abonnement Unibet Coolblue
pi_107000068
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 21:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Robin is meer van de asiatische hap
Die indruk had ik ook al, maar er bleek geen "Robin, hoe maak ik iets Aziatisch klaar?" topic te zijn.
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 20:45 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Het kan wel, als je het heel erg superfijn snijdt. Ik doe dat in sommige gerechten.

[ link | afbeelding ]
Citroengras

Bovendien moet je dan niet van die uitgedroogde dingen hebben die nog wel eens bij sommige toko's liggen. Je moet dan echt behoorlijk verse sprieten hebben.

Maar normaal gesproken gaat het inderdaad in zijn geheel in soepen en sudderdingen. Voornamelijk Indonesische, Thaise en Vietnamese gerechten. Men gebruikt het in ieder geval niet in China, Japan of Korea.
Ik zal eens op de markt kijken of ze daar verser hebben. Maar ik geloof ook dat het kruid zich gewoon niet zo leent voor wat ik mijn hoofd had. Ik at laatst een Vietnamees soepje dat beviel en toen kreeg ik een idee voor een snelle doch verse hap voor thuis, met minder water dan soep en meer koolhydraten. En dan bedoel ik ook echt snel. Maar waarschijnlijk moet ik dat dan maar promoveren tot minder snelle hap.

De rest ook bedankt, het is mij wat duidelijker nu en ik heb de citroengras nog niet opgegeven.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 19 januari 2012 @ 19:16:49 #252
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_107000330
Citroengras kan je ook gebruiken als saté stokje, geeft dan ook meteen smaak af aan het gerecht.
pi_107000370
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 19:09 schreef Weltschmerz het volgende:

Die indruk had ik ook al, maar er bleek geen "Robin, hoe maak ik iets Aziatisch klaar?" topic te zijn.

Goed idee O-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_107000448
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 19:18 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Goed idee O-)
Dat zou wel tof zijn. O+ Post hier niet vaak maar lezen wel.
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_107023005
Topic voor Robin lijkt mij ook geen slecht idee...

Vraagje ondertussen: hoe zorg je ervoor dat kipfilet in een roerbakgerecht mals wordt / blijft?
  vrijdag 20 januari 2012 @ 11:51:42 #256
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_107023539
Ik doe de kip altijd even in de maizena en natuurlijk niet uren bakken.
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 20 januari 2012 @ 14:50:21 #257
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_107029339
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 11:34 schreef Bleie het volgende:
Topic voor Robin lijkt mij ook geen slecht idee...

Vraagje ondertussen: hoe zorg je ervoor dat kipfilet in een roerbakgerecht mals wordt / blijft?
Eerder de groenten/saus erbij.
Ik bak mijn kipblokjes altijd kort op middelhoog vuur aan en als ze nog rauw van binnen zijn de saus en groenten er bij en het gas op de laagste stand, dan wordt de kip in de saus gaar geprutteld.
Voor hele kipfilet: Ook weer kort op middelhoog vuur aan beide kanten dichtschroeien en dan gas laag en langzaam laten garen.
Ik wilde vroeger m'n kipfiletjes ook altijd binnen 10 minuten klaar hebben maar da's te snel.
  vrijdag 20 januari 2012 @ 16:00:51 #258
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_107032270
Vragen aan mij kun je toch gewoon in dit topic stellen. ;-)
Ik ben een beetje bang voor een eigen topic. Kan die verantwoordelijkheid vast niet aan!
  vrijdag 20 januari 2012 @ 16:10:52 #259
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_107032620
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 11:34 schreef Bleie het volgende:
Vraagje ondertussen: hoe zorg je ervoor dat kipfilet in een roerbakgerecht mals wordt / blijft?
Ik moet eerlijk toegeven dat ze bij mij de ene keer prachtig mals zijn en de andere keer niet zo. En erger, ik let niet genoeg op om te kunnen zeggen waar het nou precies aan ligt. Komt misschien ook omdat ik vroeger "droge kip" juist lekker vond! ;-)

Maar goed, mijn idee daarover is:

1. Kip eerst even marineren (al is het maar 15 minuten) in scheutje shaoxing rijstwijn. Kan het ook mooi een beetje op kamertemperatuur komen.

2. Maar heel kort even dichtschroeien, maar daarna al gauw vuur half hoog. Don't overcook it. Als het niet meer rauw is is het goed.

3. Kip uit de pan. Rest van de ingredienten (=groenten) klaarmaken. Sausje erbij. Kip er weer bij.

4. Of als er geen groenten aan te pas komen: kip bakken, dan knoflook en gember enzo erbij, dan sausje erbij. Klaar.

Wat ook helpt is de kip een "coating" te geven van een beetje losgeklopt eiwit met een scheutje shaoxing en een scheutje lichte sojasaus. Dat geeft de kip als het goed is een "fluweelachtig zacht laagje". Maar dat kan ook nog wel eens misgaan met bakken. (lees: koekt aan) Ken Hom kookt/blancheert zijn stukjes gecoate kip, dat is dus ook nog een oplossing.

Maar goed, mijn belangrijkste advies: even marineren in shaoxing.
pi_107038830
Dank je Robin! En combineert die rijstwijn ook met bijvoorbeeld Thais of Indiaas?
  vrijdag 20 januari 2012 @ 20:10:52 #261
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_107040949
Ja, vind ik wel! Ik gebruik het echt voor van alles en nog wat. :Y
Doe ook nog vaak een scheut om mee af te blussen. Bij de kipblokjes of een gebakken varkenshaasje of zo. Thais dan inderdaad. In India gebruiken ze natuurlijk weinig tot geen drank in hun eten, maar ook daar wordt alles lekkerder van. ;-)
pi_107074120
Oh ja, rijstwijn = natuurlijk ook alcohol (blond), dus niet echt kindproof. Hoewel ze toch geen kip eet (raar kind).
  zaterdag 21 januari 2012 @ 19:33:37 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107074183
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2012 19:31 schreef Bleie het volgende:
Oh ja, rijstwijn = natuurlijk ook alcohol (blond), dus niet echt kindproof. Hoewel ze toch geen kip eet (raar kind).
Zeg dat het konijn is
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 21 januari 2012 @ 19:38:39 #264
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_107074336
Wat druppels citroensap kan ook vaak alcohol vervangen trouwens. Met name bij vleesbereidingen.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  zaterdag 21 januari 2012 @ 19:40:18 #265
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107074407
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2012 19:38 schreef Staal het volgende:
Wat druppels citroensap kan ook vaak alcohol vervangen trouwens. Met name bij vleesbereidingen.
Ik doe vaak een beetje citroensap en boter op gekookte groente, ipv zout.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107074785
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 januari 2012 19:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zeg dat het konijn is
:D

Ze is pas 2, het is echt op smaak. Soms stopt ze het wel in haar mond, maar het komt er altijd weer uit. Van vlees eet ze eigenlijk alleen worst en gehakt.
  zaterdag 21 januari 2012 @ 19:53:33 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107074846
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2012 19:51 schreef Bleie het volgende:

[..]

:D

Ze is pas 2, het is echt op smaak. Soms stopt ze het wel in haar mond, maar het komt er altijd weer uit. Van vlees eet ze eigenlijk alleen worst en gehakt.
Structuur dus, kleiner snijden? Zachter stoven?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107075069
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 januari 2012 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Structuur dus, kleiner snijden? Zachter stoven?
Vooralsnog lijkt bereiding niet veel uit te maken. Ook niet of het filet is of poot of zo. Ach, we blijven het aanbieden, en er komt vast wel een moment dat ze het wel gaat waarderen. Of niet. Een mens hoeft niet alles lekker te vinden (al heeft ze bij ons in huis wel een beetje een probleem als ze kip niet lekker vindt, want dat staat vrij regelmatig op het menu). Als ze nog iets ouder is, kunnen we wat makkelijker zeggen dat ze in elk geval een paar hapjes moet proberen. Nu vind ik het helemaal niet erg als ze een dag geen vlees eet, voor een peuter eet ze heel behoorlijk, en gevarieerd, dus ze krijgt haar voedingsstoffen wel binnen. Ik vind het belangrijker dat het eten een gezellig gezinsmoment is, en dat ze met plezier leert eten. Nieuwe dingen proberen komt dan volgens mij straks ook makkelijker.
  zaterdag 21 januari 2012 @ 20:06:45 #269
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_107075328
quote:
1s.gif Op woensdag 18 januari 2012 21:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Na, doe er wat azijn in, in een zuur milieu heb je iig geen last van botulisme
Verhitten kan eventueel ook.
  zaterdag 21 januari 2012 @ 20:19:45 #270
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_107075786
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2012 19:59 schreef Bleie het volgende:

[..]

Vooralsnog lijkt bereiding niet veel uit te maken. Ook niet of het filet is of poot of zo. Ach, we blijven het aanbieden, en er komt vast wel een moment dat ze het wel gaat waarderen. Of niet. Een mens hoeft niet alles lekker te vinden (al heeft ze bij ons in huis wel een beetje een probleem als ze kip niet lekker vindt, want dat staat vrij regelmatig op het menu). Als ze nog iets ouder is, kunnen we wat makkelijker zeggen dat ze in elk geval een paar hapjes moet proberen. Nu vind ik het helemaal niet erg als ze een dag geen vlees eet, voor een peuter eet ze heel behoorlijk, en gevarieerd, dus ze krijgt haar voedingsstoffen wel binnen. Ik vind het belangrijker dat het eten een gezellig gezinsmoment is, en dat ze met plezier leert eten. Nieuwe dingen proberen komt dan volgens mij straks ook makkelijker.
Als je iets 10 keer (dagen) achter elkaar eet dan vind je het lekker volgens de wetenschap.
Sommige dingen moeten even wennen.
  zaterdag 21 januari 2012 @ 20:50:40 #271
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_107076856
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2012 20:19 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Als je iets 10 keer (dagen) achter elkaar eet dan vind je het lekker volgens de wetenschap.
Sommige dingen moeten even wennen.
Dit is onzin.
Ga jij maar tien dagen achtereen je lievelingskostje eten. Het komt je neus uit.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  zaterdag 21 januari 2012 @ 20:59:08 #272
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_107077136
De vraag was dus niet "hoe hou ik kip mals in een roerbakgerecht, maar hoe krijg ik mijn peuter aan de kip? Geef d'r eerst een gestoofd boutje, zou ik zeggen. Dan weet je of het aan de kip of aan de "droogte" ligt.

Verder denk ik dat er van 1 of 2 eetlepels rijstwijn al weinig overblijft op het moment dat je het gaat bakken, laat staan nadat je het gebakken hebt. Als alle vocht is verdampt is de alcohol dat zeker.
  zaterdag 21 januari 2012 @ 21:00:18 #273
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_107077166
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2012 19:59 schreef Bleie het volgende:

[..]

Vooralsnog lijkt bereiding niet veel uit te maken. Ook niet of het filet is of poot of zo. Ach, we blijven het aanbieden, en er komt vast wel een moment dat ze het wel gaat waarderen. Of niet. Een mens hoeft niet alles lekker te vinden (al heeft ze bij ons in huis wel een beetje een probleem als ze kip niet lekker vindt, want dat staat vrij regelmatig op het menu). Als ze nog iets ouder is, kunnen we wat makkelijker zeggen dat ze in elk geval een paar hapjes moet proberen. Nu vind ik het helemaal niet erg als ze een dag geen vlees eet, voor een peuter eet ze heel behoorlijk, en gevarieerd, dus ze krijgt haar voedingsstoffen wel binnen. Ik vind het belangrijker dat het eten een gezellig gezinsmoment is, en dat ze met plezier leert eten. Nieuwe dingen proberen komt dan volgens mij straks ook makkelijker.
Dat in bold is het allerbelangrijkste.

Dien het eten op. Maak er geen toestand van want dat doen de meeste ouders namelijk uit angst dat het kind geen voedingsstoffen binnenkrijgt. Wordt er niet gegeten dan is het jammer. Geef je wat yoghurt of kwark (geen chocolade etc.) na maar wat je ook doet, hou het gezellig, zo'n wurm heeft niet snel te korten maar moet in relatief korte tijd met veel smaakjes kennismaken.

Die van mij eet al jaren echt alles, slakken, garnalen etc. Proeft altijd alles. Nooit van "dat lus ik niehiet".
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  zaterdag 21 januari 2012 @ 21:01:29 #274
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_107077211
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2012 20:50 schreef Staal het volgende:

[..]

Dit is onzin.
Ga jij maar tien dagen achtereen je lievelingskostje eten. Het komt je neus uit.
Dat je het dan voorlopig niet meer wil eten wil niet zeggen dat je het dan ook niet meer lekker vindt.
Plus je kan ingrediënten ook op verschillende manieren bereiden, kip kan je frituren, bakken, braden, stoven, etc.

En je hoeft er ook geen grote hoeveelheden van binnen te krijgen, elke dag even weer de smaak laten herinneren.
  zaterdag 21 januari 2012 @ 21:03:51 #275
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_107077309
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2012 21:01 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Dat je het dan voorlopig niet meer wil eten wil niet zeggen dat je het dan ook niet meer lekker vindt.
Plus je kan ingrediënten ook op verschillende manieren bereiden, kip kan je frituren, bakken, braden, stoven, etc.
Dat je aan een smaak went na zoveel dagen, dat snap ik. Maar je legt het niet goed uit. Geef dan maar even een linkje naar het artikel.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')