abonnement Unibet Coolblue
pi_107489474
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 19:15 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, goede vraag. Heb zelf alleen houten, dus kan het niet uit ervaring zeggen; Maar ik denk eigenlijk dat een houten makkelijker is. Lijkt me dat een RVS schep meer 'plakt'.
Maar je zal toch met wat semolina(gries)meel of maismeel aan de slag moeten.
Ik gebruik gewoon pizzabloem trouwens, werkt ook.
pi_107489545
Volgende week weer pizza bakken trouwens, op verzoek van schoonvader, de grootste fan van mijn pizza's ;)
  † In Memoriam † woensdag 1 februari 2012 @ 20:03:07 #153
91830 MaximusTG
pi_107491672
Ah, leuk, dat zijn de beste mensen om pizza voor te bakken :D
pi_107524258
Nu incl. header dankzij MaximusTG!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_107524883
quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2012 18:11 schreef Isabeau het volgende:
[info]Nu incl. header dankzij MaximusTG![/info]
Hip!
  donderdag 2 februari 2012 @ 21:32:46 #156
296595 foodlover
live and learn
pi_107534544
Morgenochtend weer eens deeg maken en dan lekker pizza's bakken! Simpel met tomaat uit blik, mozzarella en basilicum. Daarna nog een paar druppels tabasco erover en smullen maar!
Mijn vriend heeft laatst pizzaborden gekocht en een goed pizzames van een Duits merk, dat eet extra lekker! Flesje wijn erbij... kan me er nu al op verheugen...
pi_107535352
Sinds lange tijd weer eens zelf pizza gemaakt.

  † In Memoriam † vrijdag 3 februari 2012 @ 00:33:48 #158
91830 MaximusTG
pi_107543473
Ah, pizza en de computer, een "match made in heaven " :+ (lekker hoor!).

@foodlover: Pizzaborden?? Hoe zijn die anders dan normale borden? Dat flesje wijn kan ik me wel weer voorstellen ;).
  vrijdag 3 februari 2012 @ 13:31:34 #159
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107554693
Als het goed is krijg ik vandaag deze pizza schep geleverd, die van 51 cm dan. Hoop dat ik de pizza's dan makkelijker de oven in krijg.
  † In Memoriam † vrijdag 3 februari 2012 @ 14:37:26 #160
91830 MaximusTG
pi_107557581
Dat moet vast lukken met zo'n schep.
Mocht iemand het nou echt heel moeilijk vinden, is er nog altijd de SuperPeel

http://www.superpeel.com/videos.html

Grappig ding wel, alleen minder handig als je een steen in een normale oven gebruikt, dicht bij de hitte-elementen bovenin. Dan past het denk ik allemaal wat minder goed.
pi_107593810
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 13:31 schreef mime_negert het volgende:
Als het goed is krijg ik vandaag deze pizza schep geleverd, die van 51 cm dan. Hoop dat ik de pizza's dan makkelijker de oven in krijg.
mooie schep voor een kleine prijs ^O^

Ik ben benieuwd naar je ervaringen!! wanneer ga je hem uitproberen?
pi_107594084
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 13:31 schreef mime_negert het volgende:
Als het goed is krijg ik vandaag deze pizza schep geleverd, die van 51 cm dan. Hoop dat ik de pizza's dan makkelijker de oven in krijg.
Kan je ook nog prima sneeuw scheppen op de momenten dat je geen pizza bakt. :P
  † In Memoriam † zaterdag 4 februari 2012 @ 15:10:04 #163
91830 MaximusTG
pi_107595814
Ik heb net een Bestron Alfredo DLD9070 opgehaald in Amersfoort. Van marktplaats. Nog nooit gebruikt!
Alleen moesten we van Enschede naar Amersfoort, met de trein.. Heen konden wel al niet meteen het station in, vanwege een wisselstoring.
Maar nu net iets meer dan een halfuur gestaan, zonder zeker te weten of er iets zou rijden. Boven in hal gaan wachten, net omroepbericht dat trein naar Enschede op spoor 6 gereed stond. Lachen joh, ieder voor zich, al die oude mensen ineens fanatiek rennen en duwen.
Vanavond dus eens uittesten, morgen echt pizza eten. En dan kijken of ik em ga tunen. Misschien koop ik dan ook wel een IR thermometer van ebay of zo.
pi_107596156
is met die kant en klare bodem van ah ook een beetje goed te doen? Heb het nog nooit gedaan :@
  † In Memoriam † zaterdag 4 februari 2012 @ 15:40:35 #165
91830 MaximusTG
pi_107596831
Je bedoelt zo'n afrol lap deeg? Of bodem met ook saus? Tja, dat is natuurlijk niet zelf pizza maken. Maar je kan er natuurlijk wel zelf op doen wat je wil. Verwacht alleen niet teveel van de bodem.
pi_107597488
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 15:40 schreef MaximusTG het volgende:
Je bedoelt zo'n afrol lap deeg? Of bodem met ook saus? Tja, dat is natuurlijk niet zelf pizza maken. Maar je kan er natuurlijk wel zelf op doen wat je wil. Verwacht alleen niet teveel van de bodem.
ja met die saus ja, nee ik weet het. Ik wil graag zelf gaan maken maar misschien dit om mee te beginnen :@
  † In Memoriam † zaterdag 4 februari 2012 @ 16:17:32 #167
91830 MaximusTG
pi_107597988
Gewoon proberen dan joh. Anders haal je een diepvriespizza als backup. Van zo'n kant en klaar pizzabodem leer je namelijk helemaal niets.
pi_107598109
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 16:17 schreef MaximusTG het volgende:
Gewoon proberen dan joh. Anders haal je een diepvriespizza als backup. Van zo'n kant en klaar pizzabodem leer je namelijk helemaal niets.
Volgens mij is een 'mislukte' zelfgemaakte bodem ook nog altijd lekkerder dan een kant en klare... :@
Ja doei.
  † In Memoriam † zaterdag 4 februari 2012 @ 16:26:48 #169
91830 MaximusTG
pi_107598226
Haha, zou goed kunnen, al is dat wel afhankelijk van de mate van mislukking.
Maar die afrollappen geven een dikke taaie bodem..
  † In Memoriam † zondag 5 februari 2012 @ 11:34:21 #170
91830 MaximusTG
pi_107622070
Gisteren eerste testje gedaan met de Alfredo. Viel me niet tegen, op zn heetste stand tijd laten voorverwarmen, toen de pizza erin. Was echt goed heet, saus en mozzarella begonnen flink te borrelen. Bodem had ook echt van die schroeiplekken. Alleen was ie iets te knapperig wat mij betreft. Maar misschien had ie ook wel iets dikker gemogen, en we hadden ook haast na de treinreis van gisteren, dus het deeg was ook nog niet zoveel gerezen en een beetje koud.

Vanavond nog een keer!

Heb me ook verdiept in de Tuning-kits voor dit model. Lastig om informatie over te vinden, kan ook geen link vinden bij die tomishop om er een los te kopen. In feite is het niet meer dan een 40 mm computer ventilator die je met 7 mm afstandsbusjes ertussen op de luchtgaten monteert.
Volgens een user op een Duits forum blaast de ventilator lucht naar binnen. Daardoor koelt de thermostaat af en slaat ie pas op een hogere temperatuur af. Wat je moet doen is de ventilator aanzetten, de Alfredo op max zetten, en na een half uur , de knop langzaam terugdraaien tot het lampje uitgaat. Dan heb je 475 graden. Daarna experimenteren tot je de beste pizzatemperatuur gevonden hebt. Na bakken ventilator nog half uur aan laten staan.
Tis wel aan te raden om een adapter te gebruiken, zodat de ventilator altijd even hard draait. Met een batterij is het lastig om consistente resultaten te krijgen.


Edit: Mail terug van tomishop.de. Ze kunnen wel een losse set opsturen, maar dan ben je wel je garantie op de oven kwijt (ach, toch tweedehands) maar dat kost 22 euro + 15 euro verzendkosten.. Dat doen we dus maar niet. Heb nu een 40x40x10 mm fan bij een webshop op het oog, inclusief een female dc contrastekker. Die soldeer ik er aan vast, en dan heb ik nog een 9v adapter liggen die er op past. Zit ik maar op 10 euro inclusief verzending. Paar boutjes als afstandhouder en dan nog even wat schroefjes zoeken die erop passen. Wordt denk ik M2 of M1.5..

Edit2: En de ventilator en dc stekkertje zijn besteld! Komt hoop ik dinsdag al binnen. Ben benieuwd! Als jullie niet meer van me horen, ben ik in de brand omgekomen. :P.

[ Bericht 11% gewijzigd door MaximusTG op 05-02-2012 19:38:58 ]
pi_107666595
Maak gelijk even een korte howto als je wil, ben er wel in geinteresseerd ook. ;)
pi_107666768
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 13:31 schreef mime_negert het volgende:
Als het goed is krijg ik vandaag deze pizza schep geleverd, die van 51 cm dan. Hoop dat ik de pizza's dan makkelijker de oven in krijg.
Handig ook met het huidige weer.
  † In Memoriam † maandag 6 februari 2012 @ 11:51:51 #173
91830 MaximusTG
pi_107667233
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 11:30 schreef MonkNL het volgende:
Maak gelijk even een korte howto als je wil, ben er wel in geinteresseerd ook. ;)
Zal ik doen, kort samengevat is het niets meer dan een 40 mm fan op 9V die je thermostaat afkoelt, waardoor ie later afslaat en je oven heter wordt. Maak wel wat foto's als ik het gemonteerd heb.
pi_107673788
Gisteren weer 2 pizza's gemaakt.
Toch wel iets vreemds. Vorige keer had ik voor 4 personen deeg gemaakt. Nu voor 3, het was toch iets teveel. Verhoudingen precies hetzelfde. Maar toch was deze veel droger. Ook al was de meel uit dezelfde verpakking. Opzich niet erg. want het vormen van de pizza ging erg goed. En hij smaakte ook perfect. Maar beetje typisch was het wel.

Maareuh 1 pizza met artichok harten, champignons, origano, tomaten saus, geraspte kaas, mozzarella.
De andere tomatensaus, origano, geraspte kaas, mozzarella, worst en champignons.

Beide erg lekker, maar die met worst was wel erg zout.
pi_107694134
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 11:51 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Zal ik doen, kort samengevat is het niets meer dan een 40 mm fan op 9V die je thermostaat afkoelt, waardoor ie later afslaat en je oven heter wordt. Maak wel wat foto's als ik het gemonteerd heb.
Succes ermee! Heb je trouwens overwogen om je bestron open te schroeven en te kijken of je de thermostaat op een andere manier wat hoger kan krijgen? Dat ben ik altijd nog van plan.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')