lekker <3 typisch vlaardings, net zoals haringkoekjes ( volgens mij ook zoals de ijsmoppen typisch zijn voor maassluis, maar dat weet ik niet helemaal zeker)quote:Op vrijdag 30 december 2011 22:57 schreef mazaru het volgende:
In Vlaardingen heb je ijzerkoekjes.
Alleen de naam klinkt hetzelfde. De koekjes zijn anders
[ afbeelding ]
Molendijk in de Groen van Prinsterstraat heeft de lekkerste ijzerkoekjes. Maar Jan Boer is ook wel goed hoor.quote:Op zondag 30 december 2012 18:23 schreef RandomMoron het volgende:
[..]
lekker <3 typisch vlaardings, net zoals haringkoekjes ( volgens mij ook zoals de ijsmoppen typisch zijn voor maassluis, maar dat weet ik niet helemaal zeker)
zelf maken en bakken. ik neem ze ook wel eens mee van jan boer als kadootje voor bij de koffie.
Zou je met dat ding ook stroopwafels kunnen maken?quote:Op woensdag 2 januari 2013 18:50 schreef Macka66 het volgende:
Ik heb 'm indertijd bij de MediaMarkt gekocht, toen ze net het eerste filiaal in R'dam geopend hadden. Geen idee of ze zoiets nog hebben. Maar bij Bol hebben ze twee uitvoeringen, ik heb deze.
Ze waren weer lekker overigens
Welnee!quote:Op vrijdag 30 december 2011 20:33 schreef Macka66 het volgende:
De platte wafels zijn de oudjaarsversie (het jaar is verstreken), de opgerolde de nieuwjaarsversie (het jaar moet zich nog ontrollen).
Niet geloven die (schoon)familie van jou. Hier in Drenthe bakken we ze allebei en ook spekkedikkenquote:Op dinsdag 15 december 2015 15:17 schreef Scarlet_Dragonfly het volgende:
[..]
Welnee!
De platte maken ze in Drenthe, de opgerolde in Twente! Als ik mijn familie versus schoonfamilie mag geloven tenminste...
Ik zet ze de hele kom altijd uurtje in de koelkast. Dan is het koud/hard genoegquote:Op dinsdag 15 december 2015 15:11 schreef Macka66 het volgende:
Schopje! Het is weer tijd om kniepertjes op de agenda te zetten.
Dit jaar ga ik voor het eerst ook de oudjaarsversie maken, met deegballetjes. Dus heb ik een waarschuwing ingesteld in mijn electronische agenda, zodat ik het deeg een nachtje kan laten rusten. Ik ga voor Cattie's recept, al ziet dat van derLudolf er ook goed uit.
Ik geloof dat mijn opa ook altijd wat jonge jenever door het balletjesbeslag deed. Maar misschien was dat alleen maar een verkapte reden om een extra glaasje te kunnen nemen
wij maken juist in de kop van Drenthe(bijna Groningen) alleen de rolletjes. Eten we zowel voor als na de jaarwisseling heerlijk van.quote:Op dinsdag 15 december 2015 15:17 schreef Scarlet_Dragonfly het volgende:
[..]
Welnee!
De platte maken ze in Drenthe, de opgerolde in Twente! Als ik mijn familie versus schoonfamilie mag geloven tenminste...
Een keer raden waar mijn recept weg komtquote:Op dinsdag 15 december 2015 15:36 schreef Macka66 het volgende:
Uit nostalgie/familietraditie ga ik toch eerst de methode van mijn opa proberen.
Nog nooit gehoord, maar wat leukquote:Mijn oma vertelde dat ze vroeger op 1 januari met een stel rolletjes in een servet naar de familieleden werd gestuurd om ze de beste nieuwjaarswensen over te brengen.
ik denk dat het gewoon is wat men het lekkerst vindtquote:Op dinsdag 15 december 2015 15:37 schreef Macka66 het volgende:
Zie nu het bericht van Nizno. Misschien dat het plaatselijk ook wel verschilt.
Vreemde logica ik eet bijvoorbeeld ook sushi en ik woon niet in Japanquote:Op dinsdag 15 december 2015 15:49 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
Nog nooit op maar ik woon ook niet in het oosten
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |