Volgens mij hoef je ook niet voorzichtig te zijn. In een pudding, ja, want als je dan teveel gelatine gebruikt wordt ie te hard. Maar in die kroketten merk je er bij het eten niks van, om het dan gesmolten is. ;-)quote:Op woensdag 18 januari 2012 15:13 schreef motorbloempje het volgende:
Ik was wat voorzichtig met de gelatine
Ja, okay, een mousse van eiwit, maar alle andere mousses en schuimpjes krijg je niet luchtig. Lijkt mij.quote:
Ja, dat kan, maar je wilt natuurlijk dat het vooral naar kaas smaakt.quote:Op woensdag 18 januari 2012 18:30 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Ok bedankt.
En kruiden? zoiets wordt wel heel mild natuurlijk. Ik neem aan wat zout, peper en misschien nootmuskaat?
Ik had het nog nooit gebruikt en het rook een beetje 'iffy'quote:Op woensdag 18 januari 2012 18:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Volgens mij hoef je ook niet voorzichtig te zijn. In een pudding, ja, want als je dan teveel gelatine gebruikt wordt ie te hard. Maar in die kroketten merk je er bij het eten niks van, om het dan gesmolten is. ;-)
Bovendien is de gelatine zelf smaakloos. Dus reden tot voorzichtigheid is er niet.
Uiteraard. Dankjewel Piet.quote:Op woensdag 18 januari 2012 18:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, dat kan, maar je wilt natuurlijk dat het vooral naar kaas smaakt.
Geen idee eigenlijkquote:Op woensdag 18 januari 2012 18:48 schreef Weltschmerz het volgende:
Zeg Piet, wat is nou een beetje een makkelijke manier om citroengras te verwerken? Gewoon voor een snelle hap, bij het roerbakken. Het geeft toch niet zo snel smaak af en een feest om op te kauwen is ook niet. Moet ik helemaal beurs kneuzen en dan een halfuurtje vooraf in de olie op laag vuur laten trekken, of zou ik het in kokosmelk kunnen laten koken en dan die ingekookte kokosmelk in de vriezer kunnen doen?
Ik hou ook erg van zest, maar citroengras vind ik toch wel echt iets anders. In een soep is het geen probleem, dan snij je zo'n ding in, sla hem plat en zet je het erin en dan komt die smaak wel los. Maar bij snel iets bakken werkt dat niet zo.quote:Op woensdag 18 januari 2012 19:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen idee eigenlijk
Wat je wilt is een extract maken en dat gebruiken omdat geen citroengras in het gerecht zelf te hebben en dat snel klaar kunnen maken als ik je goed begrijp. Waarom gebruik je dan geen citroenrasp? Vind ik persoonlijk sowieso lekkerder.
Maar je zou idd kokosmelk kunnen gebruiken
Dat kan ook inderdaad, maar toch heb ik liever dat ik het eruit kan vissen voor het eten. Dus dan is het handig om zo'n ding heel te laten.quote:Op woensdag 18 januari 2012 20:00 schreef Isegrim het volgende:
Wij doen gewoon stukjes citroengras erin en die vissen we er bij het eten wel weer uit. Is lekker om op te zuigen.
Thanks nog voor je tips, piet. Had t konijn in stukken verdeeld, aangebraden in ganzevet (kwam later nog een chip van pancetta op), gestoofd in witte wijn, ui, wortel, knoflook, prei, mosterd, laurier, tijm en pruimenjam. Oh, en een klein scheutje rum. Was heerlijk!quote:Op zaterdag 14 januari 2012 17:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zouten en peperen
Wat gerookt spek uitbakken, en uit de pan nemen
Konijn aanbraden in het spekvet.
Stoven in kriekenbier, met ui, wortel en knoflook, lik mosterd, blaadje laurier
Binden met een bruine boterham.
De gerookte haring, wat dacht je van een aardappelsla met kappertjes en komkommer met stukjes gerookte haring?
Als het iets met vlees is, kun je het citroengras in je marinade doen en er eventueel uitvissen voordat je de boel gaat bakken.quote:Op woensdag 18 januari 2012 20:08 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik hou ook erg van zest, maar citroengras vind ik toch wel echt iets anders. In een soep is het geen probleem, dan snij je zo'n ding in, sla hem plat en zet je het erin en dan komt die smaak wel los. Maar bij snel iets bakken werkt dat niet zo.
[..]
Dat kan ook inderdaad, maar toch heb ik liever dat ik het eruit kan vissen voor het eten. Dus dan is het handig om zo'n ding heel te laten.
Platslaan en in een stukje kaasdoek?quote:Op woensdag 18 januari 2012 20:08 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik hou ook erg van zest, maar citroengras vind ik toch wel echt iets anders. In een soep is het geen probleem, dan snij je zo'n ding in, sla hem plat en zet je het erin en dan komt die smaak wel los. Maar bij snel iets bakken werkt dat niet zo.
[..]
Dat kan ook inderdaad, maar toch heb ik liever dat ik het eruit kan vissen voor het eten. Dus dan is het handig om zo'n ding heel te laten.
Of een thee-ei.quote:Op woensdag 18 januari 2012 20:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Platslaan en in een stukje kaasdoek?
Gevoelsmatig ben ik al niet van metaal in de pan laten hangen, maar sowieos gaat een thee-ei bij roerbakken niet werken. Als ik toch nog moet snijden zet ik de olie vast op een laag vuur met dat ding erin, maar dat is kennelijk te kort.quote:
Het kan wel, als je het heel erg superfijn snijdt. Ik doe dat in sommige gerechten.quote:Op woensdag 18 januari 2012 20:28 schreef Weltschmerz het volgende:
Het is ook wel vrij taai spul. Ik begin echt het idee te krijgen dat het lang mee moet sudderen of trekken in een marinade of zo, en dat het voor snel even wat bakken gewoon niet zo geschikt is.
Wij hebben hier een fles olijfolie met chilipepers in. Minder moeite en ook lekker om wat te kruiden!quote:Op woensdag 18 januari 2012 20:36 schreef Isegrim het volgende:
Wat ook kan: je citroengras redelijk fijn snijden en eerst een tijdje in de olie bakken, dan eruit halen en die olie gebruiken om te wokken.
Na, doe er wat azijn in, in een zuur milieu heb je iig geen last van botulismequote:Op woensdag 18 januari 2012 20:55 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Wij hebben hier een fles olijfolie met chilipepers in. Minder moeite en ook lekker om wat te kruiden!
Zou dat ook gaan met citroengras? gewoon in een fles olijfolie met een zeefstop? In olie is niet genoeg water om microorganismen te doen groeien dus bederven zal 't ook niet denk ik?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |