abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 18 januari 2012 @ 18:34:31 #226
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106958967
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 15:13 schreef motorbloempje het volgende:
Ik was wat voorzichtig met de gelatine
Volgens mij hoef je ook niet voorzichtig te zijn. In een pudding, ja, want als je dan teveel gelatine gebruikt wordt ie te hard. Maar in die kroketten merk je er bij het eten niks van, om het dan gesmolten is. ;-)
Bovendien is de gelatine zelf smaakloos. Dus reden tot voorzichtigheid is er niet.
  woensdag 18 januari 2012 @ 18:36:14 #227
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106959021
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eiwit opslaan?
Ja, okay, een mousse van eiwit, maar alle andere mousses en schuimpjes krijg je niet luchtig. Lijkt mij.
  woensdag 18 januari 2012 @ 18:37:15 #228
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106959057
quote:
3s.gif Op woensdag 18 januari 2012 18:30 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Ok :) bedankt.
En kruiden? zoiets wordt wel heel mild natuurlijk. Ik neem aan wat zout, peper en misschien nootmuskaat?
Ja, dat kan, maar je wilt natuurlijk dat het vooral naar kaas smaakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106959496
Zeg Piet, wat is nou een beetje een makkelijke manier om citroengras te verwerken? Gewoon voor een snelle hap, bij het roerbakken. Het geeft toch niet zo snel smaak af en een feest om op te kauwen is ook niet. Moet ik helemaal beurs kneuzen en dan een halfuurtje vooraf in de olie op laag vuur laten trekken, of zou ik het in kokosmelk kunnen laten koken en dan die ingekookte kokosmelk in de vriezer kunnen doen?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_106959647
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 18:34 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Volgens mij hoef je ook niet voorzichtig te zijn. In een pudding, ja, want als je dan teveel gelatine gebruikt wordt ie te hard. Maar in die kroketten merk je er bij het eten niks van, om het dan gesmolten is. ;-)
Bovendien is de gelatine zelf smaakloos. Dus reden tot voorzichtigheid is er niet.
Ik had het nog nooit gebruikt en het rook een beetje 'iffy' :') :@
Ja doei.
  woensdag 18 januari 2012 @ 19:10:42 #231
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_106960399
Ruikt het ergens naar dan? Staat me niet echt bij eigenlijk.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_106960974
quote:
1s.gif Op woensdag 18 januari 2012 18:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, dat kan, maar je wilt natuurlijk dat het vooral naar kaas smaakt.
Uiteraard. Dankjewel Piet.
  woensdag 18 januari 2012 @ 19:39:54 #233
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106961486
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 18:48 schreef Weltschmerz het volgende:
Zeg Piet, wat is nou een beetje een makkelijke manier om citroengras te verwerken? Gewoon voor een snelle hap, bij het roerbakken. Het geeft toch niet zo snel smaak af en een feest om op te kauwen is ook niet. Moet ik helemaal beurs kneuzen en dan een halfuurtje vooraf in de olie op laag vuur laten trekken, of zou ik het in kokosmelk kunnen laten koken en dan die ingekookte kokosmelk in de vriezer kunnen doen?
Geen idee eigenlijk
Wat je wilt is een extract maken en dat gebruiken omdat geen citroengras in het gerecht zelf te hebben en dat snel klaar kunnen maken als ik je goed begrijp. Waarom gebruik je dan geen citroenrasp? Vind ik persoonlijk sowieso lekkerder.
Maar je zou idd kokosmelk kunnen gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 18 januari 2012 @ 20:00:52 #234
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_106962365
Wij doen gewoon stukjes citroengras erin en die vissen we er bij het eten wel weer uit. Is lekker om op te zuigen. O+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_106962725
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 19:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen idee eigenlijk
Wat je wilt is een extract maken en dat gebruiken omdat geen citroengras in het gerecht zelf te hebben en dat snel klaar kunnen maken als ik je goed begrijp. Waarom gebruik je dan geen citroenrasp? Vind ik persoonlijk sowieso lekkerder.
Maar je zou idd kokosmelk kunnen gebruiken
Ik hou ook erg van zest, maar citroengras vind ik toch wel echt iets anders. In een soep is het geen probleem, dan snij je zo'n ding in, sla hem plat en zet je het erin en dan komt die smaak wel los. Maar bij snel iets bakken werkt dat niet zo.
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 20:00 schreef Isegrim het volgende:
Wij doen gewoon stukjes citroengras erin en die vissen we er bij het eten wel weer uit. Is lekker om op te zuigen. O+
Dat kan ook inderdaad, maar toch heb ik liever dat ik het eruit kan vissen voor het eten. Dus dan is het handig om zo'n ding heel te laten.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_106963375
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 17:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zouten en peperen
Wat gerookt spek uitbakken, en uit de pan nemen
Konijn aanbraden in het spekvet.
Stoven in kriekenbier, met ui, wortel en knoflook, lik mosterd, blaadje laurier
Binden met een bruine boterham.

De gerookte haring, wat dacht je van een aardappelsla met kappertjes en komkommer met stukjes gerookte haring?
Thanks nog voor je tips, piet. Had t konijn in stukken verdeeld, aangebraden in ganzevet (kwam later nog een chip van pancetta op), gestoofd in witte wijn, ui, wortel, knoflook, prei, mosterd, laurier, tijm en pruimenjam. Oh, en een klein scheutje rum. Was heerlijk!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  woensdag 18 januari 2012 @ 20:23:25 #237
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_106963469
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 20:08 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik hou ook erg van zest, maar citroengras vind ik toch wel echt iets anders. In een soep is het geen probleem, dan snij je zo'n ding in, sla hem plat en zet je het erin en dan komt die smaak wel los. Maar bij snel iets bakken werkt dat niet zo.

[..]

Dat kan ook inderdaad, maar toch heb ik liever dat ik het eruit kan vissen voor het eten. Dus dan is het handig om zo'n ding heel te laten.
Als het iets met vlees is, kun je het citroengras in je marinade doen en er eventueel uitvissen voordat je de boel gaat bakken. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 18 januari 2012 @ 20:23:38 #238
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106963477
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 20:08 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik hou ook erg van zest, maar citroengras vind ik toch wel echt iets anders. In een soep is het geen probleem, dan snij je zo'n ding in, sla hem plat en zet je het erin en dan komt die smaak wel los. Maar bij snel iets bakken werkt dat niet zo.

[..]

Dat kan ook inderdaad, maar toch heb ik liever dat ik het eruit kan vissen voor het eten. Dus dan is het handig om zo'n ding heel te laten.
Platslaan en in een stukje kaasdoek?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 18 januari 2012 @ 20:26:50 #239
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_106963631
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 20:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Platslaan en in een stukje kaasdoek?
Of een thee-ei. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_106963717
Het is ook wel vrij taai spul. Ik begin echt het idee te krijgen dat het lang mee moet sudderen of trekken in een marinade of zo, en dat het voor snel even wat bakken gewoon niet zo geschikt is.

quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 20:26 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Of een thee-ei. :Y
Gevoelsmatig ben ik al niet van metaal in de pan laten hangen, maar sowieos gaat een thee-ei bij roerbakken niet werken. Als ik toch nog moet snijden zet ik de olie vast op een laag vuur met dat ding erin, maar dat is kennelijk te kort.

Waarschijnlijk maak ik gewoon de denkfout Aziatisch kruid, dus roerbakken. Maar ik wil nou eenmaal regelmatig in een kwartiertje eten maken.

[ Bericht 70% gewijzigd door Weltschmerz op 18-01-2012 20:33:51 ]
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 18 januari 2012 @ 20:35:21 #241
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_106964045
Oh nee, je ging roerbakken.

Heb je geen sapcentrifuge? Dan kun je citroengrassap maken. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 18 januari 2012 @ 20:35:45 #242
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_106964068
in tweeën snijden kan ook nog, komen de sappen meer vrij.
  woensdag 18 januari 2012 @ 20:36:17 #243
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_106964090
Wat ook kan: je citroengras redelijk fijn snijden en eerst een tijdje in de olie bakken, dan eruit halen en die olie gebruiken om te wokken.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 18 januari 2012 @ 20:45:38 #244
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106964494
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 20:28 schreef Weltschmerz het volgende:
Het is ook wel vrij taai spul. Ik begin echt het idee te krijgen dat het lang mee moet sudderen of trekken in een marinade of zo, en dat het voor snel even wat bakken gewoon niet zo geschikt is.
Het kan wel, als je het heel erg superfijn snijdt. Ik doe dat in sommige gerechten.


Citroengras

Maar dan wel echt super, superfijn, anders is het niet lekker.
In dit gerecht bijvoorbeeld:


Vietnamese Pork with Lemongrass

Bovendien moet je dan niet van die uitgedroogde dingen hebben die nog wel eens bij sommige toko's liggen. Je moet dan echt behoorlijk verse sprieten hebben.

Maar normaal gesproken gaat het inderdaad in zijn geheel in soepen en sudderdingen. Voornamelijk Indonesische, Thaise en Vietnamese gerechten. Men gebruikt het in ieder geval niet in China, Japan of Korea.
pi_106964932
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 20:36 schreef Isegrim het volgende:
Wat ook kan: je citroengras redelijk fijn snijden en eerst een tijdje in de olie bakken, dan eruit halen en die olie gebruiken om te wokken.
Wij hebben hier een fles olijfolie met chilipepers in. Minder moeite en ook lekker om wat te kruiden!

Zou dat ook gaan met citroengras? gewoon in een fles olijfolie met een zeefstop? In olie is niet genoeg water om microorganismen te doen groeien dus bederven zal 't ook niet denk ik?
  woensdag 18 januari 2012 @ 21:10:48 #246
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106965618
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 20:55 schreef tony_clifton- het volgende:

[..]

Wij hebben hier een fles olijfolie met chilipepers in. Minder moeite en ook lekker om wat te kruiden!

Zou dat ook gaan met citroengras? gewoon in een fles olijfolie met een zeefstop? In olie is niet genoeg water om microorganismen te doen groeien dus bederven zal 't ook niet denk ik?
Na, doe er wat azijn in, in een zuur milieu heb je iig geen last van botulisme
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106965957
Heeft Piet/iemand een eigen recept voor thaise curry (met kip/vlees of vis)?

Piet, weet je welke merken in de supermark een beetje te pruimen zijn qua kant en klare curry pasta?
  woensdag 18 januari 2012 @ 21:24:03 #248
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106966267
Tadaaa: http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/thaise-curry/

Aanbevolen merk is: Mae Ploy.
Maar toevallig aten wij vanavond een rode curry en tijdens het koken bleek dat mijn eigengemaakte rode currypasta (diepvries) op was en gebruikte ik een zakje van onoff spices! (uitroepteken is van hun) en dat was heel goed te doen. Mooie kleur, alleen mocht het wat mij betreft wel iets scherper, maar dat zal 80% van de hollanders niet met me eens zijn.


Thai Red Curry
pi_106966476
Thanks! Gelukkig ben ik geen standaard Hollander en heb ik iets weg vanuit het oosten ;)
Het boodschappenlijstje is aangevuld :)
  woensdag 18 januari 2012 @ 21:29:45 #250
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106966571
Robin is meer van de asiatische hap
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')