abonnement Unibet Coolblue
  maandag 2 januari 2012 @ 16:04:50 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
  maandag 2 januari 2012 @ 16:41:22 #2
1723 zeeuws jongetje
inmiddels ouwe lul
pi_106315913
Piet,

Wokken moet volgens mij vaak op hoog vuur.
Hoe voorkom je dat je knoflook gelijk verbrandt?
  maandag 2 januari 2012 @ 16:42:41 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106315966
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2012 16:41 schreef zeeuws jongetje het volgende:
Piet,

Wokken moet volgens mij vaak op hoog vuur.
Hoe voorkom je dat je knoflook gelijk verbrandt?
Robin is meer de expert op deze kooktechniek.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 2 januari 2012 @ 16:44:10 #4
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_106316029
Ik zag in de laatste post in je vorige topic dat je de pasta afspoelt met koud water.

Wat is daar de reden voor? Koelt de pasta dan niet erg af?
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 2 januari 2012 @ 16:48:03 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106316168
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2012 16:44 schreef MutedFaith het volgende:
Ik zag in de laatste post in je vorige topic dat je de pasta afspoelt met koud water.

Wat is daar de reden voor? Koelt de pasta dan niet erg af?
Kookproces te stoppen, zodat het niet te gaar wordt, en ik doe dat niet tot het koud is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 2 januari 2012 @ 17:01:47 #6
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106316730
Piet, ik wil dit jaar me wat meer richten op orgaanvlees, zodoende liggen er nu kalfshersenen in mijn koelkast. Om te beginnen wil ik het gewoon bebloemen en in plakjes bakken, maar hoe ontvlies je zo'n ding eigenlijk en zijn er verder nog valkuilen betreft het bereiden van hersens?
  maandag 2 januari 2012 @ 17:06:07 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106316906
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2012 17:01 schreef Erasmo het volgende:
Piet, ik wil dit jaar me wat meer richten op orgaanvlees, zodoende liggen er nu kalfshersenen in mijn koelkast. Om te beginnen wil ik het gewoon bebloemen en in plakjes bakken, maar hoe ontvlies je zo'n ding eigenlijk en zijn er verder nog valkuilen betreft het bereiden van hersens?
Bloed er goed uitspoelen, ontvliezen, tja, gewoon de vliesjes weghalen. Verder gewoon net als Zwezerik behandelen.
Is heel zacht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106317487
Bedankt voor de recepten @ pasta carbonara,
even nog een vraag, een berg parmezaanse kaas... hoeveel gram moet ik dan aan denken?
  maandag 2 januari 2012 @ 17:24:07 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106317599
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2012 17:21 schreef Fiorellino het volgende:
Bedankt voor de recepten @ pasta carbonara,
even nog een vraag, een berg parmezaanse kaas... hoeveel gram moet ik dan aan denken?
Pfff, wat jou lekker lijkt zou ik zeggen, ben bij koken niet zo erg van het wegen, dat doe ik alleen bij patisserie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 2 januari 2012 @ 17:35:02 #10
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106317974
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2012 16:41 schreef zeeuws jongetje het volgende:
Piet,

Wokken moet volgens mij vaak op hoog vuur.
Hoe voorkom je dat je knoflook gelijk verbrandt?
Gewoon vals spelen en de knoflook pas toevoegen als je vleesjes (of wat je wokt) al bijna klaar zijn. Of zoals de Chinezen het doen: het vlees (of wat je wokt) eerst wokken tot net niet (of net wel) gaar. Dat uit de wok laten glijden op een bord of in een zeef of zo. Daarna wok schoon vegen, olie erin, knoflook, gember, etc en daarna het gare vlees en gare groenten erbij om het samen met eventueel een sausje snel nog even door te warmen.
pi_106320391
quote:
1s.gif Op maandag 2 januari 2012 17:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pfff, wat jou lekker lijkt zou ik zeggen, ben bij koken niet zo erg van het wegen, dat doe ik alleen bij patisserie.
Haha ik heb maar gedaan wat me goed leek en het was super lekker! Bedankt :)
  maandag 2 januari 2012 @ 18:31:05 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106320445
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2012 18:29 schreef Fiorellino het volgende:

[..]

Haha ik heb maar gedaan wat me goed leek en het was super lekker! Bedankt :)
Carbonara gemaakt? Welke?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106320868
Volgens jouw recept :). Heb er alleen wel ui bij gedaan.
  maandag 2 januari 2012 @ 21:33:32 #14
1723 zeeuws jongetje
inmiddels ouwe lul
pi_106329924
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2012 17:35 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Gewoon vals spelen en de knoflook pas toevoegen als je vleesjes (of wat je wokt) al bijna klaar zijn. Of zoals de Chinezen het doen: het vlees (of wat je wokt) eerst wokken tot net niet (of net wel) gaar. Dat uit de wok laten glijden op een bord of in een zeef of zo. Daarna wok schoon vegen, olie erin, knoflook, gember, etc en daarna het gare vlees en gare groenten erbij om het samen met eventueel een sausje snel nog even door te warmen.
Goeie tips, thx!
  maandag 2 januari 2012 @ 21:35:42 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106330011
* Pietverdriet geeft Robin een roosje voor haar bijdrages

----/-----\---<@
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106343884
Hmm, ik zie dat ik nog rendang heb staan van vorige week. Kan ik zeker wel weggooien?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  † In Memoriam † dinsdag 3 januari 2012 @ 09:03:31 #17
91830 MaximusTG
pi_106344314
Nou ja, een week is wel lang ja. Zekere voor het onzekere nemen in zulke gevallen.
  dinsdag 3 januari 2012 @ 09:13:15 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106344426
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 08:17 schreef Steven184 het volgende:
Hmm, ik zie dat ik nog rendang heb staan van vorige week. Kan ik zeker wel weggooien?
Ja, zou ik doen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106344438
Thanks, was het inderdaad al van plan. Dat einde van december ook altijd he :(
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_106344452
Hoe maak je dat eigenlijk, rendang?
pi_106344598
Aangezien ik nu niet bij mijn eigen recept kan Robin's recept.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  dinsdag 3 januari 2012 @ 09:31:32 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106344699
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 09:16 schreef Bleie het volgende:
Hoe maak je dat eigenlijk, rendang?
Ik ben niet zo van de asiatische keuken, maar mijn Moe maakte het zo
800 g rib lap of sucade aan grove brokken
2 grote uien
6 tenen Knof
1 TL Sambal Oelek
1 EL Laos, vers gestoten in vijzel
1 stuk citroengras
2 Laurier
2 Blaadjes Daun Salam
4 Blaadjes Daun djeruk purut
1 EL Gember, vers gestoten in vijzel
½ TL Kunjit, gemalen
Zout, peper
Olie
500 CC Cocosmelk
Kejap
Water

Vlees zouten en peperen, aanbraden in de olie tot bruin en dan de rest van de kruiden toevoegen, kort mee braden en dan de resterende ingrediėnten toevoegen.
laten sudderen op laag vuur tot het vlees modder gaar is.

[ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 03-01-2012 10:24:07 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 januari 2012 @ 09:40:55 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106344830
Er zijn ook kant en klare boemboes voor maar die vind ik persoonlijk altijd zo verschrikkelijk zout.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106345425
Dank, ik ga eens wat proberen. Die boemboes ken ik wel, en vind ik wel oké, maar zelf gemaakt is ongetwijfeld lekkerder. Maar of ik in het culinaire niemandsland waar ik tegenwoordig woon alle ingrediėnten kan vinden, is weer een tweede.
  † In Memoriam † dinsdag 3 januari 2012 @ 10:22:32 #25
91830 MaximusTG
pi_106345599
Tokoooo zoeken he :).

@Pietverdriet;

Wat is cockosmelk :p? Freudiaanse vertyping ;)?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')