthousiaster geworden ben.
Wat Blik zegt klopt prima :D

Vergeet alleen Laos niet!
The line is a dot to you!
  maandag 10 december 2012 @ 18:35:36 #229
34586 kepler
No bounce, no play
pi_120158522
Ik haalde het trouwens prima met 30 dollar per dag (gemiddeld). We waren wel met zn drieën maar dat scheelt alleen hotelkosten
The line is a dot to you!
pi_120174189
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 18:35 schreef kepler het volgende:
Ik haalde het trouwens prima met 30 dollar per dag (gemiddeld). We waren wel met zn drieën maar dat scheelt alleen hotelkosten
Was samenreizen wat jouw betreft een aanrader? En als je het nog eens mocht doen, met 2, 3 of met meer?
There's no money in poetry, but then there's no poetry in money, either.
Actief in Sport, Travel, Theater, Taal en Kunst.
Leest momenteel: Mike's election guide.
pi_120180310
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 18:35 schreef kepler het volgende:
Ik haalde het trouwens prima met 30 dollar per dag (gemiddeld). We waren wel met zn drieën maar dat scheelt alleen hotelkosten
Wat al een hoop scheelt op dat soort budgetten. 10 dollar of 3 dollar voor een kamer.
  dinsdag 11 december 2012 @ 17:50:53 #232
34586 kepler
No bounce, no play
pi_120197714
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 23:32 schreef De_Fietser het volgende:

[..]

Was samenreizen wat jouw betreft een aanrader? En als je het nog eens mocht doen, met 2, 3 of met meer?
Ik was twee gasten tegen gekomen in de trein naar Sapa en daar heb ik vervolgens 3 weken Door Vietnam gereisd. Is me prima bevallen! Maar dat is heel persoonlijk natuurlijk :)

@Godtje, in mn eentje betaalde ik meestal 5-7 dollar, dus scheelde qua geld niet veel. Qua luxe wel :D
The line is a dot to you!
pi_120710071
Iemand interesse in een goed lopende Honda Win te Hanoi voor $250?

pi_120712112
Volgende week is het zo ver, dan ga ook ik een reis maken in Vietnam. Ik reis alleen, en het plan is om van noord naar zuid te gaan, en daarna eventueel Cambodja er nog aan te plakken. Qua tijdschema, ik heb ongeveer een maand de tijd.

Tot nu toe staat dit op de planning:

Hanoi
Sapa (2 day trip)
Ha Long Bay (3 day trip)
Hue
Hoi An
Nha Trang
Ho Chi Min city (Saigon)
Mekong Delta

Zijn er hier mensen met ervaring die eventueel op/aanmerkingen hebben op deze route? Vergeet ik belangrijke plaatsen, of zijn er dingen in deze lijst die mogelijk overgeslagen kunnen worden, en hoe veel tijd zou ik overal ongeveer kwijt zijn, wetende dat ik op m'n gemak ga reizen (over land)? Ik ga overigens voor het eerst alleen reizen, maar ik neem aan dat ik onderweg wel mensen tegenkom :)
  maandag 24 december 2012 @ 13:26:20 #235
34586 kepler
No bounce, no play
pi_120715493
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 11:52 schreef idiot_abroad het volgende:
Volgende week is het zo ver, dan ga ook ik een reis maken in Vietnam. Ik reis alleen, en het plan is om van noord naar zuid te gaan, en daarna eventueel Cambodja er nog aan te plakken. Qua tijdschema, ik heb ongeveer een maand de tijd.

Tot nu toe staat dit op de planning:

Hanoi
Sapa (2 day trip)
Ha Long Bay (3 day trip)
Hue
Hoi An
Nha Trang
Ho Chi Min city (Saigon)
Mekong Delta

Zijn er hier mensen met ervaring die eventueel op/aanmerkingen hebben op deze route? Vergeet ik belangrijke plaatsen, of zijn er dingen in deze lijst die mogelijk overgeslagen kunnen worden, en hoe veel tijd zou ik overal ongeveer kwijt zijn, wetende dat ik op m'n gemak ga reizen (over land)? Ik ga overigens voor het eerst alleen reizen, maar ik neem aan dat ik onderweg wel mensen tegenkom :)
Ik heb over dezelfde trip vier weken gedaan :) (ik had geen tijd meer voor de mekong). Gewoon veel met de (toeristen) bus reizen of van die dagtrips doen, dan kom je genoeg mensen tegen! Veel plezier!
The line is a dot to you!
  maandag 24 december 2012 @ 13:27:38 #236
34586 kepler
No bounce, no play
pi_120715558
Ik ben ook nog naar Dalat geweest, erg leuk!
The line is a dot to you!
pi_120771161
Ik zou van Sapa een 3 day trip maken als je daar echt iets van de omgeving wilt zien (wandelen over de rijstterassen). Wij kwamen s ochtends aan met de nachttrein en hebben er vervolgens 2 nachten geslapen om daana weer de nachttrein terug naar Hanoi te nemen. Dat gaf genoeg tijd om de boel daar rustig te verkennen en een hele dag te besteden aan een wandeling van een dag, zeer de moeite waard!

Ninh Binh is misschien ook nog een leuke toevoeging aan je trip als je toch overland naar het zuiden gaat. Ook erg mooie omgeving (denk Ha Long Bay maar dan zonder water).

Vanuit Saigon zul je eerst een nacht in Phnom Penh moeten blijven als je naar Angkor Wat wil; voor zover ik weet is dat met de bus niet in 1 dag te doen ivm reistijden (laatste bus uit Phnom Penh naar Siem Reap zal al vertrokken zijn als je aankomt). Mocht je geen tijd meer hebben voor Phnom Penh kan je even kijken of je geen goedkope vlucht Saigon > Siem Reap kan krijgen (Air Asia misschien ondertussen?)

Veel plezier, met een maand tijd zal je in Vietnam veel moois kunnen zien!
  donderdag 27 december 2012 @ 07:34:21 #238
18008 hornage
FOK! Movie Trivia-Prijsmeester
pi_120808125
Ik zit op het moment te chillen in een strandbar in nha trang. Erg relaxed! Weersverwachtingen zijn alleen niet te best :( We hebben net 26 uur in de trein achter de rug om bij mooi weer te komen maar het is jammer genoeg maar tijdelijk mooi. Meer fokkers toevallig in de buurt?
Test je filmkennis! Speel mee met FOK! Movie Trivia en win prijzen!
  donderdag 27 december 2012 @ 11:24:41 #239
354147 SunTzu
The Art of War allesssssss
pi_120811036
quote:
1s.gif Op donderdag 27 december 2012 07:34 schreef hornage het volgende:
Ik zit op het moment te chillen in een strandbar in nha trang. Erg relaxed! Weersverwachtingen zijn alleen niet te best :( We hebben net 26 uur in de trein achter de rug om bij mooi weer te komen maar het is jammer genoeg maar tijdelijk mooi. Meer fokkers toevallig in de buurt?
Ik ben al een week in Nha Trang. s' Avonds meestal bij Crazy Kim te vinden.
  donderdag 27 december 2012 @ 11:36:50 #240
86710 -Splash-
Ride the world!
pi_120811317
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 18:35 schreef kepler het volgende:
Ik haalde het trouwens prima met 30 dollar per dag (gemiddeld). We waren wel met zn drieën maar dat scheelt alleen hotelkosten
Ik heb 4 weken Vietnam gedaan voor iets van 1000 euro. Dat was met vliegticket en alles.
"Things can't get any worse than this", the pessimist yelled. "Ofcourse they can", the optimist replied
pi_120813066
quote:
1s.gif Op donderdag 27 december 2012 07:34 schreef hornage het volgende:
Ik zit op het moment te chillen in een strandbar in nha trang. Erg relaxed! Weersverwachtingen zijn alleen niet te best :( We hebben net 26 uur in de trein achter de rug om bij mooi weer te komen maar het is jammer genoeg maar tijdelijk mooi. Meer fokkers toevallig in de buurt?
Zit nog 2 dagen in Saigon en dan door naar Nha Trang. Vandaag naar War Remnants museum geweest. Erg indrukwekkend hoor!
  donderdag 27 december 2012 @ 13:22:45 #242
86710 -Splash-
Ride the world!
pi_120814952
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 12:30 schreef Mr.West het volgende:

[..]

Zit nog 2 dagen in Saigon en dan door naar Nha Trang. Vandaag naar War Remnants museum geweest. Erg indrukwekkend hoor!
Erg jaloers. :) Zou graag weer terug willen naar Vietnam.
"Things can't get any worse than this", the pessimist yelled. "Ofcourse they can", the optimist replied
pi_120832716
Erg mooi land! Beetje jammer dat vandaag mijn telefoon en camera zijn gestolen.. Met al de foto's van t museum erop:(. Weet iemand of smartphones hier goedkoper/duurder zijn dan in Nederland? Morgen een nieuwe halen i guess
  vrijdag 28 december 2012 @ 10:34:57 #244
354147 SunTzu
The Art of War allesssssss
pi_120854585
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 20:11 schreef Mr.West het volgende:
Erg mooi land! Beetje jammer dat vandaag mijn telefoon en camera zijn gestolen.. Met al de foto's van t museum erop:(. Weet iemand of smartphones hier goedkoper/duurder zijn dan in Nederland? Morgen een nieuwe halen i guess
Ligt eraan bij wie je het koopt maar ik hoorde van iemand dat ze een Samsung Galaxy S3 voor 7 miljoen konden regelen vanuit China. Maar het zal vast goedkoper zijn dan in NL, behalve een iPhone.
pi_120856305
Volgens mij liggen de prijzen in heel zuidoost azie min of meer gelijk, alleen is zover ik weet Hongkong en Singapore wat goedkoper.
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_120857892
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2012 11:32 schreef kalinhos het volgende:
Volgens mij liggen de prijzen in heel zuidoost azie min of meer gelijk, alleen is zover ik weet Hongkong en Singapore wat goedkoper.
Maleisië ook goedkoper voorde rest niet idd
pi_120861361
Ik ga van de zomer voor het eerst naar Vietnam, nu al zin in *O* Zou eerst in 2011 gaan, ging niet door... 2012 ook niet door verhuizing... Maar 2013 gaat hem worden! :P
Ik ga samen met mijn vriend naar HCMC. Hij is daar geboren dus we gaan niet alleen vakantie vieren maar ook op familie bezoek. Ik hoorde al dat zijn tante voortreffelijke pho kan maken :Y)
  zaterdag 29 december 2012 @ 06:00:00 #248
18008 hornage
FOK! Movie Trivia-Prijsmeester
pi_120901229
quote:
1s.gif Op donderdag 27 december 2012 11:24 schreef SunTzu het volgende:

[..]

Ik ben al een week in Nha Trang. s' Avonds meestal bij Crazy Kim te vinden.
Ok, lijkt me grappig om te meeten. Hoe kunnen we je herkennen?
Test je filmkennis! Speel mee met FOK! Movie Trivia en win prijzen!
  zaterdag 29 december 2012 @ 21:01:42 #249
354147 SunTzu
The Art of War allesssssss
pi_120926674
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2012 06:00 schreef hornage het volgende:

[..]

Ok, lijkt me grappig om te meeten. Hoe kunnen we je herkennen?
Hmm, ik ben 23 en 1 van de grootste Vietnamezen. Iedereen hier denkt dat ik gewoon een local ben wanneer ze mij horen praten :P
pi_120995824
Waar is het feestje vanavond in Nha Trang?:)
pi_120996953
quote:
0s.gif Op maandag 31 december 2012 03:04 schreef Mr.West het volgende:
Waar is het feestje vanavond in Nha Trang?:)
Sailing Club of Why Not Bar!
pi_121001357
Sailing club zit tegenover mn hotel, dus dat zal hem dan worden:). Bedankt
pi_121003107
Wel vooraf een shiha bouwen bij Oasis,
  maandag 31 december 2012 @ 12:15:45 #254
18008 hornage
FOK! Movie Trivia-Prijsmeester
pi_121003632
Ik zit nu anders bij de Red apple club. Onbeperkt eten en drinken, dat is pas party! Ik ben ook nog wel in de Why not te vinden denk ik!
Test je filmkennis! Speel mee met FOK! Movie Trivia en win prijzen!
  maandag 31 december 2012 @ 12:18:08 #255
18008 hornage
FOK! Movie Trivia-Prijsmeester
pi_121003708
quote:
0s.gif Op maandag 31 december 2012 12:01 schreef Borkydude het volgende:
Wel vooraf een shiha bouwen bij Oasis,
shiha? Een joint ofzo?
Test je filmkennis! Speel mee met FOK! Movie Trivia en win prijzen!
  maandag 31 december 2012 @ 13:07:18 #256
354147 SunTzu
The Art of War allesssssss
pi_121005653
quote:
1s.gif Op maandag 31 december 2012 12:18 schreef hornage het volgende:

[..]

shiha? Een joint ofzo?
Shisha waterpijp met allerlei smaken, wiet kun je overal wel regelen :P Niet dat ik nog rook maar goed.
Straks op stap met mijn nichtje en een club, geen idee waar heen maar zal eens fok af en toe in de gaten houden.
  dinsdag 1 januari 2013 @ 12:43:37 #257
354147 SunTzu
The Art of War allesssssss
pi_121033299
Hoe is jullie nieuw jaar in Vietnam gegaan?
  dinsdag 1 januari 2013 @ 13:35:38 #258
18008 hornage
FOK! Movie Trivia-Prijsmeester
pi_121034194
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 12:43 schreef SunTzu het volgende:
Hoe is jullie nieuw jaar in Vietnam gegaan?
eerst onze eigen countdown gedaan voor de red apple en daarna illegaal naar het strandfeest bij the sailing club geweest, was wel mooi. Toch beetje raar
zo zonder vuurwerk ... Morgen naar mui ne toe, lekker surfen daar!
Test je filmkennis! Speel mee met FOK! Movie Trivia en win prijzen!
pi_121038630
Beetje matig nieuwjaar. Was op heel veel gratis shots na niet eens echt anders dan een gewoon avondje uitgaan hier. In 4 dagen van Ha Long naar Hue geracet op mijn vercrackte scooter en niet eens een vuurpijl de lucht in zien gaan.

Is Da Nang de moeite waard? Ik hoor er veel verschillende dingen over.

Trouwens ook laatst een hele dag geleefd op alleen maar pho. Als eenmaal buiten de toeristische gebieden bent wordt het in een keer een stuk moeilijker om wat anders te bestellen.
pi_121041371
Hele avond bij de Sailing club geweest. Met een groep Engelsen helemaal vooraan gestaan. Wel lachen dat af en toe de zee onder het podium doorging en dat we natte voeten kregen. Wel heel veel Russen maar dat kon je verwachten:)
pi_121142800
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 00:04 schreef gifkwal het volgende:
Ik zou van Sapa een 3 day trip maken als je daar echt iets van de omgeving wilt zien (wandelen over de rijstterassen). Wij kwamen s ochtends aan met de nachttrein en hebben er vervolgens 2 nachten geslapen om daana weer de nachttrein terug naar Hanoi te nemen. Dat gaf genoeg tijd om de boel daar rustig te verkennen en een hele dag te besteden aan een wandeling van een dag, zeer de moeite waard!

Ninh Binh is misschien ook nog een leuke toevoeging aan je trip als je toch overland naar het zuiden gaat. Ook erg mooie omgeving (denk Ha Long Bay maar dan zonder water).

Vanuit Saigon zul je eerst een nacht in Phnom Penh moeten blijven als je naar Angkor Wat wil; voor zover ik weet is dat met de bus niet in 1 dag te doen ivm reistijden (laatste bus uit Phnom Penh naar Siem Reap zal al vertrokken zijn als je aankomt). Mocht je geen tijd meer hebben voor Phnom Penh kan je even kijken of je geen goedkope vlucht Saigon > Siem Reap kan krijgen (Air Asia misschien ondertussen?)

Veel plezier, met een maand tijd zal je in Vietnam veel moois kunnen zien!
Dank voor de feedback, het schema zoals ik hem hierboven gepost heb was inderdaad niet helemaal haalbaar. Ik ben nu voor de 12de dag in Hanoi, al heb ik in de tussentijd wel 3 nachten in Sapa geslapen, en heb ik 1 nacht op de boot in Halong bay geslapen. Al met al is Vietnam heel erg gaaf, wel iets duurder dan ik had verwacht, maar het is volop genieten.

Vanavond met de sleeper bus naar Hue, en dan eens kijken hoeveel tijd ik ga besteden.

NYE in Ha Noi was trouwens gaaf, er was een Heineken Countdown feest op een plein/straat in de buurt van het concertgebouw, en dat was ook leuker dan verwacht!
pi_121160183
Morgen van Da Nang naar Hoi An, verreweg het kortste ritje tot nu toe. Ik heb ff in de lonely planet gekeken en volgens hen is eigenlijk niks echt het bezoeken waard tussen hoi an en nha trang. Zijn er nog leuke steden die echt het bezoeken waard zijn, of is dat ook weer een stuk doorknallen?
pi_121166153
Kan je als toerist ook ergens goed stappen?
  zaterdag 5 januari 2013 @ 03:33:06 #264
354147 SunTzu
The Art of War allesssssss
pi_121183300
quote:
5s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 20:14 schreef Travel. het volgende:
Kan je als toerist ook ergens goed stappen?
Ligt eraan wat je zoekt... Clubs, pubs, bars...
pi_121184286
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 16:39 schreef koekjestrommel1 het volgende:
Beetje matig nieuwjaar. Was op heel veel gratis shots na niet eens echt anders dan een gewoon avondje uitgaan hier. In 4 dagen van Ha Long naar Hue geracet op mijn vercrackte scooter en niet eens een vuurpijl de lucht in zien gaan.

Is Da Nang de moeite waard? Ik hoor er veel verschillende dingen over.

Trouwens ook laatst een hele dag geleefd op alleen maar pho. Als eenmaal buiten de toeristische gebieden bent wordt het in een keer een stuk moeilijker om wat anders te bestellen.
Ach je kan voor de verandering ook altijd bun eten :+
pi_121190284
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 03:33 schreef SunTzu het volgende:

[..]

Ligt eraan wat je zoekt... Clubs, pubs, bars...
Clubs!
pi_121198548
quote:
14s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 14:09 schreef Travel. het volgende:

[..]

Clubs!
Niet echt, vrijwel alles gaat rond 12u dicht hier. Van wat ik tot nu toe gezien heb iig.. Wat overigens niet wil zeggen dat ik hier geen prima avonden heb gehad ;)
  zaterdag 5 januari 2013 @ 18:09:03 #268
354147 SunTzu
The Art of War allesssssss
pi_121198962
quote:
14s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 14:09 schreef Travel. het volgende:

[..]

Clubs!
Ikzelf vind dat de muziek veel te luid is in de clubs maar als je een gezellige groep mensen mee hebt dan kun je naar verscheidene clubs gaan zoals,in Saigon naar Gossip, Hanoi naar Dragonfly. Nha Trang naar #1.
Bereid je voor op veel hoeren, overal hoeren. Ik heb veel buitenlandse vrienden en bevind zelf wel dat het voor mij een totaal andere beleving is dan mijn vrienden omdat ik zelf de taal spreek. Yasaka in Nha Trang is ook wel tof.
pi_121230524
Twee dagen in Hoi An geweest, maar vond het echt niks bijzonders. Het was wel een mooie oude stad, maar wel een beetje overrated. Uitgaan is er ook wel redelijk, maar vond het allemaal net drie tandjes te touristisch.
pi_121230710
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 18:09 schreef SunTzu het volgende:

[..]

Ikzelf vind dat de muziek veel te luid is in de clubs maar als je een gezellige groep mensen mee hebt dan kun je naar verscheidene clubs gaan zoals,in Saigon naar Gossip, Hanoi naar Dragonfly. Nha Trang naar #1.
Bereid je voor op veel hoeren, overal hoeren. Ik heb veel buitenlandse vrienden en bevind zelf wel dat het voor mij een totaal andere beleving is dan mijn vrienden omdat ik zelf de taal spreek. Yasaka in Nha Trang is ook wel tof.
Thanks
pi_121231734
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 17:01 schreef koekjestrommel1 het volgende:
Twee dagen in Hoi An geweest, maar vond het echt niks bijzonders. Het was wel een mooie oude stad, maar wel een beetje overrated. Uitgaan is er ook wel redelijk, maar vond het allemaal net drie tandjes te touristisch.
Waar was je ergens uitgegaan? Ben avond in Volcano bar geweest maar was echt geen drol te beleven...
  maandag 7 januari 2013 @ 11:31:50 #272
354147 SunTzu
The Art of War allesssssss
pi_121263627
Regen, overal regen :(
pi_121305747
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 17:27 schreef Mr.West het volgende:

[..]

Waar was je ergens uitgegaan? Ben avond in Volcano bar geweest maar was echt geen drol te beleven...
why not bar, best een eindje uit het centrum. Van negen tot een uur 's nachts gratis whiskey-cokes, en en dan ook echt gratis en ongelimiteerd.

Vandaag 170 km gereden, we begonnen in de regen en ik had niet het gevoel dat het zou stoppen, maar wonder boven wonder stopte het na 20 km :D. Fantastisch stukje van de hi chi min trail gereden.
pi_121306116
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 17:01 schreef koekjestrommel1 het volgende:
Twee dagen in Hoi An geweest, maar vond het echt niks bijzonders. Het was wel een mooie oude stad, maar wel een beetje overrated. Uitgaan is er ook wel redelijk, maar vond het allemaal net drie tandjes te touristisch.
Ik had precies hetzelfde gevoel toen ik er was een paar maanden geleden. Ik zou er niet terug naar toegaan wanneer ik weer in Vietnam ben.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_121306678
Ik vond Hoi An eigenlijk harstikke leuk. Goed wellicht hielp het dat ik daar voor het eerst me weer helemaal beter voelde na een week voedselvergiftiging... Het was wel toeristisch, maar genoeg plekken om dat vermijden. Het was bij mij ook behoorlijk slecht weer waardoor er weinig mensen op straat waren.

Ik heb me er trouwens enorm vermaakt daar in een restaurant waar twee Nederlanders, type all-in turkije, tegen elkaar aan het klagen waren over het "slechte" weer. Het enige wat ze deden was tegen elkaar dingen aan het zeggen als "We hebben we pech" en "De hele vakantie valt in het water".

Het wast echt bijna Jiskefet :D
pi_121579428
Heb me ook enorm goed vermaakt in Hoi An. Erg leuk om een beetje rond te lopen. Vandaag mijn laatste dag in Vietnam:(. Fantastich land en wil eigenlijk wel een keer terug om met een motorbike door het land te gaan rijden!
  dinsdag 15 januari 2013 @ 11:37:36 #277
354147 SunTzu
The Art of War allesssssss
pi_121585928
Zit eraan te denken om volgende week een keer naar Hanoi te vliegen voor een paar dagen.
  dinsdag 15 januari 2013 @ 11:51:35 #278
62913 Blik
The one and Only!
pi_121586446
Ik vond Hoi An ook heerlijk. Lekker aan het strand gelegen, héérlijk gegeten (misschien wel lekkerste van heel Vietnam), sfeer is top 's avonds (helemaal op die avonden dat er geen verkeer toegelaten wordt). Daarnaast zaten we in een spotgoedkoop hotel a 15 dollar per nacht incl. ontbijtbuffet, zwembad, luxe kamer.
pi_121602380
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 11:51 schreef Blik het volgende:
Ik vond Hoi An ook heerlijk. Lekker aan het strand gelegen, héérlijk gegeten (misschien wel lekkerste van heel Vietnam), sfeer is top 's avonds (helemaal op die avonden dat er geen verkeer toegelaten wordt). Daarnaast zaten we in een spotgoedkoop hotel a 15 dollar per nacht incl. ontbijtbuffet, zwembad, luxe kamer.
Welk hotel zat je als ik vragen mag? Ik zit nu in Hoi An in en duurder hotel, en blijf hier wellicht nog wel even een paar dagen maar dus als ik wat tientjes kan besparen... :-)
Bijzondere sfeer hangt er trouwens hier zo s avonds met al die lichtjes, wel wat meer toeristisch dan in Hué helaas!
  dinsdag 15 januari 2013 @ 18:28:19 #280
62913 Blik
The one and Only!
pi_121603111
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 18:05 schreef QuietEyes het volgende:

[..]

Welk hotel zat je als ik vragen mag? Ik zit nu in Hoi An in en duurder hotel, en blijf hier wellicht nog wel even een paar dagen maar dus als ik wat tientjes kan besparen... :-)
Bijzondere sfeer hangt er trouwens hier zo s avonds met al die lichtjes, wel wat meer toeristisch dan in Hué helaas!
Geen idee waar ik zat, is ondertussen ook alweer 5 jaar geleden. Prijzen zullen wel flink gestegen zijn
pi_121624399
Leuk zeg, Finnair vliegt nu ook op Hanoi. Dat zijn altijd moderne vliegtuigen en redelijk betaalbare tickets. Ze lanceren deze zomer aan ¤699:

http://www.travelpulse.co(...)-in-summer-2013.html
pi_121632763
Iemand interesse in een Honda Wave of een Honda Win in HCM? Morgen is de planning dat we aankomen, en dan moet mijn trouwe ros verkocht worden ;(. Mis hem nu al.
pi_121669716
All done :D



https://maps.google.com/m(...),13,14,17,23&t=m&z=6

Nu maar eerst eens een paar dagen niks doen :)
pi_121677641
Kan je wat meer fotos en prijs er bij geven?

Heb wat fam daar zitten. Locals
Mijn excuses voor bovenstaande post, ik ben namelijk emotioneel autistisch :')
pi_122035714
Byebye vietnam ;(. Echt een fantastisch land. Als je daar naar een gekookt eitje wijst krijg je tenminste een gekookt eitje, en niet een eendenembryo :(.
pi_128153248
Zo, even een major kick!

In oktober gaan mijn meneer en ik naar Vietnam. We vliegen op Singapore, blijven een paar dagen bij familie vlakbij Sumatra en vertrekken vanaf Singapore naar HCMC. We blijven 11 hele dagen in Vietnam en zijn nu aan het bekijken wat we gaan doen. Man wil graag naar de Mekong Delta, ik wil graag naar Phu Quoc.

Heeft 1 van jullie tips qua touroperators, hotels, reisplan etc.?
pi_128154358
Touroperators? Hotels?

Gewoon backpack en een bus.
  zondag 23 juni 2013 @ 20:21:39 #288
34586 kepler
No bounce, no play
pi_128163390
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 16:19 schreef Godtje het volgende:
Touroperators? Hotels?

Gewoon backpack en een bus.
Wat hij zegt!
The line is a dot to you!
  zondag 23 juni 2013 @ 20:47:16 #289
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_128164846
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 15:49 schreef Beije het volgende:
Zo, even een major kick!

In oktober gaan mijn meneer en ik naar Vietnam. We vliegen op Singapore, blijven een paar dagen bij familie vlakbij Sumatra en vertrekken vanaf Singapore naar HCMC. We blijven 11 hele dagen in Vietnam en zijn nu aan het bekijken wat we gaan doen. Man wil graag naar de Mekong Delta, ik wil graag naar Phu Quoc.

Heeft 1 van jullie tips qua touroperators, hotels, reisplan etc.?
Beetje inlezen, de bus en alles zelf organiseren. Dat is ook onderdeel van zo'n vakantieplanning. Anders beter hier ter plekke in NL een package tour met Koning Aap oid boeken.
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_128164948
Goede kick wel, over een maand zit ik in Vietnam :9
pi_128269291
quote:
1s.gif Op zondag 23 juni 2013 20:21 schreef kepler het volgende:

[..]

zegt!
Haha no way dat ik ooit nog met een bus ga reizen in Azië. Ik hoef niet low budget te reizen, dus dat ga ik ook niet doen. Uiteraard hebben we de grote lijnen al bedacht, maar het leek me handig om ook van ervaringsdeskundigen wat informatie te krijgen.
pi_128269312
Ik vind Vietnam geen leuk land om op luxe te reizen is mijn ervaring. Dan weet ik wel leukere landen voor een strandvakantie.
pi_128269828
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 15:49 schreef Beije het volgende:
Zo, even een major kick!

In oktober gaan mijn meneer en ik naar Vietnam. We vliegen op Singapore, blijven een paar dagen bij familie vlakbij Sumatra en vertrekken vanaf Singapore naar HCMC. We blijven 11 hele dagen in Vietnam en zijn nu aan het bekijken wat we gaan doen. Man wil graag naar de Mekong Delta, ik wil graag naar Phu Quoc.

Heeft 1 van jullie tips qua touroperators, hotels, reisplan etc.?
Doen waar je zelf zin in hebt, je hoeft niet te gaan backpacken. Niet voor iedereen geschikt en voor 11 dagen lijkt het me enigszins onzin.

Wat betreft Phu Quoc, daarvan gaan genoeg vluchten vanaf HCMC heen, dus dat zou ik lekker doen. Eventueel vanaf Can Tho als je besluit zelf naar de Mekong Delta te gaan. Daar gelijk over door, er zijn genoeg reisbureau's die verschillende tripjes regelen, zo ook naar de Mekong Delta. Het reisbureau waar wij onze trip naar de Cu Chi tunnels hadden geboekt had het prima in orde en een stel backpackers die we meerdere keren tegenkwamen op onze reis hadden tripje via hun naar Mekong Delta geboekt en waren erg ook tevreden over. Ik zal als ik thuis ben even de naam van het reisbureau boven water halen.

Wat betreft hotels is er zat te vinden in HCMC(Zelf niet naar Phu Quoc geweest dus geen idee daarvan), dus wat zoek je precies?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  woensdag 26 juni 2013 @ 13:46:49 #294
34586 kepler
No bounce, no play
pi_128278258
quote:
1s.gif Op woensdag 26 juni 2013 09:10 schreef Beije het volgende:

[..]

Haha no way dat ik ooit nog met een bus ga reizen in Azië. Ik hoef niet low budget te reizen, dus dat ga ik ook niet doen. Uiteraard hebben we de grote lijnen al bedacht, maar het leek me handig om ook van ervaringsdeskundigen wat informatie te krijgen.
:D Dan is een taxi/trein een goede optie. Ik zou het iig niet van te voren regelen, dat is vele malen duurder dan ter plekke regelen. Qua reisplan zou ik eigenlijk het Noorden niet overslaan (Sapa/Hanoi/Halong Bay) en dan met de nachttrein door richting Ho Chi Minh City :) Mekong heb ik overgeslagen, daar heb ik niet veel goede verhalen over gehoord (alsin niet super interessant)
The line is a dot to you!
pi_128278364
quote:
2s.gif Op woensdag 26 juni 2013 13:46 schreef kepler het volgende:

[..]

:D Dan is een taxi/trein een goede optie. Ik zou het iig niet van te voren regelen, dat is vele malen duurder dan ter plekke regelen. Qua reisplan zou ik eigenlijk het Noorden niet overslaan (Sapa/Hanoi/Halong Bay) en dan met de nachttrein door richting Ho Chi Minh City :) Mekong heb ik overgeslagen, daar heb ik niet veel goede verhalen over gehoord (alsin niet super interessant)
Ze zijn er maar 11 dagen he, inclusief bezoek aan Phu Quoc.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  woensdag 26 juni 2013 @ 14:25:36 #296
34586 kepler
No bounce, no play
pi_128279930
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2013 13:48 schreef Steven184 het volgende:
Phu Quoc
Ik begrijp uit het verhaal dat Phu Quoc nog niet vast staat, dus dan zou ik eerder voor het Noorden gaan :) Het zuiden heb ik persoonlijk weinig ervaring mee
The line is a dot to you!
pi_129210504
Over 6 uur vertrek ik naar Vietnam :9 Kan nu niet meer slapen haha
pi_129211000
quote:
0s.gif Op maandag 22 juli 2013 04:30 schreef Miezziej het volgende:
Over 6 uur vertrek ik naar Vietnam :9 Kan nu niet meer slapen haha
^O^

Have fun!
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_134563982
*bump* over 3 maandjes land ik op SGN :) ben benieuwd.. nu alvast wat rond aan het kijken voor een hotelletje/guesthouse voor de eerste dagen.

Zie steeds meer mensen richting Vietnam gaan uit mijn omgeving trouwens, volgens mij is het over een paar jaar wat Thailand nu is.
"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."
pi_134566774
Ik raad deze aan aan iedereen die naar Saigon gaat: Long Guesthouse.

Fantastische mensen, goede locatie, schoon > mooie ervaring gehad hier.
Wel op tijd boeken want ze hebben maar 2 kamers (het is bij een ouder stelletje thuis).
  zondag 22 december 2013 @ 17:18:10 #301
416082 pahlawan
cool guys dont look at explosi
pi_134567010
hanoi vond ik de meest gave stad, en hoi an is lekker relaxt.
Saigon is gewoon een wereldstad...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')