Kazaar loopt langzamer door, dat klopt. Dat heb ik al eerder opgemerkt, dat cupjes met een hogere sterkte langzamer doorlopen. Ik denk simpelweg omdat er meer koffie in zitquote:Op maandag 27 februari 2012 00:04 schreef Papabear het volgende:
Kazaar wordt trouwens ook met enige moeite gezet. Dat komt er nog net niet druppelsgewijs uit, dus het gaat niet echt van harte zeg maar.
Maar wel erg lekker (ik zet hem als Lungo). Als ristretto is het een aanslag op je darmen
Kan ik me voorstellen. Als het niet werkt kun je bij Nespresso misschien wel aankloppen met 'water vergeten bij te vullen' ipv DE cupjes. Wie weet worden ze er behulpzamer vanquote:Op maandag 27 februari 2012 08:03 schreef _aurum_ het volgende:
[..]
hmmz, nee dat heb ik niet geprobeerd. Kan ik vanaaf inderdaad nog proberen
Ik hoop dat het helpt want ik baal er stevig van.
Dat heeft te maken met de maling. Een sterkere koffie is fijner gemalen dan een minder sterke. Zodoende kan er meer koffieextract aan er water worden onttrokken. Omdat de maling fijner is moet het apparaat ook meer druk leveren om het water er doorheen te persen, dit gaat moeilijker bij een fijnere maling dan een grovere.quote:Op maandag 27 februari 2012 08:55 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Kazaar loopt langzamer door, dat klopt. Dat heb ik al eerder opgemerkt, dat cupjes met een hogere sterkte langzamer doorlopen. Ik denk simpelweg omdat er meer koffie in zit
quote:Op maandag 27 februari 2012 09:55 schreef ForumGek het volgende:
[..]
Dat heeft te maken met de maling. Een sterkere koffie is fijner gemalen dan een minder sterke. Zodoende kan er meer koffieextract aan er water worden onttrokken. Omdat de maling fijner is moet het apparaat ook meer druk leveren om het water er doorheen te persen, dit gaat moeilijker bij een fijnere maling dan een grovere.
Daarom is het handmatig zetten van espresso ook zo lastig omdat je altijd een combinatie hebt van 1. Koffieboon/soort 2. maling 3. Hoeveelheid koffie 4. Aandrukken van de koffie in het piston 5. Temperatuur van het water 6. Hoeveelheid water.
Als je al die stappen zo leest neemt het nespresso apparaat het merendeel daarvan over, daarom is het zo'n geweldig apparaat! Wanneer je helemaal gek bent van espresso/koffie kan je door het handmatig te bereiden veel meer variëren en je eigen draai eraan geven!
Ja die van ons lekte ook, was hem ongeveer 10 dagen kwijt, reparatie was kosteloosquote:Op woensdag 29 februari 2012 12:16 schreef MissHobje het volgende:
Nu had ik al een lekkage van mijn Citiz'n (gaat overigens wel redelijk vandaag de dag) maar nu is dan de melkopschuimer thermostaat overleden ! (zomer komt eraan dus lekker aan de koude koffies dan maar ) vind het toch knap snel binnen 3 jaar (april/mei 2009 aangeschaft) dus tja wat te doen denk ik nu..
Gewoon een 2 losse apparaten (koffie/melkopschuimer) of over op iets heel anders.. ik weet het ff niet.
Tips? baal wel ja
ook buiten garantie periode?quote:Op woensdag 29 februari 2012 20:01 schreef DaShAg het volgende:
[..]
Ja die van ons lekte ook, was hem ongeveer 10 dagen kwijt, reparatie was kosteloos
Jumbo gaat voor de zomer nog 10 soorten introduceren, het is nog in testfasequote:Op zaterdag 4 februari 2012 10:19 schreef Cynix ® het volgende:
[..]
Ja, zo stiekem aan gooit Nestlé er elk jaar een paar centen op. Nou ja, dat zal wel afgelopen zijn als er echt goedkopere en fatsoenlijke huismerken komen.
Hopelijk testen ze wat langer dan DE met die machineverneukende cups van ze. Om over die humeurverpestende reclame met die plakplaatjesjezus maar te zwijgen.quote:Op zondag 4 maart 2012 16:21 schreef morpheus_at_work het volgende:
Jumbo gaat voor de zomer nog 10 soorten introduceren, het is nog in testfase
De enige Senseo die in de buurt komt van de Lungo is de "Black"-variant. Overigens vind ik de gele lungo ook te waterig, maar blauw en groen vind ik primaquote:Op zondag 4 maart 2012 21:20 schreef bear87 het volgende:
Grootste gemis aan Nespresso vind ik toch wel dat de lungo's zwaar tegenvallen. Ik drink net zo lief een bakje Senseo als een Lungo. Hebben jullie dat ook? Lungo vind ik vrij waterig, niet lekker...terwijl de gewone espresso's wel lekker zijn. Alleen altijd maar zo'n kleintje heb je wel gezien op een gegeven moment, vandaar dat ik graag ook een gewoon 'vol' bakje koffie wil kunnen drinken. Maar dan valt die lungo gewoon tegen.
Een senseo is een bak koffie. Dat kan niet met nespresso. Een lungo is daar nog steeds de helft van. Dus dan gebruik je teveel water en dan worden ze in rap tempo heel vies.quote:Op zondag 4 maart 2012 21:20 schreef bear87 het volgende:
Grootste gemis aan Nespresso vind ik toch wel dat de lungo's zwaar tegenvallen. Ik drink net zo lief een bakje Senseo als een Lungo. Hebben jullie dat ook? Lungo vind ik vrij waterig, niet lekker...terwijl de gewone espresso's wel lekker zijn. Alleen altijd maar zo'n kleintje heb je wel gezien op een gegeven moment, vandaar dat ik graag ook een gewoon 'vol' bakje koffie wil kunnen drinken. Maar dan valt die lungo gewoon tegen.
Ja, ik kreeg van de week een mailing dat ik als trouwe klant smaak x nog kon bestellen voor die in de webwinkel komt of in de winkel.quote:Op zondag 25 maart 2012 10:37 schreef bloem4 het volgende:
Ik heb zin in nieuwe smaakjes, weet iemand of er binnenkort iets nieuws op de markt komt van Nespresso?
Lijkt mij nietsquote:Nespresso verwelkomt de lente met Naora, een nieuwe Limited Edition. De Nespresso experts creëerden een complexe en innoverende Grand Cru.
Naora van Nespresso is een espresso die geïnspireerd is op laat geoogste wijndruiven. Nespresso-experts zochten een koffievariëteit die langer dan gewoonlijk op de tak kan rijpen zodat de koffieboon blijft groeien en de aroma's steeds intenser worden. Ze vonden deze eigenschap in de Castillo-boon in Colombia.
Met de techniek van de laat geoogste wijndruiven creëerden ze een unieke Grand Cru met een heel nieuw aromaregister. Proef van een kopje Naora en je proeft hints van zwarte bes en bosbessen. Je proeft in Naora de zachtheid en gesuikerde accenten van de Castillo-boon.
In combinatie met melk geeft Naora toetsen van hazelnootjes prijs.
Naora is in een felroze capsule vanaf 2 april verkrijgbaar in de Nespresso Boutigques of via de Nespresso Club: www.nespresso.com.
En misschien vergis ik me, maar waarom staat er een braam op de foto als het gaat om zwarte bes en bosbesquote:
Klinkt goed, van de week even proeven bij de Bijenkorfquote:Op donderdag 5 april 2012 09:33 schreef deefdeef het volgende:
Het is ook geen koffie met fruit smaakje zoals die kersen-koffie die ze hadden.
Het is een koffie met fruitige-tonen, zoals de Rosabaya.
wie? die knul achter de balie?quote:
Dan had er Vindt gestaan.quote:
Haha, wat is dit nou weer voor gebakken lucht, bahbah.quote:Nespresso verwelkomt de lente met Naora, een nieuwe Limited Edition. De Nespresso experts creëerden een complexe en innoverende Grand Cru.
Naora van Nespresso is een espresso die geïnspireerd is op laat geoogste wijndruiven. Nespresso-experts zochten een koffievariëteit die langer dan gewoonlijk op de tak kan rijpen zodat de koffieboon blijft groeien en de aroma's steeds intenser worden. Ze vonden deze eigenschap in de Castillo-boon in Colombia.
Met de techniek van de laat geoogste wijndruiven creëerden ze een unieke Grand Cru met een heel nieuw aromaregister. Proef van een kopje Naora en je proeft hints van zwarte bes en bosbessen. Je proeft in Naora de zachtheid en gesuikerde accenten van de Castillo-boon.
In combinatie met melk geeft Naora toetsen van hazelnootjes prijs.
Naora is in een felroze capsule vanaf 2 april verkrijgbaar in de Nespresso Boutigques of via de Nespresso Club: www.nespresso.com.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |