Die indruk had ik ook al, maar er bleek geen "Robin, hoe maak ik iets Aziatisch klaar?" topic te zijn.quote:Op woensdag 18 januari 2012 21:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Robin is meer van de asiatische hap
Ik zal eens op de markt kijken of ze daar verser hebben. Maar ik geloof ook dat het kruid zich gewoon niet zo leent voor wat ik mijn hoofd had. Ik at laatst een Vietnamees soepje dat beviel en toen kreeg ik een idee voor een snelle doch verse hap voor thuis, met minder water dan soep en meer koolhydraten. En dan bedoel ik ook echt snel. Maar waarschijnlijk moet ik dat dan maar promoveren tot minder snelle hap.quote:Op woensdag 18 januari 2012 20:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Het kan wel, als je het heel erg superfijn snijdt. Ik doe dat in sommige gerechten.
[ link | afbeelding ]
Citroengras
Bovendien moet je dan niet van die uitgedroogde dingen hebben die nog wel eens bij sommige toko's liggen. Je moet dan echt behoorlijk verse sprieten hebben.
Maar normaal gesproken gaat het inderdaad in zijn geheel in soepen en sudderdingen. Voornamelijk Indonesische, Thaise en Vietnamese gerechten. Men gebruikt het in ieder geval niet in China, Japan of Korea.
Goed ideequote:Op donderdag 19 januari 2012 19:09 schreef Weltschmerz het volgende:
Die indruk had ik ook al, maar er bleek geen "Robin, hoe maak ik iets Aziatisch klaar?" topic te zijn.
Dat zou wel tof zijn. Post hier niet vaak maar lezen wel.quote:
Eerder de groenten/saus erbij.quote:Op vrijdag 20 januari 2012 11:34 schreef Bleie het volgende:
Topic voor Robin lijkt mij ook geen slecht idee...
Vraagje ondertussen: hoe zorg je ervoor dat kipfilet in een roerbakgerecht mals wordt / blijft?
Ik moet eerlijk toegeven dat ze bij mij de ene keer prachtig mals zijn en de andere keer niet zo. En erger, ik let niet genoeg op om te kunnen zeggen waar het nou precies aan ligt. Komt misschien ook omdat ik vroeger "droge kip" juist lekker vond! ;-)quote:Op vrijdag 20 januari 2012 11:34 schreef Bleie het volgende:
Vraagje ondertussen: hoe zorg je ervoor dat kipfilet in een roerbakgerecht mals wordt / blijft?
Zeg dat het konijn isquote:Op zaterdag 21 januari 2012 19:31 schreef Bleie het volgende:
Oh ja, rijstwijn = natuurlijk ook alcohol (blond), dus niet echt kindproof. Hoewel ze toch geen kip eet (raar kind).
Ik doe vaak een beetje citroensap en boter op gekookte groente, ipv zout.quote:Op zaterdag 21 januari 2012 19:38 schreef Staal het volgende:
Wat druppels citroensap kan ook vaak alcohol vervangen trouwens. Met name bij vleesbereidingen.
quote:
Structuur dus, kleiner snijden? Zachter stoven?quote:Op zaterdag 21 januari 2012 19:51 schreef Bleie het volgende:
[..]
Ze is pas 2, het is echt op smaak. Soms stopt ze het wel in haar mond, maar het komt er altijd weer uit. Van vlees eet ze eigenlijk alleen worst en gehakt.
Vooralsnog lijkt bereiding niet veel uit te maken. Ook niet of het filet is of poot of zo. Ach, we blijven het aanbieden, en er komt vast wel een moment dat ze het wel gaat waarderen. Of niet. Een mens hoeft niet alles lekker te vinden (al heeft ze bij ons in huis wel een beetje een probleem als ze kip niet lekker vindt, want dat staat vrij regelmatig op het menu). Als ze nog iets ouder is, kunnen we wat makkelijker zeggen dat ze in elk geval een paar hapjes moet proberen. Nu vind ik het helemaal niet erg als ze een dag geen vlees eet, voor een peuter eet ze heel behoorlijk, en gevarieerd, dus ze krijgt haar voedingsstoffen wel binnen. Ik vind het belangrijker dat het eten een gezellig gezinsmoment is, en dat ze met plezier leert eten. Nieuwe dingen proberen komt dan volgens mij straks ook makkelijker.quote:Op zaterdag 21 januari 2012 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Structuur dus, kleiner snijden? Zachter stoven?
Verhitten kan eventueel ook.quote:Op woensdag 18 januari 2012 21:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Na, doe er wat azijn in, in een zuur milieu heb je iig geen last van botulisme
Als je iets 10 keer (dagen) achter elkaar eet dan vind je het lekker volgens de wetenschap.quote:Op zaterdag 21 januari 2012 19:59 schreef Bleie het volgende:
[..]
Vooralsnog lijkt bereiding niet veel uit te maken. Ook niet of het filet is of poot of zo. Ach, we blijven het aanbieden, en er komt vast wel een moment dat ze het wel gaat waarderen. Of niet. Een mens hoeft niet alles lekker te vinden (al heeft ze bij ons in huis wel een beetje een probleem als ze kip niet lekker vindt, want dat staat vrij regelmatig op het menu). Als ze nog iets ouder is, kunnen we wat makkelijker zeggen dat ze in elk geval een paar hapjes moet proberen. Nu vind ik het helemaal niet erg als ze een dag geen vlees eet, voor een peuter eet ze heel behoorlijk, en gevarieerd, dus ze krijgt haar voedingsstoffen wel binnen. Ik vind het belangrijker dat het eten een gezellig gezinsmoment is, en dat ze met plezier leert eten. Nieuwe dingen proberen komt dan volgens mij straks ook makkelijker.
Dit is onzin.quote:Op zaterdag 21 januari 2012 20:19 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Als je iets 10 keer (dagen) achter elkaar eet dan vind je het lekker volgens de wetenschap.
Sommige dingen moeten even wennen.
Dat in bold is het allerbelangrijkste.quote:Op zaterdag 21 januari 2012 19:59 schreef Bleie het volgende:
[..]
Vooralsnog lijkt bereiding niet veel uit te maken. Ook niet of het filet is of poot of zo. Ach, we blijven het aanbieden, en er komt vast wel een moment dat ze het wel gaat waarderen. Of niet. Een mens hoeft niet alles lekker te vinden (al heeft ze bij ons in huis wel een beetje een probleem als ze kip niet lekker vindt, want dat staat vrij regelmatig op het menu). Als ze nog iets ouder is, kunnen we wat makkelijker zeggen dat ze in elk geval een paar hapjes moet proberen. Nu vind ik het helemaal niet erg als ze een dag geen vlees eet, voor een peuter eet ze heel behoorlijk, en gevarieerd, dus ze krijgt haar voedingsstoffen wel binnen. Ik vind het belangrijker dat het eten een gezellig gezinsmoment is, en dat ze met plezier leert eten. Nieuwe dingen proberen komt dan volgens mij straks ook makkelijker.
Dat je het dan voorlopig niet meer wil eten wil niet zeggen dat je het dan ook niet meer lekker vindt.quote:Op zaterdag 21 januari 2012 20:50 schreef Staal het volgende:
[..]
Dit is onzin.
Ga jij maar tien dagen achtereen je lievelingskostje eten. Het komt je neus uit.
Dat je aan een smaak went na zoveel dagen, dat snap ik. Maar je legt het niet goed uit. Geef dan maar even een linkje naar het artikel.quote:Op zaterdag 21 januari 2012 21:01 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Dat je het dan voorlopig niet meer wil eten wil niet zeggen dat je het dan ook niet meer lekker vindt.
Plus je kan ingrediënten ook op verschillende manieren bereiden, kip kan je frituren, bakken, braden, stoven, etc.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |